חברה??!!מאיר 1313

בס"ד

ווואוו לא יודע מאיפה להתחיל...זה נושא שממש דובר בו רבות...אני עוד לא סגור אם מתאים לפתוח אתזה כאן אבל נזרום.....

אני די דוס אולי אני מדריך בבני עקיבא וזה וגם מידי פעם מדבר עם בנות אבל דוגי אני משתדל ודי נשמר....לצערי הרב עוד לא הבנתי למה זה רע ולמה זה לא כדאי וכל זה..זה נראה ממש כלי שיכול לעזור מה גם אם זה הולך בכיוון חיוהי אולי להרבה שנים אפילו..אשמח לעזרהה

אשמח לעזור באישי.החיים תותים

בואו נעשה הפוך : מה טובט1

יתרונות וחסרונות יש בכל דבר בחיים..מיצ'ל
יתרונות, המין השני לפעמים יותר מכיל, נותן תחושה של נוחות מסוימת, הכרת אנשים, סתם נחמד/מצחיק/כייף לדבר עם מישהו שונה ממך.. אוזן קשבת, יכולת יצירת תקשורת עם המין השני באופן טוב יותר בגיל מאוחר ללא פחד ובושת יתר.
חסרונות, לא תרבה שיחה עם האישה, יכול להביא לידי חטא כגון אי שמירת נגיעה, שמירת עיניים.
עבודה יותר קשה ביצר העריות(שהוא לאו דווקא רע או משהו חלילה אך יכול להביא לידי חטא), קשר עם המין השני מוביל לרוב לקשרי ידידות וחברות שלא תמיד טובים לגיל הנעורים(ראה ערך חברים בגיל צעיר), פוזות, רצון להרשים ועוד..
קודם כלהכל מאת ה'
זה בסדר לשאול!! זה מותר,וכדאי ואפילו מעלה גדולה בעבודת ה'!
לגבי בני עקיבא אני לא אפרט הכל יש יתרונות ויש חסרנות והשאלה היא איך הבן אדם עצמו מתמודד האם החסרונות גוברות על היתרונות ? ולהפך..הייתי ממליצה לשאול חברים שלך שלא בבני עקיבא אלה בתנועה נפרדת וכך לדעת עוד דעות ..תכתוב בדף יתרונות וחסרונות..וכך להחליט..זה המון תלוי בך אם אתה חושב שאתה לא מתאים להיות בחברה כזאת..אז לא כדאי לך להיות אבל אם אתה בן אדם שבני עקיבא זה המקור שלך לקדושה ושמה אתה יכול לספוג ערכים וזה משהו שאתה רק תצמח בו ואילולא בני עקיבא אתה יכול ליפול...אז עדייף שתחשוב עם עצמך תברר.למרות שלפי דעתי אני לא כלכך יודעת מה בראש של בחור שלידו חבורת בנות ויש בעיות צניעות(אנחנו לא מלאכים)זה אתה צריך לשאול את עצמך.. בני עקיבא זו תנועה מבורכת.... אבל לפי דעתי יש תחליפים כמו אריאל וכדומה..זה טוב אם לא היינו עושים ברורים,לעולם לא היינו יודעים לענות לתשובות של עצמנו שהנשמה שלנו מחפשת .. בהצלחה!!!
רק שתשים לב זה פחות בעיה בדיוק הלכתית אלא פשוט לא טוב...איש חשוב

כדאי שתחפשיאירוש

איפה שמחפשים שרשורים- "חברה מעורבת", נראה לי שיש שם כמה שרשורים בנושא...

מבין אותךאגוז מוסקט

בס"ד

אבל אתה חייב להבין שדבר כל כך עוצמתי ועמוק ורגיש צריך לנתב אך ורק באופן ובצורה הנכונים - כלומר על פי הדרכת התורה.

תאמין שאשתך תשמח שתהיה ללא ניסיון גם אם זה אומר שתעשה פדיחות.

ויותר מכך התמימות דווקא יכולה להיות מיוחדת.

בהצלחה!

"

מה רע בחברה מעורבת

תוכן השאלה:
שלום אני כבת 14 וחצי לומדת באולפנא בכיתה ט´ ..
אני לא מבינה מה רע בבנים ? למה אסור לי להסתובב איתם ?!.. אני דווקא חושבת שזה טוב שאני מסתובבת איתם , כי אחרי זה שאני יתחתן אני יתרגש יותר מידי שבעלי זה הראשון שידברתי איתו או שהכרתי אותו! ויש מלא כאלה במיוחד אצל החרדים , לא באה בטענוות .. אני צריכה להרגיש הכל מאוהבת , מאוכזת , כדי להכיר את הבנים טוב מאוד .. ושבעלי הוא לא זה שאני ינסה עליו את כל הרגשות לי ..!!

אני תמיד מפחדת שיראו אותי מהאולפנה , כי הם יעשו לי על זה בלאגן .. אבל במחשבה שניה אני לא מבינה ממה יש לי לפחד ? אני לא עושה משו רע או משו דומה ? אז למה עלי לפחד נורא ?
לא אשמתי שיש להם יצרים ! שישלטו על עצמם .. באמת ? למה אני אשמה בזה ?

למרות שאני לא שומרת נגייעה אבל אני מנסה למרות שאני בקושי נוגעת,זה קשה לי מאוד בגיל הזה במיוחד ש´השבט´ שלי לא שומר נגייעה ..

תוודה רבה (:

תוכן התשובה:
שלום לך בחורה יקרה,
אני שמחה מאד שבחרת לפנות אלינו להסביר את מה שאת חושבת בכנות ובצורה אמיתית.
אני מבינה ממך,שבאולפנא מדברים איתכן על כך, שקשר עם בנים זה דבר לא חיובי, אך את מרגישה שהם טועים ובעצם יש עניין להתנסות בכדי שתגיעי לקשר האמיתי והמשמעותי של חייך תגיעי מוכנה ומבינה.
והאמת היא שאת צודקת מאד.
כאשר נפגשים עם בני המין השני רק למטרות חתונה, הקשרים שנוצרים בדרך כלל הם לא מאד עמוקים או ממושכים, אם זה לא זה, ממשיכים הלאה עד שמוצאים את האדם שאיתו באמת רוצים לחלוק את החיים.
ואז באמת שיש התרגשות גדולה! מאד גדולה!
זה האדם הראשון (והאחרון...) שאיתו מדברים שיחות נפש עמוקות וממושכות,
האדם הראשון (והאחרון...) מבני המין השני שאת מכירה לעומק,
עליו את מרגישה בפעם הראשונה, עוצמה של אהבה מהי, וכן, גם אכזבה, שמחה ועצב.

יש כאלה שמגיעות לבעל שלהם כבר משופשפות.
הם לא מגיעות ככה חסרות ניסיון ולא מבינות.
הן כבר היו מאוהבות ומאוכזבות
הן מכירות בנים טוב מאד.
הן יודעות בדיוק מה לעשות, מתי ואיך.
הבעל שלהם ממש ישמח איתן, כי הוא ידע שהן הגיעו מנוסות.
כשהן יגעו בבעל שלהן הן כבר לא כל כך יתרגשו, כי זה בכלל לא יהיה משהו מיוחד עבורן.

אז מה את אומרת? מה עדיף?
עם איזה בחור את היית רוצה להתחתן?
אחד שהיה עם הרבה בנות לפניך, שהוא כבר לא כל כך מתרגש שבחורה אומרת לו "אני אוהבת אותך", כי הוא שמע את זה כבר 56 פעמים בעבר, או אחד כזה, שכשאת מסתכלת עליו הוא מחסיר פעימה כי זו פעם ראשונה בחיים שהוא מרגיש רגש כזה כחפי מישהי?

את שואלת מה רע בבנים.
והתשובה היא, שאין רע בכלל. להיפך!
בנים וגברים זה דבר טוב מאד!
קשר בין בן לבת זה דבר מצויין!
זה אפילו מצוה.
מהתורה מותר קשר בין בן לבת ואפילו מותר לגעת בבן.

אבל התורה רוצה שזה יהיה כמו שצריך,
שהקשר ימצה את הפוטנציאל האדיר שיש בקשר בין בן לבת וזה דוקא בנישואין, לתורה יש בעיה ברגע שלוקחים את הדבר הנפלא הזה ומקטינים אותו.

כוח האהבה שאלוקים נטע בנו הוא אנרגיה גרעינית אדירה. אך דווקא בגלל העוצמה האדירה שלה חייבים להשתמש בה בצורה נכונה ומדויקת. כל פספוס יגרום לתוצאות הרות אסון. התורה וההלכה מעניקות לנו את המרשם המדויק ליצור קשר אמיתי וטוב. יש לו הרבה מרכיבים שחייבים להשתמש בכולם במינון המתאים ובסדר הנכון כדי שהעוגה תצא מושלמת.
1. ייחודיות- בן הזוג שלך הוא שלך, רק שלך! ואת שלו, שלו בלבד. הכוונה היא שאת הדברים האינטימיים באמת אתם שומרים לקשר הייחודי שלכם, אתם לא מפתחים קשרים בלי חשבון, והקשר עם בן הזוג הוא עוד קשר (גם אם הוא נחשב בעיניך יותר משאר הקשרים...) הוא לא במקום הראשון, הוא במקום יחודי. סקאלה נפרדת שהיא רק שלכם.
2. ראשוניות- בואי נאמר ככה,להגיע לקשר של החיים שלך כשאת מלאה בצלקות נפשיות, אכזבות, זיכרונות והשוואות לקשרים קודמים זה דבר קטלני, שיכול להרוס קשר שהיה יכול להיות משמעותי ואמיתי.
3. סדר נכון- נשמה, נפש ורק לבסוף גוף.
4. תזמון- כשכל צד מספיק מגובש ויודע מה הוא רוצה מעצמו. או כמו שאני אוהבת לנסח את זה- אחרי שמצאת את החצי הראשון... את עצמך! את יכולה להתפנות בכדי למצוא את החצי השני.
5. השקעה- השקעה בלתי פוסקת בתדלוק והצמחת הקשר.

וכל זה אינו קשור ליצר של הבנים, את אינך עושה זאת עבורם, את עושה זו עבור עצמך! עבור העולם הזה שלך! ועבור העולם הבא שלך!

אני מבינה שאת נמצאת במסגרת של חברה שאיננה שומרת נגיעה, שיש בה חברה מעורבת ובאמת יש קושי אמיתי בהתמודדות הזו.
זה לא קל.
אני חושבת שהעיצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך, היא להמשיך לנסות!
לא להתייאש גם אם יש מקרים שאת לא מצליחה.
כל הצלחה שלך שווה זהב ויקרה מאד בעיני הקב"ה.
ואת בעצמך אומרת שאת בקושי נוגעת וזה ברור שזה מגיע מתוך מאמץ ועמל רב.
אז אל יאוש!!!
המשיכי לנסות והמשיכי לברר ולשאול שאלות, לבדוק ולחקור.

בהצלחה!
הלל.

"

מקור

חשוב שתקרא ותפנים אם יש שאלות דבר פרטישאלו פרטי תדעואחרונה

לא תחטא בשמירת נגיעה? ואם תחטא מרצון ..- לא חבל לבזבז את הנגיעה הזאת על מישהי שלא בטוח בכלל תיהיה אישתך. אתה אוהב אותה עכשיו לא בטוח תאהב אותה גם אחר כך...

וכל ההתעסקות הזאת בבנות ודיבורים עם בנות - קודם כל יכולים לגרום ליצר הרע לעבוד שעות נוספות.. או מחשבות לא משהו.. וזהה ממש מטמא את הנפש גם אם אתה לא מרגיש... לא חבל?

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך