שאלת תקציב וחברהארץטרופיתיפה
יש עניין שחזור בחיי שוב ושוב-
אני יחסית חסכנית/ קמצנית. העניין הוא שזה סבבה מבחינתי, במיוחד שאני לא מרוויחה כזה טוב.
העניין הוא שזה פוגש אותי שוב ושוב בנסיבות חברתיות. אם למשל יש יום הולדת למישהו בעבודה, או שצריך להביא משהו שבעיני הוא מוגזם ליום ההולדת של הילדה במעון.
מבחינתי הדברים האלו מיותרים לחלוטין. אני כמובן לא מצפה שיביאו לי מתנה בעבודה וכו' ולא מעוניינת שילדים אחרים במעון יממנו אותי.
דוגמאות: במעון שלנו לוקחים 850 שח ועד הורים לשנה. זה כולל פעילויות, מתנות יום הולדת, מתנות לצוות, פסטיבל פורים וכו'. בשבילי זה גם המון כסף וגם מיותר, למעט החוגים, שעליהם אשלם בשמחה.
דוגמא נוספת: עשינו התנסות במחלקה הסטודנטיות לסיעוד. אחרי חודש החליטו לקנות מתנה למדריכה - 20₪ מכל אחת. זה יוצא מתנה של 140₪ , לא כולל ארוחה שכל אחת תביא משהו. בעיני אפשר לקנות מתנה ב 50₪ ולהביא כמה בורקסים (גם מיותר, אבל בשביל האווירה).
העניין הוא שברור לי שאני יוצרת סביבי גם אנטגוניזם וגם תדמית קמצנית נורא יחשוב לי להדגיש- אני לא מצפה שאחרים יביאו ולקבל מהם. מעולם לא ביקשתי ממישהו הלוואה או חפץ או שיכינו במקומי. לא מעוניינת.
איך נפטרים מעניין הזה? זה פוגש אותי לפחות פעם בשבוע...
גם לי יש גישה דומה בעייני מתנות חברה ותקציב.אנונימי (2)

לפעמים אין ברירה אלא לזרום עם מה שהחברה קובעת. ולפעמים אפשר להעמיד את החברה מסביב על כך שהסכום גבוה מדי, או שהמתנה מיותרת.

אני מתייעצת עם בעלי כי הוא נדיב ממני, וגם זורם בטבעיות בתחום הזה.

אם גם לו נראה שהסכומים מוגזמים, אני מתערבת בדיון הקבוצתי ומביעה עמדה. הרבה פעמים יש חברים נוספים בקבוצה שלא יעיזו לדבר ואת תוכלי לשמש להם פה.

כמשפחה אנחנו משתדלים, עד כמה שאפשר, להשתייך למעגלים שמתנהלים בצניעות מבחינה כספית. זה גם יותר מתאים לערכים שלנו וגם, ככה אנחנו יכולים לעמוד בזה.

תודה. התגובה שלך ממש כאילו אני כתבתי אותה...ארץטרופיתיפה

כשגרנו בבית אל זה היה כל כך נכון וטבעי...

אבל המצב הביטחוני והטירוף של הפקקים העבירו אותנו למרכז הלא שפוי...

מחזק לקרוא שאני לא משוגעת, אפילו אם אין לי מה לעשות עם זה כרגע

תודה.

בשמחה.אנונימי (2)

מחשש אאוטינגאנונימי (3)
אני למשל ממש התווכחתי על הורדת וועד הגן.. ולא, אני לא חושבת שממתק קטן או גדול ישנו משהו במסיבת חנוכה של הילד שלי..
ואני כן ישלם פחות על מה שנראה לי גם אם אצא קמצנית בעיני הסביבה..
אבל! אני משתדלת לתת לסביבה מה שלא עולה לי כסף.. נחמדות. חיוך. מילה טובה וכו.. ולפעמים עוגה או משהו שעולה פחות ורק מאפשר לי להעניק אותו..

אני חושבת שמי שעומד בסוף מול חשבון הבנק זאת אני ולא הסביבה.
^^^^הפיסקה האחרונה חשובה מאודrivki
אני חושבת שזה בדיוק נקרא סדר עדיפויותאנונימי (3)
יש כאלה שיעדיפו להוציא כסף על להיות כמו כולם בלי לעורר מהומות.. וזה בסדר גמור!
יש כאלה שיעדיפו להוציא כסף על הילדים שלהם מחוץ למסגרת הגן..וזה בסדר גמור!
ויש כאלה שיעדיפו לחסוך כדי לקנות בית.
אני חושבת שאין צורך להגזים בשום דבר. אבל גם אין צורך לעשות צעדים בגלל הסביבה.
לא יכולה לייעץ, אבל מזדההבהתהוות

גם לי קשה עם הנורמות סביבי. לא אוהבת להוציא ולהוציא, ומתקשה לשלם את המחירים החברתיים שכרוכים בסטייה מהזרם... לא קל.

מזדהה מאוד עם מה שכתבת.

אם יש לך יכולת השפעה- תדבריאמאשוני

ואולי גם תתנדבי לועד הורים של הגן...

גם אם לא את יכולה לדבר עם הועד, שאת חושבת על סדר עדיפויות שונה, הרי אין סוף לפאר וההדר שאפשר לעשות ממסיבות.

אם בתכלס את יודעת שאין לך השפעה0 אז חבל שתאכלי את הלב, תשלמי וזהו.

לגבי מתנות- אם זה מתנות שמשלמים פעם ב...

אז גם חבל ליצור אנטי, מתנה למדריכה ב20 ש"ח זה סביר, ואוכל לארוחה זה בעיקר אני מניחה בשביל הגיבוש- אז שוב אין לזה סוף, אחד יחשוב שהסטנדרט זה ארוחה במסעדה והשני יסתפק בבורקסים-

אז כמו בועד לגן, לבדוק עד כמה זה באמת חורג מהסטנדרטים שלך ומה יכולת ההשפעה שלך.

לגבי איך להציג את הדברים- לדבר על הסטנדרט כאידיאל- ולא על הכסף שיוצא מהכיס.

אפשר לארגן מסיבת פורים חמימה ועממית ושהילדים ירגישו בבית, ואפשר להפיק אירוע נוצץ שהילדים רק ילחצו ממנו.

מאד רציתי להיות בוועד אבל הם סגרו את זה לפני תחילת השנהארץטרופיתיפה
ב 31.8 ואני הייתי במשמרת בעבודה ולא יכולתי לבטל....
כלומר, החליטו את 850 מראש. וזה ככה כל שנה בגן הזה. השכנה אומרת שבטח יש להם 'סידור' עם חנות צעצועים וזה מה שעוד יותר מעצבן - שזה קומבינה שאין לי מה לעשות נגדה.

הטירוף הוא שלמשל בפורים אני ממש מפחדת מכמונות הממתקים שיביאו להם ואני חושבת ברצינות לא לשלוח את הילדה באותו היום, אלא ללכת להורים שלי או משהו . היא ממילא בת שנתיים וחבל לי עליה...
מסכימה איתך מאודאנונימי (4)
גם לי קשה עם זה כבר שנים.
יש לפעמים חודשים שמבקשים מהילדים להביא רק 10 ש' למתנה למדריכה ועוד 20 למורה שילדה. ואם אפשר אז 30 ש' לשי לגננות לחגים ועוד ועוד וזה לא נגמר.
גם בלי זה בקושי סוגרים את החודש ואז באים כל המסיבות והמתנות והוועדות וכו' ותכפילו את זה במס' הילדים ויוצא שנכנסנו למינוס בשביל מה? בשביל מוסכמות חברתיות?
ברור שאפשר להגיד את זה על הרבה דברים ,אבל אם 2 הורים או גננת מחליטים שהם רוצים לעשות משהו על חשבון ההורים הם לא יכולים לחייב את כולם להוציא כסף כי בא להם לקנות מתנה או לערוך מסיבה עם כיבוד מוגזם וכדו'.
גם אני מרגישה כך לפעמים אבל בכ"ז צריך הכרת הטובקפה קפה

אז לא להימנע לגמרי מלתת, לתת פחות.

מבינה אותך כל כךבית 28
אצלנו במשרד נהוג לאסוף 30 שח עבור ימי הולדת , שלדעתי זה המון. בכסף קונים גיפט כארד... בכל מקרה ביום הולדתי קיבלתי גיפט כארד לזאר. מהסתובבות של שעה שם לא מצאתי מה לקנות ובסוף קניתי לבעלי... בסופו של דבר הרגשתי ממש טמטום עם המהלך הזה כי אתה נותן כסף כדי לקבל כסף היכן שאתה לא רוצה... הרבה יותר פרקטי לדעתי להביא משהו סימלי שוקולדים נגיד...

טוב שאת מעלה תנושא הזה כי יש איזושהי הסכמה שזה לגיטימי ואנו פשוט חיים כך וממשיכים לשלם סתם כי לא נעים ושלא תביני אני הכי אחת שלא נעים לה...
גם ללידה קיבלתי בגדיםארץטרופיתיפה
וכיון שזה לא ילד ראשון והבגדים ממילא טובים רק ל 3 חודשים - נתתי את זה לברית שבוע אח''כ בלי פתק החלפה , כי היה שם פרטים של הקונה הראשון...

כ''כ מיותר. אתה אח''כ פשוט נתקע עם זיכויים...

אגב, מי שרוצה זיכוי לשילוב בפ''ת יש לי איזה 300 ש''ח ;)
באמת מאוד קשה ובעתיד זה רק יחמירl666

כשילדים יגדלו קצת ויתחילו ללכת לימי הולדת ולא יפה לא להביא כלום

850? זה מלא כסף בשביל הוועדנונימי

על זה בהחלט הייתי מתווכחת

או לפחות במהלך השנה מוכיחה להם על כמה שטויות אפשר לוותר..(אבל צריך גם לבדוק כמה עולים החוגים..)

לגבי מתנות, את יכולה לברר על משהו יפה שעולה פחות ולהציע להן אותו..

אני אישית, משתדלת להרגיל את החברה בצורך לחיות נכון מבחינה כלכלית (סוג של פעמונים שאני עושה לחברות) שמתי לב שלא תמיד זו שמציעה להוציא כסף על כל מיני דברים היא גם אותה אחת שמסודרת כלכלית... לפעמים זה חסד לאפס אותה..

אבל זה צריך להיות בצורה יפה ובענווה ולהבין שזה לוקח קצת זמן

עד אז, אני חושבת שעל סכומים גדולים תלחמי מלחמות גדולות ועל סכומים קטנים מלחמות קטנות

עוד סיבה למה כדי לגור במקומות זוליםמשה

לאנשים אין אף למעלה לקנות כל מיני שטויות בהרבה מדי כסף.

^^^לגמרי.גב'
אם לומר את האמתארץטרופיתיפה

אנחנו בעלי תשובה

בתור שכאלה, מניסיון העבר, מאד  קשה להתברג ביישובים , שהם המקומות הזולים.

אם למישהו יש הצעות, אשמח לשמוע!

יישובים על גבול העירונימשה

אדם (גבע בנימין)

בית אל

מעלה אפרים

יש עוד כאלה. פשוט מוצאים דירה ושוכרים.

הבעיה היא בחגים ובשבתותארץטרופיתיפה
אנחנו מחפשים קהילה שבה יש הרבה אנשים שמעוניינים לחגוג אחד עם השני.

רעיונות,?

עלינונימי

מקום מקסים

בשכונות זולות ושכונות שיכום גם לא נהוג להוציא יותר מדיl666

הר ברכהאנונימי (5)
אם יש לך אומץ לעבור את חווארה
צריך סבלנות מצד אחד, ומצד שני לנסות להכיר ולהתידדמדי פעם פה

ואפשר לדבר עם רכז/ת הקהילה על הרקע שלכם ועל רצונכם להשתלב. הגיוני שיש לו/לה כיצד לעזור.

לא הייתי הולכת ליישוב גדול, אלא אם כן יש בו קהילה / שכונה שאפשר להשתייך אליה.

רעיונות?ארץטרופיתיפה
במרכז
טלמון, דולב, מבוא חורון - מערב בנימין, חפץ חיים, קיבוץ יבנה.מדי פעם פה

נראה לי יישובים עם אופי חמים. אבל לא ממש מכירה. אל תבני על זה. תבדקי אם מתאים

יצהר מקום מקסים שיש בו הכלה' הוא מלכינואחרונה
יישובים כאלה לא מתאימים לבעלי תשובה כ''כארץטרופיתיפה
גרנו שלוש שנים בבית אל. האנשים מדהימים, אבל בחגים נשארנו לבד . אין מודעות לעניין הזה כ''כ.
לכן אנחנו מחפשים מקום שישנם הרבה כמונו,קהילה של בעיקר חוזרים בתשובה.
רמת גן זו בדיוק הקהילה המתאימה!אנונימי (6)
יש את החברה של הרב יהושוע שפירא על יד בר אילן, ויש בצד השני על גבול ת"א קהילה של חוזרים בתשובה (שלוחה של הרב יהושוע) שזה ממש מתאים למה שאת מתארת. הם עושים שם את כל החגים אני חושבת...
לעבור למקום עם חברה "תפרנית" חח...שכולם באותו ראש...קפה קפה

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך