ילדה חדשה במשפחהאנונימי (פותח)

נשמח לשמוע הערות\הארות

ב"ה זכינו ל2 בנות. הגדולה עוד מעט בת שנתיים והקטנה בת חודשים.

את הגדולה לא הנקתי אלא היא אכלה בעיקר מטרנה.

וב"ה את הקטנה אני מצליחה להניק.

בזמן שאני מניקה את ההקטנה אז אני בד"כ מספרת סיפור לגדולה\ נותנת לה לצייר\ משחקת איתה.

ועד עכשיו היה בסדר.

פתאום

היא מקשיבה לסיפור אבל משום מקום היא זורקת את הספר על הריצפה, מתחילה לזרוק דפים שנמצאים על הספה

או אם היא מציירת אז פתאום זורקת את הצבעים.

אני קוראת לה בשם ואומרת אוי אוי אוי. אסור! מיד להרים. אבל היא לא מקשיבה ורק "משתגעת" יותר.

אנחנו חסרי אונים

זה טבעי?

מה לעשות??

אני ממש משתדלת לתת לה יחס ולא להתייחס הרבה לקטנה ולפעמים אפילו מבקשת שתעזור עם הקטנה ומשבחת אותה

אבל בזמן האחרון אפילו שכל כל היחס איתה היא זורקת דברים

מה עושים?

סבלנות ולא לדאוגנונימי

תמשיכי בהתנהגות שהתחלת,

תשימי גבולות (בעיקר אם היא פוגעת באחותה, תרחיקי אותה בעדינות ובתקיפות ותבהירי לה שכך לא מתנהגים)

מניסיון, אם תמשיכי כך ותראי לה הרבה אהבה זה יעבור מאד מהר

מה לעשות בזמן שהיא זורקת דברים??אנונימי (פותח)

אני הייתי לוקחת לה בעדינותנונימי

ואומרת לה שאנחנו לא זורקים דברים ואשמח שהיא תספר לי מה היא רוצה

מאוד מובן.אנונימי (3)

מתוקה נשיקה פתאום יש לה מתחרה.

כמו כולן כאן, גם אני ממליצה בעדינות, ובחום.

בזמן ההנקה, עדיף שלא תהיה לה נגישות לספרים שהיא עלולה לקרוע, כדי שלא תצטרכי להיות בלחץ.

תקראי לה אליך לשבת לידך ולחבק אותך.

לפעוט  יותר קטן הכנתי לפני כל הנקה בקבוק מטרנה בשבילו והושבתי אותו ברוב טקס בסלקל של התינוק, וזה מה שעזר.

תנסי למצוא משהו שהיא אוהבת, שיתן לה תחושה שגם היא מקבלת תשומת לב מיוחדת בזמן ההנקה.

זה טבעי והגיוני..~א.ל

היא כנראה מקנאה בקטנה, ולכן מתנהגת ככה. נכנסה מישהי חדשה שפתאום מושכת את כל תשומת הלב..

תמשיכו לתת לה יחס חם ואוהב,

לדרבן אותה לעשות ולעודד אותה על זה.

ומסכימה עם נונימי על דרכי התגובה. בעדינות, ועם זאת בצורה ברורה. בהצלחה!

תשומת לב לה לחודד.

ולקטנה לחוד (לא נכון "לא להתייחס הרבה לקטנה". הקטנה צריכה את היחס. אפשר לשים לב שמול הגדולה, היחס יהיה מאוזן בין שתיהן).

וגם איך שאת עושה, להתייחס אליה כ"שותפה" קצת בקבלת קטנה, זה גם נכון. לא במקום היחס אליה בפני עצמה כמובן.

מתחברת למה שענו לפנייראת גאולה
עם זאת, לי באופן אישי לא היה מפריע שהיא זורקת צבעים וספרים. לא הייתי מעירה לה. אולי פשוט נמאס לה להתעסק לבד?
לדעתי, לא לתת לה חפצים שיכולים להתקלקל או להזיק. ולא להילחץ מזה שהיא זורקת, אז מה?! תרימי אח"כ. חבל להיכנס למאבקים כשאת לא ניידת.
אולי אפשר לשבת לספר לה סיפור בזמן ההנקה או לשיר שירים.
ולדאוג לפני ההנקה שלא תצטרך משהו דחוף באמצע ההנקה.
לא נמאס לה לשחק לבדאנונימי (פותח)
תוך כדי ההנקה אני מרוכזת רק בגדולה. ומספרת/שרה/מקריאה לה.
ואז פתאום היא זורקת.. לכן זה משגע אותי. כי היא כן מקבלת יחס
אבל היא חכמה, והיא בת שנתיים- שילוב מנצח!בת 30

היא מבינה שבעצם כשאת מניקה את "מנוטרלת" כי הקטנה מחוברת אלייך,
כך שלא באמת את לגמרי שלה.

ובנוסף- היא בת שנתיים!! גיל העצמאות הראשון, עם הרבה אקשן.

אז נראה לי שאת לא צריכה להתרגש יותר מדי. אחרי ההנקה לאסוף איתה או שהיא תאסוף את כל מה שזרקה, ובאמת כמו שכתבו לך- למצוא זמן, אפילו קצר, שאת בלי הקטנה, אלא רק איתה. אפילו ברמה של ללכת ביחד להוציא את הפח ובדרך לדבר על העננים והפרחים ומה היה היום ומה היה נחמד ומה היה מעצבן וכו' וכו'. זמנים קטנים כאלה של תשומת לב אליה בלי שהקטנה עלייך או באזור.

בהצלחה!

ואם תרפי קצת ותתעלמי מהשלכת החפצים? אולי היא תפסיק,קפה קפה

תבין שדרך זה היא לא תקבל צומי.קשה לנו לשחרר, זה לא נעים לנו כשמתבלגן וחפצים נזרקים אבל לפעמים צריך לשחרר... במקום להתעצבן כל פעם מחדש...

יתכן שהיא מקנאה בתנוחה הקרובה של התינוקתמקל סבא

בזמן ההנקה . אולי כדאי לפני כל הנקה או אחריה להגיד לה "עכשיו תורך "  להשים את התינוקת בצד .ולהחזיק את הגדולה  כמה דקות צמודה אליך בתנוחה של הנקה ץ ואז לצחוק איתה ולדבר איתה ולנשק אותה . יתכן שזה יכפר על הקנאה

נורמלי לחלוטין, תקין לגמרי!פיגא

מי שהיה הצעיר בבית, ואז הופיע תינוק, חייב להגיב.  יש כאלה שמגיבים מיד עם הלידה ויש כאלה שמגיבים רק כשהתינוק הופך להיות קצת בן אדם "אמיתי", מחייך, מסתכל, מגיב לסביבה וכו', בגיל 2-3 חדשים.

בתך הבכורה מגיבה בהתאם לספר.  תוסיפי את העובדה שהיא מכריזה עצמאות על היקום ...  והגעת למצב שבדיוק תיארת!

כמו שאמרו - את יכולה להרגע - לא צריך לומר לה אסור.  היא יודעת, לכן היא עושה את זה!  באופן כללי, עדיף להגיד מה מותר ולא מה אסור.  להדגיש את הטוב.

אולי אפשר להציע לה רגשות - את כועסת, את רוצה את אמא רק איתך, את אומרת לאמא שאת גדולה ויכולה להחליט לבד, ועוד ועוד.  

יש אמהות שיצרו "שק צעצועי הנקה".  השק נועד לילד הגדול בזמן שהקטן יונק.  כשאמא לא מניקה, שמים את השק למעלה ואי אפשר לשחק \לקרוא \ לצייר עם מה שיש בשק.  השק נותן צ'ופר גם לגדול בזמן ההנקה.  שמעתי על "גדולים" שביקשו מאמא לשבת ולהניק כדי שהם יוכלו לשחק במשהו מהשק או לשמוע את הספר שנמצא בשק

האם את יכולה לעשות לגדולה "נופש פעיל" - כל 3 דקות או 5 דקות, באמצע ההנקה, לומר לה לקפוץ, לגלגל כדור לרוץ לקיר הרחוק, לגעת ולחזור?  אולי הפעלה פיזית תסייע לה לשמור על שקט ושלווה?

בהצלחה!

זה עובר, ובעז"ה חוזר עם החמוד הבא

זווית הסתכלות קצת אחרת...נשואה וטוב לה.אחרונה

גם לי יש שתי בנות ראשונות, באותו הפרש.. והיחס ביניהן מדהים לאורך כל הדרך ב"ה!

בעייני, הדבר הראשון, והכי חשוב, הוא מה אנחנו משדרות לילדים ה"גדולים" שבבית-

שהם מסכנים כי אמא כל הזמן עסוקה עם התינוק החדש, או שנפלה בחלקם הזכות הגדולה והאושר לצרף אח נוסף למשפחה.

מה שנחשוב ונרגיש, זה מה שהם ירגישו. ואין לי שום ספק שאחות קטנה היא המתנה הכי גדולה שיכלתם לתת לה!!!

אז קודם כל- בנחת עם ה"לתת לה יחס ולא להתייחס הרבה לקטנה". לעזור עם הקטנה זו אפשרות מעולה, שנותנת להם תחושת אחריות ושיתוף והם מאושרים ממנה.

בנוסף, ודאי להציב גבולות! לקרוע ספרים ולזרוק זה בוודאי קו אדום. תרגישי האם זו דרך למשיכת תשומת לב. אם כן, במקום לכעוס עליה, קחי  ממנה את הספר/ המשחק בשלוות נפש ואמרי לה שכך א"א לשחק. היא תצעק ותפגין, אך את תמשיכי להניק בנחת ותוכלי להציע לה פעם אחת (בלי "לקרקר" סביבה) לשוב ולשחק/לקרוא יחד בצורה נעימה.

אדגיש, כמובן שיש לתת לה יחס ולפנות לה זמן, אך כל זה ממקום של שמחה בתינוקת ובדגש על האיכות ולא על הכמות.

בהצלחה רבה, בנחת ובשמחה בע"ה!

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך