לשון הרעמחשבות

אחרי ששנה שעברה קיבלתי על עצמי להתחזק בלשון הרע עברתי ב"ה שיפור בנושא אבל עדיין יש לי עוד הרבה מה להתקדם, ופה אני מגיעה לבעיה. יצא לי למרות התהליך לדבר על אנשים, מורות, רבנים, חברות וכו'. אני יודעת שרוב האנשים בכלל לא יודעים שדיברתי עליהם. יש אנשים שאמרתי להם מיד אח"כ שדיברתי עליהם והתנצלתי אבל אחרי זה שוב יצא לי לדבר עליהם. בעצם מה שאני אומרת זה- 

א. איך אני עכשיו הולכת אחד אחד לאנשים שדיברתי עליהם ומבקשת מחילה על מה שדיברתי? הרי זה מלא אנשים ואני לא באמת זוכרת על מי כן ועל מי לא ולעשות הודעות תפוצה של "סליחה אם פגעתי" זה לא המטרה בעיני וגם די טיפשי כשיש אנשים שלא דיברתי עליהם/שאני לא מכירה.

ב. הגיוני שעם כל הרצון שלי לא לדבר מן הסתם יצא שוב מצב שאדבר על מישהו שוב למרות שכבר התנצלתי וקיבלתי על עצמי שלא וזה בעצם אחטא ואשוב. ככה יוצא שאני מחפשת את כל האנשים האלה כשתכלס אחרי יו"כ כנראה יצא לי לדבר עליהם שוב..

זה איסור קשה ואני יודעת שאפשר להגיד שאם אני באמת ארצה אני אצליח אבל זה לא בדיוק הולך וזה מתסכל. מה אפשר לעשות?

*יצא לי מבולגן וחזרתי על עצמי אבל אני מקווה שתבינו למרות זאת..

בקשר לבקשת מחילה,יאירוש

את צריכה לעשות חרטה, וידוי, וקבלה לעתיד שוב לא תחזרי לדבר לשה"ר לעולם. (כמו בכל העבירות)

את לא מצווה לדבר על כך עם האנשים שעליהם דיברת לשון הרע ולבקש את מחילתם, אלא אם כן רמת להם נזק של ממש.

(ע"פ ח"ח השיעור היומי- יום 17)

הקטע הוא שאני לא רואה את עצמי מפסיקה לעולם לדבר.מחשבות

אני יודעת שזה האידיאל וזה בעצם החזרה בתשובה אבל התכוונתי שמרוב שקשה לי לקיים את האיסור למרות שקיבלתי על עצמי להשתפר, גם אם אני מאוד ארצה אני לא אצליח(וזה באמת שאלה של רצון אבל אני מנסה ועובדה שלא הולך כ"כ).

אגב, אני מרגישה שזה בכלל צביעות כי אם אני יודעת מראש שאני אשתפר רק קצת וכן אדבר ואשמע, אז אני עובדת על עצמי בלהגיד שזה לא יהיה יותר..

הח"ח מיטיב להסביר.שירוש16

כדאי ללמוד את ההלכות. משהו כמו 2 הלכות ביום.

זה מחזק ועוזר להמנע מלשה"ר.

קיבלתי בעבר הלכות לשון הרע כל יום בסמס וכן, זה עזר קצתמחשבות

אבל עובדה שזה לא מנע ממני לשון הרע..

הגיונישירוש16

לימוד ההלכות הוא אכן עוזר במידת מה. מעלה את המודעות בנושא.

לימוד ההלכות הוא לא הוקוס-פוקוס. שמירת הלשון מצריכה עבודה.

ברור שלא אבלמחשבות
אני לא מצליחה לחשוב על עוד משהו שיכול לעזור לי חוץ מזה.. גם אם זה תהליך אני רוצה להתקדם אז אם יש לך רעיונות לעוד דברים כאלה אני אשמח..
בבקשה תנסו לענות..מחשבותאחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך