"הכל סובב את האשכנזים". ![]()
זה לא יפה להכליל את כל הדתיים לאומיים, ויש הרבה סגנונות בתוך הדתיים לאומיים! בסה''כ מסכימה עם דעותיך...
נמאס לי להתווכח עם אלה שמתווכחים...
גם לי כבר נמאס להתווכח עם קירות...
אוהבת את מלכנולשאול שוב? טוב, הנה:
מה הופך את המדינה לאתחלתא לגאולה ויסוד כסא ה' בעולם?
זאת השאלה העיקרית.
זה שאנחנו מתקדמים לקראת הגאולה, זה אני מסכים,
אבל איך זה הופך את המדינה לקדושה?
תגדיר קדוש?
אין פה פרישות. מנסים להיות עם ככל העמים ומדינה ככל המדינות. אז המדינה לא קדושה.
רנה בנהתנן קדוש ולא ידעינן מהו, ואת אמרת נשגב ולא ידעינן, מאי אהנית לן?!
אבל בקטע הדתי.
אחזור על אותו קטע עוד פעם? מה זה "מרומם ומובדל"? תפרט קצת...
למה אתה מתכוון? מדינת הלכה? מדרכות נפרדות?
מה מסובך, שעל פי הדת היא עם משמעות או חשיבות.
קיבוץ גלויות וכו'.
המדינה לא קדושה אבל היא אכן אתחלתא דגאולה יותר מעקבתא דמשיחא.
ותגיד באופן כללי- נמאס לך להתווכח עם אנשים. לפחות עם רובם.
וגם לי נמאס.
אז בואו נעשה רק דיונים פתוחים.
את המדינה לאתחלתא דגאולה, ולא את המציאות היום?
למה המדינה היא זו שכל תהליך הגאולה נספח אליה?
עלה ממש מרגע הקמת המדינה.
לפחות לא מבחינה היסטורית.
היה מלחמה קשה מאוד בדיוק מרגע ההכזה על המדינה.
וכמה שהמלחמה היתה קשה, זה כלום לעומת הגלות (נדבר על גלות רוסיה, לא אמריקה, אוקי?)
זה שהמצב יותר טוב זה נכון.
אבל גם בגלות היו תקופות טובות ותקופות פחות.
לפני קום המדינה ולאחריה, המצב לא השתנה בצורה מהותית.
קם שלטון חילוני בארץ, שגם אם יותר טוב לנו לאחר שהוא הוקם, וגם אם אנחנו יותר מוגנים בו,
זה לא הופך אותו לקדוש, כי הוא לא יהודי. יהודי זה לא רק גזע, זה דת. (גרים נחשבים יהודים, תינוקות שנשבו אינם נחשבים יהודים עד שאינם חוזרים בתשובה).
המצב יותר טוב? ב"ה, שמחה עצומה! צריך להלל את ה'! להודות לו!
אבל למה להפוך מדינה של חילונים בארץ ישראל, שלא הולכים אחרי ה', והוא לא מעניין אותם, ולעמים אילו נלחמים בו ובתורתו , לקודש?
דוקא אני כן רוצה להתייחס לאמריקה, אולי גם אמריקה קדושים? הם הגינו על היהודים, ועד היום מגינים. המצב שם ממש טוב ליהודים, אפילו לעומת הארץ. גם מבחינה בטחונית וגם מבחינה כלכלית. אולי הם אתחלתא דגאולה?
מפריע לך שהם לא בארץ? מה היית אומרת אם הם כן היו בארץ? אז כן?
הארץ כן.
אז למה כזה מפריע שיש מי שרוצה להפיל אותה?
יהודים עד שהם חוזרים בתשובה" מנוגד לדעת החזו"א, שדינו של תינוק שנשבה הוא כישראל גמור.
מלבד זאת, גם בלעדי דעתו, וגם בלעדי המושג תינוקות שנשבו, אפשר לראות שהדברים אינם בדיוק כמו שאתה מציג אותם.
"וְאֹמַר, שֶׁהַמְפֻרְסָם בְּדִבְרֵי רַבּוֹתֵינוּ ז"ל, שֶׁיִּשְׂרָאֵל בִּימֵי מֹשֶׁה קֹדֶם צֵאתָם מִמִּצְרַיִם הִפְסִידוּ* דָּתָם וְהֵפֵרוּ בְּרִית מִילָה.. וְעִם הֱיוֹתָם בְּזֶה הָעִנְיָן הָרַע, בִּשְׁבִיל שֶׁאָמַר מֹשֶׁה רַבֵּנוּ ע"ה: "וְהֵן לֹא יַאֲמִינוּ לִי" (שמות ד, א) - הֶאֱשִׁימוֹ ה' יִתְעַלֶּה עַל זֶה"
"וּכְמוֹ כֵן יִשְׂרָאֵל בִּימֵי אֵלִיָּהוּ ע"ה הָיוּ כֻּלָּם עוֹבְדֵי עֲבוֹדָה זָרָה בְּרָצוֹן, לְבַד שִׁבְעַת אֲלָפִים אִישׁ... הֱשִׁיבוֹ הַקב"ה: עַד שֶׁאַתָּה מְלַמֵּד חוֹבָה עַל יִשְׂרָאֵל, לֹא הָיָה לְךָ לְלַמֵּד חוֹבָה עַל אֻמּוֹת הָעוֹלָם,"
(מתוך אגרת השמד של הרמב"ם).
עם כן, גם שעם ישראל ברובו עובד ע"ז, הוא נחשב לעם ישראל, ו(ולכן גם אין ללמד עליו קטגוריה.).
אינם נחשבים תינוק שנשבה
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%95%D7%A1%D7%A3_%D7%A7%D7%90%D7%A4%D7%97
אין כלל שפוסקים בדווקא כדעת הרב קאפח נגד פוסקים אחרים.
ירא ורך לבב מתייחס לדבריו כאל דבר פשוט, ואל הטענות נגדו כמשהו שלא מצריך יותר מעשר דקות לפרוך אותם, בעוד שאם זה תלוי בשאלה של תינוק שנשבה, זו שאלה שכדי לברר אותה ברצינות צריך הרבה יותר מאמץ. [ולא ברור שהמסקנה תהיה לטובתו].
מה גם, שדברי לא התבססו רק על הנקודה הזו.
הרמב"ם שציטטתי לגבי ישראל בימי אחאב, לא מדבר על תינוקות שנשבו, אלא על עובדי עבודה זרה ברצון.
הרמב"ם כותב (הלכות ממרים פרק ג'):
"א מי שאינו מאמין בתורה שבעל פה, אינו זקן ממרא האמור בתורה, אלא הרי הוא בכלל המינים, ומיתתו ביד כל אדם. [ב] מאחר שנתפרסם שהוא כופר בתורה שבעל פה--מורידין ולא מעלין, כשאר המינים והאפיקורוסין והאומרין אין תורה מן השמיים והמוסרים והמשומדים: כל אלו אינן בכלל ישראל, ואינן צריכין לא עדים ולא התראה ולא דיינין; אלא כל ההורג אחד מהן, עשה מצוה גדולה והסיר מכשול.
ב [ג] במה דברים אמורים, באיש שכפר בתורה שבעל פה ממחשבתו, ובדברים שנראו לו, והלך אחר דעתו הקלה, ואחר שרירות ליבו, וכפר בתורה שבעל פה תחילה; וכן כל הטועים אחריו.
ג אבל בני אותן הטועים ובני בניהם, שהדיחו אותם אבותם ונולדו במינות, וגידלו אותן עליו--הרי הן כתינוק שנשבה לבין הגויים וגידלוהו הגויים על דתם, שהוא אנוס; ואף על פי ששמע אחר כך שהיה יהודי, וראה היהודיים ודתם--הרי הוא כאנוס, שהרי גידלוהו על טעותם. כך אלו האוחזים בדרכי אבותיהם שתעו. לפיכך ראוי להחזירן בתשובה, ולמשוך אותם בדרכי שלום, עד שיחזרו לאיתן התורה; ולא ימהר אדם להורגן."
ובנוסף, כנראה יש מורכבות מסויימת, כי לכמה דינים דינו כישראל. [ובנוסף, האם אותם עובדי ע"ז בימי אחאב היו ממינים בי"ג העיקרים?]
זה שאדם בדרגת נביא אמור ללמד זכות על עם ישראל, לא אומר שכל העם ככה.
ה' ציפה מאליהו לדברים אחרים...
[שהוא חשוב, אבל הוא פחות הנקודה כרגע], על מי הוא אמור ללמד זכות?
על עם ישראל, למרות שרובו עובדי עבודה זרה, הוא עדיין נחשב לעם ישראל, ולכן אליהו אמור לא ללמד עליהם חובה.
הם נחשבים עמ"י, השאלה היא מה עושים עם זה?
כשהרמב"ם כתב שאינן בכלל ישראל, ודאי שאין הכוונה שהם לא נחשבים יותר עמ"י.
אבל לענייני הלכה, אינם נחשבים ישראל. לדיני ממונות לדוג'.
1. הם נחשבים עם ישראל. (ויש לזה השלכות מעשיות, בנושא של לימוד זכות).
2. לענייני הלכה הם אינם נחשבים ישראל.
אז כבר אני חושב שאין ביסוס למה שאמרת קודם לגבי השלטון - "זה לא הופך אותו לקדוש, כי הוא לא יהודי." כי סוף סוף הוא כן יהודי [אמנם לא לכל עניין].
אבל, אני חושב שאלה שבשלטון הם יותר גרועים מכל החילונים.
עבד ע"ז) - האם הם נחשבים בנים ל-ה'. האם הרמב"ם לא פוסק כמו רבי מאיר בזה?
והקשר עם ה'.
וגם, אפילו אם הוא עבד ע"ז, יהרגו אותו אפילו אם הוא עושה תשובה...
בתשובה שלמה. ההריגה בבי"ד היא כפרה על החטא, וגם תיקון החברה.
אבל אני נוטה להסכים שיש הבדל בין היחס של הקב"ה לחוטא, לבין היחס של האדם לחוטא.
אני ממש לא יודע אם הרמב"ם יסכים לזה, אבל התניא כותב שבמדרגה גבוהה , צריך לשנוא רק את החטאים של הרשע , ולא את איש עצמו.
וזה כבר התקדמות, ונכון המדינה עדיין לא לפי ההלכה וכו' אבל שלב ראשון מדינה יהודית ולא בריטית השלב הבא זה יהיה בעז"ה מדינת הלכה וזה ללא ספק עוד התקדמות לגאולה
אבל למה להתעצבן על אלה שרוצים לעבור לשלב הבא?
אה, רק לתקן, עם ישראל עדיין נשלט, בידי יהודים רשעים, כופרים שאינם בכלל ישראל.
הוא לא מאן דאמר.
קראתי רק את הכותרת, לא קראתי את ההמשך, אין לי כוח לזה.
אוקיי, אז אני לא שווה את זה.
אותן בציבור ולא חסר סיבות שאתה לא שווה תגובה נורמלית.
וגם כי אתה מחפש במקום הלא נכון. אני רוצה לראות כמה הצלחה תהיה לך בחיים מעצות של בני נוער שבקושי יודעים מספיק כדי לצאת מהמסך - לגבי האידיאלים שלך
ואמרתי שנמאס לי לדון כי אני חוזר על אותן טענות שוב ושוב,
ואני לא מקבל תשובות.
ועונים לי לרוב בסיסמאות.
ולכן נמאס לי לדון ולהתווכח.
איפה זלזלתי?
אשמח לקבל הוכחות...
מבוגרים יודעים רק להרצות את דעתם. (בדרך כלל) אי אשפר להגיע להבנה והסכמה על כלום אז ויכוחים איתם פחות מועילים.
ופה בפורום דוקא מקום לא רע לויכוחים. דוקא..;)
המבוגר תמיד צודק.
אז אני בכיף ישאל מבוגרים וישמע את דעתם, אבל ויכוח קצת פחות אפשרי..

יש לזה הרבה נפקא מינות.
קודם שהמדינה תתנהג כהלכה כמו שמדינה יהודית אמורה להתנהג.בשביל שזה יקרה אנו צריכים לעבוד על דעת הקהל.כרגע במדינתנו דעת הקהל לא ברוח היהדות!
למאי נפקא מינא?
מה למעשה תלוי בשאלה הזו?
אין בעיה
או אפילו אשמח (ואפעל?)
על מנת שהיא תיפול.
יש ראש ממשלה.
יש חברי כנסת.
יש חוקים.
יש חוקי יסוד, ועקרונות יסוד.
יש צבא.
יש משטרה.
יש מערכת משפט.
יש משרדי מממשלה.
מה מתוכם אתה רוצה להחליף?
מה מתוך מה שאתה רוצה להחליף, יהודי שמאמין בתורה ,וצדיק, שגם מאמין שהמדינה קדושה והיא אתחלתא דגאולה, לא רוצה להחליף?
איך אתה מתכוון להחליף? להרוס הכל, ולהשאיר מליוני יהודים באנרכיה, וללא צבא, בתוך איזור ערבי, ואז לנסות לבנות מחדש, או בשיטה אחרת?
ההבדל הוא האידיאל.
אם המדינה קדושה והיא אתחלתא דגאולה, אין צורך להחליף, היא טובה גם ככה.
אומנם אם נחליף יהיה יותר נחמד, אבל גם ככה בסדר, ואפילו טוב וקדוש וממש תחילת הגאולה.
או, שאני רוצה להחליף כי המצב גרוע יחסית לאידיאל, והמדינה לא טובה לי ככה.
האם לרב צבי יהודה לא הייתה שאיפה חזקה מאוד למדינה שלימה, שתתנהל על פי התורה?
אז הוא סבר שהמדינה קדושה והיא אתחלתא דגאולה אבל אם יש משהו שהוא עוד הרבה יותר טוב, והרבה יותר קדוש, למה לא להחליף?
ומנגד, הרבה חרדים חושבים שהמצב גרוע יחסית לאידיאל, ובכל אופן לא תומכים ברעיונות של החלפת המדינה, למה?
השאלה נוקבת ויורדת לפרקטיקה. מה זה בדיוק "להחליף את המדינה"? איך עושים את זה בדיוק?
אם אתה מדבר על הגשה על מגש של כסף - זו גישה חרדית קלאסית, ולא בזה עסקינן.
המדינה כוללת כל מיני רכיבים... - נוער וגיל ההתבגרות
(בסוף ההודעה)
אני מקשה כאן על הטענה שלו, שאלה שחושבים שהמדינה היא קדושה, לא רוצים להחליף את המדינה, כי היא "טובה גם ככה".
אני חושב, שאלה מבין היהודים המאמינים, שחושבים שהמדינה קדושה והיא אתחלתא דגאולה, רוצים מדינה שתתנהל על פי התורה.
אבל-
א. הם מאמינים שזה צריך לבוא ע"י העם, ולא בכפייה.
ב. הם מאמינים שאסור להרוס את המערכות הקיימות, אלא צריך לשנות מבפנים עד שמגיעים למצב המתוקן.
אני חושב, שגם בלי הטיעונים של קדושת המדינה ואתחלתא דגאולה, חשיבה פרקטית מובילה לאותו כיוון בדיוק.
לעומת זאת, אני לא מצליח לבנות מהלך הגיוני, של שיטת אלו שרוצים 'להפיל את המדינה' 'להחליף את המדינה'.
גם דאע"ש יחסית מצליחים.
הייתה בעם התנגדות גדולה לשלטון, אבל לא הייתה להם אפשרות להחליף אותו בכלים דמוקרטיים.
אז הם פעלו בכלים אחרים.
יש מקומות שזה הצליח, יש מקומות שזה נגרר למעגל דמים נורא ומתמשך, שכולל הרבה יותר הרוגים מכל המלחמות מאז קום המדינה.
כאן, אם יש לך תמיכה בעם, אתה יכול להשפיע בכלים דמוקרטיים.
ומי שלא יהיה מוכן לטרוח להצביע עבורך בבחירות, גם לא יהיה מוכן לסכן את חייו ולהלחם בבני עמו עבור האידיאולוגיה שלך.
הם לא צריכים את העם, מי שמצטרף - יופי.
מי שלא, נפרד לשלום מהעולם הזה.
בסוף גם היהדות תעשה את זה. כרגע זה עוד לא אפשרי. משום בחינה. לצערי.
ב. הערבים רגילים הרבה יותר למשטר דיקטטורי, ויכולים ביתר קלות להשלים איתו.
ג. מחיר הדמים של שיטות דעאש מהעם הערבי הוא נורא (גם מהתומכים וגם מהמתנגדים), האם זה מה שאתה רוצה?
ד. לא ברור שדעאש יצלחו להחזיק שלטון לאורך זמן. הטאליבן בסופו של דבר הופל ע"י ארה"ב.
המערב נבוך מו הטרור האיסלמי, לא בגלל שהוא לא יכול למנוע מהם לנהל מדינה. למנוע מהם לנהל מדינה, הוא יכול בקלות. מה שקשה לו למנוע מהם זה לרצוח.
ה. אם אתה מדבר ברמה של שאיפה, ולא של משהו מעשי כרגע, אז למה לא לשאוף לתיקון בדרכי שלום?
ב. כנ"ל.
ג. אני חלא רוצה אבל נראה לי שאני מוכרח.
ד. אם ה' יהיה איתנו זה יחזיק.
ה. אפשר לשאוף. אני חושב שזה לא יצליח.
א. אתה חושב שכרגע אי אפשר לשנות מהותית את המערכות, לא בדרכים דמוקרטיות, ולא בכח.
ב. אתה לא חולק על זה שברמת העיקרון דרכי שלום עדיפות, ושדרכים אלימות יעלו במחיר דמים נורא.
ג. אתה חושב שמאיזו שהיא סיבה, יהיה מתי שהוא אפשר לשנות בדרכים של דעאש, אם ה' יהיה איתנו, ואילו על דרכי שלום אתה חושב שזה לא יצליח.
אני לא מוצא בסיס הגיוני למחשבה שעומדת בבסיס ג.
ולהפך-
1. המציאות היום, שמספר האנשים שתומכים במהפך בכח ומוכנים להיות שותפים לו מזערי, (נניח מאות או אפילו פחות), בעוד שאלה שהיו תומכים בשינוי בדרכי שלום הם הרבה יותר (נניח מאות אלפים), חלק ניכר מהציבור הדתי יהיה מוכן אפילו להילחם בך.
למה אתה חושב שהתרחיש הריאלי הוא שאותם מאות יהפכו לצבא חזק, שמסוגל להכריע את הצבא החזק במזרח התיכון, ולא שאותם מאות אלפים יהפכו למליונים, שמשפיעים בדרכים דמוקרטיות?
2. כאשר אתה בוחר בדרכים אלימות, אתה נמצא בעמדת נחיתות מול אלה שמחזיקים כרגע את הצבא המשטרה וכו', מה שמקטין עוד יותר את יחסי הכוחות שלך.
בסופו של דבר, הדבר שמרחיק חלק לא קטן מהציבור הדתי והמסורתי מאעיון של מדינה שמתנהלת ע"פ התורה, הוא המחשבה שמדינה כזו היא איראן, (או יותר גרוע - דעאש), ובסופו של דבר, הגישה שלך מזיקה מאוד לרעיון הזה.
גם במישור המצומצם יור, דיבורים כאלה [שאתה מסכים שהם לאניתניפ למימוש כרגע], נותנים את ההצדקה הציבורית לפגיעה בקבוצה שמדברת כך. וכפי שאפשר לראות באופן בו פוליטיקאים ואחרים מדברים בנושא של עצורי השב"כ.
שוב, בגלל זה זה לא אפשרי כרגע.
אבל בדרכי שלום נראה לי לא יכול לקרות גם במציאות ורודה,
אא"כ יהיו ניסים מטורפים, שפתאום יבוא אחד על חמור לבן,
הוא יתקע בשופר וכבוד ה' יתגלה בעולם, וכל הלא-מאמינים פתאום יאמינו....
כפי ששאלתי-
למה אתה חושב שהתרחיש הריאלי הוא שאותם מאות יהפכו לצבא חזק, שמסוגל להכריע את הצבא החזק במזרח התיכון, ולא שאותם מאות אלפים יהפכו למליונים, שמשפיעים בדרכים דמוקרטיות?
וכן, למה אתה סומך על הקב"ה שייתן לך כח, לפעול בכפייה, ולא סומך על הקב"ה שייתן לך כח להשפיע בדרכי נעם?
ומעבר לזה, גם אם זה היה אפשרי האם כפייה באלימות בכלל יכולה לגרום שכל הלא מאמינים פתאום יאמינו? נניח שהצלחת להיות יותר חזק מהם, אז תצליח לכפות אותם לקיים מצות, אבל מה המשמעות של קיום מצוות כזה, (אפילו ברמה ההלכתית)?
האם זו הדרך להגיע למצב שמלאה הארץ דעה את ה'? האם למדינת דעאש כזו ינהרו הגויים, כדי ללמוד מדרכיו ואורחותיו של ה'?
ולגבי הדרך שאותם לא מאמינים יאמינו, ישנה אפשרות אחרת מלבד ניסים גלויים.
כדאי מאוד להכיר את האופן שבו הרב קוק תופס את הסיבות לכפירה, ואת דרכי ההתמודדות איתה לשיטתו.
בגדול, הכיוון הכללי, שבעיות במושגי האמונה ובעיות מוסריות אצל המאמינים, הם גורם מרכזי לכפירה. ולכן, דרכי ההתמודדות הם קודם כל בהתמודדות המחשבתית, בתיקון עיוותים בחברה הדתית, ובהסברה ברורה ומעמיקה של היהדות.
שניהם אותו דבר, שניהם לא יכולים לקרות בלי נס..
אה"נ, אב גם זה יקרה בנס בלבד.
עמ"נ לעשות את הדברים האלה חייבים נס. אולי הוא קצת יותר קטן...
ודאי שצריך את העם. יתרה מכך: עיקר המלחמה בערב רב היא על הדעת של העם. עיקר הכוח שלו זה באחיזת העיניים, בבלבול שהוא זורע, ובזה גם המלחמה בו.
הריגת הרשעים היא דבר אפשרי ונצרך, רק כשבאמת רוב העם במצב מתוקן. זה לא רק עניין של כוח ויכולת. הכוח והיכולת נובעים מהעם.
במיוחד שנשמעים היום הרבה קולות אחרים...
"אבנים שחקו מים" - טיפה ועוד טיפה וכו'
ויש גם השפעה לא רק על המתווכחים עצמם [זה פורום ציבורי].
ואל תדון אותם קשה מדי - קשה לשנות תוך דיון וחצי תפיסות שאדם גדל עליה כל חייו וגם כל החברה שלו חושבת ככה.
ומתפקידינו לעזור להם להתעורר. [ועצם הדיבור משפיע]
[וכמובן שאם יש אנשים ספציפיים שדיונים איתם עומדים במקום/ לא עניינים - אפשר לוותר על המשך הדיון]
מאוד מאוד מאוד בוערות השאלות האלה, אני חוזרת בתשובה ובהתחלה נורא האמנתי בדרך חרדית ללא פשרות, והיה לי קשה עם הפשרנות. ולאט לאט רק בזמן האחרון גיליתי דתיים לאומיים נורא לא פשרנים ונורא תורניים .. מה שבסביבה שלי לא ממש יש ואני מתחילה להבין שאפשר גם אחרת. לא חייב להיכנס ממש להגדרות האלה. ובנוסף, אני קצת יותר מתמתנת בעניין המדינה בעזרת הספר "קמעא קמעא" שמסביר את הדברים האלו שאתה דבר עליהם. על היחס למדינה על הכל.. ויכול מאוד להיות שכבר נפגשת בזה, אבל אם לא .. ממליצה. בכל מקרה הבסיס זה ההבנה שמתוך התורה בא הכל וזה מה שחשוב. וכמובן חייבים המון המון אהבת ישראל ואמונה בטוב שבכל אדם- למרות שקשה לפעמים. בעז"ה נזכה לזה.
היו לי המון דיונים מעוררי מחשבה. המון דיונים שהצריכו אותי לחשוב. היו דיונים עמוקים. אבל בסה"כ הם די הגיעו למיצוי. יותר יעיל לי להפנות אנשים לדיונים שהיו מאשר לדון מחדש.
אבל אני לא מחוייב לו כלל.
מותר לי לחלוק עליו אם יש איתי רב כלשהו.
ויש איתי הרבה רבנים.
(גם אם לא היו איתי, היה מה לדון אם אני מחוייב לרב בנושא שאינו הלכה, אבל אם יש איתי, אז ודאי שאיני מחוייב.)
נראה לי שהסיבה שה"כל הדתיים לאומיים" לא עונים לך לעניין זה בגלל שהם לא דאגו לברר את הצד שלך, האידיאולוגיה. הם מעולם לא העלו בדעתם שאתם אולי חולקים כבר באידיאולוגיה, אלא שיערו שאתם והם יחד בחלק הזה. רוב האנשים חושבים שאתם ה"גבעונים" עושים דברים סתם וכו', לכן הם מקשים עליכם שאלות שהיו קשות לכם אילו אתם הייתם תחת כיפה אידיאולוגית אחת. ברגע שהם יכניסו את זה לראש, אולי סופסוף יתחיל פה דיון רציני, אך עד אז אין טעם לווכוחים האלו.
זה כמו שתבוא לחילנוי ותגיד לו שאסור לעשות משהו כי ה' אמר. נראה לך שהוא שם קצוץ על מה שה' אמר???
לכן נמאס לי.
.את הוויכוחים מהתחלה.
מי שרוצה מוזמן לאישי.
אני ישתדל להפסיק להגיב בנושאי מדינה\ערבים\נקמה וכד'.
גם לא בשירשור הזה.
אז חשבנו שאולי אם אנשים שלא מגדירים את עצמם כאלה כן...
סתם,סתם זכותך לא להתווכח;)
אני סתם חופרת פה עד שהשיער שלי יתייבש.
לילה טוב
להכליל אותם בהכללה כל כך גסה.
אני באמת לא מבינה איזה זכות יש לך להגיד שהם "אטומים לשמוע, זורקים ססמאות, הלכים כמו עדר..."
תקן אותי אם אני טועה אבל נשמע שאתה בכלל לא מעריך ומכבד אותם...
ובתוך הציבור הזה יש אנשים חכמים ממך אז תפסיק לזלזל כל כך!
זה די דומה...
הוא בסך הכל אומר שמהנסיון שלו, עד עכשיו הוא לא מצא מישהו שהצליח לגרום לו לשנות את הדעה שלו אפילו קצת, וכל הוויכוח רק אמר דברי הבל. הוא בעצם הזמין כל מי שחושב ש"יש לו את זה" ויכול להוכיח לו באמת, שיפנה אליו באישי.
ואני מאמינה שמי שיהיו לו תשובות על השאלות האלה לא בהכרח ימצא בפורומים.
אין שום סיבה להגיד דברים כאלה בוטים על ציבור שלם רק עקב התרשמות מהפורומים.
אבל תכל'ס אני לא משתייך לשום מגזר.
בלי הלאומי
בלי מדיני
שכרגע לא משייך עצמו לשום מגזר
אולי דתל"ץ
דתי לא ציוני.
כי זה בעצם הציוניים האמיתיים...בכ"ז ציון..וגם למה על דרך השלילה?
חרד"ס
חרדי סרוג

(אני מרשה לעצמי לענות)
היחס לארץ ישראל, להתערותא דלתתא, וגם: הכרה בניסי התקופה, בהיותנו בתקופה של אתחלתא דגאולה ועוד.
אני בעד. ממש ממש
מחר?![]()
(אני פשוט באמצע לבלוע מצב רוח נוראי עכשיו)
לא מזדהה עם ה"חרדי" במובנו המקובל היום, ולא רואה עניין גדול ב"סרוג".
דרשתי קרבתיך..כשיהיה שם תעדכנו אותי;) דוקא יהיה נחמד להשתייך למגזר עם שם.

עשה חיפוש "יום העצמאות" עם הניק שלי.
לענ"ד יש שם תשובות לכל השאלות הנפוצות.
רק הפוכה לחלוטין?
מה זה אמר?
תחליט אתה.
כל טוב.
נראלי..
אשמח לדון איתך באישי בשמחה.
והצלחה רבה לכולנו בשנת הלימודים האחרונה במערכת החינוך, תפילה לשנה שקטה ומוצלחת, בלי הפרעות, בלי מלחמות ומחלות ומגפות …
דווקא יהיה משעמם בלי מלחמות 😅
אבל שיהיו רק מלחמות טובות עם ניצחון שלנו בעה
חח מאז כיתה ו בערך לא למדנו נורמאלי (שנה רצוף)
ובטח גם התחדשת בבגדים חדשים - אז גם ברכות על זה 🥻
ובעוד מקצועות - ברור שאמורים ללמוד הרבה חומר חדש ומאוד רלוונטי לבגרויות
2 אדר אז לומדים עד שבט כזה חח
ואגב גם מי שעושה 4 יחל עדיין לומד😅😅
אבל רואים תסוף באופק(;
קשוח 5 יחל לא?...
*תגובה לGini פשוט קפץ למטה
המתמטיים ואת רכישת מיומנויות הטכניקה של התמודדות עם השאלות וההגעה לפתרונות.
היופי במתמטיקה שלא צריך לזכור טונות של חומר בע"פ, כמו במקצועות הומניים, אלא לרכוש הבנה ומיומנות באמצעות המון המון תרגול, ואז די מהר מצליחים להתמודד עם כל בעיה שצריך לפתור.
ותודה על איחולי ההצלחה!
מטורף, תגיע רחוק
אני דווקא ההפך- לא אוהבת לחשוב
ומעדיפה לזכור (;
לזכור הרבה בע"פ - שפות זרות
זה ממש קריטי ברכישת שליטה בשפות אחרות מאשר שפת אם
זה היה ככה עוזר באנגליתת
בטח מתישהו ימצאו מכשיר שמחדיר למח שפות
זיכרון חיצוני למוח, כמו למחשב (דיסק און קי)
ואז אפשר יהיה לטעון באותו רכיב המון מידע שיהיה זמין מיידית למוח שלנו.
(כמו שיש כבר פתרונות טכנולוגיים ביו-רפואיים אחרים שמתחברים למערכות ביולוגיות בגוף, למשל קוצב לב, משאבת אינסולין, רשתית מלאכותית, שתל שבלול באוזן)
ואם לא עכשיו, ערב ראש השנה והאיחולים לשנה החדשה, מתי כן מתאים לפנטז על העתיד?
בטח מתישהו אולי בעתיד הקרוב כבר לא יהיה ביס לאידעת בטח יהיה משו אחר
(לפי איך שהטכנולוגיה מתקדמת בטיס)
ואנחנו נהיה הדור הישן😂
אבל זה דיון ארוך מאוד
אני גם הייתי רוצה שיישאר ככה
למרות שנגיד מבחינה רפואית אני הכי רוצה שיתקדם וישתכלל ובעוד תחומים
שיהיה אפשר להכניס את החומר ישר למוח
(כרגע יש מחקרים על זה ששימוש בבינה מלאכותית דווקא מזיק לציונים, מה שהגיוני מאוד)
העולם יותר מורכב מזה, גם אם זה יקרה

אתם תשרדו את זה, ויום אחד זה יגמר
ו--בסוף שנה נשיר בשנה הבאה נשב על המרפסת ואתם תעשו בגרויות😅
לשרשור הזה
(כרגע טנטטיבית ל 1/7/2027)
לילה טוב ובהצלחה לכולנו !
זרקו כמה בכל שאלה, ככה נתקדם טוב
לפחות בורקסים ורוגעלכים כן

חטיף?
צומח מהאדמה?
היה פעם הולך על האדמה?
מטוגן?
מבושל?
מטוגן
יענו על זה תענה:
לא
כן
לא
מכינים את זה בבית?
זה ארוז בדרך כלל?
שניצלים?
זה משו יחסית בריא? (אפילו שמטוגן)
מורכב מירקות?
מפירות?
עם פירורי לחם?
לביבות?
חציל מטוגן?
ירק כלשהוא מטוגן?
אבל אמרתי לעצמי, מה בריא בזה.
שום
כמו סופגנייה

ל המשוגע היחידיאבל נחמד לדעת, אולי אני אקנה מעכשיו יותר פלאפל מאשר פיצה ודברים כאלה.
היו ימים שהייתי צעיר לפורום הזה
אבל מתלבטת אם להתייאש סופית🙈
כאילו כי יהיה חופש
לאידעת אולי לא מכירים.... אבל באמת מוזר...
או בוואצאפ או באסמס
וגם בפייסבוק אינסטגרם וטיקטוק
ווטסאפ, סמס - אלו לא פלטפורמות להעברת הודעות ודיעות כמו הפורומים כאן
פייסבוק - חשבתי שזה רק למבוגרים.. לא יצא לי להיתקל בנוער
ושני האחרונים - זה למעקב אחרי אושיות רשת. לא מקום כמו הפורומים.
תמיד צריך להשתדל ולפעול, גם להתפלל ולקוות, שיהיה טוב, שיהיה בהצלחה, גם במצבים שנראים חסרי סיכוי
ל המשוגע היחידיאבל לא נורא, בסוף יהיה טוב.
ואולי לא
חח אז אולי התכוונו לפה😅
להבחנה מתי המציאה של המוצא ומתי לא ….
אבל בכל מקרה, הפורום כנראה השלים את יעודו בעולם ועכשיו הוא עולה בחזרה למעלה
ואז מהר מאד מתחילים חגי תשרי
ובאמת עבר בטיס... והיה ככ כיף
למה צריך לימודים? אוףףףף
שאלתי את ידידי הקבוע Gemini, והנה תשובתו לשאלה (מדוע צריך לימודים במתכונת הקיימת של 12 שנות לימוד):
הדיון על הנחיצות והמבנה של 12 שנות לימוד מעסיק רבות את מערכות החינוך בעולם. למבנה הנוכחי יש יתרונות מבניים וחברתיים לצד חסרונות בולטים בעידן המודרני:
מטרות ויתרונות של המתכונת הקיימת
• חיזוק סוציאליזציה ומיומנויות חברתיות: בית הספר מספק סביבה מבוקרת שבה ילדים ובני נוער לומדים להתנהל בחברה, לשתף פעולה עם קבוצת השווים, להתמודד עם סמכות ולפתח אינטליגנציה רגשית וחברתית.
• הקניית ידע בסיסי והשכלה רחבה: המסגרת נועדה להבטיח שכל אזרח יצא לעולם עם אוריינות שפתית, מתמטית, מדעית והיסטורית בסיסית.
• שיוויון הזדמנויות ומוביליות חברתית: מתן מסגרת אחידה לכלל אוכלוסיית המדינה מתוך שאיפה לצמצם פערים סוציו-אקונומיים ולאפשר נקודת זינוק שווה לכולם.
• מסגרת בייביסיטר לאומית והחזקת המשק: מערכת החינוך מאפשרת להורים לצאת לעבודה במשרה מלאה ולהחזיק את הכלכלה מתפקדת.
• הבשלה רגשית וקוגניטיבית: גיל ההתבגרות כרוך בשינויים פיזיולוגיים ומוחיים משמעותיים; 12 השנים מספקות מרווח זמן להתבגרות מלאה לפני היציאה לשוק העבודה או להשכלה הגבוהה.
ביקורות ואתגרים במבנה הנוכחי:
• חוסר התאמה לשוק העבודה המודרני: המודל הקיים נבנה בעידן התעשייתי ומבוסס על שינון והנחתת מידע, בעוד שהעולם המודרני דורש חשיבה ביקורתית, יזמות, יצירתיות וסתגלנות.
• חוסר גמישות והתאמה אישית: למידה בקצב אחיד עבור עשרות תלמידים בכיתה אינה מתחשבת בכישורים, בחוזקות ובקצב הלמידה הפיזיולוגי והאישי של כל תלמיד.
• מיקוד יתר במבחנים ובציונים: שיעור ניכר מהזמן מוקדש להכנה למבחנים סטנדרטיים (כמו בחינות בגרות) על חשבון עומק מחקרי, סקרנות טבעית או פיתוח מיומנויות מעשיות לחיים.
• אובדן זמנים וחוסר יעילות: רבות מהמיומנויות והתכנים הנלמדים לאורך 12 שנה ניתן להקנות בפרק זמן קצר בהרבה באמצעות שיטות הוראה מודרניות וטכנולוגיה מתקדמת. שינויים טכנולוגיים והתפתחות הבינה המלאכותית מובילים כיום מגמה עולמית של לבחון מחדש את מבנה הלמידה, מעבר משינון לצבירת מיומנויות, ושילוב למידה היברידית ומותאמת אישית.
במציאות חיים כזו שהבנות הצעירות היו יוצאות עם הצאן… כמו רחל ולאה, כמו ציפורה - ואנחנו הבנים היינו מגיעים לחפש כלות מבין הבנות הלבושות לבן ורוקדות בכרמים 🙂
נשמע מושלם לפעמים בא לי לחזור לפשטות של פעם
טוב אבל בכל זאת העולם התקדם רק בזכות אנשים שהשכילו ולמדו
אז..... חייב (:
וזה קרע אותי שהוא כתב - מסגרת בייביסיטר לאומית😅😅
ונשים היו במצב עוד יותר גרוע מהגברים.
(המשך תשובה מ Gemini)
לאורך מרבית ההיסטוריה, החינוך וההשכלה שיקפו את התפקידים המגדריים המסורתיים: בנים חונכו למרחב הציבורי, לפרנסה ולמנהיגות, בעוד בנות חונכו למרחב הפרטי, לניהול משק הבית ולגידול ילדים.
התפתחות הפערים בין החינוך לבנים ובנות לאורך ההיסטוריה התבטאה במספר מישורים:
• העת העתיקה והימי הביניים: השכלה פורמלית (קריאה, כתיבה, מתמטיקה ופילוסופיה) הייתה נחלתם של מעטים בלבד – כמעט בלעדית גברים ממעמד גבוה או אנשי כמונה. בנות למדו בעיקר בבית אמהותיהן מיומנויות מעשיות כמו טווייה, בישול וניהול הבית.
• הסללת התכנים הרשמיים: כאשר החלו לקום בתי ספר נפרדים לבנים ולבנות (במיוחד מהמאה ה-18 והלאה), תוכנית הלימודים הייתה שונה לחלוטין. בנים למדו לטינית, מדעים, חשבון ופוליטיקה כדי להכין אותם לאקדמיה ולשוק העבודה. בנות, גם מהמעמד הגבוה, למדו בעיקר נימוסים, צרפתית, נגינה, תפירה וספרות קלה – תכנים שנועדו להפוך אותן ל"רעיות מיומנות ומארחות ראויות".
• נגישות להשכלה גבוהה: עד סוף המאה ה-19, אוניברסיטאות היו סגורות לחלוטין בפני נשים בכל רחבי העולם. המחשבה הרווחת הייתה שלימוד אקדמי מאומץ עלול "להזיק לבריאותן" או אינו נחוץ לתפקידן החברתי.
• הקשר היהודי: במסורת היהודית, בנים חונכו מגיל צעיר ב"חדר" ובישיבות ללימוד תורה, משנה וגמרא. לעומת זאת, חינוך הבנות היה בלתי פורמלי והתמקד בדינים המעשיים של משק הבית.
השינוי המשמעותי החל רק בתחילת המאה ה-20 עם הקמת רשת "בית יעקב" על ידי שרה שנירר, שהמציאה מחדש את החינוך הפורמלי לנשים בחברה החרדית.
תפיסה זו החלה להשתנות בהדרגה בשלהי המאה ה-19 ובמהלך המאה ה-20, בעקבות המהפכה התעשייתית, צמיחת התנועות הפמיניסטיות, והחלת חוקי חינוך חובה אחידים שהשוו את תוכניות הלימודים והנגישו את האקדמיה לשני המגדרים.
חוצמיזה נראלי אנחנו היחידים כאן
אבל הם כבר התחילו לימודים בא' אלול 
גמני מתחילה עוד רגע😬
נו אז איך להתחיל?
אבל אני כבר שיעור ב' בישיבה גבוהה,
זה אחרת קצת מלהתחיל שמינית, אבל עדיין התחלה חדשה ונחמדה.
חח זה יתרונות וחסרונות..
ובהצלחה לך שתהיה שנה טובה(:
מה עובד במאפייה?
חנות (מאפיה) אהובה וטובה ליד הבית
והחלטה של רגע, לצלם ולשתף כאן
אני רואה פשוט שאתם פעילים...
אמת או חובה
אסוציאציות
שרשור שירים
ועוד...
איזה מהרר עבר החודש הזה🙈
רעיונות?🙏
ואז לפי ההמלצות והאטרקטיביות של המקומות
המומלצים, בוחרים לאן ללכת.
(למשל, לצורך הדוגמא, אם אבקש מעיין מומלץ באיזור טבריה, ואין כזה - אז לא אדע על מעיינות אחרים בארץ שכן מומלצים…🙂)
(אפילו שאת פחות
)
פה אין כמעט מגיבים,
יש באזור גוש טלמונים כמה, - עינות ענר, מעיין חרשה, עין דני.
וגם לכיוון ואדי זרקא (עטרת) אמור להיות מעיין חדש שאפשר ללכת, לא זוכר את שמו.
בשומרון באזור שילה/עלי, - עין עוז, מעיין הקטורת, מעיין הגבורה.
בצפון יש את המפורסמים בסגנון המשושים ובאזור שלהם, - משושים, ג'וחדר, ונראלי עוד...
צפון סביבות בית שאן/שדה אליהו, יש - עין נזם, בריכות המפלים, ועוד כמה.
אזור ירושלים יש הרבה בסביבות הדסה עין כרם וההרים, - סטף, עין לבן, עין טייסים, עין חינדק, ועוד הרבה שיש במפות של המקום,
כמובן ליפתא בכניסה לירושלים.
אזור לטרון לכיוון מודיעין יש עין מח"ר
זה מה שעלה לי עכשיו בראש.
טוב אני כותבת כאן דווקא כי באלי להחיות אותו
למרות שכבר מלא ניסו ולא הצליחו.. אממ אז צודק, אולי אני יעבור לצמ"ע🙃
ל המשוגע היחידיאז נראלי אני באמת היחידה כאן🙈
ולא צריך לפרט עוד
פשוט אין להם סמארטפון עם אינטרנט
(כמוני, אני מהמחשב
)
לפחות בהרגשה....(: גם אני מהמחשב
מעניין מה יקרה עוד כמה שנים עם הנוער? כי מצד אחד יש התחזקות ומצד שני התדרדרות...
מה יקרה עוד כמה שנים, נדע עוד כמה שנים,
אני חושב שכרגע הרוב בנקודה של הימשכות אחרי התרבות, אבל ב"ה יש הרבה שלא, והם מספיקים.
בסוף תמיד היה אתגרים ונסיונות ובסוף אנשים נהיים לאנשים טובים ברובם הגדול
(ראו את זה במלחמה שאותו נוער לשעבר שקיטרו עליו קם כמו אריות והגן על עם)
אני לא ידעת אם יש פה בכלל נוער שלא נכנס בצמ"ע😅😅
בכבוד, גורל העולם תלוי בידיכם 
בצמ"ע אין כמעט נוער, אם בכלל, אבל יש עדיין קצת אנשים פה בפורומים שנמצאים בכל מיני פינות מוסתרות
וטוב אני עדיין לא גיליתי אותם😅
למרות. שאני בגבול בין נוער לצמה
אני בד"כ לא כ"כ זמין באינטרנט...
אבל העיקר הרצון
חחחח
אם לקרוא לזה בעיה,
אבל בשביל זה יש את בין הזמנים 
אין על ביה"ז
אבל ברמת יעילות שלי זה עדיף ככה
לרוב החופש בתיכון ארוך מידי ואתה מאבד את זה
אבל הגיוני שהייתי באמת ממצה אותו
ביהז באמת קצר, על הממוקד אני לא יודע
שאף פעם לא היה לך חופש ארוך?
יש את עין סמיה מעיין חדש ליד כוכש, טוב מאד ויחסית נגיש, יש את עין ראשש פחות נגיש ופחות אנשים, מגיעים דרך מלאכי השלום, יש את הבריכות החדשות בבקעה שדי קרובות לשומרון בריכות הורדוס בריכה ענקית 40×40 מטר בערך גבוה יפה קצת חם, כמובן מלא אנשים אבל תמידיש פינה ריקה במים בגלל הגודל.
באמת שמעתי דברים טובים על עין סמיה, (וגם שיש שם עגלת קפה🙃🙃)
לא מכיר את העגלה קפה האמת
נראלי זה יותר בכיוון של "מצב הנוער בימינו" 
מתוך כמה,
שקשורה לכותרת.