הבנתי ששני הפלאפונים בערך בטווח המחיר של 1000 שקלים (חדשים לגמרי) וזה טווח המחירים שאני מחפש.
אני מתלבט...
ניתן גם להמליץ לי על פלאפונים נוספים בטווח המחיר הזה
מה חשוב לי בפלאפון?
על פי סדר:
אנדרואיד גרסה 4 ומעלה (לצורך תוכנת רימון)
פלאפון שקונים בארץ ויש לו אחריות כאן בארץ, כמה שיותר זמן יותר טוב - לא משהו סיני/מחו"ל שלקבל אחריות עליו יהיה מעיק...
מסך גדול מספיק (אני גדול, יש לי אצבעות עבות, מסכים קטנים מטריפים אותי...)
גודל זיכרון מספיק, גם פנימי (שאפליקציות שחייבות להיות עליו לא ימלאו אותו ישר ולא יהיה מקום להרבה אפליקציות. בפלאפון הסיני שיש לי עכשיו בקושי יש מקום וזה מטריף אותי...) וגם חיצוני - שיהיה אפשרות להכניס כרטיס הרחבה/שיהיה מראש הרבה זיכרון (8/16 ג'יגה לפחות).
סאונד טוב, גם במוזיקה, גם ברמקול וגם באוזניות, וגם בשיחה - סאונד חזק מספיק...
בטריה שלא נזללת מהר מידי. ולא מתחממת בטיל (בפלאפון עכשיו זה סיוט. היא מתחממת מהר ואז חייבים לקרר אותה או שהפלאפון משתגע. להגנתי אגיד שזה פלאפון יד שנייה, וסיני פשוט מאוד יחסית, לדעתי...)
ממשק יחסית פשוט ונוח. אין לי כוח לדברים מורכבים מידי, ואני חדש בעולם הסמארטפונים.
לא יודע אם זה קשור בהכרח לפלאפון עצמו, אבל חשוב לי גם שתהיה אפשרות להפעיל שיר ביוטיוב ולעשות עוד דברים בפלאפון - בפלאפון שיש לי עכשיו אין אפשרות לשים שיר ביוטיוב ובמקביל לעשות עוד דברים בפלאפון. ברגע שאני יוצא ממסך היוטיוב השיר נעצר. זה מעצבן...
גם חשוב אם כי לא קריטי יותר מידי, שתהיה אפשרות להחליף בטריה (הבנתי משהו שבנקסוס 4 אין אפשרות להחלפת בטריה? זה נכון? אבל עדיין שמעתי עליו דברים טובים...)
תודה רבה וסליחה על ההטרחה... מי שיש לו רעיונות/עצות/הארות וכו' - בנוגע לדגמים שהזכרתי או אחרים - מוזמן להציע בכיף!