נשואה מזה חודש וחצי...תבור
אני ובעלי אוהבים מאוד מאוד ויש ביננו המון רומנטיקה וקיטש,
הבעיה העיקרית שלי איתו היא שאני מרגישה שהחיים שלי באיזשהו מובן פשוט נתקעו בעקבות הקשר איתו.
מה הכוונה?
אנחנו מאוד מאוד שונים מנטלית-
הוא איש של לו"זים, עושה הכל ביסודיות ככה שלוקח לו יותר זמן מהממוצע לבצע מטלות שאני מתקתקת ברגע (לדוגמא, בבוקר אני יכולה להתארגן ברבע מהזמן שלוקח לו- כולל הכיסוי ראש וכל הדברים...) הוא איסטניסט מושבע והנקיון לפעמים גם מהווה גורם מעכב מעצבן (שטיפת ידיים אחרי כל דבר וכו') אני פשוט מרגישה שהוא איטי וכבד עלי,
בזמן שאני ספונטנית, אוהבת לצאת, אוהבת לשנות את השיגרה מדי פעם וזקוקה למרחבים...
סתם לדוגמא-
הייתי מטיילת המון לפני שהכרנו, ומאז שהתארסנו אני יכולה לספור על יד אחת את מספר הפעמים שנסענו ממש לטבע לטייל (וגם זה אחרי התארגנות קצת קטנונית שהכבידה עלי). יצאתי לטייל עם חברות בזמן הזה יותר ממה שיצאתי איתו, ולא בגלל שאני לא רציתי - להיפך, הצעתי לו אינספור פעמים לצאת איתי או להצטרף לטיולים עם החברות (נהוג שחברים מצטרפים לטיולים האלה, ולא נעים לומר, אבל הבחורים הקודמים שיצאתי איתם היו הרבה יותר זורמים על הטיולים האלה)

עוד עניין בנושא הזה, שאנחנו שונים מאוד מבחינת עבודת השם וחוסר תיאום הציפיות שלנו לגבי סדר היום -
הוא חוזר בתשובה והלימוד חשוב לו לאין ערוך ב"ה, לפני שהכרנו ולפני שהתארסנו הוא היה יכול ללמוד תורה יום שלם, ויש לציין שהוא למד ולומד הכל הכל - תנ"ך, משנה, גמרא, הלכות - מתוך ספרים שהוא קנה, בבית, בלי שום מסגרת של ישיבה או חברותא וכיוצ"ב. ואני מאוד מעריכה אותו על כך אבל מרגישה שלפעמים הוא משאיר דברים אחרים מאחור.
אני בשום אופן לא רוצה לפגוע לו בלימוד אבל לפעמים יש בלת"מים...
השבוע למשל הייתי מאוד חולה ולא תיפקדתי כמעט, מה שדרש ממנו יותר זמן ותשומת לב. הרגשתי שהוא הכי מפרגן ומבטל את עצמו למעני, מכין לי ארוחות מפנקות, נסע איתי לרופא, אבל בתוכו עמוק הוא מתוסכל שהלימוד שלו נפגע ושהוא בקושי הספיק ללמוד משהו.
כל העניין התפוצץ שהוא ליווה אותי לישון, תוך כדי שהוא מפסיק את הלימוד כדי לבוא איתי ולראות שהכל בסדר,
ותוך כדי הוא מדבר איתי על חוסר ההספק המחפיר שלו בחודשים האחרונים, על זה שהוא מבקש ממני לא לעבור בחנויות ולעצור בדוכני תכשיטים כי זה מעכב אותנו (היום בחזרה מהרופא עברנו בקניון הסמוך למרפאה ועשיתי סיבוב ממש ממש קצר, רק הסתכלתי על דברים בלי כוונה לקנות כלום כי ידעתי שהוא רוצה לחזור ללימודים). ביקשתי ממנו להעביר לי את הפיג'מה מהארון שמאחוריו וגם על זה הוא העיר לי שזה מעכב אותו לחזור ללימודים!
וזה שבימים רגילים אני זאת שמפרגנת לו ונותנת לו את כל הספייס ללמוד - מבשלת לנו, מסדרת את הבית, עושה את כל הדברים הקטנים שהוא אוהב כמו לסדר את הבגדים שלו בארון כמו חיילים- (לפעמים כל הסידורים האלה באים על חשבון החופש שלי!)
ועכשיו, כשאני צריכה אותו, אני נשארת ככה מאחור?!
תמיד רציתי להתחתן עם בן תורה, והוא באמת איש מקסים ואוהב, ו'שפיץ' רציני, אבל זה פשוט לא מתאים לי כזאת שגרה...
ואני מרגישה שאיבדתי שליטה לגמרי...

עזרה מישהו?
כן, עזרה מרב שלו... הרבה פעמים חוזרים בתשובה הולכיםקפה קפה

לאיזו קיצוניות ,זה דבר נפוץ מאוד,

וגם הוא מאוד רוצה להספיק ללמוד הרבה ולהתמלא ולהשלים את כל החוסרים שיש לו

בהשוואה לדתי מבית, וזה מובן.

השילוב בין הלימוד לבין הזוגיות וחיי היומיום הוא סוגיה לא פשוטה

וגם דתיים מבית מתמודדים עם זה,

לכן כדי להגיע לאיזון ולהבנה שהתורה היא תורת חיים,

ואם האישה זקוקה לך ובמקום לעזור אתה לומד תורה או מצטער על זה שהפסדת לימוד-

כנראה לא הבנת מה זה תורת חיים.

ורצון ה' הוא שתעזור לאשת בריתך לא פחות מאשר רצונו הוא שתלמד תורתו.

לאיזון הזה ניתן להגיע בהדרכת רב, תלמיד חכם שהוא סומך עליו ומעריך אותו ומחובר אליו.

הן ע"י שיחות והן ע"י הכרות, "שימוש תלמידי חכמים", הכרת ביתו ומנהגו עם בני ביתו, ע"מ ללמוד ממנו דרך חיים בריאה.

בהצלחה!!!!!!!

^^^בנחת. בשיחה נעימה. מתוך המון הבנה וכבוד.תמים בחוקיך

הכיוון הוא לנסות למצוא אמצע, ורצוי לערב את הרב שלו.

עצתי: בלי קשר, לנסות להעמיק בעצמך עוד את חשיבות התורה,

חשיבות ניצול הזמן, ובעיקר, לנסות להזדהות עם איך שהוא פוגש את זה.

יש על זה המון ספרים, ואפשר גם מתוך הפסוקים שאת מכירה, להרהר בהם ולהעמיק (למשל מזמור קיט).

לגבי הטיולים:

א. אם הוא לא אחד שזורם לו לטייל - לכי עם חברות.

ב. בטח אם הוא חוזר בתשובה - ממש מובן שהוא לא רוצה לטייל עם בנות.

זה נכון גם לשומר מצוות מבית, וגם לסתם גבר שלא רוצה לטייל עם בנות...

ג. תנסי להכין אותו הרבה זמן מראש, להסביר לו כמה זה חשוב לך וכו', ולא להתקיל על המקום.

בהצלחה!!!

תגובה מעולה, והייתי מוסיפה, שאצלינו במשפחהאם ל2

יוצאים על הבוקר מוקדם לטיולים כדי להגיע ראשונים למים, ואז כשמגיעים 

אנשים נוספים פחות צנועים, מיצינו, ויצאנו...

כך אפשר לשמור על העיניים...

ללמוד לכבד אחד את השני.ד.

הוא נשמע איש מעלה. גם את (אגב, מובן מאד שבחור תורני לא יוצא לטיול עם החברות.. באמת אין לזה מקום).

התחתנת איתו. קבלי אתו כמו שהוא. תראי את הטוב שבזה ותשמחי בו. שוני הוא דבר רגיל. "רצית בן תורה והוא מקסים ואוהב". ב"ה. להשתדל למצוא את המשותף, לא להיבהל ממה ששונה.  אפשר לעשות "השלמות" על דברים שחשובים לך, בפני עצמך.

במקביל, יש מקום לשוחח - ולהסביר לו כמה חשוב לאשה, למשל, להסתכל קצת בחנויות/דוכני תכשיטים כשעוברים שם. וממילא, זה גם לא "ביטול תורה", אלא מצוה שהוא עושה כשמתחשב בך. כך גם, לומר שאת מאד ממעריכה את העזרה בזמן המחלה, אבל אם הוא מסביר שזה גורם לו לביטול תורה, אז כבר לא כ"כ נעים...

להציע לו, שאולי כדי שיהיה שקט עם הדברים, ישאל רב מה נקרא ביטול תורה בנושאים הללו - ומה לא..

יש להניח שהסבר לא ארוך, ישים את הדברים במקומם.

תודה רבה לכולכם.תבור
הייתי מאוד נסערת בכתיבת השורות דלעיל, השיתוף והתגובות שלכם גרמו לי להירגע ולהיות מסוגלת לחזור והסתכל עליו בהבנה ואהבה.
לילה טוב ותודה לכולם!
אם יש למישהו עוד דבר מחכים להוסיף, כמובן שאשמח...
עוררת אצלי הזדהות... לכן גם פתחתי ניק לענות לך.בנחת...

אני מקצרת בגלל עומס ב"ה.

השוני המנטלי שכתבת עליו מוכר... רק שאצלנו זו אני האיטית והקפדנית ובעלי הזורם. זה יכול ממש לגרום לקושי... מנסיון... אבל גם מלמד המון בסופו של דבר. כי לשני הצדדים יש מה ללמוד זה מזה.

אני מאמנת אישית, אז "אתרום" לך מהלך קצר של שאלות, שאם תצליחי לענות עליו את יכולה רק להרויח:

מה הכי מרגיז אותך אצל בעלך?

מה טוב בדבר הזה עצמו (המרגיז)?

אם תקחי את הדבר הטוב הזה לחיים שלך - מה תרויחי (בפירוט)?

אני מקצרת כי זה רק תמצית, אם תרצי עוד אשמח בהזדמנות - אפשר באישי, אוכל לתת לך גם טלפון שלי אם תרצי.

ולגבי לימוד התורה - בעלי גם ב"ה לומד. בהמשך למה שדן כתב - אפשר גם ללמוד ביחד על חשיבות לימוד התורה ומעלת כל דקה של לימוד וכו' - ואז גם את תקבלי יותר מוטיבציה לזה. כמובן שצריך איזון ואסור ש"תחנקי" בגלל הלימוד.

שתזכי לשנה של גדילה וצמיחה משותפת עם בעלך בזכות לימוד התורה ותוסיפו טוב בעמ"י!

תודה רבה על תגובתך!תבור
קראתי אותה ביום שישי, ולמרות שלא הספקתי להגיב, היא סיפקה לי חומר חשוב למחשבה לכל השבת...
קצת לא אהבתי לחשוב על דברים שמפריעים לי אצלו,
אבל ה'ונהפוך הוא' שהצעת, של לחשוב מה טוב ומועיל במעצבן, העלתה אצלי עוד נקודות של חוזק, הערכה כלפיו, ואפילו גורם מחבר.
הערב יצא לנו לערוך שיחה כזאת, של דברים שיותר קשים לנו אחד עם השני, וכמה שזאת נשמעת שיחה מבאסת, היא הוציאה דברים מדהימים.

לגבי לימוד התורה, גם לי חשוב מאוד מאוד מאוד שהוא ילמד ויקבע עיתים, פשוט הייתי בנקודת משבר מסוימת, ב"ה גם על זה דיברנו וליבנו את הדברים.

תודה על כל העצות הטובות וההשקעה שבתגובות!
שהקב"ה יברך את כולנו בעז"ה בשלום בית מצמיח (לראשונה אני מבינה את עומק המושג...)
ריגשת אותי!בנחת...

"הכל סובב את האשכנזים". חיוך ממית

חודש וחצי??חרותיק
אני לא נשוי הרבה יותר, אבל קחי תזמן.

דברי איתו.
מגלים בחודשים הראשונים הרבה דברים חדשים..
דברים שהיה ברור מאליו פתאום מתגלים כקושי וכן להפך.

(מהניק של אשתי(;

מציעה לךלי 34

תשמעי,חביבה, אני לא מאבחנת וזה בטח ייראה לך לא קשור אבל לדעתי לבעלך היקר יש בעיה שנקראת OCD.

אני אומרת לך זאת עכשיו כשאתם בתחילת הנישואים כדי שתטפלו בזה עכשיו לפני שיגיעו ימים קשים יותר של סבל מהדבר הזה,כי בד"כ הבעיה מחריפה עם הזמן.

אם אכן אני צודקת בסברה שלי,ויש  לבעלך את הבעיה הזאת אז זה בא לידי ביטוי בשטיפות ידיים הרבות שלו, כתבת שהוא שוטף ידיים אחרי כל דבר, וגם בזה שהוא אוהב שהבגדים שלו מסודרים כמו חיילים בארון, וזה שלוקח לו מלא זמן לעשות כל דבר,

ההתארגניות הקטנוניות שאת מדברת עליהן -הן גם ביטוי לבעיה הזאת. לגבי הטיולים יכול להיות שמפריע לו עניין ההיגיינה בשטח, ואולי דברים אחרים,עצם ההתארגנות לזה יכולה להעיק עליו.

זה שהוא בלחץ על השניה שהוא מעביר לך תפיג'מה, יכול  להיות קשור(גם יכולהיות שאחרי שהוא מעביר לך אותה הוא מרגיש צורך לשטוף ידיים ועוד זמן מתבזבז לו.)

בקיצור,אני אומרת לך, יש פה כמה סימנים שיכול מאד להיות שמצביעים על בעיה אמיתית, ואל תדחו בדיקה של הדבר.

אל תגידי 'לא ,זה שטויות' כי אחכ את עלולה להצטער.

בבקשה בתור התחלה כנסי לאינטרנט וקראי קצת על הנושא. אולי תגלי עוד כמה דברים שהו עושה שקשורים לזה.

בהצלחה מכל הלב

אשמח לתגובתך

תודה רבה לי! בדקתי באינטרנט לגבי התופעהתבור
וכ"כ שמחתי להבין שבעלי רחוק מאוד מלהיות 'כפייתי'! הראיה הטובה ביותר היא שהוא היה מטפל מתנדב בגן החיות לפני שנים ספורות, והעבודה שלו כללה דברים מאוד לא נקיים-בינהם ניקוי כל הזבל שיוצא מהחיות..
הוא לא שוטף ידיים בכפייתיות, פשוט אני מגיעה מרקע פחות נקי מטבעו, הייתי מדריכת טיולים ולא מגעיל אותי לאכול דברים שנפלו שניה על הרצפה לדוגמא, מה שאצלו לא בא בחשבון,
לידי הוא יותר נקי - זה לא הופך אותו לחריג מכלל הציבור

וברמה האישית, הוא בחור נהדר שיודע לוותר ולהוריד מעצמו בשביל השלום בית, שאר התופעות שצוינו באינטרנט רחוקות מלתאר אותו.

תודה בכל אופן על תשומת הלב!
אז זהו, שהבנתי, שאין לנו שליטה על הכלתבור
ובעיקר לא על התכונות של בן הזוג שלנו, תחומי העניין שלו, ואיך שהוא מתנהל עם אנשים אחרים.
לפעמים צריך להבין שזאת המציאות, למצוא בה את הטוב, ולקבל אותה.
כשהבנתי את זה השבת,
הרגשתי שזה מפתח מצוין לשיקום הקשר ובנייה משותפת.

בהצלחה ותודה על התגובות <3
יופי,ב"ה,אני שמחה מאד מאד לשמוע שהכל בסדר ושהוא רחוק מזה.ב"הלי 34

איזה יופי..ד.

הנה, עלית מדרגה רגילה בחיי-נישואין.

על גבי זה, בונים אינטראקציה בין התכונות השונות שלכם, בין שני האנשים שבענין - לפעמים רואים שזה דווקא מפרה ומענין... מעמיק את הקשר.

סערת רגשותמנחם חפץ

קראתי את השאלה שלך ואת התגובות ואם הצלחתם לדבר על הדברים, להבין ולקבל אחד את השני אני שמח מאוד.

לגופו של ענין: לפעמים בתחילת חיי הנישואין שעדיין לא מכירים אחד את השני, ורואים משהוא שלא כל כך מסתדר, נכנסים

ללחץ מפני שלא יודעים היכן הדבר ייעצר ולאן יגיעו ההשלכות שלו, וכל זה מפני שעדיין לא מכירים. אך כשמדברים על הדברים ונפגשים איתם ומזהים שהכל בסדר והדברים הם לא כל כך כמו שחשבנו בהתחלה, התחושות נרגעות והלחץ יורד. וייתכן מאוד שזה מה שקרה כאן.

ככה זה בהתחלה!!!3232אחרונה

אל תתרגשי, ברגעים טובים שבי דברי אתו ותסבירי לו בכנות מה את מרגישה, שאת מאוד מעריכה את הלימוד שלו ותוסיפי עוד קצת מחמאות ודברים טובים, ושבגלל שהוא כל כך חשוב לך, את רוצה שהוא יראה לך שהאת חשובה לו יותר מהכל, גם מהלימוד, וזה פשוט יעשה טוב לשניכם.......

בהצלחה!!!!

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופהאחרונה

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

נכון. זה פורום נשואים. ויש פה לא מעט מוריםלאחדשה

כאן וברחבי הפורום באופן כללי.

אני האמת לא בקיאה בסכסוכים ובליקויים לכן לא חושבת שיכולה להביע דעה. רק שאלתי מה יותר משתלם💁🏻‍♀️

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

ההתחלה שלך קצת גורפת ומכלילהקל"ת

ולא בהכרח נכונה. יש אנשים שבמזג שלהם הם יותר שמרנים ונוקשים ללא קשר לגיל הנישואין.

עם שאר דברייך מסכימה בהחלט!

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך