האם חולמות על רבנים הם חלומות בעלי משמעות..? ז"א, האם חלמתי על רב אחד..זה מסר? אני צריכה לבדוק מה הוא ניסה לומר לי?
אשמח לתשובות. תודה מראש.
אבל זה מראה שאת חושבת עליהם, שהם מעסיקים אותך, אשרייך!
אבל לענ"ד יעל,
זו שאלה באופן כללי האם להתייחס לחלומות.
אולי אני חצי מנצל"ש,
אבל מצד אחד "חלומות שווא ידברון",
ומצד שני תענית חלום אפילו בשבת..
??
אלא אם כן זה חלום מיוחד ממש (אחד משישים נבואה
)
זה כנראה בא מהמחשבות שלך מהיומיום. אשרייך ![]()
ו, תראו כאן
http://www.kipa.co.il/ask/show/19551-%D7%9E%D7%A9%D7%9E%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%A4%D7%99-%D7%94%D7%99%D7%94%D7%93%D7%95%D7%AA!
וגם פה-
http://orot.tv/Article.aspx?Id=535
http://www.kipa.co.il/ask/show/19551-%D7%9E%D7%A9%D7%9E%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%A4%D7%99-%D7%94%D7%99%D7%94%D7%93%D7%95%D7%AA!
ואם הם היו חסרי משמעות לא היו מבטלים מצוה מדברי נביאים בשבילם. זה תקף לחלומות באופן כללי, ולא רק לחלומות על רבנים.
אני בעצמי התעניתי תענית חלום מספר פעמים (אף פעם לא יצא לי בשבת).
אמנם חז"ל אמרו שאין חלום בלא דברים בטלים, אך זה במיעוט של פרטיו. בעיקרו, החלום לא נחשב דבר בטל אלא למסר שמיימי.
בגמ' בברכות יש כמה התייחסויות לחלומות שחלקם כבר הוזכרו כאן.
חלומות שווא ידברו.
חלום אחד משישים בנבואה
מראים לו לאדם מהרהורי ליבו.
יש משמעות כללית לאדם שחולם חלום טוב או רע.
ויש את הסיפור של בר הדיא (שר"י) שהיה מפרש חלומות לפי מה שהיו משלמים לו. מה שפירש זה מה שקרה(אעפ"י שמעשיו לא היו לשם שמיים, אלא לשם הכסף).
הסיפור עם בר הדיא לכאורה מלמד אותנו שהמשמעות של החלומות זה המשמעות שאנחנו נותנים לחלומות.
מי שיתייחס לחלומות כחלומות שווא ידברו, הוא עצמו נותן את המשעות של החלום. וכן הפוך.
באופן כללי כל דבר שקורה לך בחיים בא להגיד לך משהו. שום דבר לא קורה במקרה.
אני לא יכולה לדעת מה זה בא להגיד, אבל את צריכה לחשוב ולהיזכר מה היה בחלום שאת צריכה לקחת.
לפעמים באמת חלומות הם סתם, אבל הרבה פעמים חלומות ובעיקר עם רבנים באו להגיד משהו מאוד מסוים
גם חלומות שהם נבואה יש בהם דברים בטלים..
יכולה לדעת:
חלום זה עניין אישי.
תשאלי את עצמך:
האם היה לך קשר אליו ? קראת דברי תורה שלו ?
מה היה בחלום? האם את יכולה לקשר את זה לחייך?
מה היתה הרגשתך בבוקר?
יכול להיות שזה מסר או התחזקות..
אני למשל חלמתי על צדיק 3 פעמים,שאני מאוד מחוברת אליו..אז חלמתי עליו .
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים