בס"ד
{הדרשות נשלחות כל שבוע לפורם למען שמו באהבה {יש קישור בחתימה}}
"אַתֶּם נִצָּבִים הַיּוֹם כֻּלְּכֶם לִפְנֵי ה' אֱלֹקיכֶם... כֹּל אִישׁ יִשְׂרָאֵל"
אנחנו ממש ברגעים האלה, לפני היום הגדול של המלכת ה', ראש השנה.
אני חושב שברגעים אלה אנחנו צריכים לראות את מה שאור החיים הקדוש אומר על פסוק זה:
" ...ונראה כי כוונת משה בברית זה הוא להכניסם בערבות זה על זה כדי שישתדל כל אחד בעד חברו לבל יעבור פי ה' ויהיו נתפסים זה בעד זה, והעד הנאמן מה שגמר אומר הנסתרות לה' אלהינו והנגלות לנו וגו' הרי שעל הערבות מדבר הכתוב...
עוד רמז באומרו אתם נצבים וגו' לפני ה' לפי שכל שהוא מרוחק מהקדושה קומתו נמוכה וראשו שפלה (ב''ר פי''ב ו'), לזה אמר כי להיות לפני ה' נצבו ונשאו ראשם"
אור החיים הקדוש מלמד אותנו על ברית הערבות שבינינו, ועל הרמת הראש.
ואני יוסיף את זה יותר אלינו, אכן אנו מרגישים שהראש מושפל, אבל כמו שאומר אור החיים, הנה מגיע היום הזה, יום המלכת ה', יום בו נגלה שאנחנו בנים לה' בו נתייצב.
ואמר הרבי מה עוזרת תפילת ברך עלינו את השנה של מנחה לפני ראש השנה, יש עוד כמה שעות במקרה הטוב? על מה מבקשים?
והתשובה היום הזה יכול לשנות הכל, תפילה אחת יכולה לשנות את כל השנה למפרע גם.
אז חובה גדולה מוטלת עלינו, לזכור "אתם ניצבים" תעמדו, תרימו ראש, כן יש לכם את הזכות להמליך את ה' הזכות הכי גדולה, להיות בניו של מלך, ו"היום" היום הזה משנה, הרגע הזה הדקה, שאנחנו עומדים מול הקב"ה ואומרים אתה מלכנו, מרפא את כל הפצעים מרוממת מעל הכל ובע"ה כפי שנאמר "היום אם בקולו תשמעו" אם נשמע בקול של היום הזה של הדקות האלה הוא יבוא וימלוך עלינו בגלוי, וגם אם אתה מרגיש שלבד קשה לסחוב להודות ולדבר, תזכור אנחנו ביחד, ו"ברוב עם הדרת מלך" המלכות של ה' מתגלת לעניינו, וביחד בערבות אנחנו קמים ומשבחים את מלך מלכי המלכים.
אני כבר חסר מילים, הלב זועק רק בקשה אחת "ה' תגלה מלכותך עלינו", ואני רוצה לומר עוד כמה מילים על שני מילים שמובילות אותי במהלך הזמן הזה שנותר "סליחה ותודה".
סליחה שמגלה עוד תקווה,
להתקרב, לגעת באורך.
יד שנוגעת ומלווה.
חיוך שהאיר בסוף הדרך.
הזמן הזה, שמתהווה.
ועכשיו אנחנו כאן לידך,
תודה בוקעת מהלב,
ואתה המלך, ואני לצידך.
דקה שהאירה את הלב.
היום מתגלה הודך.
בקשה של סליחה מה' על החטאים, התנקות, להתמלאות בתקוות חדשות להודות על כל הטוב וכך לגלות את מלכות ה'.
שבת שלום ומבורך מאיתו יתברך!!
שנזכה לגלות את הדר כבוד מלכות ה' בעולם, לעמוד על הרגלים להודיע בקול ה' מלך ואני בנו, ובכוחות חדשים בע"ה כולנו כאחד נגלה את מלכותך.
שנה טובה שנזכה להיכתב לחיים טובים.
פרשת ניצבים וראש השנה