טוב נו, לך לא היה פלאפון. זה לא אומר. אנחנו חיים בסביבה שונה, עם אנשים אחרים, זה לא אותו דבר.
ולמה לקרוא לזה השתעבדות, זה דבקה ממש נוח ועוזר. אני יודעת שאפשר להתמכר ועוד המון המון דברים אחרים, שלא נדע מצרות...
אבל אני מכירה את עצמי ויודעת שזה לא יקרה לי, גם בדברים אחרים- אני תמיד יודעת להציב לעצמי גבולות. אני יודעת לשמור על עצמי ולהיות אחראית שלא התמכר. אני רוצה פשוט להשתמש בו לדברים שאני צריכה באמת.
וההורים שלי לא מבינים את זה... ולא רק הם...
אני לא רק רוצה, כי יש לכולם. זה גם עוזר לי (יומן, לוח שנה, קביעת פגישות וכו'.)-(במקום להסתבך...),
אני גם יותר מעודכנת ובעניינם. וגם בכל דור יש את ה'דבר' שכאילו חייבים אותו (גם אם לא תמיד באמת חייבים אותו...), לדוג' כשעכשיו נוסעים במכוניות, לא לעניין לעלות לכביש עם סוס ועגלה... כך זה גם כאן בערך (אותו רעיון) בכיתה שלי נגיד רוצים להודיע מחר לא להביא מקצוע כזה או אחר כי המורה לא באה, איך מודיעים? שלוחים בקבוצת וואטסאף של הכיתה. ואני... מפספסת את זה...
וכך בעוד הרבה מקרים כאלה ואחרים... 
אני יודעת שההורים שלי רוצים שיהיה לי טוב. הם פשוט לא כל כך מבינים אותי. הם חיו בדור אחר, הם לא יודעים איך זה להיות 'שונה' במשהו כל כך משמעותי.
(ואני ובינה אותם שהם לא מבינים אותי, אבל צריך לעשות עם זה משהו...)
וכבר ישבתי איתם לשיחה פתוחה, זה לא עובד. לכל אחד יש מה להגיד ואין פטרונות לבעיות... כל הזמן חוזר על עצמו ולא נגמר... ולא עוזר שאני אומרת שאשתמש רק שעה ביום נגיד או כל מיני דברים כאלה. הם פשוט אומרים ''לא!'' ולא מוכנים להתפשר... כאילו שאני ישכח מזה. אבל זה בלטי אפשרי לשכוח מזה, כי זה מציק לי כל הזמן. (גם כשבן אדם שותק, זה לא אומר שכבר טוב לו ושכח מהבעיות.)
בקיצור אני עדיין תקועה, בלי פטרונות. זה קשה, את אפילו לא מבינה עד כמה... תוכלי להבין, רק כשתגיעי למקומי.
בכל זאת, תודה על הנסיון לעזור...