אני מרגישה מיותרת...ט1

אני ממש לא יודעת מה לעשות אני כאלו כל בוקר הולכת לאולפנית כמו ילדה טובה חוזרת עושה שיעורים לומדת לבגריוןת

ואני שואלת את עצמי ו....

מה הקטע של החיים האלו בכלל 

גם אם אני רוצה אני לא יכולה ליצוק לחיי משמעות ולעשות את תפקידי בעולם אם אני צריכה ללמוד כל היום

אני באמת מרגישה שאין מה לקום בבוקר 

לא שאני אתאבד  כיף לי בסך הכל בחיים אבל אני לא יודעת  איך ומה ליצוק לחיים שהיה לי חיי משמעות וזה...

אני יודעת שזה נשמע דפוק אבל אני מרגישה שאין לי איך לשנות את זה כי אני רק בתיכון ויש לי לחץ לימודי מטורףףף 

ואני לא עומדת בו

אוףףףף

זה פרקתי קורץ

אשמח לעצות 

תשמעי נשמה!! אני בדיוק לומדת שיר בשיעור אנגלית שמדבר בדיוקאניייי

עלזה. השיר בעצם אומר שיום שלא עזרת בו לאדם הוא יום מבוזבז... אז לא בקטע של להגיד מה עשית?!, בזבזת את הימים שלך!

לא!

תקחי את זה קדימה. את בעצם אומרת שאת מרגישה שאין לחים שלך משמעות. אני חושבת שכדאי לך לעשות דברים שגורמים לך סיפוק. לדוגמא התנדבות...אבל זה לא חייב להיות דברים ענקיים כי את אומרת שיש לך לחץ לימודי אז הנה כמה רעיונת לדברים שגורמים סיפוק:

לשטוף כל יום כלים בבית (עזרה להורים ולאחים)

ללכת מידי פעם לבית אבות (אם יש לך באזור) ולדבר עם הזקנים ולהתעניין בשלומם..

לעזור לאחים הקטנים בש"ב

לארוז מצרכי מזון לנזקקים בסגנון של יד אליעזר כזה..

אבל העיקר ההתמדה כדי שלא תעשי יום אחד וזהו..

ובסוף כל יום תשבי עם עצמך ותחשבי במה הועלת לאחרים היום. אפילו הדבר הכי קטן. אני ב-ט-ו-ח-ה שכל יום תמצאי משהו!!

ויש עוד פווול

אבל שתדעי שלא צריך אפילו לעשות דברים גדולים. אפשר גם פשוט להיות בנאדם טוב. לחייך. לעזור כשיש הזמנות. זה עושה מצב רוח טוב  

אני מקוה שהבנת מה אני מנסה להגיד.

וגם שתדעי. לחיים שלך בטוח יש משמעות. אם ה' מאמין בך כל בוקר מחדש כנראה שיש לו סיבה.

בהצלחה צדיקה!!

הייייאוהבת את מלכנו
Count that day lost?? גמאנחנו למדנו! י'אחות;)
חח כןאניייי

קואנט דדי לוסט (:סתרי המדרגה
זה שיר נורא! אני גם לומדת עליו! חחפרררווו!!! ויש לי מבחןפוסעת

עליו ביום שלישי

הייי אוהבת את מלכנו
קודם כל.. אני מרגישה הרבה כמוך! תכל'ס לימודים?? מה זה עוזר לעולם שאני לומדת לבגרויות? במקום כל היום להתנדב ולבקר חולים ולהקים יישובים וללמוד תורה..;) אבל זה לא נכוןן!! אסור לזלזל בלימודים.. זה דבר מאוד חשוב, וכמובן שזה מוסיף לעולם מלא! בזה שאת לומדת ועושה בגרויות ומקבלת תעודת בגרות תוכלי אחכ ללמוד מקצוע שאת אוהבת ואחכ לעבוד במשהו שאת טובה בו ולהוסיף ככה מלאא לכולם ולעמ"י! פיזיקאים וכימאים שמצאו תרופות וקידמו את העולם..זו מצווה ענקית! לקדם ולפתח את העולם שה' ברא אז פשוט אל תתבאסי ותעשי את זה בשמחה!! שאת לומדת בשביל לתרום ולהוסיף מלא לעולם וגם תשפיעי על חברותייך ומורותייך ותחייכי לכולם בדרך לביצפר.. תגידי תודה למנקים.. יש לך השפעה ענקית על האנשים סביבך.. בהצלחה יקרה!!♡
התנדבות!א"י השלמה

אני גם לפעמים מרגישה ככהחסויה

אני פשוט כל הזמן בבירור עם עצמי. מי אני. במה אני יכולה לתרום.

מנסה כמה שיותר לתורם, לעזור, בכל מקום שאפשר..

זה טוב מאד, ב'הבת 500

ואי..רעיה123
את הדעה שלי על הלימודים אני לא יגיד סתם... אני פשוט חושבת שאת הלימוד לבגרויות אנחנו לומדות ב3 שנים והבנים לעומתנו לומדים מלא תורה ואת הלימודי חול לומד בערך בשליש מהזמן שאנחנו לומדות... והם מצליחיםל עבור בגרויות!! אז דבר ראשון, בלי לחץ...נכון שיש עומס והכל אבל חבל שהתפספס באמת הדבר הנכון... שלא תביני לא נכון, השנים האלה זה השנים שלנו ללמוד!! זה השנים שלנו להוציא תעודת בגרות שתעזור לנו בהמשך ואח"כ יוצאים לחיים ...
בדיוק היה לנו דיון בכיתה ואז מישהי אמרה מה?! מה הקטע שאנחנו יושבות לומדות מתמטיקה חורשות טילים בואו נלך לעשות דברים מועילים במקום!! אז קודם כל אנחנו צריכות ללמוד ולא לפספס את השנים האלה אבל אבל, בתכלס,את הולכת לאולפנא חוזרת עושה קצת שיעורים לומדת בגרויות מבחנים אבל בתכלס- ישלך זמן שאת לא עושה כלום!!(אלה אם כן את מסוגלת לשבת 24/7 על כסא וללמוד) ולזמן הזה תכניסי... תכניסי התנדבות תכניסי איזה חוג או משהו..
(אני יכולה להגיד לך על אישית שגם פעם הרגשתי ככה ואז התחלתי התנדבות פעם בשבוע ואת לא מבינה כמה זה ממלא!! זה תורם לך!! זה נותן לך!! זה ממלא אותך!!)

אני מאוד ממליצה על התנדבות
המון בהצלחה!!

ואי...קצת התפזרתי מהנושא... סליחה
הייתי בשיחה של מישהו שאמר שכל יום הוא היה עושה מבחן הסמרטוט:שיקי42784
בכניסה לחדר היה תמיד סמרטוט והוא היה שואל את עצמו מה אני עשיתי היום האם הייתי כמו הסמרטוט שלא עושה כלום או שעשיתי משהו חשוב היום
לא צריך דוקא זמן כדי להיות מועילה...מוריוש

ברגע שתשדרי משהו נכון זו גם שליחות ומטרה...

לדוג'- תנסי להיות האופטימית. זאת שתמיד מעודדת במקום לייאש (זה גם דורש ממך להשתנות) יש המון אנשים סביבך שגם צריכים עזרה לא צריך ללכת רחוק עד למסכנים הקלאסיים...

עוד דוגמא- להגיד בוקר טוב גם לאנשים זרים, להחמיא, להגיד תודה- המון דברים שגם יגרמו לך להרגיש משמעות וגם יתנו המון לאנשים סביבך..

סליחה אם זה קצת בדיליי..יש לי אחת שלי הכי עזרה!מי נהר!
תקשיבי נשמה...גם אני פעם הייתי לחוצה קצת מהעניין הזה שכל הזמן אומרים שהארבע שנים האלו הם הכי משמעותיות, חיים עם משמעות וכו..ולא הבנתי איך אני אמורה לדעת לחיות חיי קדושה/משמעות/אמת ביחד עם כל השגרה הזאת!? לקח לי זמן להפנים אבל..קדש חייך... כן בכל דבר שאת עושה, הכי קטן והכי בקטנה, תכניסי את כל כולך...לומדת למבחן בתורה- אז יאללה עם כל הרצינות והלב..מקשיבה לחברה- עם כל הלב ועם כל הרצון הטוב... אפילו עוברת לך מחשבה כזאת של אמונה ככה סתם באמצע היום- אל תדחיקי אותה- תחיי אותה ותרגישי טוב עם עצמך...מקוה שהובנתי ולא חפרתי מדי...בהצלחה;)
יש את הקטע הזה של הרב קוק..מוריוש

זה היה בבגרות במחש"י...

וואלה יש מצב שראיתי את הקטע וזה אצלו;)מי נהר!
את ממש לא מיותרת!!! זה ארוך, אבל נראלי שווה לך לקרוא את זההישראלית הגאה

נכון שלפעמים זאת התחושה של כל תיכוניסט, או כל תלמיד, אבל ממש אסור לך להרגיש ככה!! אני מסוג האנשים שכל הזמן רוצים לעשות דברים שלא כ"כ מתאימים לגיל שלהם, וכל מיני דברים לא שגרתיים.. (אני כולה כיתה ח') לדוג': בצוק איתן רציתי לנסוע לשטחי כינוס בדרום ,לחיילים, לנסוע לברזילאי לבקר פצועים, לנסוע לשדרות לחזק וכאלה... קיצר דברים לא כ"כ מתאימים למישהי שסיימה עכשיו כיתה ו', ואז אמא שלי אמרה לי משפט ממש נכון. "לכל דבר יש את הגיל שלו" אז עכשיו, כשאת תיכונסיטית, התפקיד שלך זה ללמוד, וככה את מוציאה תעודת בגרות טובה, ואז את בוחרת ללמוד מקצוע שנראה לך משמעותי וטוב לך, וגם תורם לעם ישראל. תחשבי כמה חשובות ההשלכות של כמה את לומדת עכשיו לכל החיים!!! אני מקווה לא לבאס אותך, אבל כרגע להוציא ציונים טובים בבגרויות זה תפקידך בעולם... איזה עובדה מדכאת... מטורלל חוץ מזה, את יכולה להפוך את החיים שלך למשמעותיים ממש (לא שהם לא, אבל בעינייך...) בכל דבר קטן שאת עושה! יש אנשים שהתפקיד שלהם בעולם הוא להוסיף טוב בנקודות קטנות. בין אם זה להגיד לשומר בכניסה לבית ספר "בוקר טוב", בין אם זה לחייך לנהג אוטובוס ולהגיד תודה רבה, בין אם להחמיא לחברה על איזה חצאית חדשה, ובין אם זה לכוון קצת יותר בתפילה, אין לך מושג כמה הדברים הקטנים האלה משמעותיים ומועילים. תחשבי שהנהג אוטובוס בבוקר מבואס רצח על זה שיום שלם הוא הולך להיות עכשיו על ההגה, ועל זה שאנשים לא מספיק מעריכים את העבודה שלו, ומתנהגים כאילו האוטובוס שייך להם, ואת גורמת לו להרגיש שזה לא נכון! תחשבי על החברה שלך שקנתה חצאית חדשה והרגישה איתה כמו קייט מידלטון, ואף אחת לא אומרת לה שהיא יפה, והיא מתחילה לתהות אז זאת הייתה קנייה נכונה... ואז את אומרת לה "תתחדשי, זה ממש יפה לך!" ומעלה את החיוך שלה עוד פעם...  חיי היומיום יכולים להיות הכי צבעוניים בעולם, אם את מוסיפה להם בעצמך את הצבעים שגורמים להם להיות הכי יפים... 

עיצה חשובה!!!!!!!בת 500

אל תשתגעי מהלימודים ותפני זמן למען אחרים, כשאת מרגישה שיש אנשים אחרים שצריכים אותך זה נותן המון, אני כל פעם  כשיש לי דיכאון אני חושבת אם אני ימות, מה יהיה עצוב? מי יבכה עלי? מי לא יוכל לחיות בלעדי ואז זה נותן לי חשק לבקש מ-ה שייתן לי להמשיך לחיות למענו, כדי שאני יעשה דבריםן מועילים ואשפיע, וזה לא חייב להיות משהו פנטסטי 

ברגע שעושים הכל לשם שמים, זה נהדר וזה ערך עצום.מסוחררת

מה זאת אומרת?

למשל, כשלומדים מתמטיקה - אפשר להגיד שאת עושה את זה כדי שבעתיד יהיה לך מקצוע מכובד ותוכלי לעבוד את ה' ברוחב לב.

ובכל פעולה ליצוק תוכן. חוץ מזה שזה מחייה את היום, זה גם חשוב מאד בתור יהודים ויש לזה ערך עצום.

עם קצת תרגול זה יצא אוטמטי, אני בטוחה.

בהצלחה, אחותי

שילוב קודש וחול(לימוד תורה והתנדביוות)דוסאחרונה

דבר ראשון אלוקים צריך אותך.

אני הרגשתי עד לפני שנה וחצי בערך ככה בעצם רוב בני האדם מרגישים ככה מתי שהוא בחיים.

אז חשבתי מה המטרה שלי בעולם ואז אמרתי לעצמי להתחתן להביא ילדים וזהו ולחיות בכיף עם אשתי(מה לעשות אני בל"ח מלידה).

היום אני עושה שמינית בהסדר והבנתי שמטרתי בעולם היא לגדל את שם האלוקים בעולםאולי לא תקבלי את זה אבל זה מה שאת עושה בסוף והנשמה שלך זועקת לך שתאדירי את השם יתברך וזה למה את לא מרגישה מועילה תכווני את מעשייך לשם שמיים(אני עוד לא ברמה הזאת צריך לתרגל את זה). כמובן שאת יכולה לעשות את זה על ידי התנדבויות או על ידי לימוד תורה(שזה עדיף) כל אחד ומה שהוא מתחבר אליו וכמובן שעל ידי שלום עם המשפחה(האחים והאחיות שלך וההורים כמובן) זה מאדיר את שם השם יתברך. ואפשר גם להאדיר את שמו ית' על ידי הקמת משפחה שמושתת על הלכה.

אני מציע לך לנסות לשלב מדרשה ובגרות כמוני(זה אפשרי אני עושה 5 יח"ל פיזיקה מתמטיקה ואנגלית ואני לא חכם מאוד).

וגם אחרי התיכון לשלב שירות לאומי ומדרשה(אחותי עושה את זה) ככה תלמדי תורה וגם תתנדבי ותתרמי למדינה(שזה חשוב מאוד). אני מציע גם לבנים לשלב לימודים תיכוניים וישיבת הסדר יחד כמוני. מי שרוצה עזרה בחיפוש אחר מדרשות\ישבות שמשלבות בדברים הנ"ל מוזמן לפנות אלי.

בהצלחה לך.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך