כמה שאלות, אשמח שתענומיצ'ל
1.מתי בני הזוג שלכם ידעו על כך שאתם בפורומים? ואיך מספרים על כזה דבר?(במיוחד לאלו שלא הכירו פה או שלא ידעו על הערוץ)
2.כמה השפעה יש לזה עליכם בזוגיות ובמשפחה?
3.מה הגבול פה? עושים מה שרוצים, כמו שבן זוג ידבר עם בנות ולהפך, או שרק לדיונים והתייעצות?
4.עד כמה בני הזוג מודעים למה שאת/ה כותב/ת פה?
נכתב ונשאל בעקבות מחשבה מה לעשות בעתיד, ומתוך ניסיון לבסס עמדה משלי בנושא.
אממ..נקודה למחשבה

"הכל סובב את האשכנזים". חיוך ממית

עונהמקופלת
1. אם כשכתבת פורמים כוונתך היתה לפורמים נוספים למעט אלו של ערוץ 7 אז תשובתי היא כזאת:
בעלי ידע כמעט מההתחלה, שיתפתי אותו על הפורום ועל מה שכתוב (זה התחיל האמת מפורום הריון ולידה שלמדנו ממנו המון) והוא דווקא היה סבבה עם זה.
2. נדמה לי שזה משתנה מה אני קוראת. לפעמים זה משפיע לטובה ולפעמים פחות.
3. אצלי רק לדיונים והתייעצויות. לא מדברת מעבר.
4. בעלי לא מודע למה שנכתב פה, אבל הוא מכיר את הניק שלי ואין לי בעיה שיקרא מה אני כותבת.
בעלי יודע ,חושב שזה בזבוז זמן, הוא בכלל לא בקטע לכתוב פהקפה קפה

הגבול שלי עם גברים זה שאני לא מדברת איתם במסר אישי

זה ניראלי מופנה גם לגברים...הייתי כאן
כן, זה מופנה גם לגברים..מיצ'ל
אבל זה במיוחד מעניין אותי הצד הנשי בעניין...
מממ..הקולה טובה

1. לא זוכרת, מתישהוא כשיצאנו סיפרתי לו על העניין בדרך אגב.. "באיזה פורום שאני משתתפת בו היה דיון על.." או משהו דומה..

אפילו גררתי אותו לאיזה מפגש כשהיינו חברים (או כבר מאורסים?) 

ואפילו "שידכתי" לו את @Admin כחבר כדי שיהיה לו גם מעניין במפגשי פורום למינהם..

2. קיבלתי פה המון מידע וידע, המון תמיכה ויעוץ, אני בטוחה שזה תרם רבות ולטובה.

3. אותם גבולות כמו בעולם האמיתי. 

4. יודע הרבה מאד, אפילו פתח ניק (ושכח את הסיסמא ) רק לש"א אסור לו לגשת- כי לפעמים יש לי שיחות אישיות שהצד השני נותן לי מידע שלא אמור להגיע אליו. (עם נשים, אם זה בן אז הוא יכול לקרא חופשי..)

אשתי לא יודעת כי היא שמרנית מאד ואין לי כח להסבריםאנונימי לשעה
2. השפעה מזערית. זאת העשרה כזאת
3. מדבר עם בנות שיחות קצרות וענייניות כמו במציאות... גם עם בנים אגב
4. מכיוון שלא יודעת אז לא רלוונטי
לא מצליחה לחזור לישון אז עונה עוגת גבינה.
1. הכרתי את בעלי בעקבות הערוץ ככה שאין מה לספר לו על כך
2. אין השפעה, לא משהו שמורגש ביום יום.. מידי פעם יוצא שמדברים על הודעה בערוץ, גם לאחרונה אנחנו פחות פעילים מפעם בעקבות כל מיני שינויים משמחים
3. מה שאעשה במציאות אעשה גם פה, אין הבדל, לרוב לא מדברת עם ניקים ממין זכר באישי, וגם אם כן בעלי יודע עם מי ועל מה, גם הוא יודע שאין לי בעיה שיכנס למשתמש שלי מלבד פורומים מסויימים שהוא יודעלא להסתכל כשאני נכנסת.
4. בעלי מאוד מודע חחח
^^^נפשי תערוגאחרונה
מממרב.
1. סוג של הכרנו דרך פה... הוא ידע מראש
2. ממ הוא לפעמים מגיב פה מהניק שלי, אני משתפת אותו בסיפורים מפה...
3. לא מדברת עם בנים סתם ככה באישי.. אבל יותר בגלל שזה לא מעניין אותי מאשר שזה מפריע לזוגיות או משו..
4. מודע. מאוד. עכשיו הוא מאחורי קורא
אניאלעד
1. הכרנו דרך הערוץ..אז שלב ההסברים התייתר
2. מעגל החברים מכיל ניקים רבים, בבית פנימה אין לזה כמעט השפעה
3. אני סומך עליה והיא עלי, ב"ה, ולשנינו יש גבולות שהגדרנו לעצמינו
4. אנחנו לא בולשים אחד בעקבות השני, אין לי מושג מה היא כותבת ואיפה
שאלתי את בעלי ותגובתו היא8668
תעשי מה שאת רוצה בפורומים
מערכת יחסים זה אמון הדדי ואני סומך עליך

שאלתי אם אני מדברת עם גבר בתור תגובה?

הוא ענה שאני מדברת בתור תגובה ולא בתור התכתבות אישית ככה שזה לא מפריע לו.
עונהשמן פשתן

1. מהיום שפתחתי.   איך מספרים? בפשטות. כמו שמספרים איך היה היום בעבודה.

2. משתפת אותו בדברים מעניינים שנכתבו.

3. בטבעיות. כמו במציאות.

4. הוא לא מתעניין, אך הניק שלי פתוח על המחשב שלו והוא יכול לקרוא מה שיחפוץ. (אגב, גם לו יש ניק, שבקושי פעיל)

עצתי:

לא משנה מה תחליטי ומה תעשי,

העיקר זה שתנהגי בדרך שלא תתביישי בה, ותוכלי לעמוד מאחורי כל מילה שכתבת וכל מעשה שעשית.

עונהכבשה מתולתלת
1. יודע מההתחלה.. ראה אותי על המחשב,
זה לא אישיו וזה לא ריגש אותו.
2. שום השפעה
3. לא מדברת עם בנים באישי, יהרג ובל יעבור, אפילו לא משהו ענייני או תכלסי, חוץ מדברים כמו
תלונה למנהלים על איזה גבר שמתעקש לקרצץ באישי.
במציאות אני חיה בסביבה מעורבת ובקהילה דתית פתוחה שגברים ונשים מדברים באופן טבעי , הסיגנון הוא ליברלי, ואין את הדיסטנס שיש במקומות חרדליים יותר. אבל באינטרנט , תחת מעטה אנונימי וזה שלא נמצאים אחד ליד השני פיזית ולא שומעים קול כמו בטלפון לדוגמה, יכול להוות פתח לשיחות לא טובות, ואין אפוטרופוס לעריות. הייתי מאוד , מאוד כועסת עם בעלי היה משוחח באישי עם נשים. בפייסבוק המשותף שלנו , אין לי פייסבוק אישי , אני כן מדברת עם בנים לצרכי תכל'ס שעולים בקבוצה שאני חברה בה וקשורה בעיקר לחסד. שם כן ופה לא מהסיבה ששם אין אנונימיות והבן אדם גלוי לחלוטין + חמישה אנשים בממוצע שאני מכירה אישית, אצלו בחברים. עם פרופילים אנונימיים אין לי דיבור שם.
4 . מה שאני כותבת כאן לא מעניין אותו,
הניק פתוח, שיקרא אם הוא רוצה.
שקשוקה.יבחוש חרצוליים
1. לא יודעת, הכרנו פה. אבל לא נראלי שזאת הייתה שאלה, אני לא מתביישת בזה שאני כאן, זה לא איזה סוד אפל.
2. זה יכול להיות צחוקים ולעשות אוירה טובה, וזה יכול להיות מקום להתייעץ בו ולשמוע על אחרים, זה נותן לנו פרופורציות לעצמנו והרבה פעמים מאוד מרגיע.
3. גם לפני שנפגשנו לא דיברתי פה עם בנים בשביל להתחיל איתם ולעשות פרפרים, אז לא הייתה סיבה שמשהו ישתנה אחרי החתונה.
4. הוא לא עוקב אחרי, אבל כשאני מגיבה הוא יכול לקרוא, אין לנו סודות. הפצלש היחיד שיש לי פה הוא של שנינו.
5. סתם כי היה באלי

אוקיי... יצא מתאים לנושא.. לא שמתי לב שכתבתי מהניק שלו. זאת כנרית...
עונה גם..לכל זמן ועת
אני אומנם לא נמצאת הרבה בפורום הספציפי הזה... אבל בעלי חושב שאני "מכורה" לפעמים לפורום פה.

אני ממש מחכימה פה מהרבה בנות שכותבות.
בעלי אוהב להיות בספורט- זו ההנאה שלו
וההנאה שלי זה הפורומים.
באיזידעה
בהתחלה השתתפתי מהצד בקריאה וכשפתחתי ניק בעלי התפוצץ עליי מצחוק.
הוא שמח בשבילי שיש לי את הפורום זה לא מעניין אותו בהתכתבויות מסויימות אני משתפת אותו במחשבות שלי...
ההשפעה היחידה היא לדעת לכבות את המדיה כשצריך!
לא מתכתבת באישי עם אף גבר וגם לא עם נשים....
בהחלט נהנת שהפורום מעורב עם דעות של שני המינים. זה עוזר לי לראות בפרספקטיבה שונה מחשבות של אחרים.
אני חושבת שלהתכתב באישי עם גברים או להיפך פותח פתח ומי שרוצה לסמוך על עצמו בהצלחה אותי אישית זה גם ממש לא מעניין
תשובותייצפורה

בס"ד

1.לא זוכרת מתי, זה עלה מתישהו בפגישות.
2. לפעמים אני מעלה נושאים שקראתי ומשתפת אותו. לפעמים שולחת אותו לשרשור מעניין.
3. כמו במציאות.
4. בעלי יודע שאני פה, יודע מה הכינוי שלי.

לא רואה הבדל משמעותי בין המציאות לבין הפורומים פה.

תודה על הענות!!מיצ'ל

עזרתם לי לבחון כמה דברים!!!!

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופהאחרונה

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

נכון. זה פורום נשואים. ויש פה לא מעט מוריםלאחדשה

כאן וברחבי הפורום באופן כללי.

אני האמת לא בקיאה בסכסוכים ובליקויים לכן לא חושבת שיכולה להביע דעה. רק שאלתי מה יותר משתלם💁🏻‍♀️

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

🙏🏻🙏🏻לאחדשה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך