האם יש עוד חברים כמוני ששומעים את הדברים של בנט ושל שאר נציגינו בבית היהודי ומרגישים רצון לצעוק 'השתגעתם'?!
מענים ילדים יהודים, אחים שלנו, אין שום חשד מוצק שהם עשו משהו, כאשר כולנו יודעים שהסיבה לעינוי זה שהם יהודים שרוצים מדינה יהודית וארץ ישראל יהודית בידיוק כמו שחלמו כל אבותינו! ומה אנו שומעים מהנציגים שלנו בכנסת?! שהם האויבים שלנו! של החזון שלנו! איזה גלותיות זה החנופה הזאת, הלהיות אישה מוכה של הציבור החילוני. הרי לאף אדם קיצוני ככל שיהיה במדינת ישראל, כולל השמאל הקיצוני שמחזק ארגוני טרור לא היו מעיזים להתנהג כך.
בשביל מה נכנסנו לכנסת? בשביל לישב על כסא ולהגיד כמה אנחנו תותחים שיש לנו תיקים בחירים?! או בשביל שמשהו יתחיל להשתנות פה, להתקדם לחלום של מדינה יהודית, של ארץ ישראל שלמה, של משפט התורה.
מורנו ורבינו הרב זצ"ל לימד אותנו שכאשר רואים מציאות בעייתית, צריכים לבחון את הדברים מחדש ולהטיל ספק במה שהיה מוסכם עד פה. במאמר הדור הרב זצ"ל בעצם זיהה נגע בעם שלאורו התווה דרך שונה מדרכם של כל רבותיו, והוא לא חשש לחלוק ולא חשש לחדש, מתוך האהבתו לאמת, לעם ישראל ולקב"ה. וכך גם עלינו לעשות, לבחון מחדש הכל, אפילו דברים שהוא אמר כדי לזהות מה גרם לחולי הזה שהנציגים שלנו פוגעים בנו!
אני חושב שצריך לבחון מחדש האם לא הולכנו שולל, האם לא חשבנו שנשנה מבפנים ובעצם השתננו? האם לא הדרך היא כמו שכבר אמרו רבנים שונים בהציבור החרד"לי יותר שצריך להתחיל מחדש ולהקים מוסדות בקדושה. ראיתי פה בערוץ 7 שיש בית ספר לפסיכולוגיה ע"פ תורה, למה אין עוד דברים כאלה. בית ספר למוסיקה ע"פ תורה, אוניברסיטאות שלא שואבות דברים חילונים ואתה לא צריך לקרוא ביקורת המקרא בשביל לקבל תואר. אני לא אומר להתנתק מהעולם חלילה ולחזור לגלות, אני אומר לחיות ולהצמיח את העולם פה, את היישוב, אבל הכל בקדושה, לא מתוך המוסדות הקיימים שפשוט מפילים את כל מי שנכנס לתוכם.
לבדוק האם באמת יצאנו מהגלות, או שעדיין יש לנו את תסמונת היהודי המושפל, שרק מחכה מתי לקבל את המכה הבאה. הרי אנו כה רבים וכה מלוכדים, למה שלא נאמר בקול ברור, אנחנו דורשים שהיום ישחרורו את האחים שלנו, שיס"מניק שמרים יד על מפגינה כמו שהיה באמונה ובהפגנות האחרונות בגשר המיתרים יכנס לכלא לכל חייו, שלא לוקחים חלק בצבא עד שלא משתנים נהלי הצניעות.
יש לנו כוח, אנחנו הרבה, אבל כרגע הוא נמצא בידי אנשים שרצו להשפיע מבפנים והושפעו ושכחו מה אנו רוצים, בשם מי אנו קוראים, בשם ה' אלוקי ישראל.
נכון זה דבר תיאורתי אבל אני מאמין שצירך להגיד את האמת גם אם כרגע אין מה לעשות איתה. אני אישית יודע שאני עכשיו בדרך לשבת בישיבת תורת החיים לשמוע את דעתם, אני זוכר שהרב טל אמר את הדברים האלה כבר בגירוש, אז לא הייתי פתוח לשמוע, חשבתי שזה ח"ו כפירה. היום אני רוצה לבדוק שוב.
נקודות למחשבה.
שבת שלום