ראיתי ופשוט הזדעזעתי!בלדרית
לשם הולך כל הכסף? לשם כך אנחנו לומדים ועובדים כמו חמורים במשרות מבישות? ככה נגדל את הילדים שלנו? די. מספיק להיות עיוורים, מישהו בא לומר לנו את האמת. והיא כואבת. אבל חייבים להקשיב לה!‏
פרק 1 מגש הכסף:
ולא לעצור שם, כמה שזה מדכא, אתם חייבים את זה לילדים שלכם. רואים את כל הפרקים, די לבורות.
אני לא צופה בזה מסיבה אידיאולוגיתיוני
כל הפייסבוק מלא בפוסטים ממומנים (פרסומות) של מלא קרנות וארגונים וכו וכו שממליצים לראות את הסדרה הזאת
כן, כל הארגונים של הקרן החדשה לישראל...

תאמר לי מי המליץ לך על הסרט ואומר לך אם לצפות בו או לא...
אני צפיתי בשלושת הפרקים ולא מי יודע מה השתכנעתיאריק מהדרום
מהרוב שם.
יש להם הרבה נתונים מגמתיים אבל ככה זה סטטיסטיקה, אי אפשר שזה לא יהיה מגמתי גם אם זה 100 אחוז אמת, הייתי אומר שבעיקר אם זה 100 אחוז אמת זה מגמתי בקטע של סטטיסטיקה.
בעיקר הפרק השלישי, זה לא סטטיסטיקה אפילו, סתם בילבול מוח, פשוט ביטול תורה לצפות בפרק השלישי אבל הפרקים הראשונים דווקא סבבה.
אפשר תקציר על מה מדובר?חליל הרועים
זו סדרה כלכלית על השחיתות בישראל.בלדרית
רק צריך לדעת, שמאז שנת 77ג'ינג'ר
השמאל באופן שיטתי מנסה לערער את הלגיטימציה של המערכות שאין לו שליטה בהן.
לערער את האמון של הציבור במבנה החברתי ולהראות כאילו הכול רקוב מהשורש.

זה מחזק את הכוח של המערכות שהוא כן שולט בהן היום- תקשורת ומשפט.

כשמבינים את זה אפשר להתייחס לכל חלק ב"מאבק על המרכז" בפרופורציה.

לא שאני אומרת שהכול דבש פה, כן? אבל אני בטוחה שהשחיתות בישראל רחוקה מלהתקרב לשחיתות בחברות דמוקרטיות אחרות, ובמקומות שיש שחיתות "כבדה" הרבה פעמים זה דווקא בגלל השליטה המפאיניקית ההיסטורית והמנגנונים שהיא ייצרה.

לא להיבהל. לפעול לתקן. לא מתוך שבירת כלים ולא מתוך קבלת העמדה המגמתית של השמאל שהיה מאוד שמח לחזק את אמון הציבור בסוציאליזם ועודף רגולציה.
הפרק של זליכה מדבר בעיקר על ממשלת שרון ואולמרטאריק מהדרום
אמנם גם על נתניהו אבל נתניהו הרבה פחות מושחת משניהם.
זליכה בספר שלו מסבח את נתניהו על ימין ועל שמאלצחקן

נובמ'תגוונא

מדהים שאחרי כמעט 40 שנות שלטון, הימין הפוליטי הצליח להטמיע בבוחריו, עד כדי עיוורון, שכל העוולות הקיימות כאן (ביטחון, כלכלה, חברה) הן באשמת השמאל, והשמאל בלבד. 

אז כולם אשמים, בג"ץ, הפרקליטות, היועמ"ש, התקשורת, הקרן החדשה לישראל ומי לא. כולם חוץ ממי שמחזיק בהגה באמת.

אני לא קונה את זה.

אולמרט ושרון נחשב ימין?אריק מהדרום
בהחלטגוונא

בטח בתחומים הכלכליים, וגם הביטחוניים (בוודאי לעומת 'הימין' הביטחוני של היום).

השמאל לא אחראי רק לכל העוולות במדינהלשם שבו ואחלמה
אלא לכל העוולו בעולם.
בשורש זה אותו הכח
חחח... תתחילי לקרוא קצת כתיבה פוליטית של שמאלג'ינג'ר
ואז נראה אם תמשיכי להגיד את זה.

ממליצה לך במיוחד על הכתיבה של פרופ' מאוטנר ופרופ' דניאל פרידמן.

וזו תשובה גם לאריק- בעיני השמאל וודאי ששרון ואולמרט הם ימין. הם לא מחויבים אידיאולוגית לקונספציה של זכויות חברתיות וסוציאליזם, ואפילו לא לעקרונות של שוויון אזרחי מלא לערביי ישראל ולמדינה פלסטינית כפי שהשמאל האותנטי תופס אותה.

אני לא אומרת שהשלטון הימני מ 77 הוא הכי יעיל בעולם או חסר שחיתות. שחיתות ברמה מסוימת היא אינהרנטית לשלטון. אבל זה בפירוש לא אומר שהמערכת רקובה מיסודה או לא מתפקדת באופן שאינו עדיף על פני החלופות שמציב השמאל.
האמירה ששחיתות ברמה מסוימת היא אינהרנטית לשלטוןאריק מהדרום

יא היא מה שהופך את השלטון לרקוב.

לא מסכימה.ג'ינג'ר
זה מה שהופך את השלטון למשהו אנושי שכמובן צריך לשאוף לשפר כל הזמן.
ובין היתר חשוב לבדוק מה באמת שחיתות ומה לא.

הטהרנות השמאלנית, שהיא תמיד כמובן רק תיאורטית, לא מבקשת לתקן את השלטון אלא לערער את בסיס הלגיטימציה שלו.

וזה מה שהיה חשוב לי להגיד ביחס לסדרה הזו. שיהיה ברור לכולם מה המגמות והמטרות שלה.
זה לא אנושי להיות מושחתאריק מהדרום

אם אינך ישר אז תתרחק מהפוליטיקה.

מה אכפת לנו מה השמאל חושב?חייל אלמוני
אולמרט ושרון נתפסים ע"י כל אדם שפוי בארץ כחלאות שמאלניות.
זה שהם לא מרקסיסטים לא הופך אותם לפחות שמאלנים. אגב, אין כמעט מי שתומך בשוויון זכויות מלא לערבים, וכמעט כולם בעד להפלותם לטובה בצבא, באי אכיפת החוק כלפיהם ועוד.
בוודאי שגם ששרון ואולמרט ימ"ש הם בעד מדינת טרור ערבית.

ברור, אבל לגמרי לא רלוונטי לדיוןג'ינג'ר
השאלה היא אם כשהשמאל מנסה לקדם תוכניות כאלו הוא יוצא נגד הימין, או שבאמת מדובר בעניין עקרוני.

או בקיצור- האם זו אידיאולוגיה או אסטרטגיה.
זה גם אידאולוגיה וגם טקטיקה.חייל אלמוני
אין ממנים פרנס על הציבור... מכיר?ג'ינג'ר
כןאריק מהדרום
ואז?
פרנס חייב להיות מושחת?
הביטוי מתיחס לקופה של שרציםג'ינג'ר
שלא תבין אותי לא נכון- אני לא חושבת שצריך להפוך שחיתות לאידיאולוגיה.

מצד שני אין פה שחור ולבן והמחיר של טהרנות הוא שיתוק המשילות. צריך שיהיה איזון.

סהכ חושבת שאפשר וצריך לצמצם את הגדרת שחיתות (למשל- מינויים פוליטיים ותרומות לפוליטיקאים בארהב נתפסים כלב הדמוקרטיה ובארץ מוגדרים כשחיתות).

יושר הוא לא השאלה- אלא מהם האמצעים הלגיטימיים לקידום האינטרסים הציבוריים ואיפה שמים קו אדום (למשל- בלקחת כסף לכיס).
אי אפשר לשנות את הטבע האנושימשה

השמאל מנסה את זה כל הזמן ותמיד נכשל.

בוודאי שאפשראריק מהדרום
קוראים זה חינוך.
חינוך אנשים מבןגרים שרוצים לעשות לביתם?משה
אם אפשר אז כן ואם לא שלא יעסקו בפוליטיקהאריק מהדרום
למה נראה לך שאנשים רציניים שורדים בפוליטיקה?משה

כמעט כל מי שיש לו מה לחפש בחוץ מוצא משרה יותר מתגמלת.

יש כאלה שמבקשים שלטוןאריק מהדרום
ויש כאלה שמבקשים שליחות
ויש כאלה שמבקשים להשפיע
ויש כאלה בשביל פרסום וקשרים
כסף זה לא העניין, אבל אם מראש אתה מושחת אז אל תתקרב לפוליטיקה, בלי קשר ליעוד להכנס לפוליטיקה.
לא כל מי שבפוליטיקה זה מתוך רצון להתעשר/שוחד/דברים כאלו.ותן טל

יש כאלו שנכנסים לפוליטיקה בלי שום בעיות כלכליות, ויותר מכך (הדוגמאות האחרונות, כמובן: בנט, יאיר לפיד...)

ונכנסים באמת כדי לממש את האידיאולוגיה שהם מבינים בה.

לכן הרבה פעמים ה"רציניים" שנכנסים ונשארים שנים רבות הם כאלו מעט מבוגרים יותר (או כאלו שכבר עשו את "המכה", די בצעירותם - כמו בנט... - ואין להם בעיות כלכליות) כי הם "מסודרים" כבר, וכעת יכולים להתפנות לעסוק גם באידיאלים.

מי שמוצלח בפוליטיקה, סיכוי גבוה מאוד שגם בחוץ, במגזר הציבורי/הפרטי, הוא היה מוצלח ומגיע גבוה ומשתכר לבטח יותר מחברי הכנסת.

משמע שאומנם יש בכנסת כאלו שבאו "לעשות לביתם" - אבל רבים הגיעו באמת מאמונה שככה יהפכו את המדינה למקום שיהיה נעים יותר לחיות בו, על פי האידיאולוגיה שלהם.

עצם זה שהם אולי נופלים למקומות של שחיתות בהמשך - זה אכן אולי קיים, אבל זה לא יסוד הסיבה שהם שם, וגם לא בהכרח מה שמחזיק אותם שם.

זה נכון לגבי נפתלי בנט, לא לגבי אנשים אחריםמשה

לא חסרים כאלה שהגיעו לפוליטיקה (ולו באופן זמני) כדי להתעשר ממנה.

כוונתי הייתה שזה מופרך להאשים את השמאלגוונא

כשהוא כבר לא בשלטון שנים ארוכות. ולא שחלופותיו טובות יותר מזה של הימין.

לרוב בישראל (הימין בעשרות השנים האחרונות) ניתן המנדט לשלוט. זה שבפועל גופים כאלו ואחרים מצליחים לכופף אותו, הוא צריך לבוא בטענות רק לעצמו.

את בג"צ, למשל, ניתן לרסן בחוק יסוד. אבל חוק יסוד אין, וכך בהיעדרו קל יותר לפוליטקאים מהימין להסתיר את כישלונותיהם ולהאשים את בג"צ.

השמטל שולט בכל מוקדי הכוח במדינהחייל אלמוני
לא רק במערכת המשפח ובתשקורת הארורים אלא גם באקדמיה, בתת תרבות, במערכת ה'ביטחון' וכו'.

הימין לא שלט פה מעולם.
הבנתי, ועדיין חושבת שאת טועה.ג'ינג'ר
במקביל למהפך הפוליטי של 77 חלו פה מהפכות בעוד כמה תחומים-
המרכזיות שבהן הן המהפכה המשפטית (אקטיביזם, חוקה שיפוטית, הרחבת זכות העמידה, התפתחות עילת הסבירות ועוד)
ובמקביל עליית כוחו של היועץ המטי לממשלה באופן שמשתק את יכולת המשילות.

אני באמת מציעה לך לקרוא כתיבה מהצד השמאלי של המפה בתחום. אלו תהליכים פוליטיים מודעים שמטרתם לעקוף את הירידה העקבית בכוח של השמאל בזירות הדמוקרטיות. להגיד שהימין שולט 40 שנה רחוק מאוד מלשקף את המציאות.
אחזור שוב על הטענהגוונא

אותו הימין היה ויש בכוחו להפוך את הקערה על פיה. הוא בחר שלא לעשות זאת.

אתה מכיר פסיקות של בית המשפט העליון?ג'ינג'ר
עבר עריכה על ידי ג'ינג'ר בתאריך כ"ג בחשון תשע"ו 22:53
על סמך מה אתה אומר את זה?
בגצ גדר ההפרדה מכיר? בגצ המסתננים? בגצ בית הכלא הפרטי? עשרות אם לא מאות ביטולי מינויים על ידי בית המשפט?
לך תעשה קצת שיעורי בית לפני אמירות כאלו נחרצות...

נ.ב. ממש מחילה שכל השרשור כתבתי אליך בלשון נקבה. משום מה חשבתי שאתה בת
כתבתי כבר קודםגוונא
חוק יסוד יכול לרסן את בג"צ. העובדה שאין חוק יסוד מותירה לבג"צ את הזירה לעשות כרצונו.

אני יכול להוסיף לרשימה שלך עוד לא מעט פסיקות. הנקודה היא אותה נקודה-לא שלא נותנים לימין לשלוט אלא הימין לא מעוניין לשלוט.
וכאן אתה נכנס לעוד סוגיות- למשל היועמשג'ינג'ר
והסמכויות ההזויות שהוא ניכס לעצמו עם השנים, לרבות מלחמה ב'שחיתות' שכמובן משמשת אותו כדי לשלוט בהתנהלות הממשלה.

הארנק והחרב הוא ספר חובה למי שרוצה להבין את בעיית המשילות בישראל היום. הוא נכתב על ידי פרופ' דניאל פרידמן שממש לא חשוד בימניות. ככל הנראה הוא מאחרוני השמאלנים שהדמוקרטיה חשובה להם.

ממליצה גם לחפש כתבות של צבי האוזר שהיה מזכיר הממשלה וגם הוא מציע ניתוח מעניין ואמיץ של בעיית המשילות.

המחיר היום של חקיקת חוק יסוד כזה הוא מלחמת אזרחים. לכן לימין אין ברירה כמעט חוץ מלפעול עקב בצד אגודל.

המינוי של איילת שקד לשרת המשפטים בהקשר הזה הוא בשורה גדולה- שכן בהיעדר פעילות פוליטית משמעותית קודמת קשה לטפול עליה 'שחיתות'.
גם זכות השביתה המוגזמת היא נשק שמאלני של ההסתדרות ושות'משה

סרטון מטומטם של שמאלנים. הרבה דברי הבל יש שם.חייל אלמוני
וטיפשות לסמוך עליהם.
מישהו מהשמאל הארור שם דיבר על חברת החשמל למשל?חייל אלמוני
שחייבת למדינה 70 מיליארד שקל!!!!
כן, זה הסכום.
ומי מדבר שם נגד השחיתות?
משה מזרחי, שכניצב יזם האזנות סתר לא חוקיות, והוא
מלך המושחתים.
ראיתי את הסרטון, יש שם גם דברים נכונים אבל הרוב
דברי בלע ושקר.
מצחיק שבחרת לצאת על שתי נקודות שהדובר בפרק השניבקצרה
מתייחס ויוצא כנגדם. (תחפש סרטונים נוספים שלו. הוא מדבר גם התנהלות חברת החשמל. ברח לי השם שלו..).
ברור שהסדרה הזו היא ערוכה בידי שמאלנים, אבל בשני הפרקים הראשונים יש הרבה דברי אמת חשובים.
(לא מדבר על הפרק השלישי, סתם פופוליסט מוטה, שמשווה בין מטאטא לסוס רק כי לשניהם יש שערות.)

אני כן יוצא נגד המסר שיוצא ממנה. שרע פה, ואנחנו עניים, ואנחנו נמצאים בתחתית הדירוג.
א- מדובר על דירוג של 34 המדינות המתקדמות בעולם. ככה שכשאומרים 'במקום האחרון' = 'במקום ה34 מתוך למעלה מ200'.
ב- כל דירוג הוא דירוג שמתייחס לחלק מהמציאות, ואי אפשר באמת ליצור דירוג משוכלל ומקיף לגמרי.
תעשה מה שתעשה, אי אפשר להשוות בין מדינות. יש יותר מדי גורמים.

תמיד יש מה לשפר, ובשביל זה אנחנו פה. אבל היי, אנחנו חיים ברמת חיים גבוהה. תעכלו את זה.
הפרק הראשון הוא המוצלח ביותראריק מהדרום
מדבר על המונופולים והפגיעה שלהם בכלכלה.
הפרק השני כבר חצי לא רלוונטי, ממשלת אולמרט ושרון מאחורינו, ביבי לא מושלם אבל הרבה יותר מוצלח.
הפרק השלישי מצחיק מרוב קישקושים.
אקפיטליזם אחזירימשה

יש עוד מלא ביקורות על הסדרה הזו וכל מה שקורה בה. נחפש בהזדמנות.
אני בטוחה שהסידרה מגזימהבלדרית
ומודה ושעוד לא ראיתי את הפרק ה3, שאתם כועסים עליו.
אבל אני הרגשתי משני הפרקים שראיתי, שיש שם הרבה אמת. אלו דברים שאפשר לראות בעיניים, תראו איך גולן טלקום- מובילת המחאה נפלה בגלל תאבות בצע. תראו איך המדפים בסופר מכילים את אותם מוצרים, ואיך הבנקים מנצלים אותנו ואיך הגז והמינרלים שלנו נמכרים ואנחנו לא רואים שקל... יש הרבה מה לתקן.
הגז שלנו?!?שמש אא
ממתי הוא שלנו??
אולי הבית שלך שייך לנו??

הלאה לקומוניזם!
כן הגז שלנוגוונא

המשאבים הטבעיים של מדינת ישראל שייכים לכולנו, אזרחי המדינה. להבדיל מנכס פרטי כמו הבית של בלדרית.

אין לזה שייכות לקומוניזם.

אנשים יקרים השקיעו סיכונים עצומיםשמש אא
ואת מיטב הונם כדי למצוא גז

ואז באים הגזלנים ואומרים שזה שייך לכולם. בניגוד לצדק בסיסי
צדק בסיסי?!גוונא
צדק היה לו המדינה לא הייתה מפקירה את נכסי הציבור. ע"ע מפעלי ים המלח.

זה שהתנהלות המדינה מראש הייתה לקויה, לא הופך את תביעתו הצודקת של הציבור לחלוקה הוגנת יותר. וכמובן גם כזו שלוקחת בחשבון את השקעתו של היזם.
אתה בעד שכל נכסי המדינה האפשריים, יהיו אך ורק בידי המדינהותן טל

שתשקיע את כל הכסף, החל מהאגורה הראשונה ועד הדולר האחרון (עד הגעת ההכנסות שיכסו על ההוצאות) על חיפוש, תשתיות, מציאה, הפקת, כריית , שינוע, וכו' וכו' - כשזה כולל גם סיכון עצום של הפסדים במקרה של אי מציאה וכו' - כשכל הכסף הזה כמובן יהיה מכספי המיסים שלי ושלך?

יודע מה? זכותך לרצות את זה - לך לכנסת ותיכנס למפלגה שדוגלת בהלאמת כל הדברים האלו, בהשקעות כספיות רבות מאוד מצד המדינה, בסיכון לא מועט - אז אתה תהיה זה שצריך לעמוד מול הציבור ולהסביר להם לאיזה אפיקים הולך הכסף שלהם, וכמה כסף כבר "בוזבז" בניסיון למצוא נפט, למשל, שעדיין לא נמצא...

אבל כל עוד יש מדיניות ממשלתית מסויימת לפיה האפשרות לעשות את זה עוברת לזכיינים מהמדינה שמקבלים את הרשיון לחפש, למצוא ולמכור את ה"נכס ציבור", וזאת תמורת מיסים ותמלוגים כאלו ואחרים שיועברו למדינה - כל עוד זאת המדיניות, אי אפשר לשנות את המשחק באמצע. זה לא עובד ככה. אחרת, תאמין לי שהמדינה יכולה גם לשנות את המשחק באמצע הרבה פעמים גם לרעתך ולדפוק לך חזק מאוד מאוד את החיים, עד שתמרר בבכי ולא תבין למה לעזאזל המדינה מפרה התחייבויות קודמות כלפיך.

מפעלי ים המלח נוהלו על ידי המדינה משך שנים והפסידו מליוניםמשה

המדינה לא יודעת לנהל שום דבר ולא ידעה מעולם.

אם יש מונופול צריך לעודד אנשים להתחרות בו (למשל על ידי הורדת מיסים ומכסים), ובזה הוא יעלם מאליו.

מסכים שהמדינה לא יודעת ולא צריכהגוונא
עבר עריכה על ידי גוונא בתאריך כ"ו בחשון תשע"ו 12:13

זה לא אומר שהיא הייתה צריכה לעשות בערך את כל המשגים האפשריים בדרך לשם.

המדינה בלא מעט מקרים נותנת ידה בפועל ליצירת מונופלים וקרטלים שהם הרעה החולה ביותר של השוק החופשי (ששנינו נמנים על תומכיו).

מסכים, ולכן צריך להסיר את המגבלותמשה

מה שיאפשר לעוד גורמים להתחרות בהם.

אם ירדו פה המיסים, ייתכן שלא נצליח לגבות מס עודף מגורמים כמו כי"ל בים המלח, אבל הרבה מליונרים יעברו לגור פה בגלל שיהיה פה זול ויזרימו ים של כסף שיעלה את רמת החיים פה וייתן עבודה לאנשים אחרים.

אגב, זה ^ למשל כבר מוכח בפועל: לפחות עד לשנים האחרונות הרבה קשישים מליונרים אמריקאים היו עולים ארצה ומשקיעים פה בגלל שפה אין מס ירושה כמו שם. הידוע שבהם זה אבא של שרי אריסון.

המדינה מכרה זכיונות בגרושיםג'ינג'ר
כדי שיהיה כדאי למישהו להשקיע את המיליארדים שעלה החיפוש.

ואז פתאום כשנמצא גז הוא שלנו?

לא הייתה שום משמעות לשלנו הזה אם לא חברות החיפוש בעלות האינטרס הכלכלי. כולנו לא היינו מוכנים להשקיע את כספי המסים שלנו בשביל שהמדינה תעשה את החיפושים בעצמה כשלא ברור אם בכלל יימצא משהו.
אני מניח שאם אתה היית משקיע הון רב כדי למצוא את אותו גזותן טל

(רק להבין - גז בים זה לא כמו גז ביבשה - שגם אותו עולה הון רב למצוא ולהפיק. אז גז בים זה מייקר את עלויות החיפוש וההפקה פי כמה וכמה) - והמדינה שמכרה לך את הזיכיון הייתה מגיעה איתך לפני המציאה להסדר מסויים, ואז אחרי שמצאת והבינו שאתה יושב על מאגר עצום, פתאום היו חוטפים תיאבון רחב ומבקשים לפרום את ההסכם ולתפור חדש - אני מניח שהיית די מתעצבן.

ובצדק.

"הגז שלנו"? באמת? אז למה אף פעם לא מצאת אותו, לא שמעת עליו, לא ידעת שהוא קיים? למה רק תשובה "מצא" לך את הגז?

אם המדינה הייתה מקימה חברת חיפוש ממשלתית, שהייתה מוצאת את הגז, ומפיקה אותו, ונושאת בכל העלויות - שכמובן היו מושתות על תושבי המדינה - אז באמת ההכנסות היו מגיעות במלואן למדינה.

אבל יודע מה היה קורה? במשך השנים הרבות שקודמות לגילוי הגז /הנפט, כשהמדינה הייתה משקיעה עשרות או מאות מיליונים רבים בחיפוש - אתה ועוד רבים כמוך הייתם זועקים וצועקים על "בזבוז כספי המיסים שלנו!" ומתפלאים איך המדינה מוכנה להשקיע כל כך הרבה כסף בחיפוש דבר שכל כך רחוק מאיתנו ובכלל לא בטוח שיימצא.

אז אתה חכם הבדיעבד. קל מאוד להטיל את נטל החיפוש והמציאה וההפקה על מישהו אחר - אבל ברגע שכבר נמצא משהו, פתאום אז, הוא לא בעל הזכויות, הוא לא זה שקיבל את הרישיון והציא הון מכיסו. אתה כמובן זה שצריך לקבל את הכסף...

ולא, אל תדאג - גם על פי ההסכם הקיים, מדינת ישראל מרוויחה המון מהגז הזה -ממיסים ישירים, ממיסים עקיפים, מהורדת התלות במשאבים חוץ מדינתיים, ומקשרי מסחר חוץ ענפים שיתפתחו עוד יותר בעקבות זה - אבל התיאבון שלך ושל חבריך לא יודע שובעה. לו יכולתם הייתם עושים כמו איזבל, הרצחת וגם ירשת - הייתם מנצלים את תשובה וחבריו עד תום, נותנים להם להסתכן כל הדרך, וברגע שמוצאים - מנשלים אותם מכל הזכויות. הכל "שלנו".

שטויות במיץ.

אדם גידל עגבניותמשה

המים - שלנו (לפי החוק ה קיים)

האדמה - שלכולנו.

השמש - שלכולנו...

למה העגבניות שלו?

במה זה שונה מהגז?

איך זה קשור לגז?גוונא
זה לא קשוראריק מהדרום
אבל מה שאתה כתבת עוד פחות קשור וגם מנותק מהמציאות.
איך לא?ותן טל

מה שלך בגז? הגז לא ישים ולא עושים איתו כלום כשהוא בתוך האדמה. הוא רק פוטנציאל, בדיוק כמו העגבניה שהיא פוטנציאל אם ישימו את הזרע שלה באדמה (של כולנו) וישקו אותה במים (של כולנו) ויובילו אותה למקומות השיווק והמכירה בכבישים (של כולנו).

גם הגז, נחצב מהים (של כולנו) מהאדמה (של כולנו) ומובל בדרכי התחבורה (של כולנו) - אבל רק בזכות הכסף של מישהו פרטי.

העגבנייה שייכת למי ששתל אותה? אז גם הגז שייך למי שקיבל את הזכות לחפש אותו ולהוציא אותו, ועשה זאת בכספו הפרטי.

שגם הוא משאב שהוצא בכסף פרטימשה
בהחלטגוונא

רק סביר שאם עגבניות היו עניין אסטרטגי של מדינת ישראל אני מניח שעל מחיר המים והקרקע המדינה הייתה דורשת הרבה יותר. וגם המיסוי מן הסתם היה שונה.

המדינה מייצגת את האזרח, וכמו שאת נכסיך אתה מכלכל בשיקול דעת ובתבונה כך האזרח מצפה שאת נכסי המדינה, שהם משותפים לכולנו, המדינה תכלכל בשיקול דעת ובתבונה. ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בנכסים האסטרטגיים שלה, כאלו שמשפיעים באופן ישיר גם על ביטחונה, יציבותה הכלכלית ומעמדה הבינלאומי.

זה נכון שהמדינה צריכה לדאוג למשאבים שלהצריך עיון
אבל היא לא עשתה את זה
נתנו לחברות הגז רישיון לחפש גז עם אחוזי מס בגובה x ופתאום אחרי שהם מצאו מקפיצים להם אותו, זה הוגן?
לטווח הרחוק זה פוגע גם במדינה, מי ירצה לעשות עסקים עם גוף שאי אפשר לסמוך עליו?
כשברשותך גז, כולם ירצו לעשות איתך עסקיםגוונא

כשברשותך ממון מכל סוג כולם ירצו לעשות איתך עסקיםאריק מהדרום
זה לא אומר שלא צריך לתת תמלוגים למי שמוצא אוצרות טבע בשטח כלכלי של מדינה, השאלה היא לא "האם" אלא "כמה"?
ולכן ההשוואה למציאת הכנרת מנותקת מהמציאות לחלוטין, שקר גס בנייר צלופן.
לא נכון. עובדה שמאז ששינסקי אין עוד חיפושי גז ביםמשה

אף אחד לא רוצה שישדדו אותו אחרי שהשקיע מאות מליוני דולרים בלנסות לקדוח.

(עיין ערך חברת "שמן" שפשטה את הרגל לאחר שהקידוח שלה נכשל).

ענית רק על החצי השניצריך עיון
זה נראה לך הגיוני לחתום הסכם ולפתוח אותו אחר כך? אנחנו מדינה של רמאים?
לבינתיים המדינה מרמה בעיקר את האזרח הפשוטגוונא

ובמסווה של שוק חופשי (שנראה שיש לו כאן בפורום תומכים רבים, כולל עבדך הנאמן) המדינה נותנת ידה למנופול על מחירי הגז.

הגיוני שבישראל התשואה על מחירו של הגז גבוהה פי 2-3 מהמקובל בעולם?

אם המדינה לא הייתה מתעללת בהם דרך ששינסקימשה

הם היו נהיים מונופול רק באופן זמני, פשוט כי מישהו היה מתחרה בהם (זכור, יש עוד אנשים שמשקיעים מאות מליוני שקלים בשביל לחפש גז ונפט, למשל ברמת הגולן או עמק האלה).

והסיפור עם התשואה על מחירו של הגז זה קשקוש גמור. אני צריך לבדוק פרט או שניים אבל זה ממש לא מה שנטען בתקשורת עם "שוד הגז". 

אגב, בסוגריים - התשואה של תשובה עצמו לא תהיה יותר מאחוזים ספורים מהפרוייקט.

רוב הכסף הולך למי שהשקיע בפרוייקט הזה, הן משקיעים אמריקאים והן משקיעים תמימים בבורסה פה.

אם אתה חושב שהשתואה על הגז גבוהה, מוזמן לקנות מניות של קבוצת דלק או נובל בבורסה.

התשואה בישראל לא גבוהה מהמקובל בעולם, להיפך!אמיר פוסטר

זה הכל חלק מתעמולה מסדודרת ומאורגנת.
זוהי טעות בסיסית בהבנת הנתונים! למעשה התשואה בישראל נמוכה מהממוצע העולמי בתחום.
מוזמנים להכנס לשני פוסטים שכתבתי בנושא הגז:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1482139825431768&set=pcb.1482139872098430&type=3&theater

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009072943675

מי שמעוניין במידע נוסף, יכול לקרוא מאמר שלי במידה:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1521726601473090&set=a.1414031005575984.1073741827.100009072943675&type=3&theater

שלום אמירגוונא

קראתי את דבריך באתר מידה.

ראשית, אפרופו תעמולה מסודרת ומאורגנת, מן הראוי היה שתפרסם גילוי נאות בדבר קשריך עם חברות הגז. 

שנית, יש הרבה מניפולציות בכל הקשור להצגת הנתונים. אך זו הנקודה המשנית בכל הסיפור. כמו שכבר כתבתי כאן במהלך השרשור הזה, החתירה של תומכי השוק החופשי היא לסחר הוגן ללא התערבות ממשלתית אשר תביא ליצירת מונופול, כפי שכבר קרה למרבה הצער בתחומי משק אחרים. מההיבט הזה, לא בטוח שמתווה הגז מוביל אותנו לחוף מבטחים.

שוק הגז הוא לא מונופול בגלל שהוא מתחרה באנרגיות אחרותמשה

החל מנפט ומוצריו (שמחירו צולל בתלילות וימשיך לצנוח), פחם וכו'.

אם הגז יהיה יקר, זה יהיה זרז לגורמים נוספים לקדוח במים הכלכליים של מדינת ישראל ולגרום להורדת המחיר.

(בסוגריים, גם זה שחברת חשמל היא מונופול דורסני, מונע אפשרות של גורם חדש שיקים תחנת כח חדשה וינסה להגיע עם מונופול הגז הנוכחי או מתחרה שלו, להסכם טוב יותר).

כבר היום המכוניות שיוצרו החל מ-2010 מותאמות למחירי דלק גבוהים ותוכננו בהתאם (מנועים חסכוניים ויעילים). אין סיבה שבשוק חופשי אמיתי לא יווצר לחץ כזה על  המשתמשים בגז טבעי.

וזה בדיוק מה שבמוקד הדיוןגוונא

האם הרגולטור מייצר תנאים לשוק חופשי אמיתי והוגן.

הזכרת את מחירי הנפט, וזו דוגמא מצויינת כיצד הרגולטור (אומנם מסיבות אחרות) מונע ירידת מחירים משמעותית יותר והקלה על כיסו של הצרכן.

אנחנו נגד רגולציה באופן כללימשה

אנחנו מתנגדים לשוד משקיעי הגז בדיוק כמו שאנחנו מתנגדים לשוד של אנשים אחרים.

לגבי מחיר הדלק (הנפט) - גם שם יש הרבה שניתן לשפר.  אני מנחש שהפרטה חלקית יכולה לעזור שם.

(היום מדינת ישראל קונה את הדלק במרוכז באופן ממשלתי).

נגד רגולציה?פרח-בר
אולי כמו שהיא מתנהלת היום ( ובעיקר כמו שהיא מתנהלת בישראל) היא לא הכי אפקטיבית או יותר מידי אפקטיבית תלוי את מי שואלים....
זה קל להגיד שאנחנו נגד רגולציה ובאותה נשימה להנות מכל מה שהיא מעניקה לנו...
מובן שעודף יגרום לשחיתות ולהאטה כללית בצמיחה אבל במידה הנכונה היתרונות עולים על החסרונות.
מלך עושה מלאכות ומשפטמשה

ממשלה צריכה לתת שני דברים: ביטחון אישי ואכיפת חוזים (בתי משפט וכו'), וביטחון חיצוני (צבא).

כל השאר לא עניינה.

לא עניינה ?פרח-בר
אם כך אין לך בעיה שממחר בבוקר לא יעברו אוטובוסים בקווים לא רווחים כי זה לא עניינה של המדינה...
כמובן דוגמא קטנה יש עוד עשרות....
בוודאי שאין לי שום בעיה עם זהמשה

אם המיסים יהיו נמוכים יותר, המכוניות יעלו חצי ולכל אחד יהיה רכב.

לחילופין - המוניות (סטייל uber) יהיו זולות יותר במאות אחוזים, אז כל אחד יוכל לקחת מונית.

אני לא חושב שיש הצדקה לכמות התח"צ שיש היום בפריפריה כולל ביישוב שאני גר בו. יש שעות שמיניבוס לפי הזמנה בסמארטפון יספיק.

המשמעות של הדברים שלך ברוריםפרח-בר
עניים יהיו עניים יותר והפער יגדל .
בוא ניקח דוגמא את מערכת הבריאות האמריקאית שהיא כידוע מערכת בריאות פרטית והיא מדורגת במקום מאד נמוך .
בישראל לעומת זאת , יש שליטה ממשלתית הדוקה במערכת הבריאות והיא בחמישיה הפותחת במדד ה- OECD.

זה לא נכון בכללמשה

במספרים זה כנראה נכון - העניים יהיו יותר עניים (יחסית) לעשירים שיהיו יותר עשירים.

אבל רמת החיים המוחלטת שלהם תהיה גבוהה יותר בכל קנה מידה - כל המוצרים שהיום יקרים בגלל מיסוי יהיו נגישים לעניים, הם יזכו לאוכל מיובא ללא מכס בזול, לדירה זולה (אולי אפילו במקום מרכזי) וכל זה.

לגבי מערכת הבריאות האמריקאית - היא מוכה רגולציות וממש לא בדיוק פרטית.

יש שם סבסוד מטורף למעסיקים לתת ביטוח בריאות, מה שמעודד את עליית השכר של הרופאים (שמקבלים כסף "של אף אחד") מה שגורר בעקבותיו עליה שוב של המחירים.

גם לעלות הרשלנות הרפואית (תביעות הענק של מליונים) יש קשר לעליית המחיר שם.

(גם פה אני לא מבין מספיק, אבל קראתי על זה לא מזמן)

בישראל יש תורים לרופאים שנמשכים  חודשים, ודרישה אין סופית  לשירותים שב"חינם". אבל זה נכון שזה שיש תחרות (מסויימת) בין קופות החולים ובתי החולים משפר מהותית את השרות.

אה, עוד דבר

בישראל את משלמת גם על השיקום של רוצחים מתועבים מהפיגועים, ושל חסרי אחריות מסוגים שונים  אחרים.

ועוד הערה על עוני יחסימשה

העשירים של העתיד הקפיטליסטי לא יהיו העשירים של היום מהמונופולים והקרטלים והממשלה.

הם יהיו עשירים שסיפקו מוצר שאנשים (עניים בד"כ) ירצו לצרוך אותו. הם יזכו בכספם ביושר.

עתיד קפיטליסטי יביא איתו עוד דבריםפרח-בר

כמו ריכוזיות , רפואה נחותה , חינוך איכותי לעשירים בלבד (זה כבר קורה) ועוד...

במילים פשוטות - צריך למצוא את האיזון בין שוק חופשי למעורבות הממשלה

הפיתרון הנוכחי ל"בעיית" החינוך האיכותי לעשיריםיזהר

הוא כפיית חינוך לא איכותי לכולם, גם על העשירים. ממש נפלא.

לגבי הריכוזיות, ברור שהיא תהיה פחותה בהרבה מהיום, כי השוק יהיה יותר פחות וממילא יכנסו יותר שחקנים.

עם זאת, אני לא מסכים עם הגישה המוחלטת של משה. יש כמה תחומים שזקוקים לרגולציה ברמה מסויימת, כמו כשלי שוק שונים (זיהום אוויר למשל), וכן שווקים עם חסמי כניסה טבעיים.

רפואה נחותה? למה ?משה

אם יש צורך ברופאים, למה שעוד אנשים לא ילכו ללמוד רפואה?

זה בגלל חסמי הכניסה הגבוהים מדי למקצוע הזה. באמריקה יש מקצוע שמכונה "עוזר רופא" שהוא בעצם רופא שלמד רק 4 שנים ורשאי לבצע פרוצדורות מסויימות.

למה פה אסור?

בכלל, אם הרפואה תהיה פרטית, מחיריהם של אוכל בריא וספורט ירדו דרסטית. חברת ביטוח פרטית תסכים לתת הנחה בפרמיה לאנשים בריאים שלא מעשנים וכו'...

ואני מנחש שגם לעניים יהיה פיתרון בשוק חופשי.

לגבי חינוך - מערכת החינוך כופה חינוך גרוע ומונוטוני לכולם. בחינוך חופשי יהיה חינוך טוב מאוד לעשירים, וחינוך טוב יותר מהיום לעניים (התחרות תזרוק החוצה מורים גרועים ואת ועדי העובדים המתועבים).

תחשבי על מורה גרועה שאי אפשר לפטר בגלל שיש לה קביעות? עכשיו תחשבי מה עושה מנהלת מחוז עם מורה כזו. נחשי באיזה בי"ס היא תשבץ אותה...

אתה מתאר עולם אוטופי ממשפרח-בר
בשוק חופשי חברות ביטוח יסרבו לבטח אנשים עם בעיות בריאותיות - כן זה קורה באמריקה.
בשוק חופשי מורים טובים ירצו ( ובצדק ) לקבל שכר טוב יותר ולעניים ישארו השאריות, מה זה אומר בטווח הארוך והרחב יותר ?
שוב - אני מסכימה לגמרי שעודף רגולציה עושה לא טוב לכלכלה ולא טוב לחברה , אבל שוק חופשי לחלוטין?! החברה תקרוס.
יש חסרונות לשוק החופשימשה

אבל בשוק החופשי תהיה גם ירידת מחירים צלולה.

זה נכון שחברת ביטוח לא תרצה לבטח אנשים עם בעיות בריאות, אבל לזה אפשר למצוא פיתרונות שלא "דופקים" את כל השוק כמו היום.

ביטוח ה-pool למשל הוא דוגמא כזו (ביטוח לנהגים מסוכנים ואופנוענים שמבטח את כל מי שחברת ביטוח לא מוכנה לבטח אותו).

אפשר גם להוריד את רף הכניסה של הרופאים לשוק ובכך להוריד את מחירו של השירות הרפואי הבסיסי.

מי אמר שלעניים ישארו "שאריות" בחינוך? למה עני יכול לקנות גלקסי S6 ולא יכול "לקנות" חינוך טוב?

תוריד את רף הכניסה של רופאיםותן טל
ותקבל רופאים לא מספיק מקצועיים שיוכלו לסכן חיי אדם... זה באמת שווה את זה?
זה לא נכון. יש תקינה עודפת בהמון תחומים.יזהר

לפני חודשים ספורים ראיתי כתבת תחקיר גדולה על סוד גלוי במערכת הבריאות: רופאים נותנים לאחים ואחיות בעלי ניסיון רב לבצע מגוון פעולות פשוטות יחסית שעל פי התקנות מותר רק לרופא לבצע אותם. זה מצויין למערכת הבריאות וזה מוריד עומס. אלא מה? זה לא לפי התקנות.

לא יודע אם יש מחקר כזה, אבל אפשר בהחלט להניח שהרבה יותר אנשים מתים בגלל העומס של הרופאים (בין אם מדובר בהמתנה לניתוח, ובין אם מדובר בטעויות הנובעות מעומס על המערכת) מאשר בגלל חוסר מקצועיות של רופאים.

זה שאלה קשה מאוד שאין עליה "תשובה נכונה".משה

באמריקה יש "חצי רופא", אדם שיכול לבצע פרוצדורות פשוטות ולמד רק 4 שנים ולא 7.

בתחום הבניין קורה בדיוק מה שאתה מציג - כל הזמן מחמירים את התקנים בגלל אסונות שבאמת קרו (הקבלן שבנה את הדירה של הוריי למשל, שינה תוכניות בעקבות השריפה בכרמל).

מה שהופך את החיים ליקרים יותר.

בתחום המכוניות למשל - יש מס כבד על מכונית חדשה, אז אנשים נוסעים ב"טרנטה" לא בטיחותית בגלך שהחדש יקר להם מדי.

בתחום הרפואה - התורים ארוכים מדי בגלל שאין מספיק רופאים בגלל שההכשרה שלהם יקרה מדי.

תחום הבנייה זה דוגמא קלאסית.ותן טל
רוב הבניינים היום בארץ, בעיקרם הישנים, לא בנויים בתקן בטיחות נגד רעידות אדמה. ההיסטוריה מלמדת שכל 150- 200 שנים יש רעידת אדמה רצינית באיזורנו.

אתה באמת רוצה תקן מקיל שמחפף בבטיחות נגד רעידות אדמה ושביום פקודה ימותו רבים בגלל זה? בסיכומו של דבר סיכוי גבוה שזה יעלה יותר...

מחסור של רופאים זה באמת לא הבעיה ממש - יש הרבה מומחים יהודים מצרפת ומעוד מדינות באירופה וכו', שאם רק יפשטו את תהליך המעבר והרישוי כאן בארץ לכאלו שלמדו והתמחו בחו"ל, יסכימו וירצו (מציונות) לעלות לארץ ולעבוד פה.
ואפשר גם בתרחיש הכי בעייתי לייבא רופאים גויים טובים ממקומות שונים בעולם (נכון, יכול ליצור מעט בעיה של התבוללות, אבל זה יהיה מוגבל מראש, ודומה בערך לפתרון העובדים הזרים רק בשכר "קצת" יותר גבוה.

כל הפתרונות האלו עדיפים על רפואה לא מפוקחת ועל הגמשת הרישיון לרופא, כך שאנשים לא מקצועיים מספיק יעשו טעויות רציניות מספיק.
ועדיין, משה, אם ניקח לדוגמא להשוואה את ארה"ב -ותן טל

המציאות היא שבארה"ב באמת יש אנשים שאין להם אוכל, ורעבים ללחם, ויש אנשים הומלסים לא מבחירה. וזה בניגוד למדינת ישראל, בוודאות - כמה שמנסים למכור לך בעמותות המזון, אין באמת מישהו שרעב ללחם במדינת ישראל, וגם בנוג לדיור - לא לכל אחד יש דיור הכי איכותי, אבל הומלסים ברמה של ארה"ב, אין כאן, כי המדינה דואגת גם למחוסרי הדיור לכאורה (ואמא שלי עובדת סוציאלית אז אני מבין טיפונת בזה). כמובן שיש כאלו שמבחירה בוחרים באפשרויות אחרות - אב זה שונה מאמריקה.

אז אמריקה שהקפיטליזם בה חריף הרבה יותר מישראל, מגיעה לדברים שישראל המתנדנדת ככה ככה בין קפיטליזם לסוציאליזם, לא מגיעה אליהם... (דברים בעייתיים, הכוונה...).

סתם נקודה למחשבה...

באמריקה מחירי הדיור זולים מהותית מכאןמשה

קילומטר אדמה בטקסס זה בערך כמעט חינם.

כך שגם שם הומלסים ורעבים ללחם זה בעיה יותר נפשית (או חוסר יכולת לקבל החלטות). הבעיה היא שרובם רוצים "לגור" בערים יקרות כמו ניו-יורק (ותל אביב).

הם יכולים לקבל דירות בחינם גם בדטרוייט - חצי מהעיר הזו ריקה לאחר שפשטה רגל.

אין באמת רעבים ללחם בישראל, יש כאלה שלא רוצים לעבוד וקצת גברים גרושים שצריך לשנות את החוק.

יש בעיה קשה של דיור במדינה הזו שהמדינה כאילו עוזרת בה אבל בפועל רק מפריעה. אין פה מספיק דיור סוג ב' או אפשרות לבנות דיור ברמה נחותה כדי לווסת את המחירים.

אמריקה היא יבשת. לא מדינה.שירוש16

אא"כ התכוונת לארה"ב.

שם מחירי הדירות שונים מהותית מפה. אך לא בכל מקום. בית פשוט בחופים כמו Carlsbad ו-  La Jolla עולים הון. (כמו בצפון ת"א)

לעומת זאת- קילומטרים באמצע שום-מקום מקבלים תמורת גרושים.

לגבי ההומלסים-

הרבה, המון, יותר מידי אנשים מסתובבים ברחבי ארה"ב ללא בתים וללא עבודה מסודרת. ועדין לא נכללים בהגדרת "הומלסים" הקלאסיים. ולא- זה לא מבחירה. (פיטורין, אסונות טבע...)

הם, ברובם, מתגוררים ברכבם ומתפרנסים מעבודות מזדמנות.

וכאלה^^^ יש בשפע.

המדינה אומנם מתנהלת יותר בכיוון הקפיטליסטי -קיצוני אך ס(ו)בלה(/ת) ממשברים כלכליים אשר השפעתם לא פחות גרועות מהסוציאליזם בארץ.

זה מתאזן.

אין ספק שלמדינת ישראל יש המון מה ללמוד מהמדיניות החברתית בארה"ב. אך בואו לא נשלה את עצמנו שבארה"ב מתחולל גן עדן כלכלי וכאן גיהנום רבתי. כי זה ממש לא (מתחיל להיות) נכון.

אמריקה לעיתים גם משמשת לכינוי לארה"ב אני מניח שבאמתותן טל

התכוון לארה"ב...

גם אני מניחה שלכך התכוון...שירוש16

לרגע לא חשבתי אחרת.

סתם שתדעי - במדפים בסופר ישנם הרבה פעמים מותגים זולים,ותן טל

שאולי טיפה יותר מוחבאים מאחרים, ולא מקבלים אותו "נפח מדף" ו"בולטות מדף" כמו המותגים הגדולים - אבל גם הם קיימים, והצרכן הנבון והחכם, אם רק ירצה - יוכל לקנות גם אותם, או אפילו "רק" אותם, ולהוזיל במחיר הרבה... אולי זה יבוא על חשבון האיכות, ואולי לא... 

אבל זה קיים. רק צריך להיות מודע. להיות צרכן נבון.

הראשון והשני משכנע.שירוש16

השלישי פשוט סותר את עצמו ומבלבל.

מודה שאני אישית התבלבלתי- מצד אחד הגירעון והעוני הם תוצאה של קריסת חברת הרווחה, ומצד שני- מבקשים להחזיר את המדינה לאותה מתכונת מידינית-חברתית שהביאה לקריסתה.

מוזר.

אין ספק שיש פה מידע חיוני וחשוב. צריך לקחת את הכל בפרופורציה ולעשות גם מבדק אישי ולהגיע לתוצאות מתוך הבנה אישית ועובדות ולא בגלל סרטון עם מילים גבוהות או מצגת משכנעת.

יש מה לתקן (תמיד היה ולעולם יהיה) אך לא בצורה ש*הם* מציעים.

אגב- שום דבר לא "שייך לנו" עד שעבדו עבורו.

תמורה באה ע"י עבודה. 

אין לנו "זכות בלעדית" על משאב ששייך לרבים.

במיוחד כאשר מדינת ישראל כלל לא השקיעה כספים עבור ההשקעה הזו.

ניתן לעיין ערך סלילת כביש 6.

עד היום משלמים למשקיעים הפרטים.

אין לנו אפשרות לדרוש בעלות על השקעות שונות כל עוד הגוף המדיני נמנע משימוש כספי הציבור (שלי ושלך ושלו) לפיתוחם.

שילמת? קיבלת!

לא שילמת- שלם וקבל.

פשוט מאוד.

הראשון באמת משכנעצריך עיון
(את השני והשלישי לא ראיתי)
אבל אחר שרואים את הסירטון שהעלו בתגובה מבינים שיש שם דמגוגיה ועיוותים
תגובה מעולהיזהר

רק הערה נקודתית על שוק הסלולר. נראה לי לא נכון להאשים רק את הממשלה בקרטל שנוצר. שוק הסלולר הוא שוק עם חסמי כניסה גבוהים באופן טבעי, בהיותו שוק של תשתיות המצריך עלות התחלתית גבוהה מאוד, על מנת לפרוס רשת.

זה נכון רק חלקיתמשהאחרונה

תאורטית מישהו יכול להקים חברת סלולר מוזלת שעובדת (נניח) רק בגוש דן או במקום עם מעט כיסוי (עלות של אנטנה בסיסית עם מרכזיה זה כמה מאות דולרים).

זה גם לא בדיוק דבר מושלם, אבל בשוק חופשי אמיתי יכולים להיות כל מיני שרותים מעניינים.

(באוקראינה למשל יש את מהירות האינטרנט בין הגבוהות באיחוד האירופי, בגלל צעירים שפרשו סיבים אופטיים על עמודי חשמל, וקראתי על אי מבודד שבנו לבד ספק אינטרנט קטן מציוד שאפשר לקנות ב-EBAY)

אני שונא שמתייחסים אליי כמו ילד בכיתה ג'עוגי פלצת

וזה בדיוק הצורה שבה הם מדברים.

הפרקים עמוסים לעייפה בפולחן אישיות מעורר סלידה.

יפה שמתעורר דיון ואנשים מתעסקים קצת בכלכלה,

ובכלל, כל כך הרבה מביעים "זעזוע" מהתכנים המובאים בסדרה.

אבל לדעתכם, מי מספיק יזדעזע כדי להקריב מעצמו את הקורבן הכי קטן?

לשבת עם עצמו ולתכנן - איך אני מזרים כמה שפחות כסף לאותם מונופולים,

ומעכשיו צורך כמה שיותר דרך עסקים קטנים?

אף אחד כמובן, ואתם יודעים את זה

לצערנו רוב אזרחי ישראל, בכלכלה מבינים בערך כמו ילד בכיתה ג'.ותן טל

ואני לא יוצא דופן, עוד יותר לצערי...

(לא להיתפס למילה, לאו דווקא כיתה ג', יכוליות שגם ד' )

אבל לא צפיתי בכלל בסדרה הזאת אז אני לא מגיב על סמך משהו שראיתי רק לגבי מה שאמרת, חשבתי שראוי לציין שלעיתים לקהל הרחב באמת צריך לפנות בדרך הכי פשוטה שמסבירה את המושגים כמעט מ0, כאילו הוא לא מבין כלום...זה הגיוני... ומי שמבין, פשוט מחכה לקטעים הרציניים יותר או לא רואה את הסדרה.

מתחיל עבודה חדשהאריק מהדרום

יום ראשון שלי בעבודה.

השעון צילצל והתהפכתי, קמתי 45 דקות מאוחר יותר ממה שתכננתי.

הלכתי לאוטובוס, הוא לא הגיע, הלכתי לכספומט פרטי והוצאתי 100 שקל בעמלה של 7.9 כדי לעלות על מונית, אני בדרך לעבודה אמור להיות שם בשבע, מקווה שיסתדר היום

בהצלחה רבהזיויק
בהצלחה! מאחל שכישוריך המקצועיים והחברתיים יצעידופ.א.
אותך מעלה ותצליח ותתקדם!
בהצלחה!משה
ושיהיה מוצלח גם לך וגם למנהלים שלך.
אבל קודם כל..לך!נחלת
זה בא ביחדמשהאחרונה

מנהל שתלוי בעובד שלו יקדם אותו.

בהצלחה!פשוט אני..
ו... למה צריך מזומן בשביל לעלות על מונית?

בהצלחה רבה!שלג דאשתקד
קורה שאנחנו מפספסים ויוצאחם קצת צולעים. ההצלחה טמונה ביכולת להתעשת ולחזור מהר לעמוד על הרגליים.
המון בהצלחה!!!ארץ השוקולד
באסה על ההתחלה הזו, מקווה שיצאת בכך ידי חובת ייסורים אם הייתה חובה כזו.

מאחל שהמקום יהיה טוב לך ברמה האישית והמקצועית, שההמשך יהיה טוב מהפתיחה כעת, שתיהנה מהעבודה ושיהיה רגוע.

בו"ה!אשר ברא
מחכים לשמוע איך היה...
אתם ומסלול החיים - הולך לכם בגדול עד עכשיו?זיויק

איך בכלל אתם מודדים את זה?

מה נחשב הצלחה?

איך זה אצלך? מה אתה יכול לשתף?פ.א.
ישoo

מדדים להצלחה באופן כללי

בריאות הגוף/ הנפש

איכות השינה

שלוות נפש

בטחון עצמי

אהבה עצמית

ויש ספציפיים לנושא מסוים כמו

מצב תקין בחשבון הבנק / השקעות/ נכסים

לקום לבוא לעבודה בכיף

לנהל תקשורת תקינה (עם ילדים/ אנשים אחרים)

ועוד

בטוחה שזה הדברים העיקריים?זיויק
אז איך הולך בינתיים?
אמoo

מדדים הם פר יעדים

אלה היעדים שלי

אני בינתיים בדרך הנכונה 

נראה לינתקה

שאדם מצליח להזדהות עם דמות או רעיון שמתאימ\ה לו 

ולהצליח ליישם אותה

תסבירזיויק
אח שלי קבל את זהנתקה

קבל את זה כמו שזה

דוגמא אישית 

אין לי איך לעזורך

שבוע טובנתקה
היום הבנתי ששמחה והסתפקות במה שיש זה העיקרארץזיתשמןודבש

כל השאר לא שווה באמת, זה אחיזת עיניים.

מנסה לעבוד על זה

מקסיםזיויק
... וְאַל תַּאֲמֵן בְּעַצְמְךָ עַד יוֹם מוֹתְךָאלעזר300

השאיפה היא להצליח לפעול טוב ככל יכולתנו בכל מצב שאנחנו נקלעים אליו.

אין לי שום ביטחון שאצליח להמשיך כך עד סוף ימי, אבל כל עוד אני יודע שהשתדלתי כמיטב יכולתי, אני רגוע.

לדעתיעוד מעט פסח

להצליח לשמוח במקום שיש לי, ובו זמנית לרצות להתקדם ולהשתפר.

שהדחיפה קדימה לא תבוא מתוך מרמור, אלא מתוך רצון להגדיל את האור.

לא יודעת אם זו 'הצלחה', אבל זו השאיפה שלי. אני די שם, ברוב התחומים, לצערי עוד לא בכולם. עובדים על זה...

נפלא!נחלתאחרונה
מי ער?מעייןאהבה

יש לי כל מיני מחשבות והייתי שמחה לדעת אם מישהו רוצה שאני אחלוק אותן איתו

לפי חוקי הפורום המקוריים והעתיקיםהרמוניה

"מי ער" זו שאלה שחוקי לשאול רק אחרי 12 בלילה😜

יש פה מישו בכלל שזוכר את החוק הזה? תגיבו רק כדי שתהיה הוכחה שאני לא ממציאה חחח

מישהו שהיה כותב לפני 12 היו נוזפים בו

אני לא זוכרתמעייןאהבה
בשם כל הפורום, אני נוזף בך.חתול זמני

זהו, עכשיו את נזופה.

אבל אני עדין ערה עכשיו זה בסדר?מעייןאהבה
אני מאשרתLavender

@חתול זמני בטוח מסכים לפחות זמנית, נכון?

אבל זה מאוחרמעייןאהבה
כן, גם עכשיו מאוחר...ל המשוגע היחידי
זמנית בלבד.חתול זמני
כן, ודאיריבוזום

היו אנשים שהתחרו מי תופס בדיוק את 00:00

חדמשפצל"פ
היו זמנים
וואי זה משמח להיזכרהרמוניה

אהבתי את השירשורים הסתמיים האלה

בטחרקאני

אני הייתי פה

בניק אחר

כצופה או ניק פעיל?הרמוניה
הייתי פעילה יותר בנוג"הרקאני

זה היה הגיל 😉

יואווהרמוניה

זה מצמרר אותי.... 

אני לא יכולה לחשוב מה זה... כאילו גם על עצמי, להיות פה ככ הרבה שנים... לעבור כל כך הרבה ולהשתנות כשהפורום בחיים שלי. לא יודעת אין לי מילים להגדיר את זה. (אני פה בפועל 6 שנים וזה מדיי משמעותי)

בכרטיס שלךרקאני

כתוב שהניק קיים מאז תשע"ז

לא רוצה להגיד לך בת כמה הייתי אז🙈

בגדול הגעתי לכאן בקורונה

גם אני הגעתי באמת בקורונההרמוניה

הכרטיס שלי נפתח בתשעז כי רציתי להגיב למשהו ובסוף לא הגבתי אותו אפילו. אבל לא הייתי איזו צופה קבועה כאן. לכן הכרטיס פשוט נשכח. אני חושבת שב2020 היתה התגובה הראשונה שלי. 

אז יש לנו אותו ותקרקאני

רק שאני עשיתי הפסקה באמצע

וחזרתי בניק אחר כי קצת פדיחה שהניק מלא בשטויות של נוג"ה

ופתאום את מגיעה לפורום הו"ל חחח

אבל האמת שאני מתגעגעת לשטויות של אז

היו כמה ניקים שהיינו בקשר טוב

הייתי פעילה גם קצת בנסיו"פ

כן זה היה כיף... לדעתי בעיקר בגלל הגיל והתמימות.הרמוניה

אני חייבת לתייג את הניק הזה אל תשאלו שאלות שלא תשמעו שקרים

@חידוש

אם אתה יודע למה תייגתי אותך תכתוב לי

(מה הסיכוי שהוא באמת יראה את זה)

גם זוכר..אנונימי 14אחרונה
אני ער, ואחרי ארוחת ערב טעימה..פ.א.
כולנו עומדים בתור לחלוק איתך את המחשבות שלךLavender

תפסתי מספר הראשונה

וכן, לצערי עדיין ערה..

מה אתם חושבים על הודעות כאלההרמוניה

**שיטת הונאה חדשה!**  
**30 דקות יכולות להרוס לכם את החיים.**  
זו לא הונאת טלפון רגילה — היא מסוכנת הרבה יותר.  
הם לא צריכים את הכסף שלכם, לא את הסיסמה שלכם ולא את האמון שלכם.  
הם צריכים רק את *הטוב לב שלכם*.

לאחרונה הופיעה במרכזי קניות, בתחנות מטרו, בשווקים ובמקומות ציבוריים “הונאת בקשת עזרה” חדשה.  
המבצעים הם בדרך כלל אנשים לבושים היטב, בגיל בינוני או מבוגר.  
הם עשויים לומר שאינם יודעים להשתמש בטלפון, שהם צריכים לבדוק את גובה הפנסיה או הסבסוד, או שהם נכנסו בטעות לעמוד הלא נכון — ולבקש מכם לעזור להם עם הטלפון.

**החלק המסוכן:**  
כאשר אתם לוקחים את הטלפון ליד, לעיתים קרובות כבר פועל בו שיחת וידאו, הקלטת מסך או זיהוי פנים.  
מישהו בצד השני צופה בכם. אתם חושבים שאתם עוזרים — אבל למעשה אוספים את הנתונים הביומטריים שלכם.

זו לא הונאה רגילה.  
זו הונאה ביומטרית המבוססת על בינה מלאכותית.  
הם לא רוצים את הכסף שלכם — הם רוצים *אתכם*.

אם תיגעו בטלפון (טביעת אצבע), תקראו מספרים או קודים (קול), או תביטו במסך בזמן השיחה (פנים), שלושת המזהים הביומטריים העיקריים שלכם — טביעת אצבע, קול ופנים — עלולים להיגנב.

בינה מלאכותית מודרנית יכולה ליצור “שיבוט דיגיטלי” שלכם — כמעט מושלם.

**ומה שקורה אחר כך מפחיד:**  
הם יכולים להשתמש בשיבוט הדיגיטלי שלכם כדי לקחת הלוואות אונליין, מימון צרכני, משיכת כספים, ואימות אוטומטי באמצעות פנים וקול.  
תוך 30 דקות כל מסגרת האשראי שלכם עלולה להיגמר.  
כשתקבלו הודעות מהבנק, תגלו שהכסף שלכם לא נעלם — אלא להפך, אתם שקועים בחובות של אלפים או אפילו מיליונים.

---

### **זכרו את 3 הכללים:**

1. **לעולם אל תעזרו לאנשים זרים עם הטלפון שלהם.**  
  אל תיגעו, אל תלחצו, אל תצפו ואל תקראו שום דבר בקול — גם אם יגידו “רק לחיצה אחת”.

2. **שיחות וידאו לא מוכרות:**  
  נתקו מיד.  
  לעולם אל תיענו לבקשה “להסתכל למצלמה” או “לדבר רגע”.

3. **שתפו את ההודעה הזו עם מבוגרים, ילדים וחברים טובי לב.**  
  המתחזים מכוונים עכשיו לאנשים טובים.

---

### **תזכורת אחרונה:**  
לעולם אל תחשבו: “לי זה לא יקרה” או “אני מספיק חכם כדי לא ליפול”.  
בדיוק על הביטחון הזה ועל טוב הלב הזה הם בונים.

**אנא שתפו. כל שיתוף נוסף עשוי להציל קורבן אחד פחות.**

(https://m.youtube.com/shorts/B6zquFqOrSk)

כאילו, אי אפשר כבר לעזור לאנשים? צריך לחשוד בכולם שכולם רמאים? מה נסגר?!?!

>>טיפות של אור

המלצה - לא להעביר - הונאה ביומטרית המבוססת על בינה מלאכותית | לא רלוונטי

(זה אתר שבודק הודעות מהסוג הזה, וכותב האם הן אמיתיות וכדאי להפיץ אותן הלאה. במקרה הזה לא)

לא יאומן שהאתר "לא רלוונטי" עדיין רלוונטיאריק מהדרום
תודה!👍👍 מגניב שיש אתר כזה...הרמוניה

בקישור לסרטון שצירפתי יש מישהו שמספר שהתחזו אליו בשיחת וידיאו לבת שלו. שזה אשכרה היה המראה והקול שלו... זה מטורף

הבלים שמטרתם ליצור בהלה וריחוק חברתינקדימון

א. מי רוצה לגנוב את הביומטריה שלך, יכול לעשות את זה בצורה "נסתרת" יותר ורחוקה יותר מאשר לפנות אלייך.

ואם הוא לא מספיק מתוחכם כדי לפרוץ לך למכשיר מרחוק ולהשתלט על המידע שלך, אז פנייה אלייך ברחוב תועיל לו עוד פחות.

ב. לכל דבר חשוב היום יש אימות דו-שלבי והגנות פנימיות של הארגונים. אף אחד לא יוכל להכניס אותך לחובות גדולים כי הבנק/אשראי יזהה תנועה חריגה ויחסום את זה. וכן על זה הדרך.

ג. התיחכום היחיד פה הוא שימוש במושגים שנשמעים מתוחכמים עבור האדם הרגיל: ביומטריה.. שיבוט.. בוו...

ד. בכל מקרה טוב שאת עירנית, וגם מודעת לספאם שיש בנושא. הכי טוב ומומלץ זה לעקוב אחרי הפרסומים של מערך הסייבר הלאומי (אני עוקב דרך הפייסבוק) כדי לקבל מידע אמין ואקטואלי.

לגבי ד'בחור עצוב
מערך הסייבר הלאומי הוא בדיחה. 
אז אנא תעדכן אם יש משהו חשובנחלת
פייק של דודות וסבתותפשוט אני..
אני לא חושבתנחלת

אני מחפשת! 

מקום חף מכל רמאות, התיפיפות, פוליטיקה, בינות מלאכותיות וכאלה שאינן, מקום פשוט 

של חיים פשוטים, של ללכת לישון עייפים לא בגלל שגלשו רוב היום באינטרנט...

בלי אינטרנט!

הכי פשוט שאפשר.

וגם בלי דובים או קרוקודילים ובלי כרישים בים, ואני לא יודעת עוד בלי מה...

פעם חשבתי על איי פולקנד; מספיק רחוק, שדות ירוקים, המון כבשים... אבל

לא נראה לי שאסתדר כל כך טוב עם המנטליות הבריטית. יש לי נימוס ישראלי.....

כיהודיה, אני מודעת לכך שאני נורא מוגבלת;

היכן ואיך אעשה את החגים? למי אשלח משלוח מנות

ויותר חשוב -  מי ישלח לי?...

וסופגניות ונרות חנוכה ומיץ ענבים ויין כשר וצפירת השבת.....

קשה. 

אם למישהו כאן יש רעיון, אשמח לשמוע. (אבל לא מקום קר מדי

ולא חם מדי, וגם, שכחתי להוסיף, בלי נחשים בכלל! וגם תולעים אינני אוהבת...)

תודה!

מה לגבי חתולים?חתול זמני
חתולים זה בסדרנחלת

גם אוגרים סיבריים, תוכונים, תוכים בינוניים על כל סוגיהם, תוכים גדולים, מדברים וגם אם לא,

וכל שאר חיות השדה - הלא מפחידות.

גם לטאות בסדר. במיוחד כשהן עדיין גורים. יש להם עיניים מלאות תום. באמת.

וכמובן, זיקיות - כל כך מעניינות.

ואפשר גם תיקנים (ג'וקים בלעז), אבל לא מדי הרבה. וגם חלזונות ושבלולים וזחלים נחמדים עם המון רגליים

ההופכים לפרפרים...

שועלים? קנגורו? דובים קטנים?חתול זמני
דובים קטנים לא, קנגרו רק קטנים, גורי שועלים - אפשרנחלת
חשבתי על זהחתול זמניאחרונה

מה לגבי אוגרים סוריים?

הרמוניה

וואי הלוואי... 

אבל בתכלס זו בריחה מהתמודדות, כי אם ככה ה' רצה שמשהו יופיע בעולם אז יש לזה סיבה... צריך להתמודד עם זה, להכחיש ולהתעלם זו לא אפשרות 

מותר לברוח. למה צריכים להיות תקועים בכך זה?נחלת

אולי בני אדם קבעו שזה ככה? 

גם ממחנות ריכוז ניסו לברוח, ושם, באמת הקב"ה הוא ששם אותם שם....

אל תזדעזעי. סתם מצב רוח של: אוף. לא  יכולה יותר!

לא מזדעזעתהרמוניה

זה קשה, אני מזדהה עם התחושות האלה של באלי שקטט

חיים פשוטים, אבל חיים ולא טרפת

אבל יש לזה יתרונות ובסוף נתחשל ונמצא פתרונות, ואז נעריך את החיים שלנו אפילו יותר מלפני זה... 

אני חייבת לעשות את זהנחלת

הזמן עובר וכמה אפשר לחלום על מקום כזה ולא להגשים?

הלוואי והיה לי אי קטן משלי. ממשי. עם בקתת אבן פשוטה על צוק גבוה

למעלה למעלה מהים. ולמטה, במקום שאף אחד לא יראה ולא ידע,

תנדנד לה סירה קטנה על פני המים, קשורה לזיז נסתר.

לא אכפת לי שיהיו אי אילו אנשים על האי שלי, אבל רחוק

לא מרחק של הליכה רגלית. הם יוכלו לבקר לפעמים,

כשאזמין, ואם ארגיש בודדה, אלך אליהם, לפעמים.

גם עיזה תהיה לי. מאוד חשוב. וגן קטן עם ירקות

ועצים שאשתול. המון ספרים בחדר ספון עץ

פשוט, ספה נוחה ומהוהה (לא מעור או פלסטיק

חס ושלום), שטיח קטן, מהוה וקצת דהוי

ונעלי בית וזהו.

* קראתי ספרים רבים בימי חלדי, ואת התוצאה -

אתם רואים.....

לחיים!

וקנגורו קטן.חתול זמני
אפשר. אבל שלא יגדל.נחלת
משלוח מנות, סופגניות, צפירת שבת. לא שכחת משהו קטן?בחור עצוב

ארץ ישראל? 

גם אני חשבתי על זה חחחהרמוניה
לא מעזה להודות בפורום הזה ש...נחלת

זה בדיוק העניין. עד כמה שהיא אהובה ויקרה, היא כל כך ...לא פשוטה.

כל כך מבלבלת. כל כך לא נינוחה. כל כך לא (לפעמים והרבה פעמים)

מס

יודעת שהכל מהשם, בגללנו, ובכל זאת....

מכירים את "שי ארץ" של נתן יונתן?

בדיוק מכאן אני רוצה לברוח. הרי לא אמרתי שאני חולמת על צפת,

נכון?

רוצה קצת שקט מכל הבאלאגן הזה. מרגישה כמו ספר היסטוריה

מהלך, שבכל שני עמודים, תיאור של מלחמה/התשה/תקריות/

הפוגה קלה וחוזר חלילה. וכשלא, אז מתכוננים למשהו כזה...

אני כמהה לשקט. בלי התרעות, ללא אזעקות, ללא ריבים,

ללא הפגנות, ללא יסורי מצפון בלתי נלאים שלא תמיד

מצליחה להיות ראויה. 

מקום בלי יומרות של קדושה. לא טומאה חס וחלילה - סתם

מקום פשוט כזה, עובד בשדה כזה, חקלאי כזה, ניטרלי.

ונא לא לכתוב לי שאם אין קדושה, אז יש טומאה.

אדמת העמים . אני יודעת.

גם שבת היא לא פשוטהבחור עצוב
גם יום כיפור. גם גידול ילדים. רוצה לברוח מכל זה? 
ילדי כבר גדלו. יש לחלקם כבר ילדים משלהםנחלת

שבת, אין בעיה לשמור, יהיה לי לוח שנה גדול.

מעניין שאתה מזכיר גידול ילדים, כי דווקא אז החלום על

האי שלי, היה מוחשי ועז צבעים יותר מהרגיל.....

לגבי יום כיפור - מה הבעיה לצום?

ולגבי הוידוי - יהיו לי הרבה פחות יסורי מצפון;ת

כמה עבירות כבר אפשר לעשות כשבן אדם לבד?

את מי אשנא? עם מי אריב? ממי אעלב?

על מי ועם מי אדבר לשון הרע?

להיפך, ליבי יהיה מלא ידידות ואהבה לכולם...

רבותי. אל תתרגשו ותזדעזעו ממני, אתם עדיין

צעירים, רעננים, וכל החיים לפניכם. אני,

איך אומרים, כבר הרבה זמן על כדור הארץ

הזה;

נחליאלים בסתיו? מקסים!

הסביונים הצנועים הצהובים האלה? איזה יופי

הגשם המתדפק על שמשת החלון בחורף, וואו!

הנכד המחבק (לא תמיד...) ואומר: סבתולה, את מצחיקה

(כשאני לא חופרת לו ומטיפה) - מרגש...

לא באמת. יש המון על מה להודות. אבל

לפעמים, כמו היום, איך לאמר - ובכן, רוצה את

האי שלי.

מקווה שהקב"ה לא משתתף בפורום הזה ולא קורא את זה. נכון?

מצאתי ספר מעניין. אני רק בהתחלה. עיוני.נחלת

4000 שבועות. אוליבר ברקמן - איך לחיות את החיים במקום לנהל את הזמן.

מצאתי לך את האי החלומי והקסוםLavender

האיים הקריביים - מוכנים לחופשה בגן עדן? אנחנו כן! | אל על

לפעמים צריך חופש מהשגרה השוחקת, מהעומס הנפשי של החיים ובפרט במדינה שבעת מלחמות כמו שלנו.

ולפעמים גם שינה טובה כוס קפה והליכה בטיילת מספיקים(:

שולחת לך הרבה כוחות, שתהני מכל היופי והשפע שה' נתן לך💝

חמודה!נחלת

אי אפשר. באי שלי אסור שיהיו כרישים בים שמסביב. ובאיים הקריבים, יש. בשפע.

מלבד זאת, נורא חם שם ואני לא אוהבת שמש חזקה.

מלבד זאת, אני אוהבת עצים עבותים עם המון עלווה, ירוקים, סבוכים, שמנים כאלה

ולפי מיטב ידיעתי, הרוב שם זה עצי דקל כאלה. חוץ מלסכך בסוכות, הם לא במיוחד

לרוחי..

אבל תודה רבה רבה.

עוד בעיה קטנטנה: נורא יקר להגיע לשם...

יש עוד משהו שהייתי רוצה (אם ארצה אחת להרבה זמן לצאת מהאי שלי):

לראות לוויתנים במקום הטבעי שלהם. צפון קנדה נדמה לי, או דרום

ארגנטינה, משהו כזה.

יש להם זנבות אדירים. מאפילים בלי ספק על השמש (שאיננה....)

תבורכי!

אני יכולה להציע לך פתרון לכל בעיה שהעליתLavender

אבל אז תמצאי עוד כמה בעיות חדשות.

אז אולי יותר פשוט שתיצרי לבד את האי הקסום?

תזמיני אותנו לביקור כשתרצי לראות קצת אנשים נחמדים בנוף

יצירת אי מלאכותי היא פרויקט הנדסי מורכב ועצום, המשלב טכנולוגיות ימיות מתקדמות, גיאו-טכניקה והגנת סביבה. השיטות העיקריות כוללות ייבוש ים, הקמת מבנים צפים, או הרחבת שוניות קיימות. 

Wikipedia

להלן השלבים והשיטות העיקריות ליצירת אי מלאכותי:

1. תכנון ובדיקת היתכנות

• סקרים ימיים: בדיקת עומק המים, זרמים, סוג הקרקעית ותנאי מזג האוויר.
  • הגנת סביבה: הערכת ההשפעה על המערכת האקולוגית הימית (שוניות אלמוגים, דגים).
  • הגנה מחיכוך: תכנון שוברי גלים ושוניות מלאכותיות מסביב לאי, כדי להגן עליו מפני שחיקה עקב זרמי הים. 

2. שיטות בנייה עיקריות

• ייבוש ים (Land Reclamation): השיטה הנפוצה ביותר. ספינות מיוחדות ("מחפרות") שואבות חול וחומרים אחרים מקרקעית הים ומתיזות אותם באזור המיועד ליצירת האי.
  • "ריינבואינג" (Rainbowing): טכניקה שבה חול נורה בלחץ גבוה דרך זרנוק מיוחד מספינה, ויוצר צורה של קשת, כדי לפזר את החומר בצורה אחידה.
  • שימוש בבטון וסלעים: הקמת "קירות" או יסודות מבטון וסלעים ענקיים ליצירת מסגרת האי, ולאחר מכן מילוי הפנים בחול או אדמה.
  • איים צפים: במקום למלא את הים, בונים מבנים צפים ענקיים המעוגנים לקרקעית הים. טכנולוגיה זו נחשבת פתרון עתידי לעליית מפלס הים. 

3. התעצמות ובנייה על האי

• ייצוב הקרקע: לאחר מילוי החול, יש לייצב את הקרקע כדי למנוע שקיעה, תהליך שיכול לקחת זמן רב.
  • תשתית: בניית כבישים, תשתיות מים, חשמל, ביוב, ולבסוף מבנים. 

דוגמאות בולטות

• איי התמרים בדובאי: איי מלאכותיים ענקיים בצורת דקל שנבנו על ידי ייבוש ים.
  • פרויקטים בישראל: נבחנו הצעות להקמת איים מלאכותיים מול חופי ישראל לצורכי תשתיות, כמו שדות תעופה או תחנות כוח. 

בניית איים מלאכותיים דורשת השקעה כספית אדירה ומשמשת לרוב למגורים, תיירות, או צרכים אסטרטגיים. 

תודה אבל בשום אופן לא אי מלאכותינחלת

לכן לעולם (מן הסתם), לא אהיה בדובאי; משהו ענק, מלאכותי, מנקר עיניים...

הכי רחוק מהטבע שיש.

כן, חושבת שאזמין אתכם מדי פעם. אוהבים עוגות גבינה (מחלב עיזים?....)

בתנאי שאתם חוזרים לפני שקיעת החמה ולא משאירים שום עטיפות חטיפים

על אדמת האי שלי!

באותה הזדמנות אולי אבקש מכם להביא קפה, כי אין לי אפשרות לגדל

אותו, אם לא אכפת לכם. אני אומרת את זה כבר עכשיו מראש, כי

שכחתי לציין שאין לי כאן פלאפונים ושום אמצעי תקשורת כלשהם.

אני לא רוצה.

איך נתאם?

בשיטה הישנה נושנה - שמים פתק בבקבוק , ממתינים לזרם

מתאים ושולחים אותו על פני המים....

פשוט וקל.

אולי מברקים בטלגרף?חתול זמני
רק בקבוק. ככה זה בכל הסיפורים!נחלת
מצטרפת^הרמוניה
הקב"הרקאני

משתתף בפורומים כולם

אבל את יכולה לפנות אליו ישירות ולספר לו את זה

לא צריך להסתיר

או להתבייש

זה רגש לגיטימי

הרצון לברוח לפעמים

ודווקא אם פונים אליו ומספרים לו

הוא יכול לעזור

תודה!נחלת

פעם ביקשתי דבר כזה, ובאמת נסעתי......עם הילד, לרופא...

מאז אני פוחדת.....

לא מסבירת פנים; שיר ארץ - תיקון טעותנחלת
פייקאנוני.מית
אבל בלי קשר יש אמצעי זהירות אחרים. צריך לנקוט בהם ובכללי לפחד פחות
מי ער?ל המשוגע היחידי

הייתי חייב

רקאני

אני ערה

לא ברור איך ולמה

כן, המועדון שלנו גדול ומכיל את כולם ל המשוגע היחידי
קראתי מי רעב🤦🏻‍♀️אשר ברא
כנראה הרעב משפיע פה על השינה?
חחחחחחחהרמוניהאחרונה
לא הבנתיהפי

איך אפשר להכיל את זה שכל כמה זמן נפטר חייל שהגן עלינו בנופלו לפעמים בני 19 כל החיים לפניהם ...

איך אפשר????

אתם קולטים בכלל כמה אנשים הקריבו את עצמם למעננו

השבת חשבתיהבדידות

משהו שבטח חשבו אותו אלף פעם אלף אנשים לפניי עדיין זה היה עצוב. מכירים את הגלופה של "חברים לא מתים הם רק מתחתנים"? כמה תמימות הייתה לנו לפני המלחמה... חברים מתים.

אי אפשר כבר להכיל את זההפי

למה זה נהיה שגרה?

למה זה מרגיש שאנשים גם לא מבינים כמה הם נותנים וכמה יש משפחה ועוד מעגלי אובדן

זה ממש חורבן

הפי - מוצ"ש הקשבתי לשיעור של הרבנית שולמית פישרנחלת

בשידור חי.

היא דיברה על הבחורים המתים. כדאי להקשיב לאיך שהיא מציגה את הדברים.

היא היתה קשורה לר' אושר, זצוק"ל. כדאי להקשיב לה.

לא פשוט בהתחלה, לוקח זמן להבין, אבל כדאי.

כמה מהחברות הכי חכמות, רגישות, אמיתיות ורוחניות

שלי - דובקות בה. בדרך של ר' אושר, למרות שהיו לגמרי

בסגנון אחר.

..אני:)))))

את מכירה את הרבנית שולמית שחור?

לא . מיהי?נחלת
..אני:)))))

רבנית שמתאים לך להתחבר אליה.

אני התחברתי לגישה החינוכית של אחותה ששכחתי את שמה

תודה!נחלתאחרונה
מאיפה מוצאים?הפי
זה מטורף אין מיליםהרמוניה

אי אפשר להכיל את זה

את צודקת, אי אפשר...אני:)))))
מחרידזיויק
מחשבה כואבת...שלג דאשתקד

כל יום זיכרון אני חושב על זה, שאח של סבא שלי נהרג במלחמת השחרור, והיה בחור צעיר שהחיים לפניו.

האחים שלו חיו והקימו משפחות ענקיות. כמה מצער לחשוב שיכל להיות עוד ענף בגוגל בגודל הזה, והכל נגמר בגלל איזה טיל או רימון קטן שבדיוק נזרק על אדם שמסר את נפשו בשבילנו...

פשוט לא יאומן.

אבל הרי הכל מושגח לגמרי! ושם נורא טוב להם.נחלת
נורא ואיוםארץ השוקולד
תוהה אם אנחנו יכולים להפעיל לחץ על מנהיגנו שירצו לדאוג להרתיע את אויבינו מצפון
נראה לי חשובטיפות של אור

(בעקבות השרשור של @הרמוניה)

תשתפו - איך את מוודאים או מאמתים מידע שרץ באינטרנט?

אני מכיר שתי שיטות: לשאול מישהי מומחה בתחום (למשל רופאה) שאת סומכת עליה, והצלבת מידע בין מקורות אמינים

תעזרו ליצור רשימה של מקורות אמינים בעיניכם? 

אני אתחיל:טיפות של אור
אתרים של קופות חוליםטיפות של אור
אתרים ממשלתיים (סיומת gov)טיפות של אור
האתר 'לא רלוונטי' של חנן כהןטיפות של אור
אתרים של משרדי בריאות גדולים (האירופי,טיפות של אור
הישראלי, גם ה-FDA וה-CDC. למרות שעם שני האחרונים כנראה צריך קצת להיזהר בזמן האחרון)
הקבוצה 'מדברים על חיסונים' בפייסבוקטיפות של אור
יש שם גם רופאות ורופאים ואחיות שעונים, ואז הם כותבים מי הם בסוף התגובה. לחפש את התגובות האלו
ויקיפדיה האנגלית הרבה הרבה יותר אמינה מהעבריתטיפות של אור

חוץ מנושאים פוליטיים

מה זאת אומרת יותר אמינה? אפשר דוגמא? תודה.נחלת
רפואה אני שואל רופאיםחתול זמני

אחזקת בית אני שואל בטמבוריה

חדשות אני בודק מכמה אתרי חדשות בעולם (אני אוהב את החדשות הגרמניות) + מקורות מקומיים

בדברים סתמיים אני שואל את ג'פטו

טיפות של אור

(בעיניי ai לא טוב להשגת מידע. הוא טוב להנחיות שאפשר לבצע ולבדוק האם הן עובדות - איך לתקן תקלה במחשב, איך להשתמש בתוכנה כלשהי וכד')

טוב אני בעיקר מפה לאוזן... מבעלי ניסיוןהרמוניה

אבל הרבה הרבה עם הצ'אט ופשוט מבקשת ממנו קישורים להוכיח את הדברים שלו.

אז בעז"הטיפות של אוראחרונה

בזכות השרשור תגלי דרכים טובות לבדוק איזה מהדברים שאת שומעת נכון 🥳

שאלהנחלת

למה, כדי להגיע לדיון של היום או אתמול או שלשום, עלי לעבור על כל חודש ניסן, ולפעמים אולי גם על אדר?

למה זה לא מופיע מייד בתחילת השרשור?

חושב שהבנתי את שאלתך, אך היא לא מנוסחת בצורה ברורהפ.א.

מניח שהתכוונת לשאול: מדוע שרשורים חדשים מהיום לא מופיעים מייד בתחילת התצוגה של הפורום?

"שרשור" הוא רצף התגובות לפוסט (להודעה) שנכתבה.   יש שרשורים עם מעט תגובות ויש שרשורים שיכולים להגיע למאות תגובות (שרשורפלצת)

האם סימנת ובחרת לך פורומים מועדפים?

או שאת נכנסת לתפריט הראשי ורק אז מגיעה לפורומים השונים?

אם בחרת פורומים מועדפים- העדכונים החדשים של שרשורים בפורום מועדף, תמיד יופיעו בכניסה לאפשרות "עדכני" בתפריט הפורומים.  'עדכני' מציג את העדכונים בפורומים שמסומנים אצלך כפורומים מועדפים.

אם את מגיעה לקריאה בפורומים דרך שם הפורום, למשל בוחרת בתפריט הפורומים את פורום "צעירים מעל עשרים", השרשור הראשון שיוצג הוא זה שהתעדכן לאחרונה.

אבל ייתכן שהשרשור זה החל לרוץ לפני כמה שבועות וממשיך לקבל תגובות והתייחסויות.  

וכן הלאה. שרשורים מעודכנים יופיעו בזה אחר זה, לפי תאריך העדכון של התגובה האחרונה בהם.  

וזה מביא לכך ששרשור חדש, שההודעה הראשונה בו נכתבה רק היום, יופיע עמוק למטה, אחרי שרשורים שנפתחו קודם לכן אבל קיבלו תגובה לפני זמן קצר יותר, ושרשור שנפתח היום הוא עם תגובה אחרונה ישנה יותר מבחינת הזמנים.   

האמת שברגוע
ב"עדכני" כבר לא תמיד מופיעים רק השרשורים החדשים, לפעמים הוא מקפיץ שרשורים ישנים גם אם לא הגיבו שם
זה קורה לפעמים ולעיתים רחוקות לדעתיפ.א.
אולי בגלל תקלות באלגוריתם שמעלים מהדף פוסטים שקראת כבר.  ייתכן ומעלה שוב פוסטים שראית אך לא פתחת.  
מה זה פוסטים שראית ולא פתחת?הבדידות

איך ראית אם לא פתחת?

האלגוריתם פה אמור להיות מתוחכם? כמה באמת מושקע פה? בלי לזלזל סתם מתעניין

אם לא הייתי פותח לקרוא מה כתבת בגוף ההודעהפ.א.
זה היה שרשור שראיתי אך לא פתחתי.

אה הבנתיהבדידות

ואתה חושב שהאלגוריתם עושה ניטור ברמה כזאת שרושם בנפרד (לא רק מה לא פתחת אלא גם) מה ראית ולא פתחת וזה כדי להקפיץ לך את השרשור ב"עדכני"?

כן. כי כל הזמן יש לי שרשורים שלא פתחתיפ.א.

כי לא מעניינים אותי. ורק אם אני פותח אני מצליח להעלים אותם מה -"עדכני"  

כן אבל אולי הם שם כמוהבדידות

סתם שרשורים שלא פתחת? איך הבנת שאלו שראית ולא פתחת מוקפצים באופן שונה מסתם לא פתחת?

זה אני לא יכול לדעת.פ.א.
נכון. אין הבדל בין ראיתי ולא פתחתי לבין לא ראיתי. 
כן, הבנת אותיהבדידות
זה קורה לי כל הזמן.. די מעיק שצריך לפתוח הכלברגועאחרונה
הבנתי,תודה רבה!נחלת

אבל איך מסמנים את הפורום המועדף?

אצלי כשאני פותחת את גוגול, מופיע למשל: צעירים מעל 20

אנשים רגישים מאוד

וכו'.

מניחה שב"סימון" הכוונה היא למשהו אחר, נכון?

לא נכנסים מגוגל. זו הבעיה. נכנסים לאתר ערוץ 7פ.א.
בדפדפן האינטרנט.  

אולי יעניין אותך