מקווהשיקי42784
איזה כוונות?יאירוש
או מה עושים באופן כללי?
תשובה מערוץ הידברותאוהב את ה'
שלום
אתה שואל על טבילת גברים והתשובה תתיחס לגברים בלבד: אין הבדל בין ספרדים לאשכנזים, לפני הכניסה למקווה צריכים לשטוף את הגוף מהלכלוך והזיעה, הרי אחריך יכנסו עוד אנשים למקווה וחייבים להכנס בצורה נקיה למקווה, טובלים כמה פעמים שרוצים כשכל טבילה מוסיפה טהרה( המנהג הנפוץ לטבול ארבע פעמים ), הטבילה צריכה להיות בצורה כזאת שכל הגוף בתוך המים בלי לאחוז במשהו מחוץ למים או במים , אחרי שיוצאים אפשר להתקלח , זה לא מבטל את הטבילה . לא מברכים על הטבילה, אחרי הטבילה צריך ליטול ידיים , לפי האר"י כדאי לומר את הפסוק "לב טהור ברא לי אלוהים ורוח נכון חדש בקרבי".
תשובה של הרב יוסף אלנקווהאוהב את ה'אחרונה
| טבילה לאנשים טובה היא מאוד מאוד, אך ראוי לקבלה בלי נדר. בערבי שבתות וערבי ימים טובים- זה מצווה, ואדרבה "חייב אדם לטהר עצמו ברגל" וטבילה ביום שבת קודש יש לה מעלה עליונה לפי הקבלה. הטבילה במקווה לגברים שאינו סמוך למקווה נשים תעשה ביום או בלילה, אם אין סכנה שישאיר פתוח את המקווה וכדומה. אם זה מקווה הסמוך למקווה נשים יש להמנע מלהגיע לשם משעות הערב, שעה- שעתיים לפני השקיעה עד לפנות בוקר. מן הדין די בטבילה אחת ויש נוהגים ג' טבילות ויש ז' טבילות ובחגים נוהגים ה' טבילות וראה למשל, בבן איש חי נצבים שנה ראשונה, הלכה ג', מהן הטבילות ומהן הכוונות. לגבי הכוונות עיין שם בבן איש חי או שתגיד מראש אני טובל על דעת הכוונות הכתובות בבן איש חי, וטוב לכוון לבטל כעס. תרצה להתפלל ולכוון על רפואת פלוני ואלמוני? ברוך תהיה. בהצלחה. |
|
| מקורות לתשובה | בן איש חי נצבים |
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים