אני אודה שאני נוגע בדבר, אבל חשוב לי להדגיש דבר חשוב: בניגוד לנשים, גברים שמעוניינים לעבוד בגן ילדים, מחוייבים להביא "תעודת יושר" מהמשטרה (בגרשיים, כי זה לא תעודת יושר אלא טפסים שמבהירים שאין לגבר שום רישום פליללי בנושא פגיעה מינית במשטרה). כלומר - תיתכן אישה פדופילית (כן, יש כאלו) שתוכל לעבוד בגן ילדים כאשר אף אחד/ת לא ידעו מזה, כי אין אפשרות לחייב אותן להוכיח במשטרה את חפותן, ולעומת זאת גבר שהולך לעבוד בזה, אם יש לו היסטוריה של פגיעות - ידעו את זה ישר.
דבר נוסף - אני יודע שנשים רבות פוחדות וכו', אבל באמת שגברים שהולכים למקצוע כזה זה מגיע מאהבה גדולה לילדים. לצערי עדיין כיום אישה שתנשק ילד בגן יקבלו את זה כדבר הכי טבעי שיש, ולעומת זאת הגנן שיתן נשיקה לילדה בגן שנפלה ובוכה - יש הרבה הורים שבגלל זה יחשדו בו שהוא פדופיל או משהו כזה.
אז לא, בחר'ה. זה לא ככה. רובם המוחלט של הגברים הם לא פדופילים, תצאו מזה. יותר מזה, אני אדהים פה כמה - דיברתי עם דוקטור שחוקר את הנושא הזה שנים, הוא בעצמו היה גנן שנים רבות וכיום מלמד סטודנטיות - הוא חקר את הנושא הזה לא רקבארץ אלא בכל העולם, וגילה, למשל, שבאופן יחסי (אחוזי) באנגליה, שעשו בדיקה בנוגע לפגיעות מיניות בגיל הרך במוסדות החינוך, כמה אחוז מהנשים שעבדו במקומות האלו, הורשעו בפדופיליה וכו', לעומת כמה אחוז מהגברים שעבדו במוסדות כאלו, הורשעו - ונחשו מה? אחוז גבוה יותר משמעותית של נשים, הורשעו בפדופיליה, מאשר אחוז הגברים (ואני מזכיר - זה יחסית לכמות הגברים/נשים שעובדים שם. לא כמותי). ככה שכמובן הכי קל להיתפס בהכללות ש"רק גבר יכול להיות פדופיל" - אבל תזכרו שגם גבר יכול להיות בעל יכולת לטפל בילדים בגן, ולאהוב ילדים לא פחות מאישה. כן, גם אם זה לא נפוץ יותר מידי.
רק היה חשוב לי להדגיש בנושא זה כי אני מעט מעורב בו ויודע מהיכרות אישית.
אגב - לסיום, אולי תופתעו, אבל תבדקו במקומות שנמצאים גננים גברים באותו מקום כמה שנים, והם כבר מוכרים - הרבה פעמים הם יהיו גננים אהובים מאוד, מוערצים מאוד, שהילדים וההורים משוגעים עליהם, ורשימות ההמתנה לגן שלהם גדולות (בין אם פרטי ובין אם ציבורי). אולי זה בגלל העובדה שגבר שבוחר למרות הכל במקצוע כזה, עושה זאת נטו מאהבה מוחלטת למקצוע, בניגוד לאישה שלעיתים זה תהיה בחירה שלה גם אם היא לא שלמה עם זה ב100 אחוז (ותהיו כנות - יש משהו במה שאני אומר.
כל טוב.