יש עוד צעירים נמרצים ומוכשרים כמוהו שצריך להכניס לכנסת?
בצלאל סמוטריץחליל הרועים
יש עוד צעירים נמרצים ומוכשרים כמוהו שצריך להכניס לכנסת?
בטח שאפשר לשבט. להצביע לבית היהודי
ותן טל

(ועכשיו יענו המתיכמים שכנגד, שאפשר באותה מידה לחזק את יחד, אבל דבר ראשון לא בטוח שניתן לבצע השוואה ודבר שני, גם סמוטריץ אם היה באופוזיציה ספק אם כל כך היית שם לב אליו או מתפעל ממנו).
מי דוגמתו?חליל הרועים
מי שתרצה. אם תתפקד לבית היהודי ותשפיע על הרשימה...ותן טלאחרונה
(כמובן לא מספיק שרק אתה תרצה. אתה צריך לשכנע עוד ולפקוד עוד למפלגה...). ובכללי - אורית סטרוק היא מקום 12 במפלגה. נכון לעכשיו למעשה אם מורידים את מגל היא 11. כלומר, 3 מנדטים נוספים למפלגה (או 2, ואז שימוש בחוק הנורווגי שנותר מיותם עכשיו) היה מכניס לכנסת שוב את האישה התותחית הזאת שהשמאל ועמותות השמאל רעדו מפניה, ובצדק.
בצלאל הוא השטבון של הקדנציה הקודמתאלעד
אני צופה בכל מערכת בחירות אחד כזה
יש לו תפקיד - לעורר מהומות ולבטא את האידיאולוגיה העומדת בבסיס המפלגה, אלה שהשרים והפרלמנטרים הוותיקים כבר לא יכולים (או לא רוצים) להדגיש, מתוקף מחוייבותם להכיל ולהשאר בקונצנזוס
שטבון הוא לא סמוטריץ'. הדגשים שלהם אחרים לגמרי...משה
בכללי הוא צודק. פשוט כל אחד הבליט נושא אחרמרדכי
האחד (שטבון) את הנושא הדתי התורני והשני (סמוטריץ) את הנושא של ארץ ישראל והמאבק עליה. 2 נושאים ששמים עליהם פחות דגש ממה שמצפים ממפלגה דתית.
אני מעריך שלצערי לא נראה אותו קדנציה נוספת, בעיקר מהסיבה שקשה לי להאמין ששוב פעם יהיה איחוד מזויף בין הבית היהודי לתקומה (מה שכבר היה אמור להסגר כבר אחרי הבחירות בתשע"ג ולא ברור למה זה לא התקדם מאז). קשה להאמין שבנט שוב פעם יסכים למהלך הזה, מהלך שמוציא אותו רע בכל פעם מחדש. הוא מעדיף להשאר עם שקד ומגל ושסמוטריץ (וגם אורי אריאל) יהיו כמה שיותר רחוק ממנו.
הסיכוי היחיד שלו להערכתי זה לרוץ בפריימריז של הבית היהודי אבל שם הוא צפוי למאבק מול בנט שלא כ"כ שדמויות כאלה שמציירות את הבית היהודי כקיצונים, ירוצו במפלגתו. (כמובן שבסופו של דבר זה תלוי בבוחרים אבל מילה של בנט שם נחשבת מאוד).
דווקא בנט רצה את סמוטריץ'משה
נוח לו שיש איזה משוגע שאומר את מה שצריך והוא לא יכול.
אולי רצה בעבר. כיום סמוטריץ לא עושה לא חיים קלים כ"כמרדכי
חשבתי כמוך, עד לפרשת מגלמשה
שם הסתבר שהם מתואמים לחלוטין.
2 נושאים שפחות שמים עליהם דגש???!מי יודע כסף
הבית היהודי לא פועלים מספיק בנוגע לארץ ישראלמרדכי
בס"ד
אז נכון, בנט אמר את המשפט הזה. אבל הוא גם אמר לפני כמה חודשים שאין הקפאה וביו"ש בונים אז שהמתיישבים יפסיקו לבלבל את השכל. הוא גם אמר שצריך לכבד את פסק בג"צ הקדוש בנוגע להריסת בית הכנסת בגבעת זאב ואסור לסרב פקודה.
מחילה, אבל על ארץ ישראל צריך להאבק יותר. להלחם נגד ההקפאה בכל הכוח. לצערי הבית היהודי לא עושים את זה מספיק.
שטויותמי יודע כסף
חרטאטוביה2
קודם כל מי שהפיל את שמיר לא היו התחיה אלה שמיר עצמו. הציבו לו אולטימטום והוא החליט ששוה לפרק ממשלה על דיט עם ערפת
עם הטענות שלך אתה תצדיק אפילו פקודה לירות ביהודים בנשק חם אם מי שיורה על זה יהיה ליכוד
אתה חייב להגביל טענה פשיסטית של אסור להפיל את ההמשלה בכל מחיר
בזכות בנט לא בנו כלום - כמו שביבי אמר אפילו אהוד ברק בנה יותר (התרי הבניה החופשיים שנתנו בעבר בהתישבות אכן היו בזמן ממשלת רבין)
הבור התקציבי שנוצר ע"י מערכת בטחון מתמגנת גרוע בהרבה ככה שאין שום סיבה להאמין שאם יפילו על זה את הממשלה זה לא יחסוך כסף
אולי זה מה שבן ארי סיפר לךמי יודע כסף
או עכשיו אתה מתחיל לדברטוביה2
נ.ב זה שלא בונים זה אמירה של ביבי לא של בן ארי.
ומה לא נכון במה שכתבתי על התחיה ושמיר?
ימצחיק הציבו לשמיר תנאי, ואז הפילו ממשלהמי יודע כסף
נכון מאודטוביה2
למפרע התברר שהם צדקו תראה מה הלגיטימיות של לפגוש במרצחים עשתה לנו
אבל שוב לפי דברך תמיד תתיר את השרץ - אין עוולה שלא ניתן לחתום עליה בטיעון שלך - ברור שצריך קוים אדומים
יש קווים אדומים!מי יודע כסף
למפרע הם צדקו מאוד, רבין עלה לשלטוןמי יודע כסף
הבעיה היא אחרתטוביה2
כשרבין עלה (ולדעתי הוא היה עולה מתי שהוא בכל מקרה)
כבר היה לגיטימי גם על הימין להפגש עם ערפת וממילה כל שטות שהחולרע חתם קיבלה הרבה יותר תוקף
זה בדיוק הטעות אם הבן ארי התורן לא היה רץ שמיר היה מנצחמי יודע כסף
זה הערכה שלךטוביה2
יש הרבה בסיס להאמין שהליכוד היה מפסיד אזמשה
בעיקר בגלל כל מיני אופורטוניסטים שהרבה אנשים נגעלו מהם.
רבין לא היה כזה שמאלן לפני הבחירות, ועוד פחות שמאלן ממה שעשו ממנו אחרי שנרצח.
(אגב, גם ברק עלה עם קמפיין בחירות לא ממש שמאלני).
ותוסיף לזהטוביה2
הליכוד עשה נזקים לא פחות מהעבודהרינגו
ויותר. לאחר חומת מגן המשיכו
להירצח מאות יהודים בפיגועים
לא פחות ממה שנרצחו לפני המבצע. למעשה שרון היה ראש הממשלה ושר הביטחון המסוכן
ביותר שהיה לנו אי פעם.
זה לא הערכה זה עובדה. הם לא עברו את אחוז החמי יודע כסף
אתה מצחיק. כי הרי האלטרנטיבה לא תהיה טובה יותר.ותן טל
אתה רואה היום מישהו ריאלית שברור לך (לפחות כרגע) שיעשה יותר טוב ויחסוך יותר כסף ויבנה יותר מנתניהו ביו"ש - ויוכל, ריאלית (וכן, אני אומר ריאלית! כי ברור לך שבן ארי לא יהיה ראש ממשלה בעוד שנתיים...) - להיות ראש ממשלה לאחר מכן?
"להפיל את הממשלה" זה סיסמא שמאוד נוח לצעוק, בערך מהיום הראשון שהיא קיימת, בטח אם המפלגה שכמה פה מאוד רצו (לאו דווקא אתה..) לא הצליחה להיכנס לכנסת, ויש להם תקוות כלשהן שאם יהיו שוב בחירות אז היא תיכנס - אבל לא זה מה שיציל את המדינה.
האם בחירות חוזרות כל שנה וחצי-שנתיים זה מה שיציל את המדינה או מה שיתרום עוד יותר לאי היציבות השלטונית ולחוסר היכולת להבויל מהלכים כלשהם, ארוכי טווח - מכל היבט שהוא, כן, כולל ההיבט הכלכלי?
ב6 השנים האחרונות היחיד שהמשיך בתפקידו ברצף גמור, שאינו ראש ממשלה - היה שר התחבורה ישראל כץ, וראו איזה פלא - התחום שלו זה אחד התחומים שרואים בהם הכי הרבה התפתחות בשנים האחרונות - מחלפים גדולים, כבישים שבעבר היו זוועה וכיום כיף לנסוע בהם (כתושב פריפריה אני מעיד על עצמי ובשרי) ועוד ועוד - כל זה, שר שיודע מראש שהכהונה שלו קצובה בערך לשנה וחצי-שנתיים וחצי - לא יכול להוביל מהלכים כאלו. הוא לא יודע אם יצליח "לקצור את הפירות" של מה שעשה (דוגמא פנטסטית לכך - "מהפיכת הסלולר" שלמעשה שר התקשורת אריאל אטיאס נטע, בסוף מי שקצר את הפירות - היה דווקא שר התקשורת כחלון. ומי היום בעמדה חזקה בפוליטיקה? אטיאס או כחלון?) .
ככה שלשרים לכאורה "לא שווה" להתאמץ - ובכל מקרה, כאשר כל שנייה נופלת ממשלה, קשה להעביר תקציבים אחראיים, קשה להתמודד עם תקציב לא ברור במשך חלק ניכר מהשנה, קשה להתמודד עם ההשלכות הכלכליות של זה... - וחבל. באמת חבל. כי זה לא שההבדלים בין ממשלה לממשלה כל כך מהותיים וקריטיים, שהממשלה הבאה בהכרח תעשה פי מליון יותר טוב מהממשלה הזאת.
אני מסכים שהמטרות שלנו שונותטוביה2
אני מסכים שלצערי נתניהו הוא זה שככול הנראה ירכיב את הממשלה הבאה. אבל אם אין מחיר לבגידה אז אז אתם רק מזמינים את הפגיעה הבאה
איזה מחיר זה ליצור בחירות חדשות? מחיר למי? לנתניהו? מצחיק..ותן טל
את המחרי משלמים בעיקר הציבור, על כל מה שזה אומר...
ולמען האמת זה לא משנה אם נתניהו או בוז'י או מנהיג אחר ירכיב בפעם הבאה את הממשלה - כל עוד אתה מסכים שעקרונית עדיין אתה לא רואה מנהיג שירצה וג-ם יוכל לעשות שינויים רציניים במדיניות - הרי שאז נשארת בעיקר השאלה מי יעשה כמה שפחות נזק, ומה יעשה כמה שפחות נזק - ובחירות כל שנתיים, זה לא מה שיעשה כמה שפחות נזק (בהנחה שאנחנו מאמינים שגם 4 שנים בשלטון שמאל, לא יגרמו להקמת מדינה פלסטינית, לא בגלל שהם לא ירצו, אלא בגלל שהערבים לא ירצו, ולא יתאפשר לגשר על הפערים...).
כיום, קשה לראות את השמאל עולה שוב לשלטון אלא אם כן תתרש קטסטרופה מספיק גדולה שתגרום לחלק ניכר ביותר מהימין לאבד אמון במדינה ולא להצביע, או שפאום נגלה ששמאלנים רבים שזמן רב לא הצביעו (בתוך ה30+ אחוזים שלא מצביעים כל בחירות...) הפעם כן הצביעו - אבל במהלך הטבעי של הדמוגרפיה ושל התזוזה גם ימינה וגם לכיוון המסורת-דת, של המדינה - לא רואה יותר מידי אפשרויות של השמאל להקים קואליציה. אולי אולי - וזה בהרבה סיוגים - של "מפלגת מרכז" כלשהיא, נניח דוגמת לפיד, או משהו כמו כחלון (הייתי אומר פייגלין אבל אני לא עד כדי כך מגוחך..) - שמפלגה כזאת כן תוכל להקים ממשלה שתחזיק מעמד פחות או יותר.
המטרה שלך היא ככל הנראה לגרום לזעזועים אטומיים במדינה במטרה שבסוף היא תתפרק, כי זה מה שאתה מאמין בו - אני מבטיח לך שזה לא יקרה, גם אם אתה מאוד רוצה. מה שיקרה, אם יהיו יותר מידי זעזועים, זה שהציבור עצמו ידחוף את המנהיגים שלו להקשחת חיזוק היציבות הפוליטית גם במחיר "הקטנת הדמוקרטיה" - למשל, למנוע אפשרות של הפלת ממשלה כל שנתיים, ועוד אפשרויות שונות...
אליקים העצני טוען שבחירות כל שנתיים זה טובמשה
זה מונע מהממשלה להתארגן עם יוזמות הרס וגירוש.
על זה הגבתי בסוגריים בסוף התגובה שלי, תקרא.. אני חולק נחרצותותן טל
על אליקים העצני.
בחירות כל שנתיים גורמים לציבור לאבד אט אט את האמון בנבחרי הציבור שלו - גם אם זה נראה לכאורה ש"הנה, נותנים שוב הזדמנות לבחור את מי שאתה הכי רוצה...".
הממוצע היום לכנסת (לא ממשלה, כיוון שבעבר ממשלות התחלפו בתוך הכנסת - בערך "שינוי קואליציה" כיום, שגם יכול להיעשות ללא בחירות לכנסת) הוא כ3 וחצי שנים - 19 כנסות היו ב67 שנים = 3.526. כלומר - הממוצע לכנסת אחת הוא יחסית מאוד קרוב לאורך המצופה לכנסת - 4 שנים+- - ורק ב15 השנים האחרונות זה התערער מעט. וזה לא טוב. ככה אני מאמין.
השאלה מה הציפיה שלך מהמדינה ומה סדר העדיפויות שלךצריך עיון
ותזכור שיש כאלה בפורום שמתייחסים אחרת לגמרי למדינה, הטיעונים שהבאת פשוט לא מדברים אליהם.
אתה חוזר על מה שמשה כתב ועניתי כברותן טל
וממה נפשך: אם אחרי הבחירות שוב תהיה פחות או יותר אותה ממשלה, אותם אנשים, ואותה מפלגת שלטון - אין סיבה שאם התחילה לפני זה במשא ומתן להחזרת שטחים, שפתאום תיסוג בה ולא תעשה את זה... וכמובן שאם ממשלת ימין מתחילה מהלך ואז יש בחירות ועולה ממשלת שמאל - גם במקרה הזה ממשלת השמאל סביר שתמשיך באותו מהלך וביתר שאת. אז האפשרות היחידה לדעתי שבו לכאורה יוכל להיות "שיפור" זה במקרה שבו ממשלת שמאל נופלת לאחר תקופה קצרה ומתחלפת בימין שלא יעשה כמוה... - וזה כאמור דבר רחוק שיקרה. כי אין מספיק שמאל. כי חרדים עם לפיד זה הזוי וכו' וכו'... - אז לחשוב שבחירות כל תקופה קצרה זה מה שיחזק את הסיכוי שלא יחזירו שטחים - אני חושב שזה שטות וממש טעות.
ובדבר נוסף, כמה שזה נשמע "לא התנחלותי" יש עוד דברים חשובים במדינה מלבד ההתיישבות ואי אפשר בגלל חשש רחוק ממימוש תוכנית התנתקות חדשה, להפיל בכוח את הממשלה כל שנתיים, ובכך לפגוע גם בכלכלה וביציבותה של המדינה.
כמו שכבר כתבתטוביה2
שכחת לומר שהרבה מהתקופה הזוצחקן
היו ממשלות מפלגת העבודה, בתקופה שהיתה כאן דיקטטורה מפא"יניקית.
אולי אבלנולאית
כנראה
הלחץ של נתניהו על מעוז וסמוטריץ מוציא אותי מדעתימרדכי
בס"ד
הדיווח הבוקר על הלחץ של נתניהו לאיחוד בין אבי מעוז לבין בצלאל סמוטריץ' - הוא טעות בעיניי
מפלגה שפעם אחר פעם רצה ומתאבדת בשביל בסוף להצליח להיכנס - זה בעיניי סביר. יש אחוז חסימה גבוה שצריך לצלוח וזו הדרך היחידה בסוף לעשות חיבורים, וזה אכן מה שעשו נעם בתחילת דרכם. אבל זה לא הסיפור כעת. אבי מעוז קיבל פעמיים את הצ'אנס שלו ולא עשה כלום! העשייה שלו בכנסת מסתכמת בנאומים נגד הפרוגרס ושני חוקים וחצי שעברו בקריאה טרומית.
למה צריך לעזור לבן אדם כזה, שקיבל את ההזדמנות שלו להוכיח את עצמו, להיבחר שוב פעם?! בן גביר לדומה, הצהיר כל הזמן שברגע שהוא יכנס לכנסת הוא יוכיח את עצמו וייצור לו בייס - מה שאגן קרה. אבל אצל מעוז זה לא קרה והוא עדיין מייצג את עצמו ולא הרבה מעבר לזה.
אתמול פרסם דביר עמר, פה בערוץ 7, שגורם בסביבת רוה"מ אומר לו "מהסקרים שלנו גם אם אבי מעוז ירוץ לבד ישרוף בגג כמה אלפי קולות בודדים. לעומת זאת אם יתחבר עם סמוטריץ יבריח קולות שינדדו לאופוזיציה - יותר מהקולות שיביא". מוטב שכך ינהג נתניהו גם הבוקר.
נתניהו נתון ללחץ כפול- משני הצדדיםאיתן גיל
הרב טאו מקורבו של נתניהו לוחץ לשלב את הנציג שלו, וסמוטריץ' מתנגד מטעמים מובנים, ומפעיל לטובתו את לשכת ראש הממשלה.
ההשוואה בין מעוז לבן גביר אינה הוגנת בהנתן שבן גביר שלט בשני משרדים מרכזיים, ועוד משרד... בערך. מעוז, ח"כ בודד לא שלט בכלום.
כי משרדים מייצרים קבלות ובייס.
כך ואחרת, אם הרב טאו יורה לאנשיו להצביע מחל תמורת הישג כלשהו לסביבת הר המור, הכל יבוא על מקומו בשלום, אבל זה לא יקרה.
השוואה מדוייקת בעיניימרדכי
בס"ד
בכנסת הקודמת (24) בן גביר היה ח"כ בודד וכבר התחיל לצבור כוח רק מעצם כניסתו לכנסת והעובדה שהוא חרש את הארץ לכל אורכה.

וממתי נתניהו הוא מקורובו של הרב טאו?!
בסוף 2019 השתתף הרב טאו בהפגנה גדולה למען נתניהואיתן גיל
ברדיו קול חי הוא הוגדר מקורבו של נתניהו.
כעבור 3 שנים הוא גמל לרב טאו ונשכב על הגדר כדי שמעוז יכנס לרשימה לכנסת.
לא הבנתי את הטבלאות שצירפת.
בהערת אגב, יש הבדל מהותי בין בן גביר שפונה אל קהל ימני רחב, ולכאורה הבייס של הליכוד, ובין מעוז שפונה אל קהל נישתי שבין קטן לקטן מאוד.
זה מציף את השאלה, האם עדיין יש תועלת ממשית במפלגות נישה מכל סוג שהוא, אבל דומה שלא כאן המקום.
הטבלה מאוד ברורהמרדכי
בס"ד
היא מראה שבן גביר הביא בסקרים של הבחירות הקודמות (בתקופה בין פיזור הכנסת לסגירת הרשימות) בין 5-9 מנדטים וזה אחרי שנה וחצי כח"כ בודד. מעוז לעומת זאת לא עשה דבר או חצי דבר כדי לנסות להגדיל את הבייס שלו.
אז כן, אני חושב שמפלגת נישה שקיבלה את הצאנס שלה ולא הוכיחה לא עשייה ולא מעבר של אחוז החסימה - אין מה לפעול למענה.
לפי ההסבר שלךמשה
עכשיו יהיה (שוב?) המבחן של זהות. ניצלו סיטואציה ודחפו אותם לאיחוד. עכשיו יש עבודה אמיתית.
נכוןמרדכי
בס"ד
בניסיון הקודם הוא פישל. עכשיו הוא יהיה צריך להוכיח את עצמו שהוא למד להתנהל נכון.
השנקל שלי לעניין זהאריק מהדרום
נתניהו מעריך שיותר קולות יאבדו מאשר יכנסו מהרשימה של סמוטריץ ופייגלין בעקבות האיחוד, בעיקר מצד מצביעי פייגלין, אבל יאבדו בתוך הגוש כנראה.
והקולות של מעוז יקלטו מתהום הנשיה של החסימה.
אני בכלל לא משוכנע שהלחץ הוא של נתניהוהסטורי
פעילי נעם, מפעלים בימים האחרונים לחצים כבדים ולא בוחלים בשום מניפולציה לקידום העניין. בעשיה פוליטית ממשית הם חלשים, מאוד, אבל ברעש וצלצולים הם חזקים. אני בכלל לא משוכנע שהשמועות על 'לחץ מצד נתניהו', זה לא ספין שהם המציאו.
מסתבר שגם נתניהו יודע, ששריון של מעוז, שכאמור לא עשה בכנסת האחרונה שום דבר מועיל שלא יכל לעשות מבחוץ ורק גרם לרה"מ להזיע, ירחיק יותר מצביעים שעלולים לזלוג שמאלה משיביא מצביעים.
בגדול לכל החיבורים האלה יש מחירמשה
גם בשביל האיחוד בבחירות הקודמות ביבי שילם להם במנדט של הליכוד. יש סיבה למה אנשים לא אוהבים את המהלכים של אבי מעוז.
היו שני פרסומים הפוכים שמיוחסים לנתניהואיתן גיל
בראשון נאמר שנועם מבריחה יותר קולות משהיא מביאה, ובשני נאמר שהוא פועל למען שילוב נועם בציונות הדתית.
לפחות אחד מהם הוא שקר, ואולי כדבריך, זה ספין שהם המציאו, או שפשוט הוא חזר בו.
אני לא יודע למה הוא צריך לבחוש בכביסה המלוכלכת במגזר, ולמה המגזר עצמו לא מתאמץ בכל דרך שהיא להגדיל את מספר הפתקים מטעמו שיוכנסו לקלפי.
הלייטים שהתפזרו בין כל מפלגות השמאל הם יעד לחיזור ולהשפעה, ולהשבה הביתה. מדובר בכששה מנדטים, אלא שנתניהו אפילו לא יודע איך להגיע אליהם.
אכן ספין. לא היה שום לחץ.אריאל יוסףאחרונה
לא צריך להאמין לכל שטות שמתפרסמת בתקשורת. בטח לא בזמן בחירות ובפרט בהגשת הרשימות.
לדעתי סמוטריץ עצמו צריך לרצות את החיבור הזהקורא נלהב לשעבר
כי הוא עדיין על סף אחוז החסימה.
כי גם אם פייגלין מוסיף מנדט, הוא בהחלט גם מרחיק כמות כזו, בטח כשיש חלופות דומות יחסית כמו עוצמה ווינטר.
לכן כדאי מאד שיחבור גם למעוז שיש לו הרבה מצביעים וגם פעילים מאד איכותיים שיכולים לעשות עבודת שטח חזקה שתביא אליו את המתלבטים האלה. נכון שגם נעם מרחיקה מצביעים אבל הוכח שמצביעים להם בסופו של דבר ופעילים איכותיים יכול להיות משמעותי מאד פה.
-לדעתי מעוז לא אשם בזה. הוא רק ח"כ בודד ולא נתנו לו כלום מהקצת שהוא ביקש. וכשאתה פועל נגד הזרם, בשונה מהדברים הנפלאים שבן גביר קידם שיש להם תמיכה רחבה בכנסת, אז קשה מאד לפעול כח"כ יחיד, ואדרבא חלק מהתנאים להצטרפות הפעם צריך להיות שייתנו לו גיבוי גם שאר השותפים. כי בלי זה הוא באמת מיותר בכנסת
ולשואלים אני אומר מדאגה לימין. מבחינתי הכי טובקורא נלהב לשעבר
היה שסמוטריץ ווינטר היו מתחברים פשוט. ואבי מעוז אם גם יצטרף זה היה נחמד וממקסם יותר קולות אבל פחות קריטי.
החיבור הזה רק יזיק לו ולסיכוי שתהיה ממשלה לאומיתהסטורי
כל ה'אכלו לי, שתו לי' - לא לגיטימי בפוליטיקה. חלק ממה שצריך לדעת בפוליטיקה, זה להתנהל בשיתוף פעולה, ההשגים מגיעים בתמורה לשיתופי פעולה. אם היתה סיעה של שמונה מנדטים ולא של שבעה, אולי אבי מעוז היה יכול להטריל קצת פחות - אבל כל הדברים המהותיים שחשובים לו, היו מקודמים יותר. ההתעקשות שלו לעבוד כסיעת יחיד, שממילא אין לו גם אמצעי לחץ על הקואליציה - היא שגרמה שהוא מסיים עם הרבה נאומים ו0 עגול של הישגים.
מעבר לזה - הוא הצליח להיות סדין אדום בעיני רבים. הקולות שהוא ירחיק מהמפלגה, רבים מאוד מהקולות שהוא יביא. לטעון שהקרבה לאחוז החסימה היא סיבה להכניס אותו - זה חוסר הכרות מוחלט עם הציבור.
הילכו שנים יחדיו בלתי אם נועדו?אריק מהדרום
מי שמכיר את מלון וולדורף אסטוריה יודע שזה מלון יוקרה אולי הכי יקר בארץ.
נאמר שכדי להכנס בשעריו אדם ממוצע צריך לקחת משכנתא.
בוא נגיד שאיש לא נקרא לפגישה שם "באקראי" לפי הדיווח על וינטר ולייטנר.
אין שום סיכוי ששני אלה נפגשו שם באקראי במלון הזה דווקא לקראת סגירת הרשימות ודיברו שם דברי תורה, כל מי שמכיר את המלון הזה מבין את זה היטב.
אני חושש שיש מליארדר מאחורי לייטנר ואני חושב שעם שיווק נכון למאוכזבי החברה החרדית לייטנר עשוי להיות הפתעת הבחירות.
רק בהקשר של היוקרה של המלוןזמירות
לא יודע כי לא התעמקתי בזה על איזו פגישה מדובר ומי הם הדמויות המדוברות - באתי לתקן את הרושם שהבאת על המלון
הוא ברמת מחירים דומה לזו של מצודת דוד הסמוך. לא הכי יקר בארץ (קמפינסקי בת"א נחשב ליקר והיוקרתי - יותר מהמלך דוד בירושלים).
היינו בו פעם סוף שבוע, לא צריך להיות עשיר במיוחד.
גם בו וגם במצודת דוד רואים המון חרדים מתארחים.
הנפשות הם וינטר ולייטנראריק מהדרום
וינטר עם לייטנר זה חיבור טובאיתן גיל
שיביא עוד חמישה מנדטים גגד השמאל.
הלואי שיצא משהו טוב מהמפגש הזה
הלכתי לחפש ולקרוא מה קרהזמירות
זה מתחבר אצלי לנוהג של צעירי המגזר החרדי הנפגשים לדייטים ועושים זאת במיוחד בישיבה בלובי דווקא במלונות היוקרה בירושלים (וגם בהילטון ת"א. לא במלונות ה-'פושטים' במלעיל…)
זה משיקולי ארנונהמשה
בתי מלון מגדירים את הלובי שלהם כחצר ציבורית כדי לא לשלם עליהם ארוננה. זה אומר שכל אחד יכול להיכנס בלי לשלם (היי דייטים חרדים) כי מבחינה חוקית זה סוג של לא שטח פרטי.
משהו לא ברור שםברגוע
הם הודיעו עכשיו שלא ירוצו עם וינטר כי לפי הסקרים לא בטוח שיעברו, אבל הם כן יהיו בכנסת הבאה, איך בדיוק??
היה דיבור שוינטר יחבור לסמוטריץ'איתן גיל
אבל את פייגלין הוא לא רוצה, ולכן ירוץ בנפרד, וישרוף ביחד עם כולם.
מקווה שלייטנר ווינטר יפרשוברגוע
וינטר כבר הגישמשה
לפרוש אפשר גם ביום שלפני האחרוןאיתן גיל
וינטר לא יפרוש, מסתבר שהוא מגלומן רצינינוגע, לא נוגע
גם לייטנר לא נראה לי יפרוש כי הוא רוצה להוכיח למפלגות החרדיות את כוחו.
בתור חרדיקבלה
יגמור מחוץ לכנסת.
תרשמו.
ברורמשהאחרונה
אבל אם יוכל להזיק אז יוכל להשתמש בזה בשביל "איחוד" בסבב הבא. כמו בן גביר וכמו פייגלין.
על דאטפת אטפוך...הסטורי
עם פתיחת מערכת הבחירות, מיהר גפני להודיע ש"לא מחוייבים לגוש הימין".
הערב הודיעו לו מהמפלגה שלו, ש"לא מחוייבים למשה גפני..."
דגל התורה: גפני ומקלב יעזבו את הכנסת | ערוץ 7
(ועוד לא דיברנו על מה שעשה לרב רביץ)
אני לא מכיר מספיק את הפוליטיקה שלהםמשה
אבל גפני תמיד היה איש שמאל. זה לא חדש. בשונה מגולדקנוף למשל.
כמו שזה נשמע כרגענקדימון
גפני כנראה היה איש ימין חסוד ביחס למה שיחליף אותו.
וסוף מטיפיו?נקדימון
והמחליפים יהיו ימנים יותר ונוחים יותר?נוגע, לא נוגע
אל תהיה בטוח...נפשי תערוג
הם רוצים פטור מלא מגיוס
ולא שמחים מזה שהוא כבר כמה מערכות בחירות לא מצליח להביא את הפטור הזה
בממשלה הבאה הם ינסו להשיג את הפטור הזה בכל מחיר.
לא בטוח שהמחליפים יהיו טובים יותר לציבור הדת"ל או הימני
גפני הודיע שלא מחוייבים...איתן גיל
כי זו ההוראה שקיבל מהחצר.
החלפתם מתבקשת בעקבות ההנהגה החדשה שקמה לדגל התורה.
גפני נאמן ביתו של הרב שך שהלך לעולמו, ומקלב נאמן ביתו של הרב אלישיב, שגם הלך לעולמו.
המנהיגים החדשים הם הרב לנדו והרב הירש, וטבעי שההנהגות החדשות תעצבנה את החצרות שלהם כלבבם.
ככה עובד מינהל תקין, בלי בג"ץ ובלי בצלם, ולא כמו בכירי המשפט והפרקליטות שלנו שהם מסמר בלי ראש.
הנאמן של הרב שך היה הרב רביץ, שגפני העיף בביזיוןהסטורי
גדול הרבה יותר, מהבזיון שעשו לו השבוע.
כשהרב שך זצ"ל כבר לא היה, גפני הפעיל את מלא המניפולציות, כדי לנטרל את הרב רביץ (שאגב, בשונה מגפני באמת היה תלמיד חכם), דאג שב'יתד' לא יזכירו אותו במילה, למרות שזה הבטאון של התנועה שהוא עמד בראשה.
אפילו כשהרב רביץ נפטר, ביתד הוא לא הוזכר, לא הוספד, לא נערכו עליו כתבות. האבסורד היה שתנועת דגל התורה וכל הגורמים המסונפים אליה - שמו מודעות אבל עליו - ביתד, אבל בכתבות ובטורים לא היה לו זכר (או זייכער).
על דאטפת אטפוך על מלא.
למען ההגינותאיתן גיל
הח"כים הראשונים שנבחרו לכנסת מטעם דגל התורה היו רביץ וגפני. מאוחר יותר נכנס מקלב מקורבו של הרב אלישיב, שהתחמם על הקוים. רביץ פינה מקום, גפני התקדם, ומקלב סומן מספר 2.
38 שנים היה גפני בכנסת, תקופה מרשימה ללא ציניות. שורשיו חסידיים והוא חובש ספודיק בשבתות ובחגים, ובמובן מסויים הוא סדין אדום בעיני ליטאים רבים.
רביץ לא 'פינה מקום' מרצונו, גפני דאג לפנות אותו...הסטורי
יכול להיות שאתה צודק, אבל לא מצאתי לכך שום מקוראיתן גילאחרונה
ידוע שנפטר זמן קצר מאוד לאחר פרישתו או שהופרש מהכנסת.
גם אייכלר עוזבקבלה
יוסי בכר מצטרף לציונות הדתיתאיתן גיל
כל הכבוד למפלגה שמחזקת את שורותיה עם תלמידים מובהקים של הרב קוק זצ"ל
לא יכול להיות שהשב"כ והמוסד לא ידעוhamedinai
הביון של איחוד האמירויות ומצרים פי כמה יותר חלש מאשר הביון של ישראל. ואם הם ידעו, לא יכול להיות שהשב"כ והמוסד לא ידעו, והם אכן ידעו.
וכאן נשאלת השאלה למה כל העולם הזהיר את ישראל, את נתניהו, ואילו השב"כ שלנו, הרמטכ"ל שלנו לכאורה, גם כאשר ידעו על בטוח חזרו לישון.
בימין ממתינים למוצא פיו של וינטראיתן גיל
בסבירות של 98 אחוז הוא לא יחבור לאף אחד, ואולי כן ואולי לא יעבור את אחוז החסימה.
אם לא יעבור וישרוף כמעט 4 מנדטים, המרויחים יהיו כל המפלגות שנכנסו לכנסת, באופן יחסי למספר המנדטים שקיבלו.
במקרה הגרוע ביותר יפסיד גוש הימין שני מנדטים נטו.
שיטת חלוקת המנדטים לפי חוק באדר עופר מטיבה עם מפלגות ככל שהן גדולות יותר.
ואולי הגיע הזמן שבמדינת ישראל יתמודדו לא יותר מחמש מפלגות, וכולן תהיינה מיוצגות בכנסת.
יש הרבה שינויים שאפשר לעשות בשיטת הממשלאריק מהדרום
צריך לראות מודלים שעבדו בעולם ואנחנו רוצים לייבא אותם לכאן, לא להמציא סתם מצוץ מהאצבע בוא נראה מה ילך.
שיטות ממשל זה לוחות טקטונים שמזיזים קצת כל פעם או פעם אחת בצורה דרסטית כשיש עושק מאוד בולט לעין וזה צריך להעשות פעם בכמה מאות שנים אם בכלל.
אי אפשר לראות "בואו נראה אולי ננסה להגביל כמות מפלגות נראה מה יהיה מקסימום נחזיר את זה עוד חצי שנה" לא משנים את חוקי המשחק כל פעם שמפסידים.
אני לא יודע למה סמוטריץ' ובן גביר ראשי מפלגותאיתן גיל
וגם פייגלין.
כולם צריכים להתמזג עם הליכוד ולהשפיע מבפנים.
הליכוד, עוצמה, והציונות הדתית מדברים אל אותו קהל יעד, ומייצגים אותם ערכים כביכול, ועדיף ממפלגה שיש לה כ- 50 ח"כים
המפד"ל ההיסטורית ייצגה ערכים יהודיים ודתיים, אבל יורשתה מתעסקת בכל דבר, חוץ מענייני דת. ענייני דת כל כך לא מעיינים אותה, שאפילו נציג מטעמה במשרד הדתות היא לא דרשה.
תשאל את פייגלין למה הןא לא מתמודד בתוך הליכודאריק מהדרום
נראה שיש לו קצת ניסיון בזה.
פייגלין רוצה שהפוליטיקה תתאים את עצמה לגחמות שלואיתן גיל
וזה לא עובד ככה.
מסתבר שזה כן עובד ככהאריק מהדרוםאחרונה
עוזר פרלמנטרי יבוא לראיון אצל הרב לנדונקדימון
כלומר הרב לא סומך באמת על השלוחי דרבנן שלו לכנסת, ככה למעשה. יש לו חשש שהם יפעלו נגדו או הפוך ממנו בדרכים עקלקלות, ולכן צריך שהאנשים הצמודים אליהם יצטרכו אישור עבודה מהרב, ובכך להכפיף את היועצים לא לחבר כנסת אלא ישירות לרב. אמנם ספציפית לח"כ יהיו יכולות אופרטיביות אחרות, אבל היועצים יהיו תולעים מלשניות עמוק בבשר הפרלמנטרי. מלכתחילה להטיל חשדנות בין איש לבין רעהו.
הרב לנדו לא יהיה האב הרוחני של המפלגה, מורה דרכה ונר לרגליה - הוא יהיה בעל השליטה בפועל, שר צללי התורה של המפלגות החרדיות.
אני מתחיל להבין את החרדה של הציבור הכללי מהדיסטופיה החרדית.