איך נכון יותר לומר, עם ישראל, או העם היהודי?y.yinon

לא ניראלי שזה משנה..מיצ'ל
עם ישראל, זה בגלל יעקוב שנקרא ישראל ולכן כנו קרואים כך כי 12 השבטים יצאו מיעקוב(במצרים נקרנו עברים)
והעם היהודי זה שם שקיבלנו מאוחר יותר משבט יהודה שהיה במלכות.. ולכן אנו קרואים יהודים..
בעייני זה לא נראלי משמעותי..
במקרה שהתיופים הם שבט דן או משו, אז עם ישראל.מוריוש

עם ישראל. יהודי זה כינוי של הגלותנפשי שמתני
^^^ אני נוטה לחשוב כך*בננית*
אנחנו עם ישראל, וגם יהודים. זה לא כל כך משנה מה אומרים..הכל_לטובה
אדרבא, אולי זה דווקא ההפךפשושון

דווקא בנבואת זכריה על הגאולה מובאת המילה יהודי (פרק ח)

(כב) וּבָאוּ עַמִּים רַבִּים וְגוֹיִם עֲצוּמִים לְבַקֵּשׁ אֶת יְהוָה צְבָאוֹת בִּירוּשָׁלִָם וּלְחַלּוֹת אֶת פְּנֵי יְהוָה:  (כג)  כֹּה אָמַר יְהוָה צְבָאוֹת בַּיָּמִים הָהֵמָּה אֲשֶׁר יַחֲזִיקוּ עֲשָׂרָה אֲנָשִׁים מִכֹּל לְשֹׁנוֹת הַגּוֹיִם וְהֶחֱזִיקוּ בִּכְנַף אִישׁ יהודי לֵאמֹר נֵלְכָה עִמָּכֶם כִּי שָׁמַעְנוּ אֱלֹהִים עִמָּכֶם:

לדעתי כל אחד מהשמות רומז למעלה שנמצאת בנו...

חיזוק לפשושוןאיל אחר

חז"ל במגילה דרשו את המילים "איש יהודי" לעומת "איש ימיני" שבמגילת אסתר, שלפי פשוטו זה שייכות לשבט יהודה או בנימין: "ר' יוחנן אמר: לעולם מבנימין קאתי, ואמאי קרי ליה יהודי? על שום שכפר בעבודה זרה, שכל הכופר בע"ז נקרא יהודי. כן בדברי הימים בתיה בת פרעה נקראת יהודיה: "ותרד בת פרעה לרחוץ על היאור ואמר ר' יוחנן לרחוץ מגילולי בית אביה (מגילה, י"ג א)". 

כל עוד בלבב פנימה נפש יהודי הומיה/ עוד לא אבדה תקותנו/ התקוה הנושנה/ לשוב לארץ אבותינו/ לעקור עבודה זרה

מהעיר בה דוד חנה. 

ישראל זהו שמנו המקורי.נפשי שמתני
כך קרא לנו הקב"ה בכבודו ובעצמו.
כמו שכבר הזכירו פה קודם, יהודי זה מלשון יהודה. התכונות של יהודה היו גבורה ואומץ, ואותם התכונות היו הכרחיות לנו בגלות, שם היינו חייבים לעמוד בעוז ובגבורה נגד הקמים עלינו.
אז נכון שגם היום אנחנו צריכים את העוז הזה,
אבל אם אנחנו מבינים שחזרנו למצב של כלל ויצאנו ממצב הפרטים-
אז ברור ש"עם ישראל"- עם כל כוחותיו ועוצמותיו השונים הרבה יותר רלוונטי מאשר "העם היהודי". איננו צריכים רק גבורה אלא הרבה יותר מכך.
בדיוק כמו שארץ ישראל נקראת כך ולא "ארץ היהודים", בדיוק כמו שתורת ישראל נקראת כך, ולא תורת היהודים, בדיוק כמו שמדינת ישראל נקראת כך, ולא "מדינת היהודים" -
כך לענ"ד ברור ש"עם ישראל" הוא הכינוי הנכון ביותר עבור העם היהודי שקם לתחיה מארצו.
אגב, למי שקצת למד הרב קוק, הרב בדבריו מזכיר את השם "ישראל" תמיד, ולא בשם "יהודי", ואני חושב שממש לא סתם..
לענ"ד אין כזה הבדל בין המונחיםאיל אחר

אני לא רואה את המונח יהודי נופל בערכו. אדרבה, חז"ל השתמשו בו באופן חיובי ביותר. 

זה בפירוש לא ביטוי גלותי.

ישראלי = מי שמזרע ישראל אבינו. זה מייצג את כל עם ישראל.y.yinon

יהודי מייצג רק מי שמשתייך למלכות יהודה

לעתים רבות מילה עוברת מעתק סמנטי ובעקבות כךאיל אחראחרונה

המשמעות מתרחבת. בוודאי שבמקרה של "יהודי" המשמעות התרחבה. יכול להיות שבגלל שיהודה הוא שבט המלכות, הוא הפך להיות מציין לכלל האומה (השערה בלבד).

כך או כך מדובר במונחים בעלי משמעות קרובה מאוד, ולעניין שאלת הפתיחה אין לכך נפק"מ. 

הנביא ממלכות יהודה וקשור ליהודים ומדבר לפי ההרגלים שלy.yinon

של אלה שמשתייכים למלכות יהודה. אבל ישראלי הוא ביטוי המייצג את כל עם ישראל ולא רק את אנשי מלכות יהודה (יהודים).

יהודי זה כינוי, המצביע על השתייכות למלכות יהודהy.yinon

זהו ביטוי שנוצרבגין פילוג עם ישראל לשתי ממלכות (מלכות ישראל =כ10 שבטים, מלכות יהודה = כ3 שבטים).

מאחר ומלכות ישראל באופן כללי לא נמצאים כאן (למעט מעטים יחסית), הרי מי שמתגלה בעולם וכאן כעם ישראל, הווי אומר צאצא למלכות יהודה ולכן = יהודי.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך