איך מחליטים איזה בנות מתאימות להדרכה ואיזה לא?נחל
ואני אסביר..
כמובן שצריך להיות אוהבת, חמה, שיכולה לתת וכו'.
אחרי השלב הזה..
הרי מדריכה צריכה להוות דוגמא אישית לחניכות שלה, נכון?
אז השאלה שלי..במה זה מתבטא אצלכם?
היא צריכה להוות דוגמא מבחינת השקפה? או אולי דת?
על מה שמים יותר דגש? על הרמה הדתית של אותה בחורה או על השקפה?
מה שהחניכות רואות אצל המדריכות ככה הן יהיו (ברמת העיקרון כמובן) או לכל הפחות הן לוקחות הרבה מהמדריכה.

סליחה שזה יצא ממש מבולבל..
אשמח לתשובות.
לפי דעתי למרות שאני לא מדריכה כרגעאילה4
צריך אחת שמתחברת לבנות,שנעים להיות לידה.
יש כאלה יחשבו להכניס רק את "המגניבות" אז לא(אני לא אומרת לא להכניס "מגניבות",את צריכה לשים לב גם לשקטות),לפעמיים השקטות ואת האלה שפחות מתחברים אליהם הן יותר טובות.
ולא רק מי שמדברת בהתלהבות היא הכי מתאימה,יש כאלה שיודעות פחות להביע את עצמם והן אחלה מדריכות.
מבחינה דתית מה שמתאים לסניף,יש כאלה שדוסיות מידי מתאין ויש כאלה שלא...(מקווה שעזרתי,ואם לא אז סליחה...ואם יש עוד נקודה שאת צריכה עזרה אז בכיף).
רמה דתית מה שמתאים לסניף..יעני יש סניפים שבהם צניעות זה לא?נחל
אבל אני מאמינה שגם אם לא מקפידים על צניעות וכל מה שקשור לרמה דתית..כן מתייחסים להשקפה, אידאולוגיה?
קצת צורם שיש מקומות שרמה דתית לא נחשבת..אז ..למה הם תחת גוף דתי?
תלוי בסניף ותלוי במדריך שמכניס להדרכה..סתמישוו
אם יותר חשוב לו הקטע הדתי, ויש מישהו שמחינה חברתית מתאים לו להיות מדריך אבל הוא לא מספיק רציני ברמה דתית.. אז כנראה פחות חשוב לו..

ואם יותר חשוב לו אחד עם כישוריים כריזמטיים יותר, אז הוא יכניס אותו..

זה ממש תלוי.
הכי טוב זה כשיש גם וגם..

[המאמר נכתב בלשון זכר, אך מופנה לגברים ונשים כאחד]
דיי מעניין אותי דווקא בנות.נחל
שיש אצלם את הענייו של צניעות..
אבל תודה.
אותו רעיון לדעתי.סתמישוו
מבחינה דתית אז בנות זה יכול להיות צניעות ואצל בנים זה יתבטא בצורה אחרת
אבל שיהיה..
כן, אולי אתה צודק..נחל
מי שנכנסת אמורה להיות אהובה על התנועה.עזרא זה אהבה
להיות גאה בתנועה שהיא בה. ( אני בעזרא וגאה בזה)
להיות מישהי שמכירים אותה, שכייף להיות בסביבתה. מישהי שיש לה ראש גדול ומסורה ומבינה.
מבחינת הרמה הצניעותית זה לא כ"כ משנה.
כמובן אבל שלא יכניסו מישהי עם מכנסיים..
אבל צריך שכן יהיה לה כבוד ללבוש שכך תוכל גם לחנך את החניכות שלה..
לעוד שאלות, בכייף
אם החניכות לומדות ממנה , אז למה רמת הצניעות לא משנה?ירושליםםםםם

ואם היא לא משנה לצערי לדעתך, אז מה העניין במכנסיים? הרי חצאית קצרה יותר גרוע לפי ההלכה ממכנסיים ( מקור חיים , הרב חיים דוד הלוי).

לדעתי ,טליייה

אני חניכה , אולי קצת מוזר .. יש לי אחלה מדריכות !!
אני חושבת שצריך שיהיה דוגמה אישית ובנות שיודעות להקשיב , ושיהיה לחניכות אמון בהם ..
אני שבט מעפילים .. ואני בקשר טוב מאוווד עם המדריכות שליי !!חיוך גדול ואני לא יכולה לתאר את החיים שלי בלעדיהם , הם חלק בלתי נפרד מחייי !!!
אגב , אני בבני עקיבא , כבוווד !!

אני בן אבל אני יתחיל ממני כי סכ"ה ההבדל לא גדול.קן ציפור

בס"ד
נכנסתי להדרכה כאשר לא הייתי באף סניף לפני חוץ מבהתחלה {עד כיתה ו'}
אז למה הכינסו אותי להדרכה? אני לא ממש יודע.

אבל אני יודע שסכ"ה היה לי טוב מאד עם החניכים ולהם איתי.
ולמה?
כי ידעתי לדבר אליהם.

לכן יש כמה דברים שצריכים לבדוק לדעתי.
1. לאיזה גיל את מכניסה את אותה מדריכה?
לבנות צעירות, יותר משחקים, צריך יצירתיות, להעביר את אותם מסרים בצורה אחרת, אבל בכללי בשאלה שלך יותר חשוב הרמה הדתית, כי את לרוב לא תכנסי עם הבנות הצעירות לדיונים פילוספים בפעולה נכון?{והדרכתי שבטים קטנים, היכולות לשחק איתם, ולדבר איתם ופשוט את הדברי תורה שבאמת יש בהם יותר דוסים ממני{הדרכתי בגרעין של ישיבה כזה} הם אולי ידעו, אבל ראו שזה מיוחד ושונה כי העברתי את זה אחרת, והדרך הכי פשוטה ומיוחדת להעביר דברי תורה כאלה היא לחיות אותם.

לבנות גדולות, יש יותר מקום להשקפה, היא צריכה לדבר איתם, יש יותר מקום ללמד אותן כבר דרך חיים לדון, ולדבר על משמעיות.
באותה מידה פחות או יותר ברמה הדתית בגיל גדול החניכות יותר יציבות ולא ישפיע יותר מידי{כמובן שעלול להשפיע טיפה ותלוי אבל בכללי.}

2. זה כבר באופן כללי לדעתי חשוב שיהיה למדריכים, העניין של מדריך ומחנך הוא שהחניך יריגיש כיאלו זה אבא אח חבר הכי טוב.
איך עושים את זה?מה זה אומר?
לדעתי מדריך/ה צריכים להיות בעלי הבנה שאפשר ליצור קשר עמוק עם החניכים וגם ללמוד מהם.
כאשר המדריך מבין את זה הוא מתקדם, והם יחד איתו.
זה מאפשר גם לחניכים להתייעץ ולהפתח ולהעריך את הדמות.
זה לא משנה אם אתה שקט{כמוני} או מגניב ורועש{מדריך אחר בסניף} אם אתה יודע לפנות ולשאול מה שלומם? לפנות לזה שהלך הצידה כי לא אוהב תופסת ואולי לשחק איתם ארץ עיר{גם אם אתה לא הכי טוב}, זה דברים שעשיתי ונתנו הכי הרבה נראה לי לקשר עם החניכים.

3. סתם משהו שכדאי אבל ממש לא חובה זה יצירתיות, כי כולנו יודעים שלא טוב להרביץ או מה רע וטוב בכללי.
אז לכן החניכים, בעיקר צעירים פחות מקשיבים למסרים, לכן טוב ללמוד את התכונה הזו להכניס את המסר מתוך המשחק, תחביב שלך, או סיפור.

זה מה שעלה לי כרגע, מקווה שהובן ויעזור, בהצלחה

יש הרבה פרמטרים לכך.משקיף
אני מביט על התהליך הזה כהורה. למדריכים ולמודרכים. לילדי היו 2 מדריכים שלדעתי היו טובים יותר אפילו ממחנכים.הם ידעו לגבש את השבט ולא ויתרו על אף חניך.לדאוג שכל חניך וחניכה יקבלו משלוח מנות מחבר בפורים או שלכל חניך יהיה חבר מארח בשבת גם לאלו שלא מקובלים.אלו הדברים היחידים כהורים למדריכים שהדגשנו בפניהם.זה חשוב יותר מצניעות מ"קוליות" חפשי את זה או זאת שידאגו לשבט כפרטים שידעו להעצים חניכה.מדרעכה מקובלת קולית צנועה וחביבה לא שווה כלום.אם חלק מהחניכים לא מרגישים שייכים. חשוב מאוד להתייעץ עם כל המדריכים הקודמים והמחנכים .
יש גם את התרומה למדריך עצמומשקיף
לחניך יהיו עוד כמה מדריכים. לדעתי כדאי לתת הזדמנות הדרכה גם לאלו שפחות "שווים" לאחרים יש הזדמנויות אחרות רבות
דתייה!הכול מ ה'!!

מי שומרת נגיעה צניעות לא הרבה עם בנים תעיר לחניכות שלה על דברים כאלה. יודעת עד כמה זה חמור. וגם בכללי שתהיה דתייה ברצינות גם על לשון הרע והכול. מישי שיואהבו אותו נחמדה ושיכולה להפתח רגשית גגם לחניכים שלה. וגם לפתוח אותם....

וגם מישי מסורה כריזמטית. שלא יהיה לה דוגמא אישית היא צריכה להיות אישיות לדוגמא! זה משנה היא צריכה להיות טובה ואמיתית תמיד! לא רק בסניף!  מישי שיודעת להקשיב לעזור וגם מישי מתאימה ברמה הטכנית... די מזלזלים בזה אבל זה חשוב כלומר- מישו שתדע לעמוד מול ההורים שצריך מל הקומונרית מול המחוז החניכים והצוות הדרכה....

מדריכה חייבת לבוש צנוע- הלבוש זה דבר בולט והיא מהווהארלט

מודל לחניכות. מדריכה עם חצאית קצרה משדרת שזה מותר וכנ"ל צניעות הדיבור וההתנהגות עם בנים.

ברור שעדיף בנות עם חצאיות יותר ארוכותאילה4

פשוט לפעמיים חבל על הבת,כלומר אם היא תיכנס היא יכולה "להתקלקל" והיא בעצמה תרים את החצאית וככה זה לא טוב לה ולחניכות.

הכנסת כבר?

עדיף בנות עם חצאיות ארוכות אבל...רא"ב

ממש לא מחייב!! לפעמים יש בנות שהן מקסימות וטובות והמדריכות הכי טובות, אבל מה לעשות שגם מדריכה היא בנאדם וקשה להן עם הקטע הזה. לי אישית הייתה מדריכה מדהימה מדהימה מדהימה שהחצאית לא היה הקטע החזק שלה. אז מה?

מה שכן, כדאי שתהיה מדשית שמאזנת ואם בוחרים להכניס מדריכה כזאת אז נראלי עדיף לשבט גדול שכבר עושה את השיקול דעת שלו בעצמו ויודע מה ללמוד מהמדריכות ומה עדיף שלא...

יש קשיים, יש ניסיונות..אבל נראלי שכן צריך להיות צנועיםנחל
יותר, מעודנים ליד החניכים.
זה משפיע מלא על החניך(ההתנהגות של המדריכה..)
ואני כן חושבת שילדה צנועה מבטאת יותר עדינות, יראת שמיים וכו'.
בעייתי קצתח"מ

ולמה?

משום שמדריכה של גדולות, משפיעה עליהן בעיקר בקטע של הצניעות, בינו לבינה..

וסליחה על השפיטה, אבל אורך החצאית מראה גם על הפנימיות. ואני אומרת את זה בתור אחת שעכשיו מתמודדת עם זה! כי החוץ זה רק החצנה של הפנים.. והיא כן מכוונת אותן ברמה הזאת.

וגם- איך היא אח"כ  תוכל להכניס להדרכה ולשפוט כביכול כשהיא לא בסדר?

החצאית לא מראה על פנימיותאילה4אחרונה

מי שיש לה חצאית מעל הברך לא אומר שהיא לא בן אדם מדהים והיא אחלה מדריכה.

אני לא מכסימה איתך.

עכשיו תגיד\י  שיש חילונים לא מדהימים.

יש כאלה שזה מראה ויש כאלה שלא.

ונחל לא בטוח שאחת עם יותר יראת שמיים ועדינות תתאים לשבט.

צריך איזון.

{אני לא אומרת עכשיו לכו תבחרו את הזאת עם החצאית הכי קצרה גם בזה יש עצירה}

נחל עזר לך מה שכתבנו?או שממש לא?או שעדיין לא הכנסת אותםקורץ?

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Giniאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך