מנסים ומנסים ושוב ושוב לא מצליחיםאנונימי (פותח)

אשר יגורתי בא לי.
מנסים להיפקד יותר משנה
והנה ההצלחה מתבוששת ובאה.
בהתחלה יש עוד ציפייה ותקווה, 
שלא לראות את הדם האדום הנורא,
אך מחודש לחודש הציפייה יורדת-
בעיקר כדי לא להרגיש מאוכזבת...
הרי עדיף לא לצפות- ואז גם לא להתאכזב,
במקום לצפות ולקוות ולבסוף לקבל "בובמה" בלב.
והנה הוחלט כי לבירור רפואי צריך ללכת-
כי השעון הרי לא עוצר מלכת.
והרי כבר המון זמן עבר-
ובלב תפילה- רק שלא נגלה שום דבר.

אולם. אשר יגורתי בא לי.
מתחילים בדיקות.
והכל מלא בחוסר ודאות ובשאלות עתידיות.
איך נסתדר עם זה?
ומה לספר למשפחה?
ובכלל- מדוע כולם מסביב לוטשים עיניים,
וחושבים מחשבות?
ומדוע, ריבון העולמים, מדוע מגיע לנו דבר כזה? במה חטאנו ובמה פשענו?
ומדוע יש זוגות שאחרינו התחתנו,
והנה ב"ה כולם כבר רואים שהצליחו....?
וגם- הקב"ה, אני לא רוצה לשתף את הסביבה.
בדיוק כמו שלא עשיתי הפגנה כשהמחזור הגיע,
אז מדוע עכשיו בחוסר השיתוף אני משתפת?
מדוע עכשיו בזה שאין הריון ואנו זוג דתי- אני בעצם משתפת שהנה- יש לנו בעיה?.
ומדוע ישנם אנשים חסרי טקט ששואלים שאלות שכוונתם מובנת וברורה?.

עליך אני כועסת.
ומרגישה לא מוגנת.
אם אתה- ה', מביא לי נסיון כל כך קשה בחיים-
והתמודדות מלאת אתגרים,
איך אתה רוצה שבך אמשיך להאמין?

יקרה! כואב לקרוא..אנונימי (3)
עברתי זאת גם ומזדהה עם התחושות.
זה נסיון לא קל,
אבל בעז"ה את תצמחי ממנו!
תנסי להתרכז בטוב שיש,להעסיק את עצמך בדברים שאת אוהבת,לבנות את הזוגיות ולהתפלל.

אחרי ציפיה של כמה שנים אני ובעלי זכינו להיפקד,
אחרי דמעות,תפילות,משברים והתמודדויות.
תאמיני שזה יקרה,דמייני וחשבי חיובי זה משפיע מאוד על המציאות.
בשורות טובות בקרוב!!
מזדהה..אנונימי (4)

גם אני שנה אחרי לידה, מנסים כל הזמן ללא אמצעי מניעה כלל,

אחרי כמה זמן צריך לעשות בדיקות?

שנה זה כבר זמן מספיק בשביל ללכת להיבדק?

כן,אפשר כבר להתחילאנונימי (3)
קודם הולכים לרופאת נשים שתיתן הפניה לרופא פוריות.
בהצלחה!
לא צריך הפניה לרופא פוריות למיטב ידיעתיג'נדס
הגענו אליו בלי שום הפניה...
כן הלכנו קודם לר. נשים שבדקה שבייצתי אחרי הטבילה...
ברכות לפותחת ותשובה לשאלה האחרונהפלא ההורות

קודם כל לפותחת - מתפללים עבורך שיתמלא חסרונכם במהרה, בקלות ובבריאות.

ובנתיים - להנות מהזמן הזוגי! זה באמת בעל ערך גדול ורווח גדול.

ולשאלה לאחר לידה - 

שנה זה הגדרת הזמן ללכת לברור אבל! מדובר בשנה של מחזורים סדירים ואישות סדירה.

את שנה אחרי לידה, אבל, האם את מקבלת מחזור באופן סדיר? במשך כמה זמן? (אם המחזור חזר לפני 3 חודשים זה נחשב כשלושה חודשים של נסיון להרות, לא כמו שנה) האם את מניקה? מי נשים שהנקה מונעת אצלן גם בשלב שמתחילים לחזור מחזורים...

האם היה קושי להרות בעבר?

את צריכה לשאול את עצמך את כל השאלות האלו ואולי עוד לפני שאת חוששת לבעיה...

כמובן תמיד ניתן לפנות לרופא נשים לשיחה כללית של ייעוץ והדרכה לגבי מצבכם על פי הנתונים האישיים שלכם.

בהצלחה רבה,

בשורות טובות לכל ישראל באשר הם,

יתמלאו כל משאלות לבכן לטובה!

תשמעי את שיחתה של דורית שרמן!אנונימי (5)
שמעתי. שיחה מעוררת עוצמות ותובנות. תודה רבה (הפותחת)אנונימי (פותח)

חיבוק גדול! הדרך שלי להתמודד:אנונימי (6)

יקרה אני ממש מבינה אותך!!!

אני באותו מצב שלך! הכי קשה זה לראות שכולם מסביבך שמחות ומאושרות, אך תדעי שלכל אחת יש את הקשיים שלה.

תמיד שאני חולפת ליד הגינה הציבורית אני חושבת לעצמי שכולם נראות שמחות, אך אין בי קנאה באף אחת- כי לכל אחת הניסיון שלה! אני שמחה בשמחתם, ומקווה שלכולם יש שמחה ושלווה.

יש לי המון רגעי משבר, אך גם רגעי אמונה גדולים!

בעלי כל הזמן אומר לי שה' מביא לנו את הנסיון הזה כדי שנעבוד על הנקודות האלו:

כנראה שאנו לא מספיק פתוחים לקבל אחרים ואפילו כלפי בני הזוג וכלפי עצמנו, אחרת היינו זוכים לילד.

אנו החלטנו לשחרר ולקבל את האחרים כמו שהם! לא להעיר כמעט, לשמוח במה שיש, ולנסות כמה שיותר לפתח פתיחות והכלה!!

המון הצלחה, בשורות טובות והרבה ישועות מריבונו של עולם,

שתמיד הכי אוהב אותנו!!!

אמנםהתאומה

לא עברתי את הניסיון שלך,

אבל דבר אחד אני יכולה לאמר לך:

מדוע הדור שלנו מכונה חבלי משיח?

כי כתוב שבאחרית הימים, קודם לגאולה, השם יתברך שמו מותח חבל גדול מקצה העולם ועד סופו - זה חבל האמונה, ומנער אותו בעוצמות מטורפות, ורק מי שיחזיק בו חזק חזק יזכה לגאולה.

הניעור הזה הוא בעצם הנסיונות שבאים עלינו, ואנחנו צריכים לזכור שלא קם דור שעמד בהתמודדויות כמו שלנו, כי אנחנו כבר ממש קרובים.

ועוד משהו יש לי להגיד לך, ששמעתי מפי מורה שאהובה עלי מאוד עד היום, והיא חיכתה 9 שנים לביתה הבכורה, והיום ב"ה יש שם שיירה. היא מסרה לנו פעם שיעור מדהים על סיפור ההיאבקות של יעקב אבינו עם המלאך כמאמר הפסוק "ויותר יעקב לבדו ויאבק איש עמו עד עלות השחר", ומסבירים המפרשים שהקב"ה העמיד אותו אז בנסיון האמונה, ולא סתם, אלא הותיר אותו להתמודד לבדו!! ללא עזרה אלוקית!! עד מתי? - עד שנותר כפסע בינו לבין כפירה מוחלטת במציאותו יתברך!!!!!!

(אני מצטטת לך מפרשים), ואז בא הקב"ה לעזרתו והתגלה לפניו בכבודו.

כתוב שם שהניסיון הזה היה הניסיון הקשה ביותר שקיבל בן אנוש אי פעם עלי אדמות!!!!!

ומדוע ניסה אותו כל כך קשה? - כדי שנדע, שאין ניסיון שאי אפשר לעמוד בו, ועם כל ניסיון שמגיע, מקבלים גם את הכוח להתמודד...

אני כותבת לך ובוכה, כי לכל אחת מאיתנו יש את התיק שהיא קיבלה, ואת הקשיים שלה...

באנה נתחזק כולנו ביחד באמונה בו יתברך, ונזכה בע"ה בקרוב ממש למשיח צדקנו!!

כמה דבריםאנונימי (7)
ראשית, שנה זה לא הרבה. זה אכן נראה נצח אבל זה קורה להמון. שנית, הבירורים, לעיתים זה תהליך ממש קצר אולי אפילו ע"י שאלות של הרופא אפשר לעזור ולתת תשובה. ביוץ מוקדם/מאוחר וכדו' מאחלת לך שזה יהיה לך הכי פשוט וקל. מזדהה, אני חיכיתי שנה פלוס אחרי החתונה וגם אחרי השלישי חיכיתי שנה פלוס אז מבינה את הבאסה את הכאב ואת הכעס. אבל תחשבי על זה שאת אינך רואה את התמונה המלאה. מה שטוב לזו שנכנסה להריון דקה אחרי החתונה. לא בהכרח טוב לך. נסי לראות את הטוב. זה קשה אני יודעת... ובהצלחה רבה ובשורות טובות!!
הפותחתאנונימי (פותח)

תודה לכולן. ריגשתן עד דמעותחיבוק.
קצת קשה לי להאמין שזה יקרה, כי אז כל חודש אני מצפה, מתחילה "לחוש" סימנים (עייפות, מקפידה לשתות טוב יותר מתמיד וכו')- ואז מתבאסת מאד... . לכן אני יודעת שמתישהו זה יקרה אבל עד שזה לא יגיע לא אאמין...!.
כל מי שאומר "להנות מהזמן הזוגי" (שמעתי את זה המון)- צודק, אבל- אני לא רואה סתירה! ב"ה כשיש צאצא חמוד גם אפשר להנות מהזמן הזוגי שמתעצם פי כמה וכמה. אנחנו רוצים להותיר חותם בעולם, ליצור יצירה חדשה בעולם שהיא פרי אהבתנו. מובן שהיא מעצימה את הזמן הזוגי ומקשרת יותר בין בני הזוג... .
בקשר לכך שזה נסיון- מודעת לעניין, אבל- אני לא רוצה אותו!!!. אני מקבלת אותו בדיעבד ולא מלכתחילה ולא יש המון מצבים שזה צובט בלב- לדוגמא בחגים כשכולם נמצאים עם הילדים שלהם, או כששומעים על חברים שהתחתנו וכבר יש להם ילד... . אם הייתי יכולה- הייתי מעדיפה תיק אחר. לכן אני מרגישה כי הנסיון הזה דווקא מחליש לי את האמונה. יש לי המון שאלות לה' ואני מרגישה כי הוא לא עונה לי בינתיים .
ואם אני מסתכלת על אחרות וזה כואב לי- זה לא בשל קנאה. הרי מובן וברור כאור השמש בצהריים שהן לא לקחו לי מאום וזה שלהן יש ילד ב"ה לא קשור למצב שלי. אבל- זה מעלה בפניי את הקושי שלי כל פעם מחדש!. ממש כמו ילד שגילה שהוא לא יכול לאכול מוצרי חלב וכל פעם מחדש הוא רואה אנשים מסביבו מתענגים משוקולד... .

וכל זה בנוסף לחשיפה הסביבתית. אנשים חושבים על זה, חלקם שואלים את זה, חלקם מסתכלים ולוטשים עיניים. אחרים כבר מציעים לי עצות (שמענו שלקחת יום חופש אתמול מהעבודה, תקפידי לנוח ולשתות. אל תעשי את עבודות הבית....) ויש שאפילו כבר איחלו לי מזל טוב (ואני לא שמנה!). בעל כרחי, אני משתפת את כל הסביבה במצב מאוד אישי- במצב הרחם שלי... .

יקרה!!אנונימי (8)

נורא כואב לשמוע מה שאת כותבת..

וזה באמת מציק שכל העולם צריך לדעת מה מתחולל לנו ברחם. כולם ב"היכון" לדעת אם יש הריון או אין, ואם יש, מתי זה קרה ומתי הם יחזו בתינוק.. זה מתיש ומסתכל שצריך לעבור את מסכת הייסורים הזו כשתכלס אנחנו לא רוצות לספר, אבל זה נכפה עלינו, כי זו נורמה לספר...

מבינה אותך מאוד, מצד אחר דווקא, ומאחלת לך בעזרת ה' הפקדות מהירה ושמחה מתמיד!!! 

תודה רבה לך (הפותחת)אנונימי (פותח)

עוד עיצה קטנה - אם את מעוניינת כמובןפלא ההורות

אני לא ממעיטה בערך שום מרכיב בקושי שלך/שלכם. (התאומים הבכורים שלנו נולדו אחרי 4 שנות נישואין)

אני חושבת שטוב ונכון לברר ולפעול מצד אחד, להציף את הקשיים ולהתמודד עימם מצד שני.

עם זאת, אני יכולה להציע ששינוי בגישה יכול להקל על ההתמודדות עם אותה מציאות.

אפשר כל דבר לחפש איך זה לא מספיק מעודד אבל אפשר גם לחפש איך לשאוב עידוד ושמחה מכל דבר קטן.

אפתח ואומר (ברצינות, לא בציניות) שאם את מעוניינת רק לפרוק את הקשיים ולקבל עידוד - אז מצויין, ואל תמשיכי לקרוא את דברי.

אם את מעוניינת לנסות לקבל כלים להתמודדות, אז מוזמנת להמשיך בקריאה חיוך

למשל לגבי הזמן הזוגי שאני כתבתי ועוד כתבו.

כל מה שאת אומרת זה נכון, וודאי שילדים זה פרי ושיא של זוגיות ואהבה, ואנו רוצים אותם ושמחים בבואם.

אז אפשר עדיין לראות את הקושי אבל אפשר גם לראות את הצדדים והביטויים של הזוגיות שאפשר להנות מהם ולצמוח מהם ולהצמיח את הזוגיות מהם יותר/שונה בשלב הזה שזה רק הזוג, לפני שמצטרפים ילדים.

לא בוחרים בזה אבל יכולים להרוויח מזה, להנות מזה.

למשל יציאה לחופשות, לבתי מלון/צימרים/חו"ל... עם ילדים קטנים שב"ה אנו מאוד שמחים בהם, הרבה יותר קשה לצאת למספר ימי חופשה זוגית ללא ילדים. 

לפני שנולדו ילדינו יצאנו פעם בשנה לשלושה ימים. מאז שב"ה נולדו הילדים המקסימום זה לגנוב לילה אחד , ועוד חצי יום מכאן או מכאן..... ב"ה אנו מאוד שמחים בילדים! אבל אפשר גם מאוד לשמוח ולהנות מהאפשרות לצאת למספר ימים בלי ילדים..... 

לגבי הסביבה - אפשר לנסות לעבוד על איך אנו נותנים לדברים שנשמעים סביבינו, לפגוש אותנו. בסך הכל יותר בריא וטוב לנו לא להתרגש מכל אמירה סביבתית...

והעיקר - בשורות טובות ושפע ברכת שמים במהרה, בקלות ובבריאות!

הפותחתאנונימי (פותח)

ב"ה
פלא ההורות-
את צודקת. נראה לי שנקטתי בגישה פסימית מדי.
אבל- פעם לא הייתי נטועה בגישה הפסימית הזאת ככה. היום נהייתי נטועה בה ככה כי חוויתי המון אכזבות ותסכולים... .
לדוג'- החלטתי כי מה אכפת לי מה אומרים ושיסתכלו!. אבל אז היו ימים שלמים שבבוקר- ראיתי כי הסתכלנו, ב"בוצר"- שאלו אותי משהו, בצהריים- שמעתי חברות שמדברות על הנושא הזה, אחה"צ- ראיתי את השכנות הנשואות עם הילדים בגינה... וכמה אפשר לספוג ביום אחד? הדברים נכנסים וצריך לעבד אותם. זה קשה.

גם מה שכתבת על הזמן הזוגי זה נכון.
ואני באמת ברוך ה' עסוקה ותמיד יש לי מה לעשות.
אבל- לפעמים בעלי לא בבית ואז אני מרגישה את החוסר יותר. לדוג'- הוא נוסע לחתונה או מילואים או שקבע חברותא... . ואז אני חשה ממש בעוצמה את העובדה שאני לבד... . ולהזמין חברות נשואות- לא, כי החברות הנשואות שמסביבי רובן עם ילדים כבר.... .
אני ובעלי כן מנסים לנצל את הזמן להעמקה והעשרה זוגית, אבל זה לא סותר- אנחנו גם נהנים מהזמן הזוגי שיש לנו במצב שלנו בחיים וגם כואב לנו על הקשיים.

על כל פנים, פתחת לנו נק' למחשבה. תודה לך!

ממש מבינה אותךאנונימי (12)
אני בדכ לא ככ כותבת כאן.. אבל ממש הזדהיתי עם כל מילה שלך אני הייתי באותו מצב עד לפני ארבע חודשים שזכיתי להכנס להריון בנס.. ממש הרגשתי כמו שאת מתארת כועסת ומיואשת. ודווקא בחודש שהרופאים אמרו תחכו למחזור ואז ננסה כדורים אחרים ( היה לי בעיה בביוץ) פתאום קרה הנס ונכנסתי להריון בלי שום התערבות. חיכיתי שנה וחצי מאז שהתחתנתי והייתי בטוחה שאין סיכוי שזה יקרה ככ מהר.. אבל יש ניסים בעולם ותנסי להאמין בהם.. אין לי ככ מה להגיד לך כי אני גם פחדתי ולא האמנתי שזה יקרה..
רק יכולה לשלוח לך חיבוק ויטרואלי ולתמוך בך בתחושות הקשות האלה..
חיבוק יקרה!אנונימי (9)

היינו במקום הזה. לקח לנו כמעט שנתיים.

הייתי כזאת קטנת אמונה וכשהתחלנו בדיקות לא האמנתי שזה יקרה כל כך מהר. כשעברנו את הסיבוב הראשון והוא נכשל אמרתי לעצמי זהו, יקח עוד הרבה זמן.

אז רק רציתי לעודד שיש סיכוי שהברור יהיה קצר ואחרי סיבוב או שניים תמצאו אתכם מודים ומצפים בעז"ה.

כמובן, אני לא יכולה להבטיח שגם לכם הדרך תהיה קצרה אבל חשוב לי שתדעי שגם זה אפשרי ולא מופרך בכלל וצריך לכוון את המחשבות גם לאפשרות הזו.

(עוד דבר, אחרי שב"ה נפקדים פתאום זה לא נראה שלקח כל כך הרבה זמן.. כשמצפים כל חודש ארוך כמו שרוך ובסופו אכזבה אבל אחרי, זה פתאום נראה יותר סביר)

מתפללת איתכם!

עיצה קטנה..אשמח לתשובה

אני כ"כ מזדהה ומבינה אותך!

כל הכאב והצער הזה שיכול לקרוע את הלב. במיוחד שכולם רואים את "הבעיה" ובטח שמדברים עלינו..

מה שלי עזר זה מלא מלא להתפלל, לשפוך את הלב בתפילה, לקרוע שערי שמים, לא לוותר !  ככה כל יום...

לנסוע ..שאפשר לקברי צדיקים.. לבקש ולהתחנן שבזכות אותו צדיק...

ועוד משהו - דמיון וחשיבה חיובית - שהנה זה קרוב, לדמיין את השמחה שזה קורה, ליצור כל הזמן חשיבה ודמיון על הילד שיהיה..

(הגוף לא מבדיל בין מציאות לדמיון- ואם נדמיין חיובי הוא מגיב בהתרגשות כאילו זה מציאות- מקריאה בספרים ומנסיון)

בהצלחה! 

תודה.אנונימי (פותח)

הפותחתאנונימי (פותח)

תודה רבה לך. 
ממש ריגשת אותי כשהעלת בפניי את העניין הזה. הרגשתי פתאום- אולי אני סתם עושה מזה סיפור ועליי פשוט להמתין...?.

בד בבד- העלית לי עוד נקודה שמקשה עליי והיא החוסר ודאות לגבי העתיד. אם הייתי יודעת שאצטרך לחכות כך וכך זמן ואז נצליח- מעולה. אבל הציפייה כל פעם מחדש יחד עם החשש שאולי נצליח רק עוד כמה חודשים? כמה שנים? ומי מבטיח כי נצליח?- זה קושי מאוד גדול...

זו תגובה לאנונימי שכתבה לי "חיבוק יקרה"אנונימי (פותח)

גם לנו לקח שנה פלוסארץטרופיתיפה
והציפיה קשה ומאתגרת נפשית וזוגית.
באמת אני חושבת שתנסו להנות מהזמן הזה הוא שלכם ביחד וכל הזמן אני אומרת לבעלי איך טעיתי שהייתי כל כך עצובה ולחוצה, כמה שהתרופה יכלה להראות אחרת.
כל העולם בקישקע'ס שלך וזה מעצבן ומתסכל. נורא כיף להיות אחת שהולך לה בקלות והנה את זאת ששואלים ומחטטים כדי לראות מה קורה איתה.
שימי פס ארררררווווווך.
זה לא עניין של אף אחד אם יש ומה קורה. בכלל.
תגידי להם 'בעזרת השם' וזהו.
תחגגי את החיים שלך ושל בעלך. השאר עוד יגיע בע''ה בקרוב.
אבל איך שמים את הפס הארוווווווווך?אנונימי (פותח)

ולפעמים זה גם לא כי אנשים מסתכלים (שעליהם אשים פס ארווווך), אלא כי אני פוגשת חברות שהתחתנו אחריי וב"ה כבר בהריון. לא מתוך קנאה חלילה- אלא מתוך הצפת הקושי (במיוחד אם בדיוק אתמול קיבלתי מחזור, או בדיוק אני באמצע 7 נקיים- אני חושבת באיזה מצב אני ובאיזה הן... . כמה הן כביכול הספיקו).
איך להתמודד עם כל הרגשות האלה בתוכי?

אני חייבת לצייןהתאומה

בתור אחת שנכנסה להיריון חודש אחרי החתונה,

רק שתדעי שאנשים תמיד מסתכלים, אם את לא בהיריון הם "דואגים" למה, ואם נכנסתי מאוד מהר להיריון אז סופרים לי כמה מהר זה היה ואם זה מהטבילה הראשונה אחרי החתונה או שהיה שתיים....

אני למדתי לשים פס על כולם, אי אפשר אחרת.

היום הילד שלי כבר בן שנה וחודשיים, ואני עדיין לא בהיריון שני ואין לי מושג מתי זה יבוא, ועברתי חודשים לא קלים מאז הלידה

(ראי קישור: מיואשת... - הריון ולידה) ,

ועליתי במשקל בגלל כדורים הורמונלים שלקחתי בעצת הרופאה, בתקווה שיעזרו למצב להסתדר. ועכשיו אני מגיעה לחתונות של חברות (וכן- יש עדיין רווקות בכיתה, ולי ולך יש כבר בעל!!!) ובנות חורשות אותי מי במבטים ומי במילים מפורשות, ש"בטוח את בהיריון אם ככה השמנת". אז למדתי להתעלם מכולם, ולחיות את החיים שלי, ולמי שדוחף ת'אף יש לי תשובה מוכנה:

תספרו לי עד שייגמרו לכם האצבעות!!

המון הצלחה בניסיון המאוד מאוד לא קל של לחכות...

מזדההאנונימי (10)

גם אני אחרי שנה התחלתי להרגיש, למה? למה רק אני לא?

כשאני התחתנתי הרבה חברות התחתנו גם וכל פעם אני רואה- זאת בהריון, והנה גם זאת, אח"כ אלו שהתחתנו אחרי גם- נכנסו להריון אחת אחרי השניה ואני לא....

אז ב"ה הבעיה שלי הייתה קלה לפיתרון ותוך חצי שנה נפקדנו ב"ה.

והיום אני כבר בהריון רביעי.

אז תהיי אופטימית, יכול להיות שיש לך בעיה קלה שתיפתר בקלות

וגם אם לא- תאמיני שזה בסוף יגיע!

לא הרגשת עוגמת נפש על כך שחיכית שנה?אנונימי (פותח)

הסיפור שלך נוגע ללב.
לא הרגשת עוגמת נפש על כך שחיכית שנה? לא הרגשת שפספסת זמן וכח בכך שלא הלכת לבירורים לפני ואולי היית מונעת כך וכך זמן של ציפייה, אכזבה ומתח?.
כי ככה אני מרגישה. מקווה בעז"ה גם שהעניים יפתר בקלות. אבל אז אני חושבת- ולמה חיכיתי שנה? . אני מאמינה שהכל משמיים והכל בזמן שלו, אבל עדיין אני חשה קצת פספוס של זמן.

אני נכנסתי להריון כשנה אחרי החתונה, (אנונימית נוספת)אנונימי (11)
ולא הרגשתי פיספוס בדיעבד.
עד שנכנסתי להריון כל חודש היה קשה מנשוא,
אבל ברגע שנכנסתי להריון, כל כך שמחנו שזה היה אחרי שהספקנו להכיר אחד את השני לעומק ולבנות את הזוגיות שלנו בלי שיהיה ברקע את כל השגעונות של מצבי הרוח של ההריון.
באמת שזה לא קל הציפיה, כי כמו שאמרת אי אפשר לדעת מראש מתי זה יצליח.
אבל הכי חשוב להאמין שיום אחד זה יקרה,
מכירה מקרוב מקרים של שנים רבות ללא ילדים שנפקדו בסוף.
וגם שמעתי בשם הרב בורשטיין שכמעט אין כיום מקרים ללא פתרון.
אז תאמיני, אתם תזכו בע"ה !
בזמן הנכון שה' מכוון לכם עם כל הקושי עד שזה יגיע.
בשורות טובות!
קצת עובדות כדי להפחית קצת תסכוליםפלא ההורות

לפעמים עוזר לדעת כמה עובדות רפואיות כדי להתשחרר מתסכולים מיותרים.

אז,

כדאי לדעת שמבחינה רפואית לא סביר כלל להתחיל ברור לפני פחות משנה (אלא אם ידוע על בעיה) כיוון שלמעלה מ 80% מהזוגות נפקדים תוך שנה (שוב - של מחזורים סדירים ואישות סדירה). בכל מחזור יש רק בין 20-30% סיכוי לקליטת הריון גם בזוגות ללא שום בעיה כלל!!

יש לציין שתוך שנתיים 90 ומשהו אחוז נפקדים, כלומר מחצית מאלו שלא נפקדו בשנה הראשונה יפקדו בשנה השניה ללא התערבות. ובכל זאת - הרפואה מציבה שנה כיעד להתחלת ברור. (עוד חשוב לציין כי בגילאים מבוגרים, נדמה לי מעל 35 ובוודאי מעל 40 מתחילים ברור כבר לאחר חצי שנה).

כך שאין לך מה להרגיש בזבוז זמן על השנה שחלפה. זו הייתה התנהגות נכונה וסבירה.

עם כל הרצון להריון צריך להיות רגועים, להרבות בתפילות, ולהמתין זמן סביר לברכת השמים. וגם את הברור הראשוני לבצע במתינות ובנחת רוח.

עוד ידיעה חשובה היא שנמצא שרוגע מעלה אחוזי קליטת הריון. זה נבדק בקרב מטופלות פוריות אך אני מרשה לעצמי להשליך את זה על כולנו. ככל שנהיה רגועות יותר, שמחות יותר הגוף והנפש שלנו פתוחים ופנויים יותר לקבל את המתנה.

ממני, שגם נמצאת בשלב של ציפיה,

מאחלת לכל  המצפות, ישועת ה' כהרף עין!

וואו.. אנונימית פותחת, כאילו כתבת בשמי!!!ברצינות
(לא אכפת לי לא לכתוב כאנונימי כי אני אומנם קוראת המון בפורומים פה אבל בקושי מגיבה)

אני פשוט מזדהה עם כל רגש ורגש שהעלית.
אני כבר שנה ו7 חודשים אחרי חתונה, (כלומר - 19 חודשים של אכזבות...)

אז קודם כל תודה לך,
יש משהו מנחם בלמצוא שותפה לתחושות (רק שלא יגיע שוב המחזור הארור הזה) , לחששות (כמה ארוך יהיה המסלול עד שזה יקרה סופסוף...) ולתסכולים (למה חיכיתי שנה עד שהתחלתי לברר מה קורה??)
במיוחד שהרבה מהתגובות פה עודדו אותי ממש.

ואני רוצה לשתף אותך המסקנה שהגעתי אליה אחרי שיחה ארוכה עם בעלי (באחד הימים שאחרי קבלת המחזור, שמאז שנה אחרי החתונה תמיד מגיע בהם מתישהו בכי מתפרץ וכאוב על הכל, על השנאה של תקופת ההרחקות, על הקושי ש''לא מספיק ששוב אין הריון, אפילו אין לי ממי לקבל חיבוק מנחם''...)

דיברנו והוא שוב ניסה לנחם אותי ולומר שאנחנו בודקים עם רופא, והולכים את ההשתדלות, וכו'.. ולא התנחמתי, אמרתי לו שמה שהוא מסביר לי, עוזר לשכל, אבל לא ללב שלי, לב של אמא שכמהה כבר לאחוז בידיה יצור זעיר ומתוק, משלנוווו.... וזה לא מגיע!!!!!

ואז קלטתי - בעזרתו - מה מונע ממני להתנחם.
הוא העיר את תשומת ליבי, שאני מידי מזדהה עם אנשים שחיכו שנים לילדים ורק אז קיבלו אותם...
או אנשים שמחכים כבר כמה שנים... ועוד לא נושעו...
אני פשוט מידי משוכנעת בזה שייקח לי עוד מלא מלא זמן להכנס להריון!!!

וכשקלטתי את זה אמרתי - וואלה.
מי אמר שאני אחכה כמה שנים?
מי אמר שאני כמו זאתי וזאתי ש''ארע להם נס ונפקדו אחרי כך וכך שנים''... (כי כבר התחלתי לדמיין את עצמי ככה)...
אשכרה ''גזרתי על עצמי'' שאני עוד אחת מאלו שממתינות לילדים ושלוקח להם המון זמן עד שנכנסות להריון...
ואני ''כולה'' אחרי שנה וחצי נישואין!!
נכון, זה קשה, ומי כמוני מזדהה איתך שזה נראה כמו נצח ושהחברות מסביב לא עוזרות לי להרגיש שזה זמן קצר, עובדה - מה אפשר להספיק בו...

וזהו, המסקנה הזו באה לי כמו הארה, ומאז כל פעם שמגיעות לי המחשבות העצובות והנוראות אני פשוט אומרת לעצמי - די!! לא נורא, הפעם שוב לא, אבל פעם הבאה בעז''ה כן!! ולהאמין בזה באמת. שזה יקרה בקרוב. שלא תצטרכי לחכות המון זמן. כאילו, למה מה קרה?! מי החליט שזו המציאות??!

ואת יודעת מה? אני עכשו בשבעה נקיים, ולא בכיתי אפילו פעם אחת מאז תחילת המחזור.
זה פשוט הקלה עצומה.
לחשוב על זה שהכל בסדר והנה תיכף זה יקרה.

ואני מייחלת לרגע שאוכל לבשר שזה התממש.
ומחכה לשמוע גם ממך.
חיבוק גדול!!!!

נ.ב. יכולה לפנות אלי בפרטי ונתן שמות לתפילה זו על זו - ''כל המתפלל על חברו נענה תחילה''. אני אשמח מאוד. כי חברות, למשל, אני לא יכולה לדעת מה מצבן ואם עדיין רלוונטי להן..
שכחתי להוסיף את הנקודה -ברצינות
ש''דבר יהודי אמת''.
וכל עוד חשבתי שיקח מלא זמן עד שאזכה להריון,
וזו היתה המציאות בתת-מודע שלי,
אז כאילו גזרתי על עצמי גזירה ח''ו...

וכששחררתי,
ופשוט התחלתי להאמין ולקלוט שזה עומד לקרות ממש בקרוב,
נשמתי כזו נשימת רווחה והרגשתי כאילו הסרתי מעל עצמי את הקיטרוג
ולמרות שכבר מאז השיחה הזו עבר עוד חודש של ביאוס בצבע אדום, המסקנה הזו עדיין מצליחה להעמיד אותי על הרגליים חזרה. ולא להתייאש.

חזקי ואמצי יקרה
את מדהימה!! תודה! אמנם אני אנונימית אחרת..אנונימי (13)

אבל המילים שלך באו לי ממש במקום!

ב"ה יש לי ילדה שכבר אוטוטו שנתיים וגם אני מחכה להריון שבע"ה יגיע ברגע המתאים והנכון לנו..

תודה לך!

מעתיקה לכאן הודעה ארוכה שכתבתי היום בפורום הסגוראנונימי (11)
אולי תזדהי ואולי לא, מקוה שיועיל.

הסגור.

בצער תלדי בנים - על מחזור, תחושות הריון, ציפיה
ומה שבניהם.

מודיעה מראש שזה רגשות שעולים וצפים ויתכן
שהבילבול שאני מרגישה יתבטא גם בסדר הכתיבה.

בחילות - יכולות להגיע גם לקראת מחזור וגם בתור
תחושות תחילת הריון.

לחץ ברגליים בשוק - יש לי לחץ ברגליים כמו של
אמצע הריון.

אבל הוא סתם מגיע כדי לבלבל, הרי גם אם אני
בתחילת הריון אין כל סיבה שיתחילו הלחצים ברגליים,
עוד אין לרגליים לסחוב את כובד ההריון.
אז למה הוא מצטרף לי לכל אוסף שאר התחושות?

חולשה -
כמו של תחילת הריון יכולה להיות גם לקראת מחזור,
יכולה להיות גם סתם מעוד הרבה סיבות.

סחרחורות וכמעט עילפון -
בעקבות מזג אוויר חם מידי או סתם חדר חנוק, עד
שהייתי בהריון מעולם לא הופיע אצלי.
מאז ההריון זה בא והולך, בעיקר לקראת מחזור או במהלך מחזור.

רעב מוגבר -
גם תופעה של סביב מחזור (אצלי לפחות) וגם תופעה
של הריון, וגם סתם תופעה מעוד המון סיבות.

חשקים - מה? בתור רווקה מעולם לא התחשק לי
דברים מאד סתם בלי סיבה ?!
אבל אז בטוח לא הייתי בהריון, אז למה עכשיו כל פעם
מחדש זה מכניס בי תקוה כשזה מגיע לפני מחזור?

שירותים - זה כבר באמת בד"כ מופיע רק בהריון
שרצים כל 10 דק' עד חצי שעה לשירותים,
אבל שוב זה קורה גם סתם ככה ששותים הרבה או
דווקא מחוסר שתיה.

רגישות בשדיים -
גם זו תחושה משותפת גם ללקראת מחזור וגם
לתחילת הריון.

ואת כל האוסף הזה ^^^ יש לי כבר מספר ימים, והיום
יום ה 30 למחזור הקודם.

האם אלו תחושות קדם מחזור?
האם אלו תחושות של תחילת הריון?
אין לשער.
הציפיה שוב תאכל עד שיגיע שוב המחזור, או עד
שאולי הפעם תגיע הבשורה הטובה.

ה' - האם בצער תלדי בנים לא התכוונת רק לקושי של
ההריון והלידה?

התכוונת גם לכל התחושות של לפני מחזור שזהות
לתחושות של תחילת הריון כדי שנצפה ונדמיין ובסוף
נראה את הדם עוד חודש?

ומה אם היה הבדל בין תחושות של לפני מחזור לבין
תחושות של תחילת הריון? ולו בשביל שלא נחיה
באופוריה לקראת כל תחילת מחזור, רק כדי שלא
נחשוב כל חודש מחדש שהנה - בחילות, חולשה,
רגישות בשדיים חודש כן ושניים לא, חשק, לרוץ
לשירותים כל כמה דקות.

ואחרי כל זה - הופס! תנחתי אנונימית. קיבלת מחזור.
אלו לא היו תחושות הריון גם הפעם, רק רציתי לבלבל
אותך.
לא שמעת על בצער תלדי בנים?
נכון שזה ידוע רק לגבי מהלך ההריון והלידה.
אבל לי יש תחושה שהולכת ומתחזקת עם הזמן, שה'
התכוון לכל הצער שכרוך סביב הפוריות.

על הציפיה הקשה למי שזה לא בא בקלות.

על המחזור (ידוע שזה כלול בקללת חוה).

על ההפלות.

על הבילבול האם אלו תחושות תחילת הריון או קדם
מחזור.

ועל הידוע - אחרי כל אלה, עוד מגיע הקושי לסחוב את
ההריון ולעבור את הלידה בע"ה אצל כולן!
אבל ה' - אם מישהי סבלה כל כך הרבה עוד לפני
ההריון בשביל שיגיע,
זה לא נכלל כבר ב "בצער תלדי בנים" ?
אין לה הנחות בקשיים הבאים?

האמת, שהעיקר שיגיע כבר הקושי של מהלך ההריון
וכל המצפות יפקדו ויעברו את הצער של עד ה"תלדי
בנים".
אמן!

הארה לאחר שליחת ההודעה -
זה נכתב בעיקר בשביל פריקה של התחושות
והבילבול בנושא.

אכן לא עיינתי בחומש אבל העקרון לא היה אם זה
מופיע בחומש או אם זה רק רגשות שלי שזה נלווה
לקללת חוה.
ידעתי שאני לא זוכרת בוודאות שזה חלק מהקללה,
לכן כתבתי את זה כתחושה שלי שזה מצטרף
לקללה, אם זה מעוגן בחומש אדרבה.
מה שבאתי לומר זה לתת לעצמי הסבר למה אני
נמצאת בתוך התחושות האלו ומה שהניח את דעתי וניחם אותי מעט זה ההסבר הזה.

יש אפשרות לבקש להכנס לפורום הסגור?ברצינות
מהמנהלות, ולוקח זמן עד שנכנסים. אם נכנסים.אנונימי (11)
איך אני פונה למנהלות?ברצינות
ולגבי זה שיקח זמן עד שיכניסו אותי, אם בכלל,
אז אם ככה זה בטח כבר לא יהיה רלוונטי בשבילי
בעז''ה אמן.
א) פורום סגור לנשואות בלבד תמיד יהיה רלוונטי לך בע"ה אם אתאנונימי (11)
אכן נשואה כבר.

ב) אם יש לך שאלה קונקרטית אם תרצי אני מוכנה להזדהות באישי ותשלחי לי את השאלה אשאל אותה שם בשמך ואשלח לך את התשובות שיתקבלו.
ג) פונים למנהלות בשיחה אישית לmp8 אואנונימי (11)
ל להיות לאם
אהה, תודה.ברצינות
חשבתי שזה פורום סגור לממתינות שכמונו..
אבל עדיין יכול להיות רלוונטי. אפנה אליהן.

תודה ולילה טוב!
יש גם פורום סגור למצפות להיפקדאנונימי (3)
באהבה ובאמונה.
תפני לט' היא המנהלת. בהצלחה!
אני בוכה מהזדהות עם כל מילה!!התאומה

ככה בדיוק אני מרגישה מאז הלידה כל מחזור!!

ובשביל האינטלגנציה, אז כן - זה אכן חלק מקללת חוה המחזור.

האנונימית הפותחתאנונימי (פותח)אחרונה

פשוט מקסים.

אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

נשמע לי הגיוני מאודממשיכה לחלום
במיוחד אם אתם מנסים לאכול בריא
מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאניאחרונה

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

קיים אצלנו גם,אונמר
אבל עדיין קשה לי. לא כייף לי להגיד לעצמי לא, לא מצד לשקף את זה החוצה...
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

וואו טובה! תודה רבה!!רבותבנות
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמתאחרונה
מחפשת המלצה למתקן מגנטי לניקוי חלונותרוני 1234
מכירות משהו מוצלח?
טוב אולי אתן מנקות בדרך אחרת…רוני 1234
אז מה השיטה שלכן?
השיטה שלי הכי פשוטה -מתואמת

לא לנקות🤭

דווקא קניתי פעם מגב מגנטי כזה לחלונות, אבל אפילו לא ניסיתי להשתמש בו...

חחח זו גם היתה השיטה שלירוני 1234
אבל אני כבר מתגעגעת לנוף המהמם שפעם ראו מהחלון שלי
הנוף מהחלונות שלנו הוא בנייניםמתואמת

אז אולי לכן אני לא רצה לנקות את החלונות🤭

(אבל האמת שהם רוב הזמן פתוחים, אני לא אוהבת חלונות סגורים...)

חח בול. גם שלי😅השקט הזהאחרונה
אני מכירה את הרובוט מעליאקספרסטארקו

הוא ממש חמוד

לא ניקוי מושלם הוא קצת משאיר סימנים

אבל ממש אחלה

אין לי אותו אבל לחברה טובה שלי יש.. זה שהוא כמו 2 עיגולים כזה.

יש לי כזה ואני ממש לא אוהבת...וואלה באלה
אולי הוא מנקה אבל משאיר סימנים של עיגולים על כל החלון
תולעיםאנונימית בהו"ל

לבת שלי כנראה יש תולעים...

לא רואים אותם

אבל היא ישנה ממש ממש לא רגוע

וכששמתי לה כמה לילות וזלין בפי הטבעת היא נרגעה

מה אני אמורה לעשות עכשיו?

לבקש מרשם לוורמוקס?המקורית
וורמוקסאיזמרגד1
ואם יש לך שמן אתרי הדס ולבנדר אפשר לערבב עם. שחת החתלה ולמרוח, זה גם עוזר
יש דרך לדלג על הטיפול התרופתי?אנונימית בהו"ל
או שהניסיון שלכם אתם לא ממליצות?
אצלי לפעמיםמישהי מאיפשהו
אני שמה כמות גדולה של משחת החתלה בפי הטבעת כדי שלא יצאו (זה אמור לשבור את מעגל ההדבקה) וזה עזר לקצת זמן. בסוף איכשהו הגעתי לורמוקס, גם אם לא בהתחלה... (בדיוק שבוע שעבר הוצאתי אחת ושמתי משחה כמה ימים ויש שקט - נקווה שימשיך כך חח).
אז לשאלתךמישהי מאיפשהו

זה יכול לעבור גם בלי ורמוקס, כי אם קוטעים את מעגל ההדבקה זה פשוט נגמר.

פשוט אצל ילדים זה יותר קשה כי הם מגרדים וגם יש פחות הגיינה בשירותים וכו ובורמוקס בד"כ את גומרת את הכל במכה - עד הפעם הבאה 🙈 

את יכולה לנסותאיזמרגד1

דבר ראשון זה לוודא שאין הדבקה חוזרת- על הבוקר לנקות טוב עם מגבון, לשטוף ידיים עם סבון כל פעם אחרי שהולכים לשירותים ונוגעים באיזור, לגזור ציפורניים

אני כמה פעמים שמתי את השמנים אתריים והמשחת החתלה שכתבתי לך פעם וזה עזר

לאכול גרעיני דלעת טחונים גם עוזר

אם תראי שעובר שבוע נניח ןניסית הכל ולא משתפר- תפני לוורמוקס (כדאי לבקש מרשם מראש ומקסימום לא להוציא אותו...)

אסור לערבב עם משחת החתלה (לא טבעית)תלמיםאחרונה
המשחת החתלה אמורה להיות על העור, והשמנים חודרים את העור ומגיעים לדם, ואז החומרים שבמשחה הלא טבעית אם מערבבים נכנסים גם..

אולי יעניין אותך