שאלות לציבור מתיישבי יו"שyanivib

שלום מתיישבי יו"ש.

זו פעם ראשונה שאני כותב בפורום זה ולמעשה פעם ראשונה שיוצא לי לערוך דיון עם מתיישביי יו"ש.

יש לי מספר שאלות אליכם:

1. איך אתם רואים את עתיד מדינת ישראל כמדינת העם היהודי עם רוב יהודי מוצק לדורות הבאים כאשר

אנו שולטים על מליוני פלסטינים ביו"ש ?

2. האם יש לכם תוכנית מדינית סדורה  - למשל סיפוח יו"ש ? או רק גושי התיישבות ? ואם כן, מה יהייה מעמד שטחי יו"ש

שלא יסופחו ?

3. במידה ואתם בעד סיפוח כלל שטחי יו"ש למדינת ישראל, האם ערביי יו"ש יהיו אזרחי מדינת ישראל מהמניין כולל זכות הצבעה לכנסת ? אם לא, אז מה אתם מציעים ?

4. האם אתם לא רואים חשיבות גדולה יותר להתיישב בגליל ובנגב ולהוות שם משקל נגד לערבים במקום ההתיישבות ביו"ש על כל

הבעייתיות שלה (מדינית,פוליטית,דמוגרפית).

תודה,

י

לא יהיו ערביי יו"ש. אנחנו בעד לשפוך אותם הרחק מכאן.לב אמיץ

במקרה הטוב.

ואגב - אנחנו רואים חשיבות גדולה גם בהתיישבות בסוריה.ובלבנון. וגם בירדן.

עד נהר פרת.

1.לגרש את הגויים מארץ ישראלדי"מ
2.בטח. -וראים לתכנית שלי-תורת ישראל.
3.ברור שלו. אנחנו נגרש אותם.
4.גם זה חשוב וגם זה. אבל איפה שנלחמים נגד זנ ביתר שאת זה דווקא יותר חשוב.
גם מנסהבת 30

השאלות שלך מבוססות על אקסיומות מסוימות, שכנראה שאנחנו לא שותפים להם.

למשל: האקסיומה שלך היא שלכל הערבים שגרים ביו"ש יש זכות לגור שם, ואילו זכותם של היהודים לגור ביו"ש מוטלת בספק.

האקסיומה שלי היא הפוכה: הזכות הבסיסית של היהודים היא לגור בכל חבל מחבלי א"י שבו יחפצו לגור, ואילו זכות הערבים היא זו שמוטלת בספק. ערבים שיקבלו את שלטון המדינה, יכירו בזכותה של המדינה ושל עם ישראל על ארץ ישראל בשלמותה, ולא יעסקו בטרור או בחינוך לטרור ולשנאה- יתכן שיכולים לגור כאן. אבל כל ערבי שבאופן בסיסי לא מכיר בזכותינו על הארץ ורק רוצה למחוק אותנו מפה, וחוגג כאשר יש פיגוע- בוודאי ובוודאי שאין כאן מקומו.

בשביל זה יש המווווווון מדינות ערביות.

ואם מדינת ישראל תבין את זה ותנקוט בצעדים משמעותיים - הן כלכליים והן מדיניים- כדי ליישם את זה,זה בהחלט יכול לקרות. זה לא בשמיים.

והנה קיבלת גם את עתיד מדינת ישראל- רוב יהודי עם מיעוט ערבי קטנטן שלא עוסק בטרור, וגם את התוכנת המדינית הסדורה.

ולגבי הנגב והגליל- בטח שחשוב להתיישב שם, אבל למה זה צריך לסתור התיישבות ביו"ש?

אי אפשר להתיישב גם פה וגם פה? מה גם שזו שאלה תיאורטית לגמרי- הרי לא תעקור מאות אלפי יהודים מבתיהם ותעביר אותם לגליל ולנגב. ההתיישבות ביו"ש היא עובדה מוגמרת של 40 שנה כבר.

תשובותyanivib

אני גם חושב שהגיע העת לשינוי מחשבה בקרב הממשלה כי ניסוי אוסלו וההתנתקות לא ממש עובדים ובמקום שלום

קבלנו פיגועים ורקטות.

דיי ברור שעומק השינאה בצד השני יטרפד כל ניסיון להסדר והעדר מנהיג כריזמתי בצד השני שיכול לכפות הסדר

על עמו גם במחירים וויתורים מצידם - שני אלו מובילים למבוי סתום.

הנה הבעיה: מדינת ישראל היא מדינת מוטת יצוא - אין לנו אוצרות טבע בכמויות מספיקות כדי שנוכל לעשות מה שאנו רוצים והעולם יחריש (כמו המפרציות וסעודיה).

כעובד בחברת הייטק אני יכול לאמר בבטחון שחרמות ועיצומים על ישראל שעלולים להיות מוחלים עליה במקרה של פעילויות

חריפות כגון גירוש המוני של פלסטינים וערבים, יובילו לקריסת ענף ההייטק ובעקבותיו ענפים אחרים ויביאו את ישראל למצד כלכלי חמור.

ואני מזכיר לכולם ללמוד ממקרה דרום אפריקה - שם החרם והבידוד הכלכלי הביא למיטוט שלטו האפרטהייד.

מה גם שעם כל השנאה והדו פרצופיות של מדינות ערב המתונות לפלסטינים - גם הן יתקשו לשבת בחיבוק ידיים כאשר

יהיו תמונות של שיירות פליטים פלסטינים בדרכם מחוץ לישראל.

אם יש לכם רעיונות כיצד לגרש את הפלסטינים ללא תופעות הלוואי שציינתי למעלה, אשמח לשמוע.

אולי..בת 30

גירוש לא חייב להתבצע באופן המוני ופתאומי. למרות שבגוש קטיף הממשלה עשתה את זה די בהצלחה, לצערנו. מדובר פה על אוכלוסיה מאוד מאוד גדולה שא"א לגרש אותה תוך שבוע.

אבל לחצים כלכליים, והטבות רציניות למי שיהגר למדינה אחרת, יחד עם תנאים קשים למי שנשאר פה ועוד כמה דברים-  יעודדו מעצמם את ההגירה השלילית של הערבים מיו"ש.

ולגבי קריסת הכלכלה- תשמע, יש פה ענין אחר.

יש פה ענין שאחד השיקולים המרכזיים של ראשי הממשלות, כמעט רובם, מאז שהוקמה המדינה הוא השיקול "מה יגידו". מה יגידו בארה"ב, מה יגידו באו"ם ומה יגידו באירופה.

וזו הבעיה העיקרית. כי אנחנו לעולם נהיה "עם לבדד ישכון". לא משנה מה נעשה, גם אם נהיה בובות של אמריקה, עדיין לא נהיה בסדר מבחינתם.

אז צריך לעשות, בכל התחומים, מה שנכון לנו, ואיך שנכון לנו. וכשעם ישראל מרים את עצמו וזוקף את גבו- הגויים שותקים. וב"ה שזה קרה כמה פעמים בהסטוריה הקצרה שלנו. (נניח- במבצע חומת מגן. העולם שתק בזמן שחיילי צה"ל הפרו את הסכמי אוסלו ונכנסו למרכזי הערים כדי לעשות מה שהיה צריך לעשות)

ברשות תושבי יו"ש, אנסה גם לענותמרובע ירוק

על שאלות 1, 2 ו-3הסרטון הבא: 

עונה. (אגב, זו לא תכנית שכל המתיישבים מסכימים איתה, ותכף תראה את זה לפי שלל התגובות. זה דיון שחוזר מדי כמה חודשים בפורום הזה).

4. אין ספק שגם בנגב ובגליל יש חשיבות גדולה מאוד להתיישבות. מצד שני, אין ספק שביהודה ושומרון קיימת חשיבות גדולה בהתיישבות. והבעיות שמנית הן ממש לא שיקול למה לבחור בינהן. וגם אם נגיד שהנגב והגליל עדיפים - זה לא אומר שצריך להזניח את יו"ש...

נשמע מעניין מאודyanivib

האם באמת זה נכון ש 97% מהפלסטינים ביו"ש לא יושבים בגושי ההתיישבות שאותן התוכנית רוצה לספח ?

"שלום עכשיו" טוענים שלא, אז כנראה זה נכון... וברצינות:מרובע ירוק

בויקיפדיה כתוב "הערכות שונות, בין 50,000-150,000, ניתנו לגבי מספר הפלסטינים המתגוררים בשטח C". ההערכה של בנט היא כנראה הנמוכה... 

ובכל יו"ש - "על פי מחקרי אוכלוסייה משנת 2005 התגוררו בשטח בין 1.4 לכ-2.4 מיליון פלסטינים" גם לפי ההערכה הראשונה (1.4 מיליון) - בשטח C הערבים הם בערך 3%. שלא לדבר על ההכי הרבה (2.4 מיליון...), שאז גם אם יש 100 אלף בC - הנתון עדיין נכון...

להרחבה: בערך אוכלוסייה שכאן

תשובה ממי שאינו מתיישב:zada150

1: הדמוגרפיה ביהודה ושומרון משתנה לטובתנו וגם אם לא אין זאת סיבה לתת למרצחים ולרוצחים מדינה כי לא מגיע להם פרס על כל הטרור שהם עושים לנו, מדינה ערבית ואני בכוונה לא משתמש במילה הזאת מדינה "פלסטינית" כי מבחינתי המילה הזאת אינה קיימת תעשה את המצב במדינה יותר גרוע וכל בית בישראל בכל הארץ יהיה חשוף לפגיעות, יחד עם זאת - גם הפתרון שבנט מציע שזה לתת אזרחות לאותם ערבים עוינים ובכך גם את שאר ההטבות הנלוות לכך אינו פתרון ריאלי וזה גם לתת להם פרס על כל שנות הטרור שהם עשו לנו כמובן יחד עם הבעיה הדמוגרפית.

מה שצריך לדעתי לעשות זה להטיל סגר על הרשות הערבית בחגים שלהם ובחגים שלנו ואם יש בעיות אז להוריד להם את השאלטר של החשמל כמובן תוך קיצוץ משמעותי בתקציבים שהממשלה מעבירה להם ולהפוך לערבים את החיים לבלתי נסבלים כי יהודים וערבים מוסלמים אינם יכולים לחיות ב"דו קיום" מדומה וב"שלום" מדומה כי הערבים המוסלמים הם חיות בדמות אדם ואתה לא יכול לחיות ב"דו קיום" מדומה עם חיות אדם.

2: באשר לערבים בעלי תעודת זהות כחולה צריך לחוקק את חוק הנאמנות שבמסגרתו אותם ערבים יצטרכו לחתום על טופס כל שנה במשרד הפנים ובמידה והם יסרבו אזרחותם תישלל, הסעיפים שיהיו לערביי ישראל הם: התחייבות שלא ליצור קשר עם גורמי טרור או עם גורמים עוינים לישראל, התחייבות שלא ליצור לעצמם זהות נפרדת מזהותם הישראלית, והתחייבות שלא לנסות לערער את הדמוגרפיה של מדינת ישראל באמצעות ילודה מרובה ומוגזמת של יותר משלושה ילדים למשפחה מוסלמית.

לגבי הרשות הערבית והטרוריסטית - להוריד להם את התקציב שהם מקבלים מהממשלה בצורה משמעותית ולעודד אותם להגר מכאן למדינותיהם שהם מדינות ערב.

3: כבר הבהרתי את עמדתי בעניין.

4: כפי שכבר אמרו - צריך להתיישב גם בנגב ובגליל וגם ביהודה ושומרון וזה אינו סותר אחד את השני.

שלום וברכהטוביה2

1 אני נגד שליטה על מליוני גויים בארצנו (באופן כללי אני נגד גויים בארצנו ככול שניתן)

2 התוכנית שלי היא ארוכת טווח למדי וכוללת שלטון צבאי נוקשה במשך מספר שנים שבמהלכם יתבצע עידור הגירה מסיבי (שעלויותיו ילקחו ע"י קניית בתי הערבים - הערך הנדלני של הבתים הללו בארץ היום באם הם יהיו בתים בטוחים הוא גבוה מאוד) ניתן לקנות את הבתים ממי שיסכים לעבור למדינה אחרת ואולי יהיה צריך להוסיף מעט אבל זה יגיע בקלות לסכום שישתלם להם ללכת

3 אני מציע מעמד דומה לזה שיש לערביי מזרח העיר - תושבות ללא אזרחות 

אני לא רואה במדינה היום מדינה יהודית ולכן אין בעיה שיצביעו - הסינון הוא מטעמי ביטחון בלבד

4 לא משני סיבות עיקריות א הפקרת יו"ש תכניס את המכז לסיכון גדול מידי ו-ב הנסיון עם הערבים הוא שזה 'שיטת הסלמי' ואם נכנע ביו"ש זה לא ידחה את המאבק על הנגב והגליל אלה רק יעצים את אויבנו

אפשר שאלה?צריך עיון
בגדול אני מסכים איתך, אבל נראה לי שזה קצת בעיה לתת להם תושבות למרות שהמדינה לא יהודית. לתת להם תעודת תושב זה בעצם לתת להם חניית קבע בארץ ואנחנו (בתור אזרחים במדינה הזאת) נהיה חלק מזה, לא?
כמו שיטת הרב ישראליטוביה2

אין מדובר בשלטון יהודי אלה ע"פ מה שהגויים נותנים לנו ואת זה (למרות המחאות) הם יתנו (כלומר לא ילחמו על זה) 

לא למדתי את הנושא ברצינותצריך עיון
אבל מה שאתה מציע זה לעבור על 'לא תחנם' בידיים, לא? את זה הרב ישראלי התיר?
(אני שואל כדי להבין)
דברי הרב ישראלי..אדם כל שהוא

מופיעים בספר עמוד הימיני, בסי' יב.

בתוך הסימן הזה, מקום שסוג של סיכום זה סוף פרק א (אות יח).

כבר הרבה זמן לא למדתי את זהטוביה2

אבל אם אני זוכר נכון הוא לא טוען שזה בידנו לתת 

ועיננו הרואות שהם גרים שם והרי באי גרושם אנו לא עוברים אקטיבית על שום איסור 

והיות שאין בכוחנו לשלוט אז איננו מחויבים בזה בפיק"נ (בדומה לשאלה המפורסמת של הרצי"ה 'למה הרמב"ן לא כבש את הארץ')

אני לא חושב ששיך לטעון לא תחונם על דבר שהוא ללא פעילות אקטיבית והבעיה היא עם כבר נתינת הרשות לתושבות במובן ה"לא תוכל לתת עליך איש נוכרי" ולכן נזקקתי לשחיטת הרב ישראלי שאין כאן מלכות ושררה מכוחנו אלה ע"פ רצון אומות העולם ולכן זה מועיל גם לתושבות שכזו

תודהצריך עיוןאחרונה
תודה לכם על התגובות - בהחלט מעורר מחשבהyanivib

אני נוטה להסכים עם רובכם שעידוד הגירה של ערביי השטחים וערביי ישראל היא אופציה ריאלית.

אני חושב שזה גם יצא כלכלית יותר זול מלנהל כל שנתיים מלחמת שוחות מול עזה , מלחמה שעולה כ-10 מליארד ש"ח ומעלה (ככל שמשך הלחימה מתארך).

לצערי אני לא מכיר אף מפלגה - גם לא הבית היהודי - שמציעה את רעיון ההגירה מרצון תוך מתן תמריצים כלכליים נכבדים.

אגב, לידיעתכם - בעבר הייתה יוזמה (בשנות ה-70) של אריק שרון לעודד הגירת ערבים מהשטחים תמורת כסף - היוזמה לא הצליחה - יתכן משום שלא נעשו צעדים נוספים שיקשו על חיי הפלסטינים.

השאלות הכבדות הן כיצד "למכור" פתרון כזה למדינות מפתח בעולם ובראשן ארה"ב (בעיקר בגלל זכות הווטו במועצת הבטחון - דבר שמנע עד היום חרמות כלכליות על ישראל).

אני דיי בטוח שהתגובה של מדינות מפתח תהיינהה שלילית ביותר במיוחד לאור גלי המהגרים הסורים ששוטפים את אירופה.

אני לא רואה מישהו באירופה שיהייה מוכן לבלוע עוד 2-3 מיליון ערבים מוסלמים.

אגב, בעזה הרבה מאוד תושבים היו שמחים לברוח מהרצועה לחו"ל אבל העדר נמל והסגר הימי מקשה עליהם להגר.

נכון - לצערינו כרגע אין בכנסתzada150

מפלגה שמציעה עידוד הגירה לאויב הערבי אבל יהיו בבחירות הבאות שתי מפלגות כאלה שמדברים על זה במצע שלהם - עוצמה יהודית של מיכאל בן ארי, וגם מפלגת זהות של משה פייגלין, אבל בשביל שזה יקרה צריך להכניס את עוצמה יהודית לכנסת וגם את משה פייגלין. (אני בכל אופן מצביע לעוצמה יהודית אבל פייגלין גם טוב)

איך משווקים את זה? לא צריך לשווק את זה לאף אחד עושים את זה בסתר בלי שהעולם ידע, אם אירופה לא ירצו אותם הם ישלחו אותם למדינות ערב ואז למדינות ערב לא תהיה ברירה והם יקבלו אותם.

הבית היהודי לא מציעה הגירה מרצון כי היא לא תומכת בזה, כי:מרובע ירוק

א. כמו שאמרת, אין מדינה שבאמת יכולה לבלוע כ"כ הרבה בבת אחת

ב. זה יהיה כמו שאמרת בתשלום נכבד, וזה לא אפשרי לכ"כ הרבה אנשים

ג. לבית היהודי יש תכנית אחרת, שכבר צירפתי את הסרטון שלה...

תשובהzada150

א: מי אמר שמדינה אחת צריכה לבלוע כל כך הרבה בבת אחת? הם מתפזרים בין מדינות שונות....

ב: ניתן להשתמש כפיצויים לאלו שיעזבו באמצעות התקציב שמועבר לרשות הטרוריסטית למים ולחשמל.

ג: הבית היהודי אומרים הרבה דברים שהם נכונים, אבל לתת לתת לערבים עוינים אזרחות ישראלית ואת שאר ההטבות הנלוות לכך כאילו שלא חסרים לנו כאן מספיק מחבלים עם אזרחות זאת תכנית גרועה וזה לתת לאותם ערבים עוינים פרס על כל הטרור שהם עושים לנו, ראה כמה מחבלים עם אזרחות יש לך במזרח ירושלים.

תשובותמרובע ירוק

א. זה עדיין המון

ב. הם ממילא בחובות עצומים, ככה שאין כ"כ תקציב...

ג. בשטח C אין כמעט ערבים עוינים. הדוגמא שנתת - מזרח ירושלים - לא רלוונטית כי היא לא בשטח C

אני רק רוצה לציין שאני ממש נהנה מהדיון המועיל הזה, שירבו כמוהו.

אני מעריך אותך מאד שאתה פתוח לרעיונות ושיח. גם אני מסכיםירושליםםםםם

שלפי התורה צריך לעודד הגירה , בנוסף ללחץ כלכלי . ויד תקיפה נגד הערבים. 

בנוסף לספח את שטחי סי.

בתחילה צריך ראש ממשלה שרוצה זאת , ( בשביל זה אני מתפקד ללכוד לשנות את זהות העומד בראשה) . 

כמו כן צריך להעביר חוק שאפשר לחוקק חוק למרות שבג"ץ פסל , וכן להעמיד יועצים מש' ימניים. 

חבל על המאמץ שלך להתפקד למפלגהzada150

הימנית המזויפת הזאת, עדיף לך כבר להתפקד לבית היהודי שהם יותר מועילים מבחינה מדינית, הליכוד זאת מפלגה רקובה מבפנים לא תצליח לשנות שם כלום, אם פייגלין ניסה ולא הצליח אז גם אתה לא תצליח - מה שאתה מציע לעשות זה שבמקום להחליש את כוחם של הליכוד אתה רוצה להגביר את כוחם וראית כבר איזה סחורה מקולקלת יש לליכוד להציע - רובי ריבלין שטוען שבני עמו בחרו בטרור, גילה גמליאל, צחי הנגבי, ושאר מרעין ביישין.

אם אתה רוצה באמת להשפיע תפעל בתוך מפלגות ימין אמיתיות ושלא עם אידאולוגיה מזויפת כמו עוצמה יהודית של בן ארי, זהות של פייגלין, או הבית היהודי שהם גם טובים.

במה הבית היהודי טוביםטוביה2

יותר טובים מהליכוד זה בטוחzada150

וגם יותר מועילים, אומנם לא אנשי אידיאולוגיה כמו בן ארי וברוך מרזל אבל עדיין עדיף שהם יהיו בשלטון מאשר הליכוד כי הליכוד זה הימין המזויף.

לא יותר טוביםטוביה2

נתניהו חייב להם הרבה פחות מאלקין לוין ושות' והם לא טובים מהם בכלום

נתניהו זה הימין המזויףzada150

אתה לא יכול לקרוא לעצמך מפלגה ימנית ולשלב בתוך המפלגה אנשי מרכז, אם אתה משלב במפלגה אנשי מרכז אז מה ההבדל בין הליכוד למחנה הפוסט ציוני? הבית היהודי זה מפלגה עם אידיאולוגיה לעומת הליכוד, יכול להיות שיש אנשים מוכשרים בתוך הליכוד שעושים הרבה למען עם ישראל אבל אי אפשר להגיד שאתה ימין ואחר כך לעשות את אותם צעדים של השמאל כמו לדוגמא להצהיר שאתה מוכן להיפגש עם הטרוריסט אבו כאלב מאזן אל מול כל העולם החסר תועלת הזה, אפילו את הצרפתים האנטישמים ביבי לא זימן לשיחת נזיפה וגם לא החזיר את השגריר מצרפת על היחס שלהם כלפינו אז עם כל הכבוד לזה שהם מדברים ימין הם פועלים שמאל.

אחרי פרשת אוחנה אתה מדברטוביה2

בנט לא עשה כלום בקדנציה הקודמת למרות שבכול זמן נתון היה יכול ל הפיל את הממשלה

אתה לא מבין כלום בפוליטיקה ,במחילה. את ראש הלכוד והחכי"םירושליםםםםם

בוחרים המתפקדים . אם יהיו רוב למתפקדים כמוני וכמוך , ( וזה ממש אפשרי) , אז יהיה ראש ליכוד טוב וחכי"ם טובים . 

אני תומך בבן ארי , אבל מבין שכרגע מציאותית הדרך לשנות את זהות ראש הממשלה היא דרך הליכוד . 

אם כך הדבר אז אפשר גםzada150

להתפקד למפלגת המחנה הפוסט ציוני ולנסות לשנות את זהות המועמדים ואת ראש המחנה הציוני למועמדים מהשמאל של פעם שהיה יותר ימין מהימין של היום.

לא כך הדבר? מתי כבר אנשים יתחילו להבין שהליכוד זה לא ימין? הליכוד ה"ימנים" ניסו להוציא את להב''ה מחוץ לחוק, הליכוד גירשו יהודים מבתיהם בגוש קטיף וממשיכים להרוס יישובים חדשים ביהודה ושומרון המכונים בפי התקשורת "מאחזים", הליכוד מצהירים שהם בעד הפתרון הזה שבא להשמידנו שזה 2 מדינות ל2 עמים, הליכוד עושים הרבה נזקים ליהודה ושומרון ולכל המדינה ועדיין אנשים ממשיכים לתלות בהם תקוות.

אתה רוצה לנהל על זה דיון רציני? אם כן אני יכול להסביר. תכתובירושליםםםםם

לי אם אתה רוצה תשובה רצינית . תודה

כתבתיzada150

קודם כל ,אני תומך בפתרון של התורה ה,לגרש את הערבים מהארץ.ירושליםםםםם

המקור בפרשת מסעי , עיין באור החיים שם שיש חובת גרוש על כל גויי הארץ ( חוץ מגר תושב שלרמב"ם אין גר תושב היום , ולא נאריך בזה כאן ). 

בנוגע לפוליטיקה: רוב הציבור בארץ ימני . בבחירות ששרון ניצח כל מפלגות הימין יחד קיבלו 69 מנ' . בבחירות האחרונות ( אם כוללים את יחד שכמעט עברה) כל מפלגות הימין קיבלו גם 69 מנדטים. 

רוב הציבור הזה כמעט תמיד מצביע ליכוד. זה דבר שיהיה לך קשה מאד לשנות . זו מסורת חזקה . ברובם הגדול הם רוצים מנהיג ימני ששומר על הביטחון. שרון שנחשב מאד ימני אצלם קיבל 38 מנדטים. מי שקובע את מדיניות הממשלה הוא ראש הממשלה . אם מקימים מפלגה קטנה ימנית מאד שמקבלת כמה מנדטים , זה לא מוביל לראשות הממשלה , ולכן זה לא משנה מדיניות . אם רוצים להלחם בטרור בצורה קשה ונכונה , ולשנות את בג"ץ , ועוד צריך לשנות את העומד בראשות הממשלה . 

הבית היהודי הצליח להשיג עד היום 12 מנדטים . גם אם יקבל 20 מנדטים , כנראה שלא יהיו לו תומכים ממפלגות אחרות לעמוד בראשות הממשלה .  לכן ראש הלכוד כנראה יהיה ראש ממשלה . יוצא שאם אתה רוצה להשפיע על המדיניות אתה חייב לדאוג שבראשות הלכוד יהיה מישהו שרוצה לספח את יו"ש ולהלחם בטרור וכו . הדרך היא על ידי התפקדות ללכוד . בליכוד מצביעים על ראשות המפלגה בערך שישים אלף איש. הם קובעים מי יעמוד בראשות הליכוד . אם לוקחים את כל הימין החזק יש שם כמאה חמישים אלף איש . לפי זה אפשר להתפקד ולשנות את המדיניות . 

בנוסף - ברגע שהחכי"ם בלכוד יודעים שיש התפקדות גדולה מימין הם זזים ימינה , כי המתפקדים בוחרים כל 4 שנים , מי יהיה ברשימת הליכוד.

פייגלין לא הצליח , כי היה דיל נגדו , וכן הכי חשוב: רק 15000 איש התפקדו ותמכו בו . אם היו לו 60000 מתפקדים , זה היה שונה . 

ניתן דוג: מיכאל בן ארי קיבל בבחירות 67000 קולות . אם כל אלא מתפקדים ללכוד , תוך כמה שנים יהיה ראש ליכוד הרבה יותר ימני. לא יודע אם זה היהי בן ארי , אבל אריה אלדד למשל כן יכול להיות . 

אשמח לתגובה ממך . 

יש בזה משהו במה שאתה אומרzada150

ואתה גם צודק, אבל צריך גם לשנות את שאר הרשימה ולא רק את יו''ר הליכוד, הבעיה בליכוד זה גם שיש אנשים שמגדירים את עצמם כמרכז ומרכז זה רע.

על מנת לשנות את האידיאולוגיה של הליכוד ימינה אתה גם צריך לדאוג לכך שלא יהיו אנשים שיקראו לעצמם מרכז אבל בנקודה העיקרית אתה צודק.

תודה. בנוגע לרשימה - היא גם נקבעת ע"י המתפקדים. המתפקדיםירושליםםםםם

הימניים הכניסו את אלקין ודני דנון למשל . אפשר להכניס עוד רבים ( כמו יורם שפטל , אריה אלדד , אריה קינג יוסי דגן ועוד ) , לפי כמות המתפקדים שיהיו לנו . 

תשובה על יו"שציונית גאה!

אני אכתוב את זה במשפט אחד:

יו"ש זה בדיוק כמו תל אביב\ירושלים, גם היא חלק ממדינת ישראל בדיוק כמוהם ולכן ברור שהיא צריכה להחשאר שלנו וכמובן שמאוד חשוב גם להתיישב בגליל ובנגב, זה לא סותר!

הילכו שנים יחדיו בלתי אם נועדו?אריק מהדרום

מי שמכיר את מלון וולדורף אסטוריה יודע שזה מלון יוקרה אולי הכי יקר בארץ.

נאמר שכדי להכנס בשעריו אדם ממוצע צריך לקחת משכנתא.

בוא נגיד שאיש לא נקרא לפגישה שם "באקראי" לפי הדיווח על וינטר ולייטנר.

אין שום סיכוי ששני אלה נפגשו שם באקראי במלון הזה דווקא לקראת סגירת הרשימות ודיברו שם דברי תורה, כל מי שמכיר את המלון הזה מבין את זה היטב.

אני חושש שיש מליארדר מאחורי לייטנר ואני חושב שעם שיווק נכון למאוכזבי החברה החרדית לייטנר עשוי להיות הפתעת הבחירות.

רק בהקשר של היוקרה של המלוןזמירות

לא יודע כי לא התעמקתי בזה על איזו פגישה מדובר ומי הם הדמויות המדוברות - באתי לתקן את הרושם שהבאת על המלון

הוא ברמת מחירים דומה לזו של מצודת דוד הסמוך. לא הכי יקר בארץ (קמפינסקי בת"א נחשב ליקר והיוקרתי - יותר מהמלך דוד בירושלים).

היינו בו פעם סוף שבוע, לא צריך להיות עשיר במיוחד.

גם בו וגם במצודת דוד רואים המון חרדים מתארחים.

הנפשות הם וינטר ולייטנראריק מהדרום

וינטר עם לייטנר זה חיבור טובאיתן גיל

שיביא עוד חמישה מנדטים גגד השמאל.

הלואי שיצא משהו טוב מהמפגש הזה

הלכתי לחפש ולקרוא מה קרהזמירות

זה מתחבר אצלי לנוהג של צעירי המגזר החרדי הנפגשים לדייטים ועושים זאת במיוחד בישיבה בלובי דווקא במלונות היוקרה בירושלים (וגם בהילטון ת"א. לא במלונות ה-'פושטים' במלעיל…)

זה משיקולי ארנונהמשהאחרונה

בתי מלון מגדירים את הלובי שלהם כחצר ציבורית כדי לא לשלם עליהם ארוננה. זה אומר שכל אחד יכול להיכנס בלי לשלם (היי דייטים חרדים) כי מבחינה חוקית זה סוג של לא שטח פרטי.

על דאטפת אטפוך...הסטורי

עם פתיחת מערכת הבחירות, מיהר גפני להודיע ש"לא מחוייבים לגוש הימין".

הערב הודיעו לו מהמפלגה שלו, ש"לא מחוייבים למשה גפני..."

דגל התורה: גפני ומקלב יעזבו את הכנסת | ערוץ 7

(ועוד לא דיברנו על מה שעשה לרב רביץ)

אני לא מכיר מספיק את הפוליטיקה שלהםמשה

אבל גפני תמיד היה איש שמאל. זה לא חדש. בשונה מגולדקנוף למשל.

וסוף מטיפיו?נקדימון

והמחליפים יהיו ימנים יותר ונוחים יותר?נוגע, לא נוגע
אל תהיה בטוח...נפשי תערוג

הם רוצים פטור מלא מגיוס

ולא שמחים מזה שהוא כבר כמה מערכות בחירות לא מצליח להביא את הפטור הזה

בממשלה הבאה הם ינסו להשיג את הפטור הזה בכל מחיר.

לא בטוח שהמחליפים יהיו טובים יותר לציבור הדת"ל או הימני

גפני הודיע שלא מחוייבים...איתן גילאחרונה

כי זו ההוראה שקיבל מהחצר.

החלפתם מתבקשת בעקבות ההנהגה החדשה שקמה לדגל התורה.

גפני נאמן ביתו של הרב שך שהלך לעולמו, ומקלב נאמן ביתו של הרב אלישיב, שגם הלך לעולמו.

המנהיגים החדשים הם הרב לנדו והרב הירש, וטבעי שההנהגות החדשות תעצבנה את החצרות שלהם כלבבם.

ככה עובד מינהל תקין, בלי בג"ץ ובלי בצלם, ולא כמו בכירי המשפט והפרקליטות שלנו שהם מסמר בלי ראש.

משעשע שתעמולה של מפלגת האחדות עדיין מופיע בערוץ...הסטורי

ומזעזעת האסוטיאציה שזה מעלה...

לטובת הצעירים: פעם 'ערוץ 7' היה תחנת רדיו. אחת הפרסומות החוזרות יותר, היתה לאולם ורסאי. בבוקר אחרי שהאולם קרס באחד האסונות האזרחיים הגדולים בתולדות המדינה (כמדומני הכי חמור לפני מירון) - הפרסומת עוד התנגנה בערוץ...

אני עוד זוכר את הפרסומת !משה

אם שילמו, אז צריכים לקבל תמורה. לא ?

תתחיל, אני אמשיך מתוך שינההסטורי

השאלה מה הם יעשו עם התמורה

(נשמע כמו התחלה של בדיחה שחורה. והיו הרבה בדיחות שחורות אז)

דווקא כאן ברור למה להמשיךארץ השוקולדאחרונה

הרי יכול להיות מאוד שינסו להתמודד בבחירות הבאות כמו הדר מוכתר עם צעירים בוערים וכעת בניסיון להיכנס לליכוד.

יותר כיפות סרוגות מפתקים בקלפיאיתן גיל

וינטר

בנט

סמוטריץ'

מעוז

פייגלין

למה הם לא מתאחדים

מי צריך את כל הסלט הזה

טוב שלא רשמת את גלעד קריב...הסטורי

קריב אינו ראש מפלגהאיתן גיל

הוא באותו סל עם יאיא פינק, חילי טרופר, ואחרים.

כן, אבל לשים את בנט בסל אחד עם האחריםהסטורי

ולצפות שיתאחדו, זה די מוזר.

אגב, לא רשמת גם את בן גביר. משום מה אתה עושה לו הנחת סלב.

שכחתי את בן גביר, והאמת שהוא לא בדיוק כיפה סרוגהאיתן גיל

כי יש להם אידיאולוגיה שונה בסוףארץ השוקולד

אגב, סמוטריץ' ופייגלין התאחדו אם פספסת

הם לא התאחדו, הם התבלקו טכניתאיתן גיל

צודק, אהבתי את ההגדרה של הפועלארץ השוקולדאחרונה

אין שום היגיון בסידור הזהנוגע, לא נוגע

לא לפי סדר אלפביתי, לא מנת משכל, לא גודל הכיפה, לא ניסיון פוליטי, לא כוח פוליטי, לא פז"מ צבאי, לא מידת הימניות.

אם נעם ייתאחדו עם פייגלין (וסמוטריץ)קעלעברימבאר

הם יהיו בעד לעשן את הקנאביס היותר ירוק ועליון?

@הסטורי

מצאתי את הסקר, ראיתי ברפרוףארץ השוקולד

במי תומכים הדתיים הלאומיים - והנושא המפתיע שנדחק לשוליים

כמובן שיש הטיה מסוימת אידיאולוגית בכתבה ועדיין מעניין בטח.

אני בכוונה דיברתי על בנט וסמוטריץ' לפני ממשלת בנט-לפיד, כי ברור שהרבה ממצביעי בנט עזבו אותו עקב הממשלה שהוא הקים, אבל לפני כן רואים תעדוף פנים דתי מכיוון שאז לא היה משהו כה משמעותי שונה יותר מהסיפור הדתי.

למה משמידים מכליות נפט במקום להשתלט עליהם?רועישםטוב
יכול להיות שזו רק תחושה שליאריק מהדרום

אבל נראה שהפסק של הרב אבינר אודות יוסף חדאד רק מחזקת את מפלגת עמך ישראל, אני רואה בכל מקום ברשתות רק פסקים שכנגד ושבחים על פועלו של יוסף חדאד כקצין ופעיל הסברה וציטוטים שלו והבאת מקורות שפתאום זה דווקא כן בסדר וכו' וכו'.

חבל שוינטר תומך בנתניהו בלבד אבל.

קלאסי. אפקט ברברהמשה

צודקadvfb

יש מישהו יותר טוב לתמוך בו?

מזל שלפחות וינטר מתחייב לא להצטרף למפלגות השמאלאוריןאחרונה

איפה הימים שהציונות הדתית היתה מאוחדת….סיעתא דשמייא1

עופר וינטר משיב לרב אבינר: "הם היו מספיק ראויים להיפצע וליפול - וראויים להנהיג" | ערוץ 7

….חזית אחת הולכת בדרכו הממוצעת של הרב קוק, שמנהיגה באו בחזית אחת אל הבוחרים שלהם למרות הבדלים בדעות הם הלכו בדרך האמצע. כנראה למי שאומר "הכבוש משחית" הוא מתכוון למצבה של הציונות הדתית כיום. אנשים שחושבים שרק להם יש מונופול על אהבת ארץ ישראל ושאחדות העם בכלל ואחדות הציונות הדתית בפרט תלך לעזאזל.

"לא מחכמה שאלת על זה" (קהלת)נקדימון

שהכל לפי זכות הדור. (רש"י)סיעתא דשמייא1

לא שאלת מפאת חכמה כי אם מפאת כסילות (מצודת דוד)נקדימון

כי דרך החכם לשאול שאלות הגונות כפי עומק חכמתו, ודרך הכסיל לשאול שאלות שאין בהם ממש לפי כסילותו.

ברור ….סיעתא דשמייא1

… אני כסיל על זה שלא הבנתי שהכל לפי זכות הדור . אני זה לא העיקר זכות הדור זה העיקר.

ובאופן ספציפי מדובר בדור הקיים של הציונות הדתית.

אתה כסיל כי חרצת לשון בטרם עתנקדימון

אך אני תוהה אם תרצה שבטרם נעמיק בדיון נקדים כמה מילים על מדיניות איחוד ומאוחד, על קיקיוני השמאל שמוחלפים כמריונטה לפני כל בחירות, או דווקא על התשוקה הטהורה שבליבך לראות איחוד גדול בימין וניצחון על חלומות העיוועים של השמאל הסהרורי.

פיצולים זה דבר טבעיshaulreznik

איך אומרת הבדיחה? שני יהודים, שלוש השקפות.

שום תשים עליך מלך (=מנהיג) מקרב אחיךאיתן גיל

זו שאלה הלכתית נטו, והחצוף עופר וינטר לא צריך להכנס לזה.

שיתעסק בארגון מפלגתו המיותרת והתיאטרלית, ויתפלל לרחמי שמים מרובים לעבור את אחוז החסימה.

לא רק הוא מתפלל.סיעתא דשמייא1

תשמע בבקשה.

אני מכיר את הרב בן פורת הרהוט, כבודו במקומו מונחאיתן גיל

המלצות ממנו על פוליטיקאים לא הייתי לוקח.

מעולם לא היו ימים כאלו...הסטורי

והזוי שיורד מהארץ, מתיימר להטיף על 'הדרך של הרב קוק'.

גם רב ושמואל ירדו לבבל. שבת שלום.סיעתא דשמייא1

עלו ללמוד וחזרו ללמד את ההמונים שהיו שםהסטורי

לא עזבו את הארץ שבה נולדו - וממקום שבתם עסקו בהכפשת הארץ ומיישביה.

שטויות. אני יותר יהודי כאן….סיעתא דשמייא1

… מאשר הייתי בישראל וזה לבד מצדיק את היותי כאן. גם אם היתי בארץ לא הייתי חוסך בקורת על מה שקורה בארץ וזה לא להשמיץ . אתה צריך ללמוד להכיל בקורת של אנשים שלא חושבים כמוך אבל אהבתם לעם ישראל וארץ ישראל לא פחותה משלך. אני כרגע בדרך לארץ הקודש כפי שאנשי חב"ד נזהרים לכנות את מדינת ישראל בשם הזה ואפילו לא אנשים כמוך יוכלו לכבות את תשוקתי לארץ ישראל ולעם ישראל היושב בארץ וזה כולל אותך. אולי נפגש בסליחות בכותל שנה טובה וחתימה טובה.

כל הדר בחו"ל דומה כמי שאין לו אלוהנקדימוןאחרונה

באוסטרליה, אתה יותר יהודי רפורמי

אולי יעניין אותך