שאלה קטנה... אולי פה יוכלו לעזור לי...אנונימי (פותח)
אני מאוד רוצה ללמוד מקצוע פרא רפואי.. מתלבטת בין ריפוי בעיסוק לפיזיותרפיה.
יש פה חברה שלומדים אחד מהנ"ל? מה אתם ממליצים? ואיפה מומלץ ללמוד? ( מבחינה דתית ומקצועית)

וגם אני לא יודעת מה הם בדיוק תנאי הקבלה... ולא ממש הבנתי מהאתרים של האוניברסיטאות..
יש לי ממוצע בגרות גבוה. מעל מאה נראלי.. (עכשיו סיימתי י"ב אז אני לא יודעת מה הוא עדיין) ויש לי פסיכומטרי 594... אני צריכה לעשות שוב פסיכומטרי? או שיש לי מספיק?
מתכננת להתחיל ללמוד בעזרת ה` שנה הבאה ורוצה לדעת אם אני צריכה עוד פסיכומטרי ולכן שואלת כבר עכשיו...
תודה רבה וחג שמח!
אמנם אני לא לומדת אחד מהמקצועות הנ"ל.me and i

אבל יש לי חברה שלומדת ריפוי בעיסוק באוניברסיטת חיפה, והיא היתה צריכה פסיכומטרי 670. לתשומת לבך....

אני לומדת ריפוי בעיסוקהדס123
ממליצה מאוד. אישית לומדת באוניברסיטת חיפה.. אם את מחפשת מקום דתי- יש באונו ובמבחר בבני ברק. (במבחר זו שלוחה של חיפה)- לקחת בחשבון שאלו מקומות חרדיים ואני לא בטוה שמקבלים כל אחד.
מבחינת תנאי קבלה- לא בטוחה שזה מספיק- אבל בכל אתר אוניברסיטה יש מחשבון סכם.
כמה נקודות שחשוב לקחת בחשבון, מניסיון...פלאפל

מצטערת להוריד אותך קצת מהעץ הגבוה...

כותבת על פי ניסיונה של ביתי שחשבה על לימודי ריפוי בעיסוק (ובסוף ירדה מזה) ועל סמך ניסיון של חברותיה.

א. בשנים האחרונות נעשה מאד פופולארי לנסות להתקבל למקצועות הפרא רפואיים, יש המוני מועמדים (ובעיקר מועמדות) שמנסים להתקבל, ולכן על פי רוב, גם מי שעומד בתנאי הסף שכתובים באתרי האוניברסיטאות לא יתקבל.

צריך נתונים גבוהים יותר ממה שנדרש על הנייר (כמעט כמו לרפואה...). מה גם שיש לך פסיכומטרי שרחוק מהדרישות...

ב. לשלוחות החרדיות (מבח"ר ואונו- המחלקה החרדית) מותר לקבל רק בוגרות סמינרים על פי רשימה סגורה של המל"ג. אם למדת באולפנא או במוסדות חב"ד וכדומה, הם לא יוכלו לקבל אותך בכל מקרה (זה לא בשליטתם, זו הכתבה קשוחה מאד של המל"ג).

ג. באונו לא הייתי ממליצה ללמוד שום מקצוע פרא רפואי (למרות שתנאי הקבלה טיפה יותר אנושיים) כיוון שהם מסננים ומעיפים בסיום כל שנה כמות מסוימת של סטודנטיות. 

דהיינו, יכולה להיות סטודנטית (ושמעתי על כמה וכמה מקרים כאלו) שקרעו את עצמן כדי לשפר את הפסיכומטרי, וקרעו את עצמן בלימודי של שנה א' ואפילו של שנה ב' ואז מצאו את עצמן עפות מהלימודים רק בגלל שיש סטודנטיות יותר חכמות מהן. וכל מה שהן למדו והשקיעו לא שווה כלום.

הן היו סטודנטיות טובות ומשקיעניות, אבל פשוט יש כמות מסוימת של סטודנטיות שיתקבלו לשנה הבאה ויעבירו רק את המצטיינות ביותר ולא את כולן. אז יש פה סיכון שלא שווה את המאמץ הגדול.

חוץ מזה שבאונו השכ"ל הוא של מכללה פרטית שזה בערך פי 3 משכ"ל אוניברסיטאי.

ד. אני עצמי עובדת כקלינאית תקשורת כבר 15 שנה, אני אוהבת את העבודה שלי, אבל לא ברורה לי הנהירה שיש בשנים האחרונות למקצועות הללו, זה לא שווה את ההשקעה המופרזת שנדרשת בחלק מהמקרים. לא מרוויחים כ"כ הרבה (אם את שכירה ולא גרה באיזה חור נידח שיש בו מחסור בעובדות), יש כל הזמן קיצוצים במשרד החינוך והעומס על כל עובדת נעשה יותר ויותר כבד. ולפתוח קליניקה זה דורש השקעה רבה (במיוחד למרפאות בעיסוק ופיזיותרפיסטיות שזקוקות למרחב גדול וציוד יקר)  ואנשים רוצים טיפולים אחה"צ שזה פחות נוח לאימהות.

שוב, מצטערת להוריד אותך מהעץ, התלבטתי האם לכתוב לך, כי חלומות זה דבר נפלא וחשוב, אבל עדיף לדעת מראש את העובדות...

וואו,תגובה חכמה ומחכימה! אשמח לשמוע מנסיונך אם יש בכ"זהדסדס

מקצועות קרובים/בעלי אופי טיפולי עם דרישות לא בשמים וכן עם תנאים סבירים.

אחיותאולפניסטית גאה

מקצוע לדעתי מקסים ממש עוזר וחשוב דרשותיו לא גבוהות ויש לו מלא מלגות בגלל מחסור בו

תודה!מעניין, לא חשבתי בכיוון .התכוונתי יותר בכיווןהדסדס

טיפולי-ייעוצי. מאוד מתעניינת בעבודה סוציאלית, אבל הבנתי שהתנאים גרועים ממש (שכר, כמות שעות עבודה ועוד)

עבודה סוציאלית זה מקצוע שממנו אפשר להתפתח הלאהפלאפל

למשל טיפול באומנות/דרמה/תנועה/מוסיקה וכדומה. אפשר להמשיך לתואר 2 בעבודה סוציאלית ואז אפשר לטפל באופן פרטי וכדומה,

אבל זה תחום שונה מהתחום הפרא רפואי, הרבה יותר קשה מבחינה נפשית, מצד שני עוזרים ולעיתים ממש מצילים אנשים במצבים קשים מאד. 

קודם כל, בעיני הדבר החשוב ביותר הוא לחשוב מה את אוהבת לעשות, מה נותן לך שמחה וסיפוק, באיזה תחומים את טובה ומוכשרת?

תנסי לדמיין את עצמך בעוד 15 שנה. לאן את רוצה להגיע? איך את מדמיינת את עצמך?

יש אתרים בנושאי הכוונה מקצועית, עם רשימות של מגוון מקצועות, כדאי לחפש.

בהצלחה!

תודה רבה!הדסדס

שמעתי שבאונו הרמה והמרצים מצויינים אבל עולה פי 3ארלט

עם זאת הם דורשים פסיכומטרי יותר נסבל... בכל מקרה מעל 600

מקווה שעוד רלוונטיאנונימי (3)

בתור אחת שמתחילה בראשון הקרוב ללמוד ריפוי בעיסוק באוניברסיטת תל אביב- הדרישות הן אכן גבוהות (פסיכו מעל 600 תנאי סף וציון התאמה 652) בתור אחת שקיבלה 618 בפסיכו' בשילוב ממוצע של 108 בבגרות המתנתי ה-מון זמן ברשימת המתנה על אף שהציונים מספיקים- פשוט כי היו כאלה יותר טובים ממני

בנוסף צריך שהציון של פרק האנגלית יהיה לפחות 120 (עשיתי בשביל זה פעמים אמי"ר כדי לשפר- הם לא מוותרים אפילו על נקודה!)

ועוד דבר אלו קורסים בפיזיקה וכימיה שצריך להיבחן עליהם ולהשיג ציון עובר (במידה ואין לך בגרות בהם)- מניסיון זה לא כל כך נורא...

חשוב לזכור שגם יש ראיון שהוא משמעותי ביותר

קיצור, כמה נק'--- בכל אופן מומלץ להשקיע בפסיכו!

(אגב, בחיפה הדרישה של האנגלית היא 104 נק ואין דרישה של פיזיקה-כימיה, גם אצלם יש ראיון וקודם לו מבחן מוזר כזה מטעמם---סבבה, מניסיון.)

תודה גדולה לכולם! ( הפותחת)אנונימי (פותח)אחרונה
אני יודעת שאני אצטרך לעשות פסיכומטרי שוב.
פלאפל- יש לך רעיון אחר? אחיות.לא מתאים לי.. ואני מאוד אוהבת את כל העיניין של תחושה, מגע עיסוי וכו' ..
עבודה סוציאלית פחות מושכת אותי בגלל כל העיניין הנפשי..
מלגה לקורס תעודה יקר- איך משיגים?אנונימי (פותח)

ותגידו, יש איש מקצוע שנותן שירות בצד הטכני הזה של הלימודים?

לגבי מלגות טובות, לגבי שילוב תארים, לגבי מסלולים שונים בכל מיני מקומות וכו'..

אם מצאת משהו, תעדכן!אשר בראאחרונה
מקום לגורראובן255

היי בן 27 מתחיל ללמוד תואר שני שנה הבאה בבר אילן מחפש מקום לגור בו באזור בר אילן מישהו מכיר דירות שותפים לדתיים או אולי כפרי סטודנטים באזור או סתם משהו בסגנון כפר סטודנטים?

בגבעת שמואל יש מלא חבר'ה בגילךארץ השוקולד

והרבה דירות שותפים.

בלוד יש כפר סטודנטים.

ברחובות יש כפר סטודנטים.

מניח שיש גם מעונות בבר אילן, לא יודע איך הם.

אוכל לחפש פרטי קשר לכל השלושה למי שרוצה, מוזמן לפנות בפרטי.

אתה עם רכב? באריאל יש ממש אווירה של סטודנטיםאנונימי (2)

ממה שהבנתי

הרבה דתיים גם

ייתכן מאוד שאפשר לגור שם גם בלי ללמוד באריאל

שווה לבדוק

תודה אבל אני פחו נייד עם רכבראובן255אחרונה
מישהו יכול לעשות לי סדר עם המלגות?פתית שלג

איפה נוח לחפש מלגות, איפה אפשר למצוא מלגות שמנות יותר וכו'..

עזר לי הרבה עם לימודיםאשר ברא
בכיף! תשלחו לי הודעה בפרטיאנונימי (2)
עוד כמה ימים אני אמור לקבל הרבה מידע בנושא הזה. מקווה שאכן הכל יגיע ויסתדר, ואוכל לסייע
זה אני 👆שלג דאשתקד
לא יודע למה יצא לי אנונימי...
תודה על התיוגפתית שלגאחרונה
עבודה סמינריונית בנושא ליקויי למידהEva

שלום לכולם!

לי קוראים חוה.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמנריונית במסגרת סיום תואר ראשון באוניברסיטה פתוחה מחפשים אנשים אשר ירצו להשתתף במחקר שלנו, ולענות על שאלון.

אם תרצו לקחת חלק, אנא תקראו מכתב פנייה למשתתפים אשר מצורף לשאלון.

המחקר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

השאלון מתארח ב-Google Forms, ומאפשר לכם לענות עליו באופן אנונימי ומבלי להזכיר פרטים אישיים.

השתתפותכם במחקר היא מרצונכם לחלוטין. אם לא תרצו להשתתף במחקר במהלך המענה על שאלון אתם יכולים לסגור אותו.

השאלון מיועד אך ורק למי שמלאו לו 18.

השאלון מיועד הן לאלו שאובחנו עם לקות למידה והן לאלו שלא אובחנו עם לקות למידה.

תודה רבה לכל מי שירצה לעזור.

אנו מאחלים יום טוב ושקט לכולם!

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

בהצלחה במחקר!שלג דאשתקד

זה אחלה שאלון.

רק סתם מעניין להבין  מה ההבדל בין השכלה אקדמית מלאה (בטעות-נפוצה כתבתם אקדמאית), ובין תואר אקדמי.

תשובה לשאלהEva
תודה על התיקון. תואר אקדמי מתאר מצב בו יש לך על הידיים טופס המאשר כי אתה סיימת לימודים אקדמיים של תואר ראשון / שני / ועוד. לעומת זאת, אקדמית מלאה מתארת מצבים בהם ייתכן שלמדת במסלול שנחשב לאקדמי אך הוא לא מזכה לתואר רשמי / נשארו לך עוד כמה חובות עד לסיום התואר.    
מחפשת עזרה בהפצת שאלון בקרב אנשים עם ליקויי למידהEva
עבר עריכה על ידי Eva בתאריך י"ב באייר תשפ"ו 23:07

שלום לכולם!

אנחנו עדיין בשלב איסוף הנתונים ומחפשים גם אנשים שיש להם לקויות למידה (דיסלקסיה / דיסגרפיה / דיסקלקוליה).

האם יש בקרבתכם אנשים עם ליקויי למידה אשר הגיעו לגיל 18 והם ירצו להשתתף במחקר?

תודה רבה לכל מי שרוצה לעזור או שכבר עזר.

יום נעים ורגוע. 

אם רק היה לכם דיסלקציהאנונימי (2)
הייתם מאחלים לנו "יום גרוע"

נ"ב, אשתדל להעביר את השאלון בקבוצת שאלונים.

תודה רבה! אנחנו כמעט הגענו למטרהEva

שלום!

אנחנו צריכים עוד 22 אנשים עם ליקויי למידה (דיסלקסיה / דיסקלקוליה / דיסגרפיה).

תודה רבה על כל עזרה אפשרית.

מאחלת יום טוב ורגוע.

אפילו אם אתם סתם דילגתם על המסרון שלי ולא הגבתם אליו בשום צורה אני לא יאחל לכם "יום גרוע". תשמרו על עצמכם. 

שלחתיאנונימי (2)
נראה מה יהיה...
תודהEva
הצדק בדבריך. 
כדאי לקחת בחשבון124816
שאנשים עם ליקויי למידה, עלולים להתקשות למלא שאלון שדורש הרבה קריאה ובנוסף קשב לחצי שעה.
התחשבנו בכךEva
עבר עריכה על ידי Eva בתאריך י"ד באייר תשפ"ו 20:05

למעשה השאלון לא צריך לקחת 30 דקות, והוא לוקח הרבה פחות זמן.

כדי להתחשב באנשים שקשה להם לקרוא ולמקד קשב ציינו שצריך למלא את השאלון "במשך 30 דקות".

כלומר, מותר לקחת עד 30 דקות. 

עדכוןEva

אני רציתי להדגיש כי את/ה כעונה על השאלון יכול/ה לקחת לעצמך עד 30 דקות לענות על השאלון, כדי לא למהר לשום מקום ולא להילחץ שהזמן יגמר.

אנחנו צריכים עוד 21 אנשים עם לקויות למידה! תעזרו להגיע למטרה ולסיים את התואר ראשון בהצלחה.

בבקשה אל תלחצו השאלון הוא קצר, אנונימי, ואתם יכולים לפרוש ממנו בכל רגע.

תודה רבה על עזרתכם ותודה למי שכתב לי.

יום טוב לכולם.  

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה
אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

הסבה לאחיות באזור י-ם, מישהי עשתה? אשמח לשמוע איפהאנונימי (פותח)

ואיך היה

תודה!

שאלוןנשימה

היי לכולם! 👋

במסגרת הסמינריון שלי, אני חוקרת איך סיפורי הגבורה שאנחנו פוגשים במדיה משפיעים עלינו – על הגאווה הלאומית ועל היכולת שלנו להישאר חזקים בתקופה הזו.  

אשמח ממש אם תוכלו לענות על שאלון קצר (מבטיחה שזה רק 5 דקות!):

🔗 שאלון מחקר: השפעה נתפסת של סיפורי גבורה וחוסן בזמן מלחמת "חרבות ברזל"

השאלון אנונימי לגמרי.

מיועד לגילאי 18 ומעלה.

כל תשובה עוזרת לי מאוד להבין איך אנחנו מתמודדים כחברה.  

תודה רבה רבה על העזרה! ❤️ מעריכה מאוד

חסר בעיקר גברים 🙈נשימה
הגבתי לךמשה
רק בגלל הוותק של הניק 😃
מטורףזיויק
איזה נושא!
אנסה להעביר בין חבריםאנונימי (2)
הגבתי, בהצלחה!ל המשוגע היחידיאחרונה
מה ההבדל בין מכללת הרצוג לאורות ישראל (מורשת יעקב)אנונימי (פותח)

מישהו יכול לעשות לי סדר על ההבדל בין המכללות?

האם המכללות מזוהות עם איזו ישיבה במגזר?

האם יש השקפות שונות?

מכללת הרצוג מזוהה עם ישיבת הגוש יותראריק מהדרום

אני לא יודע באיזו רמה זה קריטי.

מתמטיקה זו אותה מתמטיקה.

מדעים זה אותם מדעים.

לשון ואזרחות זה כלל ארצי אני מניח.

חינוך מיוחד אני משער שלא אמור להיות קשר השקפתי

נשארת עם תנך ותושבע ואולי אנגלית אם זה הכיוון שלך אין לי מושג כמה זה קריטי  ההבדל ביניהן, אני לא למדתי בהן מעולם אבל אתה יכול לקרוא מאמרים שהם מוציאים באינטרנט.

אנסה לענות לך בזהירותאנונימי (3)

ככלל, אורות ישראל היא מכללה נוחה שמטרתה להעביר כמה שיותר סטודנטים. הלימודים שם בדרך כלל נוחים יותר, אין דרישות מוגזמות וממוצע הציונים יחסית גבוה.

והיפכם בהרצוג - שם יש יותר אג'נדה, בטח הלימודים יותר מעמיקים (לפחות ביהדות) אבל גם הדרישות והציונים נם קצת שונים.

מאיפה תצא יותר חכם? לא ערכתי מחקר מסודר, אבל ההנחה שלי ביחס למכללות לחינוך, זה שאין קשר בין חוכמתך לרמה וסגנון הלימודים שלך. אם אתה חכם וסקרן - תתפתח בכל מקום, וכן להיפך.

תודה על התשובהאנונימי (פותח)אחרונה
אהלן,מישהו פה למד/לומד במכללת אשקלון ויכול להמליץ?לא יודעתת

אולי יעניין אותך