האם לדעתכם נכון להתחתן בגיל צעיר?(15-17)
למה?
האם לדעתכם נכון להתחתן בגיל צעיר?(15-17)
למה?
יש ממש קצת יוצאים מן הכלל,באופן כללי זה דיי אסון-אין מספיק בגרות(נפשית, רוחנית).
כמובן שיש הבדלים בין 15 ל17, אבל באופן כללי- לא.
אבל אם כבר אז אני פותח מפעל לעיבוד ברזל בחודש הקרוב
בן כמה אתה?
מי שרוצה מצליח.
יש לי סיכוידבר שני, מה אמרתי שנוגד את השקפתך?
מיועד ל-
איזה סיבה יש הלכתית וטכנית
צריך שני דברים כדי להתחתן:
1. אחריות, שזה אומר אחריות על כל גווניה מלסדר את המיטה עד הכנת שיעורי בית ועד לדאוג לאחיך הקטנים.
2. טוב לב, שזכדו' ה פשוטו.
איך תדע שיש לך אחריות?? תשובה: תפנה להורים שלך או מישהו אחר שיכול להעיד עלייך(לרוב ההורים) העיקר ללכת למישהו שבאמת יודע ולמשהו שלא יגיד לך סתם שיש לך אחריות.
אותו דבר גם בטוב לב ללכת למישהו שלא ישקר לך.
ואם צריך שיפור אז תשפר.
כמובן לפני שהולכים לשאול אפשר לחשוב עם עצמנו אם יש לנו אחריות או טוב לב ואם אנו חושבים שיש לנו רק אז לפנות למישהו אחר.
ואם אין לנו טוב לב או אחריות אז צריך לעבוד על זה ואז להתחתן.
ויש את שאר הגורמים שזה כבר החלטה של האדם בלבד כמו בשלות, גיל, פרנסה, וכדו'.
לעצתי כדאי להתייחס לבשלות מאוד מאוד ולבדוק שזה לא בא מעצת היצר ומתאוות הגוף אלא מהבנה למה צריך להתחתן.
בהצלחה 
אבל צריך הרבה תנאים בשביל זה.
כמו בגרות נפשית ומוכנות לעבודה.
אבל בעיקרון 15 לא. 16-17 מתחיל.
אולי בנות יכולות גם 15.
במצב מתוקן זה הגיל שכולם צריכים להתחתן בו, 16-19.
"הבנאדם המתאים" זה לא דבר שמגיע מהשמיים אם לא מחפשים אותו באמת.
רק שבענייני פילוסופיה אתה עוד לא זה שקובע.
כבר דובר רבות על כך שהדרך ההלכתית שלך, ושל עוד אחרים כאן, היא לא מה שמקובל אצל רוב מניין ובניין עם ישראל. זו דרכך והכל לגיטימי ובסדר, אבל מה שאתה מציע לי לעשות הוא ממילא רק ההצעה ללכת בדרכך האישית - מה שנשאר לי כחומר למחשבה אבל בטח לא כאיזו דרך פעולה מחוייבת המציאות.
לי אישית יש רב פוסק, מורה הלכה גדול ממש, שהלוואי על כל אחד כאן לדבר איתו ולשאוב ממנו את מלוא החופניים עצה, תושייה, בינה וגבורה שאני זוכה להם.
ולעצם העניין - כמה לא מפתיע שלא התייחסת לשאלה הנידונה, שהרי הטענה שאני ושכמותי מציגים היא שזו בדיוק הבעיה, כשרק "פותחים ספרים" לצטט ציטטות, במקום לדון דיון ממשי ומעמיק (בהובלת והנחיית מורי הדור), ואז כל ההקשר ניטל.
א אני באתי להביא לך ממקורות מהשו"ע שמוכם כיום על רוב די מכריע בעם,
אם אתה לא רוצה לשמוע אתה לא חייב.
ב זה שהדעות שלי שונות מדעת השו"ע בעניינים מסויימים זה לא אומר שאני והוא זה דת אחרת,
בסך הכל אני חולק על דברים טכניים.
ג בענין הפילוסופי אני לא יודע מי הרב שאתה לומד ממנו, בכל אופן דווקא בענין הזה הרמב"ם הוא אחד
מהוגי המחשבות הגדולים שקמו בכל הדורות, ואני הולך בדרכו הפילוסופית.
ד דוב הוא לא רמבמיסט ככה שאני ודוב לא חולקים את אותה השיטה הפילוסופית בהמון דברים.
ה "בהובלת והנחיית מורי הדור" זה בדיוק הכרזה שחצנית
שזה פשוט מצווה שהאדם צריך לבצע ונותנים לו 7 שנים (מ13 עד 20) ברגע שהוא עובד את הזמן הזה
זה עובר על ביטול עשה לדעת רוב הפוסקים ואם היה עמל בתורה אז עד אחרי גיל 24
איפה ראית אתזה?
השאלה היא מאיזה פס' זה נלמד להלכה.
אבל אין ספק שאין לאישה חיוב להכניס את עצמה למצב של סכנת מוות.
הרי על מי שלא לא מצא מישהי מתאימה לא תאמר שבגלל שהוא מחוייב במצווה, הוא חייב להתחתן עם כל מי שתסכים.
[ומעין מה שנאמר "מי שנדר ליקח בית וליקח אשה בארץ ישראל אין מחייבין אותו ליקח מיד עד שימצא את ההוגנת לו].
מה זה שונה אם היא לא מתאימה לו, או הוא לא מתאים?
אומרת: "אמר רב חסדא האי דעדיפנא מחבראי דנסיבנא בשיתסר ואי הוה נסיבנא בארביסר הוה אמינא לשטן גירא בעיניך"
אמר רב חסדא אני עדיף מחברים שלי כי התחתנתי ב(גיל) 16 ואם הייתי מתחתן ב(גיל) 14 הייתי אומר לשטן "כחצים בעינך"- (הייתי מתגרה בשטן)
לפחות לפי הפירושים שאני ראיתי
ועובדה שלבנים יש בר מצווה אחרי בנות.
ע"ע 2 שערות שקובעות בפועל.
בכך שקבע את הבר מצווה בגיל 13 ובת מצווה בגיל 12.
עול הפרנסה הוא אכן על הבעל. אך הנטל החינוכי מוטל ברובו על האישה.
תיקו תיקו.
בגיל שלוש ראויות לביאה?
היום אנשים יושבים על דברים כאלה 10 מאסרי עולם ומוקעים לצמיתות מהחברה
כפסיכופטים.
גם בתקופות קדומות בעמ"י , זה היה מאוד, מאוד לא מקובל
ורבנים יצאו מאוד נגד תופעה של נישואי קטנות בנות פחות מ12, כולל בעדות הספרים
והוקיעו את אלה שעשו ככה.
אני לא חושבת שהיה באמת בפועל אדם בעמ"י שנשא ילדה בת שלוש וחי איתה לפני שהתבגרה, והקהילה
סבלה את זה וקיבלה אותו.
היו מקרים שנשאו קטנות מאוד, יתומות וכד' , וגידלו אותן אצל משפחת הבעל, כמו ילדה בת משפחה
עד שגדלה ואז הייתה באמת אישתו
אבל בן אדם צריך להיות מטורף, גם אז ולא רק היום, בשביל לחיות פיזית עם ילדה בגיל הזה.
ומחילה מכבודכם,
אבל אני לא יודעת, אם הגבעוניסטים הבל"חים בני ה14-16 , שמדברים כל הזמן
על נישואים בגיל מוקדם ומצטטים את חז"ל , באמת יודעים מה זה אומר להתחתן ,
לנהל משפחה , לפרנס משפחה, ולהיות איש משפחה,
סליחה אם אני מעליבה, אבל לי נראה שלרוב יש פה עירבוב של אידאולוגיה של כמה שיותר מוקדם יותר טוב,
שהמקור העיקרי שלה הוא רצון לחיות פיזית עם מישהי ,
ולא העומק והקדושה שבחיי משפחה .
יצא לי להכיר אנשים שהתחתנו בגיל 17, והם היו בוגרים וטוב להם,
אבל לפני כן , לבנים , זה נטו יצר והורמונים של גיל ההתבגרות,
שהם מכסים באצטלה של צדיקות .
יש בנות שנישאו בגיל 16-16 וחצי ובנות, לעיתים נדירות , יכולות להיות בשלות לנישואין בגיל הזה,
אבל ממש לא לפני , ולדעתי ממש לא כדאי לבחורה להתחיל בגיל 16 עם בישולים-כביסות-הריונות-קריזות-ניקיונות- טיטולים-קופת חולים. אני בעד להתחתן צעירים, אבל במציאות של היום, 16 זה לא גיל מתאים. יהיו לה את כל השנים
לסחוב תינוקות ולטפח ורידים ברגליים . סוף שמינית זה מעולה להתחתן למי שבשלה, אבל לדעתי לא לפני, ובטח
ובטח שלא לפני י"ב . נערות צריכות ללמוד, להתנדב, להנות הנאות חיוביות עם חברות, להדריך בתנועה , לעזור לאימהות וכד'
לפני שהן מתחילות את המרוץ הבלתי נגמר של החיים, שיהיה מנת חלקן עד 120.
גידול משפחה זה יפה, וזה נעים וקדוש והכל , אבל לכל זמן ועת.
השתנתה אין שומעים לו
ואני יכול להוכיח את זה מסיפורים של צדיקים.
ותן מקור שאומר את זה יש דעות יותר מקלות בעניין ויש כאלו שאומרים שצריך יותר מוקדם מ-18.
מה גורם למחלוקת הזאת מתי להתחתן??
הרבנים ראו כנראה שתלמידיהם לא בוגרים לחתונה עד גיל כל שהוא ורב אחר אמר שלפי דעתו הם לא בוגרים עד גיל אחר ולפי זה נחלקו הדעות.
ואני חושב שהאבות השתדלו לקיים מה שהתורה אומרת(ואומרים שהם קיימו) והם התחתנו בגיל מאוחר יותר 18( יותר נכון הרבה מאוד יותר מאוחר מ18).
אז אל תגיד שטויות.
ואכן אני מסכים עם "כבשה מתולתלת" חלקית כמו שרשמתי בתגובה שלי שצריך לבדוק את המניעים(אבל לא אצל כולם ככה ולא אצל הרוב).
הם חיו הרבה יותר זמן ויכלו להרשות לעצמם להתחתן מבוגרים
אתה קובע את ההלכה על סמך פרשן או על סמך ההלכה כמו שהיא נכתבה?
והרבנים לא קבעו לאף אחד מעולם מתי להתחתן, הסיבה היחידה היא שההורים של הדור הזה פורקי עול
ורוצים ומחנכים את הילדים שלהם "לחיות לפני החתונה" "להתבגר" "לראות עולם" ועוד דברי טפשות למניהם.
לא לומדים ממעשיהם בענין ההלכה כמו שאתה תחוייב מיתה אם תישא את בת אביך והרי אברהם אבינו אמר "אחותי בת אבי היא ולא בת אמי ותהי לי לאישה".
ואם כבר אנחנו מדברים על סיפורי צדיקים תקרא מה כתוב על זה בגמרא ומה היה המציאות במקומות בהם קיימו תורה.
תגיד בן כמה אתה?
כשמנסים לתרום לדיון ולכתוב בצורה יפה, קריאה ובהירה,
אל תקרא לזה בציניות "איגרת" כי אתה מתקשה לקרוא כמות מלל
שארוכה פחות מעמוד בספר, ועוד תגיד שהיא לא שווה כלום.
אני אישית לנער מתבגר נחרץ עם אקסטרה ביטחון עצמי כמוך,
שבטוח שהוא יודע הכל על חיי משפחה ונישואין,
ואנשים שחיים את זה שנים טועים,
לחכות מינימום עד גיל 19 או עד שתקבל שכל,
המאוחר מביניהם,
לפני שתנסה למצוא מישהי שתהיה מוכנה להתחתן איתך.
אני אמרתי שזה לא משנה להלכה ודוב דיבר על להלכה ולכן זה לא משנה אם הבנאדם הוא מטורף או לא
ההלכה נשארה אותה הלכה.
דבר שני לא התיימרתי להגיד שאני יודע הכל ולא התיימרתי להגיד שאני יודע על חיי נישואין כלל.
דבר שלישי זה שאת חושבת דבר אחד ואת חיה באופן אחד שאולי הוא שגוי- זכותי לחשוב לחשוב כך על
סמך דברי אנשים שנשואים שנים באושר וחושבים אחרת ממך.
דבר רביעי אני בן 18 עוד מעט ככה שגיל 18 או 19 או 20 או 40 לא ישנו את התפיסה שלי במקם אלא מה שאני אעבור בזמן הזה.
דבר חמישי אני מאורס לאישה הטובה בעולם אז תקנאי.
אם אני יתחתן אחרי עשרים יהיה לי עבירה?!
אישה לא מצווה להקים משפחה.
שאם את לא מתחתנת, את מכשילה את בעלך..
עוד לא הבנתי את ההיגיון במשפט...

כמו שזוג חשוך ילדים לא יתבע על חינוך כושל לתורה ולמצוות. כך בחורה שלא נישאת לא תואשם בגין עבירות של מישהו שאין לה שום מחויבות כלפיו.
לאנשים האלו אין שום הבנה whatsoever מהם החיים, גם כשהם מתפארים ברוב גאווה ושחץ בהישגיהם. העיקר כמובן הצדיקות והקדושה שאופפת. הם חוזרים על המנטרות האלו בדיון אחרי דיון, מה חשבת שיקרה כאן? שתזרח עליהם הארה חדשה?
לבנ"א 33 הודעות בפורום.
ולא השתתפתי בדיונים אחרים עם אותו הניק כך שאין לי אפשרות לדעת למען ה' על מה אתה מדבר.
דברים שחוקי הלוגיקה פוסלים מכל וכל הם מנטרות. אחד ועוד אחד הם לא שלוש אלא שתיים. אישה שלא התחתנה מכשילה את בעלה זה שקול לכך שאחד ועוד אחד נותן שלוש.
גם הגברים לא יוכל להתחתן.. עם מי הם יתחתנו?
ארבעים יום לפני יצירת הוולד קובעים לו בשמים מי תיהיה אשתו / להפך בעלה..
שבגמרא כתוב שאם מתפללים זה יכול להשתנות. נראה לי מועד קטן. לא זוכר.
מה שאמרת הוא ממסכת סוטה (ב.). קודם כל הגמרא שם אומרת שזה רק בזיווג ראשון, אך זיווג שני מזווגים את ה"אישה בשבילו" לפי מעשיו. (מפה כבר משמע שייתכן שיש יותר מאחת שמתאימה לו).
וכתב המכתב מאליהו (כרך ד 295) בשם היעב"ץ על אתר, שזיווג ראשון משמע מי שמגיע לו/ה מהבת קול, וזיווג שני זה אם אחד מהם מקלקל מעשיו ואז הוא ראוי לזיווג אחר וכו'.
בנוסף חשוב להזכיר שהרב יוני לביא טוען שאין "אחת" או "אחד" מיוחד, וכל השאר לא. הנה לינק -
פעם גם לא היה חשמל, זה מתיר לך להדליק את האור בשבת?! כמובן שהייתי קצת קיצונית...
אין מה לעשות העולם השתנה.
הדוכמא שהבאת מפגרת אבל הבנתי את הרעיון, אבל זה לא חובה. חוצמיזה במרוקו ותימן עשו את זה כדי שלא יאנסו אותם.
אני מקוה שהבנת......
בגיל 15 זה היה מקובל ביותר.
זה כתוב בספר הליכות תימן
לך תלמד גמרא שמי שהיה נושא בתולה (בת 11) היה מחכה שנה כדי לבנות לה בית
אבל אתה יכול להביא את זה ביותר מכובד ופחות פוגע?!
אבל דבר יפה כדי שאחרים לא יפגעו ממך! ואל תבוז, ''בז לדבר יחבל לו''...
אבל כאלה שנשואים כבר כמה שנים . ( או שהתגרשו....) יש כאלה שמרוצים אבל יש הרבה שמרגישים שלא ידעו בגיל הזה לבחור נכון או שמרגישים שפספסו את חוויות הנעורים.
עדיף להתייעץ עם יועצי נישואים, הם יודעים מה הולך. מה שזוגות מספרים על עצמם. א. מאוד מאוד אישי, ולא תמיד טוב לכל אחד. ב. כמה אמת וכמה בדיה (עפ"י יהודית רביץ).
זה כמו שמי שרוצה ללמוד הנדסה צריך לשמוע ממי שנכשל איך המקצוע
הוא לכל היותר יכול לשער.
ההנחה שהסיבה לגירושין היא גיל מוקדם זה טעות מיסודה. בעולם החילוני מעל לשליש מהנישאים מתגרשים ביום מן הימים והרוב מתחתנים בגיל גבוה בהרבה מ18.
אוהבת את מלכנובעיקרון היום אנשים הרבה פחות טריים להתחתן בגיל כ"כ צעיר..
גם יש לימודים, בגרויות וכאלה... אז זה לא תמיד אפשרי...
וגם מה הלחץ להתחתן???
קודם צריך לבנות תאישיות....
תלוי מה היתה הסיבה לחתונה
נ.ב:
ברור שהכי טוב להתחתן לפני\ב\סביבות 18.... את ההסברים אני אשאיר לאנשים אחרים
אני חושבת שהכי מוקדם זה באזור 18 "בן 18 לחופה", אז הבן אדם עם בשלות וובעל אחריות.
בן 18 זה הנכון ואפשר גם לפני.
מה הסיפור שלכם? 3,000 שנה אנשים היו מתחתנים בגיל 15-16-17 והיו חיים באושר ובאהבה,
והיום אנשים מתחתנים בגיל 30 והם לא שמחים וגם מתרגשים אחר כך
זה שהמציאות לא מאפשרת זה לא מבטל את האידיאל, אלא להיפך,
וכל הנסיון הקשה לא נולד אלא בגלל שאנשים עד גיל 25 מחפשים את עצמם במקום להתחתן.
דברי חז"ל והחובה ההלכתית שה' אמר זה לא דבר ש"תקף רק לדור X"
אנחנו כמו כל הדורות חייבים בכל המצוות וזה לא משנה כמה זה קשה..
גם 15 למשנה(באותו מקום שהם רשמו 18 לחופה) ו15 לתלמוד זה לגמור את הש"ס לפחות פעם אחת.
לימוד התורה הוא גורם שמביא לבגרות(יש עוד גורמים) אז אדם שלמד תורה יכול להתחתן בגיל 18 כי כמעט 100 אחוז שהוא בוגר.
בימינו שאיננו לומדים כמעט תורה הבגרות הנפשית מגיעה על ידי גורמים אחרים דרך הצבא(לפעמיים) או דרך לימוד בישיבת הסדר\גבוה וכדו'.
ואם בם אדם הצליח להתבגר בגיל מוקדם לאו דווקא על ידי לימוד תורה אלא על ידי חינוך שקיבל וכדו' לפי דעתי אין סיבה שלא התחתן(כל עוד יש לו(הפירוט בתגובה שלי למעלה):
1. אחריות, שזה אומר אחריות על כל גווניה מלסדר את המיטה עד הכנת שיעורי בית ועד לדאוג לאחיך הקטנים.
2. טוב לב, שזה אומר כפשוטו)
וכמובן שאידאל נשאר גם בדורנו(גם לעניין לימוד התורה וגם לעניין החתונה) למרות שאיננו במצב האידאלי הוא עדיין קיים.
נראה לי די מגוחך...
ללימוד תורה לא כמו שאנחנו לומדים.
ולא אני אמרתי את זה אלא הרב שלי אמר את זה.
וכמו שאמרתי הרב שלי אמר את זה כדי להסביר כמה אנחנו קטנים לעומתם ולא יכולים לעשות כל מה שהם אומרים כמו להתחתן.
בן חמש עשרה לתלמוד - ללימוד הגמרא. והכוונה לסברות ולטעמים, שהתנאים האחרונים היו מדקדקים בדברי התנאים שקדמו להם, לבארם ולהסבירם וליתן להם טעם – שהרי בימים ההם לא היתה עוד הגמרא שלנו (ספר המאור לרמב"ם).
נזקים לגוף האישה?
מה זה השטויות האלה "כשתגדל תבין" כללי רפואה לא קובעים על פי רמת בשלות נפשית של האדם.
אלא אם כן אנשים היום הגיעו לרמה כל כך שפלה שהם לא מסוגלים לשאת עובר לפנינ גיל 25 וזה יפגע בהם טוטאלית
די"מכמו שציינתי זה לא מתאים לכאן.
עכשיו שכתבת תצטרכי לכתוב נימוק מסביר את האוזן, המוציא מחברו עליו הראיה.
הנזקים (הן לאם והן לעובר. בהריון ולאחר הלידה) עדין תקפים אם ההריון היה מתוכנן ורצוי.(גם אותם 10% שתיכננו היו בסכנת הסיבוכים הרפואיים עפ"י המחקר הראשון).
ועפ"י המחקר השני- "גם כאשר נוטרלו מערפלים חשובים כמו היעדר מעקב טרום הריוני (שמאפיין הריונות בלתי רצויים-מתוכננים) ומוצא אתני, נשמר קשר מובהק בין לידה בגיל צעיר לאותם סיבוכים חשובים".
אפשר לראות בדיוק את המגמרה של הכותבים לרחק אנשים מנישואין בגיל צעיר.
שום דבר שם לא הוכח מחקרית.
וה10% היו בסיבוכים כי הן לא היו במעקב.
וכל אישה בסכנה כשהיא בהריון. אין שם שום הוכחה למה היא יותר בסכמה מאשר אחרות.
הקבוצה כוללת כמיליון מתבגרות.
10% הריון מתוכנן.
50% יולדות. ומתוכן 28% נשואות.
ובמספרים-
100,000 מתוכנן.
500,000 יולדות.
140,000 נשואות.
שום איזכור של מעקב או לא בנשואות או לא.
ההדגשה היא שבדר"כ בהריונות לא מתוכננים שמתרחשות אצל מתבגרות אין מעקב/מעקב צמוד.
אבל זה לא כ"כ משנה את התוצאות.
בכל אופן סיבוכיים רפואיים הם בעיה.
אצל מתבגרות אחוזי הסיכויים פשוט גבוהים יותר. (מבניהם פגות, תמותה של העובר/האם, יתר לחץ דם שכל אחד בפני עצמו מהווה סכנת חיים ממשית).
שוב-
כל זאת ועוד לא אמור למנוע מבחורה מלהתחתן בגילאי 17/18+.
הקב"ה מנהל את העולם, הוא קובע מי יחיה ומי ימות ולא הרופאים.
כמו שהריון תקין אצל אישה בריאה יכול להסתיים במוות כך בחורה צעירה יכולה ללדת תינוק בריא ושלם.
רק חשוב לזכור שמדובר בסיכון (עודף) וכדאי להיות מודעים לכך ולא לטייח הכל בשם פסוקים גבוהים מהתנ"ך.
ברור שיהיו המון בעיות.
אני רוצה לראות מחקר שיקח מליון לידות של נשים נשואות בהריון מתוכנן מתחת ומעל גיל 20 ונראה מה יהיו התוצאות..
טעות בהבנת הנתונים. (ומה זה ה14%?)
ולכן הבאתי את המחקר השני שמשווה בין הריונות בגילאי ההתבגרות להריונות בגילאי 20-24.
רק 14% מכלל הנשים שנכנסו להריון היו נשואות.
ברור של 86% זה יפריע\יזיק.
והמחקר השני גם לא אומר כלום מאותה סיבה
86% לא היו נשואות. אבל זה לא מתקשר לאחוזים של מתבגרות שחוו סיבוכים רפואיים.
מתוך כל הנשואות והרווקות נרשמו אחוזים של סיבוכים שנוגעים לתוצאות אחרות.
המחקר השני השתמש בקבוצת ביקורת והציג תוצאות שונות:
"צוות המחקר... בדק תוצאות לידה בקרב 31985 יולדות:
1,482 צעירות ביותר בגילים 17-15ו־5,876 יולדות צעירות בגילאים 19-18. קבוצת הביקורת הייתה 24,627 יולדות בגילים 24-20." (וההמשך רשום במאמר עצמו)
שוב, יש אפשרות להתעלם מהתוצאות. זו בחירה אישית.
העובדות הם שאישה שנכנסת להריון כשהיא לא מוכנה נפשית זה מסכן אותה ואת העובר שלה.
העובדות הם שכשאישה נשואה ונכנסת להריון זה מראה שהיא מעוניינת נפשית להביא ילדים.(ברוב המקרים)
וזה שהמחקר הסתכל על נתונים, הוא לא בדק מי רצתה להיכנס ומי נפגעה מההריון כי היא לא רצתה בו מראש
ולענ"ד גם לא ציטטתי את החלק במחקר שמציין את אחוזי הסטטיסטיקה בנושא.
בחורה בגיל צעיר לא בנויה פיזית להריון. הגוף שלה עוד לא מוכן לסיטואציה.
(הורמונים, מבנה, משקל וכדומה)
הסיכויים הגבוהים לסיבוכים הם אינדיקציה לכך.
מעניין שה' לא חושב ככה
איש מחוייב להינשא בגיל 20.
אישתו לא חייבת בפונקציה להיות קטנה ממנו בכמה שנים.
התורה לא דורשת זאת.
לא לגיל של אישה המומלץ להריון.
שלא מצאתי [חיפשתי קצת באינטרנט].
השוואה בין הריון בגיל צעיר, להריון בגיל קצת יותר מבוגר.
הנתונים מראים שיש יותר סיכונים בהריון בגיל 17, מאשר בגיל 20-24, אבל במה יש יותר סיכונים - בהריון בגיל 17, או בהריון בגיל 30?
זה שאולי (אין לי מושג, עוד לא בדקתי) הריון בגיל מתקדם יותר מסוכן לא מפחית מהסכנות שיש בגיל מאוד מוקדם.
גם אני אמרתי סבבה להתחתן כשהבחורה בת 18+ למרות שעדיף 20+ מבחינה רפואית.
כי לא הכל הרפואה קובעת ותמיד יהיו איזה שהם סיכונים.
אבל זה ממש לא מתאים לגיל 14/15/16.
אגב, גם הריון בגיל מבוגר (40+) לא מומלץ (בכלל).
אבל זה עדין לא מפחית את הסיכונים שבגיל מוקדם מאוד.
קמנו ונתעודדבס"ד
תודה רבה, מזמן לא צחקתי ככה..
שירוש16רק חבל שלא הבנת את ההקשר.
(אגב, הוכח בעבר שבימים בהם התקיימו שביתת רופאים היו פחות מקרי מוות.)
ואין לה שום נזק נפשי.
וכל שנה - ילד.
ממעלה לבונה?
עד סוף השישית.
יש לי עוד אחות שהתחתנה בת 17,
אח שלי התחתן בן 17.5.
ואני מכיר מלא זוגות כאלה.
קשה זה טוב :-)כרגע אני רק בן 16 ככה שיש לי עוד זמן.
אז מתי אתה??
(אני צוחקת...
) אם זה לא היה ברור..!!!
מגיל 18 עד 20 שיתחתן, וב- 20 אומר לו:'' תפחנה עצמותיו של זה''

בעצם יותר מאחת...אבל הם כבר הבינו שהקטע זה לא להתחתן בגיל 16 אלא להתחתן כשמוכנים לזה....
אם כבר פתחתם את כל הנושא הזה של נישואים וכו', בואו נפתח פורום על נישואים - למה את/ה מתחתנ/ת, מה את/ה מחפש/ת בבנ/ת זוג וכו', שמזה מתברר גם כן האם גיל צעיר מספיק או לא (לדוג' אם מישהו מתחתן בגלל שהוא רוצה ילדים, אז מובן שעדיף שלא יתחתן עד שיהיה מוכן לילדים, אך מי שמתחתן בגלל הצורך בבן/בת זוג, אז אפשר להקדים את גיל הנישואים במקרה שלו למתי שהוא מרגיש בשל לתת את כל מה שיש לו כדי לפתח מערכת יחסים בריאה וכו')
אשמח להיות מצוות המנהלים
או שאולי גם,
ואם כן אז אשמח לשמוע עליו.
יש מלא פורומים מיותרים, אני מנהל 2 ריקים אתה יכול להקצות אותם לכל מטרה בה תבחר
אז תכתבו שם גם למה צריך לחכות עם החתונה עד לגיל 18 לפחות.
(אין לי מושג למה אבל זה ניראה לי מוקדם מדי לפני, מינימום 17)
שחוץ מלהגביר את הזימה הם לא עושים כלום
בכל מקרה מתי זה קרה פעם אחרונה זה לא רלוונטי.
ואני לא יודע באיזה מציאות אתה חי, אני לצערי הרב מכיר את המציאות של הרחוב יותר מהיטב.
גם לקטע הזה שכל אחד אומר שהוא לא מספיק בוגר כדי להתחתן אבל לעשות דברים כאלה זה בסדר כי הוא קטן
למרות שהם עדיין קטנים.
שמה אני לא מוצא את עצמי.
אני לא מקשה סתם, לא אכפת לי להקצות את הפורום אותו אני מנהל, פשוט אני לא מבין מה יהיה שם..
אבל אין לי מה לעשות בלנ"ו.
אולי בפורום כזה יהיה לי...
אני חושבת שלא. אתה עדיין ילד ולא הספקת לעשות כלום עדיין, אין לך עבודה נורמלית או מקצוע.
ולהקים משפחה במצב כזה זה פתטי
למה כ"כ משעמם פה?????
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.