נמאס לי מהחיים( לא שאני אתאבד) אבל החיים מיאשים
ט1
יש דאך לסדר.... כמו שטמרת. את רוצה להסביר בערך מה מעיק?נפש חיה.
תחזיקי מעמד עודgive a smile
עוד מעט יבוא המשיח החיים ישתנו. (מה הבעיה שלך בערך, תכתבי)
שיבוא כבררררררררררט1
נותן לך תגובה שמקווה שתעודדאגוז מוסקט
בס"ד
תחפשי בעצמך דברים טובים. אין סיכוי שאין בך נקודות טובות שיכולות לעודד אותך שתחשבי עליהם.
תטפחי (מלשון לטפח) את אותן הנקודות. תתנדבי לעזור לאחרים (לשמח ילדים חולים, אריזת מוצרים לנזקקים וכו'. זה מאוד עוזר להרגיש ולהבין שבאמת צריך אותי בעולם).
תחפשי לעשות טוב ולהרבות אור בעולם.
ומעתיק לך תשובה שקשורה לעניין:
"
ב"ה יצא להתעסק בנושא בזמן האחרון אז אני מביא מספר דברים שכבר היו כתובים ובנוסף גם כותב לך תשובה אישית חוץ מהמקורות שאני מביא.
ליקוטי מוהר"ן - חלק א' -תורה ל"ד - ד'
"
כִּי יֵשׁ בְּכָל אֶחָד מִיִּשְׂרָאֵל
דָּבָר יָקָר
שֶׁהוּא בְּחִינַת נְקֻדָּה, מַה שֶּׁאֵין בַּחֲבֵרוֹ
כְּמַעֲשֵׂה דְּאַבַּיֵי וְאַבָּא אֻמָּנָא
שֶׁהֵשִׁיבוּ לוֹ לָא מָצִית לְמֶעֱבַד כְּעֻבְדָּא דְּאַבָּא אֻמָּנָא וְכוּ'
וּבְחִינָה הַזּאת שֶׁיֵּשׁ בּוֹ יוֹתֵר מֵחֲבֵרוֹ
הוּא מַשְׁפִּיעַ וּמֵאִיר וּמְעוֹרֵר לֵב חֲבֵרוֹ
וַחֲבֵרוֹ צָרִיך לְקַבֵּל הִתְעוֹרְרוּת וּבְחִינָה הַזּאת מִמֶּנּוּ
כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב וּמְקַבְּלִין דֵּין מִן דֵּין [תרגום: וקרא זה אל זה] .
כִּי קדֶם מַתַּן תּוֹרָה
הָיָה הַמֶּמְשָׁלָה בְּיַד הַשֵּׁם יִתְבָּרַך
וְאַחַר מַתַּן תּוֹרָה
נָתַן הַמֶּמְשָׁלָה לְיַד כָּל יִשְׂרָאֵל
כָּל אֶחָד לְפִי בְּחִינָתוֹ
כִּי אוֹתִיּוֹת הַתּוֹרָה
הֵם הִתְלַבְּשׁוּת רְצוֹנוֹ שֶׁל הַשֵּׁם יִתְבָּרַך
כִּי רְצוֹנוֹ שֶׁל הַשֵּׁם יִתְבָּרַך שֶׁהַמִּצְווֹת יִהְיוּ כָּך
לְמָשָׁל מִצְוַת תְּפִילִּין
הָיָה רְצוֹנוֹ שֶׁיִּהְיֶה בְּאַרְבַּע פָּרָשִׁיּוֹת וּבַתִּים שֶׁל עוֹר וְלא שֶׁל כֶּסֶף
כִּי כֵן רְצוֹנוֹ
נִמְצָא שֶׁרְצוֹנוֹ מְלֻבָּשׁ בְּכָל הַתּוֹרָה
וְעַכְשָׁו שֶׁהַתּוֹרָה מְסוּרָה בְּיָדֵינוּ
גַּם הָרָצוֹן שֶׁל הַשֵּׁם יִתְבָּרַך מְסוּרָה בְּיָדֵינוּ
שֶׁאָנוּ מוֹשְׁלִין כִּבְיָכוֹל, לִהְיוֹת רְצוֹנוֹ כְּפִי רְצוֹנֵנוּ
וְזֶה בְּחִינַת "יִשְׂרָאֵל מַמְשְׁלוֹתָיו" כַּנַּ"ל
"
"אומר רבי נחמן
שלכל אחד יש נקודה מיוחדת משלו
ולכן לאבד אותה ולהיות כמו כולם זהו
דבר כה נורא שכן הוא מחסר מהעולם
דבר שרק הוא יכול ללמד."
"האדם צריך ללמוד את כל התורה כולה, אך בתורה לכל אדם יש אות המיוחדת לו. האדם מחובר לכל התורה, אך גם יש לו חלק מיוחד בה. יש לו גוון משלו." וזאת סיבה רעיונית למה ספר תורה בעל אות אחת חסרה פסול.
"
רבי נחמן גילה שהמילה ברסלב לא קשורה דווקא לעיר שממנה הגיע (למעשה נולד במז׳יבוז׳ ונפטר באומן) אלא למילים ״לב בשר״ מצד אחד ו ״לב בוסר״ מצד שני. זאת אומרת שהוא רצה לתת לחסידים קודם כל לב בשר. לב שרגיש לקבל רישומים של קדושה ואמונה וגם לב בוסר – לב הבוסר בחלקו של חברו, זאת אומרת שהוא רוצה את החלק שלו, את עבודת השם שלו, את מה שהוא צריך לעשות בעולם ולא משיג את גבול רעהו ומנסה להיות כמו השני, הוא בוסר בו, כמו פרי בוסר שהאדם נרתע מלאכול. שני הדברים האלה מתחברים – ככל שאני יותר מחובר לנקודה הטובה שלי, לנקודה הייחודית שלי בבריאה, לכשרונות שהשם יתברך מעביר דרכי, כך אני יכול לתת יותר מקום וכבוד למקום שלך, להעריך אותך. אני לא ״מתחרה״ אלא שנינו משרתים את הקדושה, את גילוי כבוד השם בעולם.
"
אם את בעלת נקודה ייחודית שלאף אחד ואחת אין אותה ואף אחד ואחת לא יכול "לתת אותה בעולם" ולכן ה' שלח אותך לכאן אז זאת אומרת שרק את נותנת אותה ומצליחה לתת אותה בעולם - ואם ה' שלח אותך לעולם וקל וחומר כשאת דתיה אז כנראה שאת זוכה (להצליח)להשלים את חסרון העולם בייחודיות שלך.ואת עושה נחת רוח עצומה ליוצרך!מה שאף אחד ואחת לא יכולים לעשות כפי הייחודיות שלך.
בדומה לתזמורת שבה יש את העונג משמיעת החליל מה שאין התופים יכולים לתת וכן לשמיעת התופים יש עונג מה שאין החליל יכול לתת.
חס וחלילה לומר שאת חסרת תועלת!!! זה יצר הרע גמור ומוחלט! ואת צריכה לתת לו מכות בכל הכח!!!
תחשבי איזה ניגון וגוון מיוחדים את נותנת בכל עת ורגע לרבונו של עולם.ניגון שנובע מתוך אמונתך על אף כל הקשיים והתמודדותך איתם! תחשבי כמה הוא אוהב אותך!!!
אני משער שאת כבר מכירה את נושא ההתבודדות עם ה'.
לכי למקום שעושה לך טוב על הלב.
שיש לך בו יישוב הדעת.
שבו האמונה באהבת ה' אלייך באה ללב.
שבו האמונה שה' באמת טוב ועושה הכל לטובה ולכן אוהב אותי באה גם כן.
איזה נוף מיוחד אולי בשעה שכבר אין הרבה אנשים.
אולי מקום מיוחד שמקיים את הדברים.
כמובן מקום ללא סכנה.
ושם להתעורר מתוך הסתכלות על כל מהלך חייך ועד היום לבקשת רחמים מסיבת החיים ובעל הרחמים.
ואז תתפלי לה' שיעזור לך להשיג את ההשתדלות הן בתפילה/התבודדות והן בלימוד תורה כמו הספר בגן האמונה.
וההשקעה גם אם היא מועטה יחסית - במשך זמן תהיה עצומה לאין שיעור נתפס.
תפילה... ולימוד שייחיה את התפילה.
ככה התבודדות קבועה כל יום(כמובן שגם אפשר בבית אבל ממליץ לעיתים גם במקום מחוץ לבית כמו שהסברתי)
תשפכי את לבך לפני ה'. לרחמיו אין סוף ואין גבול. הוא תמיד אוהב אותך ושומע אותך ורוצה שתתפללי אליו ותבקשי בריאות ויישועה ורחמים ובעצם ככה תתקרבי אליו.
מעתיק קטע יפה שכתב "שם ה' מבטחו" ועורך אותו.
רבונו של עולם תראה באיזה מצב אני נימצאת כמה קשה לי וכמה אני סובלת(ותפרטי...). בבקשה אבא תרחם עלי תן לי רפואה שלמה -רפואת הנפש ורפואת הגוף לטובה ולברכה.במתנת חינם מלפנך. ואתה עושה הכל לטובה וגם החולי שלי לטובה הוא.אז בבקשה תרחם עלי שאצליח להשיג במהרה את הטובה הצפונה לה מהחולי ומהייסורים וממילא לא תצטרך להמשיך לשלוח לי את המחלה והייסורים. בין אם אתה יודע שהייסורים והחולי עוזרים לי לאמונה בך את תזכני שאשיג את האמונה השלמה שאתה רוצה וככה גם שתשתלח לי רפואה לא ימנע ממני לקבל אותה טובה בין ברוחניות ובין בגשמיות שאתה חפץ לתת לי. בבקשה אבא אתה יודע עד כמה חשוב לי לעבוד אותך ולעשות את רצונך. בבקשה תעזור לה בבקשה תרחם עלי. זכני לחזור בתשובה מתוך וע"י אהבה אמיתית ושלמה אותך ונחת רוח ושמחה על כל הסיבות שבגללן אתה שולך לי את החולי והייסורים.... ותמחל ותסלח לי עליהן.
זה לא שאתה שונא אותי או כועס עלי חס ושלום. אלא אני יודעת שאתה אבא יקר חפץ לתת לי רק טוב. וגם את החולי והייסורים אתה נותן לי באהבה עצומה ואין סופית. בבקשה זכני להאמין בטובך ולראות את הטובב שאתה צופן לי באשר אתה מעביר עלי.
זכני להאמין באהבתך השלמה והעצומה אלי.
.....
מכירה את הספר "בגן האמונה"? אני חושב שממש כדאי לך לקרוא אותו. ספר ניפלא. ככה לפחות 10 דקות קבוע כל יום בלי לוותר. גם תלמדי על עניין השמחה והאמונה וגם תלמדי על עניין ההתבודדות.
אולי תמצאי התנדבות שאת יכולה לעשות אע"פ מצבך. נגיד להתנדב לשמח ילדים חולים בבי"ח.(מוזמנת לדבר עם @עזרה לזולת ולבדוק איתו התנדבות. אולי יש לו התנדבות קרובה פעילה). התנדבות מאוד יכולה לעזור לאדם להרגיש ולהבין שהוא ממש לא מיותר בעולם. ויכולה מאוד לשמח ולתת כוחות.
ממליץ לך לראות את סידרת השיעורים בנושא "משבירה לתיקון" של ד"ר מיכאל אבולעפיה
ערוץ מאיר - ד"ר מיכאל אבולעפיה
משבירה לתיקון - התמודדות עם משבר
מאוד חושב שזה יכול לעזור לך במצבך. תראי את סידרת השיעורים...
ה' איתך! אל תתייאשי!!! הכל לטובה!!!!
תנסי לשמוע מוזיקה שמשמחת אותך לעיתים קרובות.
ומוסיף ניגון שמקווה שיעשה לך טוב על הלב:
וואו השקעת!יפה..שִׁירָה
תודהאגוז מוסקט
רק לחשוב שצריך לקרוא את כל זה מייאש ;)קיפודה
אני לא חושבת שכדאי להגיב ככה...ענבל
אולי לפותח השרשור זה עזר?
לא אמרתי שאיו בי נקודות טובות ואת בגן האמונה אני יודעת טובט1
רק אמרתי שהחיים בזבל
ואולי דרך ההסתכלות קצת מתסכלת אותך ?נפש חיה.
את בטוחה שהכל מאד מאד רע במה אחוז?
אני חושבת למשל ש... אם תסתכלי טיפה בזווית שונה על החיים... תגלי דברים מעניינים.
למשל-
אם יכולת לכתוב פה
ויש לך כל מיני דברים טובים של יום יום (בית. נעליים. בגדים חמים. חברות. בריאות. משפחה....-לא לכולם יש!)
כאשר נשים לב לנקודות הטובות הקטנות האלו...
זה יכול להיות נעים מאד!
סליחה אם לא דייקתי
אבל אסיים בעוד דבר.
בחסידות מסבירים שכל רע יש לו את הנקודה שמאפשרת לו קיום. כלומר- בבסיס הרע יש טוב.
בעבודה מאתגרת אנחנו יכולים למצוא את הטוב המסתתר....
לא קל בכלל לעשות ולהאמין בטוב הזה
אבל כשהוא פורץ .... ומפתיע.... ומשמח....
זה שווה!!
ממליצה לך על תורה רפב של ר' נחמן...
ועל "להוסיף אומץ" של הרב קוק.
אנסה בלי נדר לחפש לך .
מופיע ב"מאמרי הראיה".
ואת מוזמנת בשמחה לפרטי.
בהצלחה!
מאמר להוסיף אומץנפש חיה.
התפרסם בעתון היסוד, גליון א', כ"ח ניסן תרצ"ב
כשבני אדם חופרים באר עמוקה, כדי להשיג מים חיים בארץ ציה וצחיחה,
הכורים מתיגעים, בעמל רב עולה להם לבוא עד העומק המוכשר להנביע את המים.
ולפעמים היאוש מתגנב בלב ואומר להם: הלא כבר יגעתם כל כך הרבה וחרס עלה בידכם ומים לא מצאתם, על כן טוב יותר שתחדלו מעבודתכם, לכו איש לאהלו, ובקשו לכם ענינים קרובים יותר לשכר.
רבים מעיפי הגוף וחלושי הנפש ודאי פורשים מן העבודה והולכים להם באשר ילכו.
אבל אלה הקשורים בקשרי נשמה עם החפץ של מגמת הבאר החיה שבעתיד, ביחוד אלה, שהאמונה חזקה היא בלבבם שהמים החיים מוכרחים סוף כל סוף להיות זורמים ממקום זה והארץ צחיחת הצמא תהפך על ידם לגן עדן, להחיות עם רב, אלה לא יסוגו אחור מפני תולעת היאוש ובחרף נפש ימשיכו את עבודתם.
והנה אחרי שביעת די עמל והנה זרם מים פרץ והרי הוא עולה ושוטף, אבל המים דלוחים הם, מעורבים ברפש וחול, ולא יצלחו להרוות צמאון אדם ובהמה.
אז שוב תתחלק המחנה העובדת לשנים.
האחת אומרת: ראו נא הנה כל יגיעתנו בדי ריק, ומה בצע בעמלנו, אם אחרי עבודה כל כך מפרכת הגענו עד מעין נרפש אשר מימיו לא יצליחו לשתיה? והם הולכים עתה בדרך הנואשה של החלק הראשון, אשר מרפיון ידים פירש זה מכבר מעבודת הכריה והלך לו באשר מצא.
ואמנם זה החלק של העם, בריא הגו וחסון הנשמה, הוא יאמר להם: ראו אחים כמה מסוכנת היא הטעות הגדולה שלכם, ויותר ממה שאנו מאשימים את הפורשים מהעבודה הקדושה והגדולה שלנו בראשונה, בעת אשר אחרי הטורח הגדול שעבר עליהם לא נראה רמז של מעין חיים, הננו מאשימים אתכם, אתם אשר יד ביד וכתף בכתף יחד עבדנו ועד כה באנו, עד אשר המים החיים התחילו לזרום, הנכם כעת, בעת אשר משאת הנפש שלנו הולכת ומתקרבת ושמש השאיפה הוא מחל להיות הולך וזורח, הנכם פורשים מן העבודה בשביל פחד השוא, של הרפש אשר נראה לכם בפרץ המים בראשית הגלותו.
מדוע אינכם שמים על לב, כי רק מפני שעדיין לא באנו עד העומק הרצוי, עד המקום אשר שם המים הצחים משיבי הנפש זורמים.
בשביל כך הננו רואים כעת עדיין מים דלוחים? על כן אחי, במרץ אדיר יותר בכחות כבירים יותר, נחדש את מפעלנו הגדול, ובוא נבוא עד התהום, עד מוצא המים הצלולים והזכים ואז הכל יראו וינהרו.
לשמע דברים ישרים כאלה ישוב המחנה הפורש, גם באחרונה וגם בראשונה ויצטרף להעבודה,
ואז הברכה תופיע על ידם וכפי המדה של העמקת חפירתם כן יגדל הזרם של המים החיים, וכן יסופו כל הרפש והטיט, אשר במי הבאר ומים נוזלים, קרים, מתוקים ומרוים, צלולים ובהירים, יעלו הרים וירדו בקעות והיו לברכת גויו ואדם רב.
הבאר אשר אנחנו כולנו כורים, עבודת הקודש היא אשר עובדים אנחנו כולנו, כל הקרב הקרב אל עבודת בנין ארץ ישראל ותנועת התחיה, מיום החלה להכות גלים בלבות רבבות אלפי ישראל עד היום הזה.
כמה תקופות של יאוש כבר עברו על עבודתנו המקודשת? כמה פירשו מן הצבור המתחזק בבנין ארצנו הקדושה הנשמה? כמה הכריזו כבר כי הכל הולך לטמיון ואין שכר לכל העבודה הגדולה הזאת? מי הם אשר נשארו עמנו?אמיצי הרוח, ברי הלב.
ולא נכחד, שגם אומץ גופני במדה ידועה דרוש היה לכך, אבל עתה הנה כמדומה שהגיעו כבר ימים, אשר שום איש לא יוכל לכחש, שבאר התחיה החלה לזרום מים.
הנה יש תקוה שעבודתנו לא תהו היא, כי יש כאן דבר ד' ויש כאן צמח צדקה לבית ישראל ולאדם כולו.
אבל עוד הפעם כרוזא של המתיאשים קרי בחיל: הנה מי באר התחיה דלוחים הם, רפש וטיט הם גורפים אתם, על כן חדלו לכם מהעבודה הזאת אשר שכר אין לה.
אבל מה יאמר המחנה של השרידים אשר ד' קורא? לא נכחיש את החוש, לא נאמר שכבר כל הזרם של מי הבאר אשר חפרנו מים צלולים הם גם כעת.
אבל בשום אופן לא יקשיב ישראל לקול מיאשיו, לקול מהירי הלב, הבאים כעת להחליש ידים רפות, במקום שחובת קןדש קדשים היא לחזקן.
אם הזרם התחיתי והמרץ של העבודה הבנינית אשר לארץ ישראל, עדיין לא כולם מראה טהור להם מה היא התשובה אשר אנחנו חייבים להשיב על השאלה המרה הזאת? רק אחת היא אמרתנו עליה: התחזקו הכורים.
הוסיפו להעמיק.
כל החיל אשר נגע ד' בלבו, כל אשר לא קרב עדיין אל מלאכת הקודש של בנין הארץ ותחית האומה וראשית מצעדי גאולתה, ירוץ כגבור אורה, ויבוא אלינו לעמוד כל אחד במקצועו וכשרונו בשורת העובדים.
ואלה אשר כבר התחילו בעבודה וידיהם רפו מפני המכשולים הרבים אשר פגשנו, אל ירפו ידיהם, נחפור את בארנו הקדושה, עוז לנו באלקים סלה, וצור ישראל עזרו וישעו עמנו הוא.
ואם מי הבאר אשר התחילו להיות מפכים רפש וטיט הנם מזרימים, לא נפרוש בשביל זה מהעבודה, כי אם ביתר חיל ויתר אומץ נעמיק לחפור את באר תחיתנו הקדושה, ובת קול עתידה להיות מפוצצת בראשי ההרים ואומרת: כל מי שפעל עם אל יבוא ויטול שכרו.
נוסיף להעמיק את באר התחיה ברוח ובחומר.
נרד עד התהום העמוקה של המחשבה התחיתית אשר נשטפה על ידי זרם של מחשבות שטחיות, שאינן אומרות את מגמתה העמוקה התהומית, נאדיר את המפעלים, נעסוק במרץ מלא חיים, בגבורת נשמה, בהקמת השוממות, בהרחבת הגבולים, בבנין הערים והכפרים, ויחד עם זה נתאמץ להרבות אור התורה בארץ חיינו להגדילה ולהאדירה, ואז רוחנו הנאמן והמקודש הנובע ממקור ישראל, בכל הדרת קדושת תפארתו, יגלה ויראה על שדרות המפעל כולו, והתנועה הלאומית כולה תצא על ידינו מידי עבי הטיט של המעטפה החילונית שלה, ותתעטר בעטרת הוד קודש אשר רעם גבורה לה, ופאר קודש לה, ויפעת נשמת הצבי והתפארת של אור ישראל וקדושו יאיר עליה, לעיני כל ישראל ולעיני כל עמי הארץ לחן ולכבוד ולרוממות קרן ישראל בנחלת קדשו סלה.
ובאר ישראל תפכה את מימיה החיים והזכים, "ומעין מבית ד' יצא והשקה את נחל השטים", במהרה בימינו אמן.
מהממם! אשרייך!אוהבת את מלכנו
צודקתדי"מ
החיים קשים ואין מה לעשותעשו יכין
השאלה האמיתית, איפה שאת נבחנת באמת זה האם את מסוגלת להמשיך למרות הקושי(יש גם טוב
). האם למרות העובדה שאנחנו נמצאים במצוקה אנחנו ממשיכים להאמין בקב''ה ובסיבה לסבל שלנו, אם אנחנו מנסים לסמוך על ה' ושלמרות שהמצב אולי לא משהו אבל הוא מוביל למשהו שרק ה' יכול לראות אותו.אבל גם לא טוב לשקוע בדיכאון וייאוש וכדאי לנסות לצאת ממנו(למרות שעצבות היא לגיטימית ואפילו רצויה לפעמים), קיצר תאמיני שיהיה טוב ושה' לא נותן לנו ניסיון שאנחנו לא מסוגלים לעמוד בו.
^^^ירא ורך לבבאחרונה
הגענו ללילה האחרון של החופש הגדולGini
חח זהו הגיע הרגעניגון🌿
בעזרת ה' - ברכות על ההתחלות החדשות מחרGini
והצלחה רבה לכולנו בשנת הלימודים האחרונה במערכת החינוך, תפילה לשנה שקטה ומוצלחת, בלי הפרעות, בלי מלחמות ומחלות ומגפות …
אמן גם לך בהצלחה!ניגון🌿
דווקא יהיה משעמם בלי מלחמות 😅
אבל שיהיו רק מלחמות טובות עם ניצחון שלנו בעה
חח מאז כיתה ו בערך לא למדנו נורמאלי (שנה רצוף)
אמן ותודה 😄 רבהGini
ובטח גם התחדשת בבגדים חדשים - אז גם ברכות על זה 🥻
תודההניגון🌿
(שנת הלימודים האחרונה היא י"א, לכל היותר)125690
אולי אצלכם - לא אצל מי שעושה בגרות 5 יח' במתמטיקהGiniאחרונה
ובעוד מקצועות - ברור שאמורים ללמוד הרבה חומר חדש ומאוד רלוונטי לבגרויות
שומר כאן למזכרתGini

בהצלחה.קפיץ
אתם תשרדו את זה, ויום אחד זה יגמר
חח כןןניגון🌿
ו--בסוף שנה נשיר בשנה הבאה נשב על המרפסת ואתם תעשו בגרויות😅
רשמתי לחזור בעוד שנה (או קצת פחות אחרי הבגרויות)Gini
לשרשור הזה
(כרגע טנטטיבית ל 1/7/2027)
לילה טוב ובהצלחה לכולנו !
תודה 🤩Gini
אישיות אוכל! התחלתיל המשוגע היחידי
צבע ירוק?Gini
אדוםGini
חום (בגוונים של חום)Gini
לכאורה לאל המשוגע היחידי
צבע לבן?Gini
לאא, איזה מאכל לבן יש, קוקוס?ל המשוגע היחידי
גדל באדמה?ניגון🌿
אמממ המקור? האוכל לא.ל המשוגע היחידי
צ'יפס מתפוחי אדמה?Gini
אמממ על אותו עיקרון אבל סוג אחרל המשוגע היחידי
על עוגת גבינה , שמעת? והלמעלה נהיה קצת חום באפיהGini
חחח נכוןל המשוגע היחידי
רמזז?ניגון🌿
חחח סבבה, המאכל כתום, העטיפה בצבע אחר.ל המשוגע היחידי
דלעת …Gini
אהממ ציטוס?ניגון🌿
לא 😃ל המשוגע היחידי
צ'יפס מבטטהGini
לא, תהיה יותר על סוגי חטיפים כמו ציטוס וכזהל המשוגע היחידי
אפרופו?Gini
לא (נראלי בחרתי חטיף קשה 🤦♂️)ל המשוגע היחידי
זרקו כמה בכל שאלה, ככה נתקדם טוב
אני חלש בחטיפים. לא אוכלים אצלנו בביתGini
וואלה איזה יופיל המשוגע היחידי
לפחות בורקסים ורוגעלכים כן
ואת אלו רק בשבתGini
טוב אז אני יגלה אבל אתה צריך לבחור הבאל המשוגע היחידי
בסדר 👍Gini
אחלה, טם טדאדאםל המשוגע היחידי

לא מכיר את הסוג הספציפי הזה ☹️Gini
התכוונתי שתגידו כיפלי 😢ל המשוגע היחידי
ממש לא היה בתודעה…Giniאחרונה
אוכל - עכשיו אני בחרתיGini
הופהל המשוגע היחידי
חטיף?
צומח מהאדמה?
היה פעם הולך על האדמה?
חומרי הגלם צומחים מהאדמהGini
אפוי?ל המשוגע היחידי
מטוגן?
מבושל?
מקודם ההנחיות היו כן / לא….Gini
מטוגן
תענה בכן ולא, אני פשוט שואל כמה במקבילל המשוגע היחידי
יענו על זה תענה:
לא
כן
לא
מכינים את זה בבית?
זה ארוז בדרך כלל?
כן | לאGini
ציפס?ל המשוגע היחידי
שניצלים?
זה משו יחסית בריא? (אפילו שמטוגן)
לא, לא, כןGini
וואלה, אמממל המשוגע היחידי
מורכב מירקות?
מפירות?
עם פירורי לחם?
כן, לא, לאGini
יש לזה שם מיוחד?ל המשוגע היחידי
לביבות?
חציל מטוגן?
ירק כלשהוא מטוגן?
כן, לא, לא, בערך (כלומר, מורכב מכמה ירקות)Gini
זה נשמע שם של מאכל בריא כלשהוא שאני לא מכיר...ל המשוגע היחידי
>> כדורי פלאפלGini
חחח חשבתי על זהל המשוגע היחידי
אבל אמרתי לעצמי, מה בריא בזה.
המרכיבים מאוד בריאים - חומוס, כוסברה, פטרוזיליהGini
שום
אשכרה, ותכלס זה נקרא מאכל בריא?ל המשוגע היחידי
בריא, יחסית למטוגנים שיכולים להיות גרועיםGini
כמו סופגנייה
אם השמן טרי, פלאפל הוא מאכל מזיןGini
וואלה, אצלי כל מה שמטוגן נכנס לקטגוריית פחות בריאל המשוגע היחידי
הנהGini

אני עוד בטראומה מהפלאפל האפוי שהיה בישיבה
ל המשוגע היחידי
אבל נחמד לדעת, אולי אני אקנה מעכשיו יותר פלאפל מאשר פיצה ודברים כאלה.
העיקר שיהיה בתיאבון 😋Gini
אמן תודהל המשוגע היחידיאחרונה
אויריק סאנצ'ז
היו ימים שהייתי צעיר לפורום הזה
הפורום הזה - ז"ל …Gini
😓😓ניגון🌿
מחייה המתים? מישהו התעורר לחיים כאן?Gini
היי אני כאןניגון🌿
אבל מתלבטת אם להתייאש סופית🙈
אין ייאוש בעולם …Gini
טוב משפט מחץ חחניגון🌿
אוליי בחגים יחזרו לכאן?ניגון🌿
כאילו כי יהיה חופש
לא נראה שנוער חדש מגיע לכאן - ולא מבין למה זה ככהGini
כן/:ניגון🌿
לאידעת אולי לא מכירים.... אבל באמת מוזר...
זה דיי ברור למה לא מגיעיםל המשוגע היחידי
למה? מה שונה היום לעומת הפופולריות בעבר?Gini
שיש היום כל כך הרבה פלטפורמות מקבילות ומחליפותל המשוגע היחידי
למשל? (לנוער דתי כמובן)Gini
הנוער הדתי שאני מכיר נמצאל המשוגע היחידי
או בוואצאפ או באסמס
וגם בפייסבוק אינסטגרם וטיקטוק
סוג אחר לגמרי של רשתות חברתיותGiniאחרונה
ווטסאפ, סמס - אלו לא פלטפורמות להעברת הודעות ודיעות כמו הפורומים כאן
פייסבוק - חשבתי שזה רק למבוגרים.. לא יצא לי להיתקל בנוער
ושני האחרונים - זה למעקב אחרי אושיות רשת. לא מקום כמו הפורומים.
אני חושב שזו אמירה פילוסופית מאוד נכונהGini
תמיד צריך להשתדל ולפעול, גם להתפלל ולקוות, שיהיה טוב, שיהיה בהצלחה, גם במצבים שנראים חסרי סיכוי
לפי הגמרא יש ייאוש
ל המשוגע היחידי
אבל לא נורא, בסוף יהיה טוב.
זה רלוונטי רק במסכת אלו מציאות ….Gini
אולי 🤷♂️ל המשוגע היחידי
ואולי לא
מה באמת?ניגון🌿
חח אז אולי התכוונו לפה😅
במסכת אלו מציאות "ייאוש בעלים" היא סוגיהGini
להבחנה מתי המציאה של המוצא ומתי לא ….
אהה יאוש קונה באבידהל המשוגע היחידי
אבל בכל מקרה, הפורום כנראה השלים את יעודו בעולם ועכשיו הוא עולה בחזרה למעלה
עוד פחות משבוע לחזרה ללימודים 🥲Gini
ואז מהר מאד מתחילים חגי תשרי
זאת הנחמה היחידה שלי😅ניגון🌿
ובאמת עבר בטיס... והיה ככ כיף
למה צריך לימודים? אוףףףף
למה צריך לימודים? זו באמת שאלה טובה וחשובה ביותרGini
שאלתי את ידידי הקבוע Gemini, והנה תשובתו לשאלה (מדוע צריך לימודים במתכונת הקיימת של 12 שנות לימוד):
הדיון על הנחיצות והמבנה של 12 שנות לימוד מעסיק רבות את מערכות החינוך בעולם. למבנה הנוכחי יש יתרונות מבניים וחברתיים לצד חסרונות בולטים בעידן המודרני:
מטרות ויתרונות של המתכונת הקיימת
• חיזוק סוציאליזציה ומיומנויות חברתיות: בית הספר מספק סביבה מבוקרת שבה ילדים ובני נוער לומדים להתנהל בחברה, לשתף פעולה עם קבוצת השווים, להתמודד עם סמכות ולפתח אינטליגנציה רגשית וחברתית.
• הקניית ידע בסיסי והשכלה רחבה: המסגרת נועדה להבטיח שכל אזרח יצא לעולם עם אוריינות שפתית, מתמטית, מדעית והיסטורית בסיסית.
• שיוויון הזדמנויות ומוביליות חברתית: מתן מסגרת אחידה לכלל אוכלוסיית המדינה מתוך שאיפה לצמצם פערים סוציו-אקונומיים ולאפשר נקודת זינוק שווה לכולם.
• מסגרת בייביסיטר לאומית והחזקת המשק: מערכת החינוך מאפשרת להורים לצאת לעבודה במשרה מלאה ולהחזיק את הכלכלה מתפקדת.
• הבשלה רגשית וקוגניטיבית: גיל ההתבגרות כרוך בשינויים פיזיולוגיים ומוחיים משמעותיים; 12 השנים מספקות מרווח זמן להתבגרות מלאה לפני היציאה לשוק העבודה או להשכלה הגבוהה.
ביקורות ואתגרים במבנה הנוכחי:
• חוסר התאמה לשוק העבודה המודרני: המודל הקיים נבנה בעידן התעשייתי ומבוסס על שינון והנחתת מידע, בעוד שהעולם המודרני דורש חשיבה ביקורתית, יזמות, יצירתיות וסתגלנות.
• חוסר גמישות והתאמה אישית: למידה בקצב אחיד עבור עשרות תלמידים בכיתה אינה מתחשבת בכישורים, בחוזקות ובקצב הלמידה הפיזיולוגי והאישי של כל תלמיד.
• מיקוד יתר במבחנים ובציונים: שיעור ניכר מהזמן מוקדש להכנה למבחנים סטנדרטיים (כמו בחינות בגרות) על חשבון עומק מחקרי, סקרנות טבעית או פיתוח מיומנויות מעשיות לחיים.
• אובדן זמנים וחוסר יעילות: רבות מהמיומנויות והתכנים הנלמדים לאורך 12 שנה ניתן להקנות בפרק זמן קצר בהרבה באמצעות שיטות הוראה מודרניות וטכנולוגיה מתקדמת. שינויים טכנולוגיים והתפתחות הבינה המלאכותית מובילים כיום מגמה עולמית של לבחון מחדש את מבנה הלמידה, מעבר משינון לצבירת מיומנויות, ושילוב למידה היברידית ומותאמת אישית.
וכנראה שאם לא היינו הולכים לבית הספר, היינו אוליGini
במציאות חיים כזו שהבנות הצעירות היו יוצאות עם הצאן… כמו רחל ולאה, כמו ציפורה - ואנחנו הבנים היינו מגיעים לחפש כלות מבין הבנות הלבושות לבן ורוקדות בכרמים 🙂
הלוואי שהיה ככהניגון🌿
נשמע מושלם לפעמים בא לי לחזור לפשטות של פעם
טוב אבל בכל זאת העולם התקדם רק בזכות אנשים שהשכילו ולמדו
אז..... חייב (:
וזה קרע אותי שהוא כתב - מסגרת בייביסיטר לאומית😅😅
לא נראה לי שהיה משהו טוב יותר בפשטות של פעםGini
ונשים היו במצב עוד יותר גרוע מהגברים.
(המשך תשובה מ Gemini)
לאורך מרבית ההיסטוריה, החינוך וההשכלה שיקפו את התפקידים המגדריים המסורתיים: בנים חונכו למרחב הציבורי, לפרנסה ולמנהיגות, בעוד בנות חונכו למרחב הפרטי, לניהול משק הבית ולגידול ילדים.
התפתחות הפערים בין החינוך לבנים ובנות לאורך ההיסטוריה התבטאה במספר מישורים:
• העת העתיקה והימי הביניים: השכלה פורמלית (קריאה, כתיבה, מתמטיקה ופילוסופיה) הייתה נחלתם של מעטים בלבד – כמעט בלעדית גברים ממעמד גבוה או אנשי כמונה. בנות למדו בעיקר בבית אמהותיהן מיומנויות מעשיות כמו טווייה, בישול וניהול הבית.
• הסללת התכנים הרשמיים: כאשר החלו לקום בתי ספר נפרדים לבנים ולבנות (במיוחד מהמאה ה-18 והלאה), תוכנית הלימודים הייתה שונה לחלוטין. בנים למדו לטינית, מדעים, חשבון ופוליטיקה כדי להכין אותם לאקדמיה ולשוק העבודה. בנות, גם מהמעמד הגבוה, למדו בעיקר נימוסים, צרפתית, נגינה, תפירה וספרות קלה – תכנים שנועדו להפוך אותן ל"רעיות מיומנות ומארחות ראויות".
• נגישות להשכלה גבוהה: עד סוף המאה ה-19, אוניברסיטאות היו סגורות לחלוטין בפני נשים בכל רחבי העולם. המחשבה הרווחת הייתה שלימוד אקדמי מאומץ עלול "להזיק לבריאותן" או אינו נחוץ לתפקידן החברתי.
• הקשר היהודי: במסורת היהודית, בנים חונכו מגיל צעיר ב"חדר" ובישיבות ללימוד תורה, משנה וגמרא. לעומת זאת, חינוך הבנות היה בלתי פורמלי והתמקד בדינים המעשיים של משק הבית.
השינוי המשמעותי החל רק בתחילת המאה ה-20 עם הקמת רשת "בית יעקב" על ידי שרה שנירר, שהמציאה מחדש את החינוך הפורמלי לנשים בחברה החרדית.
תפיסה זו החלה להשתנות בהדרגה בשלהי המאה ה-19 ובמהלך המאה ה-20, בעקבות המהפכה התעשייתית, צמיחת התנועות הפמיניסטיות, והחלת חוקי חינוך חובה אחידים שהשוו את תוכניות הלימודים והנגישו את האקדמיה לשני המגדרים.
כןן טוב לא זכרתי את זהניגון🌿
חוצמיזה נראלי אנחנו היחידים כאן
יש עוד טיפהל המשוגע היחידי
אבל הם כבר התחילו לימודים בא' אלול 
חח לכן כולם נעלמווניגון🌿
גמני מתחילה עוד רגע😬
נו אז איך להתחיל?
חח מוזר לי להגיד את זהל המשוגע היחידי
אבל אני כבר שיעור ב' בישיבה גבוהה,
זה אחרת קצת מלהתחיל שמינית, אבל עדיין התחלה חדשה ונחמדה.
שונה מאודדניגון🌿
חח זה יתרונות וחסרונות..
ובהצלחה לך שתהיה שנה טובה(:
נכון, אמן תודה, גם לך.ל המשוגע היחידי
אם אנחנו היחידים, אף אחד לא יפריע להינות מהמתוקיםGini
חחח יאמי נראה טעיםניגון🌿
מה עובד במאפייה?
נכנסתי לקנות רוגלאך וקרואסונים לשבתGini
חנות (מאפיה) אהובה וטובה ליד הבית
והחלטה של רגע, לצלם ולשתף כאן
אתם באים איזה משחק פה?ל המשוגע היחידי
אני רואה פשוט שאתם פעילים...
איזה משחק?Gini
לא יודע יש כל מיניל המשוגע היחידי
אמת או חובה
אסוציאציות
שרשור שירים
ועוד...
תתחיל ואזרום איתךGiniאחרונה
סיבוש אלול מחר!ניגון🌿
איזה מהרר עבר החודש הזה🙈
המלצות למעיינות שוויםניגון🌿
רעיונות?🙏
אזור?ל המשוגע היחידי
אני גם אשמח לדעת - בכל האיזורים בארץפ.א.
ואז לפי ההמלצות והאטרקטיביות של המקומות
המומלצים, בוחרים לאן ללכת.
(למשל, לצורך הדוגמא, אם אבקש מעיין מומלץ באיזור טבריה, ואין כזה - אז לא אדע על מעיינות אחרים בארץ שכן מומלצים…🙂)
בעיקר ירושלים השומרון והסביבהניגון🌿
הייתי מציעה לשלוח את זה בצמ"על המשוגע היחידי
(אפילו שאת פחות
)
פה אין כמעט מגיבים,
יש באזור גוש טלמונים כמה, - עינות ענר, מעיין חרשה, עין דני.
וגם לכיוון ואדי זרקא (עטרת) אמור להיות מעיין חדש שאפשר ללכת, לא זוכר את שמו.
בשומרון באזור שילה/עלי, - עין עוז, מעיין הקטורת, מעיין הגבורה.
בצפון יש את המפורסמים בסגנון המשושים ובאזור שלהם, - משושים, ג'וחדר, ונראלי עוד...
צפון סביבות בית שאן/שדה אליהו, יש - עין נזם, בריכות המפלים, ועוד כמה.
אזור ירושלים יש הרבה בסביבות הדסה עין כרם וההרים, - סטף, עין לבן, עין טייסים, עין חינדק, ועוד הרבה שיש במפות של המקום,
כמובן ליפתא בכניסה לירושלים.
אזור לטרון לכיוון מודיעין יש עין מח"ר
זה מה שעלה לי עכשיו בראש.
ואוו תודה רבה!ניגון🌿
טוב אני כותבת כאן דווקא כי באלי להחיות אותו
למרות שכבר מלא ניסו ולא הצליחו.. אממ אז צודק, אולי אני יעבור לצמ"ע🙃
בשמחה, אני אולי עברתי את הגיל, אבל בהצלחה
ל המשוגע היחידי
חח תודההניגון🌿
אז נראלי אני באמת היחידה כאן🙈
הנוער של היום נמצא במקומות אחריםל המשוגע היחידי
ולא צריך לפרט עוד
😟...ניגון🌿
יש כאלה גם במקומות טוביםל המשוגע היחידי
פשוט אין להם סמארטפון עם אינטרנט
(כמוני, אני מהמחשב
)
כע. יש אבל קצתניגון🌿
לפחות בהרגשה....(: גם אני מהמחשב
מעניין מה יקרה עוד כמה שנים עם הנוער? כי מצד אחד יש התחזקות ומצד שני התדרדרות...
נכון, בהרגשה ונראלי גם בתכלס'.ל המשוגע היחידי
מה יקרה עוד כמה שנים, נדע עוד כמה שנים,
אני חושב שכרגע הרוב בנקודה של הימשכות אחרי התרבות, אבל ב"ה יש הרבה שלא, והם מספיקים.
צודק..(:ניגון🌿
נכנסתי כי היה בראשי. מה יהיה? יהיה טוב!תפוחית 1
בסוף תמיד היה אתגרים ונסיונות ובסוף אנשים נהיים לאנשים טובים ברובם הגדול
(ראו את זה במלחמה שאותו נוער לשעבר שקיטרו עליו קם כמו אריות והגן על עם)
גם אשמח שהפורום יחזור להיות פעיל 🥹אצבעוני
הלוואיייייניגון🌿
אני לא ידעת אם יש פה בכלל נוער שלא נכנס בצמ"ע😅😅
אם אתם רוצים שהוא יהיה פעילל המשוגע היחידי
בכבוד, גורל העולם תלוי בידיכם 
בצמ"ע אין כמעט נוער, אם בכלל, אבל יש עדיין קצת אנשים פה בפורומים שנמצאים בכל מיני פינות מוסתרות
חח אני מנסה פשוט אם אין אנשים אהמממניגון🌿
וטוב אני עדיין לא גיליתי אותם😅
אני גם אשמחיהודי חסידי
למרות. שאני בגבול בין נוער לצמה
ישש טוב אני גם מתקרבת..(:ניגון🌿
יש בעיהיהודי חסידי
אני בד"כ לא כ"כ זמין באינטרנט...
אבל העיקר הרצון
חחחח
חחח בעיה מוכרתל המשוגע היחידי
אם לקרוא לזה בעיה,
אבל בשביל זה יש את בין הזמנים 
יחי המלךיהודי חסידי
אין על ביה"ז
הוא קצר מדייל המשוגע היחידי
אבל ברמת יעילות שלי זה עדיף ככה
קצר וממוקדיהודי חסידי
לרוב החופש בתיכון ארוך מידי ואתה מאבד את זה
לא זכיתי אף פעם לחוות את החופש הארוךל המשוגע היחידי
אבל הגיוני שהייתי באמת ממצה אותו
ביהז באמת קצר, על הממוקד אני לא יודע
גם אני חחחחניגון🌿
איך יכול להיותיהודי חסידיאחרונה
שאף פעם לא היה לך חופש ארוך?
עוד כמהיהודי חסידי
יש את עין סמיה מעיין חדש ליד כוכש, טוב מאד ויחסית נגיש, יש את עין ראשש פחות נגיש ופחות אנשים, מגיעים דרך מלאכי השלום, יש את הבריכות החדשות בבקעה שדי קרובות לשומרון בריכות הורדוס בריכה ענקית 40×40 מטר בערך גבוה יפה קצת חם, כמובן מלא אנשים אבל תמידיש פינה ריקה במים בגלל הגודל.
תודה!ניגון🌿
באמת שמעתי דברים טובים על עין סמיה, (וגם שיש שם עגלת קפה🙃🙃)
אחלה מקוםיהודי חסידי
לא מכיר את העגלה קפה האמת
חחח זה נכנס לראשיל המשוגע היחידי
נראלי זה יותר בכיוון של "מצב הנוער בימינו" 
למה ההתלהבות שנכנס לראשי?פ.א.
כי ענו פה בדיוק תשובה אחתל המשוגע היחידי
מתוך כמה,
שקשורה לכותרת.
😅😅ניגון🌿
איזה ישיבות למדתם? תמליצו? למה?עמיחיישלצק
מקווה שהבנתם תשאלה
גבוהה או קטנה?אברהם יאיר שטרן
תיכונית יענועמיחיישלצק
מה הסגנוו שאתה מחפש?אברהם יאיר שטרןאחרונה
ממליץ על הישיבה התיכונית של מכון לבפ.א.
בגיל הרלוונטי רציתי מאוד ללמוד שם, מהיכרות עם נוער מהקהילה שלנו שלמד שם באותה זמן ואחרים שסיימו תואר ראשון (לשם כך מוסיפים שנה חמישית, י"ג).
הייתי גם עם ההורים בערב היכרות. אך אני לא ירושלמי ומאוד לא רציתי להיות בתנאי פנימיה.