מה השיקולים הנכונים לדעתכם למנוע הריון בהתחלה?דניאל91
כשעדיין לא מוכנים לילדים.הלוי
מוכן בבקשה להרחיב?דניאל91
כשמרגישים שעדיין לא מוכנים להביא ילדים לעולם, ממגוון סיבות..הלוי
לדוגמה כשזוג מרגיש שהם פשוט לא מוכנים עדיין לילדים, או כשמרגישים שקודם רוצים לחזק את הקשר ואחר להביא ילדים. או כשרוצים קודם לסיים את הלימודים, כי כשיתחילו להיות ילדים יש חשש שזה לא יתאפשר (לדוגמה, כאלו שנשארו להם שנה או שנתיים לסיום הלימודים, ובמיוחד אלה שהלימודים שלהם מאד אינטנסיביים).

גם במצב שלא בטוחים לגבי הקשר (ויש הרבה כאלה), אז אני אישית הייתי ממליץ לחכות עם ילדים, (לא אתפלא אם הרבה יצאו עלי) כי להביא ילד כדי לחזק קשר רופף, לדעתי זו טעות. להרבה מאד זה לא מחזק מספיק את הקשר וזה סתם עוול לילד/ילדים, להכניס אותם למשפחה כשהקשר בין בני הזוג הוא לא בריא. ילדים הם לא כלי לחיזוק קשרים, אלא הם אמורים להיות יצירה משותפת והדדית של קשר בריא, עם הרצון להביא חיים לעולם ולהטיב עמהם.

גם שהבעל (או האשה) לפני הגיוס או תוך כדי שירות סדיר ואינם מתכוונים להאריך שירות או להמשיך בקבע, לדעתי שיחכו עם ילדים עד לאחר השירות הצבאי, או סמוך לסיומו.

אלו דעותי האישיות בעניין, אין פה שום דעה הלכתית (למיטב ידיעתי).
לדעתיג'נדס
מעטים המקרים שזה שייך...

באופן כללי, אם לא בנויים מסיבות טובות להקמת משפחה, אז.... (אהיה חדה)
למה להתחתן?

כמובן שזה בגדול ויש מקרים יוצאי דופן אבל זה משהו שמתייעצים איתו עם רב גדול שמכיר אתכם...

החלטות טובות!
^^^ ילדים הם חלק נכבד מהנישואים בדרך כלל..יעל מהדרום
הנישואין והזוגיות חשובים בפני עצמם, בלי קשר לילדיםשוקולד לבן

(למרות שחשוב להביא ילדים לעולם וזו מצווה גדולה)

ברור! אני ממש לא חושבת שמתחתנים רק בשביל ילדיםיעל מהדרום
לק"י

מצד שני, מי שמרגיש שהוא לא בשל לגדל ילדים- לא בטוח שכדאי שיתחתן כרגע..
הרי גם עם מניעה "עלול" להוולד ילד. ואז מה?!
לא קראתי את כל השרשור..אור חיי

אבל לדעתי המשוואה שהצעת בעייתית...זה שלמישהו כרגע לא מתאים ילדים,לא אומר שבן-בת זןג לצידו לא חשוב או מתאים כרגע...

לכל זמן עת לכל חפץ....

יש שלב של להיות נשואים (רק..)

ויש שלב של נשואים +....

וא"א למנוע נישואין כי שלא יצא ילד...

זו דעתי..

שבוע מוצלח

מסכימה שזה לא שחור- לבןיעל מהדרום
לק"י

אבל כדאי טוב לחשוב גם על העניין של הילדים כשחושבים על חתונה.
זה לא פשוט בכלל.כתר הרימון
מראש ממש, להחליט עוד לפני החתונה - הסיבה שפגשתי ואני מבינה - זה שהבעל בצבא לתקופה מסוימת וחוזר הביתה לעתים רחוקות.

אחרי החתונה - תלוי במציאות הזוגית, אם נתקלים בקשיים מיוחדים וחוששים שזה יערער אותה עוד יותר.
והכול - כל מקרה לגופו, ולא להחליט לבד.
כשההחלטה להינשא התקבלה בקושי רבאמאשוני
כלומר במצבים בהם נקשר הקשר מסיבה כלשהי ואין בשלות להקמת בית וגם להיפרד או להישאר בקשר ללא נישואין לא עומד על הפרק,
אז המוצא מהפלונטר הוא להתחתן אבל לחכות עם הבאת ילדים.
זה המקרה הנפוץ שנודע לי מתוך המקרים הבודדים ששמעתי, בפועל גם אותם זוגות נקלטו די מהר ומסתבר שהתמודדו עם המציאות.
לא בקלות בכלל אבל התבגרו מתוך החיים.
מכירה מישהי שהתחתנה ואחרי החתונה המשיכה לגור אצל ההורים שלה בלי בעלה (מתראים מדי פעם) והם כמה שנים נשואים ללא ילדים.

קיצר, מקרים לא סטנדרטיים, והחכם עיניו בראשו.
עקרונית,ד.

זו מצוות-עשה שאין לאדם להימנע ממנה, לדחותה, ללא סיבה משמעותית שמתירה את זה. ואם הסיבה היא אכן כזו, ראוי להתייעץ עם רב, פוסק הלכה מובהק, שמכיר את "משקל הדברים".

בכללי, סביר להניח שלמשל בעיות בריאותיות/נפשיות שיכולות להחמיר או להתקשות-בריפוין בגלל ה"לחץ" (דמיוני לפעמים..) מכך שיש עוד עומס כזה ברקע, תוכלנה להוות סיבה בעלת משמעות.

כך גם אם חלילה בתוך זמן קצר מתברר ל"ע שיש איום משמעותי על חיי הנישואין הללו.

אבל סתם כך, מחשבה ש"עוד לא מוכנים" לדעתי אינה גורם, אם לא במקרים מיוחדים, שממילא נכנסים בקטגוריה הנפשית הנ"ל. במצב נורמלי, הילדים הם חלק אינטגרלי מבנין המשפחה, כולל היחס בין האיש לאשתו, שנהיים אבא ואמא. נבנים יחד עם גידולם, ומוסיפים שמחה ואור. לא להרבות בפחדים וחששות.

ומה עם שיקולים כלכליים?דניאל91
סטודנטים וכו.. ובקושי זמן לעבוד.. אם בכלל...
ממליצה להתייעץ עם דמותג'נדס

שאתם מעריכים. מחנכת, רב, הורה, דודה, שכנה, מדריכה... מישהו.

כי זה כ"כ משנה מי אתם!

לגבי העניינים הכלכליים, באופן כללי, כשיש דברים שמחליטים שהם חשובים לנו והם בפסגת שאיפותנו, מוצאים את הדרך להגיע אליהם.

לא אמרתי שזה קל, ולא אמרתי שלשבת בבית וה' יעזור... אבל זה הרעיון הכללי מאוד. מכאן, ממליצה על יעוץ אישי.

בהצלחה!

יש כמה אופציות.הלוי
א. לסיים את הלימודים ואז להביא ילדים.

ב. לפרוס את הלימודים על פני יותר שנים, וככה להוריד מהאיטנסיביות של הלימודים ולאפשר יותר זמן לעבוד ואפשרות לגדל ילדים.

ג. להיעזר כלכלית ובגידול הילד/ילדים במשפחה וחברים.
בזמנו ראיתי,ד.

תשובה מהרב אבינר שליט"א, דומני, שזה אינו שיקול.

ודומני שגם מציאותית, עם ההוצאות הנלוות לתינוק, זה באמת לא הבדל ממש גדול ממה שממילא מוציאים, אם מתנהלים נכון בקניית הדברים.

ואם על זה מדובר, אז באמת כדאי לשאול רב מיושב, רחב דעה בהלכה ובמציאות, וגם עם יכולת של הקרנת כיוון טוב לבנית משפחה.  לפעמים צריך פשוט קצת "הרגעה"..

בגדול- אפשר לעשות הכלבאורות
השאלה עד כמה תשתגע מהתהליך. אני נורא אוהבת את כל אלה שאומרים שלהביא ילדים ולא משנה מה תמיד מסתדרים וה' עוזר. ואז רואים כל מיני אנשים עם 5 ילדים כשהגדול בן 6, 0 שקלים בבנק, 100% מרמור של ההורים. (מכירה כמה כאלה). לא שההורים מתחרטים שהם הביאו את ילדיהם לעולם, אלא שאם הם היו מתכננים את זה כמו שצריך, אולי זה היה קצת יותר פשוט.
ולכן , לדעתי, צריך לעשות רשימת שיקולים- כמובן שגם הפן ההלכתי חשוב כאן(שאגב הרבה יותר קל להתיר במקרה שבו האישה היא הסטודנטית למשל, כי הציווי לא חל עליה אלא על הגבר, ולכן אם הגבר הוא זה שעמוס לו אז פחות מתירים.)
מה המצב הכלכלי, לפי פעמונים כל ילד זה הוצאה של עוד 2000 שח לפחות בחודש- האם תהיה אפשרות להעזר בהורים במקרה הצורך גם כלכלית וגם כביביסיטרים.
להתייעץ לא תמיד עוזר כי זה דבר שהוא החלטה מאוד מאוד אישית שלכם בסוף- סמכו על תחושת הבטן שלכם...
כלכלית זה בכלל לא משתלם להתחתן ולהביא ילדיםה-מיוחד

אם זה היה ככה היו בעם היהודי אולי חמישה אנשים

הלכתית יש הבדל ענק בין למנוע מיד אחרי החתונהשוקולד לבן

למניעה אחרי ילד אחד ויותר 

כך שאף אחד לא אמר שחייבים חמישה ילדים כשהגדול בן שש ומסתדרים וה' עוזר

(מספיק רבנים אומרים למנוע בין לידה ללידה, או לפחות שזה מותר)

הערהאנונימית 86

כתבת: כל ילד זה הוצאה של עוד 2000 ש"ח בחודש, לדעתי זה ממש מוגזם!

ילד שלומד בבית ספר שיש חינוך חינם (פחות או יותר) או בגן עיריה לא עולה 2000 ש"ח בחודש!! 

לא שלי. אמירה של פעמוניםבאורות
רואים גם אנשים אחרים..ד.

ולפעמים אכן מה"תכנונים", יש בסוף פחות ילדים. ויש אנשים שהצער שלהם על כך הוא גדול בהרבה מאלו שאת מתארת עם הצער על חוסר בשקלים בבנק.  תלןי גם לא מעט באנשים עצמם ואופים.

ולא שייך להגיד "גם הפן ההלכתי חשוב". יהודים הולכים לפי ההלכה (בפרט שמדובר כשעוד אין כלל ילדים). אז אם מישהו חושב שהוא במצב כמו שאת תיארת והוא עלול להיות מזה בלחץ יכול לשאול על המצב הזה. לא כ"כ מסובך.

וכבר דובר פה על הנתון של "פעמונים". והוא אינו נתון נכון לכל מצב/גיל. לפעמים רחוק מאד מלהיות נכון.

תלוי איפה תחפש את התשובה.כוחות שמימיים
האם אכפת לך מה השם רוצה ממך? אל תענה לי, תשאל את עצמך. אני ברוך השם לא נמצאת בנסיון שלך אז אינני יכולה לענות. חשוב עם עצמך, האם תסתפק בתשובות שקיבלת בפורום הזה? פה בהחלט תוכל לקבל בקלות את התשובה הרצויה. במיוחד מדתיים.

מה שידוע לי שזאת שאלה לתלמיד חכם. למה שלא תיגש לצדיק שאתה יודע שיבין אותך?

התורה שלנו היא תורת חיים. היא לא מכבידה . היא מיועדת לבני אדם.

אל תדאגו !

אתם תשמחו את השם והשם ישמח אותכם!

זאת דעתי כמובן שהבחירה בידכם.

לגבי השיקול הכלכלי (תגובה חדה, תכינו עגבניות)ayeletb9
אם אין לכם כסף, בשביל מה התחתנם?
זה מאד נחמד לצאת לדייטים ולהנות ולהתחתן (ולהיות עם שמלת כלה וכו' וכו'), אבל חלק מהאחריות שמגיעה עם ההחלטה להתחתן זה גם האחריות הכלכלית!
להתחתן ולחיות על חשבון ההורים זה ממש לא להיות עצמאי!
קשה לכם כלכלית? תמצא את הפתרון קודם כל כרגע לסגור את החודש בפלוס. ההורים שלכם הם לא בנקט ולא חייבים לממן לכם את הילד.

משגע אותי כל פעם מחדש לראות שאנשים כותבים כל הנושא הכלכלי. תהיו חכמים! תעבדו! תחסכו!
אפשר לזרוק גם עלי..נקודה למחשבה
כי אני מסכימה איתה ב100%!!! אין אחריות כלכלית אין למה להתחתן... ההורים הם לא כספומט..

יש לי עוד מה להרחיב בנושא הראשי של מניעת הריון בהתחלה אבל אני אחרי לידה ואין לי כוחות נפש..
אולי תזכירו לי עוד כמה חודשים..
אם כולם יקשיבו לך הערבים יהיו פה הרוב די מהרירושליםםםםם

עגבניות...ד.

להתחתן זה דבר חשוב (לא רק דמיונות של "שמלת כלה"..) וצורך בסיסי, ואינו רק תלוי-כסף.

לא סותר שצריך גם להתאמץ על הצד בכלכלי בצורה נכונה.

[ולא ראיתי כלל שהם כותבים על חיים ע"ח ההורים. שאלו לגבי ההוצאות אם משפחה גדלה]

ראה הודעתו של הלוינקודה למחשבה
ג. להיעזר כלכלית ובגידול הילד/ילדים במשפחה וחברים.

לא נראה לי שנכון שאדם יביא ילד לעולם כדי שההורים המשפחה והחברים יכלכלו אותו!! לדעתי זו הסתכלו מעוותת על המשמעות של הבאת ילדים לעולם.. על האחריות לגדל אותם ולא רק מהבחינה הרוחנית לגדל ולחנך אותם, אלא גם האחריות החומרית שיש לזה.
זה לא החוכמה רק להביא את הילד לעולם החוכמה זה גם לגדל אותו בכוחות עצמך ולא על חשבון הסביבה..
א. הגבתי לפי מה שהוא הגיב.. על הודעת הפתיחה.ד.

ב. בד"כ זה לא קיצוניות של "כדי שההורים והחברים" וכו' (אם כי כמובן אם יש הורים כאלה מרצון, אין כל בעיה גם עם זה). לרוב, זה מצב "אפור". כלומר, אופציה של יותר הוצאה כלכלית. ואכן, חשיבות לידת ילדים, חינוכם, הגדלת עם ישראל בפרט בכאלה שגדלים בחינוך ואוירה טובה, היא גדולה ועצומה. מלבד שזה אושר אישי עליון, ו"נכס" שלא תמיד אפשר לזכות בו.

אז בוודאי שלהתאמץ עבור זה, גם אם יהיה צריך קצת יותר "להידחק" כלכלית, זה שווה, בצירוף הביטחון בה', וההשתדלות הראויה.

יש דברים שבהם החשבון אינו יכול להיות רק כמו שעושים "תחשיב כלכלי" על עסקים, אלא זה פחות מדויק מבחינה זו.

ואנחנו רואים, שאלו שמאד "מדוייקים" בזה, מגיעים לא פעם לכך שבסופו של דבר גידלו משפחה קטנה, ובשעה שאחרים שאכן נדחקו קצת כלכלית, כבר נהנים מילדים גדולים שמפרנסים את עצמם, ונכדים - הם קצת אוכלים את פירות "דקדוקם".

על כן, צריך באמת הן להשתדל בהגדלת המשפחה לפי היכולת, והן להשתדל גם ברווחה הכלכלית לפי היכולת. קשה לקבוע "דוֹגמות" מדוייקות. זה נושא מסוג אחר..

נכון, זה נכס לעם ישראל וצריך ביטחון בה' אבל זה לא מוריד לרגעayeletb9
מההשתדלות שצריך לעשות בעצמינו.

[והתכוונתי שבאופן כללי בפורום יש פעם בכמה זמן שעולה הנושא הכלכלי. תמיד עונים את אותם דברים. אף פעם לא מדברים על איך מונעים את המצב הזה כדי לא לבאס יותר. הדרכה לפני חתונה צריכה, בעיני לפחות, לכלול גם הדרכה לעצמאות כלכלית.
דוגמא מלפני שבוע וחצי בפורום הריון ולידה- מישהי שאלה כמה ההוצאה הראשונית לתינוק. רשמתי מה הסכום שיצא לנו וקיבלתי תגובה שזה שיגעון. נשים אחרות רשמו סכומים נמוכים הרבה יותר, רשמו שלקחו דברים זולים/יד 2. ג'נדס הסבירה שם בצורה כ"כ יפה שצורם לה שהופכים את הזול לאידיאל, אם אין כסף וקונים את הזול כי זה מה יש זה משהו אחד, אם יש כסף וקונים את הזול בכל זאת זה משהו אחר.]
נשמע מדברייך+mp8
כאילו לקנות בזול/ יד שניה זה סוג של עוול/ אי יכולת כלכלית חמורה...מסכימה שזוג צעיר צריך תשתית כלכלית מכדי לפרנס את עצמו, אבל עדיין הדוגמה שהבאת לגמרי לא קשורה.
גם זוג שמצליח להתפרנס יפה בכוחות עצמו- המדד הוא לא סכום הקניה בה קנה את הקניה הראשונית לתינוק הראשון.
קניה בזול היא לא סימן לכלום.
ממש לא!ayeletb9
תקראי שוב את המשפט האחרון שכתבתי. אני לא רואה שום ערך בלקנות את היקר רק כי זה המותג הנחשק. אני כן רואה בעיה בזה שאין כסף ומתרצים את קניית הזול באידיאל (כי אין באמת בחירה שעושים כאן).
גם אין כסף זה לא עוול+mp8
גם זוג שמצליח לחיות נורמלי ולהיות עצמאי כלכלית- עדיין ההוצאה הראשונית לתינוק יקרה מאוד, וגם אם זה לא מבחירה- זה עדיין לא אומר שזה חוסר אחריות כלכלית.
נכוןayeletb9
חוסר אחריות כלכלית בעיני זה כשלא מצליחים לחיות נורמלי ולהיות עצמאי כדי לסגור את החודש.
הגענו להסכמה +mp8
זה לא תירוץאין כמו אמא
אני נוסעת לקנות דברים טובים אבל זולים, אני מחפשת חנויות עודפים, אני מרגישה פראירית אם לחנות מסוימת יש חנות עודפים לקנות לא בעודפים, אני מעדיפה לנסוע אפילו עשרים דקות לעודפים ולא לקנות מול הבית מחיר מלא, אני מדברת גם על ביגוד וגם ריהוט והנעלה. האידיאל שלי זה זול ואני מאוד מתגאה בזה
את קונה בזול מתוך אידיאל או שיקול כלכלי?הלוי
למה זה סותר?שוקולד לבן

אני לא סובלת להוציא על דבר שגם ככה מתכלה ולא יחזיק מעמד הרבה כסף

והיום הרבה מהדברים מאד לא איכותיים ועולים יקר, אז לא עדיף להשיג בזול?

נראה שלא הבנת אותי.הלוי
אין בעיה כשקונים בזול מתוך שיקול כלכלי, גם אני קונה דברים כאלה ואחרים בזול, בין אם מיד ראשונה או יד שנייה. לפעמים כשאפשר, אז יש דברים שעדיף יד ראשונה ולפעמים את היקר יותר. ויש דברים שפשוט אין עניין לקנות ביד ראשונה וביוקר.

הבעיה היא כשלקנות בזול הופך לאידיאל, כי לפעמים בסופו של דבר, זה פשוט יוצא יותר יקר.
יש אמירה "אני לא מספיק עשיר כדי לקנות בזול".

לקנות בזול לא צריך להיות קשור בעוני או באידיאל, אלא צריך להיות מתוך שיקול שכלי כלכלי מה עדיף בקשר לאותו מוצר, ואם עדיך את היקר יותר אז יש את היכולת הכלכלית לקנות אותו.
אבל זה באמת לא רק שיקול כלכלישוקולד לבן

הרבה מהדברים היקרים שווים אותו הדברים כמו דברים זולים אחרים,

אז לא עדיף לקנות בזול אם האיכות אותה איכות?

אם יוצא לי לקנות משהו כזה ביקר כי לא מצאתי זול אני מרגישה פראיירית

(יש דברים שבהם המחיר מורה על איכות, אבל לרוב ממש לא)

או לקנות בעודפים\מתצוגה כמו שהציעה אין כמו אמא, לרוב לא פוגם באיכות

ודאי שמוצר שבו זול הוא לא איכותי ולא מחזיק הרבה זמן, ויקר כן, עדיף לקנות את היקר אם יש אפשרות.

אבל לרוב זה לא המצב בשוק, כי האיכות בד"כ יורדת עם השנים וההתפתחות

(למשל הפלאפונים הפשוטים והזולים איכותיים פי כמה מפלאפונים משוכללים, לפעמים צריך משוכלל אבל אם לא לא עדיף לקנות את הזול?)

אני מסכים איתך,הלוי
אז למה את כותבת לי כאילו שאמרתי משהו שנוגד את שלך? דבריי לא היו ברורים?

יכול להיות שבעניין הזה למה שאת קוראת אידיאל, אני קורא שיקול כלכלי.
הסיבה שאני קורא לזה שיקול כלכלי ולא אידיאל, זה בגלל שלמיטב הבנתי עד כה מהיכרות עם אנשים שהפכו את הזול לאידיאל, קנו רק בזול, גם אם המוצר הוא פחות איכותי באופן משמעותי ולמרות היכולת לקנות את היותר איכותי. בסופו של דבר, יצא שהם שילמו יותר, כי כל כמה זמן היו צריכים לקנות את המוצר שוב, כי הוא התקלקל, או שהוציאו המון כסף על תיקונים מיותרים, שהיו יכולים להמנע מהם על ידי קניית מוצר יותר איכותי ביותר כסף.

אני מקווה שאת מבינה עכשיו שאנחנו מתכוונים לאותו הדבר.
לא מצליחה להבין למה דחוףנשואים פלוס
להציג את מי שקונה בזול כעני ומסכן...
הנסיון להוכיח שהסתפקות ביד שניה היא תוצאה של מסכנות וחוסר ברירה לא נכונה לחלוטין!
כי יש בחירה לקנות חדש גם אם אין אפשרות וזה יבוא על חשבון דברים אחרים.
כך שגם למי שאין אפשרות רשמית והוא בוחר לקנות יד שניה, זה נובע מתוך עקרון ולא מתוך אומללות
אכן, ויותר מזה..ד.

גם אם לא יבוא על חשבון דברים אחרים,

לא תמיד "יד שניה" וכד', זה פחות איכותי. אע"פ שלפעמים בשביל ההרגשה הטובה, נחמד לקנות חדש.

אכן, יש "אידיאל" לא לזרוק סתם כסף. זה לא אידיאל של לחיות במסכנות, אלא של אי-בזבוז סתם, אפילו אם זה לא יבוא "על חשבון" משהו אחר.

לא אמרתי שמי שקונה בזול או יד שנייה הוא עני או מסכן,הלוי
אני גם חושב שיש דברים שעדיף לקנות בזול או מיד שנייה. אבל יש גם דברים שאם אפשר, אז עדיף להוציא עליהם את הכסף ולקנות אותם ביד ראשונה או לקנות את האיכותי יותר.

להפוך קנייה בזול לאידיאל ועקרון, יכול פשוט מאד לצאת בסופו של דבר יותר יקר.
אידיאלאין כמו אמא

אבל הקניות הן טובות,

היינו צריכים מקרר, הלכתי לחנות עודפים אותו מקרר עמד מתצוגה פחות 1000 שח, אז למה לא???

כנ"ל מכונת כביסה

בגדים יש אאוטלט עודפים כגון: קסטרו, מנגו, פוקס. אז למה לשלם יותר???

יש חנות ביתילי עודפים, אז למה לקנות בביתילי מקורי?

כמובן שאם רוצים משהוא ממש מסויים במידות מסוימות זה קשה, אבל אם אני צריכה שולחן לסלון ולא ממש אכפת לי בדיוק בדיוק צבע, אז אני ודאי אקנה בעודפים או מתצוגה וכו.

יש נגב קרמיקה עודפים. אז קנינו את כל הריצוף וכל הכלים הסינטרים בעודפים.

גם יש לי מלא יהלומים, אבל הכל נקנה דרך סוחר בורסה.

ז"א הכל אני חושבת איפה לא להכנס כמו פראירית לחנות בקניון

למה את רואה בזה בעיה?נשואים פלוס

כי את לא מוכנה לחיות באידיאל הזה אז את מנסה לומר שהנהגה זו נובעת מחוסר ברירה ולא מאידיאל?!

זה עוד אחד מסוג הדברים שקשה לי לראות מסביב.. לא צריכים להיות מה שכולם או לפי כולם או לחיות על פי מה אומרים או על פי אידיאל.

לך יש אידיאל שלילד חדש קונים חדש.. שוטי על זה!

לי יש אידיאל שמה שאפשר קונים יד שניה.. למה זה אמור לתת לך תחושת נחיתות?

אלו שני דברים...ד.

הרי כתבתי מפורש גם על ההשתדלות.

ומה שהבאת מפורום אחר, שכתבו שרשמו סכומים נמוכים בהרבה - זו דוגמה מעולה להשתדלות מצידן.

[בתחילה הבנתי שאת מביאה את זה כדוגמה למניעת מצב כלכלי דחוק, כלומר בביקורת-עצמית על מה שאתם הוצאתם ללא-ידיעה ושהאחרות התנהלו נכון. אח"כ הבאת ביקורת של מישהי על כך שהופכים זול לאידאל.. אני לא כ"כ מסכים עם הביקורת הזו. בוודאי שיש ענין לא לבזבז גם אם יש כסף. אדרבה, דוגמה טובה למה שכתבת בהתחלה. "השתדלות" זה גם לא לזלזל במה שה' נתן לנו ע"י בזבוזו ללא צורך. יתכן שהיא התכוונה שלא להפוך זול לאידיאל גם על חשבון איכות של דברים, כשיש אפשרות כלכלית לקניה של משהו טוב יותר.  מכל מקום, כל זה כמובן לא נוגע לנושא שעלה כאן. העיקר, תשמחו במה שכבר קניתם, ועדו יותר בתינוק...]

נשואים כבר 9 שנים חיועדיין נעזרים בהורים (כמובן לא ביקשנו )ודודי לי

לשיטתך היינו צריכים להישאר ברווקות במקום להיות עם 4 ילדים

חיים בפשטות ואף על פיכן..ודודי לי

תזרקו גם עליי עגבניות!חן.

בס"ד

אני לא מגיבה הרבה בפורום אבל בד"כ כשיוצא לי לעבור על שירשורים אני רואה שיש מי שמייצג את מה שאני מאמינה בו. בשרשור הזה אני מרגישה שהעיקר חסר מן הספר. 

רבש"ע מנהל את העניינים ולא אנחנו. עם כל נשמה שאנו זוכים להביא לעולם יורד השפע שלה במדוייק. וודאי שחובה עלינו להשתדל, וודאי שאיננו יכולים לחיות על הירח ועל השכנים ולהגיד "ה' יעזור". אבל בסופו של דבר אנחנו צריכים לזכור את המקום שלנו.

אנחנו חיים בדור של "אני" במרכז. זו השפה שמדוברת סביבנו. אצל יהודי ה"אני" לא במרכז. רבש"ע במרכז. וכמו שכתבו פה לפני, יש הלכה. וההלכה לא מתירה לאדם להחליט בעצמו האם מותר לו למנוע הריון או לא. תורתנו היא תורת חיים וודאי שיש מקרים בהם נכון וצריך למנוע הריון ולשם כך יש רבנים שעוסקים בדיני נפשות אלה.

לענ"ד, זוגיות נבנית מתוך התמודדויות. הקשיים והאתגרים שבחיינו (כמובן ביחד עם העליות והדברים הטובים) מכריחים אותנו להתעלות ומצמיחים בנו כוחות ותעצומות נפש. ההתמודדות עם מציאויות מורכבות בחיים גורמת לנו להיות אנשים גדולים יותר. לכן, קשה לי לקבל את הנושא של מניעה מיד אחרי חתונה כדי "לבנות את הקשר".

בשורות טובות לנו ולכל עם ישראל!

ניכרים דברי אמת כוחות שמימיים
מסכים לנקודה העיקרית. המטרה היא עבודת ה' ולא עבודת עצמיירושליםםםםם

היופם הרבה אנשים מבולבלים בזה.   חינכו אותם מגיל צעיר לעבוד את עצמם , את ההשקעה והמסירות הם ישאירו לחשמונאים . אנחנו נאכל סופגניות ונמנע הריון מטעמים כלכליים

ומה עם למנוע הריון מטעמים חינוכיים, שכליים ונפשיים?הלוי

טעמים שכליים ...כוחות שמימיים
לא מתכוונת להתווכח,ואומר זאת בעדינות, אבל מציעה לפקוח את העיניים לאפשרות שאולי כדאי לפנות מקום לשכל האלוקי.

ויש אנשים שזה יהיה להם נסיון לא פשוט כי הם מאוד מאוד שכליים והגיוניים, והרצון של השם זה שיתחזקו באמונה.
זה לא סיסמה, ואת המשפט הזה אני כותבת עכשיו גם לעצמי: במקום שנגמר השכל שם מתחילה האמונה.
אין טעם לחקור ולנבור,כשההלכה מראה אחרת מההגיון שלנו זה אומר שאנחנו צריכים ליישר את עצמנו..

וזה יהיה החינוך הכי טוב לילדינו, שיראו שההורים שלהם לא נולדו מושלמים והם עובדים על עצמם כדי לעשות את רצון ה' גם כשלא קל.
(ועל הטעמים הנפשיים בוודאי שחשוב מאוד להתייעץ עם הגורמים הנכונים ולשמור על השפיות..)
אנחנוחדשה ישנה

מנענו לאיזה חודשיים+

אחרי החתונה,

אחרי ששאלנו רב כמובן,

מהסיבה שרציתי שנספיק קצת לחוות את הזוגיות, להכיר אחד את השני בלי הורמונים ובחילות על ההתחלה...

זה כמובן לא מתאים לכלאחד, אנחנו גם התחתנו צעירים אז לא היה לחץ מהבחינה הביולוגית.

בפועל נכנסתי להריון רק שנה ++ מאז החתונה, אבל עדיין לא מצטערת על זה שמנעתי קצת בהתחלה וגם חודשיים זה לא משמעותי.

בלי להגיד מה נכון ומה לאמשה

מי ערב לכם ש"תיקלטו" מהר כ"כ?

הקב"ה מנהל את העולם. לא אנחנו...

ומי ערב שלא?עוגת גבינה.
אין ביטחון לשום כיוון, ואם אין את היכולת למה שיקחו סיכון?
מסכיםמשה
אני נגד להביא ילד לעולם בלי תכנון סביר איך מפרנסים אותו, אבל העמדה הזו כבר הוצגה בדיון.
פותח השרשורדניאל91
וואו.. לא חשבתי שאצור כזה דיון.. אז דבר ראשון תודה רבה לכולם!!

דבר שני.. אנחנו מתחתנים עוד חודש כזה ואני התחלתי לימודי הנדסה(4 שנים...) והיא עדיין לא מצאה עבודה.. ואני באמת חושש מאיך מסתדרים כלכלית רק זוג ובמיוחד שיש ילד. כי מבחינתה לא למנוע בכלל ושיהיה ילד תןך 10 חודשים(מדבר פה על התאוריה..) והיא אומרת לי שאם זה החשש אז למה בכלל להתחתן? או אז לדעתך בוא נדחה עד אחרי שתסיים ללמוד ובטוח יהיה כסף...

ואני מאוד רוצה להתחתן איתה וכן,כמו שאמרו פה כמה להתחיל את הנישואים בלי לחשוב על ילד אלא להתחיל קצת לבנות את הזוגיות,, (הרצון שלי למנוע מספר חודשים לא גדול...)

ולא יודע מה לעשות.... לא רוצה לכפות את דעתי עליה אבל ממש חושש שאם נכנסים להריון מהר ואז כמעט כל תשומת הלב מופנית לכך אז הזוגיות שרק מתחילה לבנות את עצמה נעזבת ומוזנחת.. וגם כאשר היא תלד ואני בלימודים אינטנסיביים אם אצא לעבוד יותר ממה שכבר צריך אז הגיוני מאוד שהלימודים ייפגעו.. ואז בסוף גם יצא שכרנו בהפסדנו שהרי הלימודים האלה הם אלה שיובילו בעז״ה לפרנסה העיקרית בבית....
ופשוט לא יודע מה לעשות. זה מכניס אותנו ללחץ לא קל בכלל....
(התייעצתי עם רב..לא שואל מהפן ההלכתי אלא הרעיוני...)
שאלה היא האם אתם תסתדרו עם הוצאות דירה וכו'...?l666

ובקשר לילד, יש לי פתרון לא כל כך נעים

והוא לחסוך על חתונה, נגיד על חבילה ראשונית לילד אתה צריך 5000 שקל, אז תבדוק מה יש לקצץ בחתונה ותשאיר את הסכום לזה

אני לא מבינה איך זה שמוצאים על ערב אחד עשרות אלפי שקלים, ואחר כך כמובן אין לחיים, אין לילד, אין לדירה...

אתה לא חייב ללמוד את כל ארבעת השנים ברצף,הלוי
אתה יכול לפרוס את זה על גבי 6-8-10 שנים, ובין לבין לקחת הפסקה, לעבור במשהו שנה-שנתיים כדי לפרנס ולנסות לחסוך, ואחר כך לחזור ללמוד עוד שנה-שנתיים.
זה יכול להשמע ארוך, אבל אם אתם לא באים עם המון כסף שחסכתם או ממשפחות עם המון או מספיק כסף, אז אתם לא יכולים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אתם תצטרכו לוותר על משהו ולדחות אותו למועד מאוחר יותר בחייכם, בין אם זה לדחות את השלמת התואר או הבאת הילדים.
לא בטוח שלדחות לימודים משתלם כלכלית נטו.רחלקה

המשכורת שאחרי התואר גדולה משמעותית ממשכורת ללא תואר, ברוב המקרים.

זה נכון, אבל לא תמידמשה

האמת היא שמי שמתחתן צעיר צריך לתכנן את זה מגיל 16, לא מגיל 22...

גם משכנתא שפרוסה על גבי 30 שנה בנטו יוצאת יותר יקרה,הלוי
אבל אם לא היינו פורסים אותה על גבי 30 שנה, אז לא היינו יכולים לקנות כיום בית, כי לא היינו יכולים לעמוד להבטיח שנעמוד בתשלומים החודשיים בבטחה.

לפעמים עדיף לשלם יותר בטווח הארוך, כדי לא להיכנס בטווח הקצר לבור עמוק שיהיה אחר כך (מאד) קשה לצאת ממנו.

אחת הבעיות הגדולות בחברה הישראלית כיום, זה שהרבה חושבים על "כמה כסף יהיה בסוף היום בכיס", במקום על "איך אני מסיים את היום, ובלי חובות".
לפעמים אנשים מסתכלים רק על העתיד ככה, שהם שוכחים לקחת בחשבון את ההווה.
לחסוך כסף מלפני החתונה, ולהתכונן מראשמשה

שקל בגיל 13 שווה שני שקלים בגיל 23.

פחות שנת שרות, פחות הדרכה בתנועת נוער, פחות שנים בישיבה, יותר עבודה שחורה ובניית הון עצמי בשביל החלומות.

לפעמים ולפעמים, כל מקרה לגופו...רחלקה
נכון, ולכן כתבתי לפעמים.הלוי
מבינה את הפחד והקושיכוחות שמימיים
ממה ששמעתי על כמה שלמדו הנדסה ולאחר מכן נהפכו דווקא לקבלנים ממש ממש לא מחייב שאחרי הלימודים אז תגיע הרווחה.

מה שכדאי תוך כדי הלימודים לפנות יום יומיים שלוש לעבודה שתכניס קצת ותתן רוגע..כמובן אם מתאפשר..

רוב הזוגות מתחילם מאפס או מפלוס זעיר שהופך לחובות. אז מה? ? לאט לאט עולים על דרך המלך..ורואים בעיניים שהשם פשוט שולח! לא שקל פחות ממה שצריך.
ויש תקופות שמצטמצמים ויש תקופות שמתרחבים. כאלו החיים צריך לדעת לשמור על האיזון הנפשי שבינהם, ואת זה לומדים.

כדאי להרגע הגיוני מאוד שילדים לא יבואו שניה אחרי החתונה אלא יחכו קצת..

ולתת להשם להכתיב את קצב החיים...

זה בהחלט מובן כל הלחץ מהבנקים וביטוח לאומי חשמל מים ארנונה אבל זה בכלל לא מסובך... העיקר שמחייכים ונותנים לחיים לעשות את שלהם..

יתכן מאוד שתהיו זכאים למלגות הנחות ועוד.

אלו החיים ומתישהו הם מתחילים..כדאי להסתכל על השגרה המבורכת הזו בעין טובה וחיובית והתוצאה תהיה טובה ..

זאת דעתי.

למה שלא תלכו לקבל ברכת צדיק? זה נושא שככ מפחיד אותך אז תטפל בו, אל תדחה .לדעתי לדחות את ההריון רק ידחה את השפע, ויעצים את הפחד.

המון הצלחה בהמשך הדרך!
לדעתי העניין הקריטי הוא שכלתך תעבודאמאשוני
אם היא סיימה לימודים מאוד חשוב שהיא תיכנס למעגל העבודה כי אם לא בקרוב אז אח"כ יהיה יותר קשה למצוא עבודה בהיריון ואז אין דמי חופשת לידה וכשהיא תרצה לעבוד לא יהיה סבסוד של מעון לתינוק וזה נגרר ומאוד קשה לעשות את הקפיצה הזו אח"כ.
גם אם היא לא מוצאת את משרת חלומותיה עדיף שתתחיל ממשהו שיתן לה ניסיון ויבטיח לה את כל ההטבות מביטוח לאומי ואחרי לידה שתתקדם למשרה יותר טובה.
הרבה זוגות מתפרנסים בהתחלה ממשכורת אחת גם כשיש ילדים.
לומדים להצטמצם ולא לבזבז על שטויות ומותרות שהורגלנו אליהם.
אחרי השנים האלו, גם כשיש אפשרות כבר לא מבזבזים על ימין ועל שמאל ככה שגם בטווח הארוך זה משתלם...
אני כנראה חושבת פה הפוך מכולם...לירי
ונרשמתי לאתר רק כדי לענות לך...
גם אנחנו התחתנו כשהיינו סטודנטים. ולא, זה לא התאים ילדים מיד אחרי החתונה.
גם מבחינה כלכלית כמובן, כי שנינו לא עבדנו, וגם מבחינת הזוגיות והאינטימיות בקשר. ולאחר שנה הפסקנו מניעה ונקלטנו מיד להריון. אני לא רוצה לדמיין לעצמי מה היה קורה אם זה היה בשנה הראשונה. אני לא בטוחה שהיינו מחזיקים מעמד...
הקאתי כמה חודשים ראשונים בלי הפסקה. הפכתי להיות הורמונלית ובוכה על כל שטות. ומחודש חמישי נכנסתי לשמירת הריון ושכבתי בבית והייתי צריכה שיעשו לי הכל ויביאו לי הכל ושנינו היינו פקעת עצבים נוראית.
אני חושבת שהרבה יותר בריא לבנות זוגיות ולהכיר אחד את השני בלי השינויים הדרסטים שהריון מביא עצמו. כמובן שכל אחת שונה אך לא יודעים לפני.
כמובן שצריך לשאול רב ( ושאלנו...) אך קודם צריך להבין עם עצמך מה אתה רוצה ומה יבנה את המשפחה שלך בצורה יותר טובה. במיוחד אם אתם צעירים והשעון הביולוגי לא מתקתק בפתח...
מסכימה מאוד!!!!^^^קורנפלקס

ילדיםרחל משהו
כשיש בעיה נפשית או פיזית והדבר באמת קשה.. אבל אם זה בגלל כסף שנה ראשונה לימודים או לא יודעת מה בעיניי? זה מיותר!! ילדים זה שמחה זה ברכה ואפשר להסתדר עם המצב יופי יופי ה' עוזר ב"ה.. צריך לחיות באמונה!!
לא מיותר למנוע בגלל סיבות כאלהO.L

ילד שה הוצאה כספית לא מבוטלת, ואם בני הזוג סטודנטית ואין להם איך לממן את זה, אז הייתי מציעה להם לחכות, אלא אם כן מעוניינים להיעזר בהורים ויש את האפשרות הזו.

ברור שילד זה שמחה וברכה, אבל אם אין איך לפרנס אותו זה גם כאב גדול.

לא רק שזה כאב גדול,קורנפלקסאחרונה

זה יכול ליצור המון מתחים ולפגוע קשות בזוגיות.

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך