פחד וחרדותBella12

אני יודעת שזה יישמע לחלקם מוזר.. אבל יש לי ממש פחד מטיולים שנתיים.

יש לי שבוע הבא טיול שנתי של שלושה ימים, יותר נכון מסע תודעה (עם גבעון הלל מי שמכיר) ואומרים שזה ממש חשוב שכולם יהיו ושזה באמת טיול עמוק שמשנה אותך. אבל באמת באמת קשה לי ממש לצאת. אני לא אוהבת לישון מחוץ לבית וכן, בשבילי יומיים לישון מחוץ לבית זה המון.

אני פשוט בוכה כל יום מרוב שקשה לי להחליט מה לעשות. אני מקבלת התקפי חרדה של ממש קשיי נשימה ובכי ואני באמת  לא יודעת אם זה שוה את זה!! אני יודעת שכל יום שם אני אייחל כבר ליום האחרון כדי שנוכל לחזור הביתה.

אני גם מפחדת שכל הבכי מסביב (כי זה טיול רגשי) יעשה לי ממש רע.. ואני מפחדת גם שאני לא אתחבר לתוכן של הטיול ואני אתבאס שיצאתי ושזה בזבוז זמן..

מה אתם אומרים, לצאת ולהתגבר על הפחד אך מצד שני להסתכן בהתקפי חרדה ובכי עד אז? ממש ממש קשה לי

לא יודע האם בדברים כאלה, יש לבני נוער מה לענות..אהבת איתן

אנחנו לא נראה לי ממש יודעים מה זה חרדות, כמה זה משפיע על הנפש לרעה וכו',
ולכן, נראה לי שכדאי פשוט לדבר עם גורמים מקצועיים, זה לא בושה...

אין לי ממש למי לפנותBella12

לגורם מקצועי אני מתכוונת. כשעירבתי פעם מורה שלחו אותי ליועצת ולתרפיה באומנות וזה לא עזר לי כלל.. לכן חשבתי לפנות לאוכלוסיה קרובה לגיל שלי ולהתייעץ איתם

האוכלוסיה שקרובה אליך בגיל ברובה, לא חוותה חרדות.אהבת איתן

ולכן, לענד הם רק יכולים לבלבל אותך.

אולי כדאי בכל זאת לנסות שוב טיפול מקצועי..

יש מלא בני נוער עם חרדות, אולי אתה פשוט לא מכיר...ozenkashevet

ובני נוער יכולים לתרום מלא מהניסיון שלהם על זה -

חרדת מבחנים, חרדות מהמצב הבטחוני ועוד...

אבל באמת נכון ששווה וכדאי לדבר עם מישהו מקצועי לגבי זה,

ונראה לי שגם אם כבר ניסית וזה לא עזר,

מהיכרותי עם אולפנות- בטוח יש עוד יועצת או פסיכולוגית או עובדת סוציאלית בתוך האולפנא,

שבטח את לא מכירה, אבל אם תשאלי ותבררי יפנו אותך אליה\

ושווה לך לקבוע עם מישהי מאלו שיחה עוד לפני הטיול, אפילו תשאלי את המחנכת שלך/מורה/דמות שאת אוהבת או מעריכה,

כולל הורים.

בהצלחה!!

סליחה שנדחפתי בשירשור ושאלתי עוד שאלה, חשבתי לנצל את ההזדמנופלונטר היפהאחרונה

לי באופן כללי יש חרדות מהרבה דברים כמו מבחנים, מופעים, רופא שיניים (זה הכיייייי!), חיסון... אבל זה סטנדרטי.

אבל יש לי קטע של חרדה בלי סיבה, כל יום בשעות הראשונות של הבוקר מרגישה פרפרים בבטן, לחוצה בלי שום סתם.

את זה סיפרתי על עצמי.

מה שרציתי לומר זה שאני מכירה מישהי שאין לה ממה להיות בחרדה והיא בחרדה תמידית. או ממשהו צודק או מדברים שיהיו בעתיד כמו איך תלמד למבחן הזה והזה, מה יהיה אם חלילה יקרא משהו להוריה, איך יהיה לה בבגרויות, האם תלמד אפו שהוא אחרי הלימודים, מה יהיה אתה אחרי החתונה, האם תסתדר עם בעלה, אפו תגור, האם תסתדר בעבודה, האם תסתדר עם הילדים, מה יהיה אם חלילה תהיה חולה... ועוד ועוד ועוד...

היא חמודה שהיא חושבת על זה, אבל היא בלחץ מזה יותר מידי.

איך אפשר לעזור לה?

תודה לכל מי שיענה חיוך גדול

-נערך-רעיה123
המון בהצלחה!
מה הגיל שלך?יאירוש
17 uuBella12

17 וחצי..Bella12

ואין לי ממש זמן לפנות לטיפול מקצועי כי המסע שבוע הבא..

הרב יוני לביא אולי יוכל לעזור...רעיה123
054-670-2313
תנסי להתייעץ איתו.
יש אפשרות לשלוח לו סמס?Bella12

אני קצת מתביישת להתקשר

כן כן!! בוודאי!!רעיה123
מתייעצים איתו ה מ ו ן באמסים..
(אם לא רק באסמסים.. )
הוא תותח.
בעז"ה..
אני ממש לא מבינה בפחדים וחדרות..אבלמירימוש

רק שתדעי שאני אישית הייתי במסע שלו באולפנה והיה מדהים מאוד!! אני ממש מקווה בשבילך שתלכי לא כדי לך להפסיד דבר כזה!! וכן זה באמת מגיע למקומות שאת לא מגיעה אליהם בד''כ..לי אישית זה נתן המון לחיים!! ממליצה לך ללכת ולהיתגבר..

יש מה לעשות עם זה!ozenkashevet

ב"ה

אהלן,

קראתי ממש במקרה את מה שכתבת, וזה משמים-

כי א. אני מכירה את גבעון הילל והוא בנאדם מקסים ושווה לך לצאת למסע תודעה איתו.

ו-ב. אחותי בכתה י"ב באולפנא, וגם לה יש לפעמים התלבטויות אם לצאת לטיול או לעשות כל מיני דברי, וגם אצלה מופיעים לפעמים התקפי חרדה ובכי, ומלא פעמים אנחנו מדברות על זה ואני עוזרת לה.

בעיני חבל לשתק את החיים ולהפסיד טיול כל כך שווה ושנראה באמת משמעותי, בשביל החרדות.

מה גם שזה נשמע שזה הטיול השנתי האחרון שלך באולפנא, אם את בת 17.5/כתה י"ב, ועוד יותר חבל שתפסידי כזו חוויה.

מצד שני - את כותבת שאת פוחדת שכל הטיול תבכי ושעד הטיול תבכי ותרצי לחזור הבייתה וכל זה.

אז מה שאני ממליצה (מהנסיון עם אחותי וגם כי למדתי פסיכולוגיה ואני עובדת בתחום),

זה לקבוע תור בהקדם לרופא/ת המשפחה שלך, לספר לה את מה שעובר עלייך, ושהיא תפנה אותך למה שאת צריכה לעשות.

[אחותי למשל לוקחת כדור שעוזר לה לווסת את החרדה (כי בסך הכל זה קשור לאיזון כימי של חומרים במוח, במסלול העיצבי של הפחד/החרדה), וזה ממש עוזר לה. התקף הבכי האחרון שהיה לה היה ממש ממש ממש מזמן, וזה בעקבות הכדור שעוזר לאיכות חיים שלה, ועוזר לה להיות כמו כולן ולא לבכות ולהילחץ ולפחד.]

יש לי עוד מה להגיד אבל כבר יצא ארוך, אז-

אם יש לך איזושהי שאלה, מוזמנת להתקשר/לסמס: 0544949743.

מאחלת לך המון בהצלחה והלוואי שתצאי למסע תודעה ותהני!!

עצה טובהעזרתיה

אני ממש מבינה אותך.

גם אני הרגשתי כך לפני שנתיים במסע תודעה שהיה אצלינו. בסופו של דבר ביקשתי מרכזת השכבה שיאפשרו לי לחזור הביתה בכל שלב אם יהיה לי קשה. היא הסכימה ואפילו הבטיחה לעזור לי לחזור הביתה אם ארגיש צורך. זה מאד הרגיע אותי!

בסופו של דבר במשך המסע החלטתי להתגבר ולהשאר אבל ידעתי שבכל רגע אני יכולה להתחרט וזה מאד הקל עלי...

אולי תנסי גם לפנות לדמות משמעותית אצלכם ולבקש ממנה לאפשר לך לחזור באמצע? יועצת? מחנכת? רכזת שכבה? מנהל?

תודה רבה לעצה של שתיכםBella12

אני קצת פחות מעדיפה לקחת כדורים, כי בכל זאת זה להלעיט את הגוף בכדורים שלא צריך, ואולי אני יכולה להתמודד עם זה בעצמי, לפחות לנסות..

המורה אמרה שאני יכולה לחזור הביתה מתי שארצה, הבעיה שאמא שלי לא כל כך מסכימה שאחזור לבד באוטובוס ציבורי

צדיייקהאין יאוש בעולם
ממש לא בעד לקחת כדורים
אחד הדרכים להתמודד עם חרדה זה להתייצב מול מה שגורם לזה..
גם אם זה גורם לבכי וכדומה אל תתייאשי מזה תעמדי מול זה ... תנסי להתחזק בכל זאת לצאת לטיול ולהבין שבעצם כנראה אין כל כך ממה לפחד..
לא יודעת מה זה המסע הזה אבל אם התוכן בו קשה עדיין את יכולה להפוך את זה לטוב ממש !! במקום שזה יעשה לך רע הבכי של בנות תנסי לחזק את אלה שבוכות.. יכול להיות שזה גם יעזור לך ככה להתמודד עם זה...
עלי למעלה עלי יש לך כנפי רוח כנפי נשרים אבירים אל תכחשי להם פן יכחשו לך דרשי אותם וימצאו לך מיד
אני לא אביע פה את דעתיSlow motion
אבל לפי התגובה שלך, נשמע שאף פעם לא סבלת מחרדה
פעם ראשונה שקרה לי דבר כזהBella12

אני לא יודעת אם זה ספציפית מוגדר כ"חרדה" אבל זה עדיין היה הרגשה נוראה

לא דיברתי אליך אלא ל'אין ייאוש בעולם'.Slow motion
כי עם כל הצער שבדבר, זה יותר מסובך מכפי שהיא מתארת, כי בהתייצבות מול הגורם לזה, יש את הבעיה עצמה.
לחרדה מגוון ביטויים. דווקא התאורים שלך כן משקפים חרדה.אחת מהשומרון

אני לא איש מקצוע, אבל ככה זה נשמע.

וכדאי לדעת- יש שיטות טיפול יעילות, קלות וממוקדות בחרדה.

חבל "לסחוב" תיק כבד כזה כל החיים.

אני מבינה אותך...give a smile

כי גם לי היה פחד מטיולים ובמיוחד ממחנות מסיבה כלשהי, והייתי צריכה לעבוד על זה הרבה, את צריכה פשוט ללכת ולהתגבר על הפחד גם אם זה קשה, זה מה שאני עשיתי, תבואי לטיול, תהיי עם חברות,  קורץ. קחי תה קמומיל זה מרגיע במקרים של לחץ. בהצלחה (מקווה שלא היה כבר הטיול אבל אם כן זה לפעם הבאה)

מאוד לא נשמע מוזרדנאויא12345

פאניקה וחרדה זה לא משהו כמו פחד שמגיע ממשהו מודע ואפשר להתגבר עליו בקלות, אלא פשוט בעיה פסיכולוגית, לי למשל יש קצת קלאטסרופביה, אין לי מושג למה ואני לא מצליח להסביר לעצמי אבל אם אני במקום די חנוק אני מתחיל להרגיש פאניקה ורגש מחנק קשה, הפתרון שאני מנסה זה להביא את עצמי עד נקודת השבירה תוך כדי שאני מרגיע את עצמי כמה שאפשר,

כדאי להסתכל באינטרנט יש הרבה מדריכים לחרדה, ובמקרה שלך הייתי מציע לנסוע ומקסימום לחזור באמצע, אבל מה שבטוח לא להיכנע ולוותר מראש

אני באה לענות לך בפרטי(:''הכל לטובה''

אני בדיוק אותו דברט1

יש דרך לסדר את זה !

איזו?Bella12

.............ט1

פעם עברתי את הטיפול הזה צריכה לחפש תשם 

תזכיר לי בבקשה 

...Bella12

יצאתי לטיול. חזרתי היום אחרי שלושה ימים.

ותקשיבו, פשוט נהנתי מכל רגע!!

גבעון הלל אדם מדהים, עמוק כל כך. הוא עזר לי כל כך ולימד אותי המון דברים לחיים.

ממש נהנתי בפעילויות ומהתוכן של הטיול. היה מאוד מרגש ומעצים.

הלילות פשוט טסו!! ישנתי ב2 בלילה וב3 בלילה ונרדמתי קלי קלות ממש!

ובאמת שהטיול שינה אותי ולמדתי המון דברים חדשים על עצמי, עד כמה אני יכולה להתקדם בעז"ה.

תודה רבה לכל מי שליוה אותי לפני הטיול ובמהלכו ושלח לי עצות. עזרתם לי כל כך!! מקווה שפעם הבאה כבר לא ארגיש ככה לפני טיול

איזה יופי! שמחה לשמוע!ציון חמדתי
לדבר אם ההורים חבריםtchiya

זה שטיויות זה לא עוזרט1

גבעון תותחחחחחח[קומי עורי]
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך