מה קרה לנו? איך הגענו למצב הזה? הגיע הזמן לפתוח את העניים.
אתמול סיפרו בחדשות על כמה חברים מבית ספר המואשמים באונס קבוצתי של נערה חברתם לכיתה בבית הספר, כל הנערים והנערה קטינים מתחת גיל שמונה עשרה, הכתב שתיאר את המקרה האיום הזה סיים בדבריו כי אינו מבין איך בני נוער קטינים עושים מעשים כאלו, בשידור השתתפה מנהלת בית ספר של אותם תלמידים אשר טענה שמשקיעים רבות בחינוך נגד דברים כאלו והשדר הסביבתי אותו מקבלים כל התלמידים הוא שזה פשע וזה אסור.
במאמר הזה אנסה להסביר שהשדר הסביבתי אותו מקבלים התלמידים ושאר בני הנוער במדינה הוא הפוך מדברי המנהלת, אונס, והטרדה מינית לא רק שהחברה לא מתנגדת להם אלא אף מעודדת אותם.
אני יודע שברגע כזה כל מי שקורא את המילים הללו בטוחים שאני כותב על המצב המתואר בסוריה או במדינות עולם שלישי אז לא! ממש לא אני מדבר על מדינת ישראל שנת 2015.
מי מאיתנו לא גדל על התוכנית הסאטירית 'ארץ נהדרת'? לפני כמה שנים צפיתי בתוכנית הזו, ואחד הקטעים האהובים עליי ואני מניח שעל רובנו היה "הבלוג של מאי", החברה בארץ נהדרת יצרו קטע סאטירי המספר על שלוש חברות בשיא התקופה ה"טינאייג'רית" אשר מתמודדות עם הבעיות הכרוכות בתקופה הזאת. חיצוניות, מיניות, בנים, שופינג, חברתיות, השמנת יתר וכו. מה שמולי ושגב וחבריו לא שמו לב זה שהם לא ייצרו בדיחה סאטירית על מעטים בדור, והלעג החברתי כנגד התופעה החברתית העגומה הזאת של "פקאציות", מיניות וחיצוניות מוגזמת. ארץ נהדרת פשוט כתבו את העתיד, "הבלוג של מאי" הוא כבר ממזמן לא בדיחה סאטירית אלא המציאות המקיפה אותנו ושואבת אותנו לתוכה. וכמו שאומרים אם אתה לא כאן אתה לא קיים.
בימנו מהדורת חדשות יכולה להיפתח בתיאור מעשה אונס נפשע ולסיים בקליפ חמוד ומשעשע המסקר את התקדמותה האומנותית של זמרת אשר רק לפני שנה חגגה בת מצווה, אך הופיעה בקליפ עם מילים טיפשיות, לבוש חושפני ופרובוקטיבי. ובקיצור סרטון שמוכר מיניות.
השאלה המעניינת אותי היא איך הציבור לא עושה אחד ועוד אחד? איך הציבור כה עיוור ולא מבין את המתמטיקה הפשוטה שסוף מהדורת החדשות הוא הסיבה למקרה שייפתח את חדשות המחר. איך לא מבינים שאותם נערים המואשמים באונס קבוצתי של חברתם לכיתה הם רק התוצאה של אותו קליפ שבו שרה ומשחקת ילדה בת שלוש עשרה?
האם יכול להיות שהרגע האשמתי ילדה בת שלוש עשרה שבסך הכול מנסה להגשים חלום ולהיות זמרת? ושבסך הכול רוצה שיאהבו אותה? האם ייתכן שילדה שרק לפני שנה חגגה בת מצווה ועדיין חושבת שלשחק עם ברביות זה לגיטימי, האם היא אשמה בסטטיסטיקה המטילה כתם שחור על מוסריות המין האנושי שקובעת כי ההטרדות המיניות הן 'אחת מתוך אחת'?
כן! אני מאשים, וכך כולנו צריכים. בפעם הבאה שמהדורת החדשות תיפתח בתיאור מקרה אונס מזוויע, כולנו צריכים להפנות אצבע מאשימה לארבע זמרות פופ מתחילות אשר בסך הכול רוצות להיות מפורסמות, אך הקליפים אותם הן מעלות לרשתות החברתיות הורסות את הנוער שלנו, ומשחיתות אותו.
איפה ההורים של אותן זמרות אתם בוודאי שואלים? בדיוק מאחורה עם תמיכה רגשית וכלכלית. הוריה של אחת מהזמרות האלה החליטו לעשות הכול למען פרסום ביתם. הם התחילו בשכירה של יחצ"ן, מפיק, במאי, מומחית לרשתות חברתיות, משרד פרסום, סטייליסטית ואף מנהל יחסי ציבור אשר לא מתבייש לומר למצלמות בצורה מפורשת כי הוא מנסה למתג את הילדה בת השלוש עשרה כמוכרת מין כי זה מה שכולם רוצים ומחפשים, והם פשוט לא רוצים לפגר מאחור.
עכשיו בטח תגידו כי בכול חברה יש משוגעים והם המיעוט, האמנם? אותה ילדה היא ממש לא היחידה. עוד מקרה מצער הוא ילדה טיפה יותר גדולה עוד מעט כבר בת ארבע עשרה, אשר פשוט חוזרת על מעשיה של חברתה אך לצערנו לוקחת את זה שלב קדימה. בקליפ עם שם המורכב ממשחק אותיות של שם משפחתה הגיעה אותה ילדה למעל מליון וארבע מאות אלף צפיות בתוך חודש. (זאת אומרת 34 צפיות בכול דקה) בקליפ שלה מופיעות סצנות שחד משמעית לא מתאימות לגיל כזה ובעצם לא מתאימות לשום גיל. דור דפוק כבר אמרנו? העיקר למכור כמה שיותר, ומה מוכר הכי טוב אם לא מין?!
את הזמרת הקודמת המושקעת במעל מיליון שקל שניסו למתג אותה כבובת ברבי מוכרת מין, הגיעה בשניים מהשירים המרכזיים שלה בתוך שנה למעל שתיים ושש מאות אלף צפיות לכל אחד! בעוד שיר שהוציאה לפני חודש הספיקה הזמרת הצעירה להגיע למעל מיליון צפיות. (בכל דקה יש לה 23 צפיות לאותו שיר).
לשני אלו קדמו זוג תאומות אשר למרבה הפלא היום כבר מתחילות את כיתה י"א. אם חשבתם שרק בגילאים הנמוכים המצב כה רע, אז הרשו לי לבשר לכם שגם בגילאי התיכון המתקדמים מה שמוכר הכי טוב הוא איך לא מין. התאומות הללו מתרכזות פחות בפרובוקטיביות מינית, ויותר במילים טיפשיות וריקניות. המיניות אינה מדלגת מהם אך שלא כמו חברותיהן למקצוע זה בהחלט פחות ניכר.
לפני כמה חודשים עלתה סדרה על שתי התאומות הללו עם שם ומוטיב של איך להיות כמונו. אני אישית חשבתי שיש פה תוכנית סאטירה של 'ארץ נהדרת' עם מחווה למקור 'הבלוג של מאי', אך כמו שכבר כתבתי בהתחלה, זה כבר לא בדיחה, והיום כבר לא צוחקים על הפקאצ'ה השכונתית אלא מחקים ורוצים להיות כמוה. ואותן התאומות לא הסתפקו בזה הן המשיכו לפרסומת שמכרה אותן כבובות מין בשלטי חוצות. אך את מי זה מעניין, אם נכנס כסף ופרסום.
ילדינו הצעירים והתמימים מתיישבים מול מסך המחשב ומה שמוחם הצעיר קולט זה אם אתה רוצה להיות מגניב, ויפה ומקובל תעשה כמונו. ומה זה כמונו? מבחר מהפנינים שלהם כולל, מעקב קבוע אחר כמות הלייקים שלהם בפייסבוק, התמכרות לסמארטפון כמו לתרופה מצילת חיים, וכאשר הן נואתות סוף סוף להשתחרר ממנו הן דנות באיך להיראות בספר הפנים (פייסבוק למתקשים), וחשוב לדעת להעלות תמונה שמראה אותי יפה לפייסבוק (אני חייב לצטט כי יש מצב שלא תאמינו לי אבל המשפט הוא) "להעלות תמונה לפייסבוק זה יותר חשוב מאיך שאת נראית במציאות".
איפה דרווין נמצא עכשיו? אולי הוא יכול להסביר איך האנושות מתקדמת. כי מהתמונה שנראית אנו רק חוזרים אחורה לכיוון מח של קוף.
נשאל שוב איפה ההורים? ואני אענה שוב, ההורים בדיוק מאחורה עם גב ופושריות חסרת מעצורים. לא רק שההורים לא עוצרים או לפחות מרסנים, ההורים דוחפים כמה שיותר בלא לעצור רגע ולחשוב האם זה לגיטימי לשים את הבת שלי בקליפ עם לבוש מיני פרובוקטיבי, לשיר מילים חסרות טעם, ולעשות מופע שמוכר מין? אחד מהאבות התראיין ואמר "כי אנחנו נותנים לקהל המערצים לנו את מה שהם רוצים לראות". מה אני יאמר האבא האידאלי לא? טובת הבת שלו היא מה שמנחה אותו בעבודת הקודש שהוא עושה.
אנסה לשים את האצבע מדוע מין כה מוכר, ולמה בכול שיר ובכול פרסום נוכל לראות את זה, מדוע כאשר אני רוצה לקנות אוטו אני צריך לקבל בפרסומת בחורה בבגד ים? או בפרסומת לשעון גברים אפשר להרגיש כמו בסרטון שצולם באוגוסט, בחוף הים בתל אביב?
המטרה של אותם זמרות פופ, הוא פרסום. הוא להתחבר, למשוך. כאשר אנו רוצים להגיע למכנה משותף גדול כמה שיותר עלינו למצוא נקודת חיבור שתמשוך כמה שיותר ובכח גדול וחזק כמה שיותר. ומה מושך את כולם אם לא תאוות המין? היצר הכי נמוך הוא שיא השיאים. בתרבות של ימינו כמה שיורדים יותר נמוך זה יותר מושך, רוצים לעשות סרט, חייבים להכניס בו קצת מין וכמה שנכניס יותר ככה הוא יותר מושך. כמה שנראה את החלק הנמוך יותר באדם ככה נוכל למשוך אותו יותר. הסרטים הגסים ביותר הם גם משום מה בין הנמכרים ביותר, כי כמו שאמרנו המכנה המשותף הנמוך ביותר הוא תאוות המין, ואותן זמרות פופ הבינו את זה טוב מאוד.
חברים יקרים הגיע הזמן להתעורר, הגיע הזמן שנפקח את העניים ונבין שהתרבות הזאת ממוטטת אותנו ומובילה אותנו שאולה. הילדים שלנו צופים בדברים האלו ומה שהם לומדים מזה, זה שהם צריכים להיות מיניים. חיצוניים. שהם צריכים לבוש חשוף, התנהגות מינית. הם רואים את הבנות על המסך בנות הגיל שלהם ואף נמוכות מהם וחושבים שככה צריך להתנהג וזה הנורמה, אז אנחנו שומעים על אונס קבוצתי, הטרדות מיניות ועוד ועוד, ואנחנו נדהמים ולא מבינים איך זה קורה.
אז הנה ככה זה קורה, השירים האלה הם מה שהורס את הנוער שלנו, מזהם את העולם שלנו ומדרדר אותו. הגיע הזמן להפסיק את זה, להגיד לא ולעצור את זה. לפנות לילדות האלה ולהחרים אותם, להראות לילדים שלנו שההתנהגות הבזויה הזו היא לא אצלנו אין לה מקום בעולם שלנו והן פשוט טועות, הן פשוט שיכורות מתאוות הפרסום אשר מסמא את העניים שלהן.
אם לא נתעורר עכשיו ונעצור את זה, נמשיך לשמוע בחדשות על הטרדות ועל אונס ולא להבין איך. ולא להבין שזה רק התוצאה והסיבה היא הסרטון שהילד שומע בסמארטפון מיוטיוב פעם אחר פעם 34 פעמים בכול דקה, והוא משרש את הכול אל תוך הראש שלו, למחרת כאשר הוא ייראה את חברתו לכיתה לבושה באותה צורה ועושה את אותן תנועות הוא פשוט ייזרום עם זה. ואנחנו נבכה למחרת בתחנת המשטרה, כאשר נבוא לשחרר אותו בערבות.