אני חולק על כל כך הרבה דברים פה...
אין אפשרות להוכיח את האלוקות- שפינוזה קאנט דקרט ועוד המוני פילוסופים מהגדולים ביותר חלקו עליך. לגבי גדולי ישראל לא חקרתי אבל יש הרבה שטוענים שאפשר וצריך.
שפינוזה, דקארט, קאנט כולם היו אנשים שמנותקים מהידיעה אבל בעלי שכל- הם לא חולקים עלי, הם חולקים על כל
הרבנים, הפילוסופיה נידונה לכישלון על פי ריה"ל, וגם מה שתגיע אליו שהוא חלק מהאמת, הוא רק על דרך המקרה.
השאלה היא בדיוק- מי הם רבותיך. אין אדם שאין לו שאיבה, אדם הוא יש מיש ולא יש מאין. כולנו, למעשה יושבים על
כתפיהם של הקודמים- עולם התוכן שלנו הוא המגדיר את דפוס החשיבה שלנו. אתה מכניס לעולם התוכן שלך אנשים
שמבחינתי אין להם דיבור-כמו ילד בחוג לפיזיקה קוונטית, גם אם הוא יאמר דבר נכון, לא נייחס את זה להבנה אלא
למקריות.
זכותך לחלוק, אבל תצטרך להביא הוכחות, תורניות.
אם נדבר על מחקר- לכל מחקר יש נק' הנחה וחומרים, יש חומרים יותר אמינים ויש חומרים פחות.
אני טוען שהשכל שלך הוא מקור לא אמין, והשכל האלוקי המתגלה בת"ח, הוא מקור אמין.
אתה מתעקש שאתה יותר אמין.
זה שלא בדקת אצל גדולי ישראל רק מוכיח שאתה לא מגיע בכלל מתוך הבנה של יסודות האמונה היהודית.
אין גדולי ישראל שטוענים שאפשר להוכיח, ברור שאי אפשר, אם היה אפשר לא היתה בחירה.
מרגע שהחת"ס פסק שכל מי שחי היום הוא תינוק שנשבה כי אין ניסים גלויים הוא בעצם ביטא את העובדה שלא ניתן
להוכיח שהדת מחייבת ללא הופעה אלוקית גלויה, רק בשכל, ואין חולק על העובדה הזו.
האמירה - אני אני זה ידיעה פנימית היא נכונה ואני מסכים אבל מכאן ועד להשליך מזה לה' זה קשה ולא מוכרח זה שלב שדורש אמונה..
על פי התפיסה היהודית כל יהודי וכל הבריאה היא חלק אלוקה ממעל, הכל אורגניזם חי אחד(אורות הקודש, האחדות
הכוללת), לית אתר פנוי מינך ועוד הרבה דוגמאות, לפי התפיסה הפנימית(אמונה, חסידות, קבלה) אתה חלק מה' יתברך,
לכן כמו שאתה יודע שאתה אתה- אז אתה יודע שה' קיים. הבעיה היא שהעוונות, החטאים והשגגות(הכלליים והפרטיים)
יוצרים ניתוק, הגאווה היא שורש כל חטא כי היא ראיה של האדם את עצמו כנפרדות. יצר הר"ע=רצון עצמי(בעל הסולם על
הזוהר).
לכן- אין זו שום קפיצה, אלא פשוט המשך אחד ישיר ורציף. אם אתה בוחר שלא להאמין למה שהתקבל בסיני ע"י משה
והועבר ע"י הרבנים כולם, אז זו בחירה שלך, זו בחירה לא להאמין.
לגבי קושיות על הרב אז אני חושב שיש הרבה מקום לביקורתכיון שכל רב משפיע על איך שהתורה עוברת.
אין רלוונטיות- כמו שאתה לא יכול לבקר פרופסור לפיזיקה גרעינית, אתה לא יכל לבקר רב. מי שיכול להעביר ביקורת
הוא רק מי שנמצא באותה מדרגה. זכותך לבחור לפי איזה רב אתה הולך- אבל אתה כאתה לא יכול לבקר, שכן אין לך
כלים וידע מספיקים בשביל להעביר ביקורת, אם היית מבין מספיק יכול להיות שלא היו לך שאלות כלל. אם היית רב בסדר
גודל עצום בעל ידע רחב שחי את החיים על פי התורה, אז היה לך מקום להעביר ביקורת. אין בעיה עם ביקרות וקושיות,
הקושיות הן עליך והביקורת היא רק על מי שברמתך לבקר.
כמו שכבר אמרנו אם אני מאמין משום שאני מאמין בתורה ובה' אז אם אני יאמר שזה אובייקטיבי אני שקרן!
אתה מנסה ליצור אובייקטיביות מתוך גישה פוסט-מודרניסטית, זה כמו להגיד תוכיח לי שהשמיים ירוקים בהנחה
שהשמיים לא ירוקים.
לפי שיטתך אין שום דבר אובייקטיבי, אז מה הטעם בלנסות ליצור אובייקטיביות. מכיוון שכל דבר שאתה חווה הוא
סובייקטיבי, כי אתה לא רואה כלום, לא שומע כלום ולא מבין כלום חוץ מפרשנות שלך על המציאות. אם כולם סובייקטיביים,
אז גם לי מותר, ומכיוון שאני רואה את הכל דרך המשקפת שלי, זכותי לפעול למען השקפתי. כמו שזכותם לפעול למען השקפתם, זה נכנס למשחק כוח(דמוקרטי\רגשי\חברתי\אלים).
מבחינתי- יש רק אמת אחת אובייקטיבית, התורה. היא אובייקטיבית כי היא ניתנה מכוח חיצוני לעולם הסובייקטיבי שלנו.
לכן אני מבחינתי דובק באובייקטיביות ומנתח הכל על פי האובייקטיביות המחולטת- דעת תורה.
מה העניין להוכיח מחקרית? אז התייחסתי פה לטענת הרב בדעת אלוהים בדבר השפעת היחס למושג האלוהי לחיים. זו טענה שהרב הביא. היא אמנם מגובה בקצת מקורות אבל לא פצצה. אז אני ירצה מטבע הדברים להוכיח שאכן אפשר לראות למהלך ההיסטוריה שדעת ה' משפיעה על דברים במובן גלוי ועמוקכאחד.
השכל הוא כלי חמוד, הוא יוכיח מה שתרצה, בהינתן שהלב שלך ירשה לך.
אם אתה רוצה אתה יכול, אתה יכול גם לסתור את זה. פורים בחסידות וכו' וכו', לראות את ה' בכל פרט, זו בחירה,
הרגל, זה לא בא בקלות, ותמיד אפשר לתת הסברים.
ואז אתה מציע לי פשוט להאמין. אז אמרתי שזה מה שאני עושה אבל אני לא יכול לטעון שאני אובייקטיבי כלל.
שוב- אובייקטיביות לא תשיג בתפיסה שלך. איך אתה יכול להוכיח שמשהו הוא אובייקטיבי לפי תפיסתך?
גם אם אתה מבין אותו והוא מיישב לך את ההרגשה זה לא עוזר, זה עדיין סובייקטיבי.
ואם אני לא אובייקטיבי אז כל הרצון להשפיע על העולם הוא קצת מוזר כי למה? אם לי איךאני יודע שגם לאחרים?
למה ההנחה שלך היא שאם זה סובייקטיבי אתה לא יכול לדעת על אחרים? הרי הכל סובייקטיבי, אתה יודע שזה שידקרו
אותך יפצע אותך? אז איך אתה יודע שגם לאחרים? אולי להם יש עור מברזל? אולי אחד מהם מוטציה שתשתלב בסכין
ותמנע פציעה. אתה תגיד שיש הבדל בין השקפה לבין "מציאות" חומרית. אבל זה לא נכון. אם אתה מאמין שמשהו טוב,
אתה תרצה לתת גם לאחרים. אם אני מאמין בה'(סובייקטיביות) ואני מאמין שה' ציווה את כל האנושות, אז מה הבעיה עם
הרצון להשפיע, אני מאמין שזה הכי טוב להם.
ולגבי המשפט האחרון זה מאוד מפוצץ אבל אני לא מבין את המשמעות המעשית של זה.
המשמעות של זה זה ביטול הגאווה העצמית, התבטלות לה' יתברך וחיים על פי תורתו כפי שניתנה לנו דרך הרבנים.
להיות הכי אתה עצמך- עבד ה' העושה רצונו. זה אושר עצום, דבקות באור האלוקי.
בפרקטיקה זה ללמוד איך כל מעשה ומעשה בחיים שלך יכול להיות מחובר למקור האלוקי ולפעול לחבר את כל המעשים.