הרב חנן פורת אמר פעם בריאיון שהוא לא מפחד מהמוות. כן, כן.. לא מפחד. הוא אמר שהחיים לא מסתיימים לאחר המוות לדעתו אלא פשוט החיים עוברים שינוי וזה בדרך לתחיית המתים.. [מי שרוצה לדעת בדיוק מה הוא אמר שישלח אסמס לרב גוגל .. הוא כנראה יענה לו].
פעם הייתי בקורס כזה והיה שם מרצה.. והמרצה שאל אותנו ממה אנשים הכי מפחדים, אז כל אחד זרק איזה משוו.. אח"כ הוא אמר לנו את דעתו, ונראליי שגם בדקו את זה.. אולי. הוא אמר שאנשים הכי מפחדים מ'הלא נודע' .. הפחד הזה של מה יהיה איתי אחרי שאני אעשה משהו. למשל, ילד בבית הספר לא מפחד להתחצף למורה.. מה שמפחיד אותו באמת זה 'הלא נודע' שיבוא אח"כ.. כלומר, הוא מפחד מאיך שהמורה יגיב.
בהקשר של מוות, מה שמפחיד את האנשים לענ"ד זה הלא נודע הזה.. מה יקרה לי אחרי שאני אמות?!?! אין אנשים שיגידו לי .. וזה מפחיד.
אבל לנו כאנשים מאמינים זה יותר פשוט.. אנחנו לא צריכים כ"כ לפחד מהמוות [אגב, גם לרב קוק יש פסקה כזאת שלא צריך לפחד כ"כ מהמוות.. שאנחנו מתחברים לחלק משלשלת הדורות.. לא זוכר בדיוק.. מי שרוצה שיבדוק. אני יכול גם לבדוק]. אנחנו בעיקרון יודעים שיהיה עולם הבא וכו'
גם המוסלמים.. (האנשים שהם מחבלים מתאבדים שהם עושים את זה בידיעה שימותו) מאמינים שיש אחרי המוות איזה משהו (כמובן שהכל טעות ושקר). אבל בגלל שהם מאמינים בזה הם פחות מפחדים מלמות.
אני לא חושב שיש בעיה במה שאת אומרת!!!

גם הרמח"ל כמדומני כותב משוו כזה שכדי שאנחנו נהיה יותר מתוקנים הנשמה צריכה ללכת ל'עולם הנשמות' [שזה אחרי המוות] ואח"כ לחזור ולהחתבר לגוף הגשמי שוב.. כלומר, זה כן חלק מהדרך
אבל.. לא לקחת את זה לקיצוניות!!
אנחנו צריכים להיות במקום שלנו ובו לעשות את הטוב ביותר.. הכל זה תהליך אלוקי!! אנחנו בעולם הזה צריכים לקיים מצוות ולעשות מה שרק אפשר ואח"כ נקבל על זה שכר בעולם הבא.
ולא לנסות "לעזור" לקב"ה כי אולי הוא רוצה שנמות.
בדיוק כמו עם חולה.. אנחנו צריכים להיות אנשים בריאים. נקודה. נפש בריאה בגוף בריא. וצריך לדאוג לזה!
ואנחנו מצווים על ונשמרתם מאוד (מאוד!) לנפשותיכם..
כי כתוב "ושמרתם את חוקותי ואת משפטי אשר יעשה אותם האדם וחי בהם" והגמרא אומרת - וחי בהם ולא שימות בהם! ולכן על רוב רובם הגדול של המצוות, אם אומרים לאדם: עבור את העבירה או שאתה מת, הוא צריך לעשות את העבירה.. (עיינו בגמרא

)
יבוא היום והקב"ה יקח אותנו לעולם אחר.. למקום אחר.. עד אז, נשתדל לעשות פה את הטוב ביותר!
סליחה על האורך