באופן רשמיירא ורך לבב

נמאס לי להתווכח עם דתיים לאומיים.

מעולם לא נשאלתי שאלות שהיה בהם משו כדי שאני יצטרך לחשוב על תשובה יותר מעשר דקות.

שאלתי שאלות פשוטות, שמעולם לא קיבלתי עליהן תשובות שהייתי צריך יותר מעשר דקות כדי לפרוך אותן.

אטומים לשמוע, זורקים סיסמאות, הולכים כמו עדר, והרועה לא נותן סיבות לאן הוא מוביל.

אז באופן רשמי אני מפסיק להתווכח על ענייני מדינה וערבים.

מי שרוצה לברר את האמת, מוזמן לפנות אלי באישי בשמחה.

(סליחה בנות, אבל איתכן לא אדון, גם אם תרצו לשמוע את האמת...קורץחצי חיוך)

תשמע,יהודיה בנשמה

זה לא יפה להכליל את כל הדתיים לאומיים, ויש הרבה סגנונות בתוך הדתיים לאומיים! בסה''כ מסכימה עם דעותיך...

איתך לא התווכחתי.ירא ורך לבב

נמאס לי להתווכח עם אלה שמתווכחים...

מבינה אותך ממש..יהודיה בנשמה

גם לי כבר נמאס להתווכח עם קירות...

וואלה גם לי נמאס להתווכח... איתכםאוהבת את מלכנו
צ'מע יש לי אבא ממש חכם,אוהבת את מלכנו
שהוא לא נולד לתוך המציאות הזאת. הוא לא התחנך כך, הוא בחר בדרך הזו- אז יש לו גם תשובות..
תשאל פה את כ-ל מה שאתה לא מבין, ומבטיחה תשובות מספקות מהאבא הצדיק שלי!
פה בפורום שאלתי ולא קיבלתי תשובות.ירא ורך לבב

לשאול שוב? טוב, הנה:

מה הופך את המדינה לאתחלתא לגאולה ויסוד כסא ה' בעולם?

זאת השאלה העיקרית.

שהיא זאתייאירוש
שמתחילה את הגאולה. הרבה יותר טובה מהעבר, הרבה יותר גרועה מהאידיאל. אתה לא מסכים שהיא התקדמות מהבריטים והטורקים?
אני לא רואה שום הבדל מהותי בינה לבינם.ירא ורך לבב

זה שאנחנו מתקדמים לקראת הגאולה, זה אני מסכים,

אבל איך זה הופך את המדינה לקדושה?

לפני הכל,יאירוש

תגדיר קדוש?

משהו שהדת מגדירה אותו כנשגב.ירא ורך לבב

קדוש זה בעיקר פרישות.מוריוש

אין פה פרישות. מנסים להיות עם ככל העמים ומדינה ככל המדינות. אז המדינה לא קדושה.

צריך קודם להיווצר עם קליפה חזקה ומסתירה.. אח"כ יתגלה הגרעיןרנה בנה

ובלשוננו?מוריוש

אוף אני לא זוכרת מקור והקשר. דבר יפה. אחפש רנה בנה

נשגב.יאירוש

תנן קדוש ולא ידעינן מהו, ואת אמרת נשגב ולא ידעינן, מאי אהנית לן?!

מרומם ומובדלירא ורך לבב

אבל בקטע הדתי.

שאנייאירוש

אחזור על אותו קטע עוד פעם? מה זה "מרומם ומובדל"? תפרט קצת...

אין מה לפרט, זה עברית פשוטה.ירא ורך לבב

מרומם ומובדל,יאירוש

למה אתה מתכוון? מדינת הלכה? מדרכות נפרדות?

למדינה עם משמעות דתית.ירא ורך לבב

מה מסובך, שעל פי הדת היא עם משמעות או חשיבות.

רואים שיש פה תהליך של התגשמות נבואות,מוריוש

קיבוץ גלויות וכו'.

המדינה לא קדושה אבל היא אכן אתחלתא דגאולה יותר מעקבתא דמשיחא.

ותגיד באופן כללי- נמאס לך להתווכח עם אנשים. לפחות עם רובם.

וגם לי נמאס.

אז בואו נעשה רק דיונים פתוחים.

מה הופךירא ורך לבב

את המדינה לאתחלתא דגאולה, ולא את המציאות היום?

למה המדינה היא זו שכל תהליך הגאולה נספח אליה?

בהסתכלות פשוטה אפשר לראות שהשינוי לטובה במצב העםמוריוש

עלה ממש מרגע הקמת המדינה.

זה ממש לא נכוןירא ורך לבב

לפחות לא מבחינה היסטורית.

היה מלחמה קשה מאוד בדיוק מרגע ההכזה על המדינה.

ואחר כך?מוריוש

וכמה שהמלחמה היתה קשה, זה כלום לעומת הגלות (נדבר על גלות רוסיה, לא אמריקה, אוקי?)

נכון, אבל שוב.ירא ורך לבב

זה שהמצב יותר טוב זה נכון.

אבל גם בגלות היו תקופות טובות ותקופות פחות.

לפני קום המדינה ולאחריה, המצב לא השתנה בצורה מהותית.

קם שלטון חילוני בארץ, שגם אם יותר טוב לנו לאחר שהוא הוקם, וגם אם אנחנו יותר מוגנים בו,

זה לא הופך אותו לקדוש, כי הוא לא יהודי. יהודי זה לא רק גזע, זה דת. (גרים נחשבים יהודים, תינוקות שנשבו אינם נחשבים יהודים עד שאינם חוזרים בתשובה).

המצב יותר טוב? ב"ה, שמחה עצומה! צריך להלל את ה'! להודות לו!

אבל למה להפוך מדינה של חילונים בארץ ישראל, שלא הולכים אחרי ה', והוא לא מעניין אותם, ולעמים אילו נלחמים בו ובתורתו , לקודש?

דוקא אני כן רוצה להתייחס לאמריקה, אולי גם אמריקה קדושים? הם הגינו על היהודים, ועד היום מגינים. המצב שם ממש טוב ליהודים, אפילו לעומת הארץ. גם מבחינה בטחונית וגם מבחינה כלכלית. אולי הם אתחלתא דגאולה?

מפריע לך שהם לא בארץ? מה היית אומרת אם הם כן היו בארץ? אז כן?

אתה מדבר על האנשים במדינה או על המדינה עצמה?הלב והמעין.

המדינה עצמה.ירא ורך לבב

אני לא חושבת שהמדינה קדושההלב והמעין.

הארץ כן.

אה"נירא ורך לבב

אז למה כזה מפריע שיש מי שרוצה להפיל אותה?

המשפט "תינוקות שנשבו אינם נחשבים...אדם כל שהוא

יהודים עד שהם חוזרים בתשובה" מנוגד לדעת החזו"א, שדינו של תינוק שנשבה הוא כישראל גמור.

מלבד זאת, גם בלעדי דעתו, וגם בלעדי המושג תינוקות שנשבו, אפשר לראות שהדברים אינם בדיוק כמו שאתה מציג אותם.

"וְאֹמַר, שֶׁהַמְפֻרְסָם בְּדִבְרֵי רַבּוֹתֵינוּ ז"ל, שֶׁיִּשְׂרָאֵל בִּימֵי מֹשֶׁה קֹדֶם צֵאתָם מִמִּצְרַיִם הִפְסִידוּ* דָּתָם וְהֵפֵרוּ בְּרִית מִילָה.. וְעִם הֱיוֹתָם בְּזֶה הָעִנְיָן הָרַע, בִּשְׁבִיל שֶׁאָמַר מֹשֶׁה רַבֵּנוּ ע"ה: "וְהֵן לֹא יַאֲמִינוּ לִי" (שמות ד, א) - הֶאֱשִׁימוֹ ה' יִתְעַלֶּה עַל זֶה"

"וּכְמוֹ כֵן יִשְׂרָאֵל בִּימֵי אֵלִיָּהוּ ע"ה הָיוּ כֻּלָּם עוֹבְדֵי עֲבוֹדָה זָרָה בְּרָצוֹן, לְבַד שִׁבְעַת אֲלָפִים אִישׁ... הֱשִׁיבוֹ הַקב"ה: עַד שֶׁאַתָּה מְלַמֵּד חוֹבָה עַל יִשְׂרָאֵל, לֹא הָיָה לְךָ לְלַמֵּד חוֹבָה עַל אֻמּוֹת הָעוֹלָם,"

(מתוך אגרת השמד של הרמב"ם).

עם כן, גם שעם ישראל ברובו עובד ע"ז, הוא נחשב לעם ישראל, ו(ולכן גם אין ללמד עליו קטגוריה.).

הרב יוסף קאפח כתב שחילונים היום ברובםזקוק לגאולה
ואז?אדם כל שהוא

אין כלל שפוסקים בדווקא כדעת הרב קאפח נגד פוסקים אחרים.

ירא ורך לבב מתייחס לדבריו כאל דבר פשוט, ואל הטענות נגדו כמשהו שלא מצריך יותר מעשר דקות לפרוך אותם, בעוד שאם זה תלוי בשאלה של תינוק שנשבה, זו שאלה שכדי לברר אותה ברצינות צריך הרבה יותר מאמץ. [ולא ברור שהמסקנה תהיה לטובתו].

מה גם, שדברי לא התבססו רק על הנקודה הזו.

הרמב"ם שציטטתי לגבי ישראל בימי אחאב, לא מדבר על תינוקות שנשבו, אלא על עובדי עבודה זרה ברצון.

במשנה תורה הרמב"ם אומר שמי שכופר אינו נחשב ישראל.ירא ורך לבב

הרמב"ם כותב (הלכות ממרים פרק ג'):

מי שאינו מאמין בתורה שבעל פה, אינו זקן ממרא האמור בתורה, אלא הרי הוא בכלל המינים, ומיתתו ביד כל אדם.  [ב] מאחר שנתפרסם שהוא כופר בתורה שבעל פה--מורידין ולא מעלין, כשאר המינים והאפיקורוסין והאומרין אין תורה מן השמיים והמוסרים והמשומדים:  כל אלו אינן בכלל ישראל, ואינן צריכין לא עדים ולא התראה ולא דיינין; אלא כל ההורג אחד מהן, עשה מצוה גדולה והסיר מכשול.

ב  [ג] במה דברים אמורים, באיש שכפר בתורה שבעל פה ממחשבתו, ובדברים שנראו לו, והלך אחר דעתו הקלה, ואחר שרירות ליבו, וכפר בתורה שבעל פה תחילה; וכן כל הטועים אחריו.

ג  אבל בני אותן הטועים ובני בניהם, שהדיחו אותם אבותם ונולדו במינות, וגידלו אותן עליו--הרי הן כתינוק שנשבה לבין הגויים וגידלוהו הגויים על דתם, שהוא אנוס; ואף על פי ששמע אחר כך שהיה יהודי, וראה היהודיים ודתם--הרי הוא כאנוס, שהרי גידלוהו על טעותם.  כך אלו האוחזים בדרכי אבותיהם שתעו.  לפיכך ראוי להחזירן בתשובה, ולמשוך אותם בדרכי שלום, עד שיחזרו לאיתן התורה; ולא ימהר אדם להורגן."

אז הוא מדבר על כופר, לא על תינוק שנשבה...אדם כל שהוא

ובנוסף, כנראה יש מורכבות מסויימת, כי לכמה דינים דינו כישראל. [ובנוסף, האם אותם עובדי ע"ז בימי אחאב היו ממינים בי"ג העיקרים?]

לא הבנתי מה הוכחת משם?ירא ורך לבב

זה שאדם בדרגת נביא אמור ללמד זכות על עם ישראל, לא אומר שכל העם ככה.

ה' ציפה מאליהו לדברים אחרים...

1. עזוב את הדיון מי אמור ללמד זכות...אדם כל שהוא

[שהוא חשוב, אבל הוא פחות הנקודה כרגע], על מי הוא אמור ללמד זכות?

על עם ישראל, למרות שרובו עובדי עבודה זרה, הוא עדיין נחשב לעם ישראל, ולכן אליהו אמור לא ללמד עליהם חובה.

כן,ירא ורך לבב

הם נחשבים עמ"י, השאלה היא מה עושים עם זה?

כשהרמב"ם כתב שאינן בכלל ישראל, ודאי שאין הכוונה שהם לא נחשבים יותר עמ"י.

אבל לענייני הלכה, אינם נחשבים ישראל. לדיני ממונות לדוג'.

אז לדבריך..אדם כל שהוא

1. הם נחשבים עם ישראל. (ויש לזה השלכות מעשיות, בנושא של לימוד זכות).

2. לענייני הלכה הם אינם נחשבים ישראל.

אז כבר אני חושב שאין ביסוס למה שאמרת קודם לגבי השלטון - "זה לא הופך אותו לקדוש, כי הוא לא יהודי." כי סוף סוף הוא כן יהודי [אמנם לא לכל עניין].

אפשר לומר שכן.ירא ורך לבב

אבל, אני חושב שאלה שבשלטון הם יותר גרועים מכל החילונים.

יש מחלוקת ידוע בין רבי מאיר לרבי יהודה האם ישראל שחטא(אפי'ירושליםםםםם

עבד ע"ז) - האם הם נחשבים בנים ל-ה'.  האם הרמב"ם לא פוסק כמו רבי מאיר בזה?

לכאורה זה לעניין יכולת התשובה.ירא ורך לבב

והקשר עם ה'.

וגם, אפילו אם הוא עבד ע"ז, יהרגו אותו אפילו אם הוא עושה תשובה...

הם קרואים בנים בזמן שעובדים ע"ז. הורגים בבי"ד גם מי שחזרירושליםםםםם

בתשובה שלמה. ההריגה בבי"ד היא כפרה על החטא, וגם תיקון החברה. 

אבל אני נוטה להסכים שיש הבדל בין היחס של הקב"ה לחוטא, לבין היחס של האדם לחוטא.

אני ממש לא יודע אם הרמב"ם יסכים לזה, אבל התניא כותב שבמדרגה גבוהה , צריך לשנוא רק את החטאים של הרשע , ולא את איש עצמו. 

אז צריך לשנוא את המדינה ולא את האנשים?ירא ורך לבב

קודם כל שעם ישראל שולט ולא נשלטהלב והמעין.

וזה כבר התקדמות, ונכון המדינה עדיין לא לפי ההלכה וכו' אבל שלב ראשון מדינה יהודית ולא בריטית השלב הבא זה יהיה בעז"ה מדינת הלכה וזה ללא ספק עוד התקדמות לגאולה

אה"נירא ורך לבב
עבר עריכה על ידי ירא ורך לבב בתאריך כ"א בטבת תשע"ו 20:55

אבל למה להתעצבן על אלה שרוצים לעבור לשלב הבא?

אה, רק לתקן, עם ישראל עדיין נשלט, בידי יהודים רשעים, כופרים שאינם בכלל ישראל.

טרומפלדור שאמר "טוב למות בעד ארצנו" לא נדמה ליMeir B.H
התכוון לזה שהיא קדושה. הוא התכוון לזה שזה דבר שאתה צריך להעריך, להתקרב ולתמוך בו - וכשם שלכל דבר יש יתרונות וחסרונות כך גם במדינה.
מדינת היהודים היא כן התחלה של עידן חדש ונקודת השגה מבחינת ההסטוריה היהודית שהרי עד הקמת המדינה לא הכירו בנו כאנשים שווים, משכילים או בכלל. "ויידעו כל הגויים כי אני ה" התחיל בעיקר אחרי השואה. הוגדל בעשרות אחוזים אחרי קום המדינה וגדל בתקופות גם של היום עם הטרור והמריבות. בהחלט ניתן לראות כאן התקדמות נאה של הגאולה.
איפה אתה מכניס קדוש? רק אתה יודע.
אבל את ההערכה אתה צריך להעריך ואת ההוקרה אתה צריך להוקיר וכן לגבי אמירת הלל ותפילה לשלום המדינה בשבתות אתה צריך להראות לה ולהודות כמו שמקובל אצלנו על כל הטוב ולהרגיע ובו בעת לבקש על הרע.
ואל תצפה לתשובות מנערים בני 16 כמוני. תצפה להן מאנשים המומחים בעניין - רבנים וכו כי הם יודעים יותר מכל אחד פה. בהצלחה.
אה. וההכללה שלך מגעילה אותי, אמרו לך שזה גורם בחילה?
טרומפלדור לא מעניין אותי כי הוא לא היה דתיירא ורך לבב

הוא לא מאן דאמר.

קראתי רק את הכותרת, לא קראתי את ההמשך, אין לי כוח לזה.

אתה לא שווה את זהMeir B.H
כי אני מחפש להגדיר את האידיאלים שלי על פי תורה?ירא ורך לבב

אוקיי, אז אני לא שווה את זה.

כי אתה מזלזל בצורה מחליאה, עם דעות שאתה לא מבין בכלל מפרסםMeir B.H
עבר עריכה על ידי Meir B.H בתאריך י"ז בטבת תשע"ו 22:30

אותן בציבור ולא חסר סיבות שאתה לא שווה תגובה נורמלית. 

וגם כי אתה מחפש במקום הלא נכון. אני רוצה לראות כמה הצלחה תהיה לך בחיים מעצות של בני נוער שבקושי יודעים מספיק כדי לצאת מהמסך - לגבי האידיאלים שלך

לא מבין מה אתה רוצה, זה רק להתווכחעשו יכין
בשביל להציג את הדעות שלך ולהרגיש צודק כי''רק אתה מבין מה התורה רוצה''??
המינימום לדרך ארץ(שכידוע קדמה לתורה) זה לכבד את השני בוויכוחים איתו פה- זה נוגע גם לmeir b.h, הזלזול שאתם מפגינים פה לאחרים הוא מעבר לכל ביקורת ומדד כיבוד האחר.
לא רוצים לשמוע דעות של אחרים סבבה- אל תתווכחו פה! כאן זה לא מקום לכל אחד לצעוק מה שעולה לו לראש כדי להרגיש טוב עם עצמו, כאן מנהלים דיון(וכן דיון דורש לקרוא את התגובה של האחר...)
דנתי פה הרבה.ירא ורך לבב

ואמרתי שנמאס לי לדון כי אני חוזר על אותן טענות שוב ושוב,

ואני לא מקבל תשובות.

ועונים לי לרוב בסיסמאות.

ולכן נמאס לי לדון ולהתווכח.

איפה זלזלתי?

אני לא חושבת שהמדינה קדושה. הארץ- כןהלב והמעין.

צאדיק,*צועד*
א. מויכוחים לא יוצאים גדולים("גדוילים"). ויכוח זה הרבה ראבק ואנרגיות. כיף? כן. מועיל? לא.

ב. בויכוחים עם 'נוער וגיל ההתבגרות' וודאי שלא תשיג כלום. נוער, מטבעו, לא בדיוק מבין את הדרך שלו ובדיוק בשלב של החיפושים. מחפש וויכוח רציני? לך תתווכח עם חבר'ה שישבו כמה שנים בישיבה ולמדו את הנושא. מויכוח כזה אולי יצא לך משהו.

ג. באחד מהמקומות שהרמבן מדבר על הגאולה וכו' הוא מסביר דבר יפה, שה' מצליח בידינו בדבר מסויים-סימן הוא ממנו שמעשינו רצויים.
תוכל להגיד שהצלחה זה דבר שתלוי לפי המסתכל, אבל לי ברור שהמדינה, ודווקא היא, גרמה לשינוי של 180 מעלות מהשואה לימינו.

ו..יש המון מה להגיד בנושא הזה.
אני לא מסכימה איתך.ענבל
בס"ד

גם לנוער יש מה להגיד,
וגם לנוער הרבה פעמים יש שכל בריא,
וגם מנוער אפשר לקבל.
זאת הייתה אמירה מאוד מתנשאת שאפילו אני כמעט נפגעתי, ואני לא נחשבת נוער..

ומגיבים פה גם כאלה שכבר לא מוגדרים כנוער.
ענבל,*צועד*
לא אמרתי שאין לנוער מה להגיד.
וגם לא אמרתי וירא ורך הלבב לא להקשיב לנוער.

אבל כשרוצים לקבל דעה ברורה, מוצקה, כזאת שעומדת במבחן-כדאי לקחת אותה ממי שכבר יושב במקום. אחד שכבר עבר את החיפושים.

לדעתי את מציגה את אחת הטעויות של הנוער כיום. נעזרים הרבה יותר בחברים ובנוער, מבמבוגרים. יכול להיות שזה קורה בגלל שהמבוגרים מנותקים..

במקרה פה- הבן אדם שאל שאלה מהותית. כזאת שרק אדם שישב ולמד כמה שנים טובות יוכל לענות. (כל אחד יכול לדקלם את התשובה. אבל אחד שיוכל להסביר את כל ב מכל ולא צריך אדם גדול)
אני רואה את עצמי נוער. ואני לא חושב שנכון לירא ורך הלבב לחפש תשובות אצלי או אצל אחד מחברי.
אני חושבת שהמקום היחיד שהוא ימצא תשובות זה אצלו.ענבל
בס"ד

אבל זה עניין אחר.
מדבריך השתמע כאילו אין עניין לדון עם נוער או לשמוע אותם ועל זה אני חולקת לגמרי.

אני לא בעד לשמוע רק מבוגרים ואני לא בעד לשמוע רק נוער, אני בעד לשמוע הרבה דעות ומגוון.
והרבה נקודות מבט.
ונקודת המבט של נוער לא דומה לנקודת המבט של מבוגר.
בזו יש אמת ובזו יש אמת.

זה הכל.
לי לא ברור את זה.ירא ורך לבב

אשמח לקבל הוכחות...

תבין,*צועד*
כל הוכחה מציאותית טומנת בתוכה אפשרות לערעור.
מה זאת אומרת?

היו אנשים שיגידו לך שהמצב היום נורא יותר מהשואה. למה? כי בשואה היה רצח של עם ישראל, והיום יש שמד רוחני.
יכול להתווכח? כן. אבל לעולם לא תצליח להוכיח להם. מבין?

אותו דבר ההסתכלות על המדינה.
אני מסתכל על גרף פשוט, ב2 נקודות זמן. היום, והשואה. סבבה?
עכשיו, כשאני מוריד את הקמת המדינה(וכל המשתמע מכך) מהגרף, ההבדל בין היום לשואה יורד משמעותית מאוד.
מה זה אומר?
שפשוט אפשר לומר שהמדינה היא מרכיב משמעותי, מרכזי, ובעיקר קריטי בתהליך הגאולה.
רוצה להתווכח? ברור שאפשר.

מגיעים למסקנה רק אחרי המון המון התבוננות.
תמשיך לשאול להתבונן באמת. בסוף תגיע למטרה!
אוקיי,ירא ורך לבב

אז זה לא דבר מוכח אלא דבר שאפשרלהתווכח ואי אפשר להוכיח ולהכריח.

אז אין לך תשובה מוכרחת...

התבוננתי על זה (כפשוטוקורץ@צעיר רענן) הרבה. באמת הרבה.

זו המטרה שאני הגעתי אליה.

אם להתווכח- רק עם נוער!מוריוש

מבוגרים יודעים רק להרצות את דעתם. (בדרך כלל) אי אשפר להגיע להבנה והסכמה על כלום אז ויכוחים איתם פחות מועילים.

ופה בפורום דוקא מקום לא רע לויכוחים. דוקא..;)

את כנראה*צועד*
לא מתווכחת עם המבוגרים הנכונים.

או שקשה לך לקבל דעות מוצקות (אני אחד כזה..)
ברגע שאתה מוגדר כנוער והצד השני הוא מבוגרמוריוש

המבוגר תמיד צודק.

אז אני בכיף ישאל מבוגרים וישמע את דעתם, אבל ויכוח קצת פחות אפשרי..

רק הוכחת את מה שכתבתי.*צועד*
יש מבוגרים אחרים?מוריוש

ברור.*צועד*
המון.
תראה..לא נולדתי
לא יודעת אם צריך להגדיר את המדינה כ"קדושה". קדושה מתייחסת לדברים מסוימים בלבד, אבל זה כמו הפך למין ביטוי של כל מה שיש בו משהו מהתורה. (לעניות דעתי!!)
כלומר אני לא רואה במדינה קדושה כמו שמגדירים נגיד בביהמ"ק.
מה שאני כן רואה: זה שיש שלטון, שמונהג ע"י בני עמי, שבסה"כ פועל הרבה למען בני עמי (אפילו שיש עוד הרבה לשפר), ושיש לו המון סיעתא דשמיא( ראה בפריחת הכלכלה, הצבא, המדע, התורה- כמה לימוד תורה יש במדינה ב"ה!! וכן המדינה עוזרת לתקצב מוסדות תורה, אברכים וכו', אין מה לכחש). בנוסף צריך לזכור שהמדינה היא לא איש או אדם, אלא המדינה מורכבת מעם ישראל והוא מוביל אותה (אפילו במובן הכי פשוט=דמוקרטיה). זאת אומרת שגם אם לדעתי המדינה עושה את הדברים הכי דפוקים שיש, והיא פושעת וחוטאת, אזי עדיין אין לי מה להאשים את "המדינה",הרי אין לה ישות, אלא זה העם והמנהיגים שעושים זאת. אז יש לי בעיה עם החלטות העם והמנהיגים. ואז באה הנקודה של אהבת ישראל. עם כל מה שאני לא מסכימה עם דרך המנהיגים ועם דרך העם, ועם כל חילוקי הדעות: עדיין הם עמי, ויש לי ואהבת לרעך כמוך כלפיהם. על כן אני מנסה באמונה ובאהבה להראות להם דרך נכונה. וכן, כאן זה בעצם "ללכת על ביצים", לא תמיד אנחנו יודעים מה לעשות ואיך לעשות, וצריך לעשות זאת בעדינות ובאהבה.
יש לנו תפקיד ויכולת לקרב ולהאמין, ובע'ה לקדם את מדינתנו הקטנה. כי אם אנחנו לא נעשה את זה, אף אחד לא יעשה את זה.
ועודבר אחרון.. יש משמעות לכך שהשלטון יהודי, ובמיוחד כשיש לנו יכולת להשפיע עליו (עיין ערך בחירות). זהו בערך, מקווה שהקפתי. ומחילה שזה היה חופר וארוך.. אם הגעתם עד לפה- שאפו
את/ה כתבת נורא יפהרחמו
למרות שאני לא מסכים כ״כ עם השיטה שלך אבל את כתבת יפה מאד
אז המדינה לא קדושה?ירא ורך לבב

יש לזה הרבה נפקא מינות.

אני לא רבלא נולדתי
לא מכירה את הסוגיה לעומק
ואני לא פוסק הלכה
ולכן אני לא עונה האם המדינה קדושה או לא
רק אמרתי את דעתי, שברוך ה' יש במדינה הרבה טוב, ואי אפשר פשוט להתעלם מהכל. ומצד שני אני לא יודעת עד כמה אפשר לתייג אותה מייד כ'קדושה'. את זה יחליטו אנשים שמבינים יותר ממני..
שום דבר!אחת מאימהות

קודם שהמדינה תתנהג כהלכה כמו שמדינה יהודית אמורה להתנהג.בשביל שזה יקרה אנו צריכים לעבוד על דעת הקהל.כרגע במדינתנו דעת הקהל לא ברוח היהדות!

אין לי תשובות מספקות. אבל הרב קוק.. למדת?רנה בנה

אשאלך שאלה מפתיעה [נדמה לי]-אדם כל שהוא

למאי נפקא מינא?

מה למעשה תלוי בשאלה הזו?

האם מבחינתיירא ורך לבב

אין בעיה

או אפילו אשמח (ואפעל?)

על מנת שהיא תיפול.

מה זה 'תיפול'?אדם כל שהוא

המדינה כוללת כל מיני רכיבים...אדם כל שהוא

יש ראש ממשלה.

יש חברי כנסת.

יש חוקים.

יש חוקי יסוד, ועקרונות יסוד.

יש צבא.

יש משטרה.

יש מערכת משפט.

יש משרדי מממשלה.

מה מתוכם אתה רוצה להחליף?

מה מתוך מה שאתה רוצה להחליף, יהודי שמאמין בתורה ,וצדיק, שגם מאמין שהמדינה קדושה והיא אתחלתא דגאולה, לא רוצה להחליף?

איך אתה מתכוון להחליף? להרוס הכל, ולהשאיר מליוני יהודים באנרכיה, וללא צבא, בתוך איזור ערבי, ואז לנסות לבנות מחדש, או בשיטה אחרת?

הכל.ירא ורך לבב

ההבדל הוא האידיאל.

אם המדינה קדושה והיא אתחלתא דגאולה, אין צורך להחליף, היא טובה גם ככה.

אומנם אם נחליף יהיה יותר נחמד, אבל גם ככה בסדר, ואפילו טוב וקדוש וממש תחילת הגאולה.

או, שאני רוצה להחליף כי המצב גרוע יחסית לאידיאל, והמדינה לא טובה לי ככה.

לא חושב שאתה צודק ביחס להבדל...אדם כל שהוא
עבר עריכה על ידי אדם כל שהוא בתאריך כ"א בטבת תשע"ו 22:33

האם לרב צבי יהודה לא הייתה שאיפה חזקה מאוד למדינה שלימה, שתתנהל על פי התורה?

אז הוא סבר שהמדינה קדושה והיא אתחלתא דגאולה אבל אם יש משהו שהוא עוד הרבה יותר טוב, והרבה יותר קדוש, למה לא להחליף?

ומנגד, הרבה חרדים חושבים שהמצב גרוע יחסית לאידיאל, ובכל אופן לא תומכים ברעיונות של החלפת המדינה, למה?

זה יותר מורכב מאיך שאתה מציג את זה.יזהר

השאלה נוקבת ויורדת לפרקטיקה. מה זה בדיוק "להחליף את המדינה"? איך עושים את זה בדיוק?

אם אתה מדבר על הגשה על מגש של כסף - זו גישה חרדית קלאסית, ולא בזה עסקינן.

את השאלה הזו אני הצבתי..אדם כל שהוא

המדינה כוללת כל מיני רכיבים... - נוער וגיל ההתבגרות

(בסוף ההודעה)

אני מקשה כאן על הטענה שלו, שאלה שחושבים שהמדינה היא קדושה, לא רוצים להחליף את המדינה, כי היא "טובה גם ככה".

אני חושב, שאלה מבין היהודים המאמינים, שחושבים שהמדינה קדושה והיא אתחלתא דגאולה, רוצים מדינה שתתנהל על פי התורה.

אבל- 

א. הם מאמינים שזה צריך לבוא ע"י העם, ולא בכפייה.

ב. הם מאמינים שאסור להרוס את המערכות הקיימות, אלא צריך לשנות מבפנים עד שמגיעים למצב המתוקן.

אני חושב, שגם בלי הטיעונים של קדושת המדינה ואתחלתא דגאולה, חשיבה פרקטית מובילה לאותו כיוון בדיוק.

לעומת זאת, אני לא מצליח לבנות מהלך הגיוני, של שיטת אלו שרוצים 'להפיל את המדינה' 'להחליף את המדינה'.

בכל המדינות השכנות לנו זה עבד יופי.ירא ורך לבב

גם דאע"ש יחסית מצליחים.

במדינות הסמוכות..אדם כל שהוא

הייתה בעם התנגדות גדולה לשלטון, אבל לא הייתה להם אפשרות להחליף אותו בכלים דמוקרטיים.

אז הם פעלו בכלים אחרים.

יש מקומות שזה הצליח, יש מקומות שזה נגרר למעגל דמים נורא ומתמשך, שכולל הרבה יותר הרוגים מכל המלחמות מאז קום המדינה.

כאן, אם יש לך תמיכה בעם, אתה יכול להשפיע בכלים דמוקרטיים.

ומי שלא יהיה מוכן לטרוח להצביע עבורך בבחירות, גם לא יהיה מוכן לסכן את חייו ולהלחם בבני עמו עבור האידיאולוגיה שלך.

לדאעש זה עובדירא ורך לבב

הם לא צריכים את העם, מי שמצטרף - יופי.

מי שלא, נפרד לשלום מהעולם הזה.

בסוף גם היהדות תעשה את זה. כרגע זה עוד לא אפשרי. משום בחינה. לצערי.

א. לדעאש יש הרבה הרבה יותר תמיכה מאשר לך..אדם כל שהוא

ב. הערבים רגילים הרבה יותר למשטר דיקטטורי, ויכולים ביתר קלות להשלים איתו.

ג. מחיר הדמים של שיטות דעאש מהעם הערבי הוא נורא (גם מהתומכים וגם מהמתנגדים), האם זה מה שאתה רוצה? 

ד. לא ברור שדעאש יצלחו להחזיק שלטון לאורך זמן. הטאליבן בסופו של דבר הופל ע"י ארה"ב.

המערב נבוך מו הטרור האיסלמי, לא בגלל שהוא לא יכול למנוע מהם לנהל מדינה. למנוע מהם לנהל מדינה, הוא יכול בקלות. מה שקשה לו למנוע מהם זה לרצוח.

ה. אם אתה מדבר ברמה של שאיפה, ולא של משהו מעשי כרגע, אז למה לא לשאוף לתיקון בדרכי שלום? 

א. לכן זה לא אפשרי כרגע.ירא ורך לבב

ב. כנ"ל.

ג. אני חלא רוצה אבל נראה לי שאני מוכרח.

ד. אם ה' יהיה איתנו זה  יחזיק.

ה. אפשר לשאוף. אני חושב שזה לא יצליח.

אם נסכם את מה שאתה אומר..אדם כל שהוא

א. אתה חושב שכרגע אי אפשר לשנות מהותית את המערכות, לא בדרכים דמוקרטיות, ולא בכח.

ב. אתה לא חולק על זה שברמת העיקרון דרכי שלום עדיפות, ושדרכים אלימות יעלו במחיר דמים נורא.

ג. אתה חושב שמאיזו שהיא סיבה, יהיה מתי שהוא אפשר לשנות בדרכים של דעאש, אם ה' יהיה איתנו, ואילו על דרכי שלום אתה חושב שזה לא יצליח.

אני לא מוצא בסיס הגיוני למחשבה שעומדת בבסיס ג.

ולהפך-

1. המציאות היום, שמספר האנשים שתומכים במהפך בכח ומוכנים להיות שותפים לו מזערי, (נניח מאות או אפילו פחות), בעוד שאלה שהיו תומכים בשינוי בדרכי שלום הם הרבה יותר (נניח מאות אלפים), חלק ניכר מהציבור הדתי יהיה מוכן אפילו להילחם בך.

למה אתה חושב שהתרחיש הריאלי הוא שאותם מאות יהפכו לצבא חזק, שמסוגל להכריע את הצבא החזק במזרח התיכון, ולא שאותם מאות אלפים יהפכו למליונים, שמשפיעים בדרכים דמוקרטיות?

2. כאשר אתה  בוחר בדרכים אלימות, אתה נמצא בעמדת נחיתות מול אלה שמחזיקים כרגע את הצבא המשטרה וכו', מה שמקטין עוד יותר את יחסי הכוחות שלך.

בסופו של דבר, הדבר שמרחיק חלק לא קטן מהציבור הדתי והמסורתי מאעיון של מדינה שמתנהלת ע"פ התורה, הוא המחשבה שמדינה כזו היא איראן, (או יותר גרוע - דעאש), ובסופו של דבר, הגישה שלך מזיקה מאוד לרעיון הזה.

גם במישור המצומצם יור, דיבורים כאלה [שאתה מסכים שהם לאניתניפ למימוש כרגע], נותנים את ההצדקה הציבורית לפגיעה בקבוצה שמדברת כך. וכפי שאפשר לראות באופן בו פוליטיקאים ואחרים מדברים בנושא של עצורי השב"כ.

נכון.ירא ורך לבב

שוב, בגלל זה זה לא אפשרי כרגע.

אבל בדרכי שלום נראה לי לא יכול לקרות גם במציאות ורודה,

אא"כ יהיו ניסים מטורפים, שפתאום יבוא אחד על חמור לבן,

הוא יתקע בשופר וכבוד ה' יתגלה בעולם, וכל הלא-מאמינים פתאום יאמינו....

אבל לא ענית למה זה יותר אפשרי מאשר בדרכי שלום..אדם כל שהוא

כפי ששאלתי-

למה אתה חושב שהתרחיש הריאלי הוא שאותם מאות יהפכו לצבא חזק, שמסוגל להכריע את הצבא החזק במזרח התיכון, ולא שאותם מאות אלפים יהפכו למליונים, שמשפיעים בדרכים דמוקרטיות?

וכן, למה אתה סומך על הקב"ה שייתן לך כח, לפעול בכפייה, ולא סומך על הקב"ה שייתן לך כח להשפיע בדרכי נעם?

ומעבר לזה, גם אם זה היה אפשרי האם כפייה באלימות בכלל יכולה לגרום שכל הלא מאמינים פתאום יאמינו? נניח שהצלחת להיות יותר חזק מהם, אז תצליח לכפות אותם לקיים מצות, אבל מה המשמעות של קיום מצוות כזה, (אפילו ברמה ההלכתית)? 

האם זו הדרך להגיע למצב שמלאה הארץ דעה את ה'? האם למדינת דעאש כזו ינהרו הגויים, כדי ללמוד מדרכיו ואורחותיו של ה'?

ולגבי הדרך שאותם לא מאמינים יאמינו, ישנה אפשרות אחרת מלבד ניסים גלויים.

כדאי מאוד להכיר את האופן שבו הרב קוק תופס את הסיבות לכפירה, ואת דרכי ההתמודדות איתה לשיטתו.

בגדול, הכיוון הכללי, שבעיות במושגי האמונה ובעיות מוסריות אצל המאמינים, הם גורם מרכזי לכפירה. ולכן, דרכי ההתמודדות הם קודם כל בהתמודדות המחשבתית, בתיקון עיוותים בחברה הדתית, ובהסברה ברורה ומעמיקה של היהדות.

אתה יודע מה, אני חוזר בי.ירא ורך לבב

שניהם אותו דבר, שניהם לא יכולים לקרות בלי נס..

לגבי הפיסקה האחרונהירא ורך לבב

אה"נ, אב גם זה יקרה בנס בלבד.

עמ"נ לעשות את הדברים האלה חייבים נס. אולי הוא קצת יותר קטן...

אתה טועה ממש.יזהר

ודאי שצריך את העם. יתרה מכך: עיקר המלחמה בערב רב היא על הדעת של העם. עיקר הכוח שלו זה באחיזת העיניים, בבלבול שהוא זורע, ובזה גם המלחמה בו.

הריגת הרשעים היא דבר אפשרי ונצרך, רק כשבאמת רוב העם במצב מתוקן. זה לא רק עניין של כוח ויכולת. הכוח והיכולת נובעים מהעם.

לא מפתיע..ירא ורך לבב

גם לי יש אבא כזה...ירא ורך לבב

מצד שני, צריך להשמיע את דעת התורה האמיתית.עבד נרצע למלך

במיוחד שנשמעים היום הרבה קולות אחרים...

"אבנים שחקו מים" - טיפה ועוד טיפה וכו'

ויש גם השפעה לא רק על המתווכחים עצמם [זה פורום ציבורי].

ואל תדון אותם קשה מדי - קשה לשנות תוך דיון וחצי תפיסות שאדם גדל עליה כל חייו וגם כל החברה שלו חושבת ככה.

ומתפקידינו לעזור להם להתעורר. [ועצם הדיבור משפיע]

[וכמובן שאם יש אנשים ספציפיים שדיונים איתם עומדים במקום/ לא עניינים - אפשר לוותר על המשך הדיון]

לי באופן אישידרשתי קרבתךך

מאוד מאוד מאוד בוערות השאלות האלה, אני חוזרת בתשובה ובהתחלה נורא האמנתי בדרך חרדית ללא פשרות, והיה לי קשה עם הפשרנות. ולאט לאט רק בזמן האחרון גיליתי דתיים לאומיים נורא לא פשרנים ונורא תורניים .. מה שבסביבה שלי לא ממש יש ואני מתחילה להבין שאפשר גם אחרת. לא חייב להיכנס ממש להגדרות האלה. ובנוסף, אני קצת יותר מתמתנת בעניין המדינה בעזרת הספר "קמעא קמעא" שמסביר את הדברים האלו שאתה דבר עליהם. על היחס למדינה על הכל.. ויכול מאוד להיות שכבר נפגשת בזה, אבל אם לא .. ממליצה. בכל מקרה הבסיס זה ההבנה שמתוך התורה בא הכל וזה מה שחשוב. וכמובן חייבים המון המון אהבת ישראל ואמונה בטוב שבכל אדם- למרות שקשה לפעמים. בעז"ה נזכה לזה. 

דווקא התחושה שלי אחרתיזהר

היו לי המון דיונים מעוררי מחשבה. המון דיונים שהצריכו אותי לחשוב. היו דיונים עמוקים. אבל בסה"כ הם די הגיעו למיצוי. יותר יעיל לי להפנות אנשים לדיונים שהיו מאשר לדון מחדש.

זאת הייתה הכללה פרועה...ענבל
בס"ד

בכל אופן עניין שלך.

מזל שאתה רק כינוי בשבילי..

ב"הצלחה בלהראות לאנשים את האור.
כמה פעמים אני צריך להביא את המקור?אילתי
שיחות הרב צבי יהודה פרשת ויגש המהלך הראשון.
הרב צבי יהודה הוא צדיק גדול.ירא ורך לבב

אבל אני לא מחוייב לו כלל.

מותר לי לחלוק עליו אם יש איתי רב כלשהו.

ויש איתי הרבה רבנים.

(גם אם לא היו איתי, היה מה לדון אם אני מחוייב לרב בנושא שאינו הלכה, אבל אם יש איתי, אז ודאי שאיני מחוייב.)

הסיבהזקוק לגאולה

נראה לי שהסיבה שה"כל הדתיים לאומיים" לא עונים לך לעניין זה בגלל שהם לא דאגו לברר את הצד שלך, האידיאולוגיה. הם מעולם לא העלו בדעתם שאתם אולי חולקים כבר באידיאולוגיה, אלא שיערו שאתם והם יחד בחלק הזה. רוב האנשים חושבים שאתם ה"גבעונים" עושים דברים סתם וכו', לכן הם מקשים עליכם שאלות שהיו קשות לכם אילו אתם הייתם תחת כיפה אידיאולוגית אחת. ברגע שהם יכניסו את זה לראש, אולי סופסוף יתחיל פה דיון רציני, אך עד אז אין טעם לווכוחים האלו.

זה כמו שתבוא לחילנוי ותגיד לו שאסור לעשות משהו כי ה' אמר. נראה לך שהוא שם קצוץ על מה שה' אמר???

יפה.ירא ורך לבב

לכן נמאס לי.

אבל לכן חשוב דווקא כן להגיב ולדוןדי"מ
דווקא חייתי באידיאולוגיה שלו כמה שנים...ענבל
בס"ד

הייתה חוויה מעניינת .

ב"ה יצאתי מזה.
מתי?די"מ
בתקופת היותי שישיסטית מופרעת.ענבל
בס"ד

חייתי באידיאולוגיה לא אומר שבפועל גרתי שם.
רק אומר שהייתי פלוס מינוס שותפה לצד הזה של המפה הפוליטית.
מממ לא זכור לי תגובות כאלה שלך בפורוםדי"מ

ותגובות כמו פה כן זכורות לך?ענבל
בס"ד

יש לי תגובות יותר קרובות לצד של נוער הגבעות.
תחפש..
תגובות "בצד של נוער הגבעות" כן זכורות לי.די"מ
אבל אין לזה קשר.
לזה התכוונתי.ענבל
בס"ד

חייתי הרבה יותר באידיאולוגיה ההיא.
את נראה לי לא מבינה את האידאולגיה...די"מאחרונה
לא התכוונתי לפתוח בשירשור הזהירא ורך לבב

את הוויכוחים מהתחלה.

מי שרוצה מוזמן לאישי.

אני ישתדל להפסיק להגיב בנושאי מדינה\ערבים\נקמה וכד'.

גם לא בשירשור הזה.

אמרת שנמאס לך להתווכח עם דתיים לאומיים.מוריוש

אז חשבנו שאולי אם אנשים שלא מגדירים את עצמם כאלה כן...

סתם,סתם זכותך לא להתווכח;)

אני סתם חופרת פה עד שהשיער שלי יתייבש.

לילה טוב

נשמע שאה ממש מזלזל באנשים מה"ציונות הדתית" ולכן מסכים לעצמךחסויה

להכליל אותם בהכללה כל כך גסה.

אני באמת לא מבינה איזה זכות יש לך להגיד שהם "אטומים לשמוע, זורקים ססמאות, הלכים כמו עדר..."

תקן אותי אם אני טועה אבל נשמע שאתה בכלל לא מעריך ומכבד אותם...

ובתוך הציבור הזה יש אנשים חכמים ממך אז תפסיק לזלזל כל כך!

דיברתי על מרבית הדיונים פה.ירא ורך לבב

ועדין הכללת ציבור/ אנשים בפורום בהכללה גסה. חבל.חסויה

זה די דומה...

ההכללה נעשתה כי זו ההרגשה שקיבלתי פה בדיונים.ירא ורך לבב

למה כל פעם שמישהו מכליל זה מראה על זלזול?זקוק לגאולה

הוא בסך הכל אומר שמהנסיון שלו, עד עכשיו הוא לא מצא מישהו שהצליח לגרום לו לשנות את הדעה שלו אפילו קצת, וכל הוויכוח רק אמר דברי הבל. הוא בעצם הזמין כל מי שחושב ש"יש לו את זה" ויכול להוכיח לו באמת, שיפנה אליו באישי.

הוא אמר את זה בגלל דיונים בפורומיםחסויה

ואני מאמינה שמי שיהיו לו תשובות על השאלות האלה לא בהכרח ימצא בפורומים.

אין שום סיבה להגיד דברים כאלה בוטים על ציבור שלם רק עקב התרשמות מהפורומים.

וגם על הפורומים אין סיבה להגיד דברים כאלה בוטים.ענבל
בס"ד

בכלל, צריך לזכור שגם מערכת הפורומים מורכבת מבני אדם.
לזה התכוונתי...חסויה

אתה לא דתי לאומי?עזרא זה אהבה
אני נראלי נחשב חרד"לירא ורך לבב

אבל תכל'ס אני לא משתייך לשום מגזר.

חרד"ל אבלזקוק לגאולה

בלי הלאומי

עם לאומיירא ורך לבב

בלי מדיני

בתכלס מתחיל להתהוות מין מגזרדרשתי קרבתיך..

שכרגע לא משייך עצמו לשום מגזר

צריך להמציא לו שםירא ורך לבב

אולי דתל"ץ

דתי לא ציוני.

לוידעת אם לא ציוני...דרשתי קרבתיך..

כי זה בעצם הציוניים האמיתיים...בכ"ז ציון..וגם למה על דרך השלילה?

אוליירא ורך לבב

חרד"ס

חרדי סרוג

אם כבר בואו נשאללא נולדתי
מה ההבדל בין ההשקפה שלך להשקפה של החרדים? או שזה רק התוספת של 'סרוג'
הבדלים גדוליםיזהר

(אני מרשה לעצמי לענות)

היחס לארץ ישראל, להתערותא דלתתא, וגם: הכרה בניסי התקופה, בהיותנו בתקופה של אתחלתא דגאולה ועוד.

הי אתה,ירא ורך לבב

מה אתה אומר על השם חרד"ס?בוכה/צוחקבוכה/צוחקבוכה/צוחקבוכה/צוחקבוכה/צוחקבוכה/צוחקבוכה/צוחק

לא מזדהה..יזהר

לא מזדהה עם ה"חרדי" במובנו המקובל היום, ולא רואה עניין גדול ב"סרוג".

העניין הוא שאנחנו באמת חרדים לדבר ה.וסרוגיםדרשתי קרבתיך..

^^^ זה מה שאני כבר כמה שנים אומרת..מוריוש

כשיהיה שם תעדכנו אותי;) דוקא יהיה נחמד להשתייך למגזר עם שם.

וואלה חבלאביחי מנחם
האמת שנורא רציתי להשתתף פה בדיונים על המדינה, אבל אני בעצמי נמצא בסוגשל תקופת בירורים בנושא.
בכל מקרה אני מקווה לגבש דעה עד יום העצמאות (יש מספיק זמן), ואני מאמין שיהיו פה עוד דיונים על זה, ויהיה לך קשה לעמוד בפיתוי לא להגיב
תתחיל בארכיוניםיזהר

עשה חיפוש "יום העצמאות" עם הניק שלי.

לענ"ד יש שם תשובות לכל השאלות הנפוצות.

אתה מודע לכך שאני יכול לכתוב תגובה שזהה לחלוטין לשלךותן טל

רק הפוכה לחלוטין?

מה זה אמר?

תחליט אתה. 

כל טוב.

מעולם לא התווכחת איתיירא ורך לבב

נראלי..

אשמח לדון איתך באישי בשמחה.

זה לא עניין אישי...רק אמרתי שמה שאתה אומר גםותן טל
אנשים כמוני מהצד השני יכולים להגיד...

אני לא בטוח שיש לי רצון מיוחד ו/או כוח להיכנס שוב לדיונים סוערים ולא נגמרים עם אנשים כאלו ואחרים - לא אישי,פשוט זה לא התקופה המוחה לי כעת...
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Giniאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך