אני עד כדי כך גרוע?לאיודע א
אממ זה מוזר לשאול אבל שיהיה
נולדתי למשפחה דוסית מאד יחסית וכאילו באמת היה הכל בסדר הייתי דוס חמןד חחחח עד כיתה ט ואז התחלתי ישיבה ובגלל ההפרשים הייתי צריך לעזוב באמצע
היו לי בעיות בגלל זה במשפחה ובסוופו של דבר לא הייתי שנה בבית
בזמן הזה ממש ירדתי הגעתי למקומות שבחיים לא דמיינתי שאני הגיע ממש רחוק...
אני נחשב מאד יפה ומהר מאד הגעתי לקשרים עם בנות
ברוך ה באמצע יא )עכשיו שמינית ) התחלתי לחזור אבל אני רחוק מידי...
אני ראיתי דברים ולמדתי דברים ועכשיו כל כך קשה לי לחזור
קשה לי בלי קשר עם בנות... יש להם יתרונות שלבניים בחיים לא יהיה
יש לי בכלל סיכוי לחזןר?
יש למה?
בכלל יש לי בשביל מה לחזןר??
לדעתי יש בשביל מה לחזור..חסויה

המון המון בהצלחה!

ובטוח יהיו פה אנשים שיותר יעזרו לך ממני...

רק בענין הקשר עם בנות הספר "מגע קסם" משקף בדיוק את הנזק שזה עושה ועד כמה צריך להתרחק...

ושוב בהצלחה ענקית!!

ספר? לא יעיל יותר מידי לדעתי (בשבילי)לאיודע א

יש מצב שספר יעזור לאנשים מסוימים.. 

אני יודע שבקשר עם בנות יש משהו מזיק.. ואני מבטיח למי שחשב להתחיל שמידרדרים מאד מהר למקומות שלא רצית להגיע אליהם...

מצד שני למי שכבר נחשף לקשר.. ונמצא כבר בפנים הקשר עם הבנות עצמם לדעתי הוא לא כל כך גרוע בכל זאת בנות זנ=ה עם רגיש וחמוד שבדרך כלל כיף לדבר איתו (עד שמתחילות החפירות) אפאטי 

נגיד שעכשיו אני מחליט לנסות לחזור.. (כבר החלטתי, אבל זה לא יותר מידי הולך)

מה עושים אם בנות שהיית איתן בקשר מתקשרות אליך? פוגשות אותך ברחוב?

התרגלתי לא לשמור נגיעה עכשיו חזרתי לשמור אבל יש טעויות מביכות לפעמים... 

וכל מיני דברים שאתה למדת ועכשיו אתה יודע ועצם זה שאתה כבר לא דוס תמים וחמוד..

לפעמיים נראה כאילו לא משנה מה תשקיע אתה לא תצליח לחזור למקום מספיק טובעצוב

עושים- מתנהגים רגיל בתוספת ---נפש חיה.

1. עצם הידיעה- טובה כדי להתמקד מה אנחנו כן רוצים. למשל- אם נדע שמשחק בגפרורים מסוכן- מכל מיני סיבות- לא נרצה לשחק ולסכן את עצמנו סתם.. [ואם נכווינו פעם- אנחנו יודעים למה זה גורם...] לכן- לנטרל גורמים מועדים מראש .
למשל- אפשר להתייחס נהדר לבנות- אבל לחייך ולהגיד בנימוס "אני שומר נגיעה " או כל משפט דומה- בחיוך, באדיבות- ולהיות לא פחות נחמד בגלל ה "דוסיות" שהחלטת לחזור אליה [וזה צעד מבורך ביותר. באמת!]
טעויות קורות- השאלה איך מתייחסים אליהן- לא להתרגש ולהיות ממוקד מטרה- ולדבר על זה
[עם ה', עם חבר קרוב שיעזור לך...]
אתה גם יכול להבהיר שהחלטת פחות לדבר איתן- בנימוס וכו' להיות נחמד- אבל לעמוד על שלך. ככל שתשתף ולא תיסתגר יהיה קל להבין אותך ואת רצונותיך הברוכים.

2. לזכור תמיד- לפני הניסיון- יש לנו בחירה איך להתנהג.
אחרי כן- בדיעבד- זו כבר גזירה. בכל מקרה- נק' המוצא היא שאין מצב שהדבר יהיה לרעתנו. בשום מקרה! לעולם לא יעמוד בפניך נסיון שאתה לא יכול לעמוד בו.
לכן- נעשה הכל כדי לא להיפגע מתאונה לדוג' [חגורות בטיחות, מהירות מתאימה לנהיגה , מים, שמן וכד'...]
אבל- כאשר ניקלע למצב של תאונה שלא אנחנו גרמנו לו - כנראה רצו ללמד אותנו משהו פה. 
ואז - נשאל את עצמנו מה אפשר ללמוד מזה - ונפיק לקחים- כדי שנדע להבא...

3. אתה מכיר קפיץ של ילדים קטנים?
ככל שמכווצים אותו יותר- - הוא יכול להימתח ולהגיע גבוה יותר. 
יש לך פוטנציאל אדיר! 
כשם שבצד ההפך הידרדרנו... בוא נראה כמה רחוק אנחנו יכוליפם להגיע בקדושה!... בלהוסיף אור וטוב!...
הנשמה של כולנו- נחצבה מכיסא הכבוד. היא חלק מה'. 
שצרוב לנו בדי אן איי הרוחני... היא תמיד איתנו. תמיד.
ואפשר תמיד לטפח אותה ולהנות ממנה! מהנשמה... ולהאכיל אותה במזון מתאים לה כדי שתפרח...

4. שירים טובים וממחזקים ממנגנים כשרים- עוזרים מאד מאד.
אישית- ממליצה על ביני לנדאו, ישראל דגן, יוסף קרדונר וכד'.. 

בל"נ אגיב בהמשך כשאוכל.
אתה יכול בשמחה לפנות לאישי.

בהצלחה רבה!

[מגע הקסם זה על שמירת נגיעה. לא על קשר עם בנות]ענבל

כדי להסביר לאחרים שרוצים לצאת כמה קשה לחזור פשושון

צודק, אחלה רעיוןלאיודע א

לא שזה יעזור לי אישית... אבל כבר עכשיו אני יכול להסביר לכל מי שרוצה לרדת מאיפה שהוא כמה שזה רע..

ולא רק לרדת כל דבר שאתה מתיר לעצמך יש מצב שהוא יקלקל אותך.. ואחרי אתה כבר לא תדע איך הגעת לאן שהגעת

וזה גם יעזור לך אישית...מאדפשושון

כתוב בזוהר דברים עצומים על מזכה הרבים... יותר מאם היית לומד בלי הפסקה ותוסיף כל מה שיעלה לך בראש.

חוץ מזה, אדרבא במקום בעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד...

כשאתה פורש ממעשים שטעמת כבר, זה הרבה יותר מראה כמה התורה אמת מאשר אחד שמעולם לא ניסה.

וזה תכלית כל התורה והמצוות, לגלות את כבוד ה' בעולם. 

אל תתייאש אחי.

אגב, גם אני חוזר בתשובה, וה' ירחם איפה היינו...אבל אני רואה בעיניים איך ה' עוזר לי לחזור

רק תיזהר.ענבל

בס"ד

הרבה פעמים זה יכול להביא להתנשאות ולמקום של "הייתי שם. אני יודע מה אניא ומר ואתה צריך להקשיב לי".

אין שום בעיה שלך יש ניסיון ושאתה מדבר עם אנשים עליו והכל, אבל אל תבוא ממקום מתנשא שיודע הכל.

כל אדם הוא שונה ויש אנשים שצריכים לעשות את הטעויות שלהם בעצמם.

חס ושלוםלאיודע א
ע אפילו לא מספיק טוב בעצמע אבל אני מאמין שגם כשאגיע אם אגיע זה רחוק מידי כרגע אבל אם אגיע לאן שארצה אני מאמין שלא אבוא ממקום מתנשא
כל פעם מחדש מדהים אותי לראות שאנשים לא מאבדים את הרצון*בננית*
לחזור בתשובה.

הקב"ה מאמין בכל אחד ואחד מאיתנו, לא משנה לאיפה הוא הגיע.
נכון, זה עלול לקחת זמן וזה לא תהליך פשוט. אבל אדם עם רצון חזק יכול לחזור מהכל (גם מדברים המעכבים את התשובה).
הדבר הכי גרוע הוא שאדם יתייאש מעצמו. כי זה מה שתוקע את התהליך, ולא שום דבר אחר.

יצאה לי תגובה בנאלית.. אבל אני באמת חושבת שהכל אפשרי. ואני מעריכה מאוד אנשים אמיצים עם כוח רצון כזה.

הצלחה רבה!!!
סורי שאני מאכזב..לאיודע א

הבעיה שלי שאיבדתי תרצון

הרצון הוא עצם השאלה*בננית*
אם היית מתייאש לגמרי זה לא היה מזיז לך.
אנלא מתייאש לגמרילאיודע א

אבל באמת שכבר די נמאס לי..

תחשב/י שאתה יודע שהסיכוי שלך לחזור הוא אפסי.. ואתה ממש רוצה ומצד שני בעולם "האחר" הכל יותר פשוט

למה אפסי?*בננית*
שמעת על רבי אלעזר בן דורדיא? (אם לא, מומלץ ממש לקרוא את הסיפור שלו).
נראה שהוא הגיע לשפל הכי עמוק שניתן, ובסוף הקב"ה קיבל תשובתו.
אם אותו אפשר לקבל, קל וחומר שאותך!

זה נכון שזה בכלל לא פשוט, אבל אם תצליח, אתה תהיה ענק.

מכיר את הראל חצרוני? הוא ממש מכיר את המצבים האלה ולדעתי יכול לעזור לך מאוד. כנ"ל צביקה פז.

תצליח!
כן שמעתי..לאיודע א

אבללאיודע א

עדיין באישי אני עצמי די בכיוון של להתייאש ולא בקטע של ייאוש מהחיים כזה. אלא בקטע שכנראה זהו אני לא מתאים יותר לחזור עדיף לי להתסדר ולהצליח איפה שאני

אגיב בהמשך כי קשה לי להגיב נורמלי מהפלאפון*בננית*
השאלה היא האם עכשיו אתה לוקח אחריות על החיים שלך או מתייאש.*בננית*

האם אתה מוכן לחיות בבינוניות או לכוון הכי למעלה.

הכל אפשרי אם רוצים. גם מהמקומות הכי נמוכים אפשר לעלות.

אם הקב"ה נתן לך עוד יום כנראה שהוא מאמין בטוב שלך. וזו אמת, לא רק סיסמא.

אני לא מסכימה עם האמירה שאתה כבר אבוד, אבל תוכל להועיל לאחרים.

נקודת המוצא הנכונה היא שאתה יכול לשנות את עתידך ולחזור בתשובה שלמה. לאחר מכן אולי גם תוכל לסייע לאחרים. אבל קודם כל אתה עושה את זה בשבילך.

אני ממליצה על פנייה לעזרה מקצועית. זה יכול מאוד להועיל כאן.

תודה על הרצון הלאיודע א
אז ככה- גם 0.00000001 הוא סיכוי. ומהבדל הזה אפשר להבעירנפש חיה.

אש גדולה ומחממת!

עדיין.. זה נראלי מהזה תאורטילאיודע א
אני חושבת שהאנשים כותבים כאן מנסיון. ...נפש חיה.

מוזמן לפרטי כדי להבין שאנחנו לא מנסים למכור לך כלום...

עצם זה שרע לךאור ירושלים
זה מראה שאתה בכיוון טוב! אם באמת היית בשאול תחתיות אפילו לא היית מרגיש שרע לך.
תבכה תתחנן על נפשך ונשמתך ותזכור שיש לך נקודה שהיא זכה וטהורה לגמרי בלי רבב,
והבא להיטהר מסייעין לו!!!!
כנראה יש לך יכולות נשמתיות לאסוף ניצוצות ממקומות אפלים!! וזה נהדר!
כל מה שקורה לך זה משהו שהנשמה שלך כבר ראתה ובכל זאת הסכימה לרדת , כנראה שהולך לצאת מזה דברים מדהים של קדושה וטהרה.
מאמינה בך במאה אחוז ויודעת שאתה עוד תגיע לגדולות!
סיפור עצוב, אבל יכול להיות עם סוף טוב בעז"ה..מעיין#
ברור שיש סיכוי. זה קשה, ואפילו מאוד, אבל עם כח רצון באמת שאפשר. ואל תיקח אתזה בתור סיסמא כזאת.. זה פשוט נכון. כשלבנאדם יש רצון אמיתי אמיתי שבא ממקום שלם, שום דבר לא יכול לעצור אותו. קודם כל תרצה אתזה בלב שלם, למרות האתגרים שזה מציב בפניך.
שאלת אם יש למה? יש למה. ברור שיש. אתה היית שם, אתה כבר יודע.. תכלס כל התרבות הממכרת הזאת, כולה שקר. נגיע לבית דין של מעלה, ומה אז? מה יישאר לנו להגיד? ששיחקנו ברגש של עצמנו? שביזבזנו את כל החיים על כיף? (שלא תבין לא נכון, חשוב לעשות כיף מדי פעם, כן חשוב להנות, אבל לא לשים את ההנאה באמצע ושכל העולם יסתובב סביבה. לשים את התורה באמצע ולעשות כיף בדברים אמתיים, כיף שהוא הרבה יותר, וביננו זה נותן הרבה יותר סיפוק. גם להנות, וגם ממשהו טוב? מה יותר טוב מזה??)
אם יש בשביל מה? וואווו בשביל מה. כולם אומרים -אתם הדוסים חיים בתוך עצמכם, לא מכירים את "העולם האמיתי", צאו "תהנו" . הם לא מבינים שהכל הפוך. הם לא מבינים שהכל שטויות, הכל אחיזת עניים, שבסוף אתה תוקע את עצמך, מזיק לעצמך. רק לעצמך. אף אחד לא מושלם, גם אני נופלת. כולנו נופלים. אבל צריך לחיות את החיים בשאיפה קדימה. בשאיפה לטוב. ברצון לנצח את כל הנסיונות הקשים. בעז"ה שיהיה לכולנו המון בהצלחה בדרך לגאולה. בהצלחה.
כן אבללאיודע א

להגיע אל מצב שאתה באמת באמת רוצה משהו בלב שלם כשאתה נמצא במקום שכל מה שאתה מנסה לא מצליח.. זה לא כל כך פשוט..

ברור שזה לא פשוט..מעיין#
באמת מגיע לך כל הכבוד, רק על ההבנה שהגעת למקום שלא באמת מתאים לך. אני ממש לא שופטת אותך, אני בטוחה שאתה במקום קשה.
אבל בכל זאת, חכה עוד קצת, אל תרים ידיים מהר. זה קשה ומעייף, אבל התוצר בסוף לא פחות שווה. ואל תשכח לא להכנס לדיכאון!! אפעם..! תיהיה בשמחה תמיד, תזכור שהקב"ה אוהב אותך!!! הוא אבא שלך. הוא מחכה לך. הוא רוצה אותך, ואיתך תמיד תמיד תמיד איפה שתיהיה, בכל מצב. מלא בהצלחה!!!!
תודה רבהלאיודע א
אתה מדהים!! והקב"ה כ"כ שמח בך!!תרחיב לבי

יש ספר נפלא של ר' נחמן, שנקרא משיבת נפש.

הוא הקדים את זמנו במאתים שנה,

והוא תפור על הדור הנפלא והמתוסבך שלנו...

שב עליו, תראה כמה יהודי אהוב לפני השי"ת!!

תראה שהשי"ת "השוכן אתם בתוך טומאתם"!!

דברי תורה לא מקבלים טומאה,

ותשובה מאהבה עם לימוד מעמיק מתקן הכל!!

תתפלל לה'! תבכה! תוציא עליו כל מה שיש לך!

הוא כ"כ שמח בך וגאה בך! והוא מתגעגע...

עברתי תהליך דומה, והיום אברך בישיבה נחשבת...

היום אני יודע שהקב"ה שם אותי במקום הזה כדי לעלות,

להגיע הרבה יותר רחוק מאשר אחרים שלא עברו את זה...

בהצלחה אחי!!

אשריךלאיודע א

מסכים בעיקר עם המשפט שכאשר אתה עולה מלמטה אתה מגיע למקומות שלאחרים אין כמעט סיכוי להגיע.. 

אבל יש מצבים שאתה מרגיש שפשוט אפילו אלוקים התייאש ממך

יש הרבה מה להגיד לך... זה מסובך לנסח פהנפש חיה.
אם תרצה
@לא יודע א

עקרונית
אמון בטוב שלך
להיות במטרה של עלייה
והתמדה. לא להתייאש...
לדעתי שווה לחזור כדי שיום אחד (ולא בגיל שלושים+)מי נהר!
כשתרצה להקים משפחה, תהיה בשל לזה... סטטיסטית הדרך הטובה ביותר לחיי משפחה מושלמים זה דרך הדת... גם בשביל עצמך, אתה יודע, לחיות עם תחושה יותר טובה, שיש למה לחיות, יש מטרה..הרי לא באנו רק לסבול ולטמטם את עצמינו כל היום בשאלות..לחזור בשביל איכות חיים... להרגיש טוב עם עצמך..ועדיף כמה שיותר מהר, ככל שיותר מתרחקים יותר קשה לחזור..ואין דבר כזה להשאר במקום, אם לא מתקדמים אז הולכים אחורה..בקיצור פרקטית נראלי כדאי לך למצוא לך איזה מישו או ספר ככה שידריך אותך...כי קשה לבד..בהצלחה!
נכון בערךלאיודע א

יש גם רמות בדת וזה מה שמורכב..

יש הפרש ענק בן דוס חמוד ותמים לדתי לייט על גבול החילוני- וכמובן ששניהם דתיים (אולי)

בדיוק בשביל זה יש מושג שנקר- לבנות מהירות.נפש חיה.

זאת אומרת- לא מתחילים תוך רגע ללמוד תווים ואז לנגן סימפוניות 
קודם לומדים לקרוא תווים
ואז דברים פשוטים
ולאט לאט כשמנגנים יותר ויותר מהר- רוכשים מיומנות
ואפשר להתקדם הלאה...

בגלל שיש כל כך הרבה רמותמי נהר!
אז כולם יכולים למצוא את עצמם..
כן אבללאיודע א
אני רותה להגיע לרמה יותר גבוהה ממה שאני ולא מצליח
אבל אתה יכול. ההצלחה לא נמדדת רק כאן ועכשיובשיפוצים
אלא לטווח הרחוק - ״שבע ייפול צדיק וקם״. אל תהיה ילד. לא הכל זה כאן ועכשיו ואם אני לא מצליח עכשיו לקום ולשפר אז אני זורק הכל. יש דברים שקשה לתקן - אז מה? לא מוותרים. ממשיכים ומתקדמים ומוסיפים בקודש ובהדרגה עד שמתקנים את הכל. הכי חשוב זה להתמיד ולא לוותר לעצמך. יאאלה - תבעט את עצמך למעלה ותתחיל להתקדם!
אממ אין לי כוח כבר לא משנהלאיודע א
תודה רבה לכל מי שניסה לעזור
לא!! למה?! תמיד צריך למצוא כח מאיפשהו תחפש טוב ותמצא כח!חסויה

לאללאאלאלאלאלאלאאאאאאאאאאאאאקיפודה

אל תעשהה אתזהה לעעצצממךךךך

אתה באמת יכוללל

זה לא קשורעבדו את ה'!!!!
תראה, גם אם ירדת למקום הכי גרוע שיש בעולם, ירדת ממש למ''ט שערי טומאה, תעזוב רגע את החסרונות שלך, ותסתכל על הדברים הטובים שיש בך, אני בטוח שגם שעשית מה שעשית אתה התיסרת מזה שזה לא רצון ה', וגם אם לא, עדיין לא כל מה שעשית היה רע, ואפי' אם הטוב שעשית היה לא טהור והיה מלא בחסרונות, הרי היה בו גרעין של רצון טוב!
ואם תוכיח לעצמך שאתה מלא בטוב, ואפ' כמו הריקים , שמלאים מצוות כרימון, תוכל להעלות את עצמך במחשבה מכף חובה, שאתה רשע, ולא יכול לחזור לה', לכף זכות שיש בך טוב, ורבי נחמן אומר (ליקוטי מוהר''ן תורה רפ''ב) שע''י זה אפשר לעורר בפועל את התכונות הטובות ולהיהפך לטוב!!

חוץ מזה, כל הנאה שיש בעולם הזה מקורה הוא בהנאה שיש ברוחניות, ההתלהבות והחיות שיש בתאוות מקורן בתפילה והאהבה לבנות מקורן באהבת ה'! אתה מבין? כל מה שהרגשת זה העיוות של הרגש האמתי!!! אם נתרחק מההנאות המעוותות נוכל להרגיש את ההנאות האמתיות,
מכיר רבים וטובים שממקומות נמוכים מאוד הגיעו לגבהים עצומיםבשיפוצים
הכל תלוי בך יקירי. תעמיד לעצמך את המטרה מול העיניים ולא משנה כמה נפילות יש בדרך - תקום ותמשיך קדימה מבלי לוותר.

ועצם זה שאתה מבין את טעותך ושאתה רוצה לתקן - עשית את עיקר התיקון. קום! תתחיל ללכת! ותגיע לגבהים עצומים! אתה יכול ומסוגל!

אשמח גם לעזור אם תרצה בפרטי.
תחשוב: מה היית אומר לבן שלך אם היה שואל אותך את השאלה הזו?בשיפוצים
אומיי גאדד.. עשית לי דמעוותת..קיפודה

איזה חמוד אתהה!!

אני מכירה כמה אנשים שהסיפור שלהם ממש כמו שלך וב"ה אחרי דרך ממש ארוכה הם מהממים אחד אחד איך שהםם!!

יש המוון דברים שכדאי לך לחזור בשבילהם.. תזכר בעמצך לפני השנה הזאת שלא היית בבית, מה היה לך שם.. זה ממש המוון!! יש המון אנשים שאתה מכיר (בטווחח)) שהם כמוך ובחים לא תחשוב עלזהה..ויש המון סיכויים שגם אתה תצליחח!! כי תכל'ס, במה אתה פחות מהםם??!!

ממש בהצלחחה!!!

אמממ תודה פשוט זה נראה רחוק מידילאיודע א
זה נראה רחוק בשביל הניסיון.פשושון

כשהקב"ה רצה שירבעם בן נבט יחזור בתשובה הוא אמר לו "חזור בך, ואני ואתה ובן ישי נטייל בגן עדן" אבל כשירבעם שאל "מי ילך בראש" ענה לו הקב"ה שבן ישי ילך בראש... ואז ירבעם אמר "אם כך אני לא רוצה"

זאת אומרת שאם הוא היה חוזר בלי לשאול לאן הוא יגיע, הוא היה עוקף את דוד המלך במעלה, לכן כתוב אתה ואח"כ בן ישי.

אבל כיון שירבעם שאל "מי ילך בראש" ענה לו הקב"ה שבן ישי ילך בראש... למה? בשביל הניסיון!

אף פעם לא מראים לאדם לאיזה דרגה הוא יגיע (או נמצא כרגע) כי אז זו לא תהיה תשובה אמיתית אלא מאינטרס.

אם האדם יחזור בלי תנאים...מעלתו תהיה גבוהה מאד.  אבל ברגע שהוא מתחיל לשאול לאן אני אגיע אם אני אחזור בתשובה מראים לו משמים את ההפך הגמור.

צדיק!רוזי 1

1. יש סיכוי לחזור ברור שיש סיכוי אני מאמינה שתצליח לחזור לדרך הנכונה

2. יש לך למה לחזור, וכדאי לך לחזור למה שהיתה ולמה שהקב"ה רוצה,

ועם אתה חושב גם על העתיד ויודע למה זה יכול להוביל אז אתה תחזור בלי הרבה לחשוב קיצר ממליצה לך לחזור ומאמינה שתצליח בעז"ה.

[מכירה תמקרה מקרוב אני פנויה באישי

]

נוו תגיב כברררקיפודה

תגיד שהחלטת לא לוותתרר

אני מחכה רק לזהה

^^ כל הכבוד. אני גאה בעם שליפשושוןאחרונה

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך