יש לי בעיה קטנהאופל

בחופש הגדול אח שלי הגדול (גדול ממני בשנתיים וחצי) התאהב באיזו מישהי בשכונה עכשיו הוא ממש רצה שאני יעזור לו אז יום אחד יצאתי אני והוא לסיבוב וראינו אותה ואז סתם התחלתי לדבר איתה והתענייתי  והכל ופשוט הילדה הזאת לא נראתה לי ושעות חפרתי לאח שלי שירד ממנה וכו' בסוף היא סתם שיחקה איתו ובאמת פגעה בו ואז הוא הציע לה חברות........  ושבועיים אחרי תחילת הלימודים הוא נפרד ממנה כי הוא הלך לישיבה וגם הוא קצת הבין שהקשר הזה לא בריא בזמן שהוא היה בישיבה אז אני התחברתי אליה והכרתי אותה מקרוןב ומה שאני יכולה פשוט להגיד שהילדה הזאת כולה ריקנות כל חייה זה רק סביב בנים וזה פשוט נושא החיים שלה! היא גם חצי לא לומדת וכל היום מסתובבת בעיר ומה הכי מוזר זה שהיא לומדת בבית יעקב!!! היא פשוט לא מוצאת את עצמה מצד אחד היא חרדיה עאלק מצד שני היא לבושה כמו............... בקיצור אז המספר שלי ושל אח שלי שונה רק במספר אחד! ויום אחד היא התקשרה אלי ולא היה לי כוח לענות לה אז היא חשבה שאולי המספר לא נכון אז היא ניסתה כמה מספרים (זה לפחות מה שהיא מספרת) ואז הגיעה לאח שלי ובאמת סוף סוף אח שלי חזר לעצמו כי באמת הקשר הזה רק בילבל אותו היא שוב נכנסה לו לחיים היא התחילה לשגע אותו ולהתקשר אליו וביקשתי ממנה כמה פעמים שתפסיק כי זה באמת משפיע אליו כי הנה לפני שבועיים הוא ברח מהישיבה והוא לא למד עד לפני כמה ימים ועכשיו הוא לומד בתיכון ובאמת חבל ואני אומרת לו להפסיק לענות לה ושתיהם לא מקשיבים לי ואני באמת לא רוצה להיות אחות מגעילה אבל באמת אני רואה את אח שלי מידרדר מיום ליום ולא הייתה לי בררה אז הלכתי לאמא שלי וסיפרתי לה הכל והיא איימה עליו שאם הוא יענה לה עוד פעם אחת היא תחרים לו את הטלפון והיא תתקשר להורים שלה.......... אז אח שלי ממש התעצבן כי הוא הבין שזאת אני והוא כל היום קורא לי מלשנית והוא גם הלך וסיפר לה אז היא רבה איתי עכשיו אבל זה לא מה שמדאיג אותי מה שכן זה שאני לא בטוחה אם עשיתי את הדבר הנכון??! אולי לא הייתי צריכה להתערב?

אני חושב שלא צריך להיכנס את ההורים לסיפוריו
אבל אם הוא עכשיו חלש בלימוד אולי יהיה טוב אם הוא יהיה קצת בקשר צנועה עם בחורה טובה , וצנועה שהיא תשפיע עליו לטוב אינשאללא. אז אם את מכירה ילדה טובה וצנועה תעשה את ה״שידוך״ כי אם הוא יהיה בקשר עם בחורה טובה לא יהיה לו שום קשר בכלל עם הבחורה הלא צנועה.
אבל אם הוא באמת לומד אולי יותר טוב אם הוא לא יהיה בקשר עם עם בנות עד הגיל המתאים לחתונה. וראשו יהיה בלימוד תורה כדי שהוא יגדל בתורה ובמעשים טובים אינשאללא
אנסה לגעת בנקודה אחת.*בננית*

נראה שאת מאוד מעורבת, באופן טבעי, בסיפור של אחיך.

אמנם זה מה שאנחנו נוטים לעשות באופן אינסטינקטבי, אבל אני חושבת שלא נכון להתערב.

בתור אחים אנחנו עלולים יותר להזיק מלהועיל.

אני מאוד מבינה ומזדהה עם המקום שלך. לא פשוט לראות אח במקומות שמזיקים לו.

אבל עם כל הקושי, לענ"ד צריך להבליג ולהתעלם.

המקסימום שאפשר לעשות הוא לדבר בפתיחות, להקשיב ולהציע בעדינות פתרונות, אבל זה תלוי בסוג הקשר שלכם.

חשוב להקפיד שזה לא יבוא ממקום של נתינת עצות מגבוה, אלא של שיח חברי.

לא התייחסתי להכל, זה באמת מצב מורכב.

אשרייך על האכפתיות. התפקיד שלך עכשיו הוא לשים לב שהאכפתיות הזו מתבטאת בצורות נכונות ומועילות.

שתהיה ס"ד גדולה! בהצלחה.

תודה רבה!אופל

זהו שאני ואחי מאוד מאוד קרובים! כבר שלוש שנים אנחנו כמעט כל ערב יוצאים לסיבוב ומדברים כמעט על כל נושא שיחה כלשהו

מה שמעצבן בקשר הזה זה שהייתי תקועה בניהם עם הייתי יוצאת לסיבוב עם אחי היא הייתה מצטרפת ואז עוזבים אותי וגם ההפך כשאני הייתי יוצאת לסיבוב איתה וכו'..................

אז צריך להפריד בין שני עניינים*בננית*

הקשר שלך איתו זה בהחלט עניין שלך! מומלץ לדבר איתו בעדינות ולשתף בתחושותייך. לומר לו שאת מרגישה שכשהיא נמצאת הוא לא מתייחס אלייך כמו שצריך, ושזה פוגע בך.

לעומת זאת הקשר שלו איתה זה כבר לא בתחום האחריות שלך.

חשוב ללמוד להרפות, למרות הקושי. לשנן לעצמך שזה לא תפקידך לדאוג לעתיד שלו, על אף האכפתיות הכנה. אם אתם מספיק פתוחים אתם יכולים לדבר על זה, אבל שוב - ממקום חברי, רק אם הוא מעוניין בזה. לא ליזום או ללחוץ. תני לו את המרחב לבחור האם לשתף.

אוקי ממש תודה רבהאופל

בשמחה *בננית*אחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך