מה לעשות עם ילדים ששומעים שירי אהבה לידי בחדר בישיבה או בשטח הישיבה?
ילדים ששומעים שירי אהבהאיתן1999
שום דבר.ענבל
אתה לא המחנך שלהם ולא אבא שלהם.
אם אלו לא חברים שלך אז אני לא רואה משהו שאתה יכול לעשות...
אם מפריע לך אתה יכול להתרחק.
ב"הצלחה..
הם הדר שלי ובאגף שליאיתן1999
בחדר שליאיתן1999
אתה יכול לבקש מהאחראי שיעביר אותך חדר2121
ואם אותם הילדים ישאלו אותך למה עברת חדר תמציא להם סיבות.
זה ילד אחדאיתן1999
זה ילד אחד ולפי מה שידוע לי יש לפחות אחד בכל חדר ששומע שירי אהבה
תעבור ישיבה.ענבל
אין לנו באמת מה להגיד לך.
אם לא מתאים לך אז תעבור.
לא יכול לעבור? אז או שתבקש מהם כמו שמיצ'ל אמרה או שתבלע את הצפרדע...
אתה יכול גם לדבר עם הר"מ שלך.
אולי הוא יוכל להחליף בין החדרים ואז בחדר אחד יהיו שניים ששומעים ובחדר אחד לא יהיו בכלל (לפחות לפי הסטטיסטיקה המאוד לא מבוססת שלך..).
^^^ ממש צודקת..מיצ'ל
ולא להגיד את זה בצורה מתנשאה, אלא באמת מרצון טוב, להגיד שאתה לא מתחבר למיסיקה הזאת או משהו דומה ולבקש שינמיכו או כנ"ל..
ואם הם לא רוצים?איתן1999
מה זה לא רוצים?מיצ'ל
ועטד שאלה אתה היחיד בחדר/אגף שמתנגד לזה?
לא נראה ליאיתן1999
סליחהאיתן1999
התכוונתי נראה לי שכןאיתן1999
איפה אתה לומד?דנאויא12345
למה?איתן1999
כי לפי דעתידנאויא12345
בישיבות דוסיות יותר אתה יכול לעשות יותר- לדבר עם המחזור, לנסות להסביר להם שיש את הקו של הישיבה שהם צריכים להיות כמוהו, ואם לא עוזר- להעביר למדריך מורה וכו'
לעומת זאת בישיבות רגילות בהם הרב שומעים שירי אהבה, אין לך יותר מידי מה לעשות
זה ממש לא הרבאיתן1999
תסביר להם בצורה נעימה. אי אפשר להכנע תמיד.א"י זה קשה
מה שאר חברי החדר חושבים?
תגש אליו ותסביר לו שזה ממש מפריע לך. בפנימיות חייבים לדעת לדבר וגם לדרוש לפעמים.
ואתה חושב שזה יעזור אני קצת מתביישאיתן1999
טוב אני באמת חסר אחריות.. זה באמת תלוי במצבך החברתי.א"י זה קשה
אני הייתי מנהל מלחמות עולם על שירת נשים בחדר שלי וניצחתי כי הייתי עקשן ולא דחוי חברתית וגם החברהבאמת היו מתחשבים ונחמדיםפשוט לא מודעים. אני לא יודע מה המצב אצלך.
אבל אם אתה מרגיש שאתה מסוגל אל תתבייש להאבק על זה רק כי זה קשור לתורה. הרבה פעמים יש נטיה לא להיות מוכנים לריב על תורה ומצוות. אבל אפילו אם נתבונן על זה מבחינה חילונית אפשר להבין שמותר לאדם לבקש ולהתווכח על דברים שמפריעים לו בצורה פומבית. לא תמיד מנצחים אבל מותר לריב.
אבל רק שתדע שיש המון רבנים שמתירים לשמוע שירת נשיםהמצחיק
דעה שנייה היא דעתו של בעל תשובות מהר"ם שיק, המבאר שאם אדם שומע קול שירת אשה שאינו רואה אותה ואינו מכיר אותה, אין בזה איסור. כי רק שמיעת שירה של אשה מוכרת עלולה לעורר הרהורי עבירה, אבל שמיעת קול אשה שאינה מוכרת, אינה יוצרת קרבה לשום אשה, וממילא אינה גורמת להרהורים, ואין בזה איסור. אלא שעדיין יש צורך לברר מהי בדיוק ההיכרות שתגרום שיהיה אסור לשמוע את אותה הזמרת ברדיו. האם כבר ראיית תמונתה בעיתון תיצור איסור לשמוע את קול שירתה, או שמא רק היכרות אישית עם הזמרת יוצרת איסור לשמוע את שירתה (עיין יבי"א ח"א ו').
ויש דעה שלישית, לפיה אפילו אשה מוכרת מותר לשמוע דרך הרדיו, משום שרק שמיעה שמתוכה אפשר להגיע לקירוב מיידי של הסתכלות – אסורה, אבל שמיעה במקום שבו לא ניתן לראות את הזמרת – מותרת. ועוד שהקול העובר דרך הרדיו אינו קולה המקורי, מאחר והוא משתנה לזרמי חשמל שמעובדים מחדש דרך המקלט לקול שירה. (עפ"י ראבי"ה למס' ברכות סי' עו, ומטה משה ח"א אות צ"ח, ומהם יוצא שבעצם רק שמיעה של אשה שנמצאת ממש לפני השומע, והוא יכול להתקרב אליה ולנגוע בה נאסרה. עיין בציץ אליעזר ה, ב, שהביאם, אך למעשה מחמיר).
למעשה, מאחר שיסוד האיסור לשמוע קול שירת אשה לדעת רוב הפוסקים הוא מדברי חכמים, וכלל ידוע הוא שבספק בדברי חכמים הולכים אחר המיקל, לכן הרוצים להקל ולשמוע קול שירת אשה דרך הרדיו, יש להם על מה לסמוך, ואין אפשרות לגעור בהם, שהרי לדעת כמה וכמה פוסקים אין בדבר איסור. וככל שמכירים פחות את הזמרת כך על פי דעת יותר פוסקים מותר לשמוע את שירתה.
מקור
כן אני מכיר את הדברים. זה כמובן לא מנע ממני לעשות על זהא"י זה קשה
מלחמות. אני הייתי סבור ועודני שהגיוני מאוד שחברים יתחשבו בי שאני לא רוצה לשמוע שירת נשים כי הרב שלי אוסר.
בכל מקרה אני קצת מגזים כשאני אומר מלחמות עולם.
וגם רוב השירת נשים היה שירי אהבה
לדעתי זה תלויאוהבת את מלכנו
זה באמת יפה.. קורה לי גם
רעיון טובאיתן1999
יש לך אחלה רעיונות נראה לי שאני יעשה אותם.
תודה רבה
בשמחה
בהצלחה!אוהבת את מלכנו
מה גם לך?! חשבתי שאני היחידה שזה קורה לה
חסויה
כן. כל שיר אהבה שחברה בפנימיה היו שומעים הם היו אומרים:א"י זה קשה
" מה הבעיה זה מתאר את הרעיה והדוד?!"
נו...שוין. דחוק...
. עדיף לא להתחיל להתחספס עם שירים כאלה.נפש חיה.
בעיניי- זה קצת חוסר התחשבות לשים שמשהו בקולי קולות
כשיש מי שיודעים שזה מפריע לו.
מה עם לדבר עם המדריך בפנימייה?
או לעבור חדר. במקרה קיצון.
באמתפתח האוהל
אסור בגלל שמן הסתם מי ששר את השירים האלו הוא מכניס את הנפש שלו בתוך השיר ואני לא
רוצה לדמיין איזה נפש יש לו
צריך לשים לב שזה אולי נכון אבל זה לא מחייב מבחינה הלכתיתא"י זה קשה
אז במקרים בהם אין דבר בשיר שהוא בעייתי לא צריך לעשות סיפור כלפי אנשים ששומעים. (אני עצמי שומע שירים של זמרים חילוניים וגויים בתנאי שאין בהם דבר בעייתי)
נכוןטל אורות
צורם לי לקרוא את מה שכתבתO.L
יש שירי אהבה כל כך עמוקים ויפים, שנכתבים מתוך נפש בריאה, אהבה זה לא דבר פסול, גם אנשים דתיים ויראי שמיים אוהבים. להכליל בצורה כה גסה שאסור כי נפשם של מי שכותב את השירים היא אינה ראויה זה פשוט פשע!
כן מאוד דחוק. אבל לא היינו מוותרים להם..א"י זה קשה
מה הייתם עושים?נפש חיה.
מכות ויאללה בלאגן. סתם.. מבקשים בהתחלה יפה ואז פחות יפה..א"י זה קשה
חחנפש חיה.
חחחח אחותת!אוהבת את מלכנו
לדבר איתם,יאירוש
לדבר עם המדריך, לבקש מהרב שיעלה את זה לדיון, להשמיע שירים שאתה רוצה. בהצלחה!
דעתיטל אורות
אפשר לנסות בדרך נעימה להגיד שהשירים האלה מפריעים לך אבל לא לבוא בדרישה שיפסיקו ..
לבוא בדרך של הוספת טוב , לנסות להביא שירים שאתה אוהב ולהשמיע אותם.
לנסות כמה שפחות להיות באזור כשיש שירים כאלה
שירים משפיעים מאוד על הנפש ובאמת זה חשוב לשים לב מה אתה שומע..
דעתי העניה שכן חכם להילחם..תסיר חרפה מעיר
אולי כדאי לדבר איתם.בן חורין
ואני לא מתכוון ללבקש מהם שיפסיקו.
אתה יכול להציע להם לקיים דיון על זה (ואפשר גם לקיים דיון בלי להציע..). במקביל-לברר את הטענות שלך. לברר מה אתה רוצה. לברר מה הם רוצים.
אולי תגיעו להסכמה. אולי תגיעו לפחות למקום של כבוד אחד לשני שבו הם ישתפו פעולה ולא יפעילו שירים כשאתה בחדר.
ואולי רק תישארו עם הבירור. ובכל מקרה כדאי לעשות אותו בדרך נעימה.
אם לא נעים לך להעיר או לא הולךכוחות שמימיים
תביא להם אוזניות...א"י השלמה
אם זה באוזניות אין לך מה לומר לו כי זה לא העסק שלךממיזה
ואם זה בבוקסה תנסה לדבר עם המדריך לגבי מוזיקה בכלל אל תגיד לו איזה
מה אכפת לך שישמעו מה שהם רוצים?ט1
שמעת על ערבות הדדית? ועל חובת מחאה נגד עברות? חוץ מזהירושליםםםםם
הוא אמר שהם גורמים לו גם לשמוע , שזה כבר כפיה חילונית שגם רפורמים מבינם שזה רע..
מה הבעיה שהוא ישמע נכון זה לא טוב מלכתחילה אבל בדיעבד מה הבעט1
איכס!! קראתי פה תגובות על אנשים ששומעים שירים אהבה-בועת סבון
אז כן, אני שומע.
יש לזה כל מיני סיבות, אבל אחת מהסיבות היא שהשירים האלו יותר יפים.
ואל תתוכחו
לא נאמר שזה בעיה..אוהבת את מלכנו
ברור שזה בעייה!תסיר חרפה מעיר
כי אחרת זה לא קשור, ואם הוא לא ישמע בגללו אז יפריע למי שרוצה לשמוע.. למה דוחים אותו דווקא?
עצם השירים זה לא הבעיה!O.L
ההלכה לא אוסרת לשמוע שירי אהבה!
היא אוסרת לשמוע שירים עם תוכן מיני ושירת נשים, לא לכתוב סתם דברים.
אותו דבר!תסיר חרפה מעיר
לא לכתוב סתם דברים.
לא נכון! יש שירי אהבה שמספר על אהבה בלב ויש שיריםרחמו
לא נכון בכללO.L
דוגמאות לשירי אהבה בלי שום תוכן מיני:
כלים שלובים, אחרי הכל את שיר, זמר נוגה, הכניסיני תחת כנפך, ועוד רבים וטובים.
פירוש המילה אהבה הוא לא מין.
אני איתךההוא עם הכיפה
יש מלא שירים מאוד טובים על אהבה ואהבה זה לא אומר מין! וזה גם תלוי מה אומרים שם כי יש המון סוגים.
תזכורת -בן-ציון
היזהרו בניסוח התגובות.
- אל תרדו לפסים אישיים (העלבות, מילות גנאי וכו').
- דברו בצורה מכובדת. (ללא מילים בוטות או גסות.)
- כבדו אחד את השני. תקראו טוב לפני שתגיבו על משהו, ואל תפסלו ישר את הדעה שלהם.
- דעה מסויימת לא מוצאת בעינכם? אל תפילו את זה על האדם. תזכרו שאתם לא אוהבים את הדעה שלו, לא את האדם עצמו.
דיון פורה!
אני לא מתה על שירי אהבהאין קדוש כה'
רובם לא משו
של עידן רייכל משגעייםם!!קיפודהאחרונה
ותכלס, רוב השירי האהבה לא משו וחולפים מהר.. מי כבר זוכר את השירים האלה שהם לא אמיתיים כאלה.. שלא כותבים אותם באמת ממה שמרגישים.. נגיד דרך השלום.. זה היה אחד הלהיטים ועכשיו אף אחד לא זוכר אותו.. (עובדה, כתבתי בקבוצה של השכבה שלי 5 דקות של מחשבות ושל אממהייםם ו46 הודעות... ) ועידן רייכל גם את הראשונים שלו זוכרים ושריםם!! (אלה מלפני 6+ שנים..)
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!