פורום נוער וגיל ההתבגרות
בהנהלת: חצילוש
מכתב פתיחה
שאלה? דעתכם של סיגריות ונרגילות בגיל הזהט1
אממאוהבת את מלכנו
מבחינה הלכתית זה לא אסור... אבל זה דוחה ומגעיל שה' נותן לך גוף לנצל למעשים טובים ואתה מוביל אותו לאבדון....
אז לדעתי זה מאוד קשה לעמוד בזה כשכל החברה עושה את זה.. אבל זה בהחלט הדבר הנכון ומי שעומד בזה ולא נכנע ממש גיבור
אז לדעתי זה מאוד קשה לעמוד בזה כשכל החברה עושה את זה.. אבל זה בהחלט הדבר הנכון ומי שעומד בזה ולא נכנע ממש גיבור

תכלס הבעיה היחידה זה הבריאות..שונאת ערבים
אני פחות שואלת בקטע הלכתי יותר מוסרי כזה...ט1
מה השאלה בכלל?!עליתיסטית
ברור שבכול מצב ולא רק בגיל הזה סיגריות ונרגילות זה דבר מיותר!
אני אגיד לך מהט1
בעקרון אני מסכימה איתך
אבל לפעמים אני מטלבת כי חברות אומרות לי שזה גורם להם ועוזר להם להוצחר הכל בעישון ואז בשוני מימני הם לא מתפוצצות בסוף
ויש בזה משהו הגיוני
יש בזה משהו ממש לא הגיוני!!!!!!!מיצ'ל
הן בורחות מהקושי שלהם ואת מתמודדת איתו!
זה מתחיל בסיגריה ונרגילה ונגמר בסמים..
ואני לא אומרת סתם..
אז נחמד וטוב להם כשהם עצבניות ללכת לעשן ולהשתחרר אבל זאת בריחה מהמציאות.
זה להתעלם מהקושי, ושסיגריות ונרגילה כבר לא יספקו אותם ואת הקשיים שלהם הם יעברו לסמים
זה מתחיל בסיגריה ונרגילה ונגמר בסמים..
ואני לא אומרת סתם..
אז נחמד וטוב להם כשהם עצבניות ללכת לעשן ולהשתחרר אבל זאת בריחה מהמציאות.
זה להתעלם מהקושי, ושסיגריות ונרגילה כבר לא יספקו אותם ואת הקשיים שלהם הם יעברו לסמים
זה פשוט להתמכר למשהו שלא צריך מעיקרא..תסיר חרפה מעיר
והתירוץ הזה זה רק"תירוץ" של היצה"ר.. כנלענ"ד. כי תכלס. אם זה לא היה מזיק-אני גם לא מסכים, להתמכר למשהו בצורה כרונית- אז מילא , אך היום יודעים בבודאות שזה מזיק. ודרך אגב ,אביא פה את הפניני הלכה שאומר שזה איסור גמור!!
"אולם במשך עשרות השנים האחרונות, התברר ללא צל של ספק, על פי מחקרים יסודיים, שהעישון מסוכן מאוד לבריאות, ואם כן ברור שישנו איסור מן התורה לעשן. שכן ציוותה אותנו התורה שנשמור על חיינו, שנאמר (דברים ד, ט): "רַק הִשָּׁמֶר לְךָ וּשְׁמֹר נַפְשְׁךָ מְאֹד", וכן נאמר (שם, טו): "וְנִשְׁמַרְתֶּם מְאֹד לְנַפְשֹׁתֵיכֶם". וכן ציוותה התורה להיזהר מכל דבר שעלול לסכן את הנפש, וכפי שצוותה לעשות מעקה לגג. מכל זה הננו לומדים עד כמה גדולה החובה לשמור על החיים והבריאות, וממילא ברור שמן התורה אסור לעשן (עשה לך רב ח"ב א; ציץ אליעזר טו, לט). הערה 5
גם נרגילה אסור לעשן, שכן מחקרים שונים הוכיחו שיש בעשן הנרגילה רעלים שונים ומסוכנים שעלולים לגרום לסרטן ומחלות לב." וע"ע שם. ואכמ"ל.
"אולם במשך עשרות השנים האחרונות, התברר ללא צל של ספק, על פי מחקרים יסודיים, שהעישון מסוכן מאוד לבריאות, ואם כן ברור שישנו איסור מן התורה לעשן. שכן ציוותה אותנו התורה שנשמור על חיינו, שנאמר (דברים ד, ט): "רַק הִשָּׁמֶר לְךָ וּשְׁמֹר נַפְשְׁךָ מְאֹד", וכן נאמר (שם, טו): "וְנִשְׁמַרְתֶּם מְאֹד לְנַפְשֹׁתֵיכֶם". וכן ציוותה התורה להיזהר מכל דבר שעלול לסכן את הנפש, וכפי שצוותה לעשות מעקה לגג. מכל זה הננו לומדים עד כמה גדולה החובה לשמור על החיים והבריאות, וממילא ברור שמן התורה אסור לעשן (עשה לך רב ח"ב א; ציץ אליעזר טו, לט). הערה 5
גם נרגילה אסור לעשן, שכן מחקרים שונים הוכיחו שיש בעשן הנרגילה רעלים שונים ומסוכנים שעלולים לגרום לסרטן ומחלות לב." וע"ע שם. ואכמ"ל.
אל תתפתיאיתן1999
יש לי חברים שהתמכרו לזה ועכשיו הם רוצים להפסיק אבל הם לא מסוגלים והם מצטערים על זה שהם התחילו.
זה מתחיל בנו טוב רק שאיפה קטנה ועוד אחת ועוד אחד ועוד אחת עד שאתה מתמכר.
ונרגילה הרבה יותר גרוע מסיגריה (חוץ מזה שהדברים האלה מסרטנים).
להתחיל?יאירוש
למה לעשות את זה לעצמך? זה בעייתי כמעט מכל בחינה (הלכתית, גופנית, כלכלית)
ממש לא מומלץ.
נגד בכל גיל*בננית*
חברים שלי מהצבא מספרים שיש להם חברים חילונים מרוששיםא"י זה קשה
כלכלית כי הם מוציאים 500 שקל בחודש על סיגריות. לא קשה בכלל להגיע למספרים כאלה.
קיצור דבר מיותר שאין סיבה להתחיל כי אחר כך סתם קשה להפסיק וגם אם זה לא יהיה המצב אצלך אז עדיין אין שום סיבה להתחיל את זה. מה גם שזה אסור לכולי עלמא. השאלה רק מה גדר האיסור וזה תלוי בכמה מעשנים.
תשובהמוטי113
אמנם שאלת מוסרית אבל הלכה היא שיקוף ישיר של מוסר אלוהי ולכן אין סיבה שלא להתייחס אליה, ויותר מזה - חייבים להתייחס.
בשו"תים רבים נכתב שזה אסור משום "ונשמרתם" ו"כיבוד הורים".
כבר הוכח מדעית שסיגריות ונרגילות פוגעות באופן ישיר בתפקוד ובגוף - וזו הסיבה שאסור משום ונשמרתם. הם גם עולות הרבה כסף ובגיל צעיר כשאין הרבה כסף פרטי - בדרך כלל זה גורם להורים להוציא יותר כסף. בנוסף לנושא הכסף - הרבה פעמים ילד שמעשן מביך ומבייש את ההורים שלו ויש כאן משום כיבוד הורים, בטח ובטח אם ההורים לא רוצים שהילד יעשן - יש כאן כיבוד הורים חשוב.
ולעניינים שבנפש. בדרך כלל מאחורי הרצון לעשן יש סיבה. אם זה פוזה/רצון להרגע/חברה שמעודדת לעשות את זה.
החכמה היא להסתכל פנימה ולראות מה חסר לנפש. למה היא נוטה לדברים חיצוניים ומזיקים.
והתשובה היא לא רק לגיל הזה. בכל גיל - סיגריות ונרגילות זה רע. השימוש היחיד שסיגריות יכולות להיות טובות זה קנאביס רפואי ושאף אחד כאן לא יצטרך את זה.
תלוי מי הבן אדם ומה המניעים שלו לזה..הכל דבש..
אני אישית לא רואה בזה כ"כ בעיה..
איזה גיל? וזה בכלל קשור לגיל?איש חשוב
גיל כן קשור.הכל דבש..
כאילו יש הבדל ענק בין ילד בן 13 עם סיגריה (לצורך העניין) לבין ילד בן 17.
בכלל לא רואה בזה בעייה?*בננית*
מה עם -
בריאות
בזבוז כסף
לפעמים בריחה מקשיים (צורך באישורים מהחברה, הזדקקות למרגיע חיצוני וכו')
בריאות
בזבוז כסף
לפעמים בריחה מקשיים (צורך באישורים מהחברה, הזדקקות למרגיע חיצוני וכו')
א. כתבתי שלא רואה כ"כ בעיה.הכל דבש..
לא דייקתי. צריך לומר לא רואה בזה כ"כ בעיה בסביבתי וברוב המקרים שאני מכירה.
ב. ברור שזה הורס ת'בריאות, וזה כסף. זה כן.
אבל יש מקרים שזה שווה את זה. לא בהרבה מהם,אבל יש חלק.
( משום צנעת הפרט וכו' לא אפרט מקרה ספציפי ברבים. רוצה לדעת? באישי..)
נגיד ילדים שמעשנים בגיל כזה מלחץ חברתי, אז ברור שזה רע והם מעשנים בשביל פוזה ו'תראו איזה גבר אני. יש לי סיגריה' .
אבל יש גם מקרים שעדיף זה מדברים אחרים,או שעם זה הם מתמודדים עם מה שקורה (ולפעמים זה בא בנוסף לכל מיני שיטות עזרה אחרות).
אני יודעת שרובכם לא תקבלו את הדעה הזאת (שגם לא נוסחה בדרך טובה), אבל טוב לשמוע גם דעות אחרות.. 
אני מבינה מאיפה התשובה שלך נובעת*בננית*
אני מסכימה שיש בחיים מצבים שבריחה זמנית היא נצרכת ומועילה, כל עוד היא לא סוף פסוק.
הבעיה הספציפית בעישון היא שהוא מכניס את האדם לצרה לא פחות גרועה. הוא לא "ניטרלי", ויש לו השלכות חמורות שאותן ציינתי בהודעתי הקודמת (וכמובן התמכרות).
הוא מאבד את מטרתו המקורית - להוות בריחה זמנית - והופך למלכוד.
לענ"ד צריך למצוא דרכים חלופיות שלא מוסיפות בעיות על אלה הקיימות.
הבעיה הספציפית בעישון היא שהוא מכניס את האדם לצרה לא פחות גרועה. הוא לא "ניטרלי", ויש לו השלכות חמורות שאותן ציינתי בהודעתי הקודמת (וכמובן התמכרות).
הוא מאבד את מטרתו המקורית - להוות בריחה זמנית - והופך למלכוד.
לענ"ד צריך למצוא דרכים חלופיות שלא מוסיפות בעיות על אלה הקיימות.
בעיה חמורה.בן חורין
התמכרות היא דבר משעבד, ואדם לא אמור לשעבד את עצמו, ודאי שלא לדבר מזיק.
לא רואה סיבה למה זה טוב..סתמישוו
סיבה אחת בעצם אני כן רואה, והיא אולי היחידה בגיל הזה.. זה הלחץ החברתי, איך להיראות בפני כולם.
זה לא טוב לבריאות, לא של המעשן ולא של מי שלידו.
זה מבזבז מלא כסף וחבל להתחיל עם זה ואח"כ (כמובן..) להמשיך עם זה לגילאים מאוחרים יותר.. אפשר למנוע את זה כבר בהתחלה.
מבחינה הלכתית זה גם בעייתי.
זה באמת לא תמיד פשוט לא לעשן, אם כבר התחלת וזה גם תלוי באיך החברה שלידך..
אבל עדיף שלא, בכל גיל.
ולך תשאל מעשנים בני 50 או כאלה שכבר נגמלו .. תראה מה דעתם בעניין
זה לא טוב לבריאות, לא של המעשן ולא של מי שלידו.
זה מבזבז מלא כסף וחבל להתחיל עם זה ואח"כ (כמובן..) להמשיך עם זה לגילאים מאוחרים יותר.. אפשר למנוע את זה כבר בהתחלה.
מבחינה הלכתית זה גם בעייתי.
זה באמת לא תמיד פשוט לא לעשן, אם כבר התחלת וזה גם תלוי באיך החברה שלידך..
אבל עדיף שלא, בכל גיל.
ולך תשאל מעשנים בני 50 או כאלה שכבר נגמלו .. תראה מה דעתם בעניין
איכס!!!מעפילים בראבק!
מגעיל ומסריח!!!
יש לזה ריח מזעזע!! שמעתי מכמה חברה שמעשנים שהם אומרים שזה מסרחי אבל מתמכרים לזה ואי אפשר להפסיק...
אל תתחילו בכלל!
זה פשוט התאבדות איטית!!!!
זה נורא!!!!!!!
ומה עם נרגילה? שיש לזה טעם וריח טוב? וזה לא ממכר...איש חשוב
עוד שאלה........ט1
הייתם מתרחקים מבחורה כזאת ?
גם אם היא ממש דוסית ונאה והכל וחברה טובה רק בגלל שהיא כן מעשנת ?
בתור מה?*בננית*
בתור חברה?
תלוי מי היא. לא הייתי מתרחקת אוטומטית.
וזה עוד לא אומר שאני חושבת שזה בסדר.
אבל יש מצב שזה היה עושה משהו בקשר בסופו של דבר?ט1
בפני עצמו - לא חושבת.*בננית*
אממ אני אישית לא.הכל דבש..
אבל בכללי זה כן משו שגורם להתרחקות.
יש אנשים שרואים בזה פגם בבנאדם, שמשו דפוק אצלו...
למרות שהבנאדם הכי מתוק בעולם..
אין לי בעיה אם התאבדות איטית מצידי שתהי מהירהט1
אני רוצה לקוות שפשוט לא חשבת הרבה על ההשלכותפצלשש
של מה שאמרת כרגע.
בכל אופן, מוזמנת בשמחה לפרטי. יש לי הרבה מה להגיד לך..
בכל אופן, מוזמנת בשמחה לפרטי. יש לי הרבה מה להגיד לך..
מפגר ומסוכןהמצב חסה
אסור אסור אסור גם מהתורה!!!!!!מלק ישראל חי
כי רשום "ונשמרתם מאד לנפשותכם" ברגע שהיום יודעים שזה מזיק לבריאות אז אתה לא שומר עלך ועובר עבירה(ומת בייסורים)
הייתי מתרחק רק אם היא מכורה....איש חשוב
אבל למה בעצם? מה זה קשור אלייך.?!ט1
אל תכעס
אני באמת מנסה להבין
לדעתי זה היה יוצר לי הרתעה התחלתיתיהדות=דרך חיים
יש סטיגמה כזאת שאם מישהי מעשנת זה אומר שהיא באה מבית רע ושהיא בתרבות רעה. (אפילו שזה ממש לא בהיכרך נכון). אני מאמין שאם הייתי מכיר את האישיות שלה ומגלה שהיא אדם מדהים ושהעבודת ה" שלה חשובה לה אז לא הייתי מתרחק. אבל זה עדיין היה מפריע לי, במיוחד כשנשואים ונימצאים כל הזמן ביחד, ( כי אני שונאאא אבל שונאא ריח של סיגריות)
אל תאכל בשר מעובד כי מצאו במחקר מבוססעשו יכין
שזה גורם לסרטן.- קח דברים בפורפורציות
או תשתה קולה או תאכל מאכלים עם המון שומן וכ'ועשו יכין
וכ'ו וכ'ו אני יכול לומר לך שהגורם מספר שניים בארץ למוות הוא מחלות לב שבדרך כלל מגיעות מורשת עורקים...קיצר שוב- קחו דברים בפורפורציות
זה מפגר להתחיל לעשן קבועצריך עיון
ברור שלעשן בצורה קבוע זה טימטום, אבל לשבת על נרגילה כמה חבר'ה מדי פעם לא הרבה יותר גרוע מלשתות קולה (שגם להתמכר אליה זה על הפנים...)
"ונשמרתם לנפשותיכם"*אמונה מאיר*
בע"ה
סיגריות ונרגילה לא מומלץ באף גיל!! ודאי וודאי שלא בגיל הזה!! חוץ מזה שזה לא בריא בכלל ויש לזה חומרים מסרטנים, מכביד על הריאות, גורם ללחץ דם גבוה וכו'.. (רוצים שאפרט?) (יש את הציווי: "ונשמרתם לנפשותיכם" ועישון זה לא "ונשמרתם"...) זה גם ממכר!!! קשה מאד מאד לצאת מזה!! אני מסכימה שגם קולה זה לא בריא, במיוחד לא ההתמכרות לזה ומומלץ להמעיט... אבל ברור שזה לא מתקרב לסיגריה ונרגילה. למה כתוב על סיגריה שזהירות וזה מסוכן מאד? כי זה שונה לגמרי מקולה, שבשונה מהסיגריות לא כתוב עליה את זה. בשביל מה להיכנס לזה? תעזוב את זה ותתרחק מזה כמו מאש!! אם אתה רוצה לחיות חיים ארוכים ובריאים- אל תתקרב. חוץ מזה שכשאתה מתחיל, אתה מדרדר לאט לאט ובכל פעם צורך יותר ויותר. אולי זה מרגיע אבל אפשר להשיג תחליף לכך, למשל בשינה טובה. אל תתחיל! אל תעשה את הטעות הזו!!
אסור על פי ההלכה לעשןדוס
יש חמש סיבות למה אסור לעשן אני יביא פה שלושה:
1. נשמרתם מאוד לנפשותיכם והוכח כבר שאנשים מתים מעישון(10000 ישראלים בשנה).
2. אם נגיד שלא אכפת לנו מהדין הראשון אנו פוגעים גם במי שחי בחברתנו(עישון פסיבי) והוכח שאנשים מים מעישון פסיבי אז גם אם לא אכפת מהדין הראשון יש את השני.
3. "בל תשחית" שזה דין תורה(יש מחלוקת אם מדרבנן או מדאורייתא) ואנשים שמכלים את כספם על זה(ויש אנשים שאין להם אוכל ויש להם סיגריות) וזה השחתת רכוש הכי גדולה.
זה לא בריא ולא שווה את התוצאותאין קדוש כה'
בשום גיל לא.. (אלא אם כן אתה נעקץ מהליפוקטרוסס..)קיפודה
זה רק מזיק. מכל הכיוונים.
א, מוריד לבן אדם את השליטה בעצמו וברצונות שלו.
ב, בחינה רפואית.
ג, מרגיע לא בצורה נורמאליית..
תכלס לדעתי אין בעיה בנרגילה,עשו יכין
זה לא ממכר ויוצר אווירה כיפית בין חברים...ואם גם עושים רק מדי פעם אז לא ממש מזיק.
זה לא ממכר אבל עדיף כבר שלא להתחיל..קיפודה
ברור מסכים
עשו יכיןאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!