אם נכנסת לכאן,כניראה שאתה רוצה לקרוא חרטוטים.
התגלגל לידי לפני מס' דקות עיתון 'ישן' משבוע שעבר.בטור דעה רוקד על הדם התורן (תורנות, אבל יש כמה עשרות במכה כל פעם) מארגון rabbis מוכר. (שמעתי פעם שהגרי"ד סולובייצ'יק [כמדומני שזה הוא] שהיה כותב לאיזה רבאיי רפורמי,היה מקפיד לכתוב לו באנגלית "rabbi" ולא בעברית "הרב" )
אז הנה הם,החרטוטים.וסליחה שאני משתף אתכם.
(הדברים שלי שבגוף המאמר בסוגריים עגולים או ריבועים )
"ליבי עם משפחות העצורים, משפחות רבנים שאת חלקם אני מכיר, אנשים שמנסים לעשות טוב לקהילותיהם, לתלמידיהם ולכלל החברה, אנשים יקרים אשר יום אחד חרב עליהם עולמם, כשהתברר להם שבניהם (כנראה) גדלו להיות פרי באושים והצטרפו לחבורת הפרא של "תג מחיר". להבדיל מרוצחינו מהצד השני, הורי הנערים מגנים בכל פה את המעשים המיוחסים לבניהם.
אלא שדווקא מפני שעשבים שוטים אלו צמחו בתוך החברה שלנו, אסור לנו בשום אופן לעשות איפה ואיפה ולפעול לטובת החשודים בשל האמפתיה שלנו כלפי משפחותיהם. הטרור היהודי מסכן את ישראל לא פחות מהטרור הערבי ( "זו עובדה שאיננה צריכה ראיות" ). אסור לנו, הן כלפי שמיים והן כלפי אדם, להיראות כאילו יש בנו אילו שהם הבנה, סלחנות או שוויון נפש למעשים אלו, ודווקא בשל העובדה שהם יצאו מתוכנו (ואחרים עלולים לחקות את מעשיהם-זה מדבריו חרף הסוג') עלינו להראות סלידה מוחלטת שאינה משתמעת לשתי פנים.
כוחות הביטחון פועלים לילות כימים לחזק את ביטחוננו, והמאבק נגד פורעים וטרוריסטים יהודים המאיימים לפרק אותנו מבפנים הוא קריטי לביטחון המדינה. ההשתלחות של רבים כל כך מהציבור שלנו בשב"כ, על סמך מידע לא מבוסס שהגיע מעורכי הדין, אינה במקומה בלשון המעטה.
אם אכן יתברר שהיו בחדרי החקירות של השב"כ מעשים היוצאים מגדר החוק, יש להעמיד לדין את האחראים. ברם, במצב הנוכחי, שבו ציבור גדול מקרבנו מתגייס לטובת הנערים ויוצא באופן רפלקסיבי נגד כוחות הביטחון על סמך שמועות בלבד, יש ניצחון גדול ל"תג מחיר" וחבר מריעיהם ועלינו להצר על כך. נפתלי בנט הפגין מנהיגות אמיצה בכך שראה את הפרובלמטיות הזו ולא נכנע לקולות הגוברים מתוך המחנה.
בקיץ האחרון, כאשר שמעתי את החדשות המזעזעות על הרצח בכפר דומא, הרגשתי כאילו ננעץ סכין בליבי. המחשבה שיהודים רצחו ושרפו משפחה שלמה כפי שעשו לנו הגרועים שבשונאינו לא נתנה לי מנוח ועירערה אמונה תמימה שהיתה לי בכל יהודי (טוב לדעת את רמת הביטחון והאמונה שלך שכל דבר מערער אותה).. אחד הסיפורים הזכורים לי היטב משחר ילדותי הוא על יהודי ניצול שואה שכל משפחתו נספתה, ואשר שאל את רבו, שניצל גם הוא מן התופת של הנאצים, "היכן העם הנבחר של אלוקים? כיצד ייתכן שהעם הנבחר נידון לגזירת שמד בכל מיני מיתות משונות ואכזריות?" ענה לו הרב: "זו בדיוק הבחירה שלנו. עצם העובדה שמעולם לא קם יהודי ורצח גוי בשל היותו גוי מוכיחה את העובדה שאנו העם הנבחר" (רב עם דעות מקוריות אני חייב לציין). רוצחי המשפחה מכפר דומא ריסקו את האתוס הזה והכתימו את זכרם של כל קדושי ישראל במהלך הדורות אשר מתו על קידוש השם בשל היותם יהודים. (פה אני חושב שזו כבר חוצפה וחציית גבול.ניצול ציני של כל קדושי ישראל למען קצת פופולאריות.גועל נפש.)
קריאות הנקמה שנשמעו ברשתות החברתיות ובמדיות אחרות, קריאות אשר קיבלו גיבוי ממספר מנהיגים רוחניים ודמויות חינוכיות, יצרו אווירה נוראית שהניעה את אותם מוגי לב לרצוח את המשפחה בכפר דומא. אנו כחברה חייבים להוקיע ולמגר מתוכנו תופעות של "תג מחיר" ודומותיהן, המטילות כתם על כל החברה הישראלית ומסכנות את עתידנו כאן.[אני לא תומך בתג מחיר.אבל,מאיזה כיוון בדיוק למען השם הונגליזם הזה מסכן את עתידנו כאן??] אסור לגלות כל הבנה או הצדקה למעשים מעין אלו. מתן לגיטימציה לנקמה ושיח אלים עלולים לזרוע את הזרעים לאלימות ולרצח הבא.
פעולות "תג מחיר" השונות הן אמנם תוצר של תופעות שוליים בלבד אשר אינן מאפיינות את הרוב המכריע של הציבור הדתי, אך הן מסכנות את המשך עתידנו כאן [שוב] במדינת ישראל וחובה עלינו להילחם בהן בכל האמצעים העומדים לרשותנו. המאבק בתאים אלימים אלו צריך להיות מובל לא רק על ידי כוחות הביטחון ומערכת המשפט (שאותם עלינו לגבות), אלא גם ובעיקר על ידי המנהיגים הרוחניים והחברתיים אשר מידת הישרות היא נר לרגליהם. מסיבה זו אני סבור שיש לנקוט יד קשה במקום הגישה הסלחנית של רבים מתוכנו למעצר החשודים משום שמדובר במשפחות של רבנים חשובים. " מאיפה הדמגוגיה הזו??
מי הוא זה בעל גישה "סלחנית" משום שמדובר ב"משפחות של רבנים חשובים" ?? אני לא חושב שיש אחד שגילה רחמים כלפי הילדים המעונים משום שאלו בנים של "רבנים חשובים" וככה עם הטרמינולוגיה הזו -שכניראה הוא מוזן הרבה מהתקשורת אם הוא כבר למד לחכות את הדרכים שלה "לעצב את דעת הקהל"-הוא מנסה להרחיק הרחק הרחק את המחשבה מדעתו של הקורא שאולי פשוט המציאות היא שיהודים רחמנים מרחמים על אחיהם הנאנקים בסיבלם. לא.הוא אומר.המדובר הוא פשוט באנשים מכובדים שחשים לטובת חבריהם-הרבנים החשובים גם הם שבניהם הדרדרו לפשע. משחק כבוד.זה מה שזה ותו לא.
ככה ברפרוף קראתי את זה וחשבתי לעצמי מה ניסגר?!?!

