פותחת פה, אבל על רווקות מאוחרתl666

לפעמים אני נכנסת לפורום של לקראת ויש לי גם חברות רווקות ואני נכנסת להלם

הם מנהלים דיונים האם לפסול על מוסיקה ששומעים, על איפה למדו בתיכון, אפילו מישהו שאל על שם שלא בדיוק נשמע לו יפה

איך הם בכלל מתכוונים להתחתן? למה כל הדברים הקטנים חשובים בכלל? ועוד תמיד הטענה הזאת שהם לא אשמים

כפי שאני רואה שברגע שבן אדם באמת מוכן לוותר על החופש שלו ובאמת רוצה להתחתן פתאום זה קורה

איך זה שחושבים על כל הצעה שבוע לפני שבכלל יצאו? תצא, תסתכל, אם לא אז לא. תמיד כשמנסה להציע מיהו לרווקה מאוחרת באות מיליון שאלות שחלקן נועדו כדי לפסול ישר, ואז באה טענה שהם מאוד עסוקים, אסור להיפגש בתקופת מבחנים וזמני לחץ בעבודה, כאילו אחרי חתונה לא יהיו תקופות עמוסות? עוד מישהי הסבירה לי שכשיש בסופר 100 צנצנות ריבה אז יש קושי לבחור, חתונה זה לא קניית ריבה ולא קניית דירה, זאת לא עסקה כלכלית, מפה נראה לי באות כל ההשוואות, מתפיסה הזאת.

עוד רווקה אחת ניסתה להוציא ממני את מידת הציונות של המעמד כי זה חשוב לחינוך ילדים, היא בת 35 ועוד מעט היא בכלל לא תוכל להביא ילדים, אם הקשר יזרום אז ימצאו כבר זרם חינוך מתאים

ויש את הטענות שצריך לבדוק איל המשפחה של מוצע, שלא יהיו גרושים, שיהיו נחמדים  וחכמים...

ואז כבר באות דרישות להורים שיעזרו, יארגנו חתונה אבל לא ילחיצו

איך בכלל אפשר להתחתן בגישה כזאת?  

צודקת...gps

אני חושב שהטעות פה היא שאנשים מחפשים את השלמות. שלמות ביופי , שלמות בשם , שתהיה התאמה מושלמת וכו'

אבל האמת היא שגם אם הם ימצאו את המושלמת אחרי החתונה הם יוכלו למצוא בה את כל החסרונות שבעולם... אז חשוב לקרוא את המעשה מחכם ותם של רבי נחמן מברסלב ולהפנים היטב היטב מה שכתוב שם!

אני זה שפתח שרשור על המוזיקה kly3

מתוך עניין וסקרנות, לא מתוך משהו אחר.

לגמרי מסכים שצריך לצאת בלי לחפור יותר מידי.

אני דווקא בעד לברר ולבדוק לפני+mp8
ולא להרבות בדייטים שלא מובילים לשום מקום, כי זה גוזל כמויות של אנרגיה נפשית ופיזית- ולא מותיר אותה לדבר האמיתי.
אלא שלבדוק דברים מהותיים וחשובים- ולא את כל השטויות שציינת לעיל שעל זה קמים ונופלים- כי זה ממש לא רלוונטי לחיים.
הלוואי שבאולפנות ובישיבות היו מקדישים זמן להדרכה מסודרת ובגובה העיניים, על עיקר ועל טפל, מה עקרוני ומה שולי,
ובעיקר- לא זורקים את הצעירים להתמודד עם זה לבד- אלא תומכים ועוזרים ומכוונים תוך כדי.
^^ מסכימה איתך, כל כך חשוב להכין לזה מראששוקולד לבן

הבעיה היחידה שלא תמיד מוכנים בשלב הזה לשמוע על התחום הזה יותר מדי,

ולכן לא תמיד מה שמלמדים נשאר הלאה כשהוא נהיה רלוונטי (במיוחד אצל בנים שממש לא בשלים לרוב בכיתה י"ב, כי יש להם עוד ישיבה וצבא וזה לא בראש שלהם בכלל)

אבל בכל זאת חשוב להכין ומי שילמד מזה ילמד

אני מסכים, הרבה אנשים נתקעים על הטפל והופכים אותו לעיקר.הלוי
ברור שצריך התאמה טובהgps

אבל כמו שאמרת- הרבה מהבירורים האלה צריך לעשות לפני הדייטים, ושזו תהיה החלטה הגיונית , שכלית. מה שהיא מתארת זה מצב שאנשים פוסלים לפי תחושת בטן על דברים קטנים , חסרונות מסוג שאי אפשר שלא יהיו בכל אדם.

צודקת לגמרי, זה פשוט עצוב על מה אנשים פוסליםשוקולד לבן

ואחר כך מתלוננים שלא מציעים להם- מאד לא קל להציע לאדם שפוסל בלי לבדוק בגלל דבר שולי

לפעמים זו הבעיה, יש רתיעה מלהתחתן ולשנות את החיים ולכן בתת מודע פוסלים על דברים קטנים, כי אם לא יפסלו עלולים להמשיך לחתונה..

לא שכל הרווקים המבוגרים כאלה, יש גם הרבה שכן מוכנים, אבל יש יותר מדי כאלה שפוסלים על שטויות

לכן אפשר הרבה פעמים לראות איך המוצלחים בחברה לפעמים לא מתחתנים עד מאוחר, כי הם ציפו לשלמות ולכן לא קיבלו אותה, ולעומת זאת הרבה מאלו שהיו בשולי החברה ואף אחד לא חשב שהם יצליחו נשואים באושר, כי הם לא חיפשו מישהו מושלם כי גם לא חשבו שהם מושלמים..

רק חולקת על דבר אחד- נכון שלא טוב לברר שבוע על כל מועמד, אבל כן חייבים בירור ראשוני על הבחור\ה לראות אם הם בכיוון.

כל דייט עם בחור\ה שוחק, ולכן לא טוב להיפגש עם יותר מדי בחורים\ות. אם יש בחור שבטוח לא מתאים לא כדאי לצאת איתו, וכדאי מאד לברר את העניין מראש

ועוד דבר- אם כל הרווקים האלה היו יודעים מה זה באמת נישואיןשוקולד לבן

ומה זה להיות מקושרים בצורה הזו לאדם אחר

הם היו מחפשים את הזיווג שלהם בצורה אחרת לגמרי

כי רק מי שנשוי (לאדם טוב ומתאים בבסיס) יודע מה זה הקשר הזה באמת וכמה הוא טוב ומדהים, ולא דומה לשום קשר אחר

הבעיה שבפורומים בד"כ צצים רק בעיות ועל זה אנשים קוראים, לא על הדברים הטובים בנישואין

(וגם כי בלתי אפשרי לתאר באמת כמה זה דבר טוב)

צודקתכוחות שמימיים
עבר עריכה על ידי כוחות שמימיים בתאריך כ"ח בכסלו תשע"ו 08:37
אשתדל לומר בעדינות כדי לא לפגוע, זה מצב רגיש, ולשתף שיש מקרים מסויימים שקשה מאוד להציע כשברור שהתגובה תהיה לא קלה.

התחושה היא "שיותר משתלם" להשקיע בהצעות לאנשים צעירים וקלילים יותר שדרך אגב מגלים רצינות ובגרות כשהם מתחתנים..

זה עצוב, אבל אני למדתי לשמור מרחק ממקרים מסויימים שדורשים טונות של זמממממןןןןןןן , סבבללללנוווווותת וכוחות נפש גדולים .
אעדיף להתפלל עליהם מאשר להציע.
אדבר איתם על החיים והכל חוץ מעל זה.

ווכל אחד יעשה כפי כוחו.

ואבהיר- מדובר על מקרים מסויימים.

מחילה ממי שהנוסח פגע בו, השתדלתי לפרט את הקושי מהצד השני.

בשורות טובות לכולם

מסכימה איתך מאודברקת
יש שם שאלות כאלה מוזרות כל שבוע מחדש יש שבירת שיא על שאלה מוזרה חדשה.
אחרי זה מתפלאים על רווקות מאוחרת.
תתפללי עליהם.. זה יכול לקרות לכל אחד מכל מיני סיבות.~א.ל

לא רואה טעם לערוך דיון על הלא טוב שיש בזה

אני רוצה דווקא לסנגר עליהםחניתה

זה נכון שיש דרישות לא כל כך חשובות ואפילו לא מציאותיות לפעמים...

יש כאלו...

אבל בתור מי שהיתה רווקה עד לא מזמן, זה תקופה לא פשוטה. כל פגישה היא דורשת כוחות נפשיים. הרבה אנרגיות. הרבה השקעה, זמן, משאבים. הציפיה, שככל שהיא גדולה כך האכזבה בעקבותיה.

וזה קשה נפשית ומנטלית..

ולכן לפעמים נדמה ששואלים הרבה שאלות כדי לפסול, אבל האמת שפשוט רוצים למנוע אכזבה....

ולפעמים זה סתם.

ואני מחזקת את כל מי שציין שחובה הדרכה!

כי זו תקופה מלאה בלבלות, יצר הרע נכנס שם חזק כדי למנוע להקים ביתץ

וחובה דעת תורה.

בלי דעת תורה גם אני ובעלי היינו מבולבלים. ראינו חסרונות שהיום מצחיקים אותנו ביחס לכל השאר.....

כתבת יפה מאד. ב"ה שזכית.ד.

נראה לי שאת השרשור הזה היית צריכה לפתוח בלנ"ו..אנונימית1111
מה זה יעזור שתרכלו עלינו פה ותאשימו ותזלזלו..כן, ככה זה נשמע. .
זה שמקיימים דיונים שלמים על כל פרט אין זה אומר שאנשים במציאות לא גמישים.
זה פורום וזה תפקידו, להפרות וכל אחד מביא את נקודת מבטו בדיוק כמו כל פורום אחר..
תגיבו כאןחניתה

חושבני שחלק מה"דיונים"ד.

שם, מהסוג הזה, הם סוג של שעשוע... יותר דיונים תיאורטיים בין אנשים שמצפים להגיע לנישואין, מאשר באמת משהו מעשי.

ויש אכן גם דברים לפעמים, שנראים משמעותיים לאנשים. חלקם אמיתיים, וחלקם קצת דמיונות.

לגבי ה"תירוצים" שהזכרת, שמאד עסוקים וכו', וכן השאלות ש"נועדו לפסול" - זה כנראה נובע מהחשש לשינוי הסטאטוס, למחוייבות, ושמא "זה לא זה".. לפעמים, הזמן שעובר אינו מיטיב עם החששות הללו. לא תמיד.

ולעיתים שאלות-מדוייקות באמת באות כי כבר יגעים מפגישות-סרק, ורוצים להיות יותר בטוחים. קשה להיפגש המון שנים רק בתקווה ש"אולי זה בדיוק המתאים".

בוודאי ש"דיוקים" נוסח מידת הציונות בגלל חינוך ילדים, כאשר לא מדובר במשהו שמרחיק מנטאלית זה מזה, הם מצערים; לפעמים חלומות ישנים, שקשה להשתחרר מהם.  יש משהו אמיתי בכך, שרוצים לחוש שאינם "מתפשרים בגלל הגיל, אבל לפעמים זו פשוט התבגרות בריאה לדעת להבחין בין עיקר לטפל.

[עם זה, להעיר על מה שמישהי כאן כתבה שלמדה "לשמור מרחק" - חס ושלום. זה מצב קשה וכאוב, של אנשים שמחפשים שנים רבות. לא צריך לזרות מלח על פצעיהם. הרבה הרבה סבלנות. אהבה. אמפתיה]

מתקנתכוחות שמימיים
חס ושלום לא לנדות אלא להאיר פנים ולחייך לשוחח וכו' . כולם בני מלכים.
התכוונתי שאני למדתי לשמור מרחק מלהציע להם.
למי שיש את הכוחות האלה אני מעריצה אותו.
אני אישית התעייפתי והרגשתי שדוחים ודורכים ומכבים כל רצון טוב שלי לעזור ולהציע רעיונות ומועמדים.

רואה שאנשים כותבים ומצטערים על שלא מציעים ובעצם יש איזשהו מסר ללא מילים ושפה שעובר ונושב מכמה ( לא מכלילה ) ואומר- אל תציעו לי לא כדאי לכם וכו וכו וכו' .

ה' הטוב ישלח לכולם במהרה זיווגם ללא קושי ובשמחה ויחיו באושר ובעושר ...
רק להזכיר לך..אנונימית1111
הלב ישכיל בנעלם..
אם כך את מרגישה באמת עדיף וטוב מאוד שתשמרי מרחק מרווקות האלה..הן גם מרגישות אותך..אני אישית לא הייתי מעוניינת בחברות כזו, השרשור הזה גורם להסתכל ימינה ושמאלה ולתהות האם גם לי יש חברה כזו..??
זה שאת "הצלחת" להתחתן במסלול המקוצר זה כי כך היה רצון ה', כל אחד והמסלול שלו. זה כשלעצמו לא נותן לך יתרון על אף אחת אחרת לכן צורם השיפוט וההתנשאות. את לא באמת יודעת את צפונות הלב, הקשיים, האכזבות, הציפייה, התפילה ,הייאוש המזדחל..כן, גם של אלה שאת חושבת שאת מכירה ומבינה..והעובדה שצריך לאזור גבורה פעם אחר פעם כדי לחזור ולהאמין שאפשר וגם יהיה בע"ה. יכול להיות שאת "תופסת" את אותן רווקות מאוחרות בזמנים הקשים יותר של הבדידות..
מאחלת לך רק טובכוחות שמימיים
אני מבינה שאת כותבת מתוך כאב אמיתי, ואני מאחלת לך שתזכי בקרוב להתחתן.

את חושבת שאנחנו נמצאות בשני צידי המתרס ובאתי לבשר לך שלא.
אנחנו באותו צד.
לתמיד.

יש אחד שיודע את צפונות הלב והוא מי שברא אותנו.

והוא יודע ורואה מגבוה את הכל, את ההתמודדות והתפקיד של כל אחד ואחד.

אני לא חושבת שהתנשאתי על מישהו ואדרבא דיברתי על מצב הפוך.
ודרך אגב הדיון נפתח בפורום הזה כך שלא הייתה כוונה לפגוע אלא לפרוק כאב.

אני לא שופטת אותך כי את במקום הכאוב.

אבל אי אפשר להיות כך במקום שרואה.

אם תרצי פעם לחשוב בלי להיות באיזשהו צד, סתם להסתכל מנקודת מבט שונה תראי שאף אחד לא נגדך.

כולם רוצים שיהיה לך טוב.

את מבינה את זה?
נשאיר את זה ברשותך בתור שאלה פתוחה .

סליחה שנגרם לך צער, מקוה שתביני על מה דיברתי.
בהצלחה רבה יקירה ומאחלת לך רק טוב, ושבקרוב מאוד תסתיים תקופת הבדידות הקשה הזו.
לוידת מה גרם לי להיכנס לשרשור הזה, אבל הוצאת לי תמילים מהמקלהלליש
בהחלט . והערה- הדיונים שם בכלל לא באים להמעיט או לזלזלנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ח בכסלו תשע"ו 06:52
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ח בכסלו תשע"ו 06:25
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ח בכסלו תשע"ו 06:23
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ח בכסלו תשע"ו 06:08
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ח בכסלו תשע"ו 05:51
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ח בכסלו תשע"ו 05:50

בנישואין או בערכם!!!
התיוג לא מצליח לי....

פותחת יקרה
וכולם פה-

אולי מי ששבע וקצת שוכח
מה זה להיות רעב
לא מבין שלפעמים זה טקטיקות להתמודד
עם ה'מצב בטטה' שנקלענו אליו
לעיתים בעל כרחנו שלא ברצוננו בכלל!
על אף ההשתדלויות שונות ומשונות שלנו...
והשיפוט החד מאד כואב. פוגע. האם הכותבת ושאר המהנהנים אחריה ומצקצקים בלשונם נישאו בגיל צעיר?...
אני חושבת
שטוב עשו שלא העלו את הדיון הנוכחי
עם ההערות הללו
(שחלקן יכולות להיות מאד נכונות!)
לפורום ההוא.
הנזק שהסערה יכולה לחולל שם
עולה על התועלת אם ישנה כזו...
ולגבי החשיבה שהשקעתך בחברות ברווקות מסתברת כ'מיותרת'-
ההפך.
כל הצעה וכל מחשבה
תמיד
מחממת לב ומשמחת. הרי אין דבר בעולם שהרווק רוצה באמת בעומק נפשו כמו הנישואין.
זה כן מחמם לב ומשמח ואפילו מאד!
מה ש "מחמם" זה השפיטה והביקורת
שלא נאמרת תמיד בזמן ובמקום מתאים.
[וגם שם בפורום לנו- יש דרכים לומר דברים...]
בעיניי
השדר עליונות הזו של "אני התחתנתי ולא בררנ/ית- בניגוד אליך...."
מעיב
מכאיב
ומכבה כל בדל רצון לקשר חברי, אם יש כזה..
האם חברות פשוטה ונעימה נמדדת בכמה ילדים/ מה מצבנו האישי בכל תחום שהוא?!
האם אמפתיה מחייבת שיפוט חד וכואב שמעיב ומקלקל יותר ממה שמועיל?!
כשאדם טובע
זורקים לו גלגל הצלה.
לא מוכיחים אותו איך הגיע למצבו
כאשר הוא נחנק ובולע מים... ורק רוצה טוב יותר מלטבוע לפעמים בים של יאושו...
תוכחות וחשבונפש אפשר אחר כך.
בדיוק כשם שלא נרוץ לעשות חסד במקום אחר- כאשר יש עני המתדפק וזקוק לפרוסת לחם כרגע- אחרת לא יהיה למי לתת אותה....
לעיתים כשמתאים ושייך- הערה עדינה תוכל להועיל.... במידה ובמקום המתאימים. במשקל ובמשורה הנכונים לאדם עצמו.
וכשם שמצווה לומר דבר הנשמע
כך מצווה שלא לומר דבר שאינו כזה.
אף אחד לא בוחר את ה "כפרת עוונות" שלו.
יש מי שהנסיון שלו מלובש בצורה אחרת
לאחר נישואיו.
האם ייתרון הנישואין מתיר גם לעיתים להוכיח ולהראות את האדם בעליבותו (היחסית!)?!?!? .....
האם נישואין הם חזות הכל?!......
...
ואל תדון אדם
תקף לכולם.
בכל מצב שהוא.
כתבתי קודם הרבה יותר חריף.
מן שמייא נמחקה התגובה.
ומחילה שהתפרצתי לפורום לא לי
אבל מצאתי שנכון להעיר על כך.
נשמה!כוחות שמימיים
א. כל מחילה, לא הייתה שום כוונה לפגוע, ובוודאי שלא לרכל.
דובר פה על קושי שבוודאי לא היה מדובר כך אם זה היה בפורום השני, של נשואים שכבר זכו להנשא ברוך השם, להציע הצעות לחבריהם הרווקים. ולא. זה ממש לא קל לראות את הסבל של השני ולהמשיך בחיים.

אף אחד לא התכוון לפגוע, אני מאמינה שזה באמת לא נעים לקרוא את זה כשאת בצד המחכה, ומבינה את זה.

קודם כל תנשמי עמוק.
נכון, יכול להיות שהרבה פה התחתנו צעירים וגם יכול להיות שלא.
זה לא ככ משנה.
דובר פה על תחושה לא נעימה שמקבלים כשמנסים להציע.
את מסכימה איתי שזה יכול להיות מתסכל.

ולא.לא הייתי אומרת את זה בפורום לקראת כדי לא לפזר מלח.
אולי טעיתי שבכלל כתבתי על הקושי הזה ואני מצטערת שנפגעת.

בעזרת ה' שיהיו בשורות טובות !
טוב שפתחת. השאלה היא אילו מילים נבררות....נפש חיה.
לא טעית. רק מילים.... יש אפשרוצ לברור ...לא?נפש חיה.
ומה שכתבתי זה גם לכולם
נכון,כוחות שמימיים
מודה, גם לי יש רגשות והקושי הזה יצא בסוג של התפרצות על מציאות מסויימת שמנסים לעזור ומתקבלים בתגובה שמעוררת תחושה טיפשית על זה שניסיתי לטפס למעלת הוד רוממותה.
מסכימה איתך שיש מילים מתאימות יותר, ואם תסתכלי תראי שתיקנתי את מה שכתבתי.

עכשיו לאחר שהוסברתי, את מבינה שיש קושי אמיתי? אני לא מדברת דווקא עלייך ספציפית אלא על סוג מסויים מאוד של מעוכבים שיוצרים מסביבם מין הילה של הגנה או משהו בסגנון, וזה יוצר באופן טבעי ריחוק.

ההילה שנוצרה כפי שאמרת לא נוצרת מאליה...נפש חיה.
ני לא לוקחת אישית
מבינה את כוונתך
עדיין חושבת שזה לא בסדר שיש רווקים שאף אני בתוכם,
שכתוצאה ממשקעים שונים
פיתחו לעצמם הילה של הגנה מנסיונם העגום.
אם יש משהו שהם היו מוותרים עליו זו ההילה הזו.
בעומק הם אותם חביבים של פעם.... צריך לזכור את זה.
כוחות שמימיים
מסכימה איתך במאה אחוז..לכן אעדיף לנהל איתם שיחה על כל דבר שבעולם חוץ מזה..

שמחה שהגענו להבנה !!

והחתימה שלך מתאימה למה שאמרת..
נפש חיה, מסכימה עם כל מילה.ירושלמית טרייה

הייתי שם, שנים רבות.

זכיתי גם לשמוע ביקורת מרומזת או שלא מרומזת.

כמה נפגעתי.

ולפעמים גיליתי שאותה שדכנית שמנסה ללחוץ עלי להתחיל לפגוש או להמשיך לפגוש איזה פלוני, כלל לא מכירה אותו ולא יודעת דברים שאם היתה יודעת, לא היתה מעזה לשדך אותו לאף אחת שהיא רוצה בטובתה. העיקר, מזלזלים במה שהרווקים אומרים כי הם סתם בררנים.

כוחות שמיימיים - יש כינוי למה שאת מתארת והוא בלתי חתינים.

יש בודדים כאלה.

אפילו אמא שלי, שמשקיעה שעות רבות בטלפון עם "מקרים קשים" נואשה מכמה כאלה.

אבל כנראה לא היתה כותבת כך בצורה כללית..

אני מקווה שאלה ממש בודדים שנואשת מהם ולא שאת מסתכלת כך על רוב הרווקים המבוגרים.

היתה לפני כחודש כתבה של הרב יונה גודמן אאל"ט, שדיברה בדיוק על זה. הוא דיבר על לכבד קצת יותר את הרווקים.

מה שנראה כבררנות הוא לפעמים עיפות וייאוש, ולפעמים בררנות שהיא בהחלט במקומה: המשודך יודע מה מתאים לו ולפעמים גם יודע יותר על מי שמציעים לו מאשר השדכן..

ויישר כח למי שממשיך להתעקש ולנסות למרות שזה קשה. כמו שאמרו, כל הצעה מחממת את הלב כשהיא באה מכוונות טובות ובלי לחץ וביקורת, גם אם היא לא מתאימה.

נושא כאוב.

יש באמת הרבה מה לשפרה-מיוחד

כל אחד צריך לעשות חשבון נפש עם עצמו ולבדוק מה הסיבה שהוא רווק ומה הוא יכול לשפר. בחורה שפוסלת גבר על זה שהוא לא היה קרבי (והיא בת 30+) או גבר שפוסל אישה על זה שהיא לא בלונדינית חכמה שנראית טוב (והוא לא גומר את החודש).

אל תדון אדם עד שתעמוד במקומו!!!!f_yaffa

לכל היוצאים נדג הרווקות, שאני אחת מהן,לא מאחלת לכם ,לא לעמוד במקום שאנחנו עומדות.

באותה מידה שאתם שופטים אותנו, גם אני לא מצליחה להבין, למה אנשים שמנים , לא מצליחים לעשות דיאטה, שזה דבר מאוד פשוט וקל לעשות מבחינתיי. אני בחורה רזה שאין לה בעיה לסגור את הפה, זה מאוד קל בעניי.

מסקנה: אם הייתם יוצאים עם הבנים שאנחנו יצאנו, הייתם מבינים אותנו.....

אז מה, אלו שנשואים פשוט נולדו ככה?הלוי
עבר עריכה על ידי הלוי בתאריך כ"ט בכסלו תשע"ו 09:28
אנחנו לא היינו רווקים פעם? חלקנו אמנם התחתנו בקלות, אבל חלקנו עברו דרך ארוכה וקשה עד שהתחתננו. יש דברים שלגיטימי לפסול עליהם, ויש דברים שזו פשוט קטנוניות והתמקדות בטפל.
חלקם שוכחים כנראה.הלליש
כי אחרי כמה דייטים הזויים במיוחד שחברים מציעים,
אז מבררים. וכן, לפעמים אנחנו יודעים מה אנחנו רוצים. כמו שהנשואים ידעו טרם נישואיהם לברור( ויש לי כמה חברות שטרם נישואיהן התעקשו על הבלים. ולאחר מכן הציעו הצעות לא קשורות-ואז טענו שאנחנו בררנים. כמראה שהספיקו לשכוח מזה.. )
ובאופן כללי, כל הסגנון המזלזל הזה מוזר לי.

ברורלי שאנשים נשואים לא התחתנו סתם, והיו מעוניינים בקשר טוב לפני זה. מקווה שלא כל חברותי הנשואות מסכימות עם הקו שיש כאן בשרשור הזה...
בהחלט!נפש חיה.
את שוכחת משהוברקת
כולנו היינו רווקים לפני כן, גם לי היו הצעות משונות (בלשון המעטה) וואלה מצטערת מאוד לבשר לך שבחורה שואלת כאן בפורום האם זה לגיטימי לשלול על שם, או על סגנון מוזיקה, או עוד שטויות שכל שבוע שוברות שיא חדש של מוזרות אז כנראה שהיא לא בקטע להתחתן בזמן הקרוב
אנשים פותחים שרשורי שעשוע..אנונימית1111
מעטים הם אלה שבאמת יפסלו על שם או דברים חסרי חשיבות אחרים. אני ממש לא טוענת שאין מה לקבל הדרכה כדי להבדיל נכון בין עייקר לטפל בחיים.
מה שקורה בפורום הוא לא מדד לשום דבר..
באמת יש המון שאלות שנראות הזויות.. מניחה שחלקם למטרת שעשוע.. אני מתארת לעצמי שחלק מהשאלות מומצאות ולא אמיתיות. וגם אם יש שאלה אחת של שואלת אחת שבעקבותיה מתפתח דיון שלם, זאת עדיין שואלת אחת שממש לא מייצגת את רוב או כל או חלק ניכר מהרווקים..
אז מה אם כולם היו רווקים? לכל אחד מסלול שונה. מי שנישא בגיל 18 כנראה לא באמת יהיה לו שמץ של מושג אמיתי מה עובר על בחורה רווקה בת 28 למשל.לא באמת.
הרבה פעמים קל לראות הבדלים בגישה בהבנה, ברגישות בין מי שנישאה מאוחר ומכירה את הקושי מבפנים מה שנקרא למי שהכל הלך לה בקלילות ומהר . אין הכללות בדבר הזה..
פחות שיפוטיות תועיל לכולנו
חמודה שידכתי 5 זוגות עד היוםברקת
ב"ה בגילאים שונים בין 20 ל40,אז יש לי מושג .

מי שהיה רציני פסל על דברים עקרוניים לא על שטויות.
הזכרת לי משהוה-מיוחד

אומרים ש... - לקראת נישואין וזוגיות

ודרך אגב למה מישהו בכלל צריך להיות אשם?!

נראה לי שעוד לא הגענו לשם.. אנונימית1111
נראה לי שאת מפחדתה-מיוחד

היא קצינה בצה"ל ואת סה"כ היית בת שירות קורץ

אתה בתפקיד "המחמם"?אנונימית1111
זה לא "אשם"ברקת
זה פינוק ולפסול על שטויות.
אני לא דברתי עלייך ספציפית, דברתי באופן כללי..אנונימית1111
מה שלך חשוב ועקרוני יכול להיות בעיני אחר שטותי ןההפך. זה שזכית לשדך זוגות - זכית ,אשרייך
אבל לא ממש מוכיח שום דבר אלא אם תביאי מהיכרות אישית כמה וכמה דוגמאות שהיו התאמות מצויינות ברמה גבוהה מלבד דוג' שם שלא צלצל נכון לאחד מהמדוייטים או כל גורם שטותי אחר.. אני לא מכירה הרבה מקרים כאלה ..ויחסית הם לא נפוצים.. וגם אם כן הכרת מקרה זה עוול להכליל בזה את כל הרווקים המאוחרים..
תנסי אולי לזכור גם שאם את מתעסקת בזה יחסית הרבה אולי קצת אבדת סבלנות ( כי זה יכול להיות מעצבן, אני גם התעסקתי בזה מעט בעבר הצלחתי עם שני זוגות..)
מצטערתברקת
סתם דוגמא - בחורה אצלי פסלה על תמונה לא בגלל שהוא מכוער, אלא בגלל שפירוש שהיא עשתה על תמונה (?) היא החליטה שזה לא רלוונטי, וואלה מבחינתי זה לא מראה על רצינות. בשביל שתביני את המצב היא הייתה בת 25,אני לא מתפלאת שאין לה הצעות
זה מקרה קיצון ובהחלט לא מעיד. בהחלט לא.נפש חיה.
אני מסכימה שזה לא משקףברקת
אבל תביני שכל פעם שאני רואה התלוננות על מצב הדייטים בפורום או על מה לפסול אני לא יכולה שלא לתהות מה קרה. אני בגיל הזה לא חשבתי על זה בכלל, זה כאילו שהם מחפשים מתחת לאדמה על מה לפסול כאילו תתעוררו אתם רוצים להתחתן או לבזבז את הזמן על שטויות
עייני בתגובתי הראשונה. זה קצת דומה לפתגםנפש חיה.
אם טתה לא "יכול" להתמודד מולו
הצטרף אליו...
אבל שזה לא ייתפרש כנסיונות בררנות מופרזת. ממש לא.
מבטיחה לך שעם ה"אוטובוס תיירים"
שלי
את לא היית רוצה להתנסות. בכלל לא.
^^^^ומכירה רבים שלא פוסלים על שטויות, ויש להם הצעה פעםהלליש
בחודשיים שלוש ארבע.
זה סתם תרוצים.ה-מיוחד

אם את רוצה את יכולה לצאת לדייט כל יום! אני כגבר הצלחתי לצאת גם לשתיים-שלושה דייטים בשבוע- שבוע וחצי

אתה יכול לדבר רק בשם עצמך..אנונימית1111
ברור... אז בשם מי אדבר? בשמך?ה-מיוחד

אני לא איזה בחור שעומדות בשבילו בנות בתור ואם אני יכול אז כל אחת יכולה. אם את בחורה רגילה, נורמלית ובריאה אין שום סיבה שתהיה לך הצעה פעם בשלושה-ארבעה חודשים. ברור שאם תשבי בבית ותצפי שהחתן המיועד ידפוק לך בדלת ויגיד שלום____  הגעתי. צפויה לך אכזבה.

אני לא מסכימה שזה סתם תירוצים, לא תמיד.אנונימית1111
אנשים עובדים/ לומדים לפעמים עד שעות מאוחרות יחסית. אם כדי להגיע לפגישה אני צריכה להשקיע זמן לא סביר זו עילה מוצדקת לא לנסות בכלל. למי שיש זמן בשפע לא..אני לא אומרת שלא צריך להשתדל, אבל רק בגבולות הסביר.
נו, זה מה שכתבתיה-מיוחד

את רוצה שהוא ידפוק לך בדלת ואם את מוכנה ממש "להשקיע" את מוכנה לחכות לו מחוץ לבית (השתדלות)

אני עובד יותר קשה ממך, בנסיעות הרבה יותר ממך (מוכן להתערב איתך) ולומד די קשה. ועדיין מפנה לי מהזמן ומהכוחות לצאת לדייטים.

תצאי מוקדם מהעבודה ותקבלי פחות במשכורת, תלמדי פחות ולא תקבלי 90-100 במבחן, תשני פחות ויהיה לך זמן לדייטים.

אף אחד לא מבטיח לך הצלחה אבל את לא יכולה להתחמק בתירוצים "עילה מוצדקת" "בגבולות הסביר" מה תגידי לילדים שיהיו לך בע"ה מצטערת, לקום ולבכות ב2 בלילה זה לא "בגבולות הסביר" ולא להרגיש טוב זאת לא "עילה מוצדקת"

כל עוד אני לא מתחילה עם בחורים ברחוב,הלליש
אז אין קשר לתירוצים בנוגע להתעות. גם אם הולכים למלא שדכנים וכו.

וגם מספר הדייטים האפשרי בשבוע לא רלוונטי, כשאין עם מי לצאת..
אין עם מי לצאת?ה-מיוחד

תגידי לכל המכרים\מכרות שלך שמי שמביא לך חתן את נותנת לו\לה  10000 ₪ תראי איך מחר בבוקר עומדים לך שיירה חיוך

שום דבר לא תלוי בנו אבל לרצות ולעשות את מירב ההשתדלויות זה אנחנו יכולים.

לא...ד.

לפעמים אין לבחורים/ות הצעות.

זה דבר כאוב.

לפעמים לא מובן.

אין אלא להשתתף בצער, ולהתפלל. ואם יש רעיונות טובים להם/ן איך למצוא ומה לעשות - אדרבה.. אבל ההצעה שהצעת להם על ה"שקלים", כנראה לא זו שתעזור....

אני יודע. גם אני באותה סירהה-מיוחד

גם לי יש תקופות יבשות והרבה יותר מחודשיים-שלוש. גם אני מכיר את ההרגשה שלמרות המאמצים פשוט לא הולך, גם לי היו את ההצעות ההזויות, מכיר כמעט הכל. ולמה ההצעה שלי לא תעזור?

תנסה אותה ותספר לנו איך היה..אנונימית1111
לא נעים לי להגיד,כוחות שמימיים
ממש לא נעים, והאמת שכשזוגות שברוך השם עברו דרכנו וזכו להתחתן רצו לתת לנו משהו סירבנו, כי זה לא נעים לקבל על זה כסף.

אבל היום אני רואה שפשוט אנחנו כמעט לא מציעים כי זה עבודה ק ש ה .

אתם כרגע בצד השני שלא רואה את זה וזה נורמלי שתהיו שקועים בחיים שלכם, אבל רציתי להאיר את עינכם לעובדה הזאת .

אז כן, האמת שבתור מישהי שלא הולכת לעבוד בשביל כסף אלא יותר בשביל העבודה,

וגם בתור מישהי שממש לא מוגדרת כחובבת כסף,

דווקא הרעיון הזה יכול לדרבן להציע ולהשתדל,

וגם שמעתי שיש רבנים שאומרים כמה זה חשוב לשלם לשדכנים כדי לעודד אותם לשדך.

אל תקלי בזה ראש, זאת עבודה ממש ממש לא פשוטה ויכולה לסחוט את כל הכח והמיץ של טיפת רצון טוב .

אגב- אני עדיין אתבייש לקבל כסף בתמורה אבל כעת אני מבינה את החשיבות הזאת.

ועוד משהו במאמר מוסגר,אני יודעת שאם לא משלמים לשדכן זה יכול לעשות חסימה לבני הזוג בעניינים שונים כמו ילודה.( ידוע לי על סיפור כזה ).
זה רק יכול להסביר שיש חשיבות כזאת, לעודד.

קחי זאת לתשומת ליבך.

ולא רק על כסף,כוחות שמימיים
גם על הערכה!

אנשים משתדלים בשביל לעזור כי אכפת להם, לא משנה כמה טעויות הם עושים,

ללמוד להעריך רק על ההשתדלות שהם עושים למענך זה דבר בסיסי בשבילך כדי שתדעי לחיות נכון נשמה!
לא יודעת איך הבנת שאני נגד לשלם לשדכנים,אנונימית1111
ההפך.
ההצעה שלו דווקא לא רעה. רק כרגע בשביליזה נשמע טיפה מרחיק לכת להציע סכום כסף מראש כדי לדרבן אנשים להציע.. לא יודעת אןלי כי עוד לא הגעתי לגיל הממש מבוגר (בת 24). רעיון מקורי...שלא נצטרך לאמץ אותו..
לגבי שדכנות, אם השדכן מרגיש שזה קשה מדי וגובה ממנו מחיר יקר מדי נפשית אנן חושבת שעדיף לא לעסוק בזה...לא בכל מחיר ובטח אם מגיעים למצב שכועסים ומזלזלים ברווקים ( לאו דןוקא את..).
לא הגעתי למסקנה כזאתכוחות שמימיים
רק רציתי להבהיר את החשיבות ושזאת עבודה קשה לכולם.

וגם רציתי להאיר את עינייך שאנשים משקיעים מחשבה ורצון טוב ואם תשדרי הערכה זה יחזור אלייך.

הכרת הטוב.

הורגש מדברייך ביקורת, ( כך אני פירשתי ויתכן מאוד שטעיתי )
ובשבילך רציתי שיהיו לך חיים יותר טובים אם תחייכי ותביני את הצד השני שמשתדל.

וכן, זה יחזור אלייך ..

בהצלחה בהמשך הדרך מתוקה וחודש טוב! !
אני דווקא מאוד מעריכה..וכן יש לי מושג קלוש כמה זה יכול להיותאנונימית1111
קשה ומעצבן.דורש המון סבלנות.
את צודקת שהרגשת ביקורת מצידי כי מאוד הופתעתי מהשרשור הזה,( לא כלפייך אישית אלא כלפי התפיסה ) הייתה הסכמה לדבריה של הפותחת ( עד שהתפרצנו לפורום לא לנו) , ומודה שזה פוגע. ובאמת יש שני צדדים למטבע.אני מבינה שזה היה שרשור פריקה ועדיין..
כל טוב גם לך!
אין מניעה לשלם. אדרבה.ד.

רק שהיה נראה שבאופן הזה, לא שייך..

מישהי שאין לה הצעות - שתגיד לכולם שהיא תיתן כך וכך למי שיציע לה..... תחושת התבזות לכל הצדדים, על אף שזה שווה את המחיר. מניח שגם אתה לא הכרזת כך..

אבל ללכת לשדכן, שלוקח - אם מצליח - סכום - אדרבה. רק לא למי שלוקח בלי כל  התחייבות להצליח.

ומכל מקום, עיקר הענין היה להביע אמפתיה עם התחושה הקשה הזו. הלוואי שכל אלו שרוצים הצעות היו יכולים לדאוג לכך שיהיו להם, ומתאימות.

אתה לא יודע איזו השתדלויות אנשים עושים, אז מוטבלשתוק.הלליש
אני חייב לחלוק עליך בעניין הזה.הלוי
לי היו תקופות יבשות ולא בגלל שלא השתדלתי מספיק או כי בררתי יתר על המידה. וזה עוד היה כשפניתי לשני שדכנים, הייתי פעיל ב-4 אתרי הכרויות- אחד בתשלום, "ניג'זתי" למשפחה וחברים, הלכתי למפגשי הכרויות ובנוסף לכל זה, גם התחלתי עם בנות, בין אם בצורה ישירה ובין אם דרך צד ג'.
ולמרות כל זה, היו תקופות יובש של חודש-חודשים-שלושה.

אז אתה רוצה להגיד לי שלמרות כל זה, התקופות יובש היו תירוצים שאם באמת הייתי רוצה אז היה לי דייט כל יום?
דבר ראשון כל הכבוד על המאמץ. מבין ומכיר את התיסכולה-מיוחד

אבל כמה אנשים יכולים להעיד שהם עשו את המאמץ הזה ולא השיגו כלום? יכולות להיות מיליון סיבות למה זה קרה, אני לא הקב"ה, ואני לא מקבל דו"ח למה קורה כל דבר...

ו... עברו החודשיים-שלוש ומה קרה אחר כך...

עדיין תירוצים....ה-מיוחד

מרחק, השכלה, איך נראה בעיני אחרים, עובדים, לומדים, אין עם מי....

בחיים לא תשכנעו אותי! אם אני הגעתי למצב שאני מתחילת שנה יצאתי ל 4-5 דייטים (בערך אחד לחודש, אחרי סינון) אז כל אחד יכול. נקודה.

זרקתי סתם רעיון ובמקום להציע עוד רעיונות איך להגדיל את האופציות  לצאת יותר התחלתם להתפלסף אם הרעיון שלי טוב או רע...

אההה..רצית עוד רעיונות? סליחה..זה לא היה ברוראנונימית1111
רעיון- אתה יכול להיעזר במערכות כריזה ומגהפון ולהכריז ברחובות ישראל על רווקותך. .
ת'כלס , עם כל הרצון הטוב צריך שבסופו של דבר תהיה התאמה בסיסית בין בני זוג כדי שיוכלו להינשא.. שזה אומר התאמה אנטלקטואלית ועוד..
א"א לקרוא להכל תירוצים..אם זה כך לדעתך אז למה שלא תצא ותתחתן עם הראשונה שתראה בחוץ??
וסליחה ..אם זה כך- איך זה שאתה מר לא בררן עדיין לא נשוי?
תירוצים..
תשובהה-מיוחד

לא יודע.

מה שכן אני יודע זה שאני עושה הרבה כדי להתחתן. כבר רשמתי שאנחנו יכולים לעשות הכל אבל אף אחד לא מבטיח לנו הצלחה. אני יודע שיש תקופות מייאשות שלא בא לצאת לדייטים, תקופות שאנחנו בלי כוחות נפשיים, תקופות שאנחנו אומרים לעצמנו אין לי סיכוי להתחתן אבל בבירור אלו תקופות שעוברות, וצריכים לדעת שאנחנו נתגבר עליהם.

אתה רואה?אנונימית1111
השרשור הזה נוצר כדי לרדת על הרווקים "המסכנים" שלא "מצליחים" להתחתן . אתה אמור לדחות את האשמות השווא..במקום זה אתה מצדיק כשהמעשים שלך מעידים אחרת..
אז מה גורם לך להצטרף ל"אוייב"?
מזכיר קצת את השמאל המייפיף..
וואו ממש לאברקת
נשגב מבינתי מאיפה למען ה' הבאת את זה, אף אחד לא בא לרדת פה על הרווקים
כי זה מתסכלה-מיוחד

מתסכל אותי לראות אנשים מיואשים אחרי שיצאו ל10 דייטים לא מוצלחים. אני יכול לכתוב את ספר הדייטים הגדול (סתם, נראה לך אני זוכר הכל?קורץ) סיפרתי פעם למישהו שאני יוצא לדייט אחת לחודשיים-שלוש. הוא שאל אותי למה כ"כ קצת אתה יכול פעם בשבוע אז עניתי לו..... אז הוא שאל אותי אתה רוצה להתחתן? אמרתי לו כן. אז הוא אמר לי משהו פשוט "אם אתה תרצה אתה יכול" מילים פשוטות ואמר ממש בעדינות ובפשטות אבל הרגשתי שהמילים נכנסו בי כמו סכין.

זה בדיוק העניין אנשים לא רוצים לצאת לעוד דייטים כי זה שוחק,אנונימית1111
מתסכל. נועה נועה הסבירה למטה מאוד יפה. אם לצאת אז עם מישהו/י שיש סיכוי שתהיה התאמה, אז זה מתבקש לערוך בירור כזה או אחר. הבירור נועד למנוע עוגמות נפש וצער מיותר. לא כולם לוקחים פגישות בקלילות כמוך.. יש אנשים שחוו אכזבות ושברון לב ועם כל הקושי עוד מזלזלים ושופטים..לא נחמד במיוחד ..
עשית ממני רובוט חסר רגישותה-מיוחד

כאילו אני קופץ מדייט לדייט כמו תיש...

עוגמת נפש וצער זה חלק מהחיפוש אי אפשר להתחמק מזה וזאת דרך שצריכים לעבור.

I666, פעם ראשונה שאני לא מסכימה איתך!ירושלמית טרייה

תמיד את כותבת מעולה בעיני.

הפעם לא.

השטויות של המוסיקה והשמות וכאלה נראה לי בדרך כלל דווקא אצל הצעירים וחסרי הניסיון.

ונכון שיש פה ושם גם מבוגרים מקובעים למדי.

אבל מה שנראה לך שטויות לפעמים הוא רציני.

דווקא הדוגמא על הקטע הציוני היא טובה:

זה לא רק בית ספר.

זאת השתייכות חברתית, סגנון ורמה דתית, מקום מגורים והכל הכל.

בתי ספר הם הצורה הכי קלה לבדוק התאמה בנושא.

אני מרשה לעצמי לדבר על זה כי אני מרקע חרדי, ושנים רבות יצאתי עם דתיים לאומיים. ובסוף התחתנתי ב"ה עם מישהו בסגנון דומה מאד לשלי. ואני חושבת שזה הכי טוב. אם אין צורך ,למה להוסיף סיבוך לחיים. שנים ניסיתי לדדות בנעליים לא מתאימות, ובסוף הכי נוח בנעלי הבית הישנות.

ונכון שמישהי בת 35 צריכה להשתדל מאד, אבל אולי דווקא בגלל שניסתה וראתה שזה בזבוז זמן היא אומרת לך כך.

ומה שכתבת לגבי ללכת לפגוש ודי, נו, זה רק מעיד שאת ב"ה התחתנת צעירה

מדויקבושניק
צודקת מאד,אני יצאתי כמעט לכל דייט שהציעו לי וב"ה בשמיים רואים שאת/ה באמת רוצה ומוכן אז מחתנים אותך, מצד שני כל אחד/ת רוצה את בן /בת הזוג המושלמ/ת וזה מובן...
לא מסכימה לגישה הזאת...ברכה11

לדעתי קשה מאוד לומר כזה דבר, ש" אם אתה מראה שאתה רוצה אז מחתנים אותך".

יכולה להעיד בתור אחת שאומנם לא מבוגרת אבל כבר כמה שנים בעסק- אני לא מורידה על שום דבר שהוא לא עקרוני באמת, ומגיעה תמיד תמיד עם ראש פתוח ובגישה חיובית להצעות ופגישות- זה ממש לא נכון לומר שכאילו בוחנים אותך על מידת הרצון וכביכול מי שלא התחתן זה כי לא הראה מספיק רצון..

הקב"ה יודע מה טוב לנו ומתי, ולא כל מי שהוא רווק זה בגלל טעויות בשיפוט שהוא עושה. לפעמים הזמן הנכון פשוט לא הגיע!

בכלל, ההכללה הזאת בגלל כל מיני שרשורים בלנ"ו שברור שהם לא ממש רציניים ועניניים - לא פייר לענ"ד.

ברור שיש אנשים שעושים טעויות וחולמים על איזה משהו מושלם,אפילו בתור רווקה אני יכולה להגיד שאני מכירה כאלו,

אבל יש גם המון רווקים ורווקות שעשו את שלהם ופשוט- הזמן הראוי להם ולבן זוגם עדיין לא הגיע!

צודקת זה לא היה מדויק מה שאמרתיבושניק
שלום בנות חביבות, ראיתי את הכותרת בעמוד הראשי והייתיפעםאחת
חייבת להגיב.
כל אלה שהגיבו למעלה, פשוט אין לכם מושג אמיתי על מה אתם מדברות! התגובות שלכם חושפות אטימות וחוסר רגישות למורכבות של הנושא הכאוב והרגיש הזה.
ברוך זכיתי להתחתן רק לפני חצי שנה בגיל 33 אחרי מסע ארוך, מטיש, מצמיח וגם כואב מאוד, כמה כואב. . הכאב החד ביותר נגרם דווקא מהסביבה הקרובה! המשפחה , קרובי משפחה, חברות..
מעטים מעטים הם אלה המסוגלים להכיל ופשוט להיות שם, בלי משפט, משפט שבו אין כח להשיב חוץ מלהכווץ ולבכות. קשה להיות רווקה . קשה עוד יותר להיות רווקה ומאירת פנים כששופטים ללא הרף מבלי לדעת כמה השתדלויות אנחנו משקיעות כדי לצאת מהבוץ הזה, כמה ויתורים ופשרה ובלבד להגיע ליעד הנכסף. אז תעשו לי טובה אישית!!!

רק תדעו שהמסע בסוף מגיע לקיצו, לרובנו לפחות,
ואנחנו זוכרות בדיוק את כל אלה שהיו שם בלי משפט ובלי רחמים, כי אנחנו לא מסכנות. כואבות כן, רגישות מדי לעיתים כן.
זה מתחלקברקת
היו את אלה שבילבלו את המוח על שטויות, לדוגמא - בחורה בת 30+ שמתעקשת באופן דפוק רק על אשכנזים, כאילו מה נסגר איתך! את בגיל שכבר מציעים לך גרושים ואלמנים ועל זה את מתעקשת? בנות 40 שמחפשות חתיכים, וכו'. חמודות אתן לא בנות 20 שאתן עוד יכולות להתפשר.

יש את הצד השני שבאמת משקיע ונותן מעצמו ופוסל על דברים קונקרטיים שאת זה אני מכבדת.

אז תסלחי לי אני לא יכולה שלא לזלזל
נשואים שחיים בסרט שמבינים את עולם השידוכיםאיש השקים
מעניין אם בתחום הכלכלי היו מקבלים הטפות ממבינים שהסתדרו כלכלית.
יפה הארת. ב"ה שזכית.ד.

אם את כותבת ככה כנראה ששכחת מה זה להיות רווקה!כמו צמח בר
תסמכי על אנשים שהם רוצים להתחתן. וזכותם לבחור איזה קריטריונים הם רוצים בבעל/אישה שלהם.. בסופו של דבר ה-ם ולא את יצטרכו לבלות איתו/ה עד סוף חיהם.. כדאי שזה יהיה מישהו שימצא חן בעניהם..

אני התחתנתי יחסית צעירה אבל אם מישהו היא אומר לי שאני בררנית מידי/ צריכה להתפשר הייתי זורקת אותו מכל המדרגות! אז למה בגלל שאנשים עברו איי אלו שנים בתקופת הרווקות זה נשמע לך לגיטימי לומר להם את זה?
זה מעליב, זה פוגע וזה כ"כ לא מכבד!!
אם אדם התחתן מוקדם זה לא כי הוא טוב יותר במשהו מהאחרים או כל שטות אחרת.. זה בגלל שזה רצון ה'! ואם אדם נשאר רווק עד גיל מאוחר יחסית זה לא כי הוא פחות טוב או פחות מוצלח אלא כי זה רצון ה'.
לא פוסלת את העניין שצריך לעשות השתדלות אבל מכאן ועד לשים את זה רק בידיים שלנו כאילו רק לנו יש חלק בזה ש*הצלחנו* להתחתן.
הקב"ה כנראה זימן לך את הבחורים הנכונים בזמן הנכון והכניס המון עזרה בבחירה שלך. תגידי תודה שככה קיבלת. אל תזלזלי באחרים!!!!

(נכון שלאחר כמה שנים של נישואים אני חושבת שקריטריונים מסוימים שאנשים מסוימים ואני בתוכם,בזמנו, בדקתי-הם טפשיים וחסרי משמעות לנישואים. אבל זה עניין שלי. ותובנה שקיבלתי אחרי החתונה ולא בזמן הפגישות. ואלא אם כן מבקשים במפורש את התובנות שלי-לא אציע אותם. זה מתנשא ולא מכבד)

לסיכום, כוונתך אולי טובה אבל ההודעה הזו והשירשור שהתפתח בעקבותיה-לא ראויים.
שבת שלום
בואי נעשה סדרברקת
אני התחתנתי בגיל מוקדם יחסית, ומצטערת לבשר לך אבל זה לא נכון.
תסבירי לי למה למען ה' זה אמור לעניין מישהו איזור מגורים: ישוב או עיר, האם לעשות חשבון על 5 סנטימטרים לכאן או לכאן. באמת שלא מתוך זלזול אבל אם אלה קריטריונים של אנשים זה כנראה מראה כמה הם רוצים להתחתן.
נראה לי שאת מביאה דוגמאות די קיצוניותה-מיוחד

למרות שאני מכיר באופן אישי את הדוגמאות שהבאת.

כל אחד והסיפור שלו, אין סיבה ספציפית למה אנשים לא מתחתנים.

אני יכולה להבין אותה,אולי את הכעס אם ישנו.אנונימית1111
במיוחד אם היא עוסקת בשידוכים. זה יכול להיות מעצבן ממש!! כל אחד והדרישות שלו..
צריך עצבים חזקים וסבלנות אין קץ. קל מאוד לאבד סבלנות.
אז שלא תעסוק בשידוכיםאיש השקים
מי שעוסק בשידוכים צריך להיות קשוב ומבין
וגם להיות ער לעובדה שלא תמיד הוא "קולע בול" וזה עדיין הצעה/נפש חיה.

הצעות
שאפשר לסרב להן- אולי בנימוס
אבל לסרב.
וזו זכותו של הרווק/ה.

בדיוק כשם שזכותו של המציע- להציע.
וזה יפה שמציעים.

בוא נעשה סדרברקת
אני כותבת את דעתי, זה מאוד קל מהצד שלך אתה לא מבין כמה זה קשה ומעצבן. אני לעולם לא אומרת את דעתי האישית למי שאני ניסיתי לשדך לו. אבל כן אני חושבת שבהרבה מהקריטריונים במיוחד אצל בנות זה מאוד משונה. אגב לכמה אנשים כבר ניסית לשדך שאתה מדבר?
הטעות היא בגישהאיש השקים
הצעתי ואציע וחיתנתי ואני רווק

אני בכוונה מביאה דוגמאות קיצוניותברקת
וגם זה על קצה המזלג, אין סיבה אחת למה אנשים לא מתחתנים, אבל אין לי ספק שאחת מהן זה חוסר רצינות
פה את מכלילה בטירוף.כמו צמח בר
וממש לא מכבדת את מי שאת מנסה לשדך.

זכותם המלאה לפסול על מה שבא להם... מבחינתך מרחק זה עניין של מה בכך ומבחינתם זה קריטי כנראה! מה נותן לך זכות לקבוע שזה טיפשי? הם אמורים להתחתן בסופו של דבר והם אלו שישאו בתוצאות מעשיהם.. לטוב ולמוטב.. תני להם לקבוה מה חשוב ומה לא. את יכולה לייעץ, את יכולה להציע. אבל את לא יכולה להחליט בשבילם. את זה הם יעשו. אם הם מספיק גדולים כדי להתחתן-הם מספיק גדולים כדי לקבוע עם מי הם רוצים להתחתן.

(מבלי להזכיר את כל מה שכתבתי מקודם שהרבה מזה קשור ברצון ה' ובתוכנית שהוא ייעד לכל אדם ואדם..)
בואי נירגעברקת
אני לא קובעת בשביל אף אחד, אני כותבת את דעתי. לי לדוגמא זה נראה מטומטם לפסול על מוצא או מרחק או כל דבר. אבל אם לצורך העניין מישהי פוסלת על שם, או דברים קטנוניים זה מראה על חוסר רצינות אדיר. זה אפילו גורם לי לא להציע.
וואי ברקת את מגלה חוסר הבנה גדול בבני אדם.ירושלמית טרייה

זה לא אומר שאת לא יכולה לשדך, זה עניין של סייעתא דשמיא והקב"ה יכול לתת לך להיות השליח לעזור לאנשים.. אבל עדיין -

הלו, אני פסלתי על מוצא. כן כן. למה לבזבז זמן על משהו שאני יודעת שלא ילך.

על מרחק (חו"ל )גם פסלתי.

למה את חושבת שדעתך נכונה גם לאחרים. בן אדם זה עולם שלם ומורכב, ואת מנסה להכניס את כולם לתבניות שלך ואומרת שהם מטומטמים אם הם לא נכנסים.

נו שוין.

ממש לאברקת
אני כתבתי את דעתי אני לא כופה על אף אחד.
אולי תגדירי מה זה סיבה עקרונית בעינייךה-מיוחד

רמה רוחנית, אופיברקת
אני שמחה שהבאת את הדוגמא על מרחקברקת
שאלה שבבקשה תעני עליה שכלית ולא רגשית. תסבירי לי בבקשה הגיונית איך מישהי שגרה בדרום הארץ מוכנה לנסוע עד הצדיק מעמוקה, להיות אצלו כמה שעות שכל זה יכול לקחת לה חצי יום , אבל על מרחק היא עושה קו אדום.אם זה נקבע מהקב"ה שבעלך יהיה מחו"ל את תערערי על זה?
זה כבר לא קשור לרווקיםה-מיוחד

זה הדור שאנחנו נמצאים בו רוצים עכשיו הכל ומיד. דברים שדורשים השקעה, סבלנות ואורך רוח  אנחנו בורחים מהם. זה תקף גם לזוגות נשואים בת.ז שרק מחכים לקבל מהבן זוג שלם ולתת רק אם....

בגלל זה אני מצדיק אותך אבל את קצת מכלילה שזאת סיבה עיקרית. יש הרבה שמוכנים לתת מעצמם אבל לא נשואים מכל מיני סיבות שלא תלויים בהם\ן

זאת הייתה דוגמאברקת
יש עוד קריטריונים
מה שנקבע בשמים אנחנו בטוח לא יודעיםאנונימית1111
רק מה, אנחנו עושים השתדלות עפ"י השכל וההגיון. נסיעה למרחקים לצורך פגישה זה לא פשוט בכלל ( לא תמיד ובטוח שלא לכולם). לגבי נסיעה לקברות צדיקים, כמה כבר עושים את זה ? פעם בשנתיים?
אם נקבע שבן הזוג יהיה מחו"ל הקב"ה יפגיש בדרכים שהם רק שלו..
לפני כמה זמן יצאתי עם מישהיה-מיוחד

אבא שלה באר שבע אמא שלה חיפה.

ההורים שלי גרו לא קרוב, דוד ודוד שלי אותו מרחק יש עוד הרבה דוגמאות על מרחקים שונים ומשונים שאנשים הכירו ולא בתקופה שלנו שיש רכב\תחבורה ציבורית.

וואוברקת
היה לי תקופה בצבא שסופחתי ליחידה יחסית קרובה לקבר שלו, הייתי הולכת להתפלל שם לפחות פעם בשבוע שבועיים, אני לא זוכרת פעם אחת שלא ראיתי שם עשרות רווקות מכול רחבי הארץ.

לעיניינו, אני לא רואה סיבה שמרחק זה קריטריון, בטח לא שאפשר להיפגש באמצע
שוב פעם את קובעת בשבילם מה קריטריון ומה לא..כמו צמח בר
אני יכולה לתת לך כמה וכמה סיבות למה זה כן משמעותי..
א)גם להיפגש באמצע זה מרחק של 3 שעות לכל כיוון..
ב) לאדם הזה יש בחילה בנסיעות ארוכות וזה גורם לנסיעה להפוך לסיוט.
ג) מנטאליות של מקומות היאאחרת. לא דומה מנטאליות "צפונית" למנטאליות "דרומית"
ד) האדם עובד/ לומד בצורה מאוד אינטנסיבית שלא מאפשרת לו נסיעות למרחקים ארוכים על בסיס קבוע
ה) האדם רוצה קשר טוב עם ההורים שלו/שלה אחרי החתונה ולא רק שבת פעם בחודשיים.

להמשיך?

אני באמת לא מבינה מה נותן לך את הזכות להגיד שזה לא משמעותי. ב-ש-ב-י-ל-ך זה לא משמעותי. בשביל אחרים זה משמעותי מאוד. וזו החלטה שלהם. ה-ם יתחתנו בסופו של דבר.
נכון!ברקת
הבנת הנקרא! כתבתי את דעתי בלבד! את מתעלמת מזה מסיבה לא מובנת לי בכלל!
כי את משליכה את דעתך על אחרים, ושופטת אותם לפי מה שמתאים לך.הלליש
זה הרעיון של הפורום לא?ברקת
כל אחד כותב את דעתו, ככה לפחות בפעם האחרונה שבדקתי...
אפשר לא להסכים ועדיין לכבד..אנונימית1111
את אמרת שזה גורם לך לזלזל וזה שונה.
ברקת,כמו צמח בר

@ברקת

קודם כל אני לא נגדך חס ושלום.

רק מאוד לא מסכימה עם דעתך.

את כותבת את דעתך, וזה בסדר.. לדעתי זו גישה מוטעית..

וכמו שאת חשה חובה לכתוב את מה שאת חושבת- אני חשה חובה לזעוק את זעקת הרווקים שלדעתי את טועה מאוד במה שאת חושבת עליהם.

הויכוח הוא עניני לגמרי וחס ושלום לא אישי נגדך. וסליחה אם השתמע שתקפתי אותך אישית..

לילה טוב

לומר דעה כן.הלליש
העניין הוא שאת שופטת ומתבטאת כאילו שכולם צריכחם לפעול כמו שאת חושבת, ומי שלא-את מזלזלת בו ולא מוכנה לכבד ולהבין ולהכיל אתזה שיש אנשים שהחשיבה שלהם שטץונה משלך..
אני מצטערת שככה הבנתברקת
אבל זה לא ככה
לגיטימי לומר,ד.

שלדעתו של אדם דברים מסויימים הם "קריטריונים" מוגזמים, שיזיקו לזה שמחפש.

יכול לומר, ש"זמן נסיעה", אם יש הצעה מאד מתאימה, אינו שיקול מול הנצח..

אפילו לגיטימי לומר, שמקום מגורים מרוחק של הורים, בגלל שיקול שרוצים אחרי חתונה לגור קרוב לשני הצדדים, אינו שיקול כדאי, מול האפשרות להתחתן, כאשר יש הצעה מאד טובה.

אחרי שאומרים, כל אחד ישקול לעצמו. אדרבה, חשוב שמעוררים לחשיבה.

כמו שיש ליזהר שלא לזלזל בכך שיש לאנשים דברים שלהם אישית מאד חשובים - וצריך להיזהר מללחוץ להינשא למישהו שלא ירגישו איתו טוב - כך גם חשוב לעורר שימת לב לדברים שיש בעייתיות בהפרזת המשקל להם (יש דבר כזה. לא הכל "סובייקטיבי", אע"פ שלפעמים התחושה הסובייקטיבית כ"כ חזקה, שאין מה לעשות, פוסלים גם על שטויות כי לא יכולים).

כמובן, הכל מתוך כבוד הזולת, הבנה שיש שונות בין מה שחשוב לאנשים שונים - אבל בהחלט טוב לעורר חשיבה.

אם מישהי מבוגרת אומרת ש"הגיע הזמן להעלות את הדרישות", זה במפורש עיקום. זה לא משהו סובייקטיבי בלבד. ואם מישהו יפקח את עיניה, בנחת ובכבוד, יעשה לה טובה גדולה.

כך גם כאשר חשים שיש נסיון "לברוח" מהענין ע"י תירוצים. יש דברים כאלה - ואפשר לעורר תשומת לב, שאדם יבדוק האם זה מה שקורה אצלו.

לא להקצין לאף צד. לא לחשוב שלכולם צריכים להיות אותם קריטריונים, וגם לא לחשוב שכל "קריטריון" הוא גזירה משמיים שאסור לעורר שימת לב לגבי רצינותו - עוד בטרם הכירו אישית את האדם - מול היעד החשוב.

העיקר שהכל מתוך יחס מכבד.  גם אם חושבים שאדם טועה, ההשפעה תבוא ע"י הערת שימת ליבו בכבוד.

מחילהכוחות שמימיים
לא הבנתי את פירוש המילה סובייקטיבי בהקשר הזה.

והאם זה נכון להאיר את עיני האדם שהולך נכחה בחשיכה וטוען שהוא בכיוון הנכון?

אינני יודעת.

רק אומר שמעטים יחידי הסגולה בדורנו שיכולים להאיר . להעיר.

ואזכיר את דברי חז'ל בשינוי מה- כשם שמצוה לומר דבר שנשמע כך מצוה שלא לומר דבר שאינו נשמע .

ואשרי הזוכה.

ואשרי מי שזוכה לכבד..ובטח דבריו נשמעים יותר.

הלוואי.

אני מחזיקה מאוד מלא להעיר . העולם מסתדר יפה מאוד ללא הערות,
ואם רק היה לנו עין טובה אני בטוחה שלא היו צרות.

כמובן שנושא זה טעון שיפור אצל כולנו.
מה שאמרו למעלה שיש מבוגרת שאומרת "הגיע הזמן להעלות אתאנונימית1111
הדרישות" לא נראה לי אמיתי, רק מה, לפעמים בחורה מספיקה ללמוד, להשכיל, להתפתח ולעשות תארים .אחרי כל זה קשה לצפות ממנה שתתחתן עם מישהו בור יחסית אליה, היא צריכה מישהו שתצליח לכבד אותו..
לגבי להעיר בכבוד, עדיף לדעתי לא להעיר מאשר שאנשים שחושבים את עצמם נחמדים ומכבדים יעירו או אם זה כ"כ חשוב להם שימצאו מישהו כזה באמת. עפ"י רוב האנשים חסרי טאקט ורגישות. וממש לא משנה מה הם חושבים את עצמם.
הוצאת לי את המילים מהפה...חושבת...
אהבתי מה שכתבת *שלי*
פותחת פה, אבל על נשואים טריים (או לא) מפונקיםאיילת השחר123

לפעמים אני נכנסת לפורום של נשואים טריים ויש לי גם חברות נשואות ואני נכנסת להלם

הן מנהלות דיונים ופותחות שרשורים על "איך מתמודדים עם חמות שמממנת אותנו כלכלית אבל לא קנתה

לבת ה8 שלי שמלה חדשה ולבת של גיסי היא כבר קנתה שלושה"????

ומה אני עושה שבעלי אתמול לא החמיא לי על האוכל, וצעקתי עליו ומעכשיו אנחנו רבים כמו ילדים קטנים? מה לעשוווות??

עוד נשואה אחת ניסתה להוציא ממני האם בעלי גם מתייחס אלי כך? ומדוע בעלי מפוזר אולי התחתנתי עם הבחור הלא נכון??

ואני שואלת, איך בכלל אפשר לנהל זוגיות בצורה כזאת??

ועל זה נאמר "קשוט עצמך ואחר כך קשוט אחרים"

או "אל תדון אדם עד שתגיע למקומו"

אני מסכים איתך, גם פה יש את אלו שהופכים את הטפל לעיקר.הלוי
חוץ מדבר אחד, בעניין "אל תדון עד שתגיע למקומו", כבר היינו שם, גם אנחנו היינו רווקים ולא לכולנו היה קל למצוא את זיווגנו.
הזמן גורם לאדם גם לשכוח. כולנו היינו בכיתה א', אבל לא יכוליםאיילת השחר123

להבין ולחוות קושי ולחץ של ילד בגיל הזה (למרות שהיינו שם).

ולענייננו, קל מאוד לשפוט רווקים, אך המציאות שעוברת על הנשואים (שבאה לידי ביטוי גם כאן

וכן בפורומים אחרים וממה שמתרחש בסביבתנו) גורם לרווקים גם לחשוב פעמים ולא פעם לחשוב בליבם "מחשבות סוררות",

של האם זה כדאי?

כל ההתעסקות לכאורה "בקטנות" כמו עדה, גיל וכו, היא כתוצאה מהמראה שאנו הרווקים רואים מולנו

כל מיני התנהלויות זוגיות והיקפי הגירושין שזועקים לשמיים.

הפחד מוצדק (גם עם לכם זה נראה התעסקות טיפשית) גם אנחנו רואים ומסתכלים עליכם והתמונה

שנגלית לעיננו היא לא יותר בוגרת ממה שאתם הנשואים מייחסים אלינו.

שוב, אני מסכים איתך. אני אישית לא שכחתי ולא אתן לעצמי לשכוח.הלוי
את דעותי גיבשתי עוד ברווקותי והן רק התחזקו אחרי החתונה. ייעצתי גם לרווקים בענייני חיפוש וגם לנשואים בענייני זוגיות (עד גבול מסוים), גם כרווק וגם כנשוי.

על רגל אחת- יש רווקים שלוקח להם זמן עד שהם מוצאים את זיווגם, למרות השתדלות אמיתית וכנה, מסיבות שונות שרק ה' יודע מה הן ולפעמים, מבינים אותן בדיעבד. אבל יש רווקים שפשוט נתקעים על שטויות ממש, ואז בדרך כלל נוצרות שתי בעיות:
האחת- רווקות מאוחרת שבמקרה הזה נובעת מקטנוניות.
השנייה- אנשים שמתחתנים ואז יש להם זוגיות שמתמקדת בקטנוניות (לדוגמא אלו שמפחידים רווקים ונשואים כאחד עם הצרות שלהם, במקום לפתור אותם).

ולפרוק כדי לחפש תמיכה ושיגידו שאני צודק והשני טועה, זו לא פתירת בעיות, אלא המשך התמקדות בקטנוניות. מילא אלו שפורקים במטרה לפרוס בעיה בפני אחרים ולקבל עצה ולהחכים על מנת לפתור את הבעיה, אבל הרבה זו לא מטרתם, אלא רק רוצים שיתמכו בהם ויגידו להם שהם צודקים.
מסכימה עם כל מילה שכתבתאיילת השחר123

פשוט כואב לי מאוד, הגישה הפטרונית והחד ממדית של פותחת השרשור.

גם עם יש בזה מעט מן האמת, צריך לדעת איך לכתוב ואיך לגשת, כי כאמור (ואתה ניסחת זאת יפה)

ברור שזה גם יכול להיות גורם לרווקות מאוחרת וצריך לבדוק לעומק כל סיבה שהיא

ממש לא משמעותית לפני שפוסלים, אבל אני מניחה (ושוב לא אחזור על דבריי), שגם למי שכל

כך מתעקש, למשל על עדה יש סיבה, אפילו שהיא אולי נשמעת טיפשית, אבל זה שלו וזו

זכותו ומותר לו להתעקש על זה. ברגע, שזה רק דבר אחד או שניים "קטנוניים" זה בסדר לגמרי,

תאמינו לי שגם לאנשים שהתחתנו בגיל צעיר, אם היו שואלים אותם על דברים מסוימים (שנחשבים בעיני אחרים כקטנוניים)

הם היו אומרים שממש לא. פשוט התמזל מזלם והם מצאו מוקדם את הבחור/ה שמתאימים להם.

וכאמור קטנוניות לא שייכת לרווקים בלבד (וניתן לראות את זה בשרשורים הנחמדים שעולים כאן

מידי פעם בפורום).

ודבר נוסף, (לפותחת השרשור) מי אמר שזה קטנוני?? מי מינה אותך להיות זו שקובעת מה קטנוני ומה לא?

שמיעת מוזיקה- את התחתנת עם בחור דוס וטוב לך, יש בחורות רווקות (כן, גם בגיל 35) שחשוב להם

להקים בית כמו שלך, זה שעד עכשיו הם לא מצאו, לא אמור להוריד ולקחת מהן את הרצון והשאיפה

להקים בית כמו שהן חלמו, גדלו והתחנכו עליו.

^^^ אהבתי..אנונימית1111
טבעו של אדם להתלונן על מצבו ודעה
מסכימה עם רוב מה שכתבת!
ומתגובות שקראתי כאן אין קשר בין "הקטנוניות שלאחר הנישואין לבין הקטנוניות של האם לצאת עם בחור ממרחק חמש מטר מהבית שלי..."
כשאדם רוצה משהו הוא צריך להתאמץ במליון אחוז על מנת להשיג אותו ואם הוא מניח לעצמו מכשולים שלא יבכה למה הוא לא מקבל!
כשאני טורחת ומבררת שעות בטלפונים לחברות רווקות ובסוף שומעת משפט כמו " חיכיתי כל כך הרבה עכשיו זה הזמן להעלות את הדרישות שלי" אני מבינה שאני את כוחותיי הפיזיים והנפשיים לא מבזבזת יותר
וכן ככל שעברתי יותר דייטים מבחור לבחור בררתי פחות,
מי שזה גובה ממנו כוחות נפשיים שיחשב כמה כוחות זה לברר ולהלאות עוד אנשים בטלפון ובברורים.
מה כבר לחפש ולהוריד אף אחד לא מושלם ומי שמחפש מושלם שיחשוב אם עדיף לו להישאר לבד
(כמה כואב לראות נשים שמביאות ילדים ע"י תרומה בעיקר בגלל חוסר היכולת להתפשר ולוותר בחיים על שלמות)
לצערי לא נח לי לפרט אך כשהתחתנתי עם בעלי היו הרבה דברים שיכולתי להתלונן עליהם ולהוריד עוד הרבה לפני שנפגשנו.
אבל בלי גאווה ועם כמה שיותר וותרנות לפני בורא עולם, הרכנת ראש (לא מתפשרים !!!) פותחים את הלב לקבלת השונה והאחר ומוצאים את כל הסיבות כן להתאהב וכן לאהוב....ואז זה קורה.....

לכל מי שכתב שאסור להתפשר הוא צודק השאלה היא מה זה פשרה לזכות לאהבה ולחיי נישואין יפים זו לא פשרה אף פעם.
כתבת מקסיםכוחות שמימיים
וזה כל כך נכון! אני מאוד מזדהה עם מה שכתבת, הייתי חייבת לומר.

ולכולם- זה נושא כאוב,אין ספק .
אבל אם נוריד את מפלס הכעס והתוקפנות יהיה אפשר לנתב את השרשור הזה למקום באמת מועיל,
חבל לפספס את זה על קטנוניות, זה נושא שמעסיק גם רווקים וגם נשואים (שלא שוכחים את חבריהם).

תאמינו לי שזה מאמץ והמון השתדלות וכח וצריך שיתוף פעולה של שני הצדדים.

אני מציעה שהרווקים ישתפו בקשיים שלהם, הנשואים יקשיבו וישתתפו ואז ישתפו בקשיים שלהם והרווקים יקשיבו וכך בשיתוף פעולה יוכלו לעלות פתרונות מעשיים שיוכלו לשפר המון לשני הצדדים.

אחרת הדיון ימשיך בצורה שכל אחד כועס ולא יוצא מזה שום דבר.

זאת דעתי, וכמובן אשמח להצטרף לנושא המורכב הזה אם תהיה היענות חיובית.
את צודקת.ד.

ברור שיש כאן שני צדדים של המטבע.

מחד, אכן יש כאלה שקשה להם למצוא. הם רוצים, טובים - ועדיין ה' לא שלח להם.

וגם ניתן להבין את החשש משוב-פעם ללא תוצאות.. קשה מאד. ניתן להבין את הבירור ה"דייקני" יותר, כדי שלא לבזבז אנרגיה על מה שמהנסיון יודעים שבסוף לא יהיה שייך.

לאידך, אם כמו בהודעת הפתיחה, "מסבירים" שזו עונת לימודים ולא שייך להיפגש, בגיל לא צעיר-מאד, וכד' - אז ברור שלא-פעם זה נסיון "לברוח" מהענין. אולי חשש מעצם הנישואין, שמוצא תירוצים כאלו. במקרים כאלה, טוב להם להיות קשובים להערה, לחשוב רגע מה מפריע, מה מעכב - וכך להיות יכולים לעלות אל הרצון הפנימי האמיתי להקים בית.

בוודאי שאמירות כמו מה שצוטט ש"חיכיתי הרבה זמן, הגיע הזמן להעלות את הדרישות".. הן אוויליות בתכלית. אדרבה, ככל שהאדם מתבגר, הוא אמור יותר להבחין בין עיקר לטפל. בין מה שבאמת חשוב, לבין מה שהיה נראה לו כילד. לא בתור "פשרנות" - כי יש חלומות-צעירים שהם אכן מאד נכונים וצודקים ואין כל סיבה לוותר עליהם - אלא בתור הבנה כמה אישיותו של האדם, ערכיו ומידותיו הבסיסיים, הם העיקר, ולבדוק עד כמה דברים אחרים באמת מפריעים.

על גבי הבסיס הזה, אדם יכול להבחין מה באמת חשוב לו, מה לא כ"כ אם אכן יהיה מישהו טוב שמציעים. וגם להבחין בדברים שהוא יודע שהם "סריטות".. (צבע..), עד כמה הם באמת חוסמים אותו ללא יכולת להתגבר - ואז מה אפשר לעשות - ועד כמה ניתן לא לראות אותם אם מוצאים מישהו מתאים ואוהבים אותו.

הקיצור, באמת אין מקום ל"האשמות" .בוודאי לא כלפי רווקים/ות שמחפשים ונמצאים במקום מאד לא קל. בוודאי לא ללחוץ עליהם לקבל הצעות לא מתאימות, אלא להציע לעשות התבוננות מחודשת כשצריך.

וגם לא כלפי מציעים שנתקלים בתגובות כמו שכתבה "דעה", אם כי אלו תגובות של מיעוט, ושמא ניתן גם שם להסביר משהו..  רוב הרווקים שסביבנו, דומני, מאד מוקירים טובה על כל הצעה סבירה. ואחריה - אכן זכותם, אולי חובתם, לבדוק שבאמת טובה עבורם.

נחית דרגא נסיב איתתא (יבמות סג.)גוונא

ובעברית?אנונימית1111
תוריד ת'אף ותתחתןה-מיוחד

ככל שעוברות השנים נהיים יותר זהיריםאיש מרגיש

יש ברווקות המאוחרת מלכודת.

כשאתה צעיר, אתה קופץ כמו קופיף לקראת כל אתגר.

לועג לקשיים ובז לסכנות.

לכן לצעירים הרבה יותר קל להחליט להתחתן.

כשאתה מתבגר, אתה נהיה הרבה יותר שקול וגם חששן

+ כל התסכולים מכול הפגישות של הצליחו+ החשיפה העצמית כל פעם מחדש++++

אחרי כל העומס הרגשי הזה די פשוט להבין

למה כל עכבר נראה כמו הר וכל גרגיר חול נראה כמו גלקסיה

הפתרון הוא לא לרדת עליהם אלא לחזק אותם

לא לרדד את האתגרים (שקיימים) אלא לטעת בהם אמון שהם יכולים לעמוד בהם.

אין שכל אין דאגות כוחות שמימיים
כנראה זה ממש מתנת שמיים הגיל הזה! !

וזה מראה שמי שהתחתן עשה זאת בלי שכל..
( לא מכלילה )

אין ברירה, מי שרוצה להתחתן צריך לזרוק את השכל.

ועובדה שלהרבה אחרי החתונה חוזר השכל והם לא מבינים איך זה קרה ואז מתחילה העבודה..

ואולי יש כאלו שהעבודה שלהם זה לזרוק את השכל .. מי יודע..בהחלט עבודה קשה .

ד.א. זה מתוך שיעור יפה ששמעתי בזמנו מרב ידוע ..

כמובן שצריך להחליט ולחשוב ולברר עם השכל וכו' אבל לדעת מתי לזרוק אותו.
להתחתן זה באמת כמו הימור, כמה שיהיה נכון יש בזה צד מפחיד .

יפה.
אני מאוד מקווה שלא זרקתי את השכל לפני החתונה. תודה לך.כמו צמח בר

"זריקת השכל" היא עניין מליצי. הכוונה היא לא להיות בשליטה מלאה כל הזמן, לא לנסות לברר עוד פרט ועוד פרט ועוד ועוד ועוד רק כי "יש מצב שבמשהו הזה זה לא יתאים.."

כאשר מרגישים רצון בקשר וחיבור טוב ואהבה.. יש דברים שצריך לשחרר ולהשאיר לקב''ה..

אחרי החתונה לא "חוזר השכל" אלא מתוך כך שחיים ביחד, סיטואציה שלא חווים אותה בתקופת הפגישות- צצים ועולים חיכוחים (כמו שיש עם כל אדם שנמצאים איתו במגע יום-יומי כמו למשל אבא ואמא או האחים).

העבודה כאן היא להפסיק לחלום בערגה על תקופת הפגישות שבה הכל -לכאורה- היה מושלם. ולהתחיל להבין שיש פה משהו חדש, שאנחנו מאוד רוצים שיצליח כי הוא בנוי על אהבה גדולה. ועם האהבה הזאת ועם כל מה שנובע ממנה- הכלה, הבנה, כבוד- מגיעים להסכמות ולשלום בבית.

להתחתן זה ממש לא הימור. נכון שיש דברים שלא מכירים (כי זה לא כמו לחיות ביחד 24/7) אבל את המידות של האדם, את הנוהג הכללי שלו- מכירים. וזה מה שגורם לאהבה הזאת לקרות וזה מה שימשיך לגרום לאהבה לבעור.

סליחה, אבל זה צרם לי ממש מה שכתבת.. אבוי אם אנשים היו הולכים ככה להתחתן.. מתוך "הימור" ו- "זריקת שכל"

אין מה לעשות.כוחות שמימיים
כמה שתבררי ותכירי את הבנאדם ומשפחתו והכל לא תדעי מאומה עד אחרי החתונה.

לא תכירי את כל החסרונות שלו ושל אמו ואחיו ואחיותיו ורמת ההתערבות או חוסר ההתעניינות ( ממציאה)
לא את המריבות הפנימיות וחילוקי הדעות
לא את היחס בזמן עייפות או חוסר מצב רוח

ולא את הנשמה והעומק של בן הזוג.

כשמתחתנים גם אם זה זוג שיצא 5 שנים החיים מתחילים להיראות שונה .
וזה לא ידוע והוא רב רב רב על הידוע.

נכון שמה שכתבתי נראה שטחי אבל זה ממש עמוק.

בשכל צריך להשתמש עד שלב מסויים.

כשרואים שזה קשר טוב ונכון ומרגישים טוב ביחד יגיע השלב של הקפיצה.

ואת המשפט הזה שמעתי מחתן מבוגר שסיפר את הסיפור שלהם שכל כך פחד לעשות את הצעד הזה והוא פשוט החליט לקפוץ למים העמוקים. כמובן שכל זה היה לאחר כל הבירורים והפגישות ושהם ראו שטוב להם ועדיין זה הרגיש לו כמו קפיצה למים העמוקים.

אז מתישהו צריך לעשות את הקפיצה הזאת, ואם קפצת פעם לבריכה, אני בטוחה שלא עשית את הקפיצה עצמה עם השכל, כי השכל אומר לא לקפוץ ...

את מבינה למה אני מתכוונת?
לקפוץ זה מפחיד.

דמייני ספורטאי שקופץ ממקפצה.
ככל שידחה את הקפיצה הוא יפחד יותר.
מה שהוא צריך לעשות זה לקפוץ בלי לחשוב.

( לאחר שראה שהכל בטיחותי וכו')
בסדר.. כתבת בדיוק מה שאני כתבתי רק בפירוט.כמו צמח בראחרונה
לא אהבתי קצת את מה שכתבת מקודם כי זה היה נשמע כאילו מתחתנים מבלי לחשוב כמו שצריך..

שמחה שהבהרת את כוונתך.
וואו. עשית לי רע.נועה נועה
כמה שיפוטיות, עין רעה וזלזול.
קודם כל, כמו שכבר אמרו לפני, לגזור מסקנות משרשורים בפורומים זה מגוחך. פורומים מטבעם עוסקים בנקודות קצה. אם מישהו היה רוצה ללמוד על חיי נישואים מהפורום הזה הוא היה בורח בצרחות.
וכל הביקורתיות הזו נגד אנשים שמבררים - תגידי, היית שם פעם? נפגשת עם 20, 32, 50, 97 בחורים? כשכל אחד, *כל אחד*, הוא עוד כוחות נפש ותקוות שמתנפצות, עוד שחיקה קטנה ללב שכבר עייף ממילא. ברור שלמי שלא היה שם קל לומר "תנסו, מקסימום לא יתאים".
וכל מיני קריטריונים כאלה, שבתחילת הדרך אפילו לא חשבת לשאול עליהם, ולאט לאט את מגלה שהם פשוט חוסמים אותך, ושקשרים נהדרים נופלים עליהם כמה שלא ניסית לעבוד על זה. ואת מרגישה כל כך רע - שאני אפסול על גובה? ממתי אני כזאת מפונקת וחיצונית וקטנונית? ומנסה שוב למרות שהסוף ידוע מראש, עד שנמאס לך, נמאס לך לפגוע בעצמך ועוד יותר נזה לפגוע במי שמולך, ואת מחליטה שלא. מראש. לא.
וזה רק על קצה המזלג.

אני לא אומרת שאין דבר כזה, שנשארים רווקים בגלל בררנות יתר. יש גם כאלה. אבל להחיל את זה על כל הרווקים זה פשוט מכוער. ולהכניס כל בירור ורצון ספציפי של רווק תחת כותרת של בררנות זה לבוא מאפס הבנה ובאטימות. מצטערת על הבוטות - זה עוד אחרי שהתאפקתי מלדבר חריף יותר.
(גילוי נאות: אני נשואה כמעט שנתיים, אחרי שהייתי בעולם הדייטים "רק" ארבע שנים ושבעה עשר בחורים. הרבה פחות מחברות בנות גילי והרבה הרבה פחות מאנשים גדולים ממני. ועדיין מספיק בשביל להצטלק ולכאוב ולהשתנות ולהיות מופתעת מעצמי, ואפילו לפסול הצעה או שתיים, ברוב חוצפתי.)
@מעין אהבה, איפה אתנועה נועה
כתבת יפה. מזדהה ומסכימה עם כל מילהאיילת השחר123

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
יאפזיויקאחרונה
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..אחרונה

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמני

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

א. גזרה רחבההסטורי
ב. שתי מידות יותר משאר הבגדים...
כעיקרוןשפויאחרונה

אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,

זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.

עשור אחרי: חזרתי עם כמה תובנותלגעת באופק

לפני כמעט עשור נחתתי כאן, על חופי הפורום הזה (בשם אחר, כמובן). הגעתי חבול ומותש אחרי שנים של זוגיות מורכבת. שפכתי כאן את הלב ואת החששות הגדולים מפירוק החבילה, וזכיתי להרבה תגובות - חלקן תמכו, חלקן האשימו, אבל כולן נתנו לי חומר למחשבה.
היום, תודה לה', אני נמצא במקום שונה לחלוטין. מקום בריא יותר, בטוח יותר, כזה שגם יודע לחייך.

אמנם המון זמן לא כתבתי כאן, אבל מפעם לפעם אני מציץ ורואה שהשאלות, הלבטים והקשיים בפורום חוזרים על עצמם לאורך השנים. זה גרם לי לרצות לעצור לרגע ולשתף אתכם בכמה תובנות שנולדו מתוך המסע האישי שלי ומפיקחון של זמן. אולי הן יתנו נקודת מבט חדשה למי שהנפש שלו סוערת עכשיו ומחפשת מנוחה:

1. יש אהבה בבית? תילחמו עליה בשיניים אם יש ביניכם את הבסיס הזה, את האהבה והרצון ההדדי - אל תוותרו בקלות. זוגיות היא דבר מאתגר, ויש בה תקופות מעצבנות ושוחקות, אבל אם הלב במקום הנכון - תילחמו. זה שווה את זה, ובפער עצום מהאלטרנטיבות. לא צריך לספר לכם על כאלו שלא שפר עליהם גורלם ומוצאים את עצמם מזדקנים לבד. בקיצור, אם זכיתם ויש לכם עוגן של אהבה אמיתית ביד, שווה לעשות הכל כדי לשמור עליו ולהצמיח אותו מחדש.

2. טיפול זוגי צריך תשתית, הוא לא קוסמות (יש מילה כזאת? או שכותבים "קסם"?) טיפול זוגי הוא כלי מדהים, אבל הוא דורש ששני הצדדים יגיעו עם רצון פנימי ואהבה בסיסית שעוד קיימת (ורק אתם, עמוק בפנים, יודעים את האמת). חבל לבזבז שנים יקרות ואנרגיות על טיפולים ארוכים רק כדי "לסמן וי" או כדי להרגיע את המצפון. כשאין תשתית רגשית מינימלית, הטיפול לפעמים הופך להנשמה מלאכותית שרק מאריכה את הסבל. אם בוחרים ללכת לטיפול - תגיעו כדי לעבוד באמת, ולא כדי לעבוד על עצמכם.

3. אל תחיו את החיים שאחרים מציירים לכם כשאתם מקבלים החלטות לגבי עתיד הבית שלכם, תוודאו שאתם עושים את זה מהסיבות הפנימיות שלכם, ולא בגלל "מה יגידו" - ההורים, השכנים, החברה או הקהילה. לרצות את הסביבה זה אולי נוח לרגע, אבל בסוף היום, מי שהולך לישון במיטה הזו ומתעורר למציאות הזו מדי בוקר זה אתם. הבחירות שלכם - בין אם להשקיע בתוך הבית ולבנות מחדש, ובין אם לחשב מסלול מחדש - צריכות להגיע מתוך הבנה עמוקה של מה שנכון לכם, ולא מתוך תכתיבים ופחדים מהסביבה.

4. מבחן הילדים: מה הם לומדים מהזוגיות שלכם? המשפט "נשארים ביחד בגלל הילדים" הוא משפט שקל להיאחז בו, אבל כדאי לזכור שהילדים שלנו לומדים מאיתנו איך זוגיות אמורה להיראות. אם אתם מתלבטים לגבי העתיד, תשאלו את עצמכם שאלה אחת פשוטה: אם הילדים שלכם היו גדלים ומגיעים בדיוק למצב הזוגי שבו אתם נמצאים היום - מה הייתם מייעצים להם לעשות? האם הייתם אומרים להם שיש כאן בסיס משפחתי יציב ששווה להילחם עליו, לעשות שינוי ולהשתפר למענו? או שהייתם מאחלים להם מציאות אחרת? התשובה לשאלה הזו תעזור לכם להבין איפה המצפן שלכם עומד.

5. גם השיקול הכלכלי או המשפחתי הוא לגיטימי - רק תהיו כנים לפעמים אנשים בוחרים להישאר יחד מתוך שיקולים פרקטיים לחלוטין - בין אם זה החשש מקריסה כלכלית, ובין אם זו הבחירה המודעת לשמור על המסגרת המשפחתית הקיימת למרות הכל. זו בחירה אנושית, מציאותית והגיונית לחלוטין, ואין מה להתבייש בה. אבל אם זו הסיבה שלכם - תהיו כנים עם עצמכם. כשמפסיקים לקרוא לזה "גזירת גורל רומנטית" ומבינים שזו בחירה מודעת שלכם לגורלכם, קל יותר לחיות איתה בשלום ובפחות מרירות.

אני כותב את הדברים לא כדי להטיף, ולא כדי לדחוף אף אחד לשום כיוון. חזרתי רק כדי להזכיר למי שמתמודדים עכשיו עם אתגרי החיים ומורכבויות בזוגיות, שהחיים קצרים מדי בשביל להעביר אותם על "אוטומט" של הישרדות רגשית. לבחור בעצמכם זה אומר לקחת אחריות על האושר שלכם – בין אם זה אומר לעשות מהפך פנימי ולהשקיע בקשר ב-100% אנרגיה, ובין אם זה אומר לבחור בדרך אחרת. בסוף, כשאתם שלמים ומדויקים עם עצמכם, זה לטובת כולם.

מאחל לכולכם שלווה, בהירות ובחירות נכונות.

אלימות לכל סוגיהסודית
וכן גם בגידות
לא כל כך טריים אבל רואה שיש פה אנשים חכמיםכולנה

בעלי ואני נשואים מעל עשור, אפשר להגיד שבעשור הזה בנינו את עצמנו מכל הבחינות - משפחה ברוכה, לימודים, קריירות, בניית בית, באמת נשאבנו לכל זה מאוד, וזה באמת מאוד מתאים לאופי שלנו. אבל בדבר אחד פחות השקענו וזה הזוגיות שלנו, ב"ה אני לא מתחרטת ואנחנו אוהבים ומסתדרים יפה סה"כ בכל התחומים.

אבל אני מרגישה שחסר לי קצת בניית הזוגיות, אני עובדת עם זוגות שאני לפעמים מוצאת את עצמי מקנאה בקשר שלהם, איך מסתכלים אחד על השני בעיניים, איך יש בינהם אהבה פשוטה ואמיתית כזאת (נמצאת ברגעים מאוד אישיים של זוגות אז זה משהו שקולטים ואי אפשר לזייף, כמובן שוראה גם זוגות שאין לה את זה..), כבוד מאוד גדול, הערכה. מרגישה שלא בנינו את זה מספיק.

בעלי לא טיפוס חברתי במיוחד, והוא די מסתדר עם עצמו, כמעט ואין לו צורך בשיחות מעבר לשוטף הרגיל, וגם זה לא חובה אם לא יוצא. שיחות עומק בכלל הוא בחיים לא יזום, כשאני יוזמת זה מביך ומכביד עליו.

אני גם טיפוס סגור ומופנם אבל כשאני נפתחת ומרגישה שמתעניינים בי אני זורמת ונפתחת.

היו לי הרבה אכזבות בקשר עד שלמדתי להבין שזה לא אישי והוא פחות צריך את זה, וגם למדתי להכיר את עצמי שגם לי קשה לקלף את הקליפות, ואין ספק שהיה לי חלום על בעל משפחתי וחם, שיפתח את נימי נשמתי ונגדל יחד.. בפועל זה לא קרה וכנראה לא יקרה, אבל אני בטוחה שאפשר יותר להוציא מהזוגיות שלנו ואני רוצה לנסות אבל לא יודעת איך.

כי אני בעצמי מתקשה, והוא מרוצה מהמצב ולא צריך יותר מזה (למרות שלדעתי הוא לא מכיר משהו אחר וגם הוא מלא בחומות ומגננות אבל ניחא 😏).

טיפול זוגי היינו לאחר שכנועים רבים לא הרגשתי שעזר יותר מדי, טיפול אישי גם הייתי ולא ראיתי ישועות בתחום הזה.

תוהה אם יש פה זוגות שחוו דברים דומים ומצאו דרך לפרוץ את המחסומים, קחו בחשבון שמדובר פה בשני אנשים "כבדים", אז שיחות, כרטיסי שיח למינהם כנראה פחות יעבדו, אבל לא אכפת לי לשמוע . 

מבין לגמרי ומכירנהג ותיק

אולי לנסות לשנות אווירה, מקום.

לצאת סתם לסיבוב ולדבר

לשבת במקום שהוא לא הבית, כדי להתנתק ממנו לזמן האישי הזוגי שלכם.

אל תתייאשי, כי נשמע שזה בוער בך, ואת לגמרי צודקת.

ואם את אומרת שגם את כמוהו בקושי לקלף קליפות אז תנסי לחשוב מה עובד עלייך ועם זה תקלפי לאט לאט ממנו. זה בשלבים, בתהליך.

הלוואי ותצליחי

תודה, באמת לאחרונה הצעתי שנעשה סיבוב בחוץכולנה

מדי פעם, כי הילדים כבר גדלו ועד שמפנים ואת האזור ומאפשרים שיחה שקטה לוקח זמן.

אז הוא מסכים ברעיון ואפילו תומך בו, אבל הביצוע בעייתי, הוא לא יזכור או יציע בשעת אמת ואני כן רוצה לראות ממנו איזה בדל של יוזמה.

כשיש ילדיםנהג ותיק

זה באמת מאתגר בטח אם רוצים לשבת בבית ולכן יציאה החוצה מאפשרת יותר שקט וזמן זוגי נטול הפרעות. אם צריך אפילו לומר לילדים (אם הם עוד ערים), עכשיו אמא ואבא יוצאים לזמן לעצמם.

אפשר סיבוב, אפשר לקפוץ לפינת טבע (אם יש בסביבה), אפשר להוסיף משהו קטן לאכול (מאפה?).

מבין מאוד את הרצון שהוא יזום. אמרת שהוא לא כזה אז גם אם יתחיל ממך אותי מתוך זה הוא יראה שזה טוב, יבין (אולי ישמע ממך) את הצורך בזה וזה יבוא גם ממנו.

הלוואי

אף פעם הוא לא יזם? איך היה לפני החתונה או בשנים הראשונות?

גם בהתחלה הוא לא יזםכולנה

זה נס שנשארנו יחד כשאני חושבת על זה לעומק

הבעיה שגם לי קשה הביצוע ובאופי של כן תמיד מעדיפה להצטרף מאשר להחליט וליזום

והנה הנס הזהנהג ותיק

כבר עובד יפה מאוד מעל עשור עם הצלחות רבות מהרבה תחומים.

ברוך ה

כל הכבוד לשניכם

ואולי היה שווה לרשום את כל מה שרשמת כדי להגיע לנקודת העומק הזאת שאמרת. לא?

גם בתקופת החברות/אירוסין הוא לא יזם כלום?

אני לגמרי מבין את הרצון שהוא יזום. ואם את דומה לו אז כנראה שאת יכולה להבין למה הוא לא יוזם את זה, ועדיין אם בך זה יותר בוער תנסי את ליזום משהו, אפילו התחלתי, אולי רק להציע סיבוב שכזה או לשבת באיזה פינת חמד ושהוא יעזור לך ליצוק תוכן. זה יכול לעזור? אולי אחרי פעם פעמיים כאלה זה יביא אותו מעצמו ליזום כאלה דברים, יכול להיות? 

אולי כאן יש אפשרות לעשות צעד ראשוןנגמרו לי השמות

כלומר לתפוס את כל ה"מה כן" (ולא רק כל המה לא) ולעבור דרכו, לא לוותר עליו.

נכון, זה לא אידיאלי אם הוא לא יוזם.

ונכון, זה לא מושלם שאת זו שצריכה להזכיר בשעת אמת את ההליכה.

וזה באמת באמת היה משמח אותך אם הוא היה עושה זאת.

אבל יש בתוך כל הדבר הזה גם הדרגתיות שנכונה ויכולה להיות מאוד מועילה ומקדמת לשניכם גם יחד.

כלומר לא לחתור רק ל0 או 100, אלא ממש לעשות צעד צעד.

אז בתור צעד ראשון -

שאת הצעת שתעשו סיבוב בחוץ - מעולה!

והוא הסכים - מעולה!

ואפילו תמך ברעיון - מעולה!

ועכשיו נשאר את שלב הביצוע,

אז אם כרגע את זו עם החוזקה של לזכור ולהזכיר - גם מעולה! לא נורא בכלל כרגע, העיקר שתצאו, זה מה שחשוב עכשיו, ההתקדמות, הצעדים, הכיוון.

לא המושלם, לא סוף הדרך, לא בבת אחת.

צעד אחר צעד.

התקרבות אחר התקרבות.

לאט לאט ובהדרגתיות.

אז לבינתיים אם תנטרלי את המשוואה בראש שאומרת לך ש"אם בעלי לא יוזם = לא אכפת לו ממני אז כבר לא שווה כלום" (או משהו דומה )

וממש לשנות אותה בראש ל: "בעלי מסכים ואפילו תומך מאוד ביציאה זוגית להליכה = ככה הוא מראה לי שאכפת לו ממני, מהקשר, מהביחד ואני רואה את זה".

או לעוד משוואה מקדמת של "בעלי מסכים ואף תומך ביציאה זוגית וכרגע החוזקה שלי היא לזכור - אז אני אשתמש בחוזקה שלי ואראה את ההסכמה והתמיכה של בעלי ברצון ובביצוע עצמו לאחר התזכורת כחוזקות שלו".

כי באמת שכולנו רק בני אדם, עם חוזקות ועם חולשות.

אף אחד מאיתנו לצערנו לא מושלם, רק הקב"ה לבדו מושלם.

ואם אפילו נאמר על צדיקי יסוד עולם "אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא" אז מי אנחנו הנמלים לידם...

לכן כדאי מאוד לקחת בזוגיות את החוזקות של כל אחד, ולהתברך מהם.

וממה שהם אינם חזקים בו, לפחות לא כרגע - לשים בפרופורציה של האנושיות שלהם.

אז כרגע לך יש חוזקה של יוזמה - מעולה! תשתמשו בה! גם בהצעה וגם בתזכורת.

ולבעלך אולי יש חוזקה של הביצוע עצמו (להסכים, לתמוך, לעשות), אילו עוד חוזקות אחרות יש לו?

אולי יש לו אפילו מקומות בהם דווקא הוא יותר חזק ממך בדברים אחרים?

ממש לראות איך ניתן להתברך מהחוזקות של השני

וכמובן להביא לקדמת הבמה גם את החוזקות שלנו

והכי חשוב - לא להלביש על חיסרון של השני/ה שזה אומר שלא אכפת לו או הוא לא אוהב או אני לא חשובה, אלא להבין שפשוט כרגע הוא לא חזק בזה,

ודווקא לנסות ולראות את כל ה*מה כן*, במקרה הזה את ההסכמה והתמיכה הגדולה, ובטוחה שיש עוד.

כמובן שבהמשך אפשר לדבר על החשיבות של היוזמה גם מצידו, עד כמה זה ישמח אותך, מה זה יתן לך להרגיש שהוא יזום וכן הלאה,

אבל זה בהמשך הדרך, בצעד או בצעדים הבאים, ולא הכל בבת אחת

אז עכשיו ממש תתפסו חזק את הצעד הנוכחי הזה - וצאו להליכה ותהנו!

מגיע לכם את זה כ"כ!

בהצלחה רבה

תודה, באמת יש בו הרבה מאוד דברים טוביםכולנה
אבל בקטע הזה גם אני קצת כבדה ורוצה שישכנעו ויקראו לי, גם כי ככה ארגיש שאכפת לו ועל זה ענית, אבל גם כי אני באופי שלי טיפוס מצטרף ופחות יוזם 
מנסה להרחיב על גבי מה שהוספתנגמרו לי השמות

אם גם את באופי טיפוס פחות יוזם, והרצון שלך הוא באמת להצטרף, אפשר בהחלט לנסות לדבר על זה בצורה ישירה (כמובן לא בהאשמה אלא כשיתוף של הלב שלך) ולשתף אותו למשל שכאשר את צריכה כל פעם ליזום או להזכיר - משהו חסר לך בחוויה הרגשית של להרגיש נחשקת/מחוזרת/אהובה/חשובה וכו', או שפשוט גם לך קשה לזכור ואת צריכה אותו איתך כאן

ולכן היית שמחה אם היה זוכר מעצמו לפחות בחלק מהפעמים.

ועל גבי הרצון הכה חשוב, חשוב גם לנעוץ עוגנים במציאות שיעזרו לכם בתכל'ס. 

והצעד הראשון לשם כך הוא באמת יצירה וקביעה של מרחב זוגי.

קודם כל לפנות ביומן מקום למרחב של הביחד שלנו.

זה יכול להיות שעה בשבוע, זה יכול להיות חצי שעה בשבת, זה יכול להיות פעם בשבועיים, זה יכול להיות 10 דקות בסוף היום וכן הלאה.

אבל לקבוע.

לשריין.

להכניס זאת בצורה אקטיבית ויוזמה ללו"ז וליצור קודם כל את המרחב הזה.

ועל גבי המרחב - ניתן לראות מה הלאה לצעדים הבאים.

לראות מה הלאה עוד יכול לעזור לשנינו, בהינתן ששנינו באמת לא טיפוסים יוזמים כ"כ.

למשל:

אחרי שקבענו מרחב זוגי

* אפשר לקבוע את הסיבוב בחוץ ביום קבוע בשבוע בשעה קבועה - וכך זה גם בתוך היומן וגם מוריד כל שבוע מחדש מאיתנו את עניין ה"מי יזם ומי לא".

* אפשר גם לשים תזכורות לשניכם ביומן לכך.

* אפשר להמשיך בתוך המסגרת הקבועה של המרחב הזוגי שקבענו מראש ולהוסיף לתוכה עוד דברים שמעניינים אותנו, ממש אפילו לעשות רשימה של כל מה שעולה לכם לראש שיכול לעניין אתכם ואז לראות את הרשימות של כל אחד ומה יכול להתאים ולהסתדר לשניכם גם יחד.

כך יש לכם "סל" של אפשרויות מוכנות מראש וכל פעם תוכלו לבחור אחת מהן.

* אפשר ואף מומלץ להצמיד לכל זמן זוגי כזה חיזוק חיובי - ממש להצמיד לו משהו מפנק ומשמח שמיוחד לכך אם הצלחנו, זה עוזר לקבע הרגלים חדשים.

לדוג: אם את אוהבת אייס קפה ואת מפרדנת לך אחרי כל פעם שיצאתם אייס קפה זה חיזוק חיובי

וכל דבר דומה שאוהבים.

* להתחיל מדבר קטן וקל ולא לצפות ולחכות רק ל"מושלם" הזה, אלא פשוט עצם הזמן ביחד הוא חשוב ובונה. לכן לא לחכות לאיזו "מוזה" או להרגשה המושלמת כדי להתחיל, אלא עצם הקירבה נוצרת שמאפשרים פניות אחד לשניה ולא לפני.

אז רק להתחיל. רק משהו אחד. קטן.

* מתוך הסעיף הקודם חשוב גם לזכור שלפעמים מה שעוצר אותנו זה לא חוסר רצון אלא שזה פשוט מרגיש משימה גדולה מדי או כבדה מדי או מורכבת מדי עלינו עכשיו, ואז ככל שהצעד יותר קטן ופשוט כך הסיכוי שזה באמת יקרה עולה.

למשל אם נחליט ש"נצא לסיבוב סביב הבניין לאחר ארוחת הערב" - זה משהו מוגדר ונקודתי ויכול לקדם גם את המוטיבציה.

* אפשר להחליט שעושים תורנות וכל שבוע מישהו אחר אחראי להביא רעיון ויוזמה (ואז הוא שם לעצמו תזכורת או עזרים אחרים שיעזרו לו לזכור וגם את כמובן בתורך )

* אפשר להצמיד את המרחב הזוגי לפעולה קבועה שממילא עושים כדי שנזכור - למשל אם מחליטים שכל שלישי בערב עושים הליכה אחרי ארוחת הערב או ההשכבות - זה משהו צמוד שעוזר לזכור.

* אפשר גם להחליט מראש על סימן היכר חמוד שאיתו נזכיר אחד לשניה את הזמן שלנו: כמו לעשות פרצוף מצחיק / מילת קוד / סימן מוסכם / שאלה פשוטה וחביבה של "מתאפשר לך עכשיו את הזמן שלנו?"

* אפשר לשים פתקים שיזכירו במקומות חמודים, כמו הקומודה, המראה, המקרר, הכרית וכן הלאה.

חשוב גם לזכור שהמוח שלנו בנוי מתבניות תבניות, וכאשר באים לעשות שינוי ישר יש את הקושי המובנה שהתת מודע שלנו מזדעק ואומר: אל תזיזו לי את המוכר והידוע! לא אוהב שינויים! לא רוצה שינויים! ובהחלט יש את החשש והרתיעה ממשהו חדש, שונה.

לכן כדי לשנות דפוס, כדי ליצור הרגל חדש - אנו נדרשים גם לסבלנות, גם להתמדה וגם לאורך רוח. 

לוקחים בחשבון שיהיו גם טעויות או נפילות בדרך,

לוקחים בחשבון שזה תהליך וצריך זמן וסבלנות על לקביעת ההרגל החדש בתוכנו,

מעצימים את כל הפעמים שאנו כן מצליחים (גם בפני עצמנו וגם לשני/ה),

מזכירים בסימן היכר כאשר שכחנו,

מביאים איתנו הרבה חמלה ונשימה עמוקה

ומתחילים.

באמת צעד צעד.

ולאחר כמה וכמה פעמים וחזרות כאלה - זה יהיה יותר קל ב"ה וכבר יתקבע להרגל החדש והטוב שלנו.

אז בתוך כל העומס המטורף של החיים והשיגרה השוחקת - כאשר אנו מכניסים בצורה *אקטיבית* זמן יזום ויוצרים ומאפשרים מרחב זוגי, כך צעד אחר צעד אנחנו מתקדמים ומעמיקים.

לא מצפים ל"זבנג וגמרנו", אלא בהתמדה פעם אחר פעם ושלב אחר שלב, לאט לאט.

תודה רבה! לקחתי לי מכאן כמה נקודותכולנה
בשמחה רבה והמון הצלחה 🙏נגמרו לי השמות
אולי בתזמון עתידיהעני ממעש
ממליצה ממשעוד מעט פסח

על הקורס של יוני אנטמן.

זה קורס שמיועד לצד הנשי (יוני היא אישה, למרות השם). הנחת העבודה היא שאת עושה את הצד שלך, והוא כבר יגיב לזה (לא מצופה ממנו להשתתף או לצפות בשום דבר).

הרעיון הוא קודם כל ללמוד להכיר את עצמנו, מה הרצונות שלנו, הרגשות העמוקים, הכאבים שחוזרים על עצמם.

היא נותנת גם כלים של איך לתת לעצמנו מקום לכאב וקודם כל להתמודד בעצמנו עם הכאב, ואחר כך גם איך לתקשר אותם בצורה מקרבת, בלי לגרום לגבר להרגיש אשמה.

בדיוק היא מתחילה מחזור חדש (מה שלא קרה כבר שנה וחצי...).

לי אישית זה היה משנה חיים, יותר מכמה וכמה טיפולים שהייתי בהם.

אם תרצי פרטי יצירת קשר וכו'- בפרטי.

שלחתי הודעהכולנה
זה הגיוני ומוכר, ובסה"כ נקודת הפתיחה היא טובהשושיאדית

קודם כל ב"ה הקמתם בית, משפחה, ביססתם את החיים שלכם וזו קרקע יציבה לזוגיות פורחת.

אז עכשיו, אתם נמצאים בתוך שגרה טובה ורק רוצים להוסיף לה זוגיות טובה.

בהתחשב במצב של שניכם את יכולה לקחת דבר שלישי קבוע ומתחדש שדרכו תוכלו לבנות מסלול זוגיות.

כלומר -

לקבוע עיתים לדבר מסויים ששיוביל להתפתחות בקשר.

לדוגמה:

-אם אתם אנשים עיוניים: לקנות ספר מעניין, משהו לא שגרתי, בנושא שמעניין אתכם ולקבוע עיתים לקרוא בו / לשוחח על סוגיה מיוחדת שבו.

(הספר "גברים ממאדים נשים מנוגה" הוא ספר מדהים שמדבר על ההבדלים והמכנה המשותף בין גברים לנשים).

- אם אתם אנשים של חוויות: לקבוע "דייט שבועי" יום / ערב מסויים בשבוע שאתם יוצאים למקום שבחרתם מראש.

(אפשר לחלק את התפקידים - תכנון מסלול / ציוד / אוכל / וכו'...)

- אם אין לכם יותר מדי זמן לחשוב: ללכת לשיעור קבוע בנושא זוגיות - אם יש בקהילה / באיזור שלכם. 

(עצם ההליכה של שניכם מכניסה למודעות את החשיבות שיש לשניכם בזוגיות אחד עם השני)

ואז ליצור מציאות קבועה ומתחדשת שמוקדשת רק לזוגיות שלכם.

ומשם לאט ובסבלנות, השגרה הכללית גם תהיה מושפעת.

לא לפחד מהפחדלאחדשה

אנשים כבדים זה לא כמו אנשים קטועי גפיים.
אני בטוחה שלכל אחד מכם יש  נושאים שהשיחה עליהם קלילה נעימה וזורמת.
אפילו אם זה משהו "טפשי" או ילדותי. ז"א שזה לא היכולת או הכישרון, אלא התפיסה של הנושא.
יכולה לומר לך על עצמי, במשך שנים נמנעתי ופחדתי לעשות צעדים ממחסומים פנימיים של פאדיחה ואיזה מביך ובושות.
מה אני אגיד שאני אוהבת x.y.z?
מה אני אשתף שבא לי כך וכך?
איך זה ייתפס, איך זה נראה מבחוץ?

את מתארת קושי, מתארת מציאות של נתונים טכניים- ששניכם כבדים ואולי קצת סגורים. יש לזה סיבה, בד"כ אנשים כבדים או סגורים לדבר או לעשות דברים מסויימים כי מפחדים מהשלכה. שווה לעצור ולשאול- מה ההשלכה שממנה מפחדים? האם יש מקום מהותי עצמוני לפחד או שזה רק פחד שמתפתח ומתעצם בראש אבל בפועל אין שם איזה משהו נורא?

למשל, ללכת שניכם לבאולינג.
אם אני מסתכלת מהצד על הסיטואציה שאת מתארת- הייתי חושבת שאת לא תרגישי בנוח והוא בכלל יבטל את הרעיון.
אבל אם תפרקי את זה לעצמך ולו-
יש בינכם בסיס טוב. הוא לא מבין מה צריך לשדרג בזוגיות- סבבה. את רוצה. הוא מוכן בלי להבין לעשות בשבילך כי אוהב אותך?
יופי.
אם כן בוא איתי לבאולינג.
יגיד לא? למה?
על כל סיבה שיביא אפשר לפרק אותה שכלית ולהבין שאין שם מהות, אלא איזה פחד כללי לא מוסבר, מחסום שהוא לא מחזיק בעצמו.
ולאט ככה לפתור את המחסום וללכת, ולהינות אחד מחברת השני.
שינוי אווירה וחוויות משותפות פותחות מרחב שאינו תלוי בילדים, כסף, בית, מחוייבות- ומזכיר לכם למה בחרתם אחד בשניה- כיף לכם יחד.
זה פותח את התיאבון להרחיב את התחושה הזו, לשדרג אותה ולעבוד עליה.
אחרי כמה חוויות חיוביות מקרבות כאלה הוא ירצה בעצמו.
ברגע שיש רצון הדדי ופתיחות מחשבתית אפשר לעבוד בצורה יותר אפקטיבית...

נראה לי נגעת בול בנקודה, לפחות מבחינתיכולנה

מבחינתו אני עדיין חושבת שהוא סוג של טיפוס כזה של שגרה שגרתית לחלוטין, וגם בתור ילד, מתבגר ואדם בוגר כמעט ולא הרגיש צורך במענה חברתי רגשי, לא מחפש חופשות או יציאה מהשגרה, ומבחינתו סוף היום לשבת ללמוד או להתעדכן קצת בחדשות מספק לו את האוורור שהוא צריך.

את צודקת שיכול להיות שזה נהיה הרגל ואפשר לנסות לשאול אם זה חייב להמשיך להיות ככה או אפשר לנסות דברים אחרים.  

זה שונה מהמחשבה שלי כרגע כי אני בעצמי מקובעת אבל נתת כיוון יפה 

אני מכבדת מאוד את העם הגברי, אבל...לאחדשה

זה קצת בידיים שלנו.

זו תורה שלמה, אבל על קצה המזלג

זו ה'נשמה' של הקשר.

הוא לא מבין למה צריך

אבל כשתעשו תהליך ותגיעו למקום מחבר, מקרב ומרגש בקשר, הוא יודה לך על זה בדיעבד, בטוח.

וכאן את נכנסת לתמונה. עצם ההבנה שחבר משהו והרצון לשנות, למרות שאת מתארת שגם את לא 100 אחוז שם, זה צעד ענק בדרך לשינוי חיובי.

את מתארת שהוא לא טיפוס כזה, אבל אולי זה משהו שגרם לו 'לא להיות כזה'? גם מילדות? פחד מכישלון, אכזבה, מבוכה וכו'? את לא צריכה להפוך להיות המטפלת שלו, למרות שממציאות החיים והנסיון בסביבתי הקרובה אני יכולה לומר לך שהרבה מאוד גברים עוברים שינוי נפשי חיובי ומעצים בעקבות הקשר הזוגי עם האשה שלהם.

אני מתכוונת, יש גברים יותר עמוקים, שיחות נפש, יש כאלה שאוהבים ריגוש, אקסטרים, יש מי שנהנה לטייל ולצאת ויש 'מקובעים'

גם אם הטבע שלו 'מקובע'- חוויות חיוביות מקשרות ומעצימות עם בן זוג אהוב, תמיד תהיינה משהו כיף.

הוא התרגל לשגרה, כי היא נוחה וצפויה מראש. פחות ציפיות פחות אכזבות.

אבל אילו חיים אלו?

אפשר לעורר אצלו את הנקודה הזו למחשבה וממש ללכת לכיוון- למה זה ככה, ממה אתה מפחד?

ואפשר להתחיל מצעדים, ואחרי המעשים נמשכים הלבבות.

וכמובן כמובן, תפילות אינסוף על זה, וזה ממש בר שינוי, וזה ממש בידיים שלנו ובסיעתא דשמיא, ואם מישהו יכול - זו את, האשה, הלב והרגש של הקשר🤍

כל מילה זהבנגמרו לי השמות
כשאת כותבת את זה על תגובה שלילאחדשה
זו המחאה הכי גדולה שאני יכולה לקבל 😍
❤️❤️ תודה יקרהנגמרו לי השמותאחרונה
את קסם בפני עצמך ותמיד אוהבת לקרוא אותך וללמוד ממך ❤️
עזרה כלכלית לאחיםזמנילעזר

יש לי אחות שרוצה לקנות דירה, ולנו ב"ה יש יכולת לסייע לה.

בררתי איתה איזו דירה היא מעוניינת לקנות, וראיתי שמדובר בנכס מאוד בעייתי, שמידיעה גמורה (עסקאות בסביבה, שומה והכרת הנכס) שווה כמה מאות אלפים פחות מהמחיר הדרוש.

אוסיף לכך שהיא תצטרך משכנתא גדולה עבור הדירה הזו, שתלווה אותה בהחזרים די חונקים ל-30 שנה.

העלתי בפניה את כל הבעיות הקיימות בדירה, אך היא באופן לא רציונלי מתעקשת לקנות דווקא אותה. 

גם כשביקשתי ממנה שתסביר לי איך הדירה בכלל משרתת את המטרה לשמה היא קונה אותה, היא לא ידעה לענות לי.

תהיתי לעצמי, האם אני בתור אח שדואג ורוצה בטובת אחותי, ראוי שאציב תנאי - העזרה הכספית תינתן רק עבור עסקה סבירה שאינה בזבוז כספים עצום.

הצדדים:

מצד אחד, כאח, מקומי לעזור ולתמוך, ואין מקומי לחנך.

מצד שני, אם אני מסייע לה ב-X כסף, והיא תלך על הנכס הזה ותפסיד בגללו 5X כסף, יוצא שלא סייעתי לה, אלא ההיפך, עודדתי אותה לעשות את הפעולה שגרמה לה להפסד גדול.

מה דעתכם נכון לעשות בסיטואציה?

לא הייתי נותן.חתול זמני

בכלל אני חושב שעזרה במשפחה בסכומים מאוד מאוד גבוהים היא מתכון למרירות מניסיון.

אל תעשה משהו שיגרום לך להתבאס.

מה עם בעלה של האחות? איתו אפשר לדבר אל ההיגיון?מתואמת

באופן כללי לדעתי - אם החלטת לתת את הכסף, אז תן אותו בלב שלם בלי לחפור. אולי רק בליווי תפילות שלא תהיה פה נפילה גדולה מדי...

כל עוד לא מדובר במשהו שהוא סכנת חיים או נפש - נראה לי שלא נכון "לחנך" את האחות...

הכסף לא יוחזר אליך במידה והיא תפסיד?נעמי28

הייתי מפרידה בין שני הדברים.

העצות שלך לגבי הנכס לא קשורות להלוואה, גם אם לא היית נותן חלק, בתור אח שמבין בזה אתה רשאי לייעץ, אולי כדאי לדבר על זה שוב דרך בעלה.

ואם אתה רוצה לעזור, תעזור.

בלי קשר למה יעשו עם הכסף כל עוד ההחזר שלך מובטח.

אל תחנך אותה בעזרת הכסף שלך.

בטח לא להחזיק אותה בתנאים.

(שוב כל עוד אין פגיעה בהחזר)

מסכים עם כל מילהפשוט אני..
לגבי שווי הנכס:

ממילא הבנק דורש להביא שמאי, אם באמת יש פער עצום בין המחיר המבוקש לבין שווי הנכס, אז הבעיה תהיה עצומה: הבנק יעמיד משכנתא בהתאם לשווי שקבע השמאי, ולא בהתאם למחיר בחוזה. 

ואז היא לא תוכל להשלים את העסקהנפשי תערוג

ומה שיפגע ראשון זה ההון העצמי שהוא נתן לה

אני לא הייתי נותן במקרה כזה

למה שיפגע? אם אי אפשר לבצע עסקה?אריק מהדרום
אם אין עסקה אין פגיעה.
ברוב העסקאות הנדל"ן שאני מכירנפשי תערוג

אתה מקבל אישור עקרוני מהבנק

אין סיבה שלא יקבלו. כי זה לא קשור לנכס.

מוצא נכס

חותם עסקה ומשלם סכום התחלתי כלשהו

לאחר מכן מתחיל תהליך של הלוואת משכנתא. שחלק ממנה מגיע השמאי של הבנק

אם הדירה לא שווה את המחיר שחתמת עליו. השמאי יתמחר אותה לפי הערך האמיתי שלה ולפי הערך הזה הבנק יסכים לתת הלוואות משכנתא

ואז אין לך די כסף להשלים את העסקה ורוצים לבטל את החוזה. בדרך כלל זה יהיה כרוך בדמי פיצוי כלשהם למוכרים. הכסף הזה יצא מההון העצמי.

אפשרות נוספת.

לפנות לגופים חוץ בנקאיים כדי להשלים את היתרה.

הבעיות עם זה

1. אם הבנק ידע על כך. יכול להיות שהוא יצמצם עוד יותר את הסכום שהוא מוכן לתת.

2. הלוואה חוץ בנקאית בדרך כלל נתנת בריביות גבוהות יותר. כך שיכולות להכניס לסיבוך כלכלי

אבל אם הערכת שמאי נמוכה משמעותיתאריק מהדרום

אתה לא מקבל בכלל אישור עקרוני.

ואתה לא חותם עיסקה.

ולא משלם כלום.

בדרך כלל שמאי מביאיםנפשי תערוג

באמצע תהליך לקיחת הלוואות המשכנתא.

כי רוצים להביא דווקא שמאי שעובד ספציפית עם הבנק שהחלטת לקחת ממנו את המשכנתא

וכדי לקבל הצעה קונקרטית למשכנתא כדי להשוות בין בנקים. בדרך כלל הבנק ידרוש חוזה רכישה ונסח טאבו (ועוד כמה דברים)

ואין שום קשר לאישור עקוני.

אישור עקרוני לא קשור לנכס ספציפי

אלא בדיקה פרטנית של הזוג ולאיזה גודל הלוואה הם יכולים לקחת

לא יודע מה בדרך כלל אבל זו לא ההמלצהאריק מהדרום
ולכן צריך לעשות את התהליך עם איש מקצוע ולא לחתום על חוזה לפני בדיקת שמאי של הבנק גם כדי שלא יעבדו עליך וגם כדי שיאשרו לך לקחת את המשכנתא בכלל.
שאתה לקחת משכנתאנפשי תערוג
לקחת שמאי לפני חתימת החוזה?
לא וזו היתה טעותאריק מהדרום
הערכת השמאי היתה 20 אלף שקל פחות, לשמחתי רק 20 אלף, זה יכל להיות בהרבה פחות.

יתרה מזו ידעתי בעת חתימת החוזה שזו טעות אבל בעל הדירה הלחיץ אותי שיש לו קונה אחר, אבל מכיוון שידעתי פלוס מינוס שאני בטווח המחירים באזור אז חתמנו.

ועדיין הלכו 20 אלף שקל, זו טעות וזו לא ההמלצה לעשות זאת, תלמדו ממני מה לא לעשות.

ואם השמאי היה אומר שהמחיר הוא מיליון עגולנפשי תערוג

והמוכר מוכן לרדת עד 1.02 סופי סופי

לא היית מבצע את העסקה?

לא יודעאריק מהדרום

קשה לדבר על מה היה קורה אילו, בפועל אני ידעתי שאני לא אמור לחתום על חוזה לפני הערכת שמאי ובכל זאת עשיתי את הטעות הזאת במועד החתימה.

אני כאן כדי להתריע לאחרים לא לעשות זאת ובכלל זה את פותח השרשור.

אתה יודע שהערכת שמאי זה לא מידע מדויק?נפשי תערוג

לדוג' אצלי בבית. השמאי כתב מחיר עגול עגול. שהיה כ20+ אלף מתחת למחיר חוזה.

הלכתי אליו למשרד.

אמרתי לו שהוא מוזמן למצוא לי דירה דומה במחיר שהוא כתב.

ואם הוא מוצא דירה כזאת, אני נותן לו שכר כפול (בחצי בדיחה כן....)

אז הוא תיקן את המחיר שמאות למחיר שכתוב בחוזה

שהוא ממש ממש לא עגול ואין סיכוי שזה השמאות מדויקת. כי אם כן. אני יוכל למלא לוטו שהצלחתי לקנות במחיר המדויק של השמאות

לימים הכרתי שמאי אחר.

הוא סיפר לי שההנחיה של הבנקים היא לתת מחיר שמאות גג כמחיר החוזה, ואם אפשר. להוריד קצת

למרות שברור להם שזה לא המחיר הראלי של הדירה.

יש עדיין שמאים שכתובים מחיר מעל מחיר חוזה. אבל צריך להיות סיבה טובה למה הם כתבו את זה.

כך שזה שאתה נתת מחיר חוזה. יכול להיות שזאת התרנגולת שהטילה את הביצה של מחיר השמאות 

אני לא מבין לאן אתה לוקח את הדיון הזה בכללאריק מהדרום

עצה שלי: אל תחתמו על חוזה לפני הערכת שמאי.

כלל לחיים.

מטרתי להגיד שכנראה תהיה עסקהנפשי תערוג

כי היא (אחותו של פותח השרשור) כנראה לא תקח שמאות מוקדמת.

אבל מסכים איתך

אם אפשר. עדיף לקחת שמאות מוקדמת

מהכותרת חשבתי שזה או"חחתול זמני
אני לקחתי שמאי על דירה שבסוףעדיין טרייה
החלטנו לא לקנות. אם זה דירה יד שנייה במיוחד אם יש בעיות כמו חריגות בנייה וכו וגם אם רוצים לקחת מקסימום משכנתא ממש כדאי לקחת שמאות מוקדמת. לפעמים זה גם עוזר במיקוח על מחיר הדירה.
בטח שישפשוט אני..
יש בחוזה קנס, או דמי ביטול או איך שלא תקרא לזה, במקרה שבו אחד הצדדים לא עומד בחלקו בהסכם.

ובגלל שהרוכשים שמים חלק מהכסף כבר במעמד החתימה, המוכרים יכולים פשוט לא להחזיר את הכסף הזה כדי לקבל את דמי הביטול שמגיעים להם בהתאם לחוזה.

אם הרוכש לא מצליח לקבל משכנתא, זה לא ''כוח עליון''. זאת בעיה שלו, והוא יצטרך כאמור לשלם הרבה כסף על הפרת החוזה

בהנחה שיש חוזהאריק מהדרום
לכן כתבתי שזאת תהיה בעיה עצומהפשוט אני..
לא לתת שקלאריק מהדרום
בערך כפי שענו כאןהעני ממעש
ומוסיף שאתה מכיר את ההון האנושי והנסיבות,  ובתור בן משפחה יכול לנסות לעזור מלמעלה, לתת חכות ולא דגים, וכן יכול בהחלט לתת דגים שלא כפי שמייעצים כאן . רק אתה מכיר את כל מכלול התמונה 
כאח מקומך לעזורשוקו.

ופעמים שלא לעזור זו העזרה הכי גדולה שאתה יכול לעשות לבן אדם.

ועצה אישית-לטובת אחותך ולטובתך. במידה ואתה מלווה לה כעת או בעסקאות אחרות. תתנהל מבחיינה משפטית עיסקית כאילו היא אדם זר. הכול לכתוב,תנאים ברורים. זה ישמור עליכם בקשרים טובים

כסף שמלוויםoo

בסיכון גבוה שלא יוחזר

כי מי שיש לו להחזיר

אין לו בעיה להלוות מבנק

אני לא מלווה סכומים שאני לא יכולה לוותר עליהם

לא רק בגלל ההפסד הכספי

אלא גם בגלל הרס היחסים שיתלווה אליו

אני לא הבנתי אם זו הלוואה או מתנהמרגול

בכל מקרה, אני הייתי נותנת רק אם המחיר קרוב להערכת שמאי (עדיף לשלם מראש על שמאי מאשר להפסיד ככ הרבה אחרי)

תתן הגדרה מראש איזה פער הגיוני. ולפי השמאי.

זה נותן פחות משקל לכמה *אתה* מחבב את הדירה או לא, ולכן בעיניי מפחית את החיכוך הפוטנציאלי.

אם זו הלוואה זה משהו אחר, לא חושבת שהייתי מלווה אם אין באמת יכולת להחזיר. 

אני אישית לקחתי גם הלוואה מהמשפחהנפשי תערוג

כי הלוואה מהמשפחה זה ללא ריבית.

וזה ממש משמעותי.

שאתה לוקח משכנתא, 60-70% מהחחזרים החודשיים בתחילת חיי המשכנתא זה ריבית.

בהלוואה מהמשפחה זה 100% החזר

כמובן שלא מלווים לכל אחד.

רק לאחד שאתה סומך שיוכל להחזיר

תודה וכמה הבהרותזמנילעזר

תודה לכל העונים

כמה הבהרות:

1. מבחינתי, מדובר במתנה, ואמרתי לה את זה גם שמבחינתי זו מתנה.

2. הערכת שמאי של משכנתא היא רק לוודא שגובה המשכנתא נמוך מערך הנכס וזה יהיה נכון בכל מקרה (מדובר על כ-65 אחוז מערך הנכס). העניין הוא שערך הנכס לא שווה את הסכום המבוקש לדעתי וגם לדעת שומה חיצונית (שאינה עבור משכנתא)

3. דברתי גם עם גיסי, והוא גם תומך (יחסית פסיבי) בעסקה

איזה כיף לך שאתה במצב הזהנעמי28

לעזור ככה לאחים.

חלום!

שוק הנדל"ן נמצא במשבר גדול.משה

זה בנוסף לכל מה שכתבו לפניי.

ברור שכדאי להציב תנאישושיאדית

זה השקעה שאתה מבצע מכספך,

זכותך להחליט הם לתת או לא.

וזכותך להחליט להשקיע בדברים אותם אתה רואה ויודע שהם השקעה טובה.

הוא לא משקיע, הוא נותן מתנה לאחותורוני 1234
בוודאי שזכותו לא לתת את המתנה אבל אין קשר להשקעה והוא לא ישא ברווחים/בהפסדים.
ועדיין, יש זכות להחליט על המתנהמרגולאחרונה

נניח שאת קונה לילד שלך מתנה ליומולדת- את תגידי לו - יש לך x כסף תבחר פה בחנות מה שאתה רוצה?

הגיוני שכן

אבל אם הוא יבחר משחק שבעינייך בעייתי חינוכית?

או אפילו- משחק שפה עולה 100 אבל בכל בזאר עולה 15 והוא רוצה לקנות דווקא פה?

קצת כמו שאפשר לעזור כלכלית ברמה החודשית למשפחה ולהגביל את הייעוד של הכסף- סופר כן, מסעדות לא.

במקרה הזה- נשמע שהוא עוזר לה כלכלית, אבל חלק גדול מהכסף סוג של הולך לפח, כי הנכס שווה פחות…

והוא רוצה לעזור לאחותו, לא לשרוף כסף…

קצת כמו להגיד - קחי 1000 שח לקניות לשבת. אבל תקני בסופר גדול, לא בסופר הפינתי שפתוח 24/7 ויקר בטירוף. 

אני חושבת שהשאלה היא האם העסקה תקריסכמו🐌תמס

את אחותך בסוף, או, שהיא קנתה במחיר יקר נכס שהיא אהבה.

דירה למגורים, בעיני, אם אוהבים, שווה פער.

אין מה לעשות. היא צריכה לגור שם.

אבל אם היא תיקח משכנתא ותתמוטט באמצע הדרך, לא הייתי נותנת לזה עזרה.

גם אם הדירה מוצאת חן בעיניה. כי היא לא תהיה שלה, בסוף, אז למה להטביע כסף?

אם זה ברור שהיא יכולה לעמוד בתשלומי המשכנתא, ואתה חושב שהיית משיג עסקה יותר מוצלחת, אז כאן הייתי אומרת שלא הכל רציונלי כשקונים דירה.

אני נגיד הייתי שמחה לגור בסגנון באו האוס וכמובן שזה מאד טעם אישי. אז אולי בשבילך לא שווה לשים חמישים אלף שקל יותר, ובשבילה כן.

אם זה פער של מאות אלפים, זה סיפור אחר. לא הייתי מסכימה.

יש עוד דירות בעולם, זה נשמע ממש ניצול שלה. ושמאי בעיני זאת לא הדרך היחידה,  מפני שיש גם טעם אישי

הפער הוא מאות אלפיםזמנילעזר
מהבדיקות שעשיתי בין 250 ל-300 אלף פער
השאלה כמה אתה עוזר לההפי

אם אתה נותן לה מאה אלף או כמה אלפים..

באמת חושבת שאם נותנים עשר אלף עדיף לא להתערב יותר מידי..

שנותנים עצה צריך לשזור את זה בעדינות ולא להתווכח.. בטח לא עם אישה .

תנסה להבין למה היא כל-כך מחובר לנכס כזה שלא מוליד רווח אבל בעדינות ..

מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמותאחרונה

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

אחות יקרהפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ח' בסיוון תשפ"ו 9:53

בפעם הבאה שאני אגיע עם הבן שלי לבית החולים,

ואתם תעשו לו הרדמה מלאה,

ותבדקו אותו,

ותעירו אותו,

ותגידו לי לתת לו לאכול כדי שתוכלו לשחרר אותו,

ואני אתן לו כריך עם ממרח תמרים שהבאתי מהבית,

והוא ישמח כי הוא אוהב כריכים עם ממרח תמרים,

ואת תגידי לו ''למה אתה אוכל כריך עם ממרח תמרים ולא עם שוקולד?''

ואז הוא יצרח

וישכב על הריצפה

וירביץ לקיר

ויזעק שהוא רוצה כריך עם שוקולד

ולא עם ממרח תמרים

אז...

אני אכניס אותך לתוך הכריך שלו

שמעת אותי?

נספחפשוט אני..

מתכון לכריך אחיות:

מצרכים:

שתי פרוסות לחם גדולות

2 כפות ממרח תמרים

אחות חסרת טאקט

6 דמעות של אבא מתוסכל להמלחה

הכנה:

לוקחים אחות חסרת טאקט

ממלאים את נחיריה בשתי כפות ממרח תמרים

מטפטפים דמעות לתוך עיניה

עוטפים בלחם

לוחצים חזק חזק עד שהטאקט יישפך מכל הצדדים

עוטפים בניילון נצמד כדי שלא תוציא עוד מילים מיותרות 

😂שושיאדית

חזק ביותר!

השלב הלפני אחרוןאפרסקה
לא משנה כמה תלחץ הטאקט לא יצא, כי הוא איננו 😵‍💫
משהאחרונה
איזה תסכולאן אליוט
מרגיז ממש
וואי סיוטשלומית.
שמכירים את הסיפור הכוללנפשי תערוג

אז מבינים שזה מביא אותו לסף תסכול גדול.

אבל מי שלא מכיר (וכנראה שאותה אחות לא מכירה) לא יבין ששאלה כל כך תמימה תביא אותו לכזאת התפרצות.

מניח שיש עוד דברים דומים שמביאים אותו להתפרצות כזאת. אבל לא הייתי שופט לחומרה את האחות, השאלה הזאת בסך הכל לגטימית ל99% מהמקרים.

זה לא מוריד לרגע מהתסכול שלך על שאלה חסרת טאקט לגמרי מול הבן שלך.

ואני לא בטוח שהוא ישמח לאכול כריך אחיות

ואני לא בטוח שכדאי לשאול אותו אם הוא רוצה לאכול כריך כזה 🫣

הסברפשוט אני..

מדובר על ילד בן 3, שלפני 10 דקות התעורר מהרדמה.

גם ילד במצב רגיל בגיל 3, לא תמיד יגיב באדיבות כשישאלו אותו למה הוא אוכל תמרים ולא שוקולד.

קל וחומר אחרי התעוררות מהרדמה, כשהוא עדיין לגמרי לגמרי מעוך.

חוץ מזה, שאחות לא צריכה להתערב בבחירות התזונתיות שלי, בטח כאשר ההצעה שלה עוד פחות טובה ופחות בריאה ממה שאני הבאתי.

וגם אם כן, אז לא מול הילד עצמו, כשהוא בן 3 ואחרי הרדמה 👿👿👿

זה כל-כך בסיסי, באמת. אתה תבוא לילד שמשחק בטרקטור קטן בזמן שהוא נהנה לשחק בו, ותשאל אותו ''למה ההורים לא קנו לך טרקטור גדול יותר''?

זה כל-כך חריג, עד שאני בכלל לא בטוח אם היא לא ניסתה בכוונה לעורר מהומה.

אני לא מבין איך לדעתך זאת שאלה לגיטמית ב99% מהמקרים... 

אם היו שואלים ילד אחרנפשי תערוג

זאת לא השאלה עם טקאט

אבל זה לא היה מביא את הילד לסף תסכול כמו הילד שלך.

ממה שאני מכיר. מקסימום זה היה גורם לילד לא להסכים לאכול את התמרים.

לילד בן 3 ממוצע זה היה "עובר" אחרי 5 דקות

אז נכון.

זאת לא שאלה עם טאקט

מצד שני. זאת לא שאלה של סוף העולם

לגיטימית הכוונה שאלה רגילה עם קצת חוסר טאקט.

אם אותה אחות היתה אומרת לו איזה פיג'מה יפה יש לך. לבן שלי יש משהו דומה עם סטיץ'

זאת שאלה לגטימית?

ראית פעם אדם מבוגר רגע אחרי הרדמה?פשוט אני..

הוא יהיה מבולבל לחלוטין, לא יבין איפה הוא נמצא, הרבה פעמים יהיו לו סחרחורות ובחילות ועייפות קיצונית. אם זה יהיה אחרי ניתוח, אז השפעת ההרדמה על העצבים תתחיל לפוג והוא יתחיל לחוש כאב. 

אז קח את כל זה, ותשים על ילד בן 3.

וכן, הרבה ילדים יבכו אם ישאלו אותם ''למה אבא לא הביא לך שוקולד'', גם בלי כל ההשפעות של הרדמה. אז קל וחומר.

וזה יגרום לילד לשכב על הרצפה ולהרביץ לקיר?נפשי תערוג

לא חוויתי ב"ה התעוררות מהרדמה לילדות שלי.

אבל אף פעם לא היה מקרה כזה, גם בתסכול הכי גדול.

זה אכן חסר טאקט..

אבל לא בעוצמות שאתה מתאר

אולי אחרי הרדמה זה אחרת

למען האמתפשוט אני..
הוא לא באמת הרביץ לקיר, אבל זאת הייתה הגוזמה היחידה... 
פתאום הבנתי איזה גאון אניפשוט אני..
עם השימוש במילים ''קל וחומר'' 🤣
להגיד מקסימום זה היה גורם לילד שלי לא לאכולכתבתנו

את התמרים,

זה לא להבין בכלל את הסיטואציה ושזו בדיוק המטרה עכשיו, שהוא יאכל.

וגם אם זו לא המטרה, הילד לגמרי לא במרחב הבטוח והמוכר שלו, לא בגיל שדיבורים בהיגיון בהכרח משכנעים, פלוס קם הרגע מטושטש מהרדמה. כל סעיף כאן הוא סיבה ממש מעולה לאחות לנצור את לשונה מההערה המיותרת שבהחלט יכולה לגרום לילד רגוע תיסכול שיהיה קשה להתגבר עליו עכשיו דקות ארוכות,  ומטופשת ברמות אחרות היתה ההתערבות הזו.

רפואה שלמה והתאוששות קלה ומהירה!

אבל תסכימי איתי שיש הבדל גדולנפשי תערוג

בין לא יאכל

לבין לא יאכל. ימרר בבכי. יצעק. ישכב על הרצפה וירביץ לקיר.

יש הבדל, רק שאני מסכימה עם פשוט אניכתבתנו

שבכל המקרים זו הערה מיותרת

וברובם היא תגרור את ההתנהגות המוגזמת.

נכון.נפשי תערוג

חד משמעית הערה מיותרת

אבל לא יוצאת מגדר הרגיל.

לצענו נפוץ מאוד חוסר הטאקט אצל אחיות ועוד יותר אצל רופאים

כל ילד בן 3 יגיב ככהרקאני

זה כמו שתשאל ילד בן 3

למה תפוח ולא סוכריה?

בטח שזה יגרור התקף במיוחד בבית חולים ילד מותש

אני לא בטוחה אם שניכם מדבריםנגמרו לי השמות

על אותו ילד או אותו סיפור כולל עליו אתה מדבר (התכוונת לסיפור הכולל שבעבר @פשוט אני.. שיתף כאן על אחד מילדיו?)

וגם אם אכן מדובר באותו ילד - עדיין האמירה של האחות חסרת טאקט ומזמנת תסכול באמת לכל ילד, בטח במצב כה רגיש לאחר הרדמה.

שרק יהיו לנו בריאים כולם 🙏

לא מסכימה!לאחדשה

למה היא מתערבת?
האבא הביא כריך שהילד שלו אוהב מה אכפת לה מה יש שם?

כי היא חסרת טקאטנפשי תערוג
תרתי דסתרי. אמרת שזה שאלת לגיטימית 99 אחוז מהזמןלאחדשה
לא קשיאפשוט אני..

זה היה לפני שקרה את התגובות האחרות,

וזה אחרי

לגיטמית הכוונה צפויהנפשי תערוג

חצי+ מהאחיות והרופאים שפגשתי היו חסרי טקאט

ושאני מקבל הערה חסרת טקאט מצוות רפואי זה לא מזעזע אותי כמו שזה זעזע את פותח השרשור

אפשר לעשות שרשור אמירות חסרות טאקט של צוותים רפואיים. אבל זה יהיה שרשורפלצת

האם היא צריכה להאמר? לא

האם נפלתי בגללה מהכסא? גם לא

שאלה לגיטימית זה לאניק חדש2

לא משנה מה הרקע.

ובטח בתור אחות שקצת בעינייני הבריאות אמורה להבין שאם הילד אוכל את זה בכיף אין צורך להתערב.

אלא רק לחייך ולקוות שגם הילדים שלה יעדיפו ככה תמרים ולא שוקולד.

תפנה אליה או לאחות תורנית ותגיד .העני ממעש
שומעים שאתה כועס, וזה הגיונינקדימון

אבל אין שמץ של ספק שמדובר פה בשיח לגיטימי ובשאלה תמימה לחלוטין. לא חוסר טאקט ולא דומה לזה. אני מניח שהיא ראתה יותר ילדים שמתעוררים מהרדמה מאשר אתה רואה, ולכן אני מניח שהיא בהחלט סברה שזה דווקא נחמד לילד שמפתחים איתו שיחה ומתייחסים אליו...

זה אמנם התפוצץ לא כמו לפי התיכנון, אבל עדיין לא הייתי שם אותה בתוך הכריך. הילד כנראה היה אוהב סנדוויץ' כזה עוד פחות.. איך אוכלים את כל הבשר הזה..

לשאול ילד שהוא לא הילד האישי שלךפשוט אני..

למה הוא אוכל x ולא y,

כאשר ברור ש-y טעים יותר אבל הרבה פחות בריא,

זה לא לגיטימי בשום צורה ובאף סיטואציה.

כאמור, ההרדמה והסיטואציה רק מוסיפים למורכבות. 

כמו שאמרתי, שומעים שאתה כועס, וזה הגיונינקדימון
זאת מעולם לא הייתה השאלהפשוט אני..

ואני חש התנשאות לא נעימה... 

בכל מקרה כתבתי פוסט הומוריסטי על סיטואציה הזויה, לא חשבתי שזה יהפוך להיות ויכוח יסודי בהלכות התנהגות לפעוטות ..

מזדהה לגמרי. מאיפה השאלה הזו בכלל מתחילהירושלמית במקור
אולי מסופק שם סנדביץ שוקולד והיא כביכול מציעה?ירושלמית במקור
עדיין הזיה
חחח לאפשוט אני..
אחרי שהוא התחיל לבכות היא הציעה לי ללכת למכונה לקנות לו שוקולד...

כאילו לא עשתה מספיק נזק

מסכימה לגמרירקאני

שאלה מטופשת גם לשאול את הילד האישי שלך

וואו כ"כ מתסכלנגמרו לי השמות
ממש חוסר טאקט.

ב"ה שתהיה רפואה שלמה במהרה ורק בשורות טובות 🙏

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️רקאני

אולי יעניין אותך