בס"ד
הי,
רציתי לשתף קצת ממה שלמדתי על הנושא בזמן האחרון
חבר טוב שלי עישן סמים "קלים" נראה לי מריחואנה או חשיש ומסתבר שזה ממש הרס לו את החיים, קודם כל הייתי אצל אחד הצדיקים שאמר שאלכוהול יש בו יסוד של טוב שאפשר להעלות אותו לכן מותר להתבסם בפורים ויש גם הרבה צדיקים ואדמורים שהיו שותים אלכוהול לסוגיו בצורה מבוקרת והיו מעלים ממנו ניצוצות, אבל הוא אמר שבעניין הסמים לכל סוגיהם ובלי שום ספק גם לגבי ה"קלים" זה נטו טומאה, בלי שום טוב, שמורידה את האדם ואי אפשר להעלות את זה לשום מקום, רק רע.
וההוכחה היא שמעולם לא שמענו על צדיק אמיתי שנגע בזה!
לגבי צרכים רפואיים, כמו כל רעל , זה מותר במקרים מסוימים, אבל זה לא הוכחה שיש בזה משהו טוב.
לגבי חבר שלי , זה פגע בו , לאט לאט, במשך שנים, בעבודה, בתיקון המידות (הפקיר את עצמו למידת הכעס, עצבות וכו..) בזוגיות וחיי אישות, בחינוך הילדים, בשמחה, באמונה ועוד..
בעבר, גם אני לא ידעתי להגיד למה זה פסול והטענה הרווחת שזה לא מזיק ומזיק פחות מאלכוהול ומותר בעולם תפסה גם אותי והיה נראה לי באמת לא דבר כל כך נורא, אבל אחרי ששמעתי מה הצדיק אמר ידעתי שבטוח זה רע וצריך רק להבין למה.
הבאתי את החבר לצדיק, הוא קצת דיבר איתו אבל יותר התפלל עליו, אני מלווה אותו פעם בשבוע מאז, בהתחלה דיברתי איתו וממש בצורה על טבעית הבנו ביחד כמה זה נורא וכמה זה פשוט הרס לו את החיים בצורה נוראה, בהתחלה הוא הפסיק לכמה שבועות, הוא לא הצליח להפסיק לגמרי היום אבל לפחות הפחית ומודע כמה זה נורא והצליח לתקן ולשקם הרבה תחומים בחיים. הוא עדיין לא מצליח לחזור לאותה בהירות כמה זה רע כי הכח הכי גדול של זה הוא " מה אתה דואג? יהיה בסדר..

" אבל אני מקווה שבסוף יתליח גם בזה.
לענייננו, לדעתי קודם כל כמו שאמרו פה, תפילות אמיתיות מעומק הלב, אח"כ ליווי אמיתי והבנה של המקום בו הוא נמצא בלי לשפוט כי כנראה שלא היה לו משהו אחר, לנסות להבין טוב למה זה שלילי מניסיון של הרבה אחרים ולהסביר לאחיך שאמנם אנחנו לא בדיוק מבינים אבל לסמוך על אחרים שזה רע וחייב להפסיק, לתת לו מטרה אחרת עם תקווה- לעבוד את השם, להיות צדיק , להקים משפחה טובה, להוציא את כוחות הטוב שיש בו החוצה לעולם, אולי לנסוע לאומן (זה עזר להרבה) וכו..
לגבי הורים , נראה לי תלוי בהורים, אם את מצליחה לעזור אז אולי תמשיכי , אם זה כבד עלייך וההורים שלך יכולים לקבל את זה בצורה טובה ולעזור אז גם אפשר
לגבי משטרה לא נראה לי שזה יכול לעזור, רק לסבך..
יהי רצון שהשם יתברך ייתן לך כח להאיר בנשמתו של אחיך אור חדש של תקווה ואמונה ויחזיר לו את הרצון לחיות ולשמוח ולסלק את כל החושך והבלבול
אשרייך על העזרה
בהצלחה