בס"ד
אני אוהב אותך.
"וישלח יעקב מלאכים... עם לבן גרתי... ואשלחה להגיד לאדני..."
יעקב שולח מלאכים לעשו ומספר לא את כל מה שעבר עליו כדרך שמספרים לאוהבים, "היום בבוקר קרה לי כך וכך" כדי שיתיישב בלבו של עשיו שהוא אוהבו.
השליחות שלנו גם, להרגיש אהבה, להראות אהבה.
נקודה זו היא נקודה חשובה בשליחות של כולנו בעולם, לראות את האהבה, ולהראות אותה.
ונביא מתוך דבריו של הרב אברהם צבי קלוגער בספרו יחוד ההתבודדות בפרק הראשון "ישראל אשר בך אתפאר" : "התבודדות נועדה להביא יחוד שלם בין משפיע למקבל, בהתחברות מוחלטת להשי"ת. ובראשית הדברים יש להבין שהדבר לא נעשה תיכף ברגע אחד, אלא בשלב אחר שלב...בכל גוונים של התקשרות ויחוד, כגון בשיחה בין קרובים וכיו"ב, אין מצויים תיכף ברגע התכלית והרגשת עוז הקשר...ראשית הדבר שהמשפיע כונס אליו את המקבל באופן שמגדל קומתו, היינו שהמקבל מרגיש בערכו ושמח בהיותו מקבל. בדרך משל, כעני המגיע אל בית הנותן, ואין הנותן מסתפק בעצם הנתינה אלא מאיר פניו ולבו ושמח לקראתו ומבטא זאת באמירה "טוב שהגעת"..."
היחוד השלם עם הבורא, זה מטרתנו בעולם, ויש דרך לכך, להגיע לאותה התחברות זה לא רגע אחד.
והשלב הראשון הוא הערך שיש לנו מהבורא, ההבנה שה' מקשיב, אומר לנו טוב שבאת לדבר איתי, תספר לי מה עובר עליך, כדרך האוהבים.
אז כיצד מבקשים אהבה מה'? כיצד מרגישים את החיבוק של ה'?
תפילת האמת, אחדות גמורה.
ננסה להסתכל בתפילת יעקב לה', כדאי ללמוד כיצד להתפלל ולהרגיש את ה' "קטונתי מכל החסדים ומכל האמת.." וצריך להבין מה זה מכל האמת? מהי אותה אמת?
יעקב אבינו הוא איש האמת, הוא האיש שבונה את עם ישראל, את היכולת להיות עם ה' קשר ישר-אל ה', וזה חלק מהתפילה שלו לדעתי, אומר יעקב אבינו "קטונתי מכל החסדים" אנחנו מרגישים קטנים מכל החסדים, מהטוב, אנחנו מרגישים קטנים מכדי לבקש על נפשנו, מכדאי לאוהב את ה'.
אבל "ומכל האמת" במושג אמת שזה דין זה אכן נכון, אך בקשר הזה יש אמת, יש יחוד שלם, וה' סובל איתנו, עבורנו.
וכמו שאומר האדמו"ר מפיסצנה "...והפסוק מרמז קטונתי וכו' שמא יגרום החטא, אבל "ואתה אמרת היטב איטיב עמך", חוץ מן הפשט מרמז שאני איטיב עמך כביכול, כיוון שעיקר המשוי עליך יתברך, אם כן אף אם גרם החטא חס וחלילה ואיני כדאי להושע אבל אתה כדאי, והושיעני מהרה תיכף ומיד."
ה' איתנו בצרה, ה' סובל כביכול עבורנו, שנוכל לשרוד, כי באמת בלי זה אי אפשר לשרוד לעבור "במקלי את הירדן" זה לא אפשרי לבד, ה' נותן לנו כוחות לעמוד בקשיים, ואנחנו מתפללים שגם אם, אנחנו קטנים יושיע עבורו "עשה למען שמך".
יעקב איש האמת
כמו שאמרנו יעקב הוא איש האמת, איש האחדות עם ה' בונה את עם ישראל, עם מיוחד של ה'.
וחייבים להבין, את האהבה של ה', כמה הוא כואב עבורנו, שאלנו איך? ונראה לי שקוראים את הפסוקים זה כל כך פשוט, אנחנו אומרים את הדברים לאט לאט, מבינים כמה קטנים אנחנו, ומודים לה', ומבקשים ממנו. אנחנו רואים כיצד ה' קורא לנו ומתפללים בשיא הכנות.
אין הרבה מה להגיד, רק לנשום עמוק, לעצום עיניים, לראות כיצד ה' מקיף אותנו בחום לחבק את עצמינו ולדעת שה' מחבק אותנו, ולהודות לו לאט בכוונה.
האמת הפנימית של יעקב, הקדושה הזו, היא מה שמאפשרת לנו לקיים את השליחות, שלמרות כל הצרות, והחולשה שלנו, נוכל לראות את אהבה של ה' וממילא לאוהב אותו.
שנזכה להרגיש את האהבה של ה' כלפינו, לדעת שהוא איתנו בכל הצרות והקשיים, ומתוך כך לפנות מעומק הלב, באהבה עצומה על כל החיים, החסדים שה' עושה איתנו לומר תודה, ולבקש על גלות השכינה, ביחוד אמיתי בדרך של יעקב איש האמת.
שבת שלום ומבורך מאיתו יתברך!!
פרשת וישלח