רציתי לדעת מה אתם חושבים על בנים דוסים (ביינישים, כיפה גדולה, פאות, ציצית..) שנמצאים במקומות כמו לונה פארק, סופרלנד וכו'?
הייתם הולכים??
זה נראה לכם חילול ה'??
יאללה שוטו על זה..
רציתי לדעת מה אתם חושבים על בנים דוסים (ביינישים, כיפה גדולה, פאות, ציצית..) שנמצאים במקומות כמו לונה פארק, סופרלנד וכו'?
הייתם הולכים??
זה נראה לכם חילול ה'??
יאללה שוטו על זה..
יש שם חוסר צניעות יותר מחוסר צניעות ברחוב
אם יש ימים נפרדים - אז אדרבה.
חילול ה' לכאורה גם יש בזה, כשרואים אדם עם כיפה גדולה ופאות הולך למקום מעורב ועם חוסר צניעות.
(במשפחה, קייטנות, בי"ס, תנועת נוער)
אמנם חשוב לציין שלא מדובר בבנים בוגרים, ובכ"ז - כשאני חושבת על זה, נראה לי לא שייך כ"כ ללכת.
כמה סיבות:
א. צניעות, לכולם. וק"ו לבנים.
ב. פרנסת מחללי שבת וחג.
ג. האווירה שם רחוקה מקדושה (אם היא הייתה ניטרלית, ניחא. אבל המוזיקה והאוכלוסייה לא מתאימות לאנשים יר"ש).
אצל בנים העניין מורכב פי כמה כי בנוסף לכל הנ"ל יש כאן איסורי צניעות ממשיים, ולא בטוח שמותר לאדם להכניס את עצמו למקום הומה שכזה.
אני מודה ומתוודה שהעמדה הזו קשה לי. אלו בילויים טבעיים עבורי, ומדובר בניסיון לא פשוט מכיוון שחסרות חלופות.
אבל מי אמר שלהיות עובדי ה' זה קל?
צריך להתאמץ, וכן - גם לוותר.
[אם סוגרים את המקום בהפרדה עבור הציבור הדתי נראה לי שאין בעיה כדי להרפות ולהתאוורר, בפרט אם אפשר לפקח על המוזיקה].
ממה נפשך-
אם אתה חושב שכל מעשיהם לשם שמים- אז מה שאתה רואה לנגד עיניך זה מישהו שנהנה לשם שמים.
ואם אתה חושב שלא כל מעשיהם לשם שמים-אז מה שאתה רואה לנגד עיניך זה מישהו שנהנה. (ואצ"ל שאין בזה שום איסור. אף אם לא זוהי מעלת הנביאים והחסידים.)
אנחנו לא שופטים אנשים לפי מעשים אלא מעשים לפי אנשים.
אתמהה.
אם באופן כללי זו המחשבה עלינו, צריך לעשות חשבון נפש בנושא.
חשוב לבדוק מאיפה היא מגיעה. אולי היא נכונה, וטוב שכך הוא המצב? ואולי אכן דרוש שיפור.
במקרה הנ"ל דווקא יש היגיון במחשבה שזה לא מקום של דתיים.
בס"ד
לדעתי זה מצביע על קו מחשבה שיותר גורס שאנחנו מלאכים שאמורים להסתגר כל היום בבית המדרש או אם את בת אז במטבח [ההקצנה בכוונה].
וזה קו שהלוואי ולא היה קיים.
אני בנאדם בדיוק כמוהם וגם אני אוהבת לצאת לבלות, להנות..
ובלחש אומר- חבל שהם לא יבינו שיש המון סוגים אצל הדתיים. עם המחשבה שלהם אנשים שיילכו ללונה פארק יגרמו להמון הוצאת שם רע לציבור הדתי למרות שזה לא באמת רע.
וחבל.
זה גם חיסרון.
סוף לחישה.
אם המצב הוא כפי שהצגת - זו אכן תמונה שגויה.
אבל אם זה נובע מהבנת השוני בין התרבויות, אדרבא, זה לא רע בכלל.
לא הבנתי את מה שכתבת על הוצאת שם רע.. בכל אופן, תמיד כשמסתכלים על משהו מרחוק לא מבחינים בהבדלים.
"מה שאתה עושה זה עניין שלך, מה שאני עושה זה עניין שלי, ומה שאדם חילוני עושה זה עניין שלו."
זה משפט ממש יפה -אם לא היינו חיים פה ואם לא היינו עמ"י..
אבל אנחנו עמ"י, ויש לנו את העניין של "כל ישראל ערבים", כל אחד תלוי בשני,
בפירוש לא שכל אחד צריך להיכנס לחיים של השני, אבל בוודאי שצריך להיות אכפת לי אם אני רואה חבר שלי עושה עבירה, או כל דבר אסור אני צריך לעשות עם זה משהו!
וכנ"ל גם לגבי כל אדם אחר שאני לא מכיר,לא אומר שכל אחד פה יתחיל להחזיר את כולם בתשובה,
אבל בוודאי לא ש"לא אכפת לי מה הוא עושה כל עוד זה לא אני..
אבל מה לעשות שזה מה שהחילונים עושים, והם לא שואלים אותנו בקשר לזה?
את בתור אחת דתייה מחוייבת!כן,בפירוש מחוייבת ברמה כזו או אחרת,
בתור אנשים דתיים יש הרבה יותר אנשים שמסתכלים עלינו ובוחנים את ההתנהגות שלנו,
כמובן שיש מקרים שאין מה לעשות וכל מה שנעשה יהיו לאנשים תלונות עלינו,
אבל במינימום,אם זה ללכת בלבוש צנוע ואם זה לא לבלות סתם ביום מעורב בלונה פארק/בריכה/חוף מעורב ואם זה להתנהג יותר בנימוס, מה לעשות.זה חלק מהשליחות שלנו בתור אנשים דתיים
ואפחד לא שאל אותנו אם אנחנו רוצים את זה או לא.
(ואני יאמר עוד פעם,לא עד רמה של לא לעשות כלום ברחוב,לא לנשום, לא לאכול, אבל כן בוודאי,התנהגות יותר "עדינה",יותר טובה מהחילונים.)
לפי איזה תורה את הולכת אם אפשר לשאול...?
כל ההודעות שלך זה "לפי דעתי" "אני לא רואה בזה בעיה" וכו'.
אז לדוגמא לפי השמאלנים אסור להרוג מחבל מנוטרל... כי כתוב "לא תרצח"
איך נוכל להתלונן ולומר שזה לא הפירוש, אם גם אנחנו מפרשים איך שבא לנו
משנה מה אנחנו יודעים שזה יגרום לאנשים חילונים לחשוב על הציבור שלנו.
וזאת הבעיה,שאנשים עושים מה בראש שלהם בלי לחשוב על התוצאות שהמעשים האלה יגרמו..
בוודאי שכל אדם צריך להיות "בן אדם",אבל בתור אדם דתי את צריכה לשים לב לזה הרבה יותר מכל אדם אחר.

*בננית*קודם היה נשמע כאילו את מנסה לשנות את זה.
בכל אופן, אני לא מסכימה שהדרך שבה יראו אותך היא לא שיקול.
זה נכון שאדם לא צריך להתנצל על אמונותיו ולהתחשב בדעת החברה.
אבל, צריך לדעת איך להעביר את המסר. לא כולם משדרים על אותו גל.
צריך לדעת מול מי עומדים, ולוודא שהשדר עובר כראוי, ולא בצורה מוטעית.
.נגיד אצלי ליד הבית יש ספריה עם אינטרנט פתוח, ובאופן קבוע כל המחשבים תפוסים ע"י חרדים שרואים דברים שגם חילונים לא יראו שם...
דבר כזה הוא לפי דעתי חילול ה' הכי גדול שיכול להיות, משהו שמראה שכל ה"דוסיות" היא רק כפי חוץ, אבל מבתוך כל הדוסים בדיוק כמו החילונים אם לא יותר גרוע
אם השאלה היא מצד הצניעות, למה לא מצאנו רב שאוסר עלייה לאוטובוסים ורכבות שבהם יכולות להיות בעיות צניעות רבות, ובמיוחד כשיש צפיפות? (הרב פיינשטיין פסק שמותר לאדם לעלות לאוטובוס או רכבת שבהם הוא יודע שיגיע בהכרח אף למגע בלתי נמנע עם נשים, גם שלא לצורך גדול) וחוץ מזה שמי שחשוב לו באמת העניין, ימצא דרכים להימנע מהסתכלות איפה שלא צריך. אם העניין הוא הבעיה ללכת לאתרי בילוי והנאה, נראלי שניתן להסיק מכך שיש לנו ״ברכות הנהנים״ (ודווקא שם זה נבחר, למרות שיכלו להיקרא בשמות אחרים) וכן בירכת האילנות בה מברכים ״..שברא בו אילנות.. להנות בהם בני אדם״ וכן מכך שנזיר מביא חטאת על כך שהזיר עצמו מהנאות העולם, שהנאה היא דבר טוב ונצרך. כיף הוא צורך חי בסיסי, לא בהכרח קלות ראש. הרב זצ״ל אומר שהתגברות כוחות הגוף, שהנאה ובילוי כאלה ודאי דוגמא לכך, היא חלק מהבסיס לתחיית האומה בארצה, כל עוד מתגברת גם הטהרה (אורות התחיה ל״ה) לסיכום- הנאה=טוב, צניעות=טוב, יוצא מכך שהנאה=צניעות, רק צריך לא להגזים ולהטות את הכף יותר מדי לאף אחד מהצדדים.
לכן נראה לי שללכת ללונה פרק לא חשוב מספיק כדי לסכן את שמירת העניים. בנוסף יש לפעמים ימים נפרדים. אבא של חבר שלי אפילו עובד בארגון ימים נפרדים לחשמונאים של ימינו .
חוץ מזה שזה ביטול תורה, אז מי שיכול ללוד במקום , הרבה יותר טוב.
יום נפלא
שבאמת הייתי עומד בזה. אבל האמת שנסנגר על עצמי ונגיד שעמדתי בזה כמה פעמים. אבל באמת שזה נראה לי מאוד לא שייך.
וזה שיחשבו שדוסים הם יצורים אכן לא דבר טוב אבל זהפשוט לא תירוץ לעבור על ההלכה. ללכת למקום כזה כל דוס יכול לספר לך שזה מתכון בטוח לנפילות אחר כך.
רעיונית שדוסים יבלו אין לי בעיה אבל חובה בצניעות. אני אפילו תומך גדול בזה שדוסים יהיו נורמלים אבל זה לא יכול לפרוץ גדרי צניעות.
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!