לשיר יש עיניים ירוקות, צוחקות שכאלה.
לי יש עיניים שחורות, אמא אומרת שיש לי בעיניים מין ניצוץ שכזה, חיוך קטן בעיניים, ככה אמא אומרת.
לשיר אין אמא. שיר אומרת שאמא שלה הלכה לטייל ולא חזרה. שיר לא עצובה. יש לה אבא. כן, לשיר יש אבא וכלב, לכלב קוראים שלג אבל הוא בכלל שחור, אולי היא קוראת לו ככה בגלל הכתם הלבן, הקטן שיש לו ליד הזנב.
לי אין כלב, וגם לא יהיה. אבא לא מרשה, הוא אומר שמי שמכניס לבית כלב הוא איש לא אחראי. ודווקא אבא של שיר מאוד אחראי וגם אני חושב שהוא אוהב את שיר באמת, לא כמו שאבא שלי סתם מעמיד פנים והוא לא בא לומר שלום בערב ורק הולך לרפי מהפיצוחיה, הוא חושב שאני ואמא חושבים שהוא נמצא בעבודה אבל אנחנו יודעים שהוא באמת אצל רפי והם משחקים פוקר. אבא של שיר אוהב אותה באמת באמת כמו שאמא אוהבת אותי.
אמא לא אוהבת את אבא. אני יודע. פעם אחת שאלתי אותה אם היא אוהבת אותו והיא לא ענתה רק אחרי שנדנדתי היא אמרה שכן. אבל אני יודע שלא, ואני לא מבין למה היא אמרה לי שכן, היא לימדה אותי שאסור לשקר. אני ושיר רוצים שאמא תתחתן עם אבא של שיר כדי שאבא שלה לא יהיה בודד ואמא שלי לא תהיה עצובה.
שיר ואני החברים הכי טובים. בכיתה ג' דקרנו את עצמינו במחט ומצצנו כל אחד את הדם של השני אבל אז אבא גילה אותי והרביץ לי חזק, הוא צעק על שיר שזה אסור מהתורה ושתתבייש לה מאוד. אבל הוא אפילו לא מתנהג כמו שכתוב בתורה אז אני לא מבין מה הוא רוצה בכלל.
לפעמים אבא חוזר בבוקר ויש לו צבע אדום מוזר בעיניים ואמא מביטה בו בדאגה ורצה אליו עם דלי ואז יש רעש מוזר, אני חושב שאבא מקיא, אבל אף פעם לא הסתכלתי כי תמיד אמא מסלקת אותי מהסלון,
ואני לא מבין כל כך הרבה דברים.
אני בכלל לא אוהב אותו, הייתי בורח אם זה לא היה כרוך בלעזוב את אמא לבדה.
הילה תמיד אומרת שאני מוזמן לדירה שלה ושל רונן, היא אומרת שהיא מחכה לי, הילה יודעת מה קורה בבית, הילה חכמה, היא התחתנה צעירה צעירה, לפעמים שהיא באה לבקר בבית היא לוחשת לי שאני גיבור, ואני בכלל לא, אני פשוט מפחד לעזוב את אמא וגם אני לא רוצה לעזוב את שיר.
הילה זאת אחותי הגדולה, היא גדולה ממני בהרבה, להילה יש הרבה בגדים צבעוניים ורחבים כאלה ובנדנה כזאת יפה, והרבה הרבה תלתלים צפופים צפופים ולא אסופים שתמיד מפוזרים על הגב שלה אבל איכשהו תמיד מגיעים לפרצוף שלה וכשהיא מעיפה אותם מהפנים רונן מביט בה בחיוך אוהב,
חיוך כזה אבא אף פעם לא חייך לאמא,
אולי בגלל שלאמא אין תלתלים, לאמא יש שיער אפור שרואים בו שהיה פעם שחור ויפה, הוא תמיד אסוף לקוקו נמוך. אז מה? לאמא יש עיניים כחולות וטובות, אני חושב שאמא היא מלכה.
אבל היא לא יפה כמו שיר.
אני אוהב את שיר,
אבל יש את יואב, יואב זה החתיך של השכונה ופעם שיר הביטה בו וחייכה ובכלל לא שמעה את מה שסיפרתי לה, אז אולי היא גם אוהבת אותו.
אז, בינתיים אני ושיר רק חברים למשחק, לתכנונים ולשטויות.
אבל אני מקווה שזה רק לבינתיים.