אתם חיים בסרט.דנאויא12345

פתאום חשבתי קצת על כל הקטע של מדינה יהודית, וקלטתי שמי שרוצה להקים עכשיו מדינה כזאת הוא קצת חי בסרט.

נגיד מוקמת מדינה כזאת ביו"ש, הצליחו להקים, העיפו כבר את כל הערבים, והמדינה החדשה חייה וקיימת.

נתחיל מכמה בעיות בסיסיות:

*אזרחים: מאיפה יהיה במדינה הזאת אזרחים? ניקח את כל יו"ש בתור מידגם, אני מעריך שמ400000 כ330000 ירצו לחיות במדינת ישראל,55000 יעדיפו לגור במדינת ישראל, ואולי כ15000 ירצו את המדינה החדשה, גם אם נעביר את כל שאר האנשים מהארץ שרוצים אליה, יהיו בה אולי 50000 שרוצים לגור בה.

כסף: מאיפה למדינה הזאת יהיה כסף?! כל מדינה יציבה צריכה כסף, ולא נדבר על מדינה שצריכה לבנות הכל מאפס, מאיפה הכסף הזה יגיע?

*צבא (אנשים): אפשר לא להסכים, אפשר גם לשנוא אנשים כמו ביבי, בוגי וכו', אבל אתם לא יכולים לחלוק שהם חכמים, ושיש להם הרבה יותר נסיון מאדם מצוי, מאיפה ימצאו כאלה בני אדם?

*צבא ($$$: אתם שוכחים שנשק עולה קצת הרבה כסף... מאיפה תמצאו 6מיליון לטנק? 100 מיליון למטוס? מיליארד לצוללת?, ואנחנו לא מדברים על התחזוקה

ופה כתבתי רק את הבעיות הבסיסיות, בלי לעסוק בעוד עשרות בעיות כמו רפואה, מים, מקומות עבודה, יחס בינלאומי, חוסר נסיון כללי, וכו'

אתם כמו הערבים, נלחמים בעד מדינה משלהם, אבל שוכחים שהם לגמרי תלויים בישראל.

תציגו תוכנית מה אתם עומדים לעשות כשתגיעו לגשר, לרגע שאחרי הקמת המדינה, ואולי תשכנעו גם אותי. אבל אל תתעסקו רק בדרך לגשר, ואפילו לא לומר "כשנגיע לגשר נחצה אותו"  אלא שחכתם והתעלמתם לחלוטין שקיים גשר, שהדרך היא רק החצי הקטן של הבעיה, שלהקים מדינה זה לא כמו להקים מאחז, אלא משהו קצת יותר מסובך.

קפיץ!יאירוש

אנשים קשורים: @ירא ורך לבב @המצב חסה 

לא יהיה, אבל מבחינות אחרות.יהודה פ.

עד שלאחר 2000 שנות גלות הצלחנו להקים משהו שמאחד את כל עמ"י סביבו, לא תהיה כאן נק' פיצול אחרת. עמ"י הוא ביחד כל הזמן גם אם קשה.

אה, וגם הסיבות הללו קצת נכונות אם כי על דברים מסוימים אפשר להתווכח.

זאת היתה פינת הקשקוש היומיהמצב חסה

זאת היתה פינת ההתחמקות היומיתיאירוש

זה פשוט שרשור שלא ראוי לתגובההמצב חסה

ואם כבר הגבתי אז אני אכתוב את דעתי אולי לקראת יום העצמאות

אתה חוגג ביום העצמאות? אל תענה אם לא באלך.. ואם אתה חושבקיפודה

שזה סתם יגרום לעוד כאלה שמגיבים לך ככה בלי להקשיבב..

באמת!! אם היו מתייחסים ככה אליי הייתי מגיבה אחרתת לגמרייי!! תחשבבוווו בניי אדםםם!!

לא חוגג ולא אבל. נכנס ליום הזה ברגשות מעורביםהמצב חסה

רב כהנא היה מאד חוגגרחמו
לא באמת בעיה להקים מדינה משגשגתמשה

מספיק לתת כמה אחוזי מס פחותים לעומת המדינה הקיימת (למשל מס חברות נמוך כמו אירלנד) ואפשר למשוך הרבה פעילות חצי-פיקטיבית של תכנוני מס.

באירופה זה כבר קיים - אנשים שגרים בצרפת למשל (מדינה עם הרבה מיסים כבדים) עוברים לגור כמה ק"מ מעבר לגבול ויכולים אפילו ליסוע כל יום לעבודה.

בישראל המיסוי הוא פרסונלי, כלומר מי שעוזב את הארץ לכאורה יכול להיפטר ממס הכנסה ואחריו הגזלן ביטוח לאומי.

אני לא טוען שזה נכון להקים מדינת יהודה או שזה לא נכון, רק שתאורטית מדינה קטנה עם מיסוי נמוך ליד מדינה מערבית משגשגת יכולה להצליח.

אגב, שטחי איו"ש בתקופה שאחרי ששת הימים היו בדיוק זה - ערבים שגרים ב"מדינה ליד" ונוסעים בבוקר לעבודה במדינה המשגשגת (יחסית) של תל אביב ובנותיה.

כמה חברות אתה חושב שתצליח למשוך?דנאויא12345

כמה חברות יבואו למדינה שלא מוכרת ע"י האו"ם, שיהיו עליה בלי סוף סוגי חרם, בלי תשתיות, ובלי אנשים עם השכלה גבוהה?

לא נראה לי הרבה, גם אם תוריד למס אפסי.

אני לא חושב שמדינת יהודה זה צעד מוצלח, אבל לענייננומשה

בזק תמשיך לפעול כל עוד ישלמו לה? תמשיך. 

אגב, לא כזה בעיה להתחרות בהם. לא חסר אנשים שהיו רוצים להקים מתחרה לבזק והיום לא יכולים בגלל החוק הקיים.

הפוך, הם (וחברות הסלולר) יפסיקו לשלם מליונים על התדרים למנהל האזרחי.

למה שיהיה חרם על המדינה החדשה? למה שיעלמו התשתיות? יקחו את הכבישים ועמודי החשמל?

יקחו את אוניברסיטת אריאל או סתם אנשים שהבית שלהם באזור ויש להם השכלה רלוונטית?

זה קשקוש. לכל מי שיחרים אותנו אפשר למצוא תחליף. אני לא רואה את מדינת ישראל סוגרת את "הגבול" ומונעת מאנשים לקנות סחורות ושירותים מעבר לקו הירוק.

למה שיהיה חרם?דנאויא12345

סתכל על המצב בעולם היום, על כל נסיונות החרם על ישראל, תחשוב מה יעשו למדינה שמגרשת את כל הערבים...

ולפי מה שאתה אומר פה אתה לא רוצה מדינה חדשה,אתה רוצה תת מדינה שתלויה לחלוטין במדינת האם-ישראל.

החרם נובע מחוסר יכולת של המדינה להודיע בעולם בפה מלאהמצב חסה

שהיא מגרשת את הערבים כי הם לא לגיטימים.

בארצות הברית זה קרה ואף אחד לא החרים, ועוד בהמון מקומות.

ברגע שאתה מכריז שהאדמה שלך ואתה מגרש את כל הערבים בלי לחכות יותר מדי אף אחד לא יכול להחרים אותך כי כולם מקבלים את הלגיטימיות שלך. 

כך קרה בשיח' מוניס וכך קרה בכל אדמות ירושלים תל אביב חיפה וכו.

מתי ארצות הברית גירשו אזרחיםרחמו
אני חושב שזה יהיה ראוי שמדינת ישראל יעשו, אבל ארצות הברית מתי עשו?
גם אם יהיה חרם, זה לא ימנע מתאבי בצע להפר אותומשה

בדיוק כמו שהיום מוכרים תוצרת ישראלית למדינות ערב דרך טורקיה וירדן.

זה לא יהיה סוף העולם. כל עוד יש כח קניה, יהיה מי שירצה כסף.

אה, ושלא יחשוב פה אף אחד שאני בעד מדינת יהודה או משהומשהאחרונה

אני חושב שזה יהיה רעיון רע ועצוב, רק שלא בטוח שהוא חסר היתכנות מבחינה כלכלית.

וואלה לא חשבתי על זה אף פעם.ירא ורך לבב

אבל זה גם לא מעניין אותי.

ראש עמוק באדמה,יאירוש

לא חושבים על העתיד. מאוד ריאלי.

לצערי בצורה ריאלית אני לא רואה את המדינה מתפרקת..ירא ורך לבב
עבר עריכה על ידי ירא ורך לבב בתאריך ט"ז בטבת תשע"ו 18:01

לכן אני עוד לא צריך לחשוב על השלב הבא,

כשזה יהיה באופק, אפילו מאוד רחוק, אני יחשוב גם על השלב הבא.

אם תרצה בהזדמנות אני אסביר לך בדיוקהמצב חסה

זה דווקא מהלך מעניין

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך