במה לדעתכם כדאי להתחזק ברוחניות לאור המצב?נשגבת מבינתך

אמונה.סתמישוו
ללמוד אמונה..

שלא יצא מצב מצב שבגלל כל המצב הזה מישהו ח"ו יכפור בקב"ה.. או לא ירצה אותו .. או כל דבר כזה..
וגם, למה אנו חיים בארץ, מה זה ביהמ"ק בשבילנו ויהודה פ.

וכמה אנו מחכים לו.

על היהודים בא"י ובתפוצות..

על החשיבות של עמ"י בא"י..רעיה123
אם אני לא טועה הרמב"ם מדבר על זה הרבה..
למה א"י באמת שייכת לנו ולא לעם אחר...
ואמונה כמובן... בזמנים הקשים האלה לחזק את האמונה שלנו בה' יתברך!!
נראליי הרמב"ן בעיקר .. אבל אולי גם הרמב"םסתמישוו
אהבת ישראל, אחדות.מוריוש

אמונה, תפילה

^^^^לגמרי..אחדות...דוסית גאה!

להמעיט בלשון הרע, להמעיט בעין רעה, להרבות בלימוד זכות, להרבות בעין טובה, לאהוב כל יהודי ולהתפלל להצלחת עם ישראל!

אמירת תהילים, אמונה ובטחון בה'.נחל
להתחזקמוטקה בבוטקה

כשרות צניעות שמירת הלשון בקיצור כל אחד יודע במה להתחזק

קודם להתחזק בקיום הלכה אחר כך בלימוד תורה ומידותדוס

הרב שרקי ענה על זה.

וכמובן שבכללי כל הזמן צריך להתחזק.

אני ממליץ ללמוד הלכות בוקר,תפילה וכדו'. מומלץ מהספר "הלכה ברורה" של הרב יצחק יוסף הספר מיועד לכל העדות.

ושני הלכות לשון הרע כל יום מהספר "נצר לשונך".

אני ממליץ דווקא על זה כי הנני חושב שאדם צריך ללמוד הלכות הבוקר לפני סיפורי מעשיות או כל דבר אחר(אם הוא יכול לעשות את שניהם שילך על זה).

הלכה ברורה זה לא של הרב יצחק, ולא הייתי מציעה ללמוד. לבנותירושליםםםםם

נראה לי שטוב ללמוד פניני הלכה . זה סט שלם שכתוב בצורה ברורה ומעניינת. 

בכל מקרה אני חושב שבת צריכה להתחזק בחצאיות ארוכות ( שזה חיוב לכל הדעות חוץ מטעות שכתובה בספר הלכה מפורסם) , ושמירת הלשון . הגר"א כותב באיגרת המפורסמת שלו שעל כל רגע שאדם שומר פיו זוכה לאור הגנוז שאין כל מלאך ובריה יכולים לשער . זה ממש מציל 

תשובת הרב שרקיהרוזן!

שמעתי את זה כמה פעמים..רעיה123
עבר עריכה על ידי רעיה123 בתאריך ט"ו בחשון תשע"ו 09:17
וקטונתי..הרב שרקי, שלא יצא חלילה דברים רעים נגדו אבל היה לי קצת קשה לשמוע את זה...
נכון שצריך להתחזק ב"קרב מגע וכו" אבל איפה החלק הרוחני שלנו? איפה החלק היהודי?! איפה החלק שאם אנחנו מקבלים צרות זה מגיע מה' יתברך והוא מנסה לסמן לנו משהו??
בתור אדם פרטי אין לי שום יכולת שבעולם לשנות את הביטחון של כל המדינה, (בטח שלא כאחת בלי זכות הצבעה...) אבל גם מי ששולח נציגים לכנסת הבחירה היא לא שלמה בידו וגם לא שלימה בידי הנציג שלו...
אנחנו עם יהודי, ברגע שלא מקשרים לפה את התפילה וההתחזקות אז איבדנו את המיוחדות שלנו כיהודים?! איבדנו את היחוד שלנו?!
שלא יצא חלילה נגד כבודו של הרב, קטונתי, הוא מבין הרבה הרבה יותר ממני היה לי קצת קשה..
לשאול ולהקשות זה מבורךהרוזן!
בוודאי כשזה הרב שרקי, שממש מבקש את זה. ובוודאי יש צורך ללמוד את דבריו ולהעמיק בהם. אנסה להתייחס בע"ה ממה שנאמר בהקלטה וכן טיפה מדעתי. אפשר למצוא את הדוא"ל שלו באינטרנט, אני מאמין שהוא ישמח לקבל את שאלותייך ולענות.
ראשית, הרב אומר בהקלטה, החל מדקה 5:32, שאכן יש צורך גם להתחזק בתורה ובתפילה, כמו תמיד - אבל במיוחד בעת צרה. כך שגם הוא מסכים לכך. זה דבר ראשון.
שנית, אתייחס יותר בפירוט בע"ה. שאלת איפה החלק הרוחני והיהודי שלנו. החל מדקה 1:15, הרב אומר שהאירועים באים בגלל עוון. בגלל חיסרון רוחני. הוא מסביר שיש צורך בגבורה, ושזה דבר רוחני. החל מדקה 5:10 הוא מסביר יותר, על ערכה של הגאווה הלאומית. שערכה הוא בכך שהקב"ה הוא שנתן לנו את ארצנו ובחר בנו ובאבותינו, עוד לפני שנתן לנו את התורה (הסבר עפ"י מה שאני מבין מדבריו: ערכה של התורה היהודית הוא גבוה, ועוד קודם לערכן של התורה וההתחזקות ה"קלאסית", מכיוון שהיא גבורה למען העם והארץ, עליהם הקב"ה קידש את שמו עוד קודם לכך שקידש את שמו על התורה). עד כאן מתוך ההקלטה עצמה.
את הנקודה של היכולת להשפיע על המדינה גם אני לא הבנתי, ואשמח אם תשאלי אותו בדוא"ל ותספרי לנו את התשובה.

ואוסיף משהו מדעתי. אם אני מבין נכון, השאלה שלך נובעת מכך שכיהודים, כל דבר שקורה לנו הוא מסר מהקב"ה, הקב"ה מדבר איתנו דרך האירועים שקורים לנו. ומכאן את מסיקה, שהקב"ה רוצה שנתחזק בקשר איתו.
אז קודם כל, הבאתי כאן כבר מדברי הרב שרקי בהקלטה שהדברים שהוא דיבר עליהם שייכים בדיוק לזה: הקב"ה מדבר איתנו דרך הפיגועים, ואומר לנו להתחזק בקשר איתו: בשמירה על גבורה יהודית ועל הארץ, דברים שהם "חלק אינטגרלי מהתורה", כלשונו של הרב שם.
אבל אגיד בע"ה דבר נוסף. ההבנה של מה ה' רוצה מאיתנו בכל דבר היא מסובכת. ודאי כל דבר שקורה שלנו בא מה' ומביא איתו מסרים עבורנו. אבל צריך לדעת איך להבין את המסרים האלה. אלו מסרים אלוקיים, אז ודאי שיהיו עמוקים ומסובכים. ולא תמיד המסר הוא רק "התחזקו בתורה!" לפעמים יש צורך לעשות חשבון עמוק יותר. ופה החשבון שהרב עושה, הוא שהקב"ה אומר לנו להתחזק בגאווה לאומית ובקשר לארץ, כ"כ חזקה ואמיתית עד שגואה לכדי מעשה, להיות גבורה פיזית (קרב מגע וכו').
דבר נוסף, וחלק מזה שמעתי מהרב אבינר. אני לא חושב שיש מקום לקרוא לפיגועים האלה "צרה" שבאה עלינו. זו לא עת צרה, זו עת מלחמה. אני חושב שזו התייחסות שונה לגמרי. עם צרה מתמודדים, כואבים אולי, מנסים לספוג כמה שפחות נזקים ולצאת עם כמה שפחות צרה. למלחמה משיבים מלחמה, בכל הכוח. כמובן, לפי הצורך, ומעדיפים לצאת עם כמה שפחות מלחמה. אבל הגישה הנפשית שונה: לא הורדת ראש וניסיון לצאת מזה, אלא הרמת ראש והשבת מלחמה. ולכן עיקר ההתחזקות כאן צריכה להיות כלפי חוץ, ולא כלפי פנים.
יפה... צודק ממש, הערת דברים חשובים..רעיה123
אמ... עדין נשמע כאילו הכיוון שלו קצת שונה מכל האמירות שדווקא בשעת מלחמה (!!) להתחזק..
נשלח לו מייל בעז"ה, מקווה למצוא אותו
איפה יש אמירות כאלה?הרוזן!
החכימי אותי...
כשאת שולחת לו בע"ה, בקשי ממנו לכתוב לנו פה את השאלה והתשובה
מקדש קרבנות ומלכיםטוביה2

מקדש וקרבנות זה כי כתוב שם הגויים מתעקשים על מצווה מסויימת - כנראה שהם מזהים שזה העיקר ולכן להכנע להם בזה זה להכנע בעקר (בלעבור על מצוות זה נהיה כמו ע"ז ממש ולכן בשעת גזרה על כל המצוות יש דין יהרג ואל יעבור- לפי חלק מהדעות זו הסיבה). 

ומלכים ומלחמותיהם כדי לדעת איך צריך להלחם

בוודאי צריך גם תפילה וגם ׳גבורה׳יו
בתורה שלנופרפר סגול

בתורה שלנו כתוב שאם יש איזה שעה קשה זה אומר להתחזק בתורה ומעשים טובים

בשום מקום לא כתוב בתורה הקדושה להתחזק בחרב.

מה כן עושים? 

שלוש תפילות ביום גם לבנות, מה יש? 

כמה זמן זה מנחה? 5 דק' ערבית 7 דק'?

12 דקות ביום להקדיש לעם ישראל!

אמונה, כן אמונה, מה היינו עושים בלעדיה? 

יש מקור מדוייק??רעיה123
בעיקרון את צודקת אבל זה לא מדויקפשושון

ודאי שיש צרה צריך להתחזק ברוחניות . כי בשביל זה נשלחה המכה, כדי להחזיר אותנו בתשובה. 

אבל הגמרא אומרת (ברכות לב עמוד ב) ארבעה צריכין חיזוק ואלו הן: תורה ומעשים טובים תפלה ודרך ארץ.

מפרש רש"י: צריכין חזוק. שיתחזק אדם בהם תמיד בכל כחו: דרך ארץ. אם אומן הוא לאומנתו, אם סוחר הוא לסחורתו, 

אם איש מלחמה הוא, למלחמתו:

שוב אני לא בא לסתור את דברייך, כי העיקר הוא להתחזק ברוחניות.

אבל לומר שלא כתוב בשום מקום להתחזק בחרב...דווקא כן כתוב!

בשום מקום לא כתוב להתחזק בחרב??הרוזן!
עבר עריכה על ידי הרוזן מק מלאכי בתאריך ט"ז בחשון תשע"ו 13:29
העיקר זה רוחניות??
הפגע הרוחני הוא שחושבים שהתורה - התורה עצמה! הקודש! הרוח! - שחושבים שכל אלה נגמרים רק בדברים ערטילאיים בסגנון בית המדרש ובית הכנסת!
הקודש - דווקא הקודש, התורה, הקב"ה - הם שמורים ומצווים עלינו להילחם על ארצנו, לדרוש את כבוד עמינו! הכל רוחני במלחמה כזו!
חסרים מקומות שבהם התורה מצווה על מלחמה? מלחמת הגנה מפני אויבים הקמים עלינו היא מלחמת מצווה לכל הדעות! כבוד העם שמתבזה הוא חילול ה' לכל הדעות, ויש למחות נגדו בעולם המעשה, ולא בעולם בית המדרש! אני לא רוצה להביא לזה מקורות - לא כי אין, אלא כי זה יסודי מדי ולא צריך לזה מקורות! ובטח שלא צריך להזדקק למקורות כמו "4 דברים צריכים חיזוק... מעשים טובים... איש מלחמה... למלחמתו", שמזכירים את זה בדרך אגב, כי יש כ"כ הרבה מקומות שזה הנושא שלהם! פרקים שלמים ברמב"ם על ערכה והלכותיה של מלחמה. פרקים שלמים על כבודם של ישראל. ובכלל, הנושא הזה כ"כ מרכזי בתורה!
אז נכון, יש גם פגע רוחני-תורני שבו עלינו להתחזק. יודעים מה הוא הפגע הזה? צמצום התורה, חוסר ההבנה שהיא מצווה על החרב! יש ללמוד את התורה, ולדעת שהיא מצווה על התחזקות בחרב! זו ההתחזקות בתורה שעלינו לעשות!
(סליחה על התקף הרגשות... התגובה הקודמת שלי פה בשרשור, הארוכה, כתובה יותר מתוך שכל. אפשר לעיין גם בה)
לא צריך לצעוק, לא לזה התכוון המשורר..סתמישוו
זה ברור שצריך להתחזק במלחמה ובכוח, גם התורה אומרת.. אתה צודק.
אבל השאלה שהיא שאלה.. היא לא שאלה את זה בתור איזה חייל שבא למפקד שלו.
היא שאלה בתור פרט, אדם מן השורה.. בשבילה אין מה להתחזק בחרב.. (כמובן שכן צריך ללמוד להתגונן אם ח"ו קורה משהו..)
אז בשבילה, כשהיא רואה ת'מצב הזה כיום בארץ והיא שואלת את עצמה איך היא יכולה לעזור לכלל ישראל.. לענ"ד הצד הרוחני הוא העזרה הכי טובה..
ברור ברור... אני מסכימה לגמרי עם כולכם..רעיה123
עבר עריכה על ידי רעיה123 בתאריך ט"ז בחשון תשע"ו 16:16
לא אמרתי פה בשום מקום שאני חושבת שלא צריך להתחזק בחרב..
ברור שצריך ואנחנו רואים שזה יחסית קורה (כל התגבור שמירה וכ'ו...)
אבל סתמישוו אמר את זה... אני מדברת בתור אדם פרטי, נראלי שיותר חשוב להתחזק עכשיו ברוחניות, בא נגיד ככה שגם אם חלילה אני יקלע למצב של סכנה לא יעזור לי שום דבר מלבד דברים בסיסיים.. אז אני חושבת שבסכ"ה מה שצריך בזמן כזה זה באמת לנסות להתחזק כמה שיותר ולהרבות בלימוד אמונה...
אני פשוט חושבת שבתור עם יהודי שזה היחוד שלו זה פשוט דברים שממש לא באים לחוד!! כשיש שעת מלחמה אז זה ברור שצריך להתחזק גם בזה וגם בזה...
ולי הרגיש כאילו הרב לא ממש הדגיש את הקטע היהודי שלנו (למרות שהוא דיבר על הגבורה...) ובמיוחד שזה רב אז אתה מצפה לשמוע משהו ...אולי הבנתי את הרב לא נכון ...
ואין לי כרגע מקורות אבל אני בטוחה במליון אחוז שאם נחפש מהר מאוד נמצא גם מקורות על למה חשוב להתחזק ברוחניות בתקופות כאלו...

אני מקווה שזה מובן

נכון, לא את זו שגרמה לי לכתוב בכעס.הרוזן!

ולא את זו שכתבת שלא צריך להתחזק בחרב. הגבתי ל"פרפר סגול" (בשביל זה אפשר לראות פה למי הגבת... עומדים על העיגול שליד התגובה והוא מסמן את רצף העיגולים שמגיבים זה על זה).

קשה לי עם זה. אתם מסכימים איתי שהתחזקות ברוחניות היא יותר עבודה "פנימה", על עצמנו, שנהיה טובים יותר לה'? אין לזה זמן עכשיו, לדעתי! (הפעם זה לא בכעס, אלא בהדגשה...) אנחנו במלחמה... צריך למקד את עיקר הכוחות בלחימה, שהיא החוצה, להיות טובים וחזקים כלפי אויבנו. אין מה לעשות, מי שאנחנו כרגע, זה מי שיילחם...

הדבר דומה בעיני לילד שבריון מנסה להרביץ לו. אם יש לו יכולות להתגונן, שיתגונן. אם לא, שיברח... הוא לא יכול עכשיו לקרוא למורה לאומנויות לחימה שילמד אותו להילחם. אין לו זמן לזה, הוא כבר הותקף. ככה גם כאן. מי שאנחנו מבחינה רוחנית, זה מי שאנחנו... עכשיו באים ומתקיפים אותנו, עכשיו אנחנו נבחנים על הזכויות שלנו שיגנו עלינו. התחזקות רוחנית זה יותר לשפר את עצמנו, לבנות את עצמנו כלפי הקב"ה והעולם. אין זמן להתעלות ברוחניות עכשיו, צריך להתמקד בלכוון את הכוחות שיש לנו להתמודדות. וכמובן, זה רק משל. בנמשל אנחנו עם, לא אדם יחיד. אנחנו יכולים לחלק את הכוחות שלנו. אנחנו ודאי יכולים, וגם צריכים, להתחזק גם ברוחניות במקביל להתחזקות בגבורה וכדו'. וכמו שאמרתם, שלא כולם יכולים להילחם. אבל העיקר הוא להתחזק בגבורה. ואם בלימוד - אז העיקר הוא בלימוד שקשור, כמו לימוד אמונה על ערכם של עמ"י וא"י, על ערך המלחמה עליהם. ואם בתפילה - אז העיקר הוא תפילה שקשורה, להצלחת העם והגדלת כבודנו בעינינו ובעיני האומות.

יש איזו נטייה לחשוב, שכל מה שקורה לעמ"י קורא לנו להתכנס פנימה. לא. יש דברים שקורים לנו כדי "לבחון" אותנו, כדי שנראה מהי המעלה שכבר השגנו.

ואשמח אם תמצאי מקורות כאלה ביחס למלחמה דווקא...

בעז'ה אחפש מקורות ביום ראשון. בנתיים אני יכולה להגיד לךרעיה123
עבר עריכה על ידי רעיה123 בתאריך ט"ז בחשון תשע"ו 23:43

ששאלתי את הרב אבינר והרב שמואל ושניהם ענו לי חד משמעית תפילה.
(הרב אבינר הוסיף: תשובה תפילה וצדקה...)
אמ... לפני יומיים היה לנו שיעור אצל הרב דרוקמן ושאלנו אותו לגבי המצב והוא גם ענה, שגאולתן של ישראל באה כמעא כמעא לאט לאט ושאנחנו בתהליך ארוך ומה שנותר לנו לעשות עכשיו זה להתפלל לה' יתברך ולזכור שאנחנו בעם הנצחי.
תגובה חשובה ביותר!!!!שמוליק!

אשריך שאת לוקחת את זה למקום של התחזקות רוחנית!

לדעתי וכך גם מקובלני מרבותי שכאשר אנו מרגישים שהקב"ה הביא עלינו מכה אנחנו צריכים לפשפש במעשינו ולחשוב מדוע זה קרה לנו?, ולאחר מכן לחזור על הדבר בתשובה ולנסות בכל כוחנו לתקנו.  

באמת אי אפשר לדעת למה זה בדיוק קרה וכלל לא בטוח שמה שנחשוב הוא הסיבה האמתית לכך, אבל זה כלל לא משנה כי     א. הקב"ה רואה את ההשתדלות שלנו ושמח בה ב. אם הגענו למסקנה שאנחנו צריכים לתקן את הדבר הזה אז גם אם הוא לא הסיבה האיתית אז זה עדיין יהיה ממש טוב שנתקן אותו! ג. "אין לדיין אלא מה שעיניו רואות" ואנחנו מתקנים לפי מה שנראה לנו.

לסיכום תנסי לחשוב עם עצמך מה הסיבה שבגללה זה בא (יכול להיות שתחשבי שזה סיבה לאומית שלא קשורה אלייך, ואם כן אז עדיין תחשבי מה הדבר שהכי נראה לך שצריך לתקן כדי לסייע במצב), ותשתדלי לחזור אלה בתשובה ולתקן אותה

אשריכם ישראל!!!!!!!!!!!!! 

חסד, אחדות ולימוד תורה (ועשיית התורה)בת 500

תשובת הרב אורי שרקידוסאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך