ימח שמם ושם זכרם, גם של רות דוד ימ"ש וגם של כל העובדי הפרקליטות שהינם שמאלנים באשר הם, ימח שמם וזכרם.
ימח שמם ושם זכרם, גם של רות דוד ימ"ש וגם של כל העובדי הפרקליטות שהינם שמאלנים באשר הם, ימח שמם וזכרם.
עבר עריכה על ידי נ א בתאריך ג' בשבט תשפ"ו 19:19
אי אפשר לשמוע בחדשות שתוך תקופה קצרה היו 3 מקרים של דריסת מפגינים.
פשוט לא הגיוני!!!
מה אתם מציעים לעשות?
וגם הנערי גבעות חוסמים מדי פעם
אבל הם כן חוסמים פעם בכמה שבועות את גשר המיתרים.
אתה אולי פחות שומע על זה כי מפנים אותם יחסית מהר.
גהה ואיילון, במיוחד בשנת תשפג שזה היה מאה פעמים. ועל ימי שיבוש לאומיים.
וגם חסימת החרדים את גהה שהיתה לפחות 5 פעמים בשנה וחצי האחרונות
החרדים כבר מזמן חוסמים כבישים.
וגם בהפגנות על פינוי התנחלויות חסמו כבישים.
אולי 3 פעמים את הכבישים. וגם על זה השבכ הכניס לכלא לכמה חדשים נערות בנות 15, כמו באחרונת המדינות הדיקטטוריות. (וגם זה על גירוש בכפיה של 10000 איש מבתיהם).
אני מדבר על חסימת איילון וגהה, לא על חסימת הכביש למעלה נפצוצים.
הקפלניסטים חסמו על השטות של הרפורמה המשפטית , או היועמשית, או על כל שטות אחרת שבאה להוד מלכותם לא טוב בעין, את הכבישים איזה מאה פעמים ב3 שנים האחרונות.
ברור שב3 שנים האחרונות אירועי חסימות גדולות נהיו פי אלף יותר נפוצות. והכל בגלל הקפלניסטים. והחרדים למדו מהם. מתי בדיוק בפעם האחרונה הימין חסם את כביש גהה או איילון או את הכניסה לירושלים?
מהר מאוד, הרעה החולה הזאת תהיה מאחורינו.
פשוט כרגע, הם מפחדים מענישה.
מבחינתי, כל מי שחוסם כביש הוא רוצח. חד וחלק.
הוא יודע אם יש מישהו בדרך לאשפוז? אולי מישהו שמחכה להשתלת כבד כמה חודשים וסוף סוף קיבל טלפון להגיע מיד לבית החולים?
הוא יודע אם יש איזה זקן שעושה על עצמו פיפי בזמן שהוא תקוע 3 שעות בכביש?
הוא יודע אם יש איזה ילד אוטיסט שדופק את הראש שלו בחלון בזמן שהאוטו לא זז?
כן. כל חלאה כזאת, מבחינתי הוא רוצח.
לא פחות.
הוא רוצח כי בא לך לעוף הביתה?
אז הוא רצח את הזמן שלך שרצית לשתות קפה?
כשאתה תהיה עם הילד שלך בדרך למיון ותתקע שלוש שעות בגלל אותו חלאה, תזכור את התגובה המטומטמת שלך.
או שאולי סתם תסיע את אמא שלך לתור לרופא שהיא חיכתה לו חצי שנה ועכשיו היא משתינה על עצמה באוטו - ואז תיזכר בתגובה המטומטת שלך.
כך או כך, התגובה שלך מטומטת.
בשרשור הזה מטומטמת
שמח לעזור.
תיזכר בתגובה המטומטמת שלך.
בעז"ה תיזכר בה לפני ולכל קרוביך יהיה שלום וברכה.
זה מקובל לחלוטין.
אין לי קרובי משפחה כאלה מטומטמים - אני מניח שלך יש לפי התגובות שלך...
אני כן בעד לעצור את מארגני חסימות הכבישים ולהטיל עליהם עונש כספי השווה לאובדן הכנסות שהם גורמים לנהגים הנחסמים (וגם אובדן הכנסות למדינה)
זה יהיה מיליוני שקלים לשעה.
זה גם יכול למגר את ההפגנות
את מי הם חוסמים ובדרך לאן הם?
לא נראה לי.
ואם יש חולה סכרת שנדפקה לו משאבת האינסולין והוא ממהר הביתה כדי להזריק כדי לא להגיע למצב של חמצת ולמות?
זה קורה לא מעט.
תוך 3 שעות אפשר להגיע למצב של חמצת - ואנשים נתעו בגלל אותן חלאות גם יותר.
וזו רק דוגמא אחת.
כן, רוצחים.
הם לא היו מתכוונים לחסום אנשים בעלי מצב בריאותי מסכן חיים.
אבל זה בלתי אפשרי, לכן עושים את לא בכוונה תחילה להרוג או לפצוע מישהו.
אתה מציע להרוג (או אפילו לרצוח) מישהו בכוונה תחילה.
וזה ההבדל
לא מתכוון לרצוח אף אחד - אבל הוא רוצח.
אין לי בעיה גם שתהיה משאית שתאתר נהגים שיכורים ותעיך אותם מהכביש - רק שזה לא פרקטי.
הקם להרגך - השכם להורגו.
ואגב, למה להרוג? אני לא "מתכוון" להרוג. רק לדרוס. מה שיקרה, יקרה.
לאנשים האלה יש דין רודף. מה עושים לרודף?
אז לנשום עמוק וללכת לשבת בפקק.
מדינה דמוקרטית מאפשרת להפגין.
לא אתה מחליט מה החוקים ואת מי להרוג.
נוחבות מה7 באוקטובר לא הרגו.
אז מפגינים?
מה נשמע.
בין אם הוא הוא מתכוון לכך ובין אם לא.
זו ההגדרה של רודף.
לא מעניין אותי מה אתה חושב ש"במדינה דמוקרטית".
להפגין? כן.
לסכן חיי אדם? לא.
לחסום כביש זה לסכן חיי אדם.
חוץ מוואטאבאוטיזם מטופש - יש לך מה לתרום לדיון?
כשבקפלן מפגינים המשטרה סוגרת את האזור, כדי להגן עליהם, כי אין מחאה (קפלניסטית) אפקטיבית ללא הפרעה לסדר הציבורי.
ולא רק בקפלן.
החריג הוא כמובן המגזר החרדי, או כפי שכבר התקבע בתודעה: דרוס כל דוס... וזה עובד.
מה יש לעולם כבר לעשות? הרי זה הם ביקשו.
<צ>
אני נגד חסימת כבישים וזה משנה מאיזה צד פוליטי זה מגיע
אבל אם כבר חוסמים כביש.
לעשות את זה בצורה הכי ברורה שיש
לעמוד עם שלט גדול וברור כדי שיראו אותך
סיכוי טוב שזה יפחית את התופעה
אבל מראש. עדיף לא לחסום כבישים
זה לא באמת עוזר
כל הציבור החרדי היה עכשיו נאשם באלימות.
זאת אומרת, התכנים ברשת היו מתקיפים, לא את הבן אדם, אלא את המגזר
שטיפת מוח נגד המגזר הייתה מקבלת עוד צידוק.
סתם כך נקודה למחשבה.
למי שרוצה לחשוב.
ולמי שלא רק אומר לעצמו שהוא שייך למגזר הכי אוהב ישראל, אלא שיש לו קצת מהמוצר הזה.
אפשר להוסיף עוד נקודה למחשבה:
מה קורה כל פעם שמגלים גננת מתעללת / מטפלת מתעללת, בציבור הכללי, כמו שקרה כמה וכמה פעמים בשנים האחרונות.
ומה קורה כשיש טרגדיה במעון חרדי, טרגדיה שאפילו עוד לא ברור מה גרם לה.
אולי גם הזנחה פושעת, אני באמת לא יודעת, למרות שמדובר שם בגננות מוערכות ונורמטיביות.
אבל נניח שכן, איזו הכללה מסיפור אחד לציבור שלם.
ומה לא היה קורה, אם זה היה סתם כך מעון לא מאושר בראשון לציון.
איך השיח היה אחר.
,
אין ספק שאנשים מיהרו לשפוט, לקטלג, ולהשתמש בזה לקמפיין שלהם - בהחלט על רקע של עוינות.
העובדות עוד לא התבררו, יש כנראה גם קצת פייק שמעורב פה, ואנשים שמחו לפזר מלח בפצע הטרי הזה.
בזה אני מסכים איתך באופן מלא. ההכללה אהובה על היהודים כאשר לא מדובר באויב האמיתי.
יחד עם זאת, היות ויש תפיסות התנהגותיות וצורת מדיניות שמאפיינת את הציבור החרדי (כמו למשל סוגית ילדי החצבת המתים, או סוגיית הבנייה הפיראטית שמאפיינת את הערים החרדיות, או ההתנהגות בכבישים בבני ברק, וכדומה), ומאפיינת כעמדה חברתית מקובלת ולא כאפיזודה חולפת, אז כשקורה אסון הוא נמדד לאור אותה התנהגות כללית.
הנה בדיוק היום פורסם על מחדל באחד מהמעונות של ויצו על כך שתינוקות הצליחו לצאת ולהסתובב ליד כביש סואן. ההתייחסות של הציבור היא אחרת לזה כי המדיניות של ויצו (כחלק מהחברה הכללית במקרה הזה) היא כן לעבוד לפי החוק, בפיקוח, עם נהלים ברורים, עם ענישה במקרה הצורך, אפילו עם שיימינג, וכן הלאה. המחדל הוא מחדל והאחראים יצטרכו לתת הסברים, אבל כתופעה זה לא דבר שאפשר להשליך ממנו על הברה כולה. בדיוק מהסיבה שהם עושים הכל כדי שמחדלים כאלה לא יקרו בכלל.
אותו כנ"ל בדיוק בנוגע לגננות המתעללות שהתגלו בשנים האחרונות. הציבור אכן מזדעזע מזה ונלחם בזה, ושואל את עצמו "מה אפשר לעשות כדי לבער את זה". כלומר, למרות העלייה במקרים כאלה, זה מצב שהוא מנוגד לכל ההתנהגות הכללית שם ולכן יוצא דופן ולא משמש כמקרה מייצג.
ולא בארונות
שמו מזרנים בשרותים רק בשעת חירום, כשהגיע צוות רפואי לטפל בתינוקות שנפגעו (ועדיין לא יודעים ממה)
ולא היו חמישים תינוקות בדירה, אלא בשלש דירות.
כל אלה שכל כך ששו לפרסם ולהשמיץ אנשם ישרים וטובים שגם ככה חרב עליהם עולמם, ולא באשמתם. איפה הם?
חלק מהדברים שכתבת, נקדימון, יש בהם אמת.
חלק פחות
וקבוצות מיעוט עושות המון נזק בציבור החרדי. גם בפנים, עוד לפני התדמית בחוץ.
לגבי הקישור ששמו פה - אפשר לשים קישורים לכל מיני דברים מטומטמים שאנשים במגזרים אחרים כותבים, כולל כאן באתר.
זו בחירה במה לראות מייצג ובמה לא.
אולי האמא הנפלאה, שאבדה עכשיו תינוקת באסון, ובאה בשנתיים וחצי האחרונות לאלפי משפחות ששכלו ילד במלחמה, עם תכשיט אישי שעיצבה במיוחד בשבילן, היא זו שמייצגת רוח שיש בציבור החרדי, ולא מגיעה לתקשורת?
בענין מעונות מאושרים - אני אישית העדפתי גם בשנים שהיה סבסוד רגיל לחרדים לשלוח למטפלות פרטיות. למרות שזה היה הרבה יותר יקר.
כי לפי מה שראיתי וחוויתי ושמעתי מסביב - במעונות יש מטפלות מתחלפות, שזה חסרון משמעותי לכלשעצמו לתינוקות שצריכים יציבות ודמות קבועה.
ובעיקר - הן בדרך כלל נשים עייפות מהחיים, שנאלצות לעבוד בשכר נמוך, ומנוצלות עד למעלה מהכוח שלהן.
שום פיקוח לא פותר את הבעיה הזו. שום פיקוח לא יכול לגרום למטפלת לחבק תינוק באהבה.
בבתים - שלחתי לנשים שאני מכירה אישית, שלקחו קבוצת תינוקות לא מדי גדולה למשך שנה, ובאמת אהבו את התינוקות.
בעיני זו מסגרת הרבה יותר נכונה לתינוק.
אוכל זה דבר שהייתי רוצה שיהיה עליו פיקוח, אבל אצל מטפלת פרטית אני זו ששולחת את האוכל.
אפשר להתווכח על התפיסה, אבל הזנחה לא קשורה לענין, אלא הפוך.
וחזרה לכותרת - אין ספק שאם חרדי היה תוקף את רום ברסלבסקי כל הציבור החרדי היה עכשיו על ספסל הנאשמים, וגם כאן, היו נכתבות הודעות אינטלגנטיות לרוב שמנתחות את האלימות במגזר.
1. בחברה החרדית יש תופעות שמזלזלות בחיי אדם וחסרי אחריות
2. כשקורה משהו, רצים להאשים את החרדים גם כשהם לא אשמים.
אני לא התרשמתי שהצוות של הפעוטון הזה התרשל. אם פרופסור (!) בשני בתי חולים לא יודעים למה הילדים מתו ודורשים נתיחה, מי אני שאגיד משהו.
3. מה שכתבת על המטפלות זה כמובן נכון. אגב בכל המגזרים.
בזמנו, אחרי "שומר חומות", עיתון הארץ רצה להמחיש כמה המבצעים האלה רעים וכואבים ושם תמונה של ילדים - עשרות!! - שנהרגו במבצע. אבל איכשהו הוא שם רק את הילדים הערבים (וגם בין הערבים היו נערים שהתברר שהם מחבלים).
אז היו הרבה קריאות נגד הארץ, שחשוב לו רק הילדים הערבים ולא חשוב לו הילדים היהודים וכו וכו. ויובי ביילין כתב אז כל כך מדויק, בטור הקבוע שלו בישראל היום: הרי גם ככה הייתם מדברים נגדינו ואומרים שאנחנו בוגדים, אז מה זה משנה?!
וואו כמה שהוא צדק!!! ברגע שאתה מרגיש מסכן וטוען שכולם נגדך, אז מותר לך לעשות הכל ולאף אחד אין שום זכות לדבר ולבדוק כלום. כי אתה הרי סתם מואשם אוטומטית. אז יאללה תהנה.
לגופו של עניין, אני לא יודע מה היה שם ולא עוקב. מהניסיון היחצנים משני הצדדים מטייחים ומרמים ואי אפשר לדעת איזה נתון נכון ואיזה לא. כשהילדים שלי היו במעון, שלחנו אותם בדווקא למעון החרדי כי הוא היה מפוקח ובאמת מקסים. את חלק מהילדים שלי שלנו גם לגן חרדי אבל די מהר הטסתי אותם משם על טיל כשהתברר לי איזה זועות יש שם, תצילנה אוזניים.
מבחינתי אין שום סיבה להכליל כלום, כולם יכולים להיות טובים או לא טובים, ולמען האמת אני יכול להבין הורים ששולחים ילדים גם למעונות שלא נראים טוב חיצונית. יש להורים כל מיני שיקולים.
לגבי פרסום שלילי בלבד על המגזר החרדי, זה נראה לי לא נכון. שי גראוכר מקהל המון פרסום (למרות שהוא חרדי כמו סבתא שלי), ואותו דבר משי זהב קיבל חיבוק מאוד חזק מהציבור (וגם החזיר עם ריבית והצמדה 😉). כנל "מתנת חיים", "יד שרה" ועוד ועוד. יש הרבה שיווק למגזר החרדי.
ולתשומת ליבך, אתר "בחדרי חרדים" הוא של המגזר ה...? - וגם ב"פורום עצור כאן חושבים", להערכתי רוב הכותבים (ובוודאי מיימוני) הם חרדים.
את עשית סלט קטן בנושא. זה לא או ציבורי ופיקוח או פרטי ולא חוקי. מעון פרטי יכול גם הוא להיות בפיקוח. החוק מסדיר את זה.
הטענה כאן אינה על כך שאלה גננות פרטיות, זה דווקא סבבה לגמרי.
אשמח לשמוע ממך על הדברים שיש בהם פחות אמת במה שכתבתי.
זה מה שהעזתים יקבלו
החזון האמריקני ל"עזה החדשה", ההודעה על פתיחת מעבר רפיח - ושינוי הכיוון בישראל
רק ביבי יכול -
צבא של מאות אלפי אנשים, מתוכם עשרות אלפים ביחידות קומנדו מיוחדות
מעל 1000 מטוסי קרב
אלפי טנקים ותותחים
ספינות חיל ים
מאות אלפי על גבי מאות אלפי של פצצות חכמות
מיליונים רבים של חימושים רגילים
מאות מיליארדי שקלים למלחמה
ומה התוצאות?
בעזה - נצחון חמאס
לבנון - הכיזבלה עדיין שם
סוריה - יותר גרוע
חותים - לא השתנה כלום, מתחמשים ומתחמשים ומתכוננים, נמל אילת סגור
איראן - הכל אותו דבר ועכשיו יש להם את כל הלקחים לפעם הבאה
יהודה ושומרון - לא השתנה כלום
גורמים עויינים בתוך ישראל - יותר גרוע
אם היה מגיע חייזר לכדור הארץ והיה שואל -
מי יכול עם כל העוצמה הפוטנציאלית להפסיד ככה בכל החזיתות?
איך אפשר עם כזה צבא ועם מאות מיליארדי שקלים השקעה להפסיד כך ולא לנצח אפילו חזית אחת?
איך כזה דבר יכול להיות אפשרי?
זה התשובה - רק ביבי יכול.
שיפוץ כללי לעזה
החזון האמריקני ל"עזה החדשה", ההודעה על פתיחת מעבר רפיח - ושינוי הכיוון בישראל

על זה נהרגו מאות רבות של חיילים, נפצעו עשרות אלפים, הלכו מאות מיליארדי שקלים, שם ישראל ניזוק בצורה
קשה מאד בעולם ועוד אינספור נזקים עקיפים - בשביל לשפץ את עזה???
רק ביבי יכול!!!!!
לא תפתור הרבה מהכאוס שאנחנו רואים בתקופה האחרונה. אולי בסוגיית הגיוס ההידברות הזאת לא תועיל מספיק, אבל בניתוחי מתים שזו סוגיה שעולה שוב ושוב- אולי יהיה אפשר להגיע להבנות עם גדולי התורה.
מפורסם וחריג
זה בהחלט כך
והיום אפשר למצוא את כל עיתוני העבר ברשת. בספרייה הלאומית.
הפגנות ענק ומהומות היו מראשית המדינה כנגד ניתוחי מתים.

האחרון מזכיר את יהודה משי זהב. היה בראש מחוללי המהומות בזמנו כנגד ניתוחי מתים.
זה עוד אחד מהנושאים הרבים שההנהגה החרדית לא יכולה להתמודד איתם, מול הצרכים של התנהלות מדינה ריבונית מודרנית.
מכירה את הסוגיה בכללי של נתיחת מתים. אבל, וזה אבל קריטי, יש פער בין נתיחה לצורך בירור פלילי, לבין נתיחה כשיש "חולה בכפר"
כלומר, כאן לא ברור ממה התינוקות נפטרו, ויש עוד עשרות תינוקות שאולי נחשפו לאותו הדבר. ולכן, הנתיחה היא בגדר הצלת נפשות ולכן רבים מתירים אותה (מדברת על לפני אי אלו שנים, כשכולנו היינו בגולה וכו, אם היו 2 חולים בכפר עם מחלה לא ידועה, אחד נפטר, מותר לנתח אותו אם הנתיחה עשויה לעזור להבין מה קרה וכך להציל את השני).
היא לא רלוונטית כהוא זה לארגז הכלים שסידר לעצמו כדי להשתלט על כל מוסדות המדינה, כולם, הלכה למעשה.
פה ושם הוא יקבע הרכב נוח לבעלי דם שאינו כחול, כמו אותה חיה שאומרת כשרה אני.
לא הבנתי אותך.
אגב, מעניין לעניין באותו עניין,
יש בהתנהגות הסיקריקית הזו אחד מסימני הגאולה - שהרי הם מתנהגים ככה רק בגלל שאנחנו תחת שלטון יהודי שלנו על עצמנו בארץ שלנו.
תחת המגף של הפריץ הנוצרי, או הח'ליף המוסלמי, הם היו מורידים את הראש ומלקקים כל מה שיבקשו, אבל עכשיו בימינו אנו? הם בבריונותם מוכיחים את הייחודיות של הדורות שלנו.
כמו כל שלטון ארצי אחר, בסוף תהיה רק מלכות קדישין עילאין.
האם זה יקרה תוך עשרים וארבע שעות או תוך שנים רבות? איני יודע. כן שייך לאלו שמעריכים שטראמפ לא חזר בו, אלא רק מדייק את התוכניות.
אם תשאל את ליברמן, הוא ייפול תוך 48 שעות דייקא.
אם תשאל את מנצור עבאס, באיראן כבר שולטין קדישין עילאין.
ועדת שרים לחקיקה אישרה את הצעת החוק של יו"ר הקואליציה, אופיר כץ - קנס על חסימת כביש ללא אישור יהיה 75,300 ש"ח. על הטלת חפץ מסכן על הכביש - 226,000 ש"ח.
כמה טפשים הנבחרים שלנו, הרי בית המשפט לא יקנוס מפגינים מהשמאל, הרי גם האלימים שפצעו שוטרים וששברו חלון רכב שבתוכו ילדים, שוחררו מיד על ידי השופטים.
החוק יפגע רק בצד אחד של המפה הפוליטית, רק מפגינים מהימין יקנסו, והראשון זה מרדכי דוד.
מה מיוחד בחוק הזה? הרי כל החוקים נאכפים בצורה הזו.
ידוע לכבודו מה החוק אומר על משאבי טבע כמו נחל האסי וים המלח? החוק מעולם לא השתנה, הוא פשוט לא נאכף כשזה ניר דוד, קליה או מפעלי ים המלח.
ראיתם את הדיון של התלמידה מקריית ארבע מול ליאור שליין?
מה זה? הוא ממציא שה 7 באוקטובר זה בגלל בן גביר. איזה שטויות. הכל בגלל שאריק שרון פינה את ההתנחלויות ואת היישובים מגוש קטיף!!
הגיע הזמן לעצור את הטירלול נגד ארץ ישראל.
ארץ ישראל היתה שייכת רק לעם ישראל ותהיה שייכת רק לעם ישראל.
ארץ ישראל זאת מתנה שהקב"ה נתן אותה רק לנו. כל אמירה אחרת נגד ארץ ישראל - היא שקר גמור!!!
נכון שעכשיו הוא מאוד עקשן. כיוון דאתי למיפלט לא אתי למבלע. אבל עם עוד קצת השתפשפות עם הנוער והערכים האלה הוא איתנו.
רק עכשיו הוא התחיל לצאת לשטח להקשיב ולראות את האותנטיות של הערכים הימניים.
כל הערבים מארץ ישראל