איך אתה מתגונן?חליל הרועים
אתה נתקל בארוע דקירה מה אתה עושה?

לי יש אקדח ברשיון. חושב שאצליח להגיב. בע"ה.
אני עם m16 מקוצרצריך עיון
מתרחש לעצמי תגובות, מה יקרה אם יהיה מחבל באוטובוס/חנות/רחוב. משתדל לדמיין את עצמי מגיב, זה לא טבעי בשבילי...
(יכול להיות שאני חי בסרט,נראה לי שזה עדיף מלא לחיות בכלל..)
ישמצב שעדיף אקדח לא? פחות מסורבל ומועד לחטיפהחליל הרועים
אם היה לי...צריך עיון
אני בסדיר ומתחת 21, בעז"ה כאני אוכל לעשות רישיון אני אעשה
חזק המשפט!אורח כלשהו

מתפרעת עם הגז פלפלבת 500

וצורחת עד שלכולם יחרשו האוזניים וישר תוך שנייה בעזרת ה' יבואו מלא אנשים לעזור

תשמח. אצלי זה מסתכם בגז פלפל כמעין הנובע
סכין קפיצית וגז פלפל.מקור חלוד כדי שהוא יחטוף טטנוסדרשתי קרבתיך..

חבל לחטוף מאסר בפועל על נשיאת סכיןדיפטונג

וחבל עוד יותר למות (היום נרצח בחור צדיק בבת ים אחרי שיצא מהבית עם סכין בחושבו שיש פיגוע ושוטר פסיכי רוקן עליו מחסנית)

הוריאנט של "סכין  נגד סכין" לא בדיוק יעיל כשקופץ עליך קוף ערבי עם רמות מטורפות של אדרנלין!

אפילו החייל מהפיגוע בחברון שהיה עם M16 מקוצר היה צריך לברוח ושחייל אחר ירה במחבל. והוא עשה בשכל רב. אם אתה מיועד הדקירה, תברח! לא משנה במה אתה חמוש!

אם אתה לא הקרבן אלא עומד מהצד, כן אפשר לזנק על המחבל ולהוציא אותו משיווי משקל אפילו עם בלוק או אלה או לום. אם יש בסביבה מישהו עם נשק, לא לזנק אלא להתרחק ולתת לבעל הנשק לבצע ירי מדוייק בלי סיכוי לדו"צ.

לגבי האירוע בבת ים, זה ממש לא מה שקרהיזהר

ולא ברור לי מאיפה הבאת את זה. מה שפורסם זה שהייתה קטטה והוא התקרב עם סכין לעבר השוטר.

אתה ניזון מהודעת דובר המשטרע ועוד מאמין לודיפטונג

זה היה אחרי הקטטה, המשטרה תפסה עצור ערבי.

המנוח, הי"ד, שגר מעל האירוע חשב שמדובר במחבל ויצא עם סכין ע"מ לחסל אותו. השוטר פשוט דפק לו כדור בראש בלי לחשוב פעמיים. הוא היה בחור חוזר בתשובה, צדיק ומקסים, שלא השתתף בשום קטטות. פשוט נרצח בדם קר ע"י המשטרה.

עם כל הצעריזהר

למוקד המשטרה התקבלו תלונות על קטטה ברח' יצחק שדה בבת ים והמשיכה לרח' ברזילי. שוטרים שהגיעו למקום חברו לפצוע בניסיון להבין את תמונת המצב של הסכסוך והקטטה. זמן קצר אחרי, רץ לעברם חשוד, כשהוא מחזיק 2 סכינים בידיו וחזות מאיימת בפניו. השוטר, שחש בסכנה לו ולפצוע, הזהיר אותו וקרא לו להשליך את הסכינים. משלא נענה וביצע תנועה מאיימת בשתי ידיו עם הסכינים לעבר הפצוע, השוטר ירה לעברו ונטרל אותו. החשוד שנורה מת מפצעיו. הפצוע בן 32. החשוד שמת מפצעיו בן 34. שניהם תושבי בת ים. הרקע והנסיבות לאירוע טרם ידועים. הוקם צח"מ ונפתחה חקירה.

עם כל הצער, נראה שהשוטר פעל לפי הנהלים ולפי המצופה ממנו. בד"ה.

עם כל הצער, אתה שותה בשקיקה כל מילה של המשטרהדיפטונג
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ה' בחשון תשע"ו 10:01

עריכה:  סגנון דיבור בלתי הולם.

כאילו ששוטרים לא משקרים ומזייפים דו"חות פעולה בכל הזדמנות אפשרית. וכאילו שזה ממש הגיוני שבחור נורמטיבי שירד זה רגע מביתו לאחר שחזר מתפילת שחרית, המשיך לרוץ עם סכינים למרות שכיוונו אליו אקדח והזהירו. 

וכשבעוד כמה שבועות\חודשים נגלה את האמת, היא לא תעניין אף אחד. כמו תמיד.

האמת מעניינת אותי. מבטיח לעקוב.יזהר

אבל ניכר מהודעותיך שאם האמת שתתגלה לא תנעם לך, אתה תמצא ק"נ טעמים למה היא לא אמת.

איזה כדור בדולח ניבא לך שאני אכחיש את האמת?דיפטונג

בינתיים אני כותב את ההתרשמות שלי ממה שראו אנשים שנכחו במקום, ואתה מאמין להודעת דובר משטרה שאינה הגיונית בשום פרמטר של לוגיקה אנושית. סביר להניח שמי שמסתכל על המציאות בעין מעט ביקורתית (אך לא קונספירטורית) הוא בעל יכולות גדולות יותר להתמודד עם האמת מאשר מי שמאמין לאירגון שמורכב באופן אבסולוטי מעבריינים ושקרנים.

בהצלחה.יזהר

לפי מה שלימדו אותי עדיף להגיבצריך עיון
גם אם הוא דוקר אותך, לרוב אם תתקוף חזרה זה יוציא אותו מאיזון והוא לא ידע איך להגיב
היה לי אולי 5 תיקים על נשיאת סכיןהמצב חסה

ולמעט אחד כולם סגורים

תפסיקו לחיות בסרט שכל מי שמחזיק סכין מקבל מאסר בפועל

..ההוא גברא

בזמן האחרון העברתי לעצמי את זה יותר מדי בראש ותמיד מה שעובר לי זה שאני קופץ עליו. אי מאד מקווה שזה לא יהיה האינסטינקט שלי כי זה צעד של התאבדות... אין לי מה לעשות חוץ מלהדקר... ממש מקווה שלא יהיה לי אינסטינקט לקפוץ עליו.

אמהלה התמונה בראשי מלחיצה אמ..רעיה123
אין לי נשק ואני כרגע לא מסתובבת עם סכינים... ת'אמת שלברוח בתקווה שהוא לא ידקור אותי לפני
כדאי לך לקנות גז פלפלהמצב חסה

למדתי להתמודד עם סכיןג'ינג'י

אם יש סיכון לאחרים אנסה להתמודד, אם אין אני בורח בדיוק כמו כל אחד

ב"ה למדתי להתמודד עם מצבים כאלו. מקווה שלא אצטרך...בשיפוצים

ושאם ח"ו אצטרך אדע להגיב כהוגן. להוציא ממנו את הסכין ולהשבית אותו לחלוטין.. לכל הפחות...

אמממ?רא"ב
סומכת על שוטרים וחיילים שמסתובבים בכל מקום ומנסה לא למות??
מה עם קריצ'ר?די"מ
את יודעת מי זה רא"ב?צריך עיון
רגולוס ארקטורוס בלק, אח של סיריוס, הסנדק של הארי פוטר. קריצ'ר זה גמדון הבית של משפחת בלק.
נו בחייאת.. מי קרא הארי פוטר...דוסית גאה!

ותודה על ההסבר

לא מסתובבת עם גמדון בית צמודרא"ב

אתם קולטים את הדיון בכלל?!כמעין הנובע
אנחנו אשכרה חיים בארץ שלנו, ומפחדים כאילו אנחנו בסוריה
לא, נראה לי שאם הייתי בסוריה הייתי מפחדת ברמה של לא לצאתדוסית גאה!

מהבית..

לבינתיים בשבועיים האחרונים הייתי כמעט כל יום בעיר (חוץ משישי שבת..) IירושלמיתI

למדתי קרב מגע עם סכין 5 שניםא"י השלמה

וגז פלפל לכל צרה שלא תבוא..

לא צריך נשקגלעד ש
קצת קרב מגע והוא על הרצפה
אה אהכמעין הנובע
גם הוא טוען אותו דבר
זה ערבי...גלעד ש
אם הוא בא לרצוח אז גם אתה צריך לבוא עם רצח בעיניים... הם מפחדים מזה .. הם רואים מישהו לא פראייר והולכים
שולף. דורך. יורה.איזה טוב ה'!!!!
אל תאמין בעצמך עד...(השלם את הפסוק)אלעד

בדרכים ובערים מועדות (י-ם וכד') אני מסתובב עם m16 ארוך

אבל סומך יותר על שנים של אימוני אגרוף תאילנדי... במיוחד בטווחים קצרים

יש גם גז מדמיע אבל הוא נשאר בבית

אני גם רוצה רובה כמעין הנובע
מאיפה אני יודעת, מקוה שלא אאבד עשתונות..דוסית גאה!

בעיקרון מסתובבת עם גז פלפל ביד, כל הזמן סורקת את האזור שסביבי ומנסה לחשוב מה אעשה אם הוא ירוץ מהכיוון הזה או אם הוא יתקוף משם וכו'...

רוב האנשים קופאים במקום...גלעד ש
לוקח זמן לחזור לעצמך. צריך להיות מוכן לזה בכל רגע.
העלאת השאלה הזו חשובה מאוד! ככל שמדמיינים את הסיטואציה...בשיפוצים

ומתרגלים אותה בראש וחושבים מה לעשות ברגע האמת - כך הסיכוי שהאינסטינקט שלנו יפעל את מה שנכון לעשות באותו הרגע גובר.

כך עובד קרב מגע - אתה מתרגל המון פעמים תרגיל מסויים, לצורך הדוג' הגנה מסכין... וברגע האמת כשמגיע סכין האינסטינקט שלך הוא התרגיל שלמדת.. זה לא שיש לך זמן להתחיל לחשוב כשמישהו רץ עם סכין, אלא זה פשוט הופך להיות טבע שני.

כלום. בדיוק כמו שמרובע ירוק

אין לי שום אמצעי הגנה נגד תאונות דרכים, שהרבה יותר שכיחות מפיגוע.

יש דברים נגד תאונןת דרכיםצריך עיון
חגורה ונהיגה זהירה

שום דבר לא מבטיח 100% הצלחה, אבל זה מוריד את הסיכויים
צודק, לכן אנימרובע ירוק

לא נצמד לחשודים, ונזהר.

מרססת לו את העיניים עם דאורדוראנט ספריימשיח עכשיו!
חחחחחגלעד ש
ולמה שזה יעזור?
זה גז וסביר שהוא יגרום לצריבההמצב חסהאחרונה

תגובהחרגול ביצות
למי שאין אקדח או גז מדמיע, מה עליו לעשות?
ללמוד אמנות לחימה, לזרוק עליו חפצים, לתת לו אגרופיםהמצב חסה

ועוד כיד הדמיון.

בכל אופן תמיד מומלץ ללמוד איך פוגעים במחבל

90 אחוז מהיום אני בחוץה-מיוחד

וכל הזמן עירני ומתכנן מה קורה אם יש מחבל בסביבה

תקיפת ערביא.ע.ת

לומד אמנות לחימה, מנסה לקחת את הסכין ומכנים לו אגרופים,

לרצח מגיבים עם רצח בעינייםהה"ה

לא משנה מה נעשה בדיוק העיקר הוא שאשתמש בכל מה שסביבי ע"מ לפגוע לו ביד עם הסכין, להוציא לו אותה מהיד ואז או לדקור אותו או להרחיק אותה ממנו. חשוב להבין שזה לא בדיחה והוא רוצה להרוג אותנו וגם אנחנו צריכים לפעול עם אותם עקרונות. רצח בעיניים להרחיק את הסיכון והסכין ממני עם כל מה שסביבי ופגיעה הורגת בו.

לצורך הנטרול אפשר להשתמש בכל האמצעין שסביבנו לדוג' לתת לו מכה ליד עם הסכין ואז לשלוח בזריזות ובחוזקה אצבעות לתוך העיניים או להתחמק מהסכין ע"י קפיצה מהירה הצידה ותוך כדי למשוך במהירות ובחוזקה את אותה היד עם הסכין לרצפה. דבר חשוב מאוד זה לא להפנות את הגב כי אז אין לך שום סיכוי להתחמק מהמכה כי אינך רואה אותה.

ולסיום ימחלו לי הבנות הצנועות וגם הבנים הדוסים (כולם בעצםחיוך) בעיטה חזקה או מכה חזקה למפשעה של בנים יכולה לשתק גבר לכמה שניות מאוד קריטיות במצבים כאלה.

שנזכה לקיום הפסוק" בת בבל השדודה אשרי שישלם לך את גמולך שגמלת לנו אשרי שיאחז וניפץ את עולליך אל הסלע" בב"א.

יזהר

ניכר שלמדת ג'וג'יטסו..

לא למדתי כלום, זה תגובות השרדות שכל אחד יכול לחשוב עליהם.הה"ה

מצורף קישור להנחיות התגוננות של מכון וינגייט.

20151020203916.pdf

שנזכה לגאולה קרובה ברחמים.

זה התגוננות ברמה הפרטית. ברמה הציבורית אנחנו צריכים...הה"ה

זה דבר שכרגע כולנו יכולים לעשות להחליף את הדיבור במקום לדבר על מחבל או מפגע בודד אנחנו צריכים לדבר על עם של רוצחים שנלחם בנו.

שלום וברכה.

בעקבות המצב פתחו פעילים מתנועת "דרך חיים" עצומה הקוראת לענישה קולקטיבית כפתרון לפיגועים.

נכון, זה לא הגאולה, אבל זו דרך חביבה ופשוטה לזעוק ולהרים קול שפוי שכל כך נצרך בימים הללו.

מוזמנים להשקיע עשרים שניות, לחתום על העצומה ולהפיץ אותה לחבריכם. כל הישועות!

אני מאוקדח ומקווה שלא אצטרך להגיע לסיטואציה שאצטרך להשתמש באמדריך חתנים...

אבל אם כן ח"ו סביר להניח שאשתמש בו,

ומקווה שזה יהיה בזמן ולא אחרי הזמן,

ומתפלל כל הזמן שאם אגיע למצב בו אצטרך להשתמש באקדח שלא תצא תקלה תחת ידי...

לרוב הדבר היחיד שאני חמוש בו זה הידיים(קשה מאד להתגונןיהודה סעדה

עם הרגליים, אל תנסו).

לכן הדבר הטוב ביותר זה להתגונן בנסיגה(בכל פעם שהסכין מתקרבת להרחיק אותה עם היד הקרובה שלי) עד שאמצא משהו לזרוק עליו/להילחם אתו(כולל מקל חזק מספיק או משהו ארוך כך שהסכין לא יגיע אלי).

אם אחרי כל האטרף של המחבל אני בכל אמצא פתח, אנסה להשתלט על היד עם הסכין ולהמם אותו.

כך הונחיתי על ידי המאמן שלי לקראטה וקרב מגע.

ולגבי אלה שחושבים לקפוץ ישר על המחבליהודה סעדה

מאד מומלץ שלא לנסות את זה. המאמן שלי סיפר לנו על אחד שישר תקף את המחבל והצליח להשתלט עליו. וכשחזר לרכב הרגיש את חולצתו רטובה(לבעלי לב חלש לדלג על המשפט הבאהוא הרים את החולצה וגילה את המעיים שלו עומדים לצאת כיון שהוא לא השתלט על היד עם הסכין והמחבל המשיך לתקוף אותו. הוא מיהר לבית חולים שם תפרו לו את המקום והוא ניצל. אז תעשו טובה לעצמכם ותיזהרו.

זה עדיף מאשר שישסף לך את הצוארהמצב חסה
והמאמן שלך מוג לב
דבר ראשון לא יפה מצדך להעליב אותי(=להעליב את המאמן שלי)יהודה סעדה

בסך הכל אנחנו חברים. דבר שני אם הוא יוציא לך את המעיים אתה יכול למות מהר מאד אם לא תטפל בזה. דבר שלישי עדיף בכלל לא להיפגע או רק להישרט וזה יכול לקרות רק אם תעשה כפי שכתבתי. רוצה להיות גיבור גדול-זכותך. אני גם אדאג לך לחוברת זיכרון לעילוי נשמתך, אני מעדיף להישאר בחיים.

הערה כללית: הסמיילי בהודעתי הקודמת נועד להיות סוגריים ונקודותיים אז אני מקווה שאתם לא חושבים שנהנתי לספר על זה.

לא בקטע של להעליב, פשוט טכנית הוא מוג לבהמצב חסה
מאמן מקצועי יודע שתמיד עדיף לברוח רק הוא יציע לך את האופציה הכי יעילה במקרה של מגע.
גם אני וגם כל אחד יגיד לך ברח, רק שלא בכל מצב אתה מסוגל לזה
כנ"ל, מדובר פה על סיטואציה בה אדם מגיע למגע ולא במקרה שהספיק לברוח
אני דיברתי על לברוח?יהודה סעדה

דיברתי על התגוננות בנסיגה, מבין את ההבדל?

כשלי אין נשק ביד קשה לי מאד להשתלט עליו, לכן אתגונן ואסוג עד שיהיה לי משהו להתגונן בעזרתו.

על איזה מקרה אתה מדבר?כשהוא אוחז בי ומניף עלי את סכינו? אם הוא לא אוחז בי אז אעדיף לנסות למצוא משהו.

או במקרה אחר, אם נהיה עליו כמה אנשים אז מישהו יתפוס את ידו והשאר יחסלו אותו.

יש תרגילים להוצאת סכין מדוקר. יעילים מאוד.בשיפוצים
ובכל אופן, ברור שאם אין סכנה לאחרים ואפשרי למרוח למחבל את הזמן עד להגעה של כוחות הביטחון(תוך צרחות כדי לקרוא להם) זה עדיף. אבל אם לא - אז כשאין ברירה אז אין ברירה.
שטויות. עדיף להורגו במקום ולא לחכות שהשוטרים יפנקו אותואת והב בסופה
ברור שזה עדיף.. כל עוד אתה יכול.בשיפוצים
שים לב כשאני מדבר במצב שאין סכנת חיים - שם עדיף לא להסתכן אם אין סכנת חיים למישהו אחר.

במקרה שיש באפשרותך לפגוע בו מבלי להיפגע, אני הראשון שאשמח שתעשה זאת. אבל אם אתה מסכן את חייך במקום שלא נצרך - צר לי, אבל זה לא שווה את זה.
הבנתי. צדקתהמצב חסה

נתניהו תוקף את הרב לנדואיתן גיל

ואחרי הבחירות הוא ירוץ לבתי הרבנים לבקש שישלימו לו מנין לבלוק חוסם.

חצוף האיש הזה.

לא שונה מהמנוול המקשקשנקדימון

שיורה לעסקנים שלו להתחנחן במקומות הנכונים כשזה יהיה מדובר בצרכים שלו.

הנציב דיבר על אנשים כמותו. ישעיהו דיבר על אנשים כמותו. לא דומה למלאך ה' צבקות, לא הוא ולא שכמותו.

ושוב אני שואל למה נתניהו מתערב בקטטה שלא שלו.איתן גיל

לא יפה

עברת נושא. יפה!!!נקדימון

או שאתה פשוט לא מבין מהו נושא השרשור.איתן גיל

או שעברת נושאנקדימון

קודם ביקרת את נתניהו שהוא תוקף אותם ואחר כך ינצל אותם,

ועכשיו מה פתאום נתניהו בכלל מתערב בנושא הזה.

זה יפה שאתה יודע למנף את הדברים של עצמך להרחבת יריעת הביקורת.

אכן כך, הוא לא צריך להתערבאיתן גיל

שיתעסק עם סמוטריץ' ויתן או לא יתן לו שיריונים ברשימת הליכוד

זה לא קשור לסמוטריץ', זה קשור לחיילים שיצאוהסטורי

לעזרת ישראל מייד צר בהוראתו של נתניהו, לכן הוא אמור להגן עליהם.

(לא מתייחס לדברים עצמם)

זה קשור לסמוטריץ' בעקיפיןאיתן גיל

הוא פתח בקמפיין נגד חרדים, והיום חטף בחזרה.

נתניהו כמביט מן הצד, חושב שאם יצטרף לקמפיין של סמוטריץ' הוא יבטיח לעצמו את ראשות הממשלה לאחר הבחירות, והוא טועה.

הקמפיין שאת מדמיין, נמצא רק בראש שלךהסטורי

וכשנתניהו מגן על החיילים שהוא שלח - אין לזה שום קשר לסמוטריץ'

נתניהו נואשאיתן גיל

התחיל לקרוא מדף המסרים של סמוטריץ'

אתה כל כך אובססיבי לסמוטריץ'הסטורי

שאתה מאמין לשטויות של עצמך.

בניגוד לנתניהו, סמוטריץ' מעולם לא דיבר ולא ידבר נגד רבנים, כמה שהדברים שלהם קשים.

פשוט מאד, עכשיו הוא קורץ לציבור שלוקורא נלהב לשעבר

ואחרי הבחירות תמיד אפשר להתנצל וכו'...

כמובן אני לא מסכים עם סגנון הדברים של נתניהו אבל מה לעשות הוא לא גדל על 'הזהר בגחלתן ...'

אבל בכללי בעולם חייב להיות תגובה שכן מותר גם ל'איש הפשוט' להגיב.

לא יודע, אבל לא יכול להיות שהרבנים, שהם באמת גדולי תורה, תוקפים ציבורים שלמים על השקפת עולם- שהם אמנם מתנגדים לה, אבל יש לה 'בית אב' מאד גדול- ורק הרבנים שלנו, אם יראו לנכון, יגיבו.

כאילו אני אפילו יכול להבין על מה הביקורת של הרבנים מופנית. אבל ההכללה, החריפות, ראיית הדברים רק לצד אחד בלי מורכבות, זה כל כך קשה ומרתיח.. כאילו הרבנים שלהם בגלל עת לעשות לד' תוקפים בכל הכח-אותנו- ואנחנו צריכים לספוג הכל בשקט..

מורכב אמרתי?

קטונתי מלתת ביקורתשפויאחרונה

למה לגנות דברים שאני חושב שציבור שלם יגנה בהתאם נקרא לתקוף? (באמת שואל על המינוח, גם בחדשות)

שאלה נוספת שצריכה להישאל, היא לגבי דברי גפני בתגובה לנתניהו:

"דברי גדולי התורה הם קודש הקודשים של עם ישראל, ומפיהם אנו חיים. מי שאינו חי את עולם התורה ואינו מבין את עומק דבריהם, מוטב שלא ימהר לפרשם, ובוודאי שלא לתוקפם. היזהרו בגחלתן"

האם באמת יש כאן "עומק דבריהם"? או שפשוט קרוביו של הרב לנדו מחדירים לו מסרים שהם רוצים שיישמעו בקול כפי שנעשה עם הרב קנייבסקי זצ"ל?

אם נתניהו וסמוטריץ בעד ארגנטינהאריק מהדרום

כנראה שה' בעד ספרד.

את זה נראה בעוד כמה שעות, כשנדע מי ניצח...הסטורי

האמת, לא מעניין אותי כדורגל ובעייני כל ההתעסקות בספורט תחרותי זה מושב ליצים אחד גדול והתיוונות למהדרין.

אבל דחילאק, כמה רל"ב אפשר להיות?!

נתניהו וסמוטריץ' לא תומכים בארגנטינה כי תומכים בכדורגל. הם מפרגנים לארגנטינה כי ארגנטינה בעדינו במלחמות וספרד ממובילות הקו האנטי ישראלי.

בהודעה הזו אתה נגד הממשלה או נגד המדינה?!

חבל שלא הפכתי עצמי פסול לעדותאריק מהדרום

שלחת ווינר?נפשי תערוג

לא שלחת? לא לקחת!!

מה המספרים של הלוטו???????????????????????????נפשי תערוג

הלוואי שבלוטו היו 50% זכייהברגוע

פשוט צריך לבדוק מה המספרים שנתניהו וסמוטריץ בחרואריק מהדרוםאחרונה

ולהעלות בחזקת מינוס אחת.

טוב, צדקת...הסטורי

אולי זה רמז לחבייר מילי, שבמסגרת תהליך ההתחזקות, הוא צריך להעביר את מוקד ההתעניינות ממונדיאל לחידון התנ"ך...

הפרדה מגדרית4ne1

מה דעתכם על הצעת החוק שאושרה על הפרדה מגדרית באקדמיה? 

אני חושב שצריך לעשות הפרדה בהכל לא רק באקדמיה. ערים לנשים וערים לגברים, תחבורה נפרדת, רפואה נפרדת, מקומות עבודה נפרדים. 

זה יפתור המון בעיות

נכון, לכן אני תומכת בחוקנעמי28

מט"ו באב של ביתר לט"ו באב של ימינו: קריאה לפיוסhamedinai

מט"ו באב של ביתר לט"ו באב של ימינו: קריאה לפיוס וסגירת מעגל לאומי

​יום ט"ו באב נושא עמו משמעות היסטורית עמוקה של נחמה וחסד בתוך השבר. חז"ל מלמדים אותנו שביום זה ניתנו הרוגי ביתר לקבורה, אירוע שהביא עמו הקלה כה גדולה עד שנקבעה בעבורו ברכת "הטוב והמטיב" בברכת המזון, וט"ו באב הפך ליום טוב.

השנה, לאחר המלחמות הממושכות, ולאחר שהושבו ארצה כל החטופים והובאו לקבורה כל החללים עד האחרון שבהם, יש מקום לציין את ט"ו באב הקרוב בחגיגה לאומית גדולה ומשמעותית.

​יש שיאמרו שחזרת החטופים והחללים אינה הניצחון המוחלט – הרי הניצחון האמיתי היה אילו המלחמה והאובדן לא היו מתרחשים כלל. אך דווקא מהסיפור התלמודי של הרוגי ביתר אנו למדים שחוגגים את החסד, את כבוד המתים ואת סגירת המעגל, גם כשאין מדובר בניצחון צבאי מוחלט. אם על קבורת הרוגי ביתר, בעיצומו של חורבן נורא, קבעו חז"ל יום טוב, הרי שבימינו – כשהשבנו את בנינו ובנותינו לביתם ולאדמתם – התודה והשמחה צריכות להיות גדולות פי כמה וכמה. זוהי הזדמנות היסטורית להכריז רשמית גם על סיומה של המערכה.

אולם, תיקון לאומי אמיתי אינו שלם ללא פיוס פנימי. כדי לצאת לדרך חדשה ולסיים את המלחמות מבית, הגיעה העת להושיט יד זה לזה. כחלק מחגיגות ט"ו באב והיציאה לחירות, נכון יהיה להוביל מהלך כולל של "סולחה" לאומית: להעניק חנינה לראש הממשלה בנימין נתניהו, ובמקביל לבלום את המשך החקירות והעיסוק בתיקיו ובמעורבים בהם, כמו גם בנושא הפצ"רית.

עברנו די מלחמות בחוץ ומלחמות בפנים. הגיעה השעה לחתור לפיוס מוחלט בין בני עמנו, להניח למשקעי העבר, ולבנות יחד את העתיד מתוך אחדות אמיתית.

לא מובן מאיליוhamedinai

​מישהו ברשת כתב ספק בציניות, ספק ברצינות:

"תודה לראש הממשלה שלא פעל בהתאם לאינטרסים של מדינת אויב. לא מובן מאליו בכלל".

​והנה התשובה שלי:

כשמסתכלים על המציאות, זה באמת לחלוטין לא מובן מאליו

* **מבית:** כמעט כל מובילי דעת הקהל והמשפיענים בישראל מפעילים לחץ כבד ומושכים בכל כוחם לכיוון ששירת באופן ישיר את האינטרסים של האויב.

* **מחוץ:** המעצמה הגדולה ביותר, זו שמעניקה לנו את התמיכה הדיפלומטית ואת החימוש, לחצה ללא הרף לעצור ולהפסיק.

לעמוד איתן מול לחצים אדירים כאלה, גם מבית וגם מחוץ, זהו הישג עצום. אין מילים להודות להקדוש ברוך הוא ששלח לנו את ראש הממשלה הנכון, עם העמידה האיתנה הנדרשת, בזמן הקשה ביותר בתולדות המדינה.

הרי ההיסטוריה הקרובה מוכיחה שזה לא מובן מאליו. ארבעה ראשי ממשלה לפניו בחרו לפעול בדיוק בכיוון ההפוך ונסוגו תחת לחץ וגם בלי לחץ:

* **יצחק רבין:** הוביל את הסכמי אוסלו.

* **אהוד ברק:** הוביל את הבריחה החפוזה מלבנון.

* **אריאל שרון ואהוד אולמרט:** הובילו וביצעו את תוכנית ההתנתקות.

אל מול מורשת הנסיגות הזו, העמידה הנוכחית היא פשוט פלא ותולדה של מנהיגות נכונה בזמן נכון.

אשתי נתנה לי פטורפשוט אני..
לא לכעוס, לא לרגוז ,לא ללעוג...סביר11אחרונה

אופיר סופר פורש מהפוליטיקהאיתן גיל

יומיים לפני פיזור הכנסת הפנים הבן יקיר לי שהבוס הרמאי רימה אותו.

אופיר סופר, אל תלך בלי חברך סלומון,

מי זה ומה ההישגים שלוזיויק
מי זה? אה, הפודל של בצלאלאיתן גיל
שהביא ארצה עשרות אלפי גויים, וטרפד את חוק הגיוס
כתבת כאן שני שקרים, ממליץ להמנע מהוצאת שם רעהסטורי
תמיד ובמיוחד בתשעת הימים

הוא לא 'הביא' ארצה עשרות אלפי גויים, להפך, הוא שינה כיוון מכל שנות השליטה של ליברמן מהשקעה רק ביוצאי חבר העמים - שממילא רובם המוחלט גויים - להשקעה בהבאת יהודים מארצות מגוונות, שמהם גוים לא מחפשים לעלות.

שנית - ממש לא הוא זה שטרפד את חוק הגיוס. את חוק הגיוס טרפדו אגודה, שכל נוסח שהוצע לא היה מספיק טוב בשבילם. מה שהם רצו, היו מספיק ליכודניקים שלא יכלו לבלוע, גם בלי קשר לאופיר סופר.

וכמובן, גם הביטוי המזלזל שכתבת על פצוע מלחמההסטורי

פשוט לא נכון, אם זה היה נכון - הוא לא היה פורש.

הוא פורש על רקע חילוקי דעות בינו לבין סמוטריץ' איך נכון לנהוג במצב שבו מצד אחד נציגי הציבור החרדי התגלו בעליבותם ואוגואיסטיתם, כשמשתמש בדיבורים על 'לומדי תורה' כדי למנוע שבבניקים מהחלצות למלחמת מצווה ומצד שני - אין לנו קואליציה אחרת...

תשלם בשביל בטחון ישראל מה שהוא שילם, לפני שאתה מתמש כלפיו בביטויים מזלזלים כאלו.

הוא גיבור ישראל, ואף אחד לא יקח את זה ממנואיתן גיל

אבל בכל הנוגע לחוק הגיוס הוא התנהג כמו חנווני קטן, ויש אומרים שהיה שלוחו של הבוס, כדי שחס ושלום לא ידבק רבב בבגדו של הבוס.

על רקע זה לא בלתי  אפשרי שהתגלעו חילוקי דעות ביניהם. 

בדבר אחד (כמעט) הכל מודין. טלית שכולה תכלת הוא לא, וקל וחמר לגבי הבוס שלו.

אתה כרגיל, קודם ממציא תאוריה ואח"כ מתבסס עליההסטורי
מסכים לגמרי שההתנהלות שלו, לא הוסיפה אף מתגייס חרדי והוסיפה למתח הקואליציוני, שהחרדים בחוצפתם גרמו.

למרות הצדק בדבריו על הגיוס, ואין לי מושג איך מישהו יכול להתנגד לדרישה שבמקביל להסדרת מעמד לומדי התורה, עליו הוסכם בהסכמים הקואליציונים, הציבור החרדי יראה שהוא חלק מכלל ישראל ויוביל בגאון ובהובלה של מנהיגותו - מהלך של גיוס משמעותי של אלו שבזמן שאחיהם נחלצים לעזרת ישראל מיד צר - הם יושבים בצ'ונטיות במקרה הטוב ועל הברזלים ובטרמפיאדות לאילת במקרה המצוי, מבחינה קואליציונית זאת היתה התנהלות לא חכמה ולכן נוצר פער בינו לבין בצלאל.

כפי שכתבתי קודםאיתן גיל

הוא עוזב כי רימו אותו.

וגם הרויח ביושר. 

לא שמעתי אף אחד מחבריו, ובמערכת הפוליטית בכלל, שקורא לו לחזור.

וגם, נכס אלקטוראלי מעולם הוא לא היה, נהפוך הוא- מאז ההודעה על פרישתו המפלגה מתחזקת בסקרים.

עכשיו הנפצת עוד תאוריה...הסטורי

הוא (וגם משה סלמון) לא עוזבים כי רימו אותם, אלא כי נוצר פער משמעותי.

שמחה רוטמן אתמול בגלי ישראל הביע צער משמעותי. 

ואגב, ההתחזקות בסקרים היתה כבר שלשום. הופתעתי שאחד כמוך, שכל כך התבחבש בסקרים שלכאו' טענו שלא עוברים, לא פתח שרשור על כך...

אפקט סופר נרגעאיתן גיל

סמוטריץ' נחלש ועומד שוב על 4 מנדטים, כשהוא מגרד את אחוז החסימה מלמעלה.

ובשרשור בתוך שרשור, במיוחד בשבילך, לפי סקר מעריב מהבוקר, סמוטריץ'+בן גביר מאבדים יותר מעשרים אחוז מכוחם האלקטוראלי בקיזוז הריבוי הטבעי. בלעדיו הנפילה היתה כ- 25 אחוז.

לגבי הפער המשמעותי שנוצר, אם נוצר, כי במקום לקדם יידישקייט, קידמה המפלגה מלחמת חורמה בחרדים.

רחמנות על צביקה מור שהימר על הסוס הלא נכון.

כידוע, כתבתי לשיטתך, איני מחזיק מסקריםהסטורי
בכלל, בוודאי לא מסקרים שמתהפכים מידי יום.

אבל אם כבר אז הפוך - אפקט סופר הוא ההחלשות לא ההתחזקות.

יש בעיה אמתית כרגע שהציוני דתי הממוצע מגבעת שמאול או פתח תקווה, מנווה שאנן או רחובות - לא מוצא את בני דמותו במפלגה. כל הנציגים שנשארו חוץ מוולדיגר שגם לא ברור את תהיה בשביעיה הראשונה בכנסת הבאה - הם מציר 60. הפרישה של סופר וסלמון, שביטאו (גם אם אני חושב שהיו צריכים לעשות זאת בצורה יותר חכמה פוליטית) קול משמעותי בציבוריות הציונית דתית - מצמצמת את הציבור שרואה במפלגה את מיצגיו.

במידה רבה, וסמוטריץ' היה מודע לזה כשהשתדל בפריימריז לקדם את רחלי צינקין ודומיה, על זה תלויה השאלה אם באמת זאת מפלגת הציונות הדתית, או שזה רק גרסה של תקומה - חייבים לומר - גרסה עם הישגים כבירים.

ממילא אני ממש לא מבין למה האנשים שסמוטריץ' מנסה לגייס הן דמויות כמו עופר וינטר או הרב זרביב, גיבורי ישראל אבל זה לא רלוונטי. אין שום הוכחה שמי שהיה אריה בשדה הקרב, יצליח בפוליטיקה, על פי רוב זה להפך. אבל מעבר לזה - שניהם דמויות ש'ישכנעו את המשוכנעים', לא אלו שהציוני דתי הממוצע מדרום ירושלים או נו"ש ימצא בהם את מי שהוא רוצה להצביע לו.

חותם על (כמעט) כל מילהאיתן גילאחרונה

לשמאל אין מה למכור, לא בדיוק, כי הוא מוכר רק לא ביבי, ומסתבר שזה עובד לא רע.

ולענייננו, סמוטריץ' מנסה לגייס כוכבים, אבל כוכבים לא מדברים לקהל שלו.

דוגמאות יש בלי סוף, וחלק מהם הזכרתי בהזמנויות קודמות. עופר וינטר זה אפי איתם החדש, ועל הרב זרביב אני לא רוצה לכתוב.

מפלגות צריכות להתמקד באויבים ולא לקושש כוכבים.

בענייננו, סמוטריץ' מתמקד במנסור עבאס, ולא בליברמן, והוא טועה, אבל מי אני שהוא יקשיב לי.

אם סמוטריץ' יעמיד למבחן הבוחר: אופיה היהודי של המדינה, מול וודקה וחזיר, ומחיקת הרוב היהודי השברירי, הוא יחזור ל- 14 מנדטים, ובגדול. 

או במילים אחרות, ה"רק לא ביבי" של סמוטריץ' והציונות הדתית צריך להיות רק לא ליברמן.

נ.ב. ליברמן עושה את המנדטים שלו מ- "משיחיים" ומריצות, ולא שיש לו משהו אחר למכור.

מה ההבדל הגדול בין עמיר לבן אוליאל?סביר11

גם הוא יושב כי הודה בדבר שלא עשה, ויש עשרות הוכחות לכך ברשת.
🛎🛎שנימה ההבדל?
עמיר מן הסתם  הודה בגלל איומי רצח שקיבל ,
ובן אוליאל הודה בגלל העינויים.
זה משנה כל כ

תקלה לא מאפשרת לפרט:סביר11

אני לא רואה הבדל גדול, 

שניהם הודו במה שלא עשו 

וחיים לניתוק מהמשפחות

אתה מבין שבהשוואה הזאת אינך עוזר לאף אחדהסטורי

רק מזיק לבן אוליאל?

ההבדל הוא עצום -

יגאל אמיר הודה במעשיו באותו רגע ובחקירה הראשונה, הוא גם התגאה בכך. אגב, בעייני, על עצם ההודאה הנלהבת שלו וההתנהלות שלו בבית המשפט - ראוי שישב בכלא עד סוף ימיו.

כל מי שטוען כל מיני קונספירציות, צריך להסביר גם למה יגאל אמיר שיתף איתן פעולה.

בן אוליאל הודה רק תחת עינויים, חזר בו כשהחקירה לא היתה תחת עינויים והסכים 'להודות' שוב, כשבניגוד לחוק הכניסו את המענה לחדר.

לא מזיק ולא עוזרפשוט אני..

שניהם הורשעו בפשעים שביצעו,

אצל שניהם ההודאה היא לא הראיה היחידה נגדם (אחד עשה זאת מול קהל רב ואחד ידע פרטים מוכמנים שאפילו החוקרים לא ידעו),

שניהם היו יהירים בבית המשפט ולא הביעו כל חרטה,

שניהם יישבו בכלא ובצדק עוד שנים רבות.

תגובה אחרונה, כי באמת אין לי כח לריב על זההסטורי
איני יודע מה בן אוליעל ביצע או לא ביצע.

אני כן יודע שאלו שטוענים שהם 'לא ידעו' כל מיני דברים, הם אלו ששיקרו למעלה, שיש הצדקה לעינויים, שמבוצעים במדינה רק במקרה של פצצה מתקתקת - כשהם ידעו טוב מאוד שזה שקר.

הם עינו עצור, נגד החוק, נגד התקנות ובעיקר נגד כל נורמה אנושית, רק כי 'רוח המפקד' היתה שאת התיק הזה חייבים לפענח (משום מה כעשר שריפות בתים בדומא, לפני ואחרי, כמעט לא נחקרו...).

הם גם עברו במהלך השחזור המדובר על הכללים, כשהחוקרים מהחקירה נכחו בשחזור.

אגב, אני גם מתקשה לסמוך על מערכת חקירה, שהיתה כל כך שיטחית, שבמשך שבועות ארוכים מהאירוע ושלושה שבועות שהחשוד הספציפי ועוד עשרות נחקרים בהם בחקירת שב"כ (שגם בלי עינויים, היא פגיעה חמורה באדם באשר הוא) לא טרחו לשלוח את מעבדת הזיהוי הפלילי, לבדוק אם החלון נפתח ימינה או שמאלה...

אני גם יודע שההודאה שלו, לא מתאימה לעדי הראיה שהעידו על שניים.

אני כן יודע בוודאות, שפדופילים שיש עליהם ידע וודאי שפגעו בעשרות ילדים מסתובבים חופשי, בגלל דיקדוקי עניות של כללי החקירה וזיהום חקירה. אז כן - אני מצפה שהעובדה שיש לאדם גזומבות זו לא הצדקה לדה-הומניזציה.

להערכתי בלי הוכחותמשה

בן אוליאל היה עבריין קטן שהיה מעורב בעבירות רכוש וכו'. אינני יודע אם עשה מה שטוענים שהוא עשה. אני נוטה להאמין שלא.

מה המקור לסיפור הפרטים המוכמנים שאתה מדבר עליו?נקדימון

א. השופטים פסלו את ההודאה שלו כי היא נעשתה בניגוד לחוק (כלומר בניגוד למוסר ולצדק).

והעירעור הכשיר דבר פסול. על בסיס מה? רק על בסיס הכוח שלהם לעשות את זה.

ב. למיטב ידיעתי, לא היה להם שום הוכחה שהוא קשור לסיפור. לא ביומטריה, לא עדות, כלום.

כל אדם תחת עינויים קשים יספר מה שרוצים לשמוע. לכן גם במחבלים עושים את זה רק כאשר יש סכנה אמיתית, ואי אפשר לקחת סתם מנוול ערבי ולענות אותו כדי לקבל מידע.

זה מה שאני יודע. אולי יש טעות בידי.

בוודאי שיש טעות, קרא את פסק הדיןפשוט אני..
נקדימון צודק בשאלה שלו,ולגבי עמירסביר11

אני לא יודע מאיפה להתחיל ואין לי זמן להתווכח ויכוח טיפשי.

האם ראיתם את השתיים שלוש שעות של הראיון של המומחה ד"ר נחום שחף אצל פבריקנט או דושי ?האם ראיתם את ההוכחות שמביא הפרופסור זרצקי ביוטיוב ?

שיחות עם נתן גפן מס' 2 ו-3?

אני הייתי כמוכם...

משך 20 שנה חשבתי שלומר שעמיר לא הרג זאת הזיה של אנשים חשוכים,

עד שבתוך 40 דקות כשראיתי את הסרט הנכון הבנתי .

יש עשרות הוכחות לכך שזה לא הוא,

ולא סתם לאה רבין ז"ל דרשה ב 99 לדעת מי הרג את בעלה.

כאן בקישור הראשון להלן, בדקה 22:00 ,שר המשטרה (=לבטחון פנים) אומר בגלוי למצלמה שרבין קיבל 2 כדורים בחזה. אפילו לא אומר שנורה בגב.

איך זה מסתדר עם הטענה שיגאל  עמיר הרג אותו  בירי מאחור בכיכר?

ועוד,

ועוד

(השם הידוע לי לתפילה לפדיון שבויים- יגאל בן גאולה)

בנוגע לעמיר זה לא משנהנקדימוןאחרונה

קראתי את הספר של בארי חמיש ז"ל לפני המון שנים, ואני מוכן לקבל את הטענה שעמיר לא היה זה שרצח ממש את רבין.

א ב ל,

זה לא משנה כי הוא רצה לרצוח אותו. מבחינתו הוא אכן ירה, וכדורים חיים ממש שאינם סרק. הוא ניסה לרצוח את רבין, גם אם בפועל מישהו אחר עשה את זה.

אולי יעניין אותך