שלום לכולםהגיונית

קראתי פה כמה דיונים ,וכמה דברים ממש הפריעו לי.

אתם באמת חושבים על לנקום ? להרוג בן אדם אחר =להשחית את הנשמה שלך {גם אם זה חלק ממלחמה }.

אז מלחמה זה דבר מיוחד ,אבל ככה סתם? 

ממתי אנחנו ברמה שלהם?אם אנחנו העם הנבחר ,אנחנו צריכים להתנהג בדרך מסוימת .לרדת לרמה של הרוצחים האלה לא רק שלא עוזר,אלא מקלקל גם אותנו!!!

היו פה המון דיונים על השב"כ והחקירות.תכלס -אף אחד לא יודע מה קורה שם באמת .אין שום הוכחה שאכן היו עינויים {חשבתם על הרעיון של לנסות להתחמק ממשפט ?! } ואם אכן היו ,{כן,תקפצו עכשיו} ,זה די מגיע להם .כמו שכתבתי למעלה ,בן אדם שרוצח מישהו אחר {כן ,זה רצח } מאבד חלק מהנשמה שלו ,והוא נמצא בדרגה הרבה פחות גבוהה.

ובכלל אני בעד לפעול בשיטה החיובית,לבנות יותר ולהסביר יותר -זה לא מזיק לאף אחד . 

אני ממש אשמח שתגיבו .

נ.ב -בבקשה ממש תקפידו על תגובות רלוונטיות בלי השמצות והכללות-זה לא באמת מועיל לשום דבר .חצי חיוך

כן, אני ממש חושב שנקמה זה מושג קדוש.ירא ורך לבב

כל אבות האומה נקמו ורצחו את אויביהם.

"ישמח צדיק כי חזה נקם, פעמיו ירחץ בדם הרשע"

אדם יהודי שרוצח את האויב שלו - מגיע לו צל"ש, חס ושלום להתעלל בו וענות אותו, לא יעלה על הדעת!

על זה בדיוק נאמר: מי שמרחם על אכזרים, סופו שיתאכזר על רחמנים.

אני גם יותר בעד.

יעקב כעס על ראובן ושמעון שנלחמו בשכם...מישו טישו

ופנחס עשה מעשה נכון.השתיקה שלי
מה את רוצה להגיד בזה?
ולכן הדגל של שמעון עד היום הוא שכם, ולכן יעקה מתהדר ואומרהמצב חסה

"ואני נתתי לך שכם אחד על אחיך אשר לקחתי מיד האמורי בחרבי ובקשתי"

מסכימה איתך אוהבת את מלכנו
גם כשחיילים הורגים מחבלים קוראת להם רוצחים?המצב חסה

אז מה ההבדל?

זו לא פעולה של אנשים פרטייםעשו יכין
שלמה בן יוסף מאיר הר ציון ועוד, הם רוצחים?די"מ
נכון, הכדור התועפף מהשמיים ופגע בערביהמצב חסה

אפשר הסבר למה-פאי פקאן

"להרוג בן אדם אחר =להשחית את הנשמה שלך"

הסבראחת מאימהות

זה משהו שבאמת משחית את הנשמה כי הנשמה כביחול טהורה ונקיה וכשאת הורג מישהו אתה לא מיתדמה לדרכיו של הקבה.אבל כן יש מושג של נקמה.אם אתה לא תנקום אף אחד אחר לא יעשה את זה בשבלך-"והינקמה נקמה אחת משתי עיני מפלישטים"אבל אם זה לא מה שימנע את המצב הזה שנהרג יהודי ביום אז אין שום סיבה הגיונית למה לעשות את זה!

להרוג מישהו זה אכן פוגם בנפש.*בננית*
כשזה בא בשם מטרה נעלה ובצו אלוקי, זה מותר, נצרך ונכון, אבל רק על גבי הנחת היסוד שרואה ברצח אילוץ כואב.
אסור שהצורך ברצח יטשטש את השליליות שבו.
מי שלא מפנים את זה עלול להגיע לעיוותים קשים והרסניים.

(אחרי השליחה ראיתי את ההודעה בסוף. מכל מקום, דבריי נאמרו באופן כללי).
רצח זה רצח. המניע משפיע על הגוף.המצב חסה

זה לא משנה כמה שורות תכתבו.

מצטערת, לא הבנתי את המשפט הראשון..*בננית*
לפי המניע תהיה התגובה.המצב חסה

אם המניע הוא נקמה- משחית

אם המניע הוא פגיעה בדבר משחית, או עצירה של רוצח חסר מעצורים- מחזק את החוף ומחסן את הנפש.

המניע משפיע על האדם

המעשה עצמו - משחית את הנפש*בננית*

המניע - מעלה את הנפש

אולי אפשר לומר שהשקלול חיובי.

לא. תקראי שוב.המצב חסה

אז ככה.. לפי ידיעותי..השתיקה שלי
הרג של בן אדם הוא מצווה לפעמים. ידוע שמצוות נורא משחיתות את הנפש..

בקשר לעצורים:
א. הם לא הודו, ככה שלא מגיע להם עונש.
ב. העינויים אינם כדי להעניש את האדם אלה כדי להוציא ממנו הודאה. הם לא בוחלים בשום שיטה, גם נפשית וגם פיזית וזה מוכח מפעמים קודמות.
ג. עורכי הדין נפגשו עם העצורים ותיארו דברים מזעזעים.. אין להם ממש אינטרס לשקר.
אם את חושבת שבתור מדינת יהודים ככה אנחנו אמוריח להתנהג אז אני חולקת עלייך. זה לא הדרך של המדינה ובטח לא של התורה. (יש הבדל, לצערנו)

לא הבנתי מה הכוונה של לרדת לרמה שלהם.. הם לא עשו את זה בקטע של 'בואו לא נהיה ילדי כאפות ונחזיר להם' אלא בשם התורה, אם הייתה מדינת הלכה ישמצב שהיו עושים את זה.. אבל יש שמבינים בזה הרבה יותר ממני.
מי אמר לך שהם שאלו רב שהם עשו זאת?אחת מאימהות

למה צריך לשאול רב?המצב חסה
לפני שאת מדליקה נרות שבת את שואלת רב?
שעושים דברים כמו לרצוח מישהו צריך לשאול דעת תורה!אחת מאימהות

אי אפשר לרצוח גויים. זה לא אפשרי.די"מ
מה ההבדל בין מצווה א למצווה ב?המצב חסה
אם זה כתוב עושים, אם לא-לא
יש דברים מורכבים יותר ומורכבים פחות..השתיקה שלי
יש דברים שיהיו מצווה ואחרי שניה יהיו עברה גמורה.
כמו מה?המצב חסה

אדם שעבר עבירה שחייבים עליה מיתת בית דיןהשתיקה שלי
אם יהרגו אותו לפני שגזרו עליו מיתה זה יהיה עבירה
אז זה לא מצווה זה עבירההמצב חסה

שניה אח"כ כשכבר גזרו זה יהיה מצווה.השתיקה שלי
בסדר אבל כל עוד לא גזרו זה עבירההמצב חסה

זה בדיוק מה שאני אומרת.השתיקה שלי
תקרא שוב למה בקשת דוגמא.
בסדר, גם נר שבת זה דקה מצווה ודקה אחרי זה עבירה..המצב חסה

אוקי.. דברים מורכבים.. אתה לא יכול להיות תמידהשתיקה שלי
תמיד בטוח אם מה שאתה עושה נכון או לא. לגיטימי לשאול אדם שלמד הרבה יותר תורה ממך והתעסק ביותר מורכבויות.
אני יכול להיות בטוח, זה לא אומר שאני צודק.המצב חסה

בטחון במעשה לא קשור בעובדה האם הוא נכון או לא אלא הוא קשור ברמת הידיעה הנפשית בצדקת הדבר.

הידע האם זה מעשה נכון או לא- זה תלוי בכל אחד ואחד.

אבל תכלס או שהוא נכון הוא שהוא מוטעה.השתיקה שלי
לא בטוחה שהבנתי בדיוק מה אתה רוצה להגיד בזה
שזה שאני עושה דבר שיכול להיות שלטעמך הוא אסורהמצב חסה

זה לא אומר שאני צריך לשאול רב לפני

לא לטעמי. לטעם רבניםהשתיקה שלי
לא עקרוני.המצב חסה

כל דבר ביהדות לאחד מותר ולשני אסור. תלוי עד כמה מחפשים את האמת וכמה מחפשים להתחסד בעיני אומות העולם 

להרוג מישהו חייב אישור ברוב המקריםזקוק לגאולה

עד כמה שידוע לי המקרים היחידים שמותר להרוג ע"פ שיפוט עצמי הם:

-רודף

-בועל ארמית

אולי יש עוד, אך איני רואה הרג של ערבים שלא עושים/עשו פגיעה ביהודים עדיין כאחד מהם.

לכן במקרה הזה כן יצטרכו לשאול רב לפני כן. ונראה לי שלשאול רב אחד זה לא מספיק, שבדיני נפשות צריך 2 יותר...

רודף או מוסר, מחלל את שם ה' ברבים,המצב חסה

וגוי שעובר על אחת משבע המצוות.

סתם מביא רמב"ם.ירא ורך לבב

תעשו עם זה מה שאתם רוצים.

הוא לא ממש קשור..

רמב"ם הלכות ממרים פרק ג':

א  מִי שֶׁאֵינוֹ מוֹדֶה בַּתּוֹרָה שֶׁבְּעַל פֶּה אֵינוֹ זָקֵן מַמְרֵא הָאָמוּר בַּתּוֹרָה. אֶלָּא הֲרֵי זֶה בִּכְלַל הָאֶפִּיקוֹרוֹסִין וּמִיתָתוֹ ביד בְּכָל אָדָם:

ב מֵאַחַר שֶׁנִּתְפַּרְסֵם שֶׁהוּא כּוֹפֵר בַּתּוֹרָה שֶׁבְּעַל פֶּה [מוֹרִידִין אוֹתוֹ] וְלֹא מַעֲלִין וַהֲרֵי הוּא כִּשְׁאָר כָּל הָאֶפִּיקוֹרוֹסִין וְהָאוֹמְרִין אֵין תּוֹרָה מִן הַשָּׁמַיִם וְהַמּוֹסְרִין וְהַמּוּמָרִין. שֶׁכָּל אֵלּוּ אֵינָם בִּכְלַל יִשְׂרָאֵל וְאֵין צָרִיךְ לֹא לְעֵדִים וְלֹא הַתְרָאָה וְלֹא דַּיָּנִים אֶלָּא כָּל הַהוֹרֵג אֶחָד מֵהֶן עָשָׂה מִצְוָה גְּדוֹלָה וְהֵסִיר הַמִּכְשׁוֹל:

ג בַּמֶּה דְּבָרִים אֲמוּרִים בְּאִישׁ שֶׁכָּפַר בַּתּוֹרָה שֶׁבְּעַל פֶּה בְּמַחֲשַׁבְתּוֹ וּבִדְבָרִים שֶׁנִּרְאוּ לוֹ. וְהָלַךְ אַחַר דַּעְתּוֹ הַקַּלָּה וְאַחַר שְׁרִירוּת לִבּוֹ וְכוֹפֵר בַּתּוֹרָה שֶׁבְּעַל פֶּה תְּחִלָּה כְּצָדוֹק וּבַיְתּוֹס וְכֵן כָּל הַתּוֹעִים אַחֲרָיו. אֲבָל בְּנֵי הַתּוֹעִים הָאֵלֶּה וּבְנֵי בְּנֵיהֶם שֶׁהִדִּיחוּ אוֹתָם אֲבוֹתָם וְנוֹלְדוּ בֵּין הַקָּרָאִים וְגִדְּלוּ אוֹתָם עַל דַּעְתָּם. הֲרֵי הוּא כְּתִינוֹק שֶׁנִּשְׁבָּה בֵּינֵיהֶם וְגִדְּלוּהוּ וְאֵינוֹ זָרִיז לֶאֱחֹז בְּדַרְכֵי הַמִּצְוֹת שֶׁהֲרֵי הוּא כְּאָנוּס וְאַף עַל פִּי שֶׁשָּׁמַע אַחַר כָּךְ שֶׁהוּא יְהוּדִי וְרָאָה הַיְהוּדִים וְדָתָם הֲרֵי הוּא כְּאָנוּס שֶׁהֲרֵי גִּדְּלוּהוּ עַל טָעוּתָם כָּךְ אֵלּוּ שֶׁאָמַרְנוּ הָאוֹחֲזִים בְּדַרְכֵי אֲבוֹתָם הַקָּרָאִים שֶׁטָּעוּ. לְפִיכָךְ רָאוּי לְהַחְזִירָן בִּתְשׁוּבָה וּלְמָשְׁכָם בְּדִבְרֵי שָׁלוֹם עַד שֶׁיַּחְזְרוּ לְאֵיתָן הַתּוֹרָה ולא ימהר אדם להורגן:

לא ראיתי את כל השירשור, ומחילהרחמואחרונה
כשהרמב״ם ע״ה בא למצרים היו רוב העם שמה קראים, אבל הוא קירב אותם וכשיצאו ממצרים עכשיו אחרי קום המדינה היה רק 10% קראים!! ...סתם אני מביא... מעניין
מאיפה הבאת את זה שמצוות משחיתות את הנפש?????נפש חיה.
אין לנו הבנה בכלל... בכלל
מה זה מצוות.
זה לא נכון.
זה היה סוגשל ציניות חחהשתיקה שלי
חוזר בי ממה שכתבתיפאי פקאן

להרוג בן אדם אחר כן פוגע בנפש.

לפעמים זו מצווה גדולה מאד ואשרי מי שזוכה לכך.

עיין בא.ע לקמןנפש חיה.
לגבי הנפש-עייני באבן עזרא לפסוק "ונתן לך רחמיםנפש חיה.
וריחמך".

בהצלחה!
לא אכנס לשאלה אם צריך לנקום אבל...someone

אם צריך לנקום וזו אכן מלחמה אז מובטח לנו שנשמתנו לא תושחת לכן זה לא טיעון (לא זוכר איפה ראיתי את זה אבל אני יחפש מקור)

זה כתוב לגבי עיר הנדחתירא ורך לבב

"ונתן לך רחמים ורִחמך" משהו כזה.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך