איזה כיף שה' נתן לנו את הרב קרליבךשפתותנו שבח

ואיזה צער שפספנו אותו ב30 שנה.

איזה כיף שפספסנו אותו בשלושים שנה , ויכולים להנות מהמנגינותיעקב דדא

בלי לדעת כלום ממה שידעו כולם אז.

חח רשעאלעד
הלוואי עליך מאית מהעולם הבא שלו
אני מאוד מבין אותו, אחרי מות - קדושים אמורתמים בחוקיך

בחיים לא הייתי הולך אחריו בחייו, ומי יודע איזה אנטי היה לי ממנו גם אחרי מותו.

הוא היה אדם גדול, מדהים, קדוש, אוהב כ"כ, אבל הלך בדרך מסוכנת ממש.

אגב, בתור חסיד גדול של תורת הרב, אני לא יודע אם הייתי הולך אחריו בחייו אם הייתי חרדי...

בזה שאתה אלעד קורא לי רשע אתה מאשר שבאמת אינך יודע כלום עליויעקב דדא

רק לספר על עצמי ידעתישפתותנו שבח

בס"ד
דרכו של הרב קרליבך הייתה מורכבת, זה ברור.
אך התוצאות הנפלאות שלה מראות שיש הרבה אמת במעשיו.
כמו כן להוקיע אדם משיראל צריך ברור אמיתי וחזק של בי"ד.
ולא של מעבירי רכילות להנאתם.

הביטוי "דרכו הייתה מורכבת " מאשר הכל - תודה.יעקב דדא

גם הביטוי של מעבירי רכילות להנאתם מאשר הכל...נקודה למחשבה.ותן טל

וביתר שאת בחציפות שכזו...

אני מציע לך להיזהר קצת מאיסור רכילות כפי שהוא באמת !יעקב דדא

בבקשה תקרא ותלמד היטב את הגמרא ואת רש"י על "מפרסמין את ...."  מסכת יומא דף פו עמוד ב.

זה לגמרי לא בסדר לקפוץ ולהגיד "קדוש קדוש" ושאנשים עלולים להאמין לך ולהבין שזה קדוש קדוש כל מה שהיה באמת.

אל דאגה חביבי אני יודע ומכיר את החפץ חיים. זה לגמרי לא בסדרותן טל

להתבטא בצורה חצופה ושערורייתית כמו שאתה עשית.

סיסמאות כמו שזרקת כאן  קל מאוד לזרוק, אני בסך הכל מוחה על כבוד תלמידי חכמים.

אין לי עניין ליצור כאן דיון שימשוך עוד ביזוי תלמידי חכמים כמו שעשית במקומות אחרים בפורומים ועיון קל מאוד בכרטיס האישי שלך יוכיח איך אתה קורא לרבנים שדבריהם לא מתיישבים עם דעתך. כל טוב לך, מאחל לך לחזור בתשובה במהירות

חיים טובים!

לא למדת את הגמרא ואת רש"י שהזכרתי . ואתה ממשיך להתעלם מהםיעקב דדא

אתה שוב משמיץ אותי על הקפדה על כבוד התורה ונושאיה , כאשר אתה , על סמך דמיון וחוסר ידע מחליט להתעלם מגמרות מפורשות ומגדולי חכמי העבר והווה .

אז אתה החלטת שצריך לכבד  ולסגוד לכל מי שבתיקשורת מדביקים לו תואר רב , כמו למשל אריק אשארמן  ראש "שומרי משפט - רבנים למען זכויות האדם" שזה ארגון בעד  שונאי ישראל. . ואין לך שום זכות לדרוש מכולם כן לכבד אותו . ואתה יכול להגיד שכל מי שלהגיד עליו שהוא בעד שונאי ישראל זה "צורה חצופה ושערורייתית" .

אז אתה מספר שאתה  מכיר את החפץ חיים, ולכן אתה סוגד לכל מי שמדביקים לו תואר רב.  .

אני יודע  מי זה אריק אשרמן.

שווה להפסיד את כל העולם הבא ולא לעבור על איסורדי"מ
והרב קרליבך עבר על איסורים.

אני לא הייתי כותב כמו יעקב דדא אבל התגובה שלו בהחלט לגיטימית.
אז אחד הרבנים שלי, קרוב משפחתו שהכיר אותו פנים אל פניםותן טל

וסיפר לנו ממשוכות, כבר כמה שנים, סיפורים עליו - כנראה כן "מכיר" אותו, ובטח יותר ממך, ולבטח לכל הפחות כמו מה ש"כולם ידעו אז" (בנוגע לרב שלי - לא מדובר באדם צעיר...אדם בן 60-70 כיום)

ומסתבר שהדברים שהרב שלי ידע לא בדיוק מתיישבים עם החציפות שיש בדבריך. ולא פעם חציפות כזאת ראיתי בדבריך כלפי רבנים אחרים ודרכים אחרות משלך, בהתנשאות ובחשיבה שמותר ורואי לכתוב כל דבר.

לא מתאים, וזהו.

כל טוב וחג שמח לכולם.

סליחה ??? שמעת משהו ואתה קורא לדברי המאופקים חציפות? חוצפה!יעקב דדא

דבריך לא הכי מאופקים כאשר אתה הופך רבנים ל"כותביותן טל
דברים נוצריים" ומשמיט בכוונה תחילה את התואר רב משמותיהם, רק כי לא בא לך בטוב מה שהם כתבו ובטח ובטח שלא טרחת בענווה לפנות אליהם כדי לברר עימם את מה שקשה לך אלא בחרת לתקוף בצורה דוחה את הרב.
מצטער על שכמותך נאמר מחללי שם שמיים ברבים, ומבזי תלמידי חכמים ברבים. דבריך לא מאופקים בכלל, ובאתר שלנו יש כבוד לתלמידי חכמים מכל הסוגים גם כאלו שאתה לחלוטין לא מסכים עם דעתם, וכדאי שתפנים את זה (אגב גם לא מחויב שכל רב שאני מוחה על כבודו, אני מסכים איתו בדרכו. יש כאלו שאני חלוק עליהם אבל לא מוכן לשמוע זלזול בוטה בהם).
אז כתבתי חציפות כי זה אחד הביטויים הכי עדינים שמצאתי, אחי. ואני עדיין עומד מאחורי זה.
חג שמח לכולם.
מעולם לא השמטתי תואר רב מיהודי הראוי לתואר רב. התנצל !יעקב דדא

איני יודע למי אתה מתכוון כשאתה מזכיר משהו :" כותבי דברים נוצריים" . אבל אין לכנות כותב דברים נוצריים בתואר רב.

אתה יכול לכתוב שלא זכית להבין את דברי , או שאין לך מספיק ידע לגבחי מה שאני כותב , אבל אין לך שום התר לכתוב נגד דברי כשאין לך מושג בנושא.

והנה היהירות שדיברתי עליה. ותראה שעוד כאןותן טל
שמו לב לחציפות שלך.

רפואה שלמה יהודי מבולבל!
(ולגבי מושג בנושא:עשה לעצמך טובה ותשתיק את היהירות המתנשאת והדבילית הזאת שחושבת שיכולה להגדיר לאחרים באיזה נושאים הם מבינים ובאילו לא. כי במקרה נראה שאני כן מבין כאן כמו האחרים).
ומי שצריך להתנצל כאן בפני הרבנים זה אתה. תתבייש.ותן טל
מה העצבים?די"מ
הרב קרליבך עשה דברים בניגוד להלכה.
זו עובדה שאין חולק עליה.

אכן אםשר אולי ללמד עליו זכות אבל אל תגזים...
במקום להכיר באמת לשם שבו ותן טל מחרף ומגדף !יעקב דדא

הצדיק הטהור מבדיל בין רשעה לצדק, בין כפירה לאמונה בין בערות לחכמה .

אז אתה רוצה לקרוא לאריק אשרמן מ"רבנים למען " בשם "הרב אשרמן" ? בעיה שלך!  אל תדרוש מצודקים מאמינים וחכמים לקרוא לו "הרב אשרמן".

(  אתה תמשיך ותגיב משהו . שתגיב.  )

אתה לא צודק לא מאמין ולא חכם. אתה חוצפן זב חוטם.ותן טל
ולשם שבו ואני זה אנשים שונים לגמרי, אבל זה לא באמת משנה לעניין.
כתבתי :"אתה תמשיך ותגיב משהו. שתגיב". ואכן הגבת בעוד קללות.יעקב דדא

אכן, מי שמזלזל בתלמידי חכמים ראוי לגידופים ולמחאות על דרכוותן טל

הנלוזה.

אבל אל תדאג, אם תמשיך בדרך הזאת ככל הנראה תחסם מהר מאוד על ידי ההנהלה כאן שלא יותר מידי נותנת למשתמשים להשתלח ברבנים כרצונם.

אני, זה בטוח, לא אצטער מזה. 

כאן נחשפת כטרוריסט רשת שיחסום אומר אמת שלא מוצאת חן בעיניויעקב דדא

אתה משקר שקר גס !    לא זלזלתי באף תלמיד חכם !

אתה הוא זה שמנסה כל הזמן לגרום לי לכתוב מידע , שאתה יודע שאני נמנע מלכותבו .

אני? לחסום? מזל שאני לא מנהל על . ומזל שאתה לא יודעותן טל

איך דברים מתנהלים באתר...
אתה בהחלט זלזלת בכמה תלמידי חכמים (לא רק עכשיו...). אני לא מנסה לגרום לך לכתוב כלום, אני נטו מתבסס על דברים שכתבת כבר קודם. אז תחסוך מאיתנו את ההתבכיינות.

אתה כתבת מה שכתבת, אני גיניתי מה שגיניתי ומחיתי על כבוד תלמידי חכמים כמו שעשו גם אלעד, ולשם, ועוד... (שוב, לא רק במקרה הזה, וד"ל). כואב לך? סורי, בעיה שלך בלבד. אתה כותב משהו אל תצפה שאף אחד לא יעז לפתוח את הפה או המקלדת שלו מול מה שכתבת, גם בחריפות גדולה מאוד.

כל טוב, וכמו שאמרתי כבר קודם - רפואה שלמה, יהודי

הרב קרליבך בהחלטעין הקורא

לא שמר נגיעה,

וחיבק מתוך אהבה גדולה נשים בהופעותיו,

ואף רקד עם מחבלות ערביות

כאשר ביקר פעם בכלא רמלה.

(אני יודע על פעם אחת.)

וכאשר הייתי ילד קטן, והרב קרליבך

הופיע במקום מגורי,

אמא שלי אסרה עלי בכל תוקף

ללכת להופעה.

(ולא, אני לא משתייך לציבור החרדי).

אני די בטוח שכל אלה שקפצו

להגן על קדושתו ותקפו במילים חריפות

את מי שהעז לרמוז שאולי הרב קרליבך

לא היה מושלם,

(אגב: ממש לרמוז. לגמרי. הוא לא אמר שום דבר.)

היו תוקפים באותה חריפות בדיוק

את הרב קרליבך בעצמו

אם הם היו מכירים אותו לפני 30 שנה.

אני מאוד אוהב את השירים שלו

ושר אותם בכל הזדמנות,

אבל לא בכדי ההצלחה הגדולה ביותר שלו

התרחשה רק לאחר מותו.

אף אחד מעולם לא אמר על אף אחד שהוא מושלם.ותן טל

אני אחדש לך - גם הרבנים שקיימים כיום לא מושלמים.

ובכל זאת להחציף פנים (ו"רק רמז", במטותא ממך...אנחנו אנשים בוגרים, אנא...) ככה, כנגד רב כזה או אחר, וכו' - לא שייך ולא מקובל.

ולו זו, אף זו, שלצערי זאת לא הפעם הראשונה שאני רואה ממשתמש זה יחס הזוי לתלמידי חכמים, יחס לא מכבד, ויחס מכפיר. 

אבל אנא, לא לנסות לסלף ולהגדיר כאילו אני ועוד כמה הפכנו אותו למושלם. כי זה פתטי לחלוטין. 

באמת...עין הקורא

כל מה שהוא כתב זה

"בלי לדעת כלום ממה שידעו אז".

אני כתבתי דברים הרבה יותר מפורשים,

ולא דברים שהיו בלתי ידועים לאנשים

אפילו היום!!

ומופיעים בכל ספר שיצא על הרב קרליבך.

אני לא מבין איפה החצפת הפנים כאן.

יכול להיות שנתקלת בו בשרשורים אחרים,

אני לא יודע למה אתה מתכוון ואין לי מה להגיד על זה.

אבל החצי משפט הזה שהוא כתב - 

לגיטימי לגמרי, נכון כנכון היום

וממש ממש לא מתחצף.

^^^ כל מילה+mp8
ורב בימינו שהיה נוהג במנהגים כאלה היה מוקע לחלוטין.
אז די עם ההיתממות והצביעות.
נסו להיזכר בח"כ לא מאוד דתי שהצטלם נוגע בנשים- איזה עליהום התעורר סביבו,
אז אדם שמכנים אותו רב??
לרב קרליבךד.

היתה דרכו, שלדעתו היתה הוצאת אנשים משאול - ומעין מי שאומרת הגמרא שהיה מרכיב את הכלה על כתפיו ואמר לתלמידיו ששאלו, שאם "דמי בעינייכו ככשורא", כלומר, אם זה מרגיש לכם כמו לקחת קרש, אתם יכולים.

הוא עסק בתורה הרבה, בעומק ושייכות פנימית, וכנראה סמך על כך שזה יצילו.

בוודאי זו אינה דרך לרבים.

אבל אי אפשר להכחיש, שבצד אלו שהתקיפוהו, הרי שכאלו שהכירוהו מקרוב, גם הגנו עליו.

היתה פעם שרצה להגיע לכותל, ומספר "חרדים" תכננו איזה "מארב" - וכדי למנוע את זה, התלוו אליו שני אדמורי"ם ידועים..

הרצי"ה שנפגש איתו, אמר שהוא מגיע למקומות שאף אחד אחר לא מגיע.

אשר על כן, בוודאי שאין ללמוד מהנהגה שאינה מדוייקת עפ"י ההלכה. 

אבל כאשר מדברים לגביו אישית, שהוא בוודאי מזכה הרבים גדול, ורבים השיב מעוון, ראוי לדון לכף זכות גם בענין זה. 

bidyk amarti et ze hahaיפה זה לא סיבה
(al atana...)
לדון לכף זכות זה אחלה. אני בעדדי"מ
וזה לא סותר ביקורת.
בסך הכל התגובה שלו הייתה ליגטימית.
[לא התייחסתי ל"תגובה" כלשהי, אלא כתבתיד.

הסבּרה לגבי מה שהזכיר "עין הקורא"]

לגבי הגמראאביחי מנחם
המהרש"א אאל"ט במקום מסביר שהסיפור לא כפשוטו. ואם כן מאוד קשה על רבי חייא (?). הרי אין אפוטרופוס לעריות אז מה זה משנה אם לא מתעורר לו היצר ממנה?
לגבי הקושיאד.

לכאורה לא כ"כ קשה. הוא ידע שאצלו זה לא יעשה כלום, מחמת מעלתו (דומני שזה רבי יוחנן). המשפט הנ"ל מדבר ביסודו על משהו קבוע, ומזה לומדים בכללות על הזהירות בעניינים אלו. בפשטות, אינו סותר חריגים כאלו.

דומני ששמעתי שיש ריטב"א (לא עיינתי כרגע), שגם בדורות שאח"כ היו גדולים מיוחדים שנהגו באופן דומה (מדובר שם  על רב אחא).

"הוא ידע שאצלו זה לא עושה כלום"אביחי מנחם
זה בדיוק מה שקשה, מפני שאין אפוטרופוס לעריות.
יש כמה סיפורים בגמרא שמוכיחים את זה על גדולי האמוראים
נכון.ד.

אבל הסיפורים בגמרא, שאתה מדבר עליהם, באים להראות כמה צריך להיזהר. בד"כ זה סיפורים של כאלו שהעידו על עצמם.

מסתבר, שבמקרה כזה, שמדובר במקום שנוכחים בו רבים, והוא אירוע חד פעמי, אכן תלוי אם גורם להרהור הלב או לא. אצל חסיד כזה, ידע שלא - והסביר לתלמידיו את הגדר.

והחינוך אומר שאכן בהיות שזה היה במקום מצוה, ואלו היו חסידים שעמלים בתורה כל הזמן, והיו כמלאכים וידעו שלא יעורר בהם, והיו מפורסמים בכך, לכן נהגו כך.

הנושא שמדובר הוא לא עצם-האיסור, אלא אם עלול להביא לאיסור, כולל בהרהור.

אז הקושיה שלך נכונה. אבל כנראה יש חריגים מיוחדים.

מחילה אבל לא מסתדר ליאביחי מנחם
מעולם לא ראיתי (אשמח שתחדש לי אם כן) שלאדם יש רשות לבטל גזירת חכמים (אני כרגע יוצא מנקודת הנחה שזה לא איסור תורה) באומרו "לי זה לא יקרה". יש את הסיפור על אותו אמורא שלמד לאור הנר בשבת ואמר אני אלמד ולא הטה את הנר ובסוף הוא הטה. ויתרה מזאת, בסיפור על זה שהרכיב את הכלה לא רק שהוא לא אמר על עצמו שהוא יכול להרכיב אותה על כתפיו אלא אמר זאת כהלכה למעשה לתלמידיו שכל מי שאין ליבו נוקפו רשאי וכו.
אגב, המעשה על רבי עמרם חסידא לא היה עדות שלו עצמו אלא מעשה שהיו לו עדים אחרים שכבר ראו אותו מטפס על הסולם בדרך לשבויות.
אז נכון שבד"כ אני מעדיף לא להוציא את דברי חז"ל מפשוטם, אבל בנידון אני לא חושב שיש אופציה אחרת
אתה צודק לגבי ה"רשות לבטל גזירת חכמים".ד.

אבל פה, דומני שזה לא דבר שהוא גזירת חכמים בפני עצמה - אלא יחד עם מה שזה גורם (כלומר: לא כמו הדוגמה שהבאת לגבי הטיית הנר,שנאסרה בפני עצמה כבר). אלא שסתם אדם, לא יכול להתחיל לעשות חשבונות מה זה גורם, אין לדבר סוף..

ואתה רואה שספר החינוך מסביר כך מעשים אלו. וכן הריטב"א.

אתה צודק בתחושה היסודית, שאנחנו צריכים להתייחס לדברים כאלו בצור דברים מוחלטים. לא לתת אחיזה ליצה"ר.

"גזרת חכמים"?די"מ

איסור דאורייתא!

שתי טעויות, לכאורה.ד.

האחת, שמה שכתבתי "לגבי האיסור לבטל גזירת חכמים", היה על מה שכתב שעקרונית, לא רק בנושא זה, אדם לא יכול לבטל גזירת חכמים.

דבר שני, בנגיעה שאינה להנאה ודרך חיבה - לכאורה אין "איסור דאורייתא"..

ועיין בדברי ספר החינוך שציטטתי.

משום מה לא מופיע לי ספר החינוך שציטטתאביחי מנחם
עכשיו לגבי עצם האיסור, ככל הידוע לי כל קרבה לשם הנאה אסורה דאורייתא, ומה שאין בו הנאה והוא לא חיבוק או נישוק הוא דרבנן (@די"מ אני צודק?) אז האיסור שלכאורה עבר עליו אותו חכם הוא איסור עצמי ולא אסור רק במקרה ש כפי שכתבת לעיל.
פעם מזמן שאלתי את ראש הישיבה שלי על הסיפור הזה והוא אמר שהמהרש"א במקום מסביר שהסיפור לא כפשוטו. מעולם לא ראיתי את זה בפנים. נכון שהגישה שמוציאה דברי חז"ל מפשוטם היא לא גישתי ואני די סולד ממנה
אבל כפי שציינתי אני לא מצליח לחשוב על אפשרות אחרת
אני חושב לא כדבריך..ד.

(למשל, צורך רפואי גם שלא פיקו"נ, אם אין בו כל הנאה, מותר בפשטות. לא אומר להלכה חלילה, לא זה המקום ולא אני האדם)

וגם מה שאמר רבך, הרי מפורש הבאתי ראשונים שמסבירים לא כך.

יש מקום עוד לעיין בנושא הזה. כתבת דברים חשובים. אבל נראה לי שלא כאן המקום לדיון רחב. וכמו שאומרים, צריך לימוד...

אולי זה בעיה טכנית במכשיר שליאביחי מנחם
אני לא מצליח לראות דברי הראשונים שציטטת
כשעולה נושא הקירבה לנשים יש זרם השתתפות.מראה שהפורום נורמלי!יעקב דדא

קודם כל  על כל נושא הנגיעה יש הגדרה לא רעה בויקיפדיה  :

"האיסור, המכונה גם בשם איסור נגיעה, הקיים בהלכה היהודית על מגע תאוותני בין גבר לאשה האסורה עליו באיסור עריות. " .

למעשה כל אשה היא או נשואה או לא טובלת וממילא על כולם יש איסור.

מקרה ברור של נגיעה שלא לחיבה הוא המקרה של ברוריה שבעטה בתלמיד בישיבה. אן של רב חיא שהרכיב כלה כשבעיניו היא בול-עץ.

קריטריון שלי להבחנה בין נגיעה לתאוה לסתם נגיעה .

( ואני יודע שאני נכנס לגוב חיות טרף ! ) .

כלל 1.

אם אתה מתאמץ בכל הכוח להוכיח שנגיעה מסויימת היא לא נגיעה של תאווה ולכן מותרת אז  ברור שאצלך היא כן לתאוה ולך היא אסורה!

כלל 2

אם כולם אומרים על נגיעה מסויימת שהיא סתם , ואתה מנסה בכל הכוח להוכיח שהיא של תאוה - אז משהו לא בסדר אצלך.

מועדים לשמחה

יכול להיות שבאמת לפני שלושים שנה..אדם כל שהוא

היה יותר לצורך לתקוף דברים מסויימים, כדי שלא ימשכו אחרים להתנהג כמותו בהם.

היום, עדיף להתמקד יותר בצדדים החיוביים והמופלאים שבאישיותו.

הרבה רבנים גינו את ההתנהלות של הרב קרליבךאביחי מנחם
אבל אין ספק שהוא היה אדם מיוחד.
מותר ליעקב דדא לחשוב שהוא בעייתי וזה דעתם של הרבה רבנים
למה חצוף?די"מ
תגובה לגיטמית בהחלט.
trol... arav karlibach machar et aolam aze sheloיפה זה לא סיבה
lo maftia sheaavato garma lo levater gam al aolam aba shelo... aanagot shelo lo anagot rabim vehu beatzmo hoda becach shehu mascim im amochichim veoev otam. aval niraa li sheata katan miday leumato bishvil latet lo tziyunim. veacharey mot kdoshim emor. titasek bachataim shelcha... ata betach lo mushlam.
לא הכל זה חישוב של "העולם הבא שלי"די"מ
לא בגלל זה מקשיבים לקב"ה.
ועם הקב"ה אסר משהו זה אסור.
lo amarti davar caze. adraba. amarti szu loיפה זה לא סיבה
anagat rabim. aval ata medaber al amaase veani medaberet al aaish. vearav karlibach hu tzadik gadol. alvay alay. "vecol aomer chata, eyno ela toee"
לא ידעתי שחז"ל אמרו את זה גם על הרב קרליבך...די"מ
זו צביעות לנתק את האיש מהמעשים.
אםצאת מנתקת בינהם אז תנתקי לגמרי.
גם את כל המעשים המדהימים שבגללם את מעריכה אותו.
legabey amishpat tzachakti יפה זה לא סיבה
lamrot shyesh ma learchiv beze. al maasim tovim e efshar lizcof lechova. chet efshar lizkof lezchut. maase tov ba meashoresh apnimi. vechet shayach laklipa achitzonit. "ein tzadik baaretz..." ze kolel gam oto. gam moshe chata, vegdolim rabim acherim... agav, aya gam tana sheaya markiv calot al ctefayv... ma tagid al ze? bekitzur, taasu alpit mima shehu asa lemaan am"i vetachzeru elay. e
כבר אין לי כוח לפענח😓די"מ
ל'יפה זה לא סיבה' . נורא מה שכתבת על "תנא שהרכיב כלות" !יעקב דדא

קודם כל למען הדיוק לא כתוב על תנא אלא על אמורא:

כתובות דף יז עמוד א

"רב אחא מרכיב לה אכתפיה ומרקד, אמרי ליה רבנן: אנן מהו למיעבד הכי? אמר להו: אי דמיין עלייכו ככשורא - לחיי, ואי לא - לא " .

תרגום חפשי:

רב אחא היה מרכיב כלה על כתפו ורוקד. אמרו לו חכמים : האם מותר גם לנו לעשות כך ?אמר להם : אם התחושה שלכם כלפיה היא כמו כלפי קרש- מותר , ואם לא - אסור "

כלומר לא היתה לו שום הנאה מהרכבת הכלה והוא קיים מצות שימוח כלה, ואת הדבקת לו עבירה! 

וברור משם שבכל מקרה שיש תחושת הנאה גופנית המגע אסור !

בשום אופן אסור להשוות את זה למגע לשם הנאה.

מועדים לשמחה

lehefech!! ze lo kashur lema sheamarti al atzadikיפה זה לא סיבה
amarti shmeever leze she e efshar c"c becalut leasir mimeno et atoar tzadic "ci...." yesh gam sipur al atana aze (toda al atikun... lo zacharti) vefshar leavin et arav cacha lemashal
אם כך לא הבנתי אותך. אך לא קראת את המשפט האחרון אצלי.יעקב דדאאחרונה

מועדים לשמחה.

מחליא אותי שבגלל משחק מטומטם כל העולם משתגעכְּקֶדֶם

מילא אנשים רגילים ץאבל לראות דוסים נוהרים אחרי זה זה כזה רדוד בעיני וממש לא לעניין

ץ

כמה אותנטי מצדךחתול זמני

לדעתי כל הרעיון של ללעוג ל"תרבות יוון" ו"אנשים שמסתכלים על אנשים אחרים רצים אחרי כדור ומוחאים כפיים" קצת נדוש עד־כדי... קיטש. אפשר ברגע אחד לקנות "עליונות" מוסרית או סוג־של אליטיזם חברתי באמירת הכביכול מובן מאליו.

מה אני אגיד לך:

מעולם לא עניין אותי ממש כדורגל כהוא זה, אבל כן ראיתי כמה משחקים, כי ראיתי שממש התלהבו מזה במקום העבודה. ובסך־הכל יש בזה משהו כיפי ומשחרר, וזה די מגניב לראות כדורגל ממש מקצועי. לרוב אני מעדיף כדורסל, אבל גם זה היה מעניין. וזה מצחיק וכיפי "לפרשן" ו"להמר" כאילו אני או העמיתים לעבודה מבינים בזה איזה משהו. אני רואה בזה הנאה ילדותית ותמימה, שאינה סותרת את האופי שלי כאדם מוזר ומתבונן.

לעיני המתבונן כן זה נראה כמו "נהירה" ו"תרבות המערב" אבל חוץ מכאלה שהם באמת "חולי כדורגל" בסך־הכל זה סתם משהו חמוד ומרגיע. לרוב האנשים העובדים אין פנאי או כוחות פיזיים או חברים כדי לארגן משחק כדורגל בערב כדי לפרוק קצת עצבים, אבל כן מתאפשר לשבת על בירה ולצחוק קצת סביב משהו קליל וכיפי.

ככה אני רואה את זה.

דיברתי על דוסיםכְּקֶדֶם

מי אמר שדוס אמור להיות אינטלקטואל אנין טעם?shaulreznik

כשקוראים את התנ"ך, רואים שעברי מצוי ובינוני היה יותר קרוב לישראלי מסורתי מודרני מאשר לרב דב לנדו.

נו ברור, לא סביר שעברי מצוי היה אנטישמיפשוט אני..

דיברתי על דוסיםכְּקֶדֶם

כל אחד צריך לשחררמבולבלת מאדדדד

גם דוסים, תתפלא.

ויש אנשים שזה מעניין אותם, ויש אנשים שלא.

אני אגב ראיתי כמה משחקים במונדיאל השנה. למה? הבנתי שמכל המדינות, ארגנטינה הכי אוהבת ישראל. אז אני בצד שלה. ואיתי הרבה אנשים שזה השיקול שלהם. אני לא מבינה כלום בכדורגל (טוב, עכשיו קצת יותר) וזה לא מעניין אותי. מבחינתי זה היה עניין פוליטי.

איך רואים שיש שם מישהו שעודד אותך לצפותמשה

אבל זה נכון שזה סוג של המקום האחרון שבו במערב מותר להיות עם חוויה לאומית בריאה. כן גם פוליטית.

אממממ האמת לאמבולבלת מאדדדד

הוא לא מעודד אותי. לא מפריע לו אבל זה לא מעניין אותו בכלל... אני רואה לבד וצועקת על השחקנים מה לעשות. אהה, ותוך כדי צוחקת על השדרנים שאומרים על השחקנים מה הם אמורים לעשות כאילו זה עוזר

איזה קטעמשה

אז זה לא האשם הצפוי. אז מי הדביק אותך בזה? תמיד היה לך חיבה לזה ?

מעולם לא עניין אותימבולבלת מאדדדד

ואין מי שיכניס אותי לזה. סתם עלה לי לראש. בנות הן משוגעות, אתה יודע

אין לי בעיה שישחררו אבל שיעשו את זה בשושוכְּקֶדֶם

בעיני זה חילול השם שדוסים ממרכז מתלהבים מהדברים האלה ברחוב כאילו מינימום מדובר ביום העצמאות

למה זה חילול השם?פשוט אני..

ובמה זה שונה מפעילות פנאי כמו דמקה?

יש הבדל רב בין היגררות אחר תרבות המערב וביןפינג פונג

פעילות פנאי סתמית. בצפייה במשחקי ספורט - מלבד ביטול התורה ומשוב הלצים שבעניין - מתחברים לעולם הערכים הזר של תרבות המערב. זו פסיחה על שתי הסעיפּים. ומי שההבלים הללו תופסים אצלו מקום נכבד בנפש - ממקום זה שבנפשו נדחקת הקדושה.

טהרני לדעתיחתול זמני

לגבי ביטול תורה כאילו באמת שישבו וילמדו במקום לצפות

מי שצופה בין כה לא היה פותח גמרא בזמן הזה. ואם היה לו כח ללמוד הוא לא היה רואה.

וגם לגבי תרבות המערב מה כל־כך תרבות המערב בזה?

אם באמת זה משהו שתופש הרבה מהזמן ומהמקום בנפש אז אפשר לראות בזה בעיה

אם זה סתם עיסוק סתמי אני באמת לא רואה מה ההבדל בין לקרוא חדשות (הרבה יותר משחית את הנפש, מלא איסורים ולשון הרע), לבהות בקיר ולגרד את הבטן (מביא לידי שעמום), לקרוא ספר קריאה (מלא ברעיונות זרים ולפעמים גם בעייתיים), לבין לצפות בכדורגל שחוץ מאנשים שיודעים לרוץ יפה לא קורה שם כלום.

זו דוגמה קלאסית לביטול תורהפינג פונג
  • תרבות גוף חיצונית, נכרית, ושטותית שעומדת בסתירה לערכי תורת ישראל.

• לקרוא חדשות (לא בהגזמה) זה חשוב, להאמין ללשון הרע שלצערנו לעתים מופיעה בחדשות - אסור, ובאמת חמור.

• קריאת ספר יכולה להיות נפלאה/ סתמית/ לא ראוייה/ אסורה בהתאם לאופי הספר, אופי הקורא, והמקום הנפשי אותו חפצים למלא על ידי הקריאה. אך צפייה במשחקי ספורט זה שלילי באופן גורף.

ביטול תורה זה אומר שבזמן הזה יכולת ללמוד תורהחתול זמניאחרונה

ולא למדת.

אפשר לומר את זה על כל שנייה בחיים, אבל בסוף זה מונח רחב.

• עדיין לא הסברת למה, רק קבעת שזה ככה. בסך־הכל מדובר במשחק. מי שלוקח את המשחקים האלה קשה, כן, זאת בעיה של תרבות יוון. אחרת זה סתם כמו להסתכל על ריקוד או אומנות, שגם הם תרבות יפת. מה ההבדל בין זה לבין להסתכל במשחק שחמט? או לשחק בעצמך דמקה, כשאינך יכול ללמוד תורה?

• למה זה חשוב? ועדיף להסתכן באיסורי דאורייתא מאשר משהו שאין בו איסור קונקרטי?

• כל ספרי הקריאה שאינם סיפורי צדיקים בסוף מלאים בכל־מיני השקפות שאינן בהכרח תורניות, דמויות שאינן בהכרח תורניות, קריאה מעוררת רגשות והזדהות ומחשבה. בניגוד לזה ספורט זה סתם להסתכל איך אנשים רצים יפה. מה כל־כך שלילי בזה? איך בדיוק זה משפיע שלילית על הנפש? אחרי שראיתי ספורט, מה קרה לי? במה השתניתי לרעה?

נכון. למה לא? גם חרדים הם בני אדם, אחרי הכל....נחלת

דווקא למשחק הזה יש הרבה יתרונותמשה

ב-2018 יצא מחקר של איזה שמאלנית, שטוען שבארועי מדיה גדולים בעולם מדינת ישראל מנצלת את זה שאין מקום בחדשות כדי להפציץ בעזה/בלבנון.

הקו הצהוב התקדם מאוד יפה בחסות המודניאל.

וואי, אם זה נכון זה מדהים.פינג פונג

ורק רומז לכך שההבלים הללו נועדו רק עבור גויים. ועם ישראל צריך לנצל את זמנו לתורה ומעשים טובים, (כמו השמדת אויבים).

יותר מחליא המרדף אחרי החפתים של הצעקה האחרונהנקדימון

או תשומת הלב המוקפדת על הבלורית, או המחמאות השקריות חסרות הפרופורציה בחוברות שמוציאים לכבוד הבחור החשוב החתן דנן (ולא הזכרתי בכלל את הכלה החסודה שהיא באמת באמת בעלת חסד ומידות טובות וכולה תפילת צדיקים ויראים ויראת שמיים ויחידה בדור, ואם היא עובדת בהייטק אז גם זכה החתן "ושלל לא יחסר" ואכמ"ל)...

כלה נאה וחסודה.... לא ככה? זה לא נחשב לשקר, נדמה לנחלת

בד"א? ביום חתונתהנקדימון

ולא מן המותר להזכיר את דברי בית שמאי שאוסרים לשקר גם בזה, במיוחד אם לא נשאלו על הכלה. ועדיין התורה אמרה "מדבר שקר תרחק".

וכך או כך, גם לשקר יש גבולות.

אבל יפה שנתפסת דווקא למה שאפשר להשתמש בו ולהגדילו כדי להסתיר את יתר הדברים. כהרגלך בקודש לצופף שורות.

למה אתה כזה חמוץכְּקֶדֶם

נדבקתי ממךנקדימון

אבל אני כזה מתוקכְּקֶדֶם

אה, התכוונת במטפחי הבלורית וכו' אלינו?נחלת

לא עלה על דעתי. רק אחרי התגובה שלך הבנתי. שוב, אתה עם הלצופף שורות....באמת נקדימון, זה כבר מעייף.

תנחומיינקדימון

מה כזה רע בזה?advfb

צירופי מקרים ותחושות בטןשפוי

מחפש לקרוא סיפורים אמיתיים אישיים שקשים להבנה, תחשבו על הדבר הכי הזוי/'על-טבעי' שקרה לכם אי פעם? מי שרוצה לשתף בסיפור ארוך או אישי מדי, מוזמן בשמחה לפרטי!

בניסוח אחר לשאלה, מה צירוף המקרים הכי הזוי שקרה לכם, או תחושת בטן שפשוט צדקה ב-100% והצילה אתכם? מקווה שהבנתם מה אני מחפש...

סיפור מהלחימהיהודי שואף לטוב

במהלך פעילות זיהה אחד החיילים דמויות חמושות ללא קסדה, שלפי כל הסבר הגיוני אינם מכוחותינו.

ביקש אישור ירי מהסמל. לפי ההוראות באותה הפעילות הוא היה צריך לאשר בעצמו. משום מה חשש והעלה למ"מ. גם הוא יכל לאשר משום מה העלה למ"פ, והוא העלה למ"ד. שמענו בקשר את המג"ד מורה למ"פ לירות, המ"פ מורה למ"מ, המ"מ מורה לסמל והסמל נותן פקודת 'אש' לחייל. בשבריר השנייה בין פקודת האש' ללחיצה על ההדק, החייל מזהה שאחד המזוהים שם קסדה. הוא ממתין רגע עם הירי ומעלה לסמל את הדיווח, כי הוא חושש שזה בכל זאת כוחותינו. זה עולה לבירור למעלה ומתברר שאלו חיילים שבאמצע פעילות עלו על גג של בית שהם לא צריכים להיות בו בכלל, שהוא שטח השמדה, כנראה כדי לחפש קליטה.

קוראים לזה נס.

מטורף לגמרישפוי

סיפור נוסף מהלחימהיהודי שואף לטוב

טנק מהכח שלנו היה תקולוהגיע למגרש טיפולים אחורי באיזה מוצב בעזה. זה היה אחרי ימים מתישים מאד לצוות, ואיכשהו שכחו לפרוק את כלי הנשק בטנק. הטק הגיע לשם בערב יום כיפור. בליל יום כיפור עבד אחד הטכנאים בתוך הטנק, ובטעות לחץ וירה צרור מהמאג. הטנק היה מכוון ממרחק של עשרות מטרים בלבד, לתוך מניין של תפילת ליל יום כיפור, עם עשרות רבות של מתפללים. הטכנאי ידע את זה, והוציא את הראש מהטנק, מוכן לראות את התמונה שהולכת להיצרב לו בראש לכל החיים. הוא רואה מולו טנק. בלי שום הסבר הגיוני, כשיש מקומות חנייה פנויים בצורה מסודרת, הגיע כמה דקות קודם מפקד טנק והחליט לחנות את הכלי שלו כך שיחסום את הטנק המטופל, והלך. הטנק שלו ספג את כל הצרור, והנזק היחיד מהאירוע היה מפקד שקיבל ריתוק 28 על חשבון חופשת השחרור שלו😬

ניסים.

וואו. באמת ניסי ניסיםנקדימון

ועוד מהלחימה. טרי.יהודי שואף לטוב

פעילות בלבנון. כוח החי"ר צריך לכבוש ווילה ענקית, 3 קומות. לא רוצים להיכנס דרך הדלת מחשש שהיא מחוברת למטען. טנק יורה כדי לפתוח פתח כניסה, ובמקום חדר שיתפוצץ, פיצוץ ענק, הגג עף וכל הוילה נדלקת בבעירה מטורפת תוך שנייה. הבית היה ממולכד.

צריכים להגיד הגומל, נכון?נחלת

תלוי סיטואציה. בכל מקרה הוראה רווחתיהודי שואף לטוב

לברך כשמסיים תקופת לחימה. שיצא מכלל סכנה.

יש לי המון... הנה כמהכולנו הביתה

1.שני בני דודים שלי רבו והיו בנתק חצי שנה.

בשבת חלמתי שבני דודים שלי מתחבקים, וקמתי בוכה. ממש דמעות זולגות וזולגות, נדיר מאד.

ביום ראשון התקשרתי לבן דוד והוא אמר שבשבוע שעבר הם השלימו...!

2.בסעודת פסח התווכחנו ולא הסכמתי על דבר תורה, ואז אמרתי משפט גאוותי 'למדתי הרבה תורה, לא נראית לי דעתך'. ובביס הבא המצה דקרה ופצעה אותי בחיק. ממש ננעצה לי בחיך, זה ממש כאב (אף פעם לי קרה לי ככה). ואז אמרתי שזה קרה זה היא לחם ענוה ואמונה, ולא הייתי בענוה ואמונה...

3. הוצאתי מהפה משפט קשה לה', 'אין סיכוי שאני אעמוד בניסיון'. ואחרי שנייה השפרצתי דאורדוראנט והוא עף לי כמעט לפה (אף פעם לא קרה לי). כאילו לומר לי אל תגיד דבר כזה...

4. למדתי תורה, והיתה אזעקה ולא היה לי כח ללכת לממ''ד, ובשנייה הבאה הגעתי לקטע בגמ': "שאם היה קורא ובא, פוסק. (רמז שאני צריך להפסיק...) לא פסק מאי? אמר ר' מיאשה בר בריה דריב''ל עליו הכתוב אומר וגם אני נתתי להם חוקים לא טובים ומשפטים לא יחיו בהם" (כלומר בגלל שאני לומד את המשפטים - לא יחיו = סכנה)

יש אנשים צדיקים בפורום הזה.....באמת.נחלת

שמעתי פעם משפט יפהחוזר תמיד לאשתיאחרונה

סימנים מחפשים בשבת.

כלומר: סימנים מחפשים בדברים הטובים שקורים לנו.

אחרת אנחנו הופכים את הבריאה כולה למשהו מיסטי, שכל היום מרמז לנו כמה אנחנו לא טובים

התנהגות מוזרה בכבישחוזר תמיד לאשתי

קרה לי עוד פעם בעבר.

אני נוסע, עוצר במעבר חצייה, עוברת בחורה ופשוט נועצת בי מבט חודר לכל אורך החציה וגם אחר כך.

אני מסיט את המבט, ממש מובך, לא מבין מה קרה.

לא לבשתי פונפון על האף.

זה גם מבט ממש מטריד, חודר כזה. מצד שני לא נראה כועס או כאילו אני מוזר.

מה הסיפור? קרה לכם פעם?

ליצור קשר עין עם נהג כשאתה חוצה כביש124816

זו דרך טובה לוודא שרואים אותך ואתה יכול לחצות בבטיחות.

יכול להיות שאנשים עם חשש לחצות את הכביש מגזימים עם זה קצת יותר מהנצרך.

זה קטע של בטיחות בדרכיםחתול זמני

להסתכל על הנהג כשאתה חוצה

תודהחוזר תמיד לאשתיאחרונה

סרטונים מה7.10 - מה קורה לנפשחוזר תמיד לאשתי

שמישהו יעזור לנתח, מה קורה לנפש שלנו, מה היא מרגישה כשהיא רואה סרטונים מה7.10?

מה קורה לנו שם עמוק בפנים?

נ.ב.

צפיתי בסרט הזוועות כבר לפני שנה וחצי.. הכל מזכיר לי את מה שהיה שם..

כזה נוראי..

דווקא הייתי בהלם מעצמי שלא קרסתי ודווקא הייתי סבבה אחרי זה.

אבל עמוק בפנים היתה לי הרגשה שזה הרס אותי.

מה אומרים?

לא ראיתי ולא מתכוונת לראותעשב לימון

יש דברים שעדיף להשאיר אותם לא ידועים עד הסוף

אין חובה לפגוע בנפש, וכל אחד מכיר את הנפש שלו ויודע כמה יכול להכיל

ראיתי פירוש של אחד הראשוניםכְּקֶדֶם

לא זוכר מי כרגע מחילה

שאמר שמראות אסורים כוללים בקטגוריה גם מראות קשים של שפיכות דמים. זה מזיק לנפש. בייחוד כשזה מהעם שלך.. כשאני ראיתי את מה שראיתי הרגשתי כאילו במובן מסוים אנסו אותי וחיללו אצ כבודי. יודע שזה דוגמא רדיקלית אבל זה הדבר ההכי קרוב להרגשה הזאת. זה עשה לי כל כך רע שנכנסתי לדיכאון למשך חודש לא עבדתי לא יצאתי מהבית לא שמעתי מוזיקה לא צחקתי בקושי אכלתי.

אבל אחר כך למרות הכל חייבים לבחור בחיים

אגב איך נחשפת לסרט הזוועות?

חבר שלי הצליח לפרוץ, אבל אחרי זה נחסם לוחוזר תמיד לאשתי

חושבת שזה יצר הרע לחזות בזה.נחלת

מן סוג של מזוכיזם כזה. לא ראיתי ואיני מתכוונת לראות, בעז"ה. יש מספיק מועקות ומתח,

לשם מה להוסיף זוועות?

וואלה מענייןכְּקֶדֶםאחרונה

קשה לי שאין מספיק פידבק בפורוםחוזר תמיד לאשתי

אני גם נגוע בזה.

מישהו שופך את ליבו/מבקש עצה/ משתף, כולם נותנים לו את הלב, עוזרים לו.

הרבה פעמים זה נראה כאילו הוא פתח את השרשור והלך, אפילו לא בדק מה ענו לו.

זה קצת מתסכל.

זה כל כך חשוב לפדבק, לשים לב מה ענו לך, להגיב, להודות, לומר מה דעתך על זה, אם זה עזר לך, התאים לסיטואציה שלך.

וגם מה בסוף עשיתם, זה כל כך חשוב לשתף גם בסוף!!

יש סיפור על איזה רב שתלמידו ביקש ממנו להתפלל על איזה חולה. אחרי כמה שנים טובות הם נפגשו ואז הוא שואל אותו תגיד מה עם אותו חולה? ענה התלמיד בהלם שהוא כבר התרפא. אמר לו הרב אני עדיין מתפלל, תעדכן אותי מה יוצא אם מי שאני מתפלל עליו.

לתשומת ליבנו🙏🏿

אשריכם!

🤗

בהחלט רואה את תגובתך וגם הגבתי...נחלת

זוכר? אם גם לא בתגובה נחמדה כל כך....

ולפעמים קורה שלא רואים מה מגיבים, כי נכנסים לפורום אחרי ימים אחדים וגם המגיבים

לא עונים מייד; אני יכולה עכשיו להגיב למישהו שכתב עוד בתמוז וגם להיפך.....

נורא מעריכה את הכנות שלך. הלוואי עלי.נחלת

באמת את מצטיינת בפידבקים ותגובותחוזר תמיד לאשתי

זה ממש בולט, וכל הכבוד על זה.

אנחנו לומדים מזה.

תודה על הדיבור הזה. ממש שימח אותי.

פתאום הרגשתי לרגע לא שקוף.. שמישהו שם לב ללב שלי. שאני קיים. תודה!

באמת אף אחד כאן לא שקוףנחלתאחרונה

ואפילו שלא מכירים, מכירים באיזה מקום; הרי האופי, האישיות

ניבטים גם אם השם בדוי...

ו...בבקשה!

איזה סבל זהאריק מהדרום

שלושה שבועות לא להתקלח, כל שנה מחדש, אנשים בעבודה מתרחקים ממני, ישן על הספה, אפילו הילדים לא נעים להם ממני "אבא מסריח איףףף" הם עוד רגע בני מצוות מסכנים ויצטרכו גם להקפיד על מנהג אבות.

אתה באמת מקפיד על זה?משה

גם לא מקלחת צוננת מינימלית?

משה, אתה שואל שאלות כאלו?הסטורי

לך צריך להזכיר שזו ההטרלה השנתית של @אריק מהדרום ?!

לא קלרקאני

מחזקים את ידך במנהג החשוב

זה ממש קשהמישהי חדשה:)
אצלינו מקפידים בתקופה הזאת על מרחק 2 מטר אחד מהשני, כמו בקורונה. 
אתה מגזים וסובל.חוזר תמיד לאשתי

הכלל הוא: מתי שקיימת בך שנאה ליהדות ולהלכה זה אומר שמשהו לא תקין.

ההלכה מודה שבמקרה שלך יש מקום להקל.

אתה יורה לעצמך ברגליים, אף אחד מלבדך לא אשם במצב הזה.

הבחירה בידך - להמשיך לסבול סתם, או להקשיב להלכה האמיתית.

אני בתמישהי חדשה:)

והבנתי שזו הטרלה קבועה. אז הצטרפתי.

חבר, אתה חדש בפורוםהסטורי

לא יודע למה הגבת למגיבה שמעליך ולא לפותח, אבל מוזמן לחפש בכרטיס שלו

לא יכול כבר עם שלושת השבועות האלה - צעירים מעל עשרים

רבותי, אתם לא מגזימים קצת?......נחלת

אסור לרחוץ בימים קרירים במקומות מזיעים?

ולהשתמש בתיאודורנט אם זה לא עוזר?

תיאודורנט זה דאודורנט בניחוח תאו?חתול זמני

לא. תיאולוגיה.נחלת

זה באמת לא קל. בגלל זה אני משתדל4ne1

לא להתקלח כבר מי"ז בתמוז כדי שיהיה לי קל בתשעת הימים.

היום יש ספריי מסריח שאפשר להתיז וזה פותר את העניין.

הבעיה שנגמר המלאי

נו למה אני מתאמץ בכללאריק מהדרום

אם הורסים לי את זה כל שנה, דווקא השנה יש הרבה חדשים בפורום.

נראה לי זו השנה ה14 או ה15 לשרשור הזה.

אגב סבא שלי ז"ל תקופה ארוכה חשב שזו באמת ההלכה ולא החה מתקלח בשלושת השבועות רק בערבי שבת.

עד היום יש אנשים שמתקלחים פעם בשבתנקדימון

בשבת ראש חודש, הכוונה

אתה עוד מהמקילים,חתול זמני

הרי ידוע שלמעשה מנהגי האבלות (כמו לא לשמוע מוזיקה כו') זה לכל השנה, אלא שרוב הציבור לא מודע/ לא יכול לעמוד בכך, ורק בבין המיצרים מחזירים עטרה ליושנה, שנזכה

יש לך את ההומור של אדיר מילרהפי

מי היה מאמיןל המשוגע היחידי

שיש כאלה שבאמת עושים את זה,

או שסתם הם מדיפים ניחוחות ולא מצליחים לשלוט על זה,

התפללתי מנחה בשבת מאחורי איזה נער, וחששתי שאני עומד לעלות בסערה השמימה.

(והתלבטתי בכלל אם מותר לי להתפלל שמה, אבל כשאני לא מתנדנד זה סבבה)

היה איתי בחדר בפנימיה אחד שהתעקשהסטוריאחרונה

שהוא מקלח לכבוד שבת, כי ככה כתוב בקיצור שולחן ערוך.

בראשון עוד היה בסדר, בשני שלישי התחיל להיות קשה, ברביעי חמישי כבר בלתי נסבל...

עזרא שיינברג - מישהו יודע מה סוף הסיפור?חוזר תמיד לאשתי

הסוף עוד לא הגיע לצערינו...הסטורי

ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.

מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...

זה השאלה... מתפתח שם משהו?חוזר תמיד לאשתי

היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.

אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.

צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה

מעניין... אנשים כאלו תמימים?חוזר תמיד לאשתי

מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?

מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..

לא יודע, איך חזרו שוב ושוב למוטי אלון?!הסטורי

איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!

אין לך לעקוב אחרי כל דבר בעולםנקדימון

אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.

נדמה לימשה

שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.

למיטב ידיעתי גר היום בקצרין ומנודההריון ולידה

עוד יש איזו הפגנה קטנה כל מוצש מתחת לביתו בקצריןיהודי שואף לטובאחרונה

מה קשור פה מילואימניק?חוזר תמיד לאשתי

מילואימניק הותקף בהפגנת חסידי גור

אולי תגידו גם 'מדריך כושר הותקף'?

הוא היה בכלל בטיול עם הכלב..

ההצמדת תויות הזאת, את מי היא משרתת? רק את 12

מישהו תקף אותו בגלל שהוא מילואימניק? הוא בכלל לא לבש מדים

מצא עם מי להתחיל, כנראה זרק להם איזה מילה מעצבנת.

כמובן שזה לא מוצדק, אבל זה היה קורה גם בהפגנת שמאל.

מי דואג להצמיד את התוויות האלו?

אין קשר. המטרה היא לסכסך, אתה צודקנקדימוןאחרונה

אבל ערוץ 7 לא מפתיע בהתנהגות הזו. אמנם לאחרונה זה קצת נרגע, אבל בשנים האחרונןת הייתה תחרות סמויה לא מוכרזת בין ערוץ 7 לבין סרוגים מי יצליח להפוך ל"הארץ" לדתיים

אולי יעניין אותך