מי שיגיע עד הסוף אני מודה לו. בבקשה תקראו.המצב חסה

התמונה של ‏דוד חגולי‏.

דוד חגוליעקוב

5 שעות · 

אני פרמדיק במד״א, ובדיוק כמו כל הפרמדיקים והחובשים, גם אותי עידכנו בהחלטה החדשה של וועדת האתיקה הרפואית.
׳צריך לטפל בפצועים לפי מידת הפציעה שלהם, אפילו אם הם מחבלים.׳
זאת אומרת, שאם יש מחבל פצוע קשה, ויהודי שנפצע מאותו מחבל הוא פצוע בינוני, אני צריך לטפל קודם במחבל האכזר, ולהשאיר את היהודי החף מפשע לסבול.
״זה מחדל!״
אני צעקתי בפני כל מי שהיה מוכן לשמוע. אבל כל מי שהיה מוכן לשמוע, לא היה צריך שכנוע, מהסיבה הפשוטה, שהוא היה בדיוק כמוני - משוכנע.
קיויתי שאני לא אצטרך לחוות סיטואציה כזו, תמיד נגעלתי מהמחבלים, כשרק חשבתי על האפשרות לטפל במחבל, עלתה בי תחושת קבס, והיה בא לי להקיא את נשמתי.
בכל פעם שרצתי בדרכי למקום פיגוע, שפתי היו ממלמלות פרק תהילים, ״בבקשה אלוקים, תעשה שאני לא אצטרך לטפל במחבל״. הייתי מבקש.
ושלא תבינו אותי לא נכון, אני לא גזען.
אין לי בעיה לתת טיפול רפואי לערבים, אבל למחבלים?
מחבלים זה כבר סיפור אחר לגמרי.
על האפשרות שבה אני אצטרך לטפל במחבל במקום ביהודי שנפצע ממנו - אפילו לא רציתי לחשוב.
קיויתי שאני לעולם לא אעמוד בסיטואציה כזו.
- - -
תקוות לחוד, ומציאות לחוד.
זה קרה כשעמדתי בתחנה, מחכה לחבר שיבוא לאסוף אותי, פתאום מכונית מיצובישי לבנה סטתה מהכביש, עלתה על המדרכה, ודרסה אנשים מהתחנה שניצבה ממול.
בשניה הראשונה לא הבנתי מה קרה, הוא נהג שיכור, זו תאונה? ובשניה השניה הבנתי - זה כנראה פיגוע.
הנהג הדורס יצא מהרכב, הסכין ביד שלו, והמבט הרצחני בעיניים שלו, הוכיחו שצדקתי - הוא מחבל.
קפאתי, לא ידעתי מה לעשות, ״לברוח? לנסות להגן על הנשים והילדים? החיים של מי יותר חשובים לי?״ שאלתי את עצמי.
אבל מסתבר שלא כולם קופאים כמוני במצבי לחץ, יש אנשים שלא מאבדים עשתונות.
אדם מזוקן עם כיפה סרוגה שלף במהירות נשק, וירה במחבל, *בום* *בום* *בום* שמעתי שלוש יריות רועשות, שלאחריהן ראיתי את המחבל נופל או יותר נכון מתמוטט לרצפה כשגופו רופס.
״אתה יודע להגיש עזרה ראשונה, אתה חובש מוסמך, עכשיו תורך. אל תקפא ותאבד עשתונות, תפעל בקור רוח בדיוק כמו המזוקן חובש הכיפה הסרוגה״. אמר לי קול בראש שלי.
הקשבתי לו, רצתי במהירות, וחציתי את הכביש.
ופתאום הבנתי את גודל הדילמה, המחבל שספג שלושה כדורים בביטנו, לא ישרוד אם אני לא אעצור לו את הדימום במהירות, ומצד שני, יש יהודי, שגם הוא במצב קשה, אומנם קשה פחות, הוא לא איבד כזו כמות דם כמו שהמחבל איבד, אבל אם אני אטפל במחבל, הוא כנראה ימות עד שכוחות ההצלה יגיעו - דילמה.
לפעול לפי החוק, או לפי ההגיון, המצפון, והרגש האנושי?
החלטתי לפעול לפי הרגש האנושי שלי, טיפלתי ביהודי, והצלתי את חייו.
עד שהגיעו כוחות ההצלה - המחבל כבר מת.
- - -
כל הנוכחים בזירת הפיגוע, היו יהודים (חוץ מהמחבל כמובן). לא חשבתי שמישהו מהם ילשין ויספר שטיפלתי קודם ביהודי למרות שהמחבל היה במצב יותר קשה - אבל טעיתי.
בין הנוכחים בזירת האירוע, היה שמאלני, ולא סתם שמאלני, אלא שמאלני שהוא אחד מפעילי הארגון שגורם לעם שלנו לצרות צרורות - בצלם.
כשאותו ׳צלמני׳ התלונן שעברתי על חוק האתיקה הרפואית בפני השוטרים שהגיעו לזירת האירוע, הם ניפנפו אותו.
אבל אז הוא הראה להם את הסרטון שהוא צילם, והסביר להם שהוא פעיל ׳בצלם׳, ואם הם לא ייקחו את התלונה שלו ברצינות, הוא יפרסם את הסרטון ברשת העולמית.
(תכל׳ס הוא שיקר, בכל מקרה הוא היה מפרסם. אבל מה כבר אפשר לצפות מפעיל בצלם? הם השקרנים ומסלפי המציאות הכי גדולים שיש!)
ולא רק זה, הוא יתלונן עליהם (השוטרים) במח״ש שהם לא ביצעו את עבודתם. 
השוטרים נבהלו, והחליטו לעצור אותי.
- - -
היום נשפטתי, השופט שהחליט לעשות ממני דוגמה ל״מה קורה כשאנשי הרפואה לא פועלים לפי כללי האתיקה הרפואית״, גזר עלי 5 שנות מאסר.
5 שנים אני צריך לשבת בכלא!!
ובגלל מה?
בגלל שעשיתי את המעשה הנכון, והצלתי יהודי חף-מפשע, על חשבון חייו של מחבל אכזר שניסה לרצוח אותו, ולא היה מהסס לרצוח גם אותי ואותך?
מערכת המשפט, כן זו שאמורה לפעול למען הצדק, מוציאה תחת ידיה פסק דין כל-כך לא צודק!
והכל בגלל מי? 
בגלל כמה רופאים שמאלנים שקבעו את כללי האתיקה הרפואית, והחליטו שאם מחבל נפצע יותר קשה מהאזרח שהוא פגע בו, צריך לטפל קודם במחבל.
זה מחדל! 
ואני במשך 5 שנים אצטרך לשלם את מחירו של המחדל הזה.
אני מבקש ממכם, בבקשה תעזרו לי, בואו נגיש כולנו עתירה לשינוי החוק האבסורדי הזה, תעזרו לי לקום מהישיבה הממושכת בכלא שהמדינה מתכננת לי.
לא, אל תעשו את זה רק בשבילי, תעשו את זה (גם) בשבילכם!
״איך בדיוק זה בשבילכם?״ אתם בטח תוהים לעצמכם, אז אני אסביר לכם.
את/ה הבחור/ה שעכשיו קורא/ת את הפוסט הזה, יכול/ה להיות היום או מחר (חס וחלילה) חלק מהפצועים בפיגוע, אולי המצב שלכם יהיה קשה, אבל המצב של המחבל שפצע אתכם, יהיה יותר קשה.
החובשים שיגיעו לזירת האירוע, יטפלו קודם במחבל...ולכם יכול להיגרם נזק בלתי-הפיך, ואולי אפילו סופני...
מבינים למה זה (גם) בשבילכם?
אז תעזרו לי, תעזרו לי לעזור לכם, תעזרו לי, כדי שדבר כזה לא יקרה לכם, או לקרובי משפחתכם.
- - -
ממני...
הפרמדיק שעבר על החוק בכך שהוא עשה את המעשה הנכון.
* * * * * * *
למחבלים לא מגיע לחיות.
מגיע להם עונש מוות, הם רוצחים אנשים חפים מפשע רק בגלל שנאה עוורת, ולאנשים כאלה לא מגיע לחיות.
ולא רק בגלל האנשים שהם הרגו, אלא (גם) בגלל האנשים שהם יהרגו ברגע שהם ישוחררו מהכלא, ושוב יחזרו להיות מחבלים.
אבל עזבו את זה שלא מגיע למחבלים טיפול רפואי, בכל זאת אנחנו מטפלים בהם.
אבל מילא לטפל בהם...(ממש לא מוצדק מבחינתי) אבל למה לטפל בהם על חשבוננו? אזרחים חפים מפשע שכל חטאם הוא שהם יהודים/ישראלים?
צריך לעשות לזה סוף.

מקפיץ. פראמדיק במד"א כתב את זה.המצב חסה

לא כתב את זה פראמדיק במד"אקפיץ

זה סיפור.

זה הרעיון של סיפור-שהוא גורם לך להזדהות ולהתחבר. אבל זה ממש לא אמיתי

לקרוא!! לא מתי לב לזה בהתחלה, אבל תקראו, פשוט תקראו.בועת סבון

וואו! קראתי! חוסר צדק במדינה הזאת! עצוב..עוד אחת!

קפיץ!יאירוש
עבר עריכה על ידי יאירוש בתאריך ד' בטבת תשע"ו 21:57

למרות שיש בזה כמה דברים מוזרים, כמו ששירוש16 כתבה, במיוחד הקטע של הsafety

זה אמיתי?שירוש16
עבר עריכה על ידי שירוש16 בתאריך ד' בטבת תשע"ו 21:14

כמה נקודות הראויות לציון:

- היכן היה הפיגוע ומתי? בלי פרטים בסיסיים א"א להתחיל להאמין.

-במציאות כונן היה אמור להגיע תוך 90 שניות לזירה והיה מתחיל לטפל בפצוע היהודי/הערבי.

-כפארמדיק יש לו אפשרות להתנער מהאחריות לגבי המטופל הערבי.

-אדם רגיל שלא עבר הכשרה כלשהי ע"י גוף מקצועי לא יכול להבחין בין מטופל בסכנה גבוה יותר מהשני. (3 כדורים לרגל זה לא כמו סכין לבית החזה). כך שקשה מאוד להאמין שהמשטרה עצרה את הפראמדיק על סמך ראיות של פעיל חסר הניסיון. (ואיך בידיוק עפ"י מצלמת פלאפון שבדר"כ משובשת שלכו אותו ל5 שנות מאסר??)

-אם הפעיל עצמו עבר הכשרה כלשהי (ועפ"י ההסמכה המיניאטורית הצליח לזהות את הבעיתיות בכדי להוציא מצלמה ולהסריט) הוא עצמו היה צריך להיעצר על שבירת אתיקה רפואית.

- היו שם מספיק עוברי אורח- אף אחד מהם לא היה חובש/מע"ר/מתנדב...? זה לא נשמע הגיוני.

אפילו אם רק היה אחד- הרי הוא למד הדרכה- למה הוא לא התחיל להדריך את העוברים ושבים כיצד להציל את הערבי/היהודי?

- אחרון: היה אסור לפארמדיק בכלל לגשת לערבי לפני שמשטרה מאשרת שאין עליו חומר נפץ וכדומה. (חוליה ראשונה בשרשרת החיים).

ובלי קשר לכל הנ"ל- החוק ההוא חייב שינוי. ומהר.

זה לא פראמדיק במד"אקפיץ
עבר עריכה על ידי קפיץ- בתאריך ד' בטבת תשע"ו 22:16

זה בנאדם בשם דוד חגולי עם כשרון כתיבה ענק והוא מפרסם כל פעם סיפורים מנקודת מבט של דמות אחרת, זה כמובן לא אמיתי.

והוא כתב את הסיפור בדיוק כדי להסביר שצריך לשנות את החוק

צאדיק יסוד עולם!ציון חמדתי
לב יהודי אמיתי. פשוט צדיק.
עוצו עצה ותופר... שה' יעניק לו שפע של ניסים ויוציא אותו משם מהר.
איזה יהודי קדוש!
אל תדאג הוא לא בכלא.קפיץ

מספיק להגזים!!yr

ברור שזה לא אמיתי כמו ששירוש הבהירה. 

(וגם - נראה לכם שפרמדיק היה נשפט ל-5 שנים ולא היינו שומעים על כך????)

וגם אם פראמדיק היה פועל כך הוא לא היה נשפט, לכל היותר ננזף.

ובמקרה המתואר גם לא היה ננזף בכלל אלא מקבל "יישר כוח", כי הציל יהודי. הכלל שנאמר הוא שיש לפעול לפי עדיפויות רפואיות, אך אם היהודי דחוף אף הוא - ברור יש לטפל בו קודם.

זה לא משנה 5 שנים או לא 5 שנים.ציון חמדתי
משנה כאן עצם העניין, שיש הוראה לא הגיונית שמשמעה הפקרות יהודים ומתן העדפה להציל חיי מחבלים, ויש אנשים שב"ה אין להם לב לטפל במחבלים אז הם עושים את מה שהלב שלהם באמת חושב שנכון וזה להציל חיים של יהודי.
לא משנה כרגע אם הסיפור נכון, ואם כל הפרטים הגיוניים או לא. אני מכירה כמה וכמה סיפורים אמיתיים כאלו, של גבורה יהודית אמיתית.
כן ירבו יהודים כאלה.
זה מאוד משנה.שירוש16

אין סיכוי שבית המשפט יקבע מאסר/עונש אחר למטפל שפעל עפ"י התקן הרפואי.

זה לא קיים.

ואם כן- זה מעוות וחסר היגיון.

ההוראה היא לא מטעם ישראל ואין לממשלת ישראל שום אפשרות לשנות את ההתקנים הללו.

(אגב, יש בהוראה הזו המון היגיון. זה שאת לא מבינה זה נושא אחר.)

הוא לא פעל לפי התקניםהמצב חסה
בית המשפט לא רוקד על החוקים שלך
*חוקי הAHAשירוש16
לא שלי.
החוק...אדם כל שהוא
עבר עריכה על ידי אדם כל שהוא בתאריך ו' בטבת תשע"ו 14:22

(חוק לא תעמוד על דם רעך) קובע עונש של קנס למי שלא הושיט עזרה לאדם שנמצא בסכנה חמורה ומיידית לחייו.

כלומר, גם מי שמגיע לזירת פיגוע, ולא מטפל באף אחד, לא יכול להכנס לכלא, לא לחמש שנים ולא לשנה, אלא רק להענש בקנס כספי. ברור שאת מי שטיפל במישהו אחד במקום באחר אי אפשר להכניס לכלא.

האם יש חוק אחר לגבי אנשי ארגוני הצלה? לא ידוע לי על כזה חוק, אם מוכר למישהו כאן שיכתוב.

מסתבר, שמד"א יכולים ע"פ חוק, לפטר את מי שמפר את כללי האתיקה שלהם, אם הם רוצים.

אני לא קיבלתי תעודת מע"רהמצב חסה
כי לא הסכמתי להתחייב על פי האמנה הבין לאומית שאטפל בכל פצוע שאתקל בו כולל במחבל במידה והוא במצב חמור מפצועים אחרים.
אני משער שיש עונש חמור מקנס על אנשי חרום מוסמכים.
עם זאת, בהתחשב בעובדה שהכותב מתייחס לפיגוע האחרון זה בהחלט לא נראה אמיתי אלא מוסר השכל וחומר למחשבה
אין שום הגיון בחוק הזה.ציון חמדתי
מדא הוא ארגון של היהודים.
והוא אמור לשים את הצלת החיים של היהודים בראש סדר העדיפויות.
ובמדינה הזאת הכי הגיוני שבעולם שיפילו תיק על מישהו שעשה כזה דבר.
ושוב- אני מכירה פרמדיק שזה קרה לו ובשניה האחרונה הסכימו לא לזמן אותו לחקירה על זה.
הוא ארגון ישראלי שממומן בן השאר ע"י ארגונים עולמייםהמצב חסה
ולכן הוא מחויב לאמנות הבינ"ל
יש משמעות לעצם העניין, אבל גם לפרט הזה..אדם כל שהוא

1. לא צריך להמציא בעיות שאינם קיימות. הבעיות הקיימות מספיק חמורות.

2. לא צריך שאנשי כוחות ההצלה יפחדו מעונשי מאסר, בגלל סיפור דמיוני שמישהו המציא.

הבעיה אינה קיימת? מספיק שפרמאדיק מקבל קנס על דבר כזה.המצב חסה

ההגזמה אמנם חריפה אך היא במקומה.

את אף אחד לא מעניין שמישהו קיבל קנס ובגלל זה הוא עזה את מד"א לאלתר, 

אבל את כולם מעניין שמישהו נכנס לכלא.

זו הגזמה פרועה, והיא מזיקה מכמה סיבות...אדם כל שהוא

אז אבחר מתוכם סיבה שיש סיכוי שתשכנע אותך.

מצד האמת, אין כנראה ביסוס חוקי להכניס לכלא, ואולי אפילו לא לקנס.

בעיני, הסיכוי שמישהו יפוטר בגלל זה ממד"א די נמוכים, והסיכויים שמישהו יקבל על זה קנס נמוכים מאוד עד קלושים.

[מכמה סיבות, אני מתעצל כרגע לפרט, אבל אם תרצה אשתדל לכתוב בהמשך].

אני מדבר על מישהו שיקדים טיפול בפצוע יהודי, בלי לדבר על זה, לא על מי שיעשה רעש מהסיפור ויצא בהצהרות.

חבל לקחת את הסיכון שמישהו יתייחס לזה ברצינות, ויטפל קודם במחבל בגלל הפחד שהוא יכנס לכלא.

זה קו חשיבה מסוים, אני רוצה לדעת מה הסיבההמצב חסה

כמה סיבות-אדם כל שהוא

1.כשאיש מד"א מגיע לזירת פיגוע עם כמה נפגעים, הוא לא תמיד יכול להעריך את רמת הפציעה של כל אחד מהם.

כך שבד"כ זה לא מובהק שהוא נמנע מלטפל בפצוע החמור יותר, אף שהוא ידע את מצבו.

2. רוב האנשים, מבינים שהצלת נתקף עדיפה על הצלת מחבל שנפגע במהלך נסיון רצח.

במילא, הם לא ירוצו להתלונן על כזה דבר. ויעדיפו להתעלם מזה.

3. לא ברור לי שיש בסיס חוקי לקנוס מי שהעדיף טיפול בפצוע אחד על פני פצוע אחר כששניהם בסכנה, מכל סיבה שהיא. (אתה יכול לראות את לשון חוק לא תעמוד על דם רעך בויקיטקסט).

אמנם, מסתבר שאם זה נגד נהלי מד"א הם יכולים לפטר בלי פיצויי פיטורין.

4. נדיר בכלל שמגישים כתבי אישום כנגד מי שעובר על החוק הזה.

[אין באמור ייעוץ משפטי, הכותב אינו עורך דין, ואינו מוסמך להעניק ייעוץ משפטי מכל סוג שהוא קורץ].

אתם בטוחים שיש חוק כזה?אדם כל שהוא

אמנה בינלאומית כזו, משהו? (חוץ מההחלטה של ועדת האתיקה הרפואית).

אני התבקשתי להתחייב על האמנה הזאת ומאחר שסירבתי הודחתיהמצב חסה

מקורס מע"רים

1. על איזה אמנה התבקשת להתחייב?אדם כל שהוא

אתה יכול להביא נוסח שלה, קישור אליה, או לפחות את השם בו היא נקראת?

זה היה לפני למעלה משנה אבל אני זוכר ש-המצב חסה

התחייתבי לטפל בכל אדם באשר הוא אדם ללא הבדל דת ומין ולטבל באדם על פי חומרת מצבו בלי הבדל דת ומין.

אני ינסה לחפש בהזדמנות

אולי זה-אדם כל שהואאחרונה

"לא ארשה לערב שיקולים של דת, לאומיות, גזע, עמדה פוליטית, או עמדה חברתית במילוי תפקידי כלפי המטופלים שלי"?

(מתוך תרגום לעברית של הצהרת ג'נבה של ארגון הבריאות העולמי)

אני לא חושב שהעדפת טיפול בנתקף על פני טיפול בתוקף מנוגדת להצהרה הזאת.

והייתי משער שגם בעולם לא נותנים את אותה עדיפות לתוקף ולנתקף, ואם שודד פצע מישהו ונפצע בעצמו, יקדימו את הטיפול בנתקף על פני טיפול בתוקף.

אולי הוא כתב אתזה.. אבל זה לא אמיתי.השתיקה שלי
לא שאני לא מסכים עם מה שהוא כותבבנדא מצוי!!
אבל אחרי בירור
הוא לא פאראמדיק
אלא מתחזה!
והוא לא עובד או מתנדב במד"א

אבל עם הרעיון הכללי מסכים מאד!
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך