עד עכשיו השפרצתי סנו אוקסיג'ן.
הגענו למצב שאני גומרת בקבוק מהר מאוד...
יש לכם רעיונות אחרים?
יש דברים יעילים שאפשר לשים בכל מכונה ולא על כל כתם וכתם בנפרד?
זה גוזל לי הרבה זמן, כוחות וכסף...
ושמה בשפריצר, בנוסף אני מוסיפה גם סבון כלים שעוזר מאד להוריד כתמי שמן
ועדיין לא הכל יורד..
אבל את יכולה לקנות סבון נוזלי (עדיפות בצבע לבן, כי יש אחרים שמשאירים כתמים), ולשים על כל כתם, להניח בצד לכמה דקות ולמכונת הכביסה, ברוב המקרים הכל יורד..
יותר יעיל, ושומר על אורך חיי הבגד, לא לדחוס את המכונה בכבסים.
ממלאים רק חצי ועוד קצת מכונה - וגם זה לא דחוס. ומפעילים על 40 מעלות, אבל תוכנית של לא פחות משעה וחצי.
הפעולה של המכונה מזכירה את הפעולה של הכובסות המיתולוגיות, שהיו חובטות את הכביסה מצד לצד. בשביל זה צריך מספיק מקום פנוי במכונה. וגם משך הפעולה של המכונה היא פונקציה בניקיון.
יוצא מבהיק, ואני משתמשת בשני שליש פקק נוזל כביסה בלבד.
אם הבגדים מלוכלכים מאוד, אפשר להאריך את משך הפעולה לשעתיים וחצי - לרוב זה מספיק.
כמו כתמים שומניים בעיקר, אוכל למינהו.. שווה לנסות.
לא רואה שוני בין אבקות הכביסה~א.ל
אמא_מאושרת(הניק שלי הוא כבשה מתולתלת, אני לא מצליחה לעבור אליו, צריכה לשחזר סיסמה .
זה על המשתמש של אחותי בגלל זה אני מאנונימי. )
למרוח לפני הכביסה את הכתמים במשחת "סיף" של קלין, להרטיב ולשפשף מעט
להכניס ככה למכונה
משחת סיף היא כמו ה"אמה" לכלים של דור הסבתות רק בשם אחר. נמצא באיזור של הסבוני כלים בסופר.
קופסת פלסטיק כחולה עם מכסה.
זה כן התעסקות לפני הכביסה, אבל לפחות יותר זול מאוקסיג'ן. הורס לי את עור הידיים, לך כדאי
לעבוד עם כפפות... למרות שקצת פחות יעיל מאוקסיג'ן לטעמי.
ונכון שזו התעסקות.. אבל ככה זה.. כתמים זו התעסקות...
כתמים קשים אני מטפלת בהם עם "סיף" ושמה במכונה עם נוזל סנו אוקסיג'ן או נוזל קליה , קליה לטעמי טיפה יותר מוצלח
או אבקת ווניש קליה לכתמים קשים אם זה כתמים יותר קשים, מוציאה מעולה!
האבקה שבקופסת פלסטיק ורודה קטנה, יקר מאוד, קניתי לפני שלוש שנים מלא
אריזות ,כשהיה מבצע טוב , עכשיו אני משתמשת בקופסה האחרונה. לא כדאי שתקני במחיר מלא.. לא מצדיק
אם זה לא בגדים יקרים.
סבון אסטוניש מוצק, אמא שלי הייתה משתמשת בזה כשעוד היו לה כתמים לכבס,
והוא מוצלח. יש בסופרמרקטים רגילים, נניח רמי לוי ושופרסל. צריך לעמוד ולשפשף , אבל הוא מוציא טוב.
סבון כלים פיירי ירוק, - ממש טוב. לדלל בטיפה מים עד שזה לא ירוק-מרוכז, שלא יהפוך את הבגד לצפרדע ויהרוס אותו.
מכירה מאמא שלי, משהו יקר אבל מעולה למקרי קיצון של איזה בגד חתונות יקר שהוכתם- בקבוקים קטנים של "יעקובי" על כל בקבוק מסיר כתמים כזה
כתוב לאיזה סוג של כתמים הוא מתאים. הציל הרבה בגדים "ייצוגיים" שהכתמנו באירועים.
לגבי אבקת אריאל, אני קונה כשיש מבצע באושר עד , כמה אריזות של 8 ק"ג
ב55 ש"ח לאריזה. בלי מבצע 60. זול משמעותית מאוד מאשר לקנות אריזה קטנה בסופר יקר יחסית.
מספיק לי לכמה חודשים. אם אכפת לך על הכסף, לא כדאי להתייחס לזה שזה גדול או כבד.
אמא שלי תמיד שואלת אותי אחרי קניה של 3 אריזות של 8 ק"ג כל אחת, אם פתחתי חדר כביסה של מוסד חוסים, או שהחלטתי לכבס עבור משפחה ברוכת ילדים מבני ברק שקרסה לה המכונה מעודף שימוש, כי אנחנו סה"כ 4 נפשות והאריזות של האבקות תופסות מלא מקום,
אבל זה חוסך הרבה כסף וכדאי. כשמחשבים את זה, אם קונים אריזה של 3 ק"ג נניח, שעולה בשופרסל 30 ש"ח.
לקנות 8 ק"ג במחיר הזה למאה גרם, היה עולה 80 ש"ח.
אריזה של 8 ק"ג בסופר ממוצע עולה קרוב ל70 ש"ח. אלה דברים שאפילו כדאי לעבור במיוחד בשבילם
אם זה לא כל כך רחוק,
או להשתדל להגיע כשנמצאים גם ככה בעיר שיש אושר-עד ולקנות במבצע סטוק.
בכללי אני לא קונה שם בכלל ולא אוהבת בכלל , בלשון המעטה , את החנות הזאת , אבל כשאנחנו באשדוד פעם בכמה חודשים..
אני נכנסת במיוחד לדברים מסויימים שזולים שם מאוד כמו האבקה של אריאל ותינוקלין לבגדי תינוק. יאמר לזכותם.
(ממש לא הכל כזה זול שם אבל אבקות כביסה כן
לא הייתי שמה סנט מוריץ לבגד של פעוט
גם לדעתי זה הורס את הבגד ומוציא ממנו את הצבע.
תמיד כדאי לטפל כמה שיותר קרוב להיווצרות הכתם. ברור שלא תמיד יוצא,
אבל עדיף.
ויש תא שמיועד למסיר כתמים, אני משתמשת בקליה.
אני משתמשת בתוכנית הזאת לכל הכביסות הלבנות והבהירות, וזה מוריד כמעט את כל הכתמים. עדיין יש לפעמים כתמים עקשניים שצריכים טיפול בנפרד.
(לפני שהיתה לי המכונה הזאת הייתי עושה טיפולים פרטניים לכתמים והיה סיווווווט)
אז כשתצטרכו לקנות מכונה חדשה- תדאגו שתהיה תוכנית קדם כביסה להסרת כתמים.... ;)

כבר כתבתי כאן למעלה.
משתמשת רק במעט סבון לכלים על כתמי שומן מאכל שלא ירדו.
כתמי צבע טבעיים - דשא, פפריקה, שמן, יציאות תינוקות יונקים (מחילה) וכו' - כביסה ואחר כך בשמש.
כתמי טושים עמוקים וגדולים, דיו - אני משרה בחלב רותח - יוצא חדש.
יין אדום - בדרך כלל נעלם אחרי שתי כביסות (שוב, מכונה לא דחוסה) ושמעתי שאפשר גם לשפוך על הכתם יין לבן.
הלבנת כביסה מכותנה לבנה - שבבי סבון טבעי של ליטופית בטמפ' 60. או 40.
פעם בכמה זמן אני לוקחת את כל הבגדים הלבנים (חולצות שבת, גופיות וטייצים של הבנות) עם הכתמים העקשניים והישנים שלא ירדו עם סנו אוקסיג'ן וכו'.. מכבסת ב90 מעלות עם בערך שליש כוס אקונומיקה ששמה בתא אבקת הכביסה יחד עם האבקה. ומרכך כרגיל. כמעט הכל יוצא
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות