אתם באמת חושבים שיש בחירה חופשית בעולם?
יש את המשפט שאומר שהכל בידי שמים חוץ מיראת שמים, אבל תכל'ס- ה' יודע מה נבחר בסוף והוא מכוון אותנו לזה ככה שזה לא ממש בחירה חופשית. לא?
אתם באמת חושבים שיש בחירה חופשית בעולם?
יש את המשפט שאומר שהכל בידי שמים חוץ מיראת שמים, אבל תכל'ס- ה' יודע מה נבחר בסוף והוא מכוון אותנו לזה ככה שזה לא ממש בחירה חופשית. לא?
א. קודם כל צריך לדעת שכמעט כולם שואלים את השאלה הזאת. אפילו יש לה שם! (שאלת הידיעה והבחירה) שמעתי הרבה תשובות ואף אחת מהן לא קיבלתי חוץ מהתשובה שידיעת הקב"ה זה לא הידיעה שלך, אלא משהו שאיננו מצליחים להבין והיא אינה סותרת את הבחירה (נכון שזה לא תשובה שאומרים "אה עכשיו הבנתי"... אבל בשאר התשובות שאני שמעתי יש פגמים...)
ב. עלתה לי שאלה על הרמב"ן: הרי כתוב "וגם את הגוי..." כלומר שזה לא משנה למה הם היו עושים את זה הם היו חוטפים...
אשמח לתשובה
-את מאמינה שיש לך בחירה חופשית (מרגיש לך שכל מה שאת עושה את עושה מבחירה)?
-את מאמינה שה' בורא עולם ויודע סתרי בראשית ומעשי בני האדם?
סותר? לא! לא עובד באותו מישור כי את שואלת פה על יכולת ה' דבר שאין טעם ויכולת לעשות. ה' לא 'יכול' ולא 'לא יכול' כי הוא לא עובד במושגים שלנו. השכל לא פועל במישור הזה.
אז מה עושים? שותקים. אנחנו יודעיחם את נתוני הפתיחה אבל אנחנו לא מצליחים להשוות ביניהם כי הם לא במישור שאנחנו עובדים בו.

בס"ד
פשוט לא.
רק כדי לסבר את האוזן:
אם אני מספיק חכם ומכיר אותך לעומק, אני יכול לנחש מה תהיינה הבחירות שלך באחוזי הצלחה גבוהים. זה מצמצם במשהו את הבחירה שלך?
ומה גורם לך להגיד שהקב"ה מכוון אותנו לבחירות מסויימות?!
אני חושבת שהצלחתם לשכנע
![]()
הקב"ה יכול להשיג מה שרוצה גם אם בוחרים בדרך רעה או לא ביראת שמיים.
הבחירה היא בדרך שלנו ועד כמה נהיה בטוב בדרך למה שה' רוצה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים