שרשור עידוד להנקה...אנונימי (פותח)

שלום רב!

לפני כחודש ילדנו את בננו הראשון, ואשתי מתוסכלת מכך שהיא לא מצליחה להניק אותו כמו שצריך (בעקבות סדקים וכו')... היא כבר ממש מיואשת, ואני צריך סיפורים דומים עם סוף טוב שיכולים לעודד אותה!

אשמח אם מישהו עבר קושי עם ההנקה ויספר את סיפורו עם הסוף הטוב, תודה!!

שתסתכל בפורום הריון ולידהאמא!!

יש על זה הרבה שרשורים בימים האחרונים...

מכירה סיפורים נהדרים. במוצ"ש בע"ה אעלה אותם.אנונימי (3)

לא מציע,ד.

להעלות כאן "סיפורים דומים עם סוף טוב".

לא רק כי זה זה פורום מעורב, מסתכלים בו כל מיני חבר'ה, ולא לכל פירוט כאן המקום -

אלא גם, כי עם כל הרצון להזדהות עם פותח השרשור כאדם כנה שמעלה דברים בתום לב,

הרי שבאינטרנט, "אנונימי", יכול להיות גם לא כזה.

מה נעשה.. לפעמים באמת אנשים טובים סובלים בגלל העלאת אופציה של "סיכון" כזה.

הבטחתי ואקייםאנונימי (3)

סיפור מפייסבוק:

https://he-il.facebook.com/hanaka.yotam/posts/881233068612804

סיפור מכנס לה-לצ'ה:

ולדן היקר, אני מבינה בהחלט את החשש שאתה מעלה, אבל הטקסטים שהעליתי הם צנועים דיים לטעמי, ולדעתי ההפסד לצד השני גדול יותר. חשוב לי לפרט:

שניים מילדיי לא ינקו לצערי הרב, ואני יודעת בוודאות שגם את השלישי לא הייתי מצליחה להניק אם לא הייתי מתחילה לחפש ולקרוא באתרים המון חומר, כולל המון סיפורים אישיים אופטימיים. הם נתנו לי כיוון השקפה, וחיזוק בימים קשים, ועוד ועוד. בזכותם היו לי כוחות להתגבר על המשברים כשבאו.

מילא אם הייתי היחידה, אבל אני יודעת על המון כמוני. שחומר כתוב שמסתובב באינטרנט הציל להן את ההנקה. ואני יודעת שבדורנו, דור האינטרנט, אחוזי ההנקה בארץ עלו פלאים - קראתי את המספרים בסקרים של משרד הבריאות שמפורסמים לעיון הציבור.

אז אני מקבלת את טענתך שיש גמדים טרוטי עיניים שמסתכלים רק על הצד הנמוך ביותר של הדברים, אבל לא נראה לי נכון לגנוז בגללם את כל העושר שבכתובים הללו. ההפסד לאוכלוסיה ענקית של תינוקות יהיה גדול מדי.

כמובן שלא ידעתי מראש מה את רוצה להעלות,ד.

ובוודאי שיש כאלו ש"סיפורים" טובים עזרו להם (אגב, לא כל פרסום באינטרנט אכן שווה את התוצאה. אם יפרסמו דברים באופן באמת לא ראוי, "מצוה הבאה בעבירה".. לא מדבר על כאן).

אבל כאשר מישהו פונה לאנשים כאן ומבקש ש"יספרו את סיפורם", לא כללית כמו שהציעו לפנות למדריכה וכו', שיתמוך, ועידודים, שזה בוודאי טוב - אז בכל זאת, זה לא המקום לפירוטים.  ביחוד כשאיש אינו יכול לדעת מי האנונימי.

אמרתי, לעיתים באמת אנשים טובים נפגעים מכך ש"מזהירים" ממה שלא קשור אליהם והעלו בתום-לב.  אבל כבר היו מקרים שהעלו "בעיות" דווקא כדי ש"ידברו" על כך.. ואני חס על כבודן של אלו שרוצות לעזור מרצון טוב ואמיתי, שלא תהיינה קרבן לכך.

מה שענו עד כה, תופס את שביל הזהב. מחזק, נותן כיוון, ולא עובר מעבר למה ששייך כאן, לדעתי.

כמה דברים:בהתהוות
עבר עריכה על ידי בהתהוות בתאריך י"א בחשון תשע"ו 22:56

א) ילד ראשון! איזו שמחה! רוב ברכות ונחת לכם פרח

ב) יישר כוחך שאתה תומך באשתך. התמיכה שלך היא הדבר הכי הכי חשוב שיכול להיות. באמת, מניסיון.

חוץ מהרעיון (המצוין) של חיפוש סיפורים אופטימיים עבורה, חשוב אם תוכל לעזור בכך שתאפשר לה כמה שיותר להיות עם התינוק במנוחה, ברגיעה, במגע עור לעור. זה עושה חצי מהעבודה

ג) אם אשתך תרצה ואם יתאים לה, היא מוזמנת בחום לפנות אליי (במסר או באימייל - behithavut בג'ימייל), ואשתדל לסייע כמיטב יכולתי. יש לי מעט ניסיון בסיוע לנשים בהנקה.

יש היום משחות מצויינות לסדקיםזקנת השבט

הנקה זה לא פשוט להרבה נשים . סבלנות , התמדה , עידוד מהסביבה , ובלי לחץ . אפשר לתת קצת מטרנה ולהמשיך בהנקה . זה דורש אמונה. כי כשאתה נותן בקבוק מטרנה, אתה יודע בודאות שהתינוק קיבל 60 מ"ל , נגיד.

כשאישה מניקה , היא לא יודעת כמה הילד ינק . לפעמים הוא בוכה כי יש לו בכלל גאזים , וזה יכול להלחיץ בהתחלה. אז סבלנות. 

ניסיתם יועצת הנקה?אמא_מאושרת
עם הראשון הסתבכתי ממש..
הוא נולד וישר ינק ולא היתה שום בעיה
אבל אחרי הברית הוא פשוט הפסיק לינוק..
זה היה יום חמישי וכל הסופ"ש נאבקתי.. בסוף כבר היו לי כאבים ובלאגנים (לא מפרטת לשם הצניעות) עד שביום ראשון התקשרתי לקופ"ח וביקשתי להזמין יועצת הביתה.
היא הגיעה רק ביום שלישי וממש סבלתי עד אז. לא ניסיתי לגשת למישהי אחרת בינתיים כי הייתי סקפטית לגבי עד כמה זה יעזור..
תוך פגישה אחת איתה הכל היה הרבה יותר טוב!!
לא צריך לשלם הרבה, אלה של קופות החולים הרבה פעמים מצוינות..
אגב יש לי חברה שניסתה שתי יועצות פרטיות ושילמה מלא עד שהגיעה לזאת של קופת החולים ודווקא ממנה הגיעה הישועה..
המון הצלחה ומזל טוב
לי...אנונימי (4)

סבלתי חודש ראשון מסדקים

קניתי קונכיות+פטמות סיליקון ועוד פתרונות

לבסוף את הגדולה הנקתי תשעה חודשים את השלושה אחריה- 10-13 חודשים

אצל האחרים היו סדקים יום או יומיים וכבר ידעתי מה לעשות...

כדאי לפנות ליועצת הנקה

אין סיבה לסבול

בהצלחה

ההתחלה קשהפרח-בראחרונה

אני הגעתי לשלב שהנקתי ובכיתי יחד עם התינוק הייתי שניה לפני הרמת ידיים ואחותי שכנעה אותי להמשיך, לבסוף הנקתי שנתיים פלוס ההתחלה הקשה הייתה שווה ומשתלמת לי ולתינוק.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך