-- בחירה חופשית--פוסעת

אתם באמת חושבים שיש בחירה חופשית בעולם?

יש את המשפט שאומר שהכל בידי שמים חוץ מיראת שמים, אבל תכל'ס- ה' יודע מה נבחר בסוף והוא מכוון אותנו לזה ככה שזה לא ממש בחירה חופשית. לא?

יש בחירה חופשית.סתמישוו
הרמב"ם אומר את זה, הכוזרי.. ועוד ועוד..
תפעילי ת'היגיון. את יכולה לבחור מה את עושה, נכון? נכון.
יש בחירה חופשית!
כדי להמשיל את זה אפשר לראות את זה כאילו ה' צופה בסרט כמה פעמים.. בפעם הרביעית הוא כבר יודע מה הולך לקרות בהמשך הסרט.. אבל ה'בחירה' היא של השחקנים.. זה קשה להבין אבל אצל הקב"ה אין מושג של זמן. הוא אינסופי, הוא לא מוגבל בזמן. הוא יודע מה נעשה.

כתוב "ועבדום ועינו אותם 400 שנה" - אז לכאורה אפשר להגיד שהמצרים לא היו צריכים לקבל עונש כי לא היה להם בחירה! אז הרמב"ם עונה על זה שזה באמת נכתב לעם, בתור כלל.. אבל בתור יחידים לכל אחד הייתה בחירה חופשית, והם נענשו בגלל זה.
הרמב"ן (כמדומני) חולק על זה ואומר שזה לא הגיוני.. שהרי בתוך העם היה חייב להיות כאלה שיעשו רע, ולכן לא מגיע להם עונש.. ולכן הוא אומר שהם נענשו כי הם עשו את זה ליהודים לא כי ה' אמר אלא כי הם שנאו אותנו.. בגלל היותנו יהודים.

"הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים" - הרמב"ם כותב במפורש בשמונה פרקים.. נראליי פרק רביעי.. שהכוונה פה ל'הכל' שהוא בידי שמיים זה לדברים שאין לאדם שליטה בהם, למשל, תופעות טבע וכו'. אבל.. דברים שהאדם יכול לשלוט בהם כמו מידות וכו' או אפילו סתם.. מה הוא יאכל בבוקר.. זה בבחירתו.

הרי זה ברור שיש בחירה חופשית כי אחד מעיקרי האמונה הוא שכר ועונש.. ואם לא הייתה בחירה, אז לא היה שכר ועונש.
שאלהsomeone

א. קודם כל צריך לדעת שכמעט כולם שואלים את השאלה הזאת. אפילו יש לה שם! (שאלת הידיעה והבחירה)  שמעתי הרבה תשובות ואף אחת מהן לא קיבלתי חוץ מהתשובה שידיעת הקב"ה זה לא הידיעה שלך, אלא משהו שאיננו מצליחים להבין והיא אינה סותרת את הבחירה (נכון שזה לא תשובה שאומרים "אה עכשיו הבנתי"... אבל בשאר התשובות שאני שמעתי יש פגמים...)

ב. עלתה לי שאלה על הרמב"ן: הרי כתוב "וגם את הגוי..." כלומר שזה לא משנה למה הם היו עושים את זה הם היו חוטפים... 

אשמח לתשובה 

זה יותר מסתם 'אי אפשר להבין'סתמישוואחרונה
הראב"ד באמת מקשה על הרמב"ם איך זה שהוא מביא שאלה ולא פותר אותה אלא משאיר אותה ב- ידיעת הקב"ה שונה מידיעתנו".. אבל יש סוברים שיש פה תירוץ.
תעיין בשמונה פרקים לרמב"ם, פרק שמיני.
בכל מקרה .. אני חושב שמה שהרמב"ם כותב [וזה קצת יותר עמוק מ- הידיעה שלנו שונה.. היא תשובה מספקת וגם בעלת מוסר אמוני גדול מאוד]

בקשר לשאלה שלך..
אם הבנתי נכון אתה שאלת ככה - כתוב בתורה "וגם את הגוי אשר יעבודו דן אנוכי" .. אז זה בעצם היה מוכרח שהם יענשו, וזה למה?

אז יש כמה פירושים.. לא יודע אם כולם.
קודם כל, אם בן אדם עושה משהו לא טוב (לכאורה) כי ה' ציווה (למשל ע"י נביא) אז זה בסדר. כי הוא עושה את זה כי ה' ציווה. אז למה שייענש?!
אבל.. הם עשו את זה ממניע אישי, של שינאת יהודים.. הם לא עשו את זה כי ה' ציווה. במצב כזה, מגיע להם עונש.
וחוץ מזה, שהם גם הוסיפו על הקושי בעבודה יותר ממה שהיו צריכים.
אולי אפשר גם להגיד שזה בשביל לחזק את האמונה של עמ"י בה'.. שיראו שיש מישהו מעל המצרים ששיעבדו את בנ"י.. והמצרים לא השליטים האמיתיים אלא הקב"ה.

יש גם עוד פירוש על זה (אני מקווה שזה נכון, אני לא בדיוק זוכר) והוא שהמצרים נידונים בכלל על מעשים שעשו לפני זה.. והם היו בדרגה כ"כ שפלה שהקב"ה לא נתן להם לחזור בתשובה. ולכן הם נידונו..
ננסה את זה ככה.א"י זה קשה

-את מאמינה שיש לך בחירה חופשית (מרגיש לך שכל מה שאת עושה את עושה מבחירה)?

-את מאמינה שה' בורא עולם ויודע סתרי בראשית ומעשי בני האדם?

סותר? לא! לא עובד באותו מישור כי את שואלת פה על יכולת ה' דבר שאין טעם ויכולת לעשות. ה' לא 'יכול' ולא 'לא יכול' כי הוא לא עובד במושגים שלנו. השכל לא פועל במישור הזה. 

אז מה עושים? שותקים. אנחנו יודעיחם את נתוני הפתיחה אבל אנחנו לא מצליחים להשוות ביניהם כי הם לא במישור שאנחנו עובדים בו.

שאלה מעניינת.קול דממה
וכן, יש. שמעתי הסבר מאד מאד טוב לזה, אבל אני לא זוכרת את כולו כרגע
כשאני אזכר אכתוב
לאקמנו ונתעודד

בס"ד

פשוט לא.

רק כדי לסבר את האוזן:

אם אני מספיק חכם ומכיר אותך לעומק, אני יכול לנחש מה תהיינה הבחירות שלך באחוזי הצלחה גבוהים. זה מצמצם במשהו את הבחירה שלך?

ומה גורם לך להגיד שהקב"ה מכוון אותנו לבחירות מסויימות?!

כשהיית קטנהשם_משתמש
ואמא שלך הכינה סנדוויץ לך ולאחים ואחיות שלך
היא שמה על השולחן והלכה לעבודה
שוקולד לך לאחות גבינה ולאח חלבה
היא לא הכריחה אותך לקחת משהו, אבל היא ידעה שתקחי את השוקולד
אוקי אנשיםפוסעת

אני חושבת שהצלחתם לשכנע כאילו מוציא לשון

לשון הרמבםתסיר חרפה מעיר
עבר עריכה על ידי תסיר חרפה מעיר בתאריך י' בטבת תשע"ו 03:32
שמא תאמר: והלא הקדוש ברוך הוא יודע כל מה שיהיה קודם שיהיה; ידע שזה צדיק או רשע, או לא ידע? אם ידע שהוא יהיה צדיק - אי אפשר שלא יהיה צדיק; ואם תאמר שידע שיהיה צדיק ואפשר שיהיה רשע - הרי לא ידע הדבר על בוריו!
ה2 דע שתשובת שאלה זו "ארוכה מארץ מדה ורחבה מני ים" (איוב יא,ט), וכמה עקרים גדולים והררים רמים תלויים בה. אבל צריך אתה לידע ולהבין בדבר זה שאני אומר.
ה3 כבר בארנו בפרק שני מהלכות יסודי התורה (הלכה י) שהקדוש ברוך הוא אינו יודע בדעה שהיא חוץ ממנו, כבני אדם שהן ודעתן שניים, אלא הוא יתברך שמו, ודעתו - אחד, ואין דעתו שלאדם יכולה להשיג דבר זה על בוריו. וכשם שאין כוח באדם להשיג ולמצא אמתת הבורא, שנאמר: "כי לא יראני האדם וחי" (שמות לג,כ), כך אין כוח באדם להשיג ולמצא דעתו שלבורא. הוא שהנביא אומר: "כי לא מחשבותי מחשבותיכם, ולא דרכיכם דרכי, נאום יי" (ישעיה נה,ח). וכיון שכן הוא - אין בנו כוח לידע היאך ידע הקדוש ברוך הוא כל הברואים ומעשיהם.
ה4 אבל נדע בלא ספק שמעשה האדם ביד האדם, ואין הקדוש ברוך הוא מושכו ולא גוזר עליו, לא לעשות כך ולא שלא לעשות כך. ולא מפני קבלת הדת בלבד נדע דבר זה, אלא בראיות ברורות מדברי החכמה. ומפני זה נאמר בנבואה שדנין את האדם על כל מעשיו כפי מעשיו, אם טוב ואם רע. וזה העקר שכל דברי הנבואה תלויין בו.
שאלה מצויינתצפרירים
התשובה נמצאת בפנימיות התורה. ולא כאן המקום.
הכל מושגח, כי חוץ מהבורא יתברך אין מציאות, והוא נמצא בכל.
על מנת להבין קצת, כדאי לקרוא מאמר השגחה פרטית, בספר שומר אמונים.
את יכולה לעשות טוב או רע בכל רגע נתון.
וכבר אמר הבעשט, שמאתו יתברך יוצאים הצירופים פשוטים, ואם האדם עושה טוב, הם מתקבלים לטוב; תום, עשר, הוד, כתר ואילו האדם לעתים מקלקל, והופכם ל: מות רעש דוה כרת .
התוצאות הן "בידי שמיים", והדרך ב"יראת שמיים" (בחירה)סוג'וק

הקב"ה יכול להשיג מה שרוצה גם אם בוחרים בדרך רעה או לא ביראת שמיים.

הבחירה היא בדרך שלנו ועד כמה נהיה בטוב בדרך למה שה' רוצה

יש בחירה חופשית יעני אנחנו יכולים לעשות טובה או רעה ובוראיו
עבר עריכה על ידי יו בתאריך ג' בכסלו תשע"ו 21:00
עבר עריכה על ידי יו בתאריך ג' בכסלו תשע"ו 20:58
עולם לא יודע -עד שאנחנו יעשה. ואני חושב שזה נקראת יראת שמים (הכל בידי...). כמו שלפעמים בורא עולם מביא נסיונות- בוא נגיד אברהם אבינו-הוא לא ידע אם אברהם יעשה או לא -עד שעשה (עקידה). אז סופסוף יש בחירה חופשית ודאי בענינים רוחניים. אבל באמת זו שאלה טובה-ומאד ראוי לדבר על זה עם חכם שמבין בדברים אלו.
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך