אני די מבולבלת... מצד אחד הוא שנא דתיים, ומצד שני הוא יהודי שנרצח.
אשמח לתשובות
אני די מבולבלת... מצד אחד הוא שנא דתיים, ומצד שני הוא יהודי שנרצח.
אשמח לתשובות
את מי זה מעניין?

אוהבת מלכנו אדם ישר מאוד כמו מנחם בגין ז"ל. בענין נסיעה בתחבורה ציבורית זה מנחם בגין ולא יצחק רבין
(אם כי אני מסתייגת מהפסטיבל שעושים סביב הנושא בציבוריות הישראלית).
הרצח הוא כבר לא רק נגד אדם פרטי, אלא כלפי מה שהוא מייצג (תפקיד, דעה, ציבור בוחרים או השתייכות פוליטית).
בין אם מקבלים את התיאוריה הרגילה ובין אם לא, אמורה להידלק נורה אדומה.
לא עשו שום עסק , שחררו אותו מהא בתרוץ של "חוסר הוכחות" ולא קישרו בין הפצצה שהושלכה להתקף הלב שממנו מת.
ואני שונא את כל הפסיבל הזה, הרצח והאיש זה עניין אחר.
קודם כל נרצח ראש ממשלה בישראל בגלל דעותיו הפוליטיות. אין לי שום ספק שיצחק רבין היה מנהיג ידע לקבל החלטות. עכשיו לענין הרצח. אני לא עוסק בספיקולציות אבל והאבל גדול. לא יתכן שאף אחד מאנשי השב"כ לא הועמד לדין. זה אבסורד. חקירה מעמיקה מה הביא לרצח רבין לא היתה. לפני שנים כתב ערוץ 1 עשה מחקר על רצח יצחק רבין ז"ל. הביא הוכחות הביא מומחה מארצות הברית הביא את בגדיו של רבין ביום הרצח והוא הוכיח מעל לכל ספק שיגאל עמיר לא הרוצח. אני בתמימותי הייתי בטוח שלמחרת הכתבה תקום צעקה בארץ איך יתכן שלא? ואתם יודעים מה? כלום כאילו לא היה.לענין הפסטיבל זה אנשי השמאל שלא מכירים בתאריך העברי ולא בדת ומורשת רבין שלא היתה
צריך להפריד - יום הזיכרון זה דבר אחד, והאדם עצמו זה דבר אחר.
אין היתר לאף אדם לרצוח במצב כזה. לכן עקרונית רצח כזה הוא נתעב, נקודה.
(על אף שאני אישית לא מאמינה בגרסה הנפוצה, ולענ"ד היו שם גם דברים אחרים. אבל זה כבר עניין אחר).
בנוגע לאישיות עצמה, רבין עשה דברים חיוביים יותר וחיוביים פחות, בעיניי. צריך להכיר את כל הצדדים.
את לא יכולה לשלול כל מקרה רצח
לפי מה שהבנתי זה לא פשוט.
אכן לא למדתי את נושא הרצח ביהדות לעומק, ואולי ידי הייתה מהירה על המקלדת.
אבל בכל אופן ממה ששמעתי מרבנים, אין היתר לזה.
ההלכה כך ברמב"ם ובשולחן ערוך אורח חיים אני לא זוכר איזה סעיף ואיזה סימן.
בכל אופן זה הרמב"ם במשנה תורה, ספר נזקים, הלכות רוצח ושמירת הנפש פרק א:
ה רוצח שהרג בזדון--אין ממיתין אותו העדים ולא הרואים אותו, עד שיבואו לבית דין וידינוהו למיתה: שנאמר "ולא ימות הרוצח, עד עומדו לפני העדה למשפט" (במדבר לה,יב). והוא הדין לכל מחוייבי מיתת בית דין שעברו ועשו, שאין ממיתין אותן עד שייגמר דינם בבית דין.
ו במה דברים אמורים, בשעבר ועשה העוון שחייב עליו מיתת בית דין; אבל הרודף אחר חברו להורגו, אפילו היה הרודף קטן--הרי כל ישראל מצווין להציל הנרדף מיד הרודף, ואפילו בנפשו של רודף.
ז כיצד: אם הזהירוהו, והרי הוא רודף אחריו--אף על פי שלא קיבל עליו התראה, כיון שעדיין הוא רודף--הרי זה נהרג. ואם יכולים להצילו באבר מאברי הרודף--כגון שיכו אותו בחץ או באבן או בסיף, ויקטעו את ידו או ישברו את רגלו או יסמו את עינו--עושין. ואם אינן יכולין לכוון, ולא להצילו אלא אם כן הרגוהו לרודף--הרי אלו הורגין אותו, ואף על פי שעדיין לא הרג: שנאמר "וקצותה, את כפה: לא תחוס, עינך" (דברים כה,יב).
ח אחד מבושיו, ואחד כל דבר שיש בו סכנת נפשות, אחד האיש שאחז את האישה--עניין הכתוב שכל החושב להכות חברו הכיה הממיתה אותו, מצילין את הנרדף בכפו של רודף; ואם אינן יכולין--מצילין אותו אף בנפשו, שנאמר "לא תחוס, עינך" (דברים כה,יב): [ט] הרי זו מצות לא תעשה, שלא לחוס על נפש הרודף.
וזה העיקר:
יד כל היכול להציל, ולא הציל--עובר על "לא תעמוד על דם ריעך" (ויקרא יט,טז). וכן הרואה את חברו טובע בים, או ליסטים באים עליו, או חיה רעה באה עליו, ויכול להצילו הוא בעצמו, או שישכור אחרים להצילו, ולא הציל, או ששמע גויים או מוסרים מחשבים עליו רעה או טומנין לו פח, ולא גילה אוזן חברו והודיעו, או שידע בגוי או באנס שהוא קובל על חברו, ויכול לפייסו בגלל חברו ולהסיר מה בליבו ולא פייסו, וכל כיוצא בדברים אלו--העושה אותם עובר על "לא תעמוד על דם ריעך".
טו הרואה רודף אחר חברו להורגו, או אחר ערווה לבועלה, ויכול להציל, ולא הציל--הרי זה ביטל מצות עשה, שהיא "וקצותה, את כפה" (דברים כה,יב); ועבר על שני לאוין, על "לא תחוס, עינך" (שם) ועל "לא תעמוד על דם ריעך" (ויקרא יט,טז). [טז] אף על פי שאין לוקין על לאוין אלו, מפני שאין בהן מעשה, חמורים הם: שכל המאבד נפש אחת מישראל, כאילו איבד כל העולם כולו; וכל המקיים נפש אחת מישראל, כאילו קיים כל העולם כולו.
מניין שהרצח מונע שפיכות דמים? הרי ההסכם כבר נחתם, ולאחר הרצח באו אחרים והמשיכו מלאכתו.
את שואלת שאלה מאוד עניינית, במקרה בו סוכם שינתן כלי משחית לרוצח,
זו באמת שאלה באיזה אופן ניתן למנוע דבר כזה.
אך העובדות כיום מוכיחות שהיה נסיון להרחיב את ההסכם כך שפתרנו את הבעיה
ואולי גם לגבי ההשלכות.
וציטוט מדבריו של פייגלין, שגם רואה את רצח רבין כמשהו שנוצל בהצלחה באופן משמעותי לחיזוק דרך אוסלו-
כדי להיות מסוגלים לזכור כראוי את רבין, עלינו להיות מסוגלים להודות בטעות האיומה של אוסלו ולהפריד בין מדיניותו של האיש לאיש עצמו. אבל מה שנעשה כאן ב-15 השנים מאז הרצח הוא בדיוק ההיפך. המחנה הפוליטי ממנו הגיע רבין, דאג לחבר בצורה מוחלטת בין האיש ודרכו המדינית. מי שהתנגד לדרכו הוצא מחוץ לתחום הלגיטימי. כך – כמעט בכוח – נוצל הזעזוע מן הרצח בכדי להכריח את החברה הישראלית להמשיך ולצעוד בדרך אוסלו. זה עבד מצוין. עובדה – גם הליכוד, גם העבודה וגם קדימה – מציעים כיום בדיוק את אותו הדבר – כלומר את אוסלו. רצח רבין נוצל בכדי לנטרל את החברה הישראלית מכל אופציה אחרת.
כשהסכם אוסלו נחתם הציבור היה באופוריה שקשה לתאר, מכרו להם את המשיח החדש.
ניו אייג, שלום שגשוג no more war.
לאחר החתימה כשהתחילו אוטובוסים ומקומות בילוי להתפוצץ ברחבי ישראל אנשים התחילו להתעורר.
הסקרים, שפורסמו בערוצי התקשורת של השמאל (לא היו כמעט אחרים) הראו שהתמיכה באוסלו צוללת קבוע וכל גם התמיכה במפלגת העבודה.
התמיכה בנתניהו גאתה.
גם כשנתניו זכה בבחירות בקושי צעדיו הוצרו בצורה דרקונית כמעט.
מי יודע, אולי הגרסה ההיא של נתניהו עם לחץ ציבורי אדיר לבטל את הסכמי אוסלו (שאז היו חדשים ולא מקובעים בדעת הקהל העולמית) היה מבטל את ההסכמים.
בכל אופן בוודאי שמצבינו היה הרבה יותר טוב.
השמאל השתמש ברצח רבין כמנוף אדיר להשתיק את ההתנגדות ולהשתלט לעוד שנים רבות על היכולת של הציבור לחשוב.
אם על מישהו היה דין רודף באותו הערב זה בוודאי היה על יגאל עמיר(או מי שרצח את רבין לצורך העניין).
כמה דם נשפך בגללו.
(שיחרר 1200+29 מחבלים מהכלא, והעביר את רוב שטחי יו"ש בפועל לערבים)
אני לא מסנגר על ביבי כאן (זה יכול להיות אתגר ליום אחר).
אני חושב שגם אתה תסכים שאם דעת הקהל כאן היתה חד משמעית בנושא מסויים זה היה משפיע על ההחלטות של מי שרוצה להמשיך להיות ראש ממשלה...
הנזק היה כפיית דעות השמאל על ה"פוליטיקלי קורקט" דברים שמשגעים אותך היום לא היו קיימים בצורה כל כך חזקה לפני רצח רבין.
הם הצליחו השתיקו עם שלם ולהראות טוב כשהם עושים את זה.
זה היה כאילו הפכו וויצ', ממגמה חיובית לאי חשיבה ושטיפת מוח בלתי פוסקת.
רבין לא היה יכול להגיד "מדינה פלסטינית" ולהבחר שוב, מפלגת העבודה היתה מעיפה אותו על טיל.
תעשה קצת מחקר תראה את ההבדלים בשפה בה שהשתמשו.
רבין חתם עליו.
פרס ביצע את הנסיגה מרוב הערים בתקופה שאחרי רצח רבין, מלבד החזרת חברון, וביבי חתם על הסכם חברון וביצע אותו.וכן חתם על הסכם וואי וביצע את חלקו.
[נראה לי שהסכמים האלה הם פירוט של דברים שנחתמו כבר בקווים כלליים באוסלו ב', אבל איני בטוח].
אבל לא שמתי לב שהתשובה היא לא של המצב חסה.
ותהיתי איך הוא בדיוק יכל לעקוב אחרי החדשות באותה תקופה..
העובדה הזו מספיקה
החוקר שאל מי התיר לו, איזה רב.
דוקא הוא ענה שם...
זה חלק מן העניין ניסו להטיל כתם על הציבור הדתי ומנהגיו ולמצוא את מי ש"התיר" לו לעשות את זה,כמדומני שאף הוא לא אמר שהתירו לו והעובדות הן שאף אחד לא נעצר באשמה כזו,ואתה יכול להיות בטוח שהיה אחרת אם מה שאמרת היה נכון.ובאמת אין היתר כזה
והוא אמר שם של רב שאמר לו שלרבין יש דין רודף, אבל שלא יעשה את זה.
ראיתי את זה, וגם דיברתי עם הרב הזה והוא אמר שבאמת בא אליו יגאל עמיר ("איזה תימני אחד", כלשון אותו רב)
ושאל אם יש לרבין דין רודף, והוא ענה שכן, אבל שלא יעשה את זה.
מה הסיבה שהוא לא?
אבל אני אישית ראיתי את הקטע הזה בוידיאו של החקירה של יגאל עמיר.
ואני אישית גם דיברתי על זה הרב ההוא.
וזהו הוא אחד מסעיפי דין רודף
וניסה להמשיך עם זה הלאה
בלי לדבר על זה שהוא גזל מעם ישראל את הארץ שלו
כי, אתה יודע, בסופו של דבר עדיין האיש המדובר הכין צבא למלחמת בזק, שבה נכבש שטח שגדול כמעט פי שלוש משטח המדינה המסתערת, כולל בהרים ובמדבריות ובנחלים ובערים. זה משהו שרושמים בדפי ההיסטוריה, ששמור רק למצביאים ברמה של נפוליאון, או אלכסנדר הגדול. אבל אתה בטח מעריץ רק אנשים שבאמת השיגו משהו בחיים. כאלה שבטח לא איזה דף נייר (עיין חתימתך עם הרקע הסרוק) לא יעצור אותם?
אבל גם את הסכם אוסלו הוא לא חתם, אלא רק לחץ ידיים
מי שחתם בפועל היה שמעון פרס,
ומי שמימש בפועל היה ביבי נתניהו
ניראלי קצת מוגזם לכתוב על יהודי "טוב שמת".
זה שאין לו דעות כמו שלך זה לא מצדיק את זה.
מיו"ש לאויבים שלנו באמת אין לו דעות כמו שלי.
סליחה על הזילות בכתיבה, תפסת אותי ברגע לא קל
לגבי מימוש ההסכם.
עזה ויריחו (שהיו כלולות בהסכם הראשון) נמסרו על ידי רבין.
רוב הערים נמסרו ע"י שמעון פרס, בחודשים שאחרי רצח רבין.
חברון ע"י בנימין נתניהו.
יש בסיס חזק למחשבה שהקלות בה עברה מסירת אותם ערים לערבים, היא בגלל רצח רבין.
[ואולי, אבל זה יותר ספקולטיבי, זה גם מה שגרם לנתניהו להמשיך את התהליך במסירת חברון, כי הוא הגיע כך לשלטון מעמדה חלשה הרבה יותר].
גיל הר-אבן (עיתונאית חילונית, על מות רבין) מוסף מעריב 22.10.99 עמ' 13
ארבע שנים לאחר הרצח נראה יום הזיכרון ליצחק רבין כארוע מאומץ משולל אנרגיה טבעית. ארבע שנים אחרי ההתיפחות בכיכר , המלה "טראומה" נשמעת כמו קלישאה ריקה ונראה שאין קיום לזיכרון הטראומטי בלי עמותות, תקציבים, משרדים והפקות וארועים ממלכתיים.
אפשר שמלכתחילה הטראומה לא היתה גדולה כל כך, ושההתיפחויות הענוגות בכיכר היו ביטוי של אהבה עצמית יותר מאשר של אימה. ….. במקום שיש טראומה צריכים לראות אותות כל שהם של תגובה פוסט-טראומתית ורק במאמצים גדולים אפשר לזהות אצלנו אותות כאלה.
… אומר לך מה אתה מרגיש ואתה חזור אחרי "אני מרגיש שעברתי טראומה בלתי נשכחת וזה יושב לי כמו פצע שאינו מגליד".
ניסיון להפוך את הרצח למעין ארוע מיתולוגי, ואת רבין למעין דמות שמעל ההיסטוריה, אולי דמות של קדוש… האיש שמת למעננו ובשל חטאנו … משום שלא עמדנו לצידו מול כוחות השחור…. האם יש תוכן עמוק לצירוף המילים "מורשת רבין"?
יצחק רבין: "פנקס שרות" עמ' 550, 551
" הרמטכ"ל (מוטה גור) לא טרח להסתיר שאינו נלהב לבצע את הפעולה (נגד המתנחלים). נחנקתי מזעם. בגוש אמונים ראיתי תופעה חמורה ביותר, סרטן בגופה של הדמוקרטיה הישראלית. אין מאבק כזה (בהם) יכול להתנהל אך ורק באמצעות כידוני צה"ל, ואין הוא יכול לעלות יפה כאשר מפלגת העבודה חצויה בגישתה כלפי הגוש, ושר הביטחון (שמעון פרס - הממונה על כידוני צה"ל) מגדיר אותם כ'אידאליסטים אמיתיים' " .
כלמור רבין נ ח נ ק מ ז ע ם על זה שלא היה יכול לרצוח בכידונים את הדתיים האלה. זה כ ן שנאה.
הדתיים כציבור לא קשורים בכלל לרצח הזה. יש סיפור קונספירציה רישמי שכאילו יש קשר לימין ולרצח. ואסור לדעת שהרצח לא קשור לדתיים ולא קשור אפילו ליגאל עמיר אבל מי שאומר את זה מוצג כשותף לרצח.
לרצוח רבין לא חנור מלרצוח אדם שהוא לא רבין.
עברו בשקט על זה שעמוס קינן זרק פצצה לביתו של השר הדתי דוד פנקס שמת בגלל זה מהתקף לב אחרי כמה זמן. .
נמאס מיום רבין נמאס מפסטיבל רבין . נמאס !
לא אנטי דתית.
עריכה- מילים גסות
עיזר ויצמן: " אי אפשר לדבר כל הזמן רק על רצח רבין" מעריב 19.11.98
ואת זה אמר "רק" שנתיים אחרי מות רבין שנמאס לגמרי מכל הדיבורים השיקריים , כאילו רבין היה משהו משהו , וזה בודאי נכון היום
אני לא מסכימה עם הדרך של רבין, אבל חושבת שהרצח שלו זה אחד הדברים הזעזעים יותר שקרו בתקופה האחרונה.
רצח פוליטי? זה ממש שנאת חינם. בשביל לכפר על זה אני מגיעה עם חולצתנועה לעצרת תנועות הנוער בכיכר רבין
אמנם לא נכון לרצוח (בעיקר כי זה מזיק מאוד), אבל ממש לא "מזעזע" ולא מצריך שום כפרה. קודם שאנשי דת "מורשת רבין" יכפרו על אלטלנה שבה רבין רצח יהודים, ועל אוסלו שבעקבותיו נרצחו אלפי יהודים. יודעת מה? שלא יכפרו, אבל לפחות שיחזרו בתשובה.
וגם אם כל זה לא היה נכון - אין לך מה לבוא לשם. הם לא מעריכים את זה, הם שונאים אותך, ורק בזים לך יותר כשאת באה ללקק להם את הרגליים.
שירה על אלטלנה.
החזון שלו לא כלל פגיעה ביהודים, אבל האמצעים לחזון בהחלט כללו פגיעה כזו, שלא הדאיגה אותו יותר מדי. אני מזכיר את המושג "קורבנות השלום" שהוא טבע.
אכן גם היום המצב לא מזהיר, ואף אחד לא טען שביבי הוא המושיע הגדול, ובכל זאת יש הבדל משמעותי: ביבי אשם בעיקר במחדלים ורפיסות מכוונת מול השמאל, בג"ץ וכו'. לעומת רבין שהביא עלינו את אוסלו, מסר שטחים נרחבים לשליטה ערבית והמיט עלינו אסונות גדולים במעשה ולא רק במחדל.
בתור יהודיה את שוכחת דברים בסיסיים ביהדות, שכוללים בין השאר גם יחס נכון לרשעים ולרשעה, שנאה ועונשים בידי אדם ובידי שמיים. אולי כדאי לך לחזור קצת על התנ"ך, בעיקר על דברים, שמואל ותהילים. וכן על הרבה הלכות שמשום מה נשכחו ולא נודעו עקבותיהם. אבל את לא אשמה כי גדלת על היהדות המעוותת הזאת, שנוהגת לצנזר את החלקים שלא מתאימים לה ביהדות, ולצערנו היא המיינסטרים בציבור הדתי לאומי.
לא כרגע מכיר כל פרטים, אלא דבריך לא שמעתי אף פעם.
מי שהביא נשק לא היה כוח בנוי ללחם מיד.
אפשר היה כנראה להשתמש נשק ללחימה עבור מדינה, במקום לטבוע בים.
אם צוות שבאה עם אלטלנה היה גדול ועשה איום על צה"ל...
בדבריך משהו לא בסדר.
בהחלט שבן-גוריון יכול היה לנהנהיג אחרת, לטובה משותפת.
...
בכול זאת, רבין צעיר ביצע פקודה שנתן לו דרג פוליטי..
לגבי אוסלו, זה סיפור אחר וצריך להתייחס עליו בלא הקשר לאלטלנה..
מה כל כך קשה
אנחנו תמיד היינו הטרוריסטים בעינהם
די"מהגדרות רשעים, דיני שנאה, למי מגיע למות ולמי לא - כל אלו שאלות הלכתיות שהן חלק מהתורה. חז"ל דנו בהם וקבעו הגדרות, בדיוק כמו שדנו בגדר מלאכת טוחן בשבת.
אבל הדרך לבירור היא כמו כל סוגיא הלכתית אחרת, ולא בריחה מהכרעה כי אנחנו קטנים.
למעשה, כל אחד ינהג כרבותיו.
בס"ד
לצערי הרב עם הזמן המנהיגות הולכת והופכת להיות יותר שמאלנית.
חוץ מהשם- "ליכוד"- לא נשאר שום תוכן ימני בתוך המפלגה הזו.
המצב מאד עצוב והזי לגמריי,
השמאל הוזה והימין מקיים.
הדם של כל קורבנות השלום, מאז ועד היום, על הידיים שלו ושל שותפיו.
וזה כמובן בנוסף על הירי שלו על האלטלנה, רק כי הם לא היו שייכים למפא"י
אני לא שונאת שמאלנים, ולא את רבין, אבל גם לדעתי ללכת לכנס כזה עם חולצות בני עקיבא עוז או אריאל,
זה להיכנע לתקשורת שהפכה אדם שהזיק לעם ישראל- לאליל, ולהכות ציבור שלם על חטא שהוא לא עשה.
(מבלי להיכנס לדיון אם אכן זה חטא או מצווה)
לדעתי לחפש כאן תשובה של כן/לא על האם להתייחס ליום זה זו טעות מיסודה.
אל תכניס לי מילים ואל תחליט מה זה.
יש כאן מורכבות שצריך לחקור.
ראש ממשלה שנרצח בעם ישראל זה משבר גדול וצריך לבדוק אותו, וכפועל יוצא לבחון גם את ערכי היום שמציינים בו את מותו, יום השנה. לקבוע שזה יום הסתה ושנאה זה מבט רק על נדבך אחד, רקוב אמנם, שטמון במכלול הדברים של היום הזה ומה שהוא מייצג.
אני חושב שמן הראוי היחס ליום הזה הוא יחס של לבחון את הסוגיות הקשורות בנושא-
מה קורה כשאין הסכמה בין ציבורים, מה קורה כשמנהיג עושה הפוך מרצון העם, מה גורם לרצח של רה"מ.
זה ממש לא פשוט וקל כמו שאתה מציג את זה.
העובדה היא שהיה כאן בעם שלנו רצח של יהודי על יהודי אחר בשם אידאולוגיה, וזה לא תקין.
משום מה יש נטיה של המגזר להתעלם מהעובדה הזו ולהתעסק בכמה זה לא בסדר שאומרים שכל הדתיים רצחו את רבין.
נו, מילא.
ולעוד משהו: להוסיף עוד נופך רגשי לאג'נדה הפוליטית של השמאל. שני צדדים של אותה מטבע.
באופן עקרוני רבין מצוייר בדמות מיתית שלא הייתה ולא נבראה. הוא פשוט היה הכלי שדרכו הם עלו לשלטון על מנת לבצע את מזימותיהם, שכלל לא עלו על דעתו. אם הם היו משיגים את המטרה במלואה, לא היה להם צורך להנציח את זכרו (הכושי יכול ללכת וכו'..).
אדם רציני לא מתייחס לאירועים מהסוג הזה, וגם לא צריך להתבלבל בגללם.
אנו מזכירים את הנושא של שנאת חינם בהקשר של חורבן הבית, ומי שמחפש עוד הזדמנות יכול לעשות זאת ביום השנה להתנתקות. לשם זה יותר מתאים.
בס"ד זה בסדר לא להסכים לדיעה / דרך. אבל הזלזול ברצח של יהודי ע"י יהודי לא יעלה על הדעת. שכחתם למה קבעו את צום גדלי'ה ?!?
רשימת מלכי יהודה וישראל נרצחו ע"י יהודים:
איש בשת בן שאול
נדב בן ירבעם
אלה בן בעשא
זמרי (לפי חלק מהפרשנים)
יורם בן אחאב
עתליה
יהואש בן אחזיהו
אמציה בן יהואש
אמון בן מנשה
זכריהו בן ירובעם
שלום בן יבש
פקחיה בן מנחם
פקח בן רמליהו
אז אולי כדאי לעשות יום זיכרון מרוכז לכל המלכים שנרצחו על ידי יהודים.
יש לי גם רעיון חדשני: אפשר לקרוא לכיכר על שמם: כיכר מלכי ישראל.
כל אחד יותר מרשיע ומחטיא את ישראל מהשני.
כל מה שקורה היום זה בגללו. כמו שנאמר הכל בגללך חבר. לא שנא דתיים. נרצח עם עוול בכפו. מה שלא התיר לרצוח אותו. הדבר היחיד שאפשר לומר לזכותו, שהוא לא ידע מהחיים שלו. לא היה לו שום מושג על ההשלכות של מעשיו. מלך הנבלים!!!!!!
ברור שמתייחסים מה השאלה?!
בלי להביע דעה כרגע
הלכות מלכים ומלחמות פרק י"א הלכה ד
אף ישוע הנוצרי שדימה שיהיה משיח, ונהרג בבית דין--כבר נתנבא בו דנייאל, שנאמר "ובני פריצי עמך, יינשאו להעמיד חזון--ונכשלו" (דנייאל יא,יד). וכי יש מכשול גדול מזה: שכל הנביאים דיברו שהמשיח גואל ישראל ומושיעם, ומקבץ נדחיהם ומחזק מצוותן; וזה גרם לאבד ישראל בחרב, ולפזר שאריתם ולהשפילם, ולהחליף התורה, ולהטעות רוב העולם לעבוד אלוה מבלעדי ה'.
כלומר שתקנו את השמטות הצנזורה. לפי הגמרא יש"ו נהרג בבי"ד על שכישף והסית והדיח את ישראל. לאחר שגזרו את דינו, הכרוז יצא לפניו 40 יום לבקש מכל מי שיודע עליו זכות שיבוא ויהפוך בזכותו. לפי הדין אין מלמדים זכות על מסית, אך בגלל שהיה קרוב למלכות עשו לפנים משורת הדין. הוא נסקל ונתלה בערב פסח.
מכאן אפשר להבין מדוע עלילות הדם נגד היהודים היו לפני פסח. נוצרים רבים גם מתאבלים עליו 40 יום לפני ה"פסחא".
שאלתי פעם גר צדק והוא אמר לי, שדווקא לפי הכתבים שלהם הרומאים מואשמים בהריגתו בבית דין רומאי. לפי המסורת שלנו הוא הוצא להורג בידי הסנהדרין.
ראוי רק להיזכר לדיראון עולם. יחד עם כריתת הברית את מוות ועשיית החוזה עם השאול. כל דמי הנרצחים והנופלים מאז אוסלו. נרשמים על שם חדל האישים יצחק רבין. אין שום סיבה לזכור אותו לכלום. הוא היה כלום. מאז ומעולם וכך הוא צריך להישאר. כלום סתם כלום. הוא לא נרצח בדרך לקנות ממתק לנכד שלו... אבל חלק גדול מאלה שנרצחו בגללו בהחלט כן.
הוא מנהיג שנרצח על ידי יהודי רק בגלל שלא הסכים עם עמדותיו...
יהודי, דתי , קם ורצח בלי לחשב על הפירוד שזה יעשה בעם ,השנאה..
אני אישית לא החלטתי איך אציין את היום הזה כי יש ביום הזה דברים שדי מעצבנים אותי..
בהודעה זו:
וגם לפני כן. - נוער וגיל ההתבגרות
למשל, נתתי רשימה של מנהיגים רבים שנרצחו על ידי יהודי.
בהודעה אחרת הסברתי למה זה לא נכון לטעון שרבין נרצח רק בשל עמדותיו.
באותם התקופה של אוסלו שמעה הרבנית צביה אליהו שתחי' את בעלה (הצדיק הרב מרדכי אליהו זצוק"ל) צועק בחדר שלו.
היא אמרה לעצמה: מאז שהתחתנו לא שמעתי אותו צועק, בטח קרה משהו נורא, ורצה לחדר לראות מה קרה.
היא נכנסה ושמעה את הרב צועק בטלפון" את מי אתה מוכר? את אמא שלך? זאת האמא של כולנו. מי הרשה לך למכור את אמא שלנו... מי אתה שתמכור אותה? תמכור את אמא שלך אם אתה רוצה, שלא תעיז למכור את אמא שלנו..."
הרבנית מאוד נבהלה ןשאלה את הרב על מי הוא צועק? הרב אמר לה על יצחק רבין (שהיה רה"מ). היא שאלה בהלם: מה הוא עשה שככה אתה צועק עליו? הרב ענה לה בכאב: הוא מכר את אמא שלנו, את רחל אמנו.
כמעט כ ל ממשלות ישראל העבירה בזמן כזה או אחר נשק לפלסטינים ע"מ שהם "ישמרו" על הסדר.
אפילו ביבי העביר בזמנו... האם זה היה חכם? כמובן שלא אבל יש דברים שמבינים בדרך הקשה.
נמאס מסילוף העובדות וזה מכעיס עוד יותר כאשר מדובר בנוער שסופג שנאת חינם ולומד במקרה הטוב חצאי עובדות ובמקרה הרע שקרים.
מישי1לא צריך להאשים בליקוק מגעילך הזה את בני עקיבא , אלא את מי שמושך את ילדי בני עקיבא להתחנף לאלה ששונאים את הדתיים.
הורים עם אופי צריך לאסור על הילדים שלהם להשתתף בחנפנות המגעילה הזו.
רבין אמר שצריך לרצוח בכידונים את גוש אמונים . זה מופיע בספר שלו "פנקס שרות" עמ' 550, 551
" הרמטכ"ל לא טרח להסתיר שאינו נלהב לבצע את הפעולה (נגד המתנחלים). נחנקתי מזעם. בגוש אמונים ראיתי תופעה חמורה ביותר, סרטן בגופה של הדמוקרטיה הישראלית. אין מאבק כזה (בהם) יכול להתנהל אך ורק באמצעות כידוני צה"ל, ואין הוא יכול לעלות יפה כאשר מפלגת העבודה חצויה בגישתה כלפי הגוש.
הבנתם? רבין רצה לרצוח את ההורים שלנו מגוש אמונים על ידי שחיילי צהל יתקעו בהם כידונים .
לא צריך בכלל להזכיר איש כזה רע.
כן השכיחו את זה לגמרי , אבל עמוס קינן מהשמאל הלך וזרק פצצה לבית של השר הדתי דוד פנקס , שחטף התקף לב ומת אחרי כמה זמן.
לא יודעים פרטים ? בגלל שמה שעושים לדתיים משכילחים. אבל תחפשו בגוגל ותמצאו.

איפה היה רבין במלחמת ששת הימים ? מאושפז בארזה עקב התמוטטות נפשית !
רבין: "אני מעדיף לסכן את בטחון הישראלים כדי לעזור לפלשתינאים.עשיתי את זה נגד בטחון ישראל". (ג'רוזלם פוסט 28 פברואר 95 ).
וכל עוד הוא לא שב, למה אסור לקלל?
הפכתם כל יהודי כאילו זה נותן לו זכות קיום גם כשהוא נלחם בתורה/בה'/בעם ישאל/בארץ ישראל.
הרבה יהודים סרחו. ואני מאוד ישמח שיחזרו בתשובה.
אבל כרגע אם צריך, אני ילחם בהם ויקלל אותם.
כבר הביאו למעלה את ההלכה לגבי תינוקות שנשבו ש"לא ימהר אדם להורגן".
ובאמת אולי אין עניין לקלל, אבל גם אין שום בעיה.
רק לא הבנתי, מה קשור שהוא יהודי?! ישו ימ"ש היה יהודי, זה לא משפיע על היחס אליו.
(אני לא משווה אותו לישו ימ"ש אבל אני רק לו קח ממנו דוגמה לזה שלא משנה שהוא יהודי).
לגבי חבל על הפה, אפשר לקלל בלי לנבל את הפה. להגיד ימח שמו זה לאדבר גס וזה לא מנבל את הפה.
תגיד אתה רציני?
טוב בוא נשחק את המשחק שלך , עוד ציטוטים של רבין:
"ירושלים השלמה והמאוחדת הייתה ותהיה לעולמי עד בירתו של עם ישראל בריבונות ישראל, מוקד לגעגועיו ולחלומותיו של כל יהודי."
ירושלים המאוחדת שתכלול גם את מעלה-אדומים וגבעת-זאב, כבירת ישראל בריבונות ישראל... גבול הביטחון להגנת מדינת ישראל יוצב בבקעת-הירדן, בפירוש הנרחב ביותר של המושג הזה. שינויים שיכללו את צירוף גוש עציון וישובים אחרים שרובם נמצאים באזור, מזרחית למה שהיה פעם הקו הירוק לפני מלחמת ששת הימים. להקים גושי ישובים והלוואי והיו כמותם כמו (שימו לב) גוש-קטיף, גם ביהודה ושומרון"
הבעיה העיקרית והמעצבנת היא המגמתיות של הדברים שנאמרים כאן , יש צורך להציג את הדברים כמו שהם, הדברים שלך הם לא רק סילוף של האמת אלא גם התססה (הוא רצה להרוג את ההורים שלנו) , אני חושבת שלרבין היו הרבה דברים שראוי שלא היה עושה בכלל אבל מכאן ועד כל השטויות והפרשנויות ההזויות...
השופט: יש כאן 5 עדים שהעידו שראו אותך גונב. מה יש לך לומר להגנתך?
הגנב: אז מה, אני יכול להביא 50 עדים שלא ראו אותי גונב.
אלא על האיש, ועל ציון יום הירצחו.
אלא הפחתת חומרה. כלומר: זה עדיין אסור, אבל לא ברמת חומרה של לא תרצח קלאסי.
מי בעצם בתפקיד השופט?
נראה לי שיא הצביעות.
אם כך זה גם פחות חמור להרוג מחללי שבת או בעלי נטיות וכו'....אז זה לא נורא אם מישהו יקבל על עצמו להרוג אולי הוא אפילו עושה טובה לעמ"י??
מזל שאתה מיעוט רציני. זה הדבר היחיד שמנחם.
באמת יש חילוקי דעות הלכתיים, ובמיוחד סביב סוגיית תינוק שנשבה, שיש המרחיבים אותה מאוד ויש המצמצמים. בכל מקרה, מה שטענתי שההלכה היא "השופט" - זה בכל מקרה נכון, בין אם ההלכה היא כך ובין אם היא אחרת. הבעיה שלך ושל אחרים בדיון היא שאתם בכלל לא באים מהמקום הזה. נראה שלא באמת מעניין אתכם מה ההלכה.
תמצא עוד המון דברים שבהם רבין אמר פעם ככה ופעם להפךץ רבין לא ייחס ערך לערכים כולל לערך האמת.
אין בדברי שום סילוף!
הבאתי לך מקור מפורש האומר שהוא רצה להרוג את ההורים שלנו. צריך להיות עקום כדי להגיד שבזה אני מתסיס להרוג את ההורים שלנו.
ברור שאמרו לרבין בעל המוח האנאלי-איטי שכשהו מאשר שלרצה לרצוח את הדתיים האלה הוא פוגע בתדמיתו ולכן בצמהדורה האנגלית ( Soldier diary - יומנו של לוחם , יעני , מי שהתמוטט נפשית בששת הימים ולא נלחם, מי שעזב את לוחמיו בעת קרב בשער הגיא והלך לישון במעלה החמישה! ) במהדורה אנגלית השמיט את כל הקטע הזה ! יושרה אישית יעני !
את זה אמר הנשיא בחודש הילולךה לרבין
העיסוק ברבין היה מוגזם לגמרי כבר אז.
לא היה שום דבר מיוחד וחשוב בדמות רבין. כל העיסוק ברבין הוא רק לשם טיפול עלילת הדם כאילו הימין קשור לענין , וטיפוח שינאה כלפי היהודיפם הנאמנים לארץ ישראל.
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...
למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?
אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?
אתה לא חבר בתנועת נוער?
זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)
א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך?
מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?
תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.
ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...